-
Τι ιδιαιτερότητα έχει το ηλεκτρικό χειρόφρενο και θέλει εξοικείωση;
-
καμία επί της ουσίας. Ίσα ίσα ειναι πολύ βολικό. Δένει μόνο του, λύνει μόνο του, ενώ στις ανηφόρες ουσιαστικά παίζει το ρόλο του hill holder, αν δεν έχει το αμαξι.
τα μόνα 'αρνητικά'- Ο (αδικαιολογητος) φόβος ότι κάτι μπορεί να μη λειτουργήσει κ να φύγει το αμαξι σε καμια κατηφορα
- αν οδηγάς εναλλάξ αμαξι με κανονικό χειροφρενο μπερδεύεσαι λίγο
- δεν λειτουργεί εν κινήσει αν θες να 'γυρίσεις' το αμαξι
-
Ψαχνόμαστε για χειροφρενίδια με το Σενικ ε?
-
Συγγνώμη αλλά όταν έχεις ηλεκτρονικό χειρόφρενο, το μόνο που ξεχνάς κατά τη γνώμη μου είναι τα 'χειροφρενα'. Τώρα τα πολύ βολικό και βλακειες τέτοιες είναι κλαϊν... Ένα καλό του ηλεκτρικού χειροφρενου είναι ότι σου καταργεί το μαρκουτσι από τη κεντρική κονσόλα!
-
Απορια βασικη που εχω περι ηλεκτρικου χειροφρενου ας παρουμε το χειροτερο σεναριο εχεις παρκαρει σε ανηφοροκατηφορα και το αμαξι μενει απο μπαταρια τι γινεται?
-
Όλα αυτά τα συστήματα είανι fail safe, υποθέτω
-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Απορια βασικη που εχω περι ηλεκτρικου χειροφρενου ας παρουμε το χειροτερο σεναριο εχεις παρκαρει σε ανηφοροκατηφορα και το αμαξι μενει απο μπαταρια τι γινεται?Καλωδια προφανως.
Και μηχανικο χειροφρενο να είχε αυτο δε θα έκανες? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απορια βασικη που εχω περι ηλεκτρικου χειροφρενου ας παρουμε το χειροτερο σεναριο εχεις παρκαρει σε ανηφοροκατηφορα και το αμαξι μενει απο μπαταρια τι γινεται?
Καλωδια προφανως.
Και μηχανικο χειροφρενο να είχε αυτο δε θα έκανες?Αμα ειναι κατηφορα και εχεις κενο μπροστα, γυρνας τιμονι, μια δευτερα και εφυγες!
-
Ναι αμε...
-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Απορια βασικη που εχω περι ηλεκτρικου χειροφρενου ας παρουμε το χειροτερο σεναριο εχεις παρκαρει σε ανηφοροκατηφορα και το αμαξι μενει απο μπαταρια τι γινεται?συνεχίζει να πιανει το χειροφρενο αν πεσει η μπαταρια κανονικα. Επίσης υπαρχει διακοπτης απεμπλοκής στη θεση της ρεζερβας. Οπότε αν θες να μετακινήσεις το αμαξι ενώ δεν εχει μπαταρία το κάνεις από εκεί. Υποθέτω με πολύ προσοχή αφού μετά δεν θα μπορείς να ενεργοποιησεις το χειρόφρενο από τον διακόπτη στο ταμπλο για να φρεναρεις το αμαξι.
Ψαχνόμαστε για χειροφρενίδια με το Σενικ ε?
σε αναστροφές καμια φορά χρειάζεται το χειροφρενο.
Από τις δοκιμές που έχω κανει, νομίζω πως πιανει μόνο λίγο πριν σταματήσει το αμαξι (10χλμ την ωρα), ό,τι κ να κανει ο οδηγός με συμπλεκτη κ ταχυτητα. Ίσως το έχουν κάνει κ για προστασία. Μη τραβήξεις κατα λαθος το διακόπτη ή μην ενεργοποιηθεί μόνο του κατα λάθος (στα σενικ είχαν γίνει περιστατικά όπου τράβαγε μόνο του χειροφρενο κ είχαν κάνει ανακληση ).Το πιο σπαστικό είναι το ποδόφρενο στα μερσεντες. Το καλοκαιρι οδηγούσα C180 του 2009 (πολύ ωραίο αμαξακι ) κ δε το συνήθισα με τίποτα.
-
Εμενα βασικα με ενδιαφερει αν ειναι το αμαξι παρκαρισμενο σε κατηφορα ή ανηφορα και τα φτυσει η μπαταρια να μην φυγει το αμαξι γιατι το ηλεκτρικο χειροφρενο δινει σημα στις δαγκανες των φρενων να φανταστω ε?
-
όχι δεν παίζει αυτό. εχει ηλεκτρικό μοτεράκι που τραβάει το χειρόφρενο κ τέλος. μετά δεν καταναλώνει ρεύμα
-
Η μόνη περίπτωση που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα είναι η ίδια ακριβώς με το χειροκίνητο, δηλαδή όταν πιάσει πάγος και κολλήσουν οι δαγκάνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες. Επίσης να πω ότι δουλεύει εν κινήσει και ότι άμα μείνεις από μπαταρία έχει κάτι σαν γρυλλο κάτω από την ρεζέρβα που το απελευθερωνει. Εγω τώρα το έμαθα και δεν το αλλάζω, μπαίνω στο αμάξι φεύγω, κλείνω διακόπτη πάλι φεύγω, δεν ασχολούμαι καθόλου. Επίσης στα σιτροεν έχει ακόμη μια λειτουργία, πιάνει πιο δυνατά όταν το πατήσεις παρατεταμένα . Ένα άλλο θετικό είναι ότι δεν ασχολούμαι με σφίξιμο κάθε τοσο.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Επίσης στα σιτροεν έχει ακόμη μια λειτουργία, πιάνει πιο δυνατά όταν το πατήσεις παρατεταμένα .τί σημαίνει αυτό? ή πιανει ή δεν πιανει
επίσης με πόσα χιλιόμετρα το εχεις δοκιμάσει εν κινησει κ έχει ενεργοποιηθεί?
-
Στη Thesis μου με την ηλιοροφη φωτοβολταικη δινει ρευμα συνεχεια και σε καποιο αλλο συστημα - μπαταρια και ετσι δεν ξεμενει απο ρευμα για το ηλεκτρικο χειροφρενο.. (ειναι βολικο τελικα μετα απο 140000 χλμ μαζυ της.. δεν παρουσιασε δυσλειτουργεια..) μοντελλο του 2003 υπ' οψιν.
-
Για φέρτην ολλανδία να φωτοσυνθέσει και τα λέμε
Μας το παίζεις μάνγκας με φωτοβολταϊκά στο ντουπάι -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Επίσης στα σιτροεν έχει ακόμη μια λειτουργία, πιάνει πιο δυνατά όταν το πατήσεις παρατεταμένα .
τί σημαίνει αυτό? ή πιανει ή δεν πιανει
επίσης με πόσα χιλιόμετρα το εχεις δοκιμάσει εν κινησει κ έχει ενεργοποιηθεί?
Υπο κανονικές συνθήκες, απλά πιάνει. Αν όμως σε κάποια πολύ απότομη ανηφόρα/κατηφορα θέλεις -για ψυχολογικούς λόγους- κάτι παραπανω, κρατας σηκωμένο το χειριστήριο για 2-3 δευτερόλεπτα παραπανω, ακούς ενδιάμεσα το μοτέρ να ζοριζεται για να σφίξει παραπάνω, κ τέλος βλέπεις την ένδειξη στο ταμπλό 'maximum tension achieved'.
Το έχω δοκιμάσει σε τρελλες κλίσεις χωρίς το επιπλεον σφίξιμο κ πιανει μια χαρά (γι αυτό γράφω πως το maximum είναι για ψυχολογικούς λόγους).
Εν κινήσει, σύμφωνα με το manual της C5 χρησιμοποιειται για έκτακτο φρενάρισμα σε περιπτωση προβλήματος υγειας οδηγού.
Το αυτοκίνητο πλακωνεται στα φρένα (και τα 4), φρενάρει με τη βοήθεια abs κ esp για να μείνει στη ευθεια, ανάβει τα αλαρμ, κ (αν θυμάμαι καλά) παιζει κ φώτα.
Πολύ εντυπωσιακό φρενάρισμα έως αγχωτικο, το δοκιμασα σε φάση τρελής καφριλας με 90χαω.Στάλθηκε από το LG-P700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
-
Ναι αλλα για να φαινεται αυτο καλα , χαντακωνουν το 90% των αλλων της Κατηγοριας που φορανε τις 16αρες......ιδιοι θολοι απο 15 εως 20 ιντσες.....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σκέψου κιόλας ότι μπορείς να παραγγείλεις ακόμη και το 1400άρι Ινσίνια με λάστιχα 255/35/20.http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel/aftokinita/insignia-4-porto/configurator.html#colour
Και ανοίγεις το καπώ και ψάχνεις τον κινητήρα!
Οδήγησα....