-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Τι το ιδιαιτερο εχει η συντηρηση ενος s2000 κ δεν θα το αγοραζες?Εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα προσιτη....(περα απο ασφαλειες-τελη). Και απο ανταλλακτικα κ performance parts μτχ το νετ ειναι γεματο κ σε απιστευτες τιμες!!
Πολύ μα πολύ ακριβά ανταλλακτικά σε περίπτωση μικρής (και πολύ μικρής) στούκας. Σε περίπτωση ψαλιδιών, ακρόμπαρων κτλ... αφήστε το. Δεν κάνει για κάποιον που έχει συνηθίσει από κλασσικά αυτοκίνητα τύπου 106 Ραλί, Φόκους, δίλιτρα Ρενώ κλπ
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Τι το ιδιαιτερο εχει η συντηρηση ενος s2000 κ δεν θα το αγοραζες?Εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα προσιτη....(περα απο ασφαλειες-τελη). Και απο ανταλλακτικα κ performance parts μτχ το νετ ειναι γεματο κ σε απιστευτες τιμες!!
Κοιτα, και μονο οτι, για να εκμεταλλευτεις τις δυνατοτητες του, πρεπει να το ταϊζεις 100αρα, με τιμη που προσεγγιζει το 1,5 ευρω/λ. ειναι ενα προβλημα...
Επισης οι ασφαλειες και τα τελη δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητα: τα τελη ειναι κατ' ελαχιστον (για αυτοκινητα μετα το 2005) 600 ευρω και η ασφαλιση (μεικτη σε τετοιο αυτοκινητο) περι τα 1500 ετησιως και με μεγαλη απαλλαγη (700 ευρω το λιγοτερο, λογω κουκουλας). Αμεσως-αμεσως περναμε τα 2 χιλιαρικα σε παγια εξοδα, μονο για να παρκαρεις στο παρκινγκ...
Λαστιχα δεν αλλαζεις με κατω απο 7-8 κατοσταρικα κ.ο.κ.
Ασ' το, ειναι μεγαλη η λιστα, αν ηταν απλο, θα ειχαμε ολοι απο ενα (εγω σιγουρα!) -
έχω ένα κάτω απ το γραφείο μου τώρα, στο πιο γαμάτο χρώμα...
μπλε του ουρανού
εεπ, έχει μείνει κανένα ατρακάριστο?
-
ωραιο αμαξι, αλλα πολυ ειδικο. Και σαν τετοιο κοστιζει να το συντηρεις.
δεν εχω οδηγησει κανα τετοιο, ακουει???
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
To συγκεκριμένο τρίδυμο το έχω χαρακτηρίσει almost ελεεινό, αλλά η αγορά το βάζει στο top 3 των πωλήσεων του συγκεκριμένου segment.
Eίναι από τις κλασσικότερες περιπτώσεις του πόσα πολλά μπορείς να πουλήσεις αν έχεις όνομα και δίκτυο.
Πέρα από ένα καλό κινητήρα που είναι απόλυτα σύγχρονος παρά τα 10 χρόνια που έχει στην πλάτη του και ένα καλό σκορ στο euroncap, κατά τα άλλα είναι για πολλές κλωτσιές όλα τους.
Είναι παράλληλα από τα αυτοκίνητα που βγάζουν τον αγλέορα τα εργοστάσια γιατί έχουν χαμηλό κοστολόγιο.Επειδη στην οικογενεια υπαρχει το γιαπωνεζικο με 4 πορτες, εχει κανει 45000 τα τελευταια 3,5 χρονια και εκτος απο το ετησιο σερβις δεν εχει κοστισει κατι αλλο, ασε που ψαχνουν να το παρουν ολοι, οταν το.... βρουν διαθεσιμο για μετακινησεις μεσα στην πολη, οπου το θεμα σταθμευση ειναι το σημαντικο.... βενζινη και ασφαλεια ειναι επισης μηδαμινα.... κανει και εκδρομες οταν χρειαζεται εκτος πολης με 3 ατομα και πραγματα, οταν δεν υπαρχει αλλη λυσις, ισως για αυτο πουλαει κιολας..... Ειναι χρησιμο, φτηνο και πρακτικο εργαλειο..... Για πολυ κοσμο αυτο ειναι το πιο σημαντικο.....
Οταν χρειαστει να δοθει θα σας πω και ποσο κοστισε στην τελικη βαζοντας και την αξια της πωλησης του μεσα σε ολα τα αλλα.....
Προσωπικά, το θεωρώ σε όλους τους τομείς (εκτός από παθητική ασφάλεια) πολύ κατώτερο από χιλιοταλαιπωρημένο Seicento 900αράκι που οδήγησα για αρκετές φορές για αρκετά χλμ στη θητεία μου. Έχει χειρότερα πλαστικά, χειρότερη ανάρτηση, δεν αρπάζει με τίποτα (το Sei ήταν ίσως πιο αργό, αλλά το μοτέρ άρπαζε καλύτερα), χειρότερη εργονομία, χειρότερη θέση οδήγησης, χειρότερα φρένα (αν και το Sei δεν είχε ABS, αλλά υπήρχε σαν έξτρα) και μάλλον χειρότερη ηχομόνωση.
Και ένα όταν ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο είναι χειρότερο στη σύγκριση από ένα αυτοκίνητο που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν 15 χρόνια (σαν cinquecento), ε... δεν είναι καθόλου φθηνό... Στην αντιπροσωπεία χθες σε έκθεμα (με 'πολυτέλειες' όπως AC, cd, ηλ. παράθυρα) είχε τιμή 11790... Η λέξη πανάκριβο δεν πλησιάζει καν την πραγματικότητα.
Προσωπικά για το συγκεκριμένο θα θεωρούσα καλή τιμή τα 8-8,5 χιλιάρικα (με τον εξοπλισμό που αναφέρω πιο πάνω). Με σχεδόν 12 χιλιάρικα γίνεται πανάκριβο...
Συμφωνώ, εργαλείο, αλλά ακριβό για ότι προσφέρει αφενός και αφετέρου προσωπικά θα έπαιρνα για εργαλείο ένα Sei με το 1/4 των χρημάτων που είναι καλύτερο παντού (εκτός από παθητική ασφάλεια επαναλαμβάνω)... Και δεν θα μ΄ενδιάφεραν κιόλας και τα κλασσικά γρατσουνίσματα στις πόλεις, που όπως και να το κάνεις σε καινούριο σε πειράζουν περισσότερο...
Η άποψή μου είναι ότι εάν το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο είχε σήμα Κινέζικο όλοι θα το είχανε θάψει...
-
Καλησπερααα!
Η συντηρηση ειναι οπως ακριβως τα λεει ο αγαπητος φιλος Ασιμοφ και αυτο γιατι τους τα εχω αναλυσει.
Το αμαξι ειναι του '06 οπως προειπε ο Χρηστος και τα χιλιομετρα ειναι αυτη τη στιγμη 45000. Τωρα, ομως, που περιμενω ενα ... οικογενειακο θα βγαινει μονον για βολτες ειδικες!
Η ξεκαπνισμα σε κανα βουνο ή χαλαρες βολτες με την κουκουλα κατω..
Στα της βολτας που καναμε, τωρα... εκανα σφαλμα και δεν του το εδωσα στις ανοιχτες καμπες της μαραθωνως, γιατι δεν πιστευα οτι θα βρουμε τοση κινηση στο βουνο και υστερα στην εθνικη, για να κανει κανενα ανοιγμα να δει τι γινεται..
Ακομα και εκκινηση απο πρωτη, για να δει την διαφορα της δυναμης οταν μπαινει το βι-τεκ το οποιο συνοδευεται και απο το γνωστο ουρλιαχτο!
Το θεμα με τα φρενα, ειναι καθαρα θεμα αισθησης.. Ειναι αποτελεσματικα (το ανεφερε χαρακτηριστικα σε ενα φρεναρισμα στην μαραθωνος), αλλα θα προτιμουσα το πενταλ να ειχε την αισθηση της 159 Tbi του koutsan ή εστω του Yaris που οδηγουσα παλαιοτερα... αυτη η νεκρη διαδρομη που εχει και η αισθηση του υστερα δεν μου αρεσει... Παρ' ολο που αλλαχτηκαν υγρα και μπηκαν σωληνακια υψηλης!
Υστερα απο 2 χρονια, λοιπον, που σκοτωσα την Μιλκα (Golf V GTI) για τα ματια του Sωτηρα, δεν εχω μετανιωσει, εστω και αν καποιες φορες μου λειπει η 'ζεστασια' του σαλονιου του GTI και η δυνατοτητα του να καταπινει χιλιομετρα με ταχυτητες warp!Σπυρο! κατι θα κανουμε και για σενα ρε φιλε!
-
Εμένα κακή εντυπωση μου είχε κάνει ο ήχος του αυτοκινήτου...
Το έχει μια φίλη εδώ, και στην αρχή νόμιζα ότι είχε πρόβλημα, μέχρι που άκουσα και άλλα και κατάλαβα ότι είναι νορμάλ.Η ιδέα μου είναι?
-
οταν φτανεις >7Κ σαλ το αμαξι ουρλιαζει..
τι δεν σου αρεσε ακριβως? η χροια του, ας πουμε? -
Ποιές 7 ρε το c1
για το τρίπτυχο των μικρών μίλαγα, σιγά μην είχε φίλη s2000 και να μη την είχα παντρευτεί
ώστε εσύ είσαι ο ηθικός αυτουργός
-
γραψε λαθος!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σπυρο! κατι θα κανουμε και για σενα ρε φιλε!
οχι για μενα ρε φιλε, για το κακομοιρο το αμαξακι σου...
τωρα που εγινες συνταξιουχος, καποιος πρεπει να το ξεκαπνισει λιγο... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Προσωπικά, το θεωρώ σε όλους τους τομείς (εκτός από παθητική ασφάλεια) πολύ κατώτερο από χιλιοταλαιπωρημένο Seicento 900αράκι που οδήγησα για αρκετές φορές για αρκετά χλμ στη θητεία μου. Έχει χειρότερα πλαστικά, χειρότερη ανάρτηση, δεν αρπάζει με τίποτα (το Sei ήταν ίσως πιο αργό, αλλά το μοτέρ άρπαζε καλύτερα), χειρότερη εργονομία, χειρότερη θέση οδήγησης, χειρότερα φρένα (αν και το Sei δεν είχε ABS, αλλά υπήρχε σαν έξτρα) και μάλλον χειρότερη ηχομόνωση.
Και ένα όταν ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο είναι χειρότερο στη σύγκριση από ένα αυτοκίνητο που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν 15 χρόνια (σαν cinquecento), ε... δεν είναι καθόλου φθηνό... Στην αντιπροσωπεία χθες σε έκθεμα (με 'πολυτέλειες' όπως AC, cd, ηλ. παράθυρα) είχε τιμή 11790... Η λέξη πανάκριβο δεν πλησιάζει καν την πραγματικότητα.
Προσωπικά για το συγκεκριμένο θα θεωρούσα καλή τιμή τα 8-8,5 χιλιάρικα (με τον εξοπλισμό που αναφέρω πιο πάνω). Με σχεδόν 12 χιλιάρικα γίνεται πανάκριβο...
Συμφωνώ, εργαλείο, αλλά ακριβό για ότι προσφέρει αφενός και αφετέρου προσωπικά θα έπαιρνα για εργαλείο ένα Sei με το 1/4 των χρημάτων που είναι καλύτερο παντού (εκτός από παθητική ασφάλεια επαναλαμβάνω)... Και δεν θα μ΄ενδιάφεραν κιόλας και τα κλασσικά γρατσουνίσματα στις πόλεις, που όπως και να το κάνεις σε καινούριο σε πειράζουν περισσότερο...
Η άποψή μου είναι ότι εάν το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο είχε σήμα Κινέζικο όλοι θα το είχανε θάψει...
Κοστισε 10600 νομιζω τοτε με ολα αυτα που λες.... για χλιδη και τετραπορτο..... ναι δεν ειναι φτηνο... το θεμα της ασφαλειας σε ατυχημα ποτε δεν με απασχολησε προσωπικα (δεν σκοπευω να φιληθω με κανενα) αλλα ουτε και την κορη μου που το αποφασισε να το παρει......τοτε, αλλωστε οταν θελει γρηγορο παιρνει το 2.24v,(το εχει οδηγησει και στα Μεγαρα) η τωρα πια το μινι cooper s του αδελφου της.... νομιζω οτι μετρησε για αυτην η μελλοντικη τιμη μεταπωλησης ειδικα του γιαπωνεζικου, ισως εχει δικιο.... θα δειξει.... ΦΙΑΤ δεν πηρε, σαν αντιδραση στη δικη μου αδυναμια στα Ιταλικα.....
Αν ηταν κινεζικο δεν θα ειχε την σιγουρια του δεν σπαει δεν χαλαει..... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ποιές 7 ρε το c1για το τρίπτυχο των μικρών μίλαγα, σιγά μην είχε φίλη s2000 και να μη την είχα παντρευτεί
ώστε εσύ είσαι ο ηθικός αυτουργός
Οδηγω συχνα ενα c1 και μπορω να πω οτι ειναι rubbish που λεει κι ο Clarkson. Ειναι πολυ πολυ χειροτερο απο το i10 που οδηγησα το καλοκαιρι. Τι λεω τωρα: ουτε που συγκρινονται. Ο ηχος του τρικυλινδρου ειναι αθλιος, σαν παλιο ντιζελ.
Προκειται για κλεψια εκ μερους των τριων εταιρειων που το πουλανε.Οσον αφορα τις ανοιχτες καμπες της Μαραθωνος, να πω οτι τα χρειαστηκα σε μια τετοια που μπηκαμε με πολλα (160+;) και επρεπε να φρεναρουμε γιατι μας επιασε, τυφλο, απο αποσταση, φαναρι... Αλλα το αυτοκινητο σταματησε στη σωστη αποσταση και χωρις να σε αγχωνει στο παραμικρο...
Θα με παρεξηγησε που πηγαινα σαν κυρια κι ενας 'ιστορικος' με kadett που εκανε τα δικα του στην Πεντελη.... -
μην ειμαστε τοσο αυστηροι..
τρικιλυνδρο μοτερακι ειναι, ετσι λειτουργει..
Στο καταλληλο σασσι, κανει θαυματα! -
Ως προς το κοστος συντηρησης ενος s2000 επιμενω οτι δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα για τον απλουστατο λογο οπως προανεφερα οτι υπαρχουν σε αφθονια ο,τι ανταλλακτικο θελησεις...και δεν ειναι αναγκη καποιος να τα παρει καινουρια ουτε να κανει σερβις σε εξουσιοδοτημενο ειδικα μια κ μιλαμε για παλιο πλεον αμαξι
Ως προς τις ασφαλειες μια κ εχουν περασει απ την κατοχη μου 2 roadsters με τεντα, ποτε δεν εδινα πανω απο 300 Ευρω/εξαμηνο. Ουτε μικτες, ουτε τιποτα κ παρκαραν παντα εξω κ οπουδηποτε...Αν ηταν να φοβαμαι θα εβρισκα ενα γκαραζ κ θα το κλειδωνα μεσα ες αει! Και βεβαια ποτε δεν μου ετυχε το παραμικρο (εκτος της φυσικης φθορας της κουκουλας απο τα καθε ειδους καιρικα φαινομενα)
Επισης λαστιχα μια κ φοραει 16αρες ποσο να χουν? πανω απο 500 ευρω? δυσκολο κ βεβαια οχι 700 κ 800 που λετε, αυτα ειναι ποσα για 18αρες!
Kαταναλωση? Συνφωνα με αυτα που εχω διαβασει στον τυπο πολυ μικρη για τα αλογα του (10-11) κ αυτο ειναι ενα ακομα οταν δεν θα ειμαστε στα vtec ολη την ωρα. Εννοειται με απλη αμολυβδη γιατι προσωπικα δεν θα εβαζα 100αρα για κανενα λογο
Οπως κ να χει το εχω νουμερο 1 στη λιστα για το επομενο μου αυτοκινητο, τωρα ειδικα που το βρισκεις ακομα κ με 15.000
-
Με 15k βρισκεις παλιο αυτοκινητο με πολλα χλμ, αλλα, το σημαντικοτερο, αναξιοπιστο αυτοκινητο, αφου οπως σωστα ανεφερε ο ντριφτης, στη συντριπτικη πλειοψηφια ειναι χτυπημενα... Κι εδω μπαινει και το ζητημα της μεικτης ασφαλειας: νομιζω οτι χαρακτηρας του αυτοκινητου και οι ιδιομορφιες του, ειδικα αν το εχεις για καθημερινο, επιβαλλουν την καλυψη απο ιδιες ζημιες.
Αν δεν κανω λαθος, η χρηση 100αρας προτεινεται απο τον κατασκευαστη.
Απ' οσο ξερω, η στανταρ διασταση ζαντας για μοντελα απο το 2004, ειναι 17''. Σε συνδυασμο με τη διαφορα μπρος-πισω και τις 'ειδικες' διαστασεις των ελαστικων (ε: 215/45, π: 245/40), το κοστος κυμαινεται περι τα 800 ευρω...
Νομιζω παντως -κι ας με διορθωσει ο 30φ αν κανω λαθος- οτι μοντελα 2005 και δωθε, σε καλη κατασταση, δε βρισκονται με κατω απο 25.000... -
Αστο Χρηστο, πεσαμε σε γνωστη!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εμένα κακή εντυπωση μου είχε κάνει ο ήχος του αυτοκινήτου...
Το έχει μια φίλη εδώ, και στην αρχή νόμιζα ότι είχε πρόβλημα, μέχρι που άκουσα και άλλα και κατάλαβα ότι είναι νορμάλ.Η ιδέα μου είναι?
Στο προηγούμενο που είχα πάρει, κάτι είχε ξεχαρβαλωθεί από την πόρτα του οδηγού και όσο ο κινητήρας ήταν στο ρελαντί έκανε λες και είχες πάρει το σκελετό ενός ελέφαντα και τον ανακάτευες στο μίξερ με κοτρώνια και για κίνηση χρησιμοποιούσες χαλασμένο ντήζελ μοτέρ από φορτηγό 50 ετών... Μήπως της φίλης σου είναι στα πρώτα στάδια αυτού του φαινομένου;;;;
Βασικά ο κινητήρας για 3κλ καλός είναι, απλά δεν υπάρχει κανενός είδους ηχομόνωση, πράγμα που σημαίνει πονοκέφαλο σε λίγη ώρα...
στην αρχή νόμιζα κι εγώ ότι μιλούσες για το honda και σκέφτηκα ότι το χάσαμε το παλικάρι... το έφαγε η υγρασία εκεί πάνω...
Κοστισε 10600 νομιζω τοτε με ολα αυτα που λες.... για χλιδη και τετραπορτο..... ναι δεν ειναι φτηνο... το θεμα της ασφαλειας σε ατυχημα ποτε δεν με απασχολησε προσωπικα (δεν σκοπευω να φιληθω με κανενα) αλλα ουτε και την κορη μου που το αποφασισε να το παρει......τοτε, αλλωστε οταν θελει γρηγορο παιρνει το 2.24v,(το εχει οδηγησει και στα Μεγαρα) η τωρα πια το μινι cooper s του αδελφου της.... νομιζω οτι μετρησε για αυτην η μελλοντικη τιμη μεταπωλησης ειδικα του γιαπωνεζικου, ισως εχει δικιο.... θα δειξει.... ΦΙΑΤ δεν πηρε, σαν αντιδραση στη δικη μου αδυναμια στα Ιταλικα.....
Αν ηταν κινεζικο δεν θα ειχε την σιγουρια του δεν σπαει δεν χαλαει.....Χε... η ψιτροέν έχει υψηλότερες τιμές από Toyota... Δεν είναι απίθανο με τα μυαλά που κουβαλάνε στην ψιτροέν ελλάς...
Όσον αφορά το κινέζικο, αυτό που εννοώ είναι ότι ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο (κατασκευασμένο από την TPSA στο ίδιο εργοστάσιο με όλα ίδια) εάν είχε κινέζικο σήμα θα είχε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση. Και θα ήταν το ίδιο αξιόπιστο.
-
Την περασμένη εβδομάδα είχα ένα Kia Picanto.
Ομολογώ ότι αυτό το αυτοκινητάκι με έκανε να αναθεωρήσω πολλά που είχα ως δεδομένα στο μυαλό μου για τα κορεάτικα.
Το αμαξάκι λοιπόν είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Καμμία σχέση με Atos. Μου θύμισε πάρα πολύ το Panda και σε συμπεριφορά και σε γκάζι ( ) και σε ποιότητα. Κρατάω μια επιφύλαξη μήπως ποιοτικά ήταν και πιο πάνω από το Fiat.
Αναλυτικά:ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Φοβερό μοτεράκι. Ανέβαζε πολύ εύκολα, κάποιες φορές που κόφτιασα (με μεγάλη ευκολία να σημειώσω) τη 2α σε προσπέρασμα έβγαλε συμπαθητικό ήχο και όχι το ξεκοίλιασμα μετάλλων που έβγαζε το Atos ή το Astra. Μου θύμισε πολύ το μοτέρ του Yaris. Χωρίς να μπορώ υπολογίσω πρέπει να έκαψε το ίδιο ή λίγο λιγότερο από το Atos.
ΚΙΒΩΤΙΟ: Μια παράξενη κατάσταση. Μου θύμισε το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει η κερματοκονσόλα του SEGA RALLY στα ουφάδικα ( ). Ψεύτικη μεταλλική αίσθηση αλλά το σημαντικό ήταν ότι δεν έχανε ταχύτητα. Σε θέμα αίσθησης λίγα πράγματα (ε τι να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο αμάξι) αλλά σε επίπεδο αποτελεσματικότητας μου θύμισε Ford ( )
ΦΡΕΝΑ: Φρενάρες! Ακόμα και όταν τα ζόρισα πολύ, ούτε κουράστηκαν, ούτε και είχα πρόβλημα. Ίσα ίσα θα έκρινα υπερβολική την απόδοση τους. Αυτό είναι σχετικό γιατί πιθανόν να είχα φρέσκα τακάκια.Μάλλον μας κάνουν πλάκα οι Κορεάτες (της Kia). Φοβερό αμαξάκι και τελικά πρέπει να αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω το C'eed.
-
και εγω σαν συνοδηγος ειχα μπει και με ειχε εντυπωσιασει...θα το οδηγησω που θα μου παει
Οδήγησα....