-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Ωπ,facelift? Γραψε εντυπώσεις στο 'οδήγησα'(αναφέρεται στο polo)
Δε νομίζω ότι αξίζει ιδιαίτερου post η εμπειρία
Στο εξωτερικό τις διαφορές τις βλέπει κανείς μονος του - η μπροστινή μάσκα του παλιού μου αρέσει περισσότερο, αλλά πίσω το καινούριο δείχνει όντως καλύτερο imho.Μέσα έχουν καλύψει την κεντρική κονσόλα με μια ασημί φάσα, έχουν αλλάξει το τιμόνι (ωραίο το καινούριο αλλά και το παλιό πάλι ωραίο ήταν. ξέρω γω, ό,τι αρέσει στον καθένα) και έχουν βάλει ένα κομμάτι πλαστικό στην πόρτα πάνω από εκεί που αρχίζει το ύφασμα. Το υπόλοιπο εσωτερικό είναι ίδιο.
Από ανάρτηση δεν κατάλαβα κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με το comforline μου.
Η μόνη οδηγική διαφορά είναι στο τιμόνι που με κάποιο τρόπο το έχουν ρυθμίσει να κόβει λίγο πιο γρήγορα στην πρώτη στροφή τουλάχιστον, σε σύγκριση με το προ-facelift που είναι αργό. Συνολικά ο κύκλος στροφής δεν αντιλήφθηκα να έχει αλλάξει. Κατά τα άλλα ίδιο αμάξι.
-
Αφού συμφωνήσω με το φίλο που έγραψε για την τόσο υπερτιμημένη λόγω και καλά φοβερής τιμής 116d,
να πω και εγώ την εμπειρία μου από νέο Γκόλφ Bluemotion 1,4, με αυτόματο 7αρι κιβώτιο, μια εβδομάδα στην Κύπρο.
Μέσα, περίμενα κάτι καλύτερο. Μέτρια ποιότητα υλικών, μέτρια εικόνα. Με την καμία καλύτερο (συνολικά) από Τζουλιέτα η οποία αν και σε ακρίβεια συναρμογής υστερεί σε ορισμένα σημεία, είναι πολύ πιο όμορφη. Άνετα και καλά καθίσματα, μέτριο σε αίσθηση τιμόνι, μαλακή/άνετη ανάρτηση χωρίς να πλέει.
Το μοτέρ πρόθυμο αλλά εμφανώς φιμωμένο και αρκετά θορυβώδες (εκνευριστική χροιά πάνω από τις 5000rpm), το δε κιβώτιο πολύ καλό για αυτόματο, αν και στις χειροκίνητες αλλαγές ήταν κάπως αργό (αλήθεια, επάνω έγραφε DSG αλλά αλλαγές έκανα μόνο με το λεβιέ, τι ακριβώς παίζει?). Πάντως σίγουρα στα συν του αυτοκινήτου και το εξαιρετικό start/stop. Στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης ήταν λίγο πλοίο για τα γούστα μου αλλά ΟΚ ενώ ο πίσω άξονας εμφανέστατα δίνει πιο υποστροφικά χαρακτηριστικά από τους πολλαπλούς που έχει το Σεατ μου, αλλά σε καθημερινή χρήση πόλης και χαλαρού ταξιδιού η διαφορά είναι σχεδόν μηδαμινή. Στον αυτοκινητόδρομο αρκετά ευχάριστο, άνετο και ήσυχο έως τα 140χαω. Μετά ακούγεται το μοτέρ.
Η κατανάλωση καλή μου φάνηκε αν και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα.
Τέλος, αν και δεν έχω οδηγήσει το Γκόλφ με το 1,6 Tdi, αλλά μόνο το Οκτάβια (το οποίο μου φάνηκε εκνευριστικά αργό), κατά 99% εγώ προσωπικά αν δεν έκανα πάνω από 20.000χλμ το χρόνο θα πήγαινα στο Bluemotion 1,4Tsi. (άλλο αν θα προτιμούσα τη Τζουλιέτα τελικα). Και ας πλήρωνα κάτι παραπάνω σε καύσιμα. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αφού συμφωνήσω με το φίλο που έγραψε για την τόσο υπερτιμημένη λόγω και καλά φοβερής τιμής 116d,να πω και εγώ την εμπειρία μου από νέο Γκόλφ Bluemotion 1,4, με αυτόματο 7αρι κιβώτιο, μια εβδομάδα στην Κύπρο.
Μέσα, περίμενα κάτι καλύτερο. Μέτρια ποιότητα υλικών, μέτρια εικόνα. Με την καμία καλύτερο (συνολικά) από Τζουλιέτα η οποία αν και σε ακρίβεια συναρμογής υστερεί σε ορισμένα σημεία, είναι πολύ πιο όμορφη. Άνετα και καλά καθίσματα, μέτριο σε αίσθηση τιμόνι, μαλακή/άνετη ανάρτηση χωρίς να πλέει.
Το μοτέρ πρόθυμο αλλά εμφανώς φιμωμένο και αρκετά θορυβώδες (εκνευριστική χροιά πάνω από τις 5000rpm), το δε κιβώτιο πολύ καλό για αυτόματο, αν και στις χειροκίνητες αλλαγές ήταν κάπως αργό (αλήθεια, επάνω έγραφε DSG αλλά αλλαγές έκανα μόνο με το λεβιέ, τι ακριβώς παίζει?). Πάντως σίγουρα στα συν του αυτοκινήτου και το εξαιρετικό start/stop. Στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης ήταν λίγο πλοίο για τα γούστα μου αλλά ΟΚ ενώ ο πίσω άξονας εμφανέστατα δίνει πιο υποστροφικά χαρακτηριστικά από τους πολλαπλούς που έχει το Σεατ μου, αλλά σε καθημερινή χρήση πόλης και χαλαρού ταξιδιού η διαφορά είναι σχεδόν μηδαμινή. Στον αυτοκινητόδρομο αρκετά ευχάριστο, άνετο και ήσυχο έως τα 140χαω. Μετά ακούγεται το μοτέρ.
Η κατανάλωση καλή μου φάνηκε αν και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα.
Τέλος, αν και δεν έχω οδηγήσει το Γκόλφ με το 1,6 Tdi, αλλά μόνο το Οκτάβια (το οποίο μου φάνηκε εκνευριστικά αργό), κατά 99% εγώ προσωπικά αν δεν έκανα πάνω από 20.000χλμ το χρόνο θα πήγαινα στο Bluemotion 1,4Tsi. (άλλο αν θα προτιμούσα τη Τζουλιέτα τελικα). Και ας πλήρωνα κάτι παραπάνω σε καύσιμα.Γούστα είναι αυτά, αλλά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω στο τονισμένο σημείο. Το Golf 7 έχει την καλύτερη ποιότητα υλικών που υπάρχει σε μικρομεσαίο αυτή τη στιγμή (εξαιρουμένου του Α3 και της Μερκεντέ μάλλον).
Ανάμεσα σε Golf και Giulietta, κι εγώ τη δεύτερη θα έπαιρνα. Αλλά το Golf έχει πολύ ποιοτικότερο εσωτερικό.
-
Βασικά περίμενα να δω κάτι ξεκάθαρα καλύτερο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας, αλλά δεν... Καλύτερο ναι, αλλά όχι τόσο ώστε να αποτελεί κριτήριο αγοράς!
Οπότε σε συνδυασμό με το σαφώς υποτονικό εξωτερικό ουσιαστικά αναιρεί οποιοδήποτε λόγο αγοράς του Γκόλφ, για εμένα. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Αλλά το Golf έχει πολύ ποιοτικότερο εσωτερικό.
επειδή πρόσφατα βολτάρισα με το tdi bluemotion, το γκολφ κατά την άποψη μου είναι μια σκάλα πάνω
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
επειδή πρόσφατα βολτάρισα με το tdi bluemotion, το γκολφ κατά την άποψη μου είναι μια σκάλα πάνω
Σε τι;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε τι;
Στο φιδάκι!
-
Level up!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε τι;
Για τη ποιότητα εντός έγινε κουβέντα,νομίζω πιο σαφές quote δε γινόταν
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
απορώ με ορισμένους εδώ πάνε οδηγούν ένα ντίζελ και μετά ανακαλύπτουν την αμερική
και το κάνουν για να επιβεβαιώσουν ότι είναι πιο αδύναμα από τα βενζινοκίνητα που καβαλάνε
σε λέω κάντε μπάντα περνάω να ούμε -
Ο χρήστης axem έγραψε:
απορώ με ορισμένους εδώ πάνε οδηγούν ένα ντίζελ και μετά ανακαλύπτουν την αμερική
και το κάνουν για να επιβεβαιώσουν ότι είναι πιο αδύναμα από τα βενζινοκίνητα που καβαλάνε
σε λέω κάντε μπάντα περνάω να ούμεΠροσωπικά εγώ έχω οδηγήσει αρκετά ντίζελ και έχω ξεκάθαρη άποψη. Είμαι πολύ τυχερός να έχω ένα που μόνο δύναμης δε στερείται. Αλλά όπως και να το κάνεις, το να οδηγείς αμάξι με τόσο βαρύ μοτέρ εμπρός, με τόσο μικρό εύρος ισχύος, για μερικούς κολλημένους σαν και εμένα, είναι παράγοντες απογοήτευσης που χρυσώνεται σε επίπεδο οικογενειακής χρήσης από τη σημαντικά μικρότερη κατανάλωση.... ΜΟΝΟ.
Αλλά όταν ακούω τι ωραία μοτέρ είναι τα 1,6 tdi με τα 105 άλογα, ότι είναι επαρκή για οικογενειακή χρήση (δλδ καλοκαιράκι φορτωμένο και κλιματισμό πχ) ε τότε καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει φάει μια χαρά το παραμύθι του μάρκετινγκ. Για την πόλη είναι τέλεια, από εκεί και πέρα...... προσωπικά γούστα είναι αυτά βέβαια... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Σε τι;
Για τη ποιότητα εντός έγινε κουβέντα,νομίζω πιο σαφές quote δε γινόταν
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Define quality Adis.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
δεν λέγεσαι κολλημένος αν προτιμας την βενζίνη.το αντίθετο.
πήρα πρόσφατα ντίζελ λόγω χλμ(πλέον) και κόστους συντήρησης (είχα εβο 9) και ήθελα 1/4 του μισθού μου μόνο σε καύσιμο
αλλά μπροστά στα γούστα που έβγαζα χαλάλι.
το πετρέλαιο δεν μπορώ ακόμα να το συνηθίσω άλλα αμα θες το πιστέυεις με λείπει η βενζίνα και η λειτουργία της αλλα σε καμία περίπτωση το κόστος της.
αν λοιπον σύγκρινω τα μοτερ σαφώς είμαι με τον οττο δεν μπορώ όμως να συγκρίνω ανόμοια πράγματα πάντα η μπενζίνα κερδίζει.α και πουθενα δεν βρήκα την ντιζελια βολικη για την πόλη αυτό το κενό μέχρι να αρπάξει πάνω απο τις 1200σαλ είναι άκρως σπαστικό ειδικά στα φανάρια.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
σε λέω κάντε μπάντα περνάω να ούμεΠροσωπικά εγώ έχω οδηγήσει αρκετά ντίζελ και έχω ξεκάθαρη άποψη. Είμαι πολύ τυχερός να έχω ένα που μόνο δύναμης δε στερείται. Αλλά όπως και να το κάνεις, το να οδηγείς αμάξι με τόσο βαρύ μοτέρ εμπρός, με τόσο μικρό εύρος ισχύος, για μερικούς κολλημένους σαν και εμένα, είναι παράγοντες απογοήτευσης που χρυσώνεται σε επίπεδο οικογενειακής χρήσης από τη σημαντικά μικρότερη κατανάλωση.... ΜΟΝΟ.
Αλλά όταν ακούω τι ωραία μοτέρ είναι τα 1,6 tdi με τα 105 άλογα, ότι είναι επαρκή για οικογενειακή χρήση (δλδ καλοκαιράκι φορτωμένο και κλιματισμό πχ) ε τότε καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει φάει μια χαρά το παραμύθι του μάρκετινγκ. Για την πόλη είναι τέλεια, από εκεί και πέρα...... προσωπικά γούστα είναι αυτά βέβαια...Αν πας σε άλλα fora βόλτα θα εκπλαγείς με το τι θεωρείται επαρκές για οικογενειακό.
Πρόσφατα στο insomnia έβγαλαν μια χαρά το Focus 2 με τους αγριεμένους 80 επιβήτορες! -
Παμε στο ινσομνια να τους τρολλαρουμε ομαδικα!
-
Εξαρτάται με τι αυτοκίνητο είχες πριν, αν είχες ατμοσφαιρικό με 90_ 110 ίππους Μια χαρά είναι τα ίδια άλογα σε ντίζελ.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οχι απαραιτητα. Η ευστροφια και η γραμμικοτητα κανουν διαφορα.
-
Κανουν, στην σπορ οδηγηση, στο ταξιδι φορτωμενος οχι και τοσο.
Το αμαξι μου παει μια χαρα οταν ειναι ξεφορτωτο, σερνεται οταν ειναι φορτωμενο και με μπαγκαζιερα οροφης, εκει ενα ντιζελ με τα ιδια αλογα αλλα την διπλασια ροπη θα το εκανε να ταξιδευει πιο ανετα και ξεκουραστα.
Ετσι και αλλιως οταν ταξιδευω το κανω μαζι με μερικες εκατονταδες χιλιαδες αλλους οποτε δεν μπορω να παω πολυ γρηγορα.
Το μονο που θα ηθελα ειναι να μπορει να ανεβει το Αρτεμισιο με 120-130 συνεχως και να μην χρειαζεται να κατεβαζω 4η -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αλλά όταν ακούω τι ωραία μοτέρ είναι τα 1,6 tdi με τα 105 άλογα, ότι είναι επαρκή για οικογενειακή χρήση (δλδ καλοκαιράκι φορτωμένο και κλιματισμό πχ) ε τότε καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει φάει μια χαρά το παραμύθι του μάρκετινγκ. Για την πόλη είναι τέλεια, από εκεί και πέρα...... προσωπικά γούστα είναι αυτά βέβαια...Πες μου οτι κανεις πλάκα.....και Φερέ μου οτι οδηγας στο σπαθοβουνι με 40 βαθμούς φορτωμένο.... Σαν μεζεδάκια τα τσακίζουν οι ροπές των ντίζελ....μάλλον οδηγας ντίζελ κρύα τεστ ντραιβ γύρω γύρω το τετράγωνο. Οι δε ξένοι αμα κανεις ταξίδια στο εξωτερικο για κάθε μια αντλία βενζίνης έχουν τρεις για ντίζελ στην Κεντρικη Ευρώπη. Κανεις μεγαλο λάθος, άδειο μπορεί κάποιο Tfsi να αποδώσει καλυτερα ,αλλά φορτωμένα είναι πολύ καλυτερα. Εγώ την Παρασκευή με 40 βαθμούς κατεβηκα Πελοπόνησσο με το C4 ehdi και για να καθαρισω το DPF το έλιωσα με 180/190 τελικες και άπειρη τρομοκρατία στην αριστερή λωρίδα. Με το που ανηφοριαζε λίγο οι βενζινες ( και μιλάω για διλιτρα tfsi) ασθμαιναν και κάναν δεξια , όχι γιατί αν δεν τα πατούσαν δεν θα άντεχαν αλλά γιατί κατεβάζουν στην ίδια ταχύτητα με 6000 στροφές 21 λίτρα στιγμιαία ενω εγώ ήμουν με 3000 και 150/160 και 8 με 9 λίτρα στιγμιαία. Δεν είναι λοιπον απο την ίδια μου εμπειρία όπως τα λες τα πραγματα. Να σου υπενθύμιση οτι όταν ταξιδεύω κανονικά φορτωμένος είμαι με cruise control στα 130 και σχεδόν ( επαναλαμβάνω σχεδόν ) 2000 στροφές και κατανάλωση κάτω απο 5 γύρω στα 4.5 λίτρα. Δεν θέλω να πω σε αιώνια αντιπαράθεση απλα γράφω την δική μου εμπειρία με βαση τα αυτοκίνητα που έχω και οδηγαω και έχω στην οικογένεια Α3 1.4 TFSI 3 ατμοσφαιρικά euro 4/5 και ενα ημιαυτόματο euro 5 Citroen C4 e-hdi με 115 ίππους 27 ροπή και 32 over boost για 90 δευτερόλεπτα
-
Whatever
Sent from Corsair's brick
Οδήγησα....