-
O Pop δε ξέρει τι σημαίνει γενική χρήση.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
εξαιρετικος ποπολαρε!!ωραιος τροπος γραφης!!
απο εκει κ περα,το μονο που μου κανει εντυπωση ειναι η υποψια υποστροφης που αναφερεις..
μηπως (δεν το εχω οδηγησει,απλως υποθετω) αν εδινες ενα κλικ νωριτερα φορτιο στο γκαζι,να προλαβαινες την υποστροφη?η μηπως τα εμπροσθια ελαστικα ηταν περισσοτερο φθαρμενα?κ μια ερωτηση κρισης..για ενα αυτοκινητο που θα τα κανει ολα(αλλα λιγοτερο αλλα περισσοτερο).κ εθνικη κ ορεινες διαδρομες κ πιστα κ πολη,θα προτιμουσες το 9 απο το 10(εαν εχεις εμπειρια απο το 10 φυσικα)?
μα δεν γραφω οτι υποστρεφει το αμαξι, σου δημιουργει την αισθηση οτι θα το κανει. μην ξεχνας οτι η αδρανεια ειναι μεγαλη!
δεν εχω αποψη για το 10αρι. απο οτι διαβασα και ακουσα ειναι πιο στρογγυλοποιημενο...
-
γιαυτο ανεφεραυποψια υποστροφης..
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... καθώς πετούσα προς San Diego και έχω πάρει την θέση παράθυρο, γνωστή ως και του ύπνου, κάθεται παραδίπλα μου, δηλαδή αφήνωντας μια θέση κενό, μια κινεζούλα πρώτη μερίδα αλλά και ομορφιά! Τι να κάνω εγώ, την κοιτάω, με κοιτάει, την ξανακοιτάω και μου μιλάει! (αυτά να τα ακούνε, μάλλον, να τα διαβάζουνε οι ελληνίδες που χρειάζονται τρείς ώρες πλύσιμο, δυο ντύσιμο, μια παρακαλιτό και μισή φτύσιμο για να ανταποκριθούνε σε φλιρτ! )...μετά τα πολλά πολλά για το που μένουμε, τι κάνουμε με δαύτη την ζωή μας κλπ κλπ, μιλάμε για αυτοκίνητα, όλως περιέργως
κι όμως, η τύπισα έχει δύο διθέσια, μια SLK AMG και ένα Honda NSX! ...Acura ντε, καλά, μη φωνάζετε την ψιλοπήραζε όταν της το έλεγα, ότι οι καταβολές του είναι πιο... ταπεινές, όσο ταπεινές καταβολές μπορεί να έχει αυτό το δημιούργημα!
Για να ολοκληρώνω τον πρόλογο, έχω οδηγήσει όλες τις επιμέρους εκδόσεις, γενεές του s2000 το οποίο φυσικά, ειδικά στην τελευταία του έκδοση, με κατέπληξε όπως επίσης και Honda CRX... οπότε, έχω μια ιδέα για την τρέλα που κουβαλάνε οι Ιάπωνες... Ακόμη ένα σημείο... Όταν τελείωσα το BSc στα Λόνδρα είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου μια βόλτα με Ferrari και τελικά, πουλώντας δήθεν ενδιαφέρον για μια Ducati η οποία έκανε όσο έπερναν αυτοί το Golf GT Cabriolet που είχα ως φοιτητής, κατέληξα σε Σαββατιάτικη βόλτα από τις δέκα μέχρι και τη μία το μεσημέρι στα πέριξ του πανεπιστιμίου, στο Surrey, μέσα σε ένα από τα ομορφότερα τότε αυτοκίνητα παραγωγής, την 355b... Αυτό το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας το πόσο τυχερός ήμουν τελικά εκεί έξω και αυτή την φορά(ευχαριστώ πολύ και πάλι για το μπρελόκ, δούλεψε η τύχη του στο μέγιστο αγαπητά φιλαράκια του φόρουμ) που έχω πια οδηγήσει τους δύο τότε κύριους ανταγωνιστές μικρών υπεραυτοκινήτων! και μπορώ, έστω και νοητά, να τους συγκρίνω μέσα μου... τώρα όμως ας επικεντρωθούμε στο NSX, το οποίο και σας λέω από τώρα, και, ναι, είναι πολύ νωρίς αλλά ας το πάρει το ποτάμι, το ΛΑΤΡΕΨΑ
Βέβαια δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και τι να πω... στην βόλτα που έκανα στον 1, παραλιακός αυτοκινητόδρομος της California με την, ίσως, πιο γνωστή και ποθητή θέα του Ειρηνικού Ωκεανού στο δεξί σου χέρι όπως κατεβαίνει κανείς νότια, το αυτοκίνητο έδειξε πραγματικά όλα του τα δόντια, με τον πιο, εύκολο, διάφανο, καλοπροαίρετο τρόπο που μου έχει μιλήσει ποτέ αυτοκίνητο, τρόπο! και περιλαμβάνεται σε αυτή την ήττα και η Lotus Elise Μκ2 που είχα οδηγήσει πριν χρόνια...
...ο δρόμος είναι άθλιος, με κάθε είδους μπαλώματα, ραγίσματα, πλάγιες και ανάποδες ανωφέρειες και κατηφόρες τυφλές από τα δένδρα ή τους βράχους, που βάζουν ακόμη και τον πιο έμπειρο οδηγό σε σκέψεις, αφού έχει να αντιμετώπίσει και τα τεράστια τέρατα(το ξέρω, επαναλαμβάνομαι αλλά έτσι είναι) που κυκλοφορούν μαζί του ή αντίθετα σε αυτόν αφού κάλλιστα μπορούν είτε να καταπιούν ένα NSX ή να το περάσουν, κατά λάθος, από πάνω...
παρά όλα αυτά, ποτέ δεν αγχώθηκα(κι ήταν ξένο το τουτού), ποτέ δεν ίδρωσα ή έσφιξα τα χέρια μου στο τιμόνι, γιατί απλά δεν χρειάστηκε... δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο διάφανο και γεμάτο πληροφορία αλλά και απαλό είναι το τιμόνι του! οι δε αναρτήσεις του καταπίνουν τα πάντα αφου ήταν το τελευταίο μοντέλο με την Targa έκδοση όπου είχαν μαλακώσει λίγο το όλο set up... τρεεεεεεένο σας λέω... τρένο... κεντρομήχανα ζήτω και πάλι κεντρομήχανα... και εδώ θα συμφωνήσω με την πίσω κίνηση με όλους έσας [που μου γκρινιάζετε γιατί δήθεν είμαι δύσκολος...] που την αποθεώνετε. Κινητήρα μπροστά πίσω κίνηση ΟΧΙ, κινητήρα μέση πίσω κίνηση ΝΑΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΙΑΙΑΙ! Εκπληκτικά ζυγισμένο το όλο αυτοκίνητο με κανένα ίχνος υποστροφής αλλά ούτε και υπερστροφής εκτός αν περνάς τις 6χιλιάδες στροφές με το πόδι στο πάτωμα και το τιμόνι σε πολλές μοίρες(σαγαπάμε ρε Γ.Κ. κι ας μας τα πρήζεις! )
οι δε γαλόφιλοι φίλοι μου, έπρεπε να ήταν στο μυαλό μου να δούνε τι αλχημείες παιζόντουσαν εκείνες τις στιγμές τις πολύ στριφτερές που το όλο σασσί με έβαζε και με έβγαζε από την στροφή ανεξάρτητα το πως εγώ θα την διέγραφα μέσα στην προκαθορισμένη από τα όρια του δρόμου καμπύλη... Α πι στευτο!!!!!! άλλαζες πορεία φορτωμένος με όσα και αυτό, απλά, και υπερευαίσθητα, υπάκουε, χωρίς να σε τρομάζει ή να μιλάει πολύ, όπως θα έκαναν, πολλά, κακώς εννοούμενα, γερμανικά σπορ πισωκίνητα.... μόνο η Porsche αξίζει τόσο, η μικρή, ξερεται, αυτή για τους κομπλεξαρισμένους αλλά γνώστες οδηγούς, η Boxster... και πάλι θα είχε βαρύτερη αίσθηση, λες και θα έκανε κάτι δύσκολο για σένα... για χάρη σου... το NSX καμία σχέση, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά έστριβε, λέγοντας σου φυσικά τι κάνεις και τι κάνει χωρίς να σου ζητάει τα ρέστα ή να σου λέει, ότι, άντε, για σένα, σήμερα, θα στρίψω... απλά, έστριβε!
τώρα για επιταχυνσεις.... έχει έναν τρελό ήχο η εισαγωγή του κινητήρα! τρελό ομως! ένα βαθύ αρχικά γουργουριτό, ακουστικού βάρους 3,5 με 4χιλιάρικα κυβικών οκτακίλυνδρων, που μετά γίνεται εύστροφο εξακύλινδρο με δύναμη και τέλος στριγγλιά δεκακύλινδρου σε ροή και γλύκα αν όχι σε ένταση/// πάντως το γκάζι, όποτε και όπου, με έκανε να θέλω να το κολλήσω στο πάτωμα συχνά πικνά.
ο διάκοσμος, επειδή ακριβώς ήταν όλο δερμάτινο το εσωτερικό, με πολύ καλής ποιότητας πλαστικά κουμπάκια, στα χειριστήρια κλιματιστικού και στερεοφωνικού, με όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που προσέθεσαν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μετά την απαρχή της πρώτης και θρυλικής Lexous, δηλαδή το εξωτερικό δαχτυλιδάκι κάθε κουμπιού να είναι άλλο, πιο ασημί και πιο ωραίο πλαστικό κλπ κλπ, ο διάκοσμος λοιπόν, ήταν άψογος για την εποχή του και για το σήμερα υπέραρκετός. Ποτέ δεν έννιωσα ότι είμαι μέσα σε κάτι φθινά κατασκευασμένο... το μεγαλείο της HONDA σε όλο της το μεγαλείο!
ααα, κατανάλωση αστεία! το μόνο που ίσως λίγο μας τα χάλαγε για τις αμερικλάνικες αποστάσεις ήταν το ρεζερβουάρ, όπως το λέτε σεξοδιαστροφικά οι γάλλοι... ή, πιο λαικά, το ντεπόζιτο!
τι άλλο, τι άλλο, έχω τόσα μέσα μου που έχω πάθει σύγχυση να σας είμαι ειλικρινής, ήταν τόσο ωραία εμπειρία, που την απόλαυσα τόσο γεμάτα και ολικά που δεν μπορώ εύκολα να τα ξεχωρίσω. Το αυτοκίνητο σε μαύρο δείχνει γαμάτο, ειδικά με τους νέους, τελευταίους, HD προβόλους, το πίσω μέρος του, με την μακρόστενη φωτιστική ενότητα είναι τρελά ψαρωτικό και το προφίλ του... θυμίζει, F, φφφ, φφε... εεε, δεν μπορώ να το πω, από σεβασμό και μόνο σε αυτή την υπέροχη προσπάθεια, λάθος, δημιουργία των Ιαπώνων φίλων μας, που, από καιρό σε καιρό, μερικές φορές, μας εκπλήσουν τόσο όμορφα που νομίζει κανείς ότι ξανα-ανακάλυψαν τον τροχό... και το εννοώ αυτό... έχοντας οδηγήσει πολλά ευρωπαικά τέρατα!
Υ.Γ.: για το κιβότιο δεν μου ξέφυγε αλλά ήταν τόσο μαλακά μαγικό και σαφές που ούτε που κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνει δουλειά το δεξί μου, τι να σας λέω, απίστευτο το όλο του σε επικοινωνία και σύμπραξη με τον οδηγό!
κι ένα video με το οποίο ξανασυγκινήθηκα...
viewtopic.php?f=8&t=13335&start=375δεν μπορώ νσ το φέρω, αν μπορεί κάποιος τον ευχαριστώ θερμά
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
οταν πηγαινεις με ρυθμους 30+ lt/ 100km τοτε καταλαβαινεις οτι οδηγεις κατι σοβαρο....θα ακολουθησει μινι (;) review με τιτλο :
ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!!
Γεια σου ρε popol@are που την έχεις καταβρεί με τα αυτοκίνητά 'μου' (ΟΚ το '9' με το '10' είναι πολύ κοντύτερα απ΄όσο γράφουν οι δημοσιογράφοι, είναι πιο πολύ all around για ταξίδι και τα παιδιά στο σχολείο, έχει λιγότερο 'κοφτερές' αντιδράσεις αλλά πολύ καλύτερο 'πάτημα' και εμπνέει πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη οπότε στα χέρια ενός λιγότερο-από-Κάνκουνεν είναι ταχύτερο. Στη βάση του όμως είναι πρακτικά το ίδιο).
Welcome to the new age της αυτοκίνησης. Αυτοκίνητα σαν το Evo ή το GT-R αντιπροσωπεύουν μια νέα φιλοσοφία στην οδήγηση, στην οποία το challenge δεν είναι να 'παλέψεις' ενάντια στο 'θηρίο' και να βγεις νικητής αλλά αρκετά διαφορετικό: να μάθεις πως να οδηγείς με ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και ακρίβεια, σα να πηγαίνεις σε ασφάλτινο αγώνα του WRC και όχι στο Drift show of Kato Trahanoplagia, να εκμεταλλεύσαι όλο το πλάτος του δρόμου για να χωρέσει το πλάτος και όχι το μήκος του αυτοκινήτου σου, να υπερνικήσεις το φόβο και την αμφιβολία (φάση suspension of disbelief, 'κόκκινο χάπι ή μπλέ χάπι' ?), να έχεις θάρρος (αλλά όχι θράσος, αν δεν τα σεβαστείς, όπως και τους νόμους της Φυσικής, είναι θηρία από κάτω και θα γυρίσουν να σε δαγκώσουν), να βασίζεσαι και να έχεις εμπιστοσύνη στη μηχανή που χειρίζεσαι.
Εγώ δεν αισθάνομαι ότι το έχω καταφέρει ακόμα ή τουλάχιστον όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Οταν συμβαίνει όμως είναι φάση νιρβάνα
Είναι το δημοκρατικό new age της αυτοκίνησης, όπου με λίγα σχετικά λεφτά και ακόμα και αν δεν σε λένε '-νεν', όπως την πλειονότητα από εμάς, μπορείς να κοιτάξεις στα ίσια σε οποιοδήποτε άγνωστο ορεινό δρόμο οτιδήποτε έως επιπέδου 911 (για το Evo) ή 458 (για το GT-R) και να κάνεις πλάκα σε οτιδήποτε στα ίδια λεφτά ή έστω και διπλάσια.
Ενα τελευταίο: για το θέμα της συντήρησης, ναι, είναι ακριβό (ιδίως σε κατανάλωση) αλλά εν τέλει στα ίδια επίπεδα με ίδιων επιδόσεων αυτοκίνητα όπως BMW M, Porsche κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γεια σου ρε popol@are που την έχεις καταβρεί με τα αυτοκίνητά 'μου' -
Tελικα δεν ηταν 320d ?
-
Όταν βρω λίγο χρόνο θα σας πω την ιστορία για τότε που οδήγησα Evo9, ολοκαίνουριο μοντέλο τότε.
-
Είχα για δυο ημέρες ένα DS3 1.6Turbo με τους 150 ίππους, και περίπου 10.000χλμ. στο κοντέρ. Εχοντας εμπειρία από οδήγηση δύο φιλικών τουρμπάτων δηλ. από τον 1.2Tsi σε Yeti και 1.4Tsi σε Octavia με τα οποία είχα κάνει το καλοκαίρι καναδύο ταξίδια συνολικά 1000χλμ πάνω κάτω, περίμενα πως και πως να δω πως συμπεριφέρεται το μοτέρ κυρίως μιας και δεν είχα μέχρι στιγμής αξιωθεί να δω από πρώτο χέρι τον διαδεδομένο 150ΤΗP που φοριέται σε τόσα και τόσα οχήματα του γκρουπ PSA ή εκτός.... Το αμαξάκι είναι ενδιαφέρον σχεδιαστικά και με προσεγμένο εσωτερικό αν και δεν παύει να θυμίζει τη γαλλική του καταγωγή. Θα αρχίσω από τις γκρίνιες - εξ άλλου τα καλά στοιχεία επιβάλλεται να υπάρχουν όταν ζητάς πάνω από 20.000 ευρώ στην κατηγορία αυτή. Λοιπόν οι (βαριές) πόρτες καλά κλείνουν αλλά όχι με το άριστο ζύγισμα που θάπρεπε, κρεμάνε σε κατηφόρα και η δεξιά κτύπαγε όταν έπαιρνες στροφή α. στην πόλη σε γωνία με το γνωστό αυλάκι για τα νερά στην επιφάνεια του δρόμου ή β. σε ανηφορική στροφή με αρκετή αλλά όχι υπερβολική ταχύτητα... Τα σκιάδια είναι πολύ μικρά για να είναι αποτελεσματικά και το υποβραχιόνιο στον τεμπέλη λίγο σαν να είχε βγει από απλό C3 (μήπως;;) Τα καθίσματα έχουν πολύ καλή κατασκευή και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για τον κλιματισμό κλπ. θέλουν λίγο διάβασμα που δεν είχα καιρό να κάνω στο διήμερο της σύντομης συμβίωσης (two night stand??)
Οι χωρητικότητες είναι πολύ καλύτερες από Mini Cooper αν στοχεύει σε αυτή την αγορά και πίσω κάθονται με λογική άνεση άλλα δύο άτομα εκεί που στο Mini απλά δεν... Όμως στις οδηγικές ποιότητες το DS3 κάπου τα χαλάει. Τιμόνι όχι πληροφοριακό (αν και σφίγγει ανεβάζοντας ταχύτητα), 6άρι κιβώτιο με ωραίο μοχλό και μέτρια πολύ μέτρια αίσθηση (η δευτέρα ήδη δεν έμπαινε σωστά, αν ήταν δικό μου θα είχα γκρινιάξει πολύ) και πράγματι πολύς θόρυβος δρομου όπως έχουν γράψει και άλλοι και συμφωνώ μαζί τους. Το χειρότερο είναι η ανάρτηση που δεν εμπνέει και μάλιστα σε στροφές με σαμαράκια και λακκούβες αντί να 'βιδώνει' τείνει να ..αναπηδά χωρίς να διατηρεί τον έλεγχο και να ξεκολλάει. Κατά τη γνώμη μου εντελώς απαράδεκτο γιατί σε κάνει να μην εμπιστεύεσαι το γλυκό αυτοκινητάκι. Τωρα ως προς τον κινητήρα που είναι το Α και Ω σε ένα τέτοιο όχημα. Δεν με εντυπωσίασε και μην σκεφτεί κανείς ότι είμαι κανένας γκαζιάρης. Τον περίμενα πιο ψυχωμένο... Δεν τον ανέβασα πάνω από 4500 στροφές από σεβασμό στον ιδιοκτήτη που ακόμη τον στρώνει ευλαβικά. Αλλά... Μέχρι τις 2.500 στροφές δεν συμβαίνουν πολλά. Μετά τουρμπίζει αλλά όχι ασυγκράτητα. Μάλιστα έχω την εντύπωση ότι στο πρόγραμμα έχουν κόψει ροπές από την 1η και 2α και έχουν δώσει από 3η ταχύτητα και μετά για να κάνουν το αυτοκινητάκι πιο 'νορμάλ' για τον καθημερινό οδηγό που θα δει την DS3 σαν fashion statement και όχι σαν πραγματικό οδηγήσιμο αυτοκίνητο. Κακό αυτό. Πιστεύω ότι με άλλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα ο κινητήρας θα ήταν πιο ισχυρός σε πραγματικές συνθήκες τώρα όμως δεν συγκινεί όσο θα περίμενε κανείς. Για να διαμορφώσω βέβαια πιο αντικειμενική άποψη θάθελα να έχω οδηγήσει και ένα 207GT αλλά δεν υπήρξε ποτέ η ευκαιρία.ΥΓ και για να καταλάβετε το μήκος κύματος του γράφοντος, κατ εμέ το πιο αξιαγάπητο, εμπνευσμένο, ευχάριστο και συνάμα πολύ λογικό τουρμπάκι με ελαφρώς σπορ βλέψεις αλλά και πάρα πολύ πρακτικό και απίστευτα σε καθημερινή χρήση είναι το παραγνωρισμένο και υποτιμημένο Renault Twingo 1.2Τce (τέλειο στην έκδοση Gordini). Στοιχεία που έχω επιβεβαιώσει από την οδήγησή του (το έχει -κατευχαριστημένος-φίλος). Αν δεν ήταν η κακούργα κρίση θα το είχα αγοράσει με σφαίρες... για δεύτερο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Tελικα δεν ηταν 320d ?Ήταν 316d
-
@Κalmik
Χωρις να θελω να χρυσωσω το χαπι για το DS3 THP, επειδη το ειχα και εγω στην διαθεση μου, οχι δυο μερες βεβαια, αλλα τουλαχιστον ενα δυωρο περιπου, κυριως υπο πιεση, σε γνωστη σχεδον ιδανικη διαδρομη, παροτι θα συμφωνησω για τις απολυτως δικαιολογημενες 'γκρινιες' στα της ποιοτητας σε καποια σημεια, μικροτριγμους κτλ, εντουτοις εχω καποιες ενστασεις για το οδηγικο κομματι.
Στην κυλιση οκ δεν ειναι κατι το τρομερο, μεγαλο αρνητικο ρολο ομως στην συνολικη εντυπωση παιζουν τα θορυβωδη
και με σκληρα πλαινα Bridge 050, που τουλαχιστον φορουν τα περισσοτερα THP στην πρωτη τοποθετηση και φανταζομαι και αυτο που οδηγησες.
Ειναι ενα πολυ ιδιαιτερο λαστιχο, με σχεδον αγωνιστικη συμπεριφορα, που 'απαιτει'-θελει πολυ καλο ζεσταμα στο δρομο, πχ 25-30λεπτα διαδρομη με υψηλες μεσες ταχυτητες ή/και υψηλα φορτια-πιεση σε στροφες σε καλο οδοστρωμα για κανενα 15λεπτο...Το λαστιχο αυτο εαν ΔΕΝ ζεσταθει, και αν πχ το αυτοκινητο πιεστει ξαφνικα αφου φυσικα εχει πιασει θερμοκρασια ο κινητηρας για να...ξεζουμιστει, γλυστραει παραπανω απο το αναμενομενο-φυσιολογικο, και προσδιδει αποτομη και γενικοτερα κατωτερη των δυνατοτητων του στησιματος του αυτοκινητου, οδικη συμπεριφορα...
Ηδη σε καποιο Long term test γνωστου ξενου περιοδικου, δοκιμαστης που τα αλλαξε με conti sport contact 3, διαπιστωσε σημαντικη διαφορα -αρκετα καλυτερη, πιο ευχαριστη και φιλικη- σε οδηγικη αισθηση συνολικα, αλλα και μειωμενο θορυβο κυλισης.
Σε οτι αφορα την αναρτηση-στησιμο, περα απο την σχετικα ευαισθητη-παιχνιδιαρικη ουρα που θελει προσοχη με τα ηλεκτρονικα εκτος, -ειδικα στα 'πολλα'- κατα τα αλλα η συνολικη λειτουργια της εμενα μου φανηκε αρκετα ικανοποιητικη με καλη ισορροπια ανεσης και σπορτιφ αισθησης, χωρις εντονες κλισεις, αλλα και χωρις ξερα χτυπηματα.
Ο κινητηρας επισης, κατα την δικη μου διαπιστωση φυσικα, και στο συγκεκριμενο test drive που επεσε στα χερια μου, παροτι δεν ειχε πουθενα καποιο ξεσπασμα ισχυος, ηταν γεματος απο χαμηλα μεχρι και τις 5,500σαλ περιπου ο οποιος ξεχωριζε κυριως για την υψηλη ροπη και γραμμικοτητα του.
Μετριος παντως και καθολου ψυχωμενος, δεν ειναι σε καμμια περιπτωση. Προσωπικα μου κανει και εντυπωση οτι με 10κ χλμ στο οδομετρο αναφερεις κιολας οτι ο κατοχος ειναι σε φαση στρωσιματος...
Ποσο περιμενει να στρωθει ο κινητηρας? Να φτασει τα 30κ χλμ...?
Ο κινητηρας ηδη μετα τα 1,500χλμ περιπου οτι διαδικασια 'στρωσιματος' θα εχει υποστει, θα πρεπει να εχει γινει.
Απο εκει και περα σαφως 'ανοιγει' που λεμε ο κινητηρας σταδιακα για να δωσει το 100% των δυνατοτητων του, αλλα οχι τραγικα πραγματα. Απο αυτα που αναφερεις, σε εμενα τουλαχιστον παραπεμπει σε μπουκωμενο-'καπνισμενο' το μοτερ, σαν να εχει πιασει 'πουρι' η τουρμπινα , απο καθημερινη απλη μετακινηση, και η αποδοση φυσικα να ειναι μετρια.
Στα 10κ χλμ, περαιτερω στρωσιμο ΔΕΝ υπαρχει. Οτι εγινε-εγινε. Πλεον με σωστες θερμοκρασιες λαδιου κινητηρα, το αυτοκινητο προοδευτικα μπορει να παει και μεχρι κοφτη, και φυσικα να κανει και κανενα ταξιδι (εαν δεν εχει κανει ηδη) με διακυμανσεις σε υψηλες ταχυτητες, και οχι κολημμενος σταθερα πχ στα 120km/h για κανα μισαωρο... -
Προφανως δεκτές οι παρατηρήσεις-αντιρρήσεις αλλά όσα εγραψα αφορούν το συγκεκριμένο δείγμα. Πράγματι δεν το πηγα αρκετά γρηγορα αφου το διήμερο έτυχε σε εργάσιμες ημέρες και η πιο μακρινή διαδρομή ήταν Σούνιο. Ίσως άλλο δείγμα να ήταν πιο γρήγορο γιατί οι σύγχρονοι εγκέφαλοι έχουν adaptive χαρακτηριστικά και προσαρμόζονται στο στιλ οδήγησης του κατόχου. ειναι κατι που ισχύει αλλά δεν γράφουν τα περιοδικά... Πάντως ειχα μείνει πιο ευχαριστημένος σε καθημερινές συνθήκες απο τον VAG 1.4Tsi το μονό turbo, που γεμίζει σαφώς πιο χαμηλά.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Προφανως δεκτές οι παρατηρήσεις-αντιρρήσεις αλλά όσα εγραψα αφορούν το συγκεκριμένο δείγμα. Πράγματι δεν το πηγα αρκετά γρηγορα αφου το διήμερο έτυχε σε εργάσιμες ημέρες και η πιο μακρινή διαδρομή ήταν Σούνιο. Ίσως άλλο δείγμα να ήταν πιο γρήγορο γιατί οι σύγχρονοι εγκέφαλοι έχουν adaptive χαρακτηριστικά και προσαρμόζονται στο στιλ οδήγησης του κατόχου. ειναι κατι που ισχύει αλλά δεν γράφουν τα περιοδικά... Πάντως ειχα μείνει πιο ευχαριστημένος σε καθημερινές συνθήκες απο τον VAG 1.4Tsi το μονό turbo, που γεμίζει σαφώς πιο χαμηλά.Mαλλον κατι τετοιο πρεπει να συνεβει, αφου βρηκες τον 122αρι πιο 'γεματο' χαμηλα. Οχι οτι δεν ειναι φυσικα, μια χαρα γεματος ειναι ο Tsi 122 στις χαμηλομεσαιες στροφες, αλλα ο 156αρης ΤΗP ειναι ξεκαθαρα καλυτερος παντου, και απο χαμηλα, αλλα και δεν 'ξεφουσκωνει' στις 5,000σαλ περιπου τοσο εντονα οσο ο μικρος Tsi.
Μαλιστα ενα χαρακτηριστικο που με εντυπωσιασε στο συγκεκριμενο πακετο αυτοκινητου-κινητηρα, και που σπανια το βρισκεις στα περισσοτερα συγχρονα turbo, παρομοιας ισχυος με τις φιμωμενες χαρτογραφησεις για μειωμενους ρυπους-καταναλωση κτλ, ειναι οτι σε πολυ γρηγορες αλλαγες σχεσεων -σε υψηλες στροφες κινητηρα- πχ απο 3η 4η, η τουρμπινα δεν 'ξεφουσκωνε' σχεδον καθολου, και δεν 'εκοβε' την φόρα του αυτοκινητου πανω στην αλλαγη, δεν ειχε δηλαδη καθολου lag, κατι που ισως οφειλεται στην σχετικα μετρια πιεση του Turbo (σε σχεση με του cooper s πχ , για τον ιδιο κινητηρα με ιδια τουρμπινα αν δεν κανω λαθος...) σε συνδυασμο και με την twin scroll τεχνολογια αυτης...
-
Το πρωι στον Αδαμιδη BMW 316 με τα 136 αλογα και χειροκινητο σαζμαν.
Το αμαξι ειχε μολις 300χλμ οποτε ηταν αρκετα σφικτο το μοτερ.
Πολυ ωραια χωστη θεση οδηγησης που παρολο το υψος μου εκατσα τελεια με τα ποδια πολυ οριζοντιωμενα μεσα στα πενταλ.
Απιστευτο τιμονι με σωστο μεγεθος,εξαιρετικο βαρος και πολυ καλη αισθηση του τι κανουν οι τροχοι ανα πασα στιγμη.
Η αναρτηση σφικτη,χωρις να κοπαναει ακουστικα αλλα και χωρις να τη χαρακτηρισω πολυ ανετη.Ο πωλητης μου επισημανε οτι ειναι η μαμα και οχι καποια σπορ απο τα πακετα.Ελαχιστες κλισεις,καθολου πλευσεις αλλα στις εγκαρσιες ανωμαλιες που βρηκαμε κουνηθηκαμε αρκετα.Στα του μοτερ,το τουρμπισμα ενιωθα να ξεκιναει καπου στις 2000σαλ και να ξεφουσκωνει γυρω στις 5 κ κατι.Πολυ γραμμικη αισθηση με ορεξη για επιταχυνση παντου και παντα.Βαζοντας 6η και 140χλμ το στροφομετρο εδειχνε ακριβως 3000σαλ και η στιγμιαια 6,5λτ/100χλμ!Τα φρενα δυνατα και με καλη αισθηση στο πενταλ σταματησαν ακαριαια οταν με παροτρυνση του πωλητη πεσαμε αποτομα απο τα 160 στα 50-60 περιπου.Επισης πολυ χαμηλος θορυβος κυλισης παρολα τα runflat ενω δεν ειχε και καθολου αεροδυναμικο θορυβο ακομα και στα 140!Απο κει και πανω μονο ανεβασαμε το τονο της φωνης.Οσο για τη τιμη?Εφτιαξα ενα ενδεικτικο πακετο που εχει ως εξης σε λευκο χρωμα.
Τιμη προ φορων 21.974€
ΦΠΑ 5.674€
Τελος Ταξινομ. 2.170€
Cruise Control 236€
Bluetooth 252€
Υποβραχιονιο Εμπ. 126€
Τελη-Πινακιδες 212€
Τελικη τιμη 30.644€ -
Συντομη οδηγικη επαφη με το νεο Renault Clio 1.5 dci 90ps.
Aπο κοντα το αυτοκινητο δειχνει και ειναι λιγο μεγαλυτερο απ' οτι φανταζεται κανεις. Η ενδιαμεση εκδοση 'expression' του test drive, μου φανηκε αρκετα ικανοποιητικη ως προς το επιπεδο εξοπλισμου με στανταρ μεταξυ αλλων οθονη πολυμεσων με navi, ενσωματωμενο bluetooth, cruise control με χειριστηρια στο τιμονι, προβολακια ομιχλης, και διαιρουμενο πισω καθισμα σε 1/3 , 2/3.
Η θεση οδηγησης ηταν πολυ καλη, υπαρχουν ολες οι απαραιτητες δυνατοτητες ρυθμισης και τελικα νιωθεις οτι καθεσαι μεσα στο αυτοκινητο, και οχι πανω σε αυτο.Ξεκινωντας, καταρχας η λειτουργια του ντιζελ ειναι σχεδον ανεπαισθητη, τουλαχιστον μεχρι τις 2,500σαλ περιπου, οπου και εχεις σχεδον εξαντλησει ολη την διαθεσιμη (τρομερη ροπη, 220ΝΜ ηδη απο τις 1,750σαλ) ροπη αλλα και ισχυ του αυτοκινητου.
Πρεπει να φτασεις πολυ υψηλοτερα σε φασμα στροφων για να αντιληφθεις οτι προκειται για ντιζελ, αλλα και παλι ο θορυβος δεν εχει την εντονη τραχυτητα και κραδασμους, οπως συνηθως συμβαινει με τους περισσοτερους κινητηρες του ειδους.
Το κιβωτιο επισης εχει ικανοποιητικη αισθηση και σαφες κουμπωμα, με τον μαλακο και προοδευτικο συμπλεκτη να συμβαλλει στην γενικοτερη ευκολια του χειρισμου του κιβωτιου σε συνθηκες πολης.Απο την αρχη της βολτας, φροντισα να μηδενισω στο trip την ενδειξη μεσης καταναλωσης, και κατα την διαρκεια της συντομης οδηγικης επαφης να μοιρασω -κατα το δυνατον- το στυλ οδηγησης σε 'αμυντικο' μεσα στα στενα και καποιες λεοφωρους των Βορειων προαστειων, δηλαδη αλλαγες σε χαμηλες στροφες -μεχρι τις 2,000σαλ- και λιγο πατημα γκαζιου, και σε πιο 'επιθετικο' σε λιγο πιο ανοιχτο σε κινηση δρομο, γεμιζοντας λιγο περισσοτερο την καθε σχεση μεχρι τις 3,500-3,800σαλ περιπου, νουμερο αρκουντως υψηλο για τον συγκεκριμενο diesel. Μεσα σε αυτο τον 'φακελο λειτουργιας' υπηρξαν και περιπτωσεις με τερμα βυθισμα γκαζιου, με μια σχεση πανω ομως, οπως αρμοζει γενικοτερα στους ντιζελ, οπου και εκει φανηκε η ...τερατωδης ροπη, για το υφος και μεγεθος αυτοκινητου, η οποια αμεσα 'ξυπναγε' τον κινητηρα και 'τραβαγε' το αυτοκινητο ακριβως οσο δυνατα χρειαζοταν για τυχον προσπερασεις αλλων αυτοκινητων.
Γενικοτερα το νεο clio εδειχνε μια στιβαρη αισθηση, τοσο στο 'πατημα' τροχων-αναρτησης, οσο και σε αυτη της καμπινας.
Εξαιρετικη η ισορροπια μεταξυ ανεσης σχετικα σφιχτης αισθησης, αλλα και απουσια κλισεων, απο την αναρτηση, τουλαχιστον με τους στανταρ 15αρηδες σιδερενιους τροχους διαστασης 195/65/15 αν θυμαμαι καλα...
Η αισθηση του τιμονιου ηταν αρκετα καλη, με σωστη δοση βαρους, και ικανοποιητικη ακριβεια, αμεσως μολις ξεκινουσες, ενω σταματημενο ηταν αρκετα πιο ελαφρυ, απ' οτι περιμενα, κατι που ομως ισχυει μονο σε ακινησια και βολευει αρκετα στο παρακαρισμα...Οι χωροι για τους εμπρος μου φανηκαν αρκετα ανετοι, παραπεμποντας μαλιστα σχεδον στην επομενη κατηγορια, αυτη των μικρομεσαιων. Για τους πισω βεβαια, δεν θα ελεγα οτι ισχυει το ιδιο, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι επαρκεις
για τουλαχιστον δυο ατομα μεσου αναστηματος, και με λιγο στριμωγμα ισως και τριτο.Σε επιπεδο υλικων στο εσωτερικο, δεν μπορω να πω οτι ειχα καποια εντονη αρνητικη εντυπωση, παροτι τα πλαστικα πλαινα στις πορτες θα μπορουσαν να δειχνουν λιγο πιο ποιοτικα. Τουλαχιστον η φουτουριστικη σχεδιαση στον πινακα οργανων, και η μεγαλη οθονη 7 ιντσων κλεβουν τις εντυπωσεις.
Σε γενικες γραμμες κατα την οδηγηση σε δυο στυλ, αλλα επουδενι σε φαση 'κυνηγητου' και πιεσης σε στροφες, το αυτοκινητο
μου φανηκε ιδιαιτερα ευχαριστο ανετο, και με μια συνολικη ομοιογενεια σε οτι αφορα τα οδικα του χαρακτηριστικα.
Φυσικα ο συγκεκριμενος κινητηρας πρωταγωνιστει, και πως δεν θα μπορουσε αλλωστε, οταν στο τελος της βολτας το trip εδειξε ακριβως 5.0λιτρα/100km, μια εξαιρετικα περιορισμενη τιμη, τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα, και τα δυο διαφορετικα στυλ οδηγησης που υιοθετησα περιπου σε ιδιες αναλογιες στα συνολικα χλμ της διαδρομης...Αφου επεστρεψα με τον πωλητη στην εκθεση, 'εχτισα' ενα clio της προτιμησης μου, δηλαδη στην ακομα πιο πλουσια εκδοση dynamic, (επιπλεον της expression δερματινο τιμονι, λειτουργια eco, αυτοματος κλιματισμος, εσωτερικες λεπτομερειες σε μαυρο γυαλιστερο, ζαντες αλουμινιου 16'', ηλεκτρικα πισω παραθυρα και ηλεκτρικα αναδιπλουμενοι καθρεπτες, καρτα hands free εισοδου/εξοδου απο το αυτοκινητο) η οποια ξεκιναει απο 16,990 ευρω, μαζι με μεταλλικο χρωμα, και μπροστινο υποβραχιονιο (90ευρω), με δωρο την αποσυρση, οπως μου αναφερθηκε, τελικη τιμη στα 16,483ευρω.
Παρατηροντας λιγο πιο προσεκτικα τον στανταρ -πληρη κατα την αποψη μου- εξοπλισμο της εκδοσης expression, και με την δυνατοτητα προσθηκης καποιων μεμονωμενων εξτρα, προσωπικα πιθανοτατα να επελεγα την συγκεκριμενη, μεσαια εκδοση, και απλως να προσεθετα ζαντες αλουμινιου 16' κοστους 340ευρω (pack sport 2 ουσιαστικα, και αναγκαστικα στην expression που περιλαμβανει δερματινο τιμονι, και λεβιε ταχυτητων, αλλα και φιμε πλαινα και πισω κρυσταλλα) κατι που θα μειωνε το συνολικο κοστος στα 15,500ευρω περιπου.
Κλεινοντας, τουλαχιστον απο την σχετικα συντομη βολτα που ειχα, οι εντυπωσεις ηταν κυριως θετικες, και θεωρω οτι προκειται για μια εξαιρετικη και ολοκληρωμενη, φρεσκια προταση στην supermini κατηγορια, με μοναδικο ανταξιο συνολικα, εναλλακτικο αντιπαλο (λιγο καλυτερους χωρους για τους πισω, αλλα και λιγο πιο αδιαφορο οδηγικα, με εξισου αποδοτικο ντιζελ κινητηρα) το Toyota Yaris 1.4 d-4d.
Οσοι παντως ψαχνετε για για νεο supermini, μην αγορασετε τουλαχιστον πριν δειτε και οδηγησετε το νεο clio... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Απο την αρχη της βολτας, φροντισα να μηδενισω στο trip την ενδειξη μεσης καταναλωσης, και κατα την διαρκεια της συντομης οδηγικης επαφης να μοιρασω -κατα το δυνατον- το στυλ οδηγησης σε 'αμυντικο' μεσα στα στενα και καποιες λεοφωρους των Βορειων προαστειων, δηλαδη αλλαγες σε χαμηλες στροφες -μεχρι τις 2,000σαλ- και λιγο πατημα γκαζιου, και σε πιο 'επιθετικο' σε λιγο πιο ανοιχτο σε κινηση δρομο, γεμιζοντας λιγο περισσοτερο την καθε σχεση μεχρι τις 3,500-3,800σαλ περιπου, νουμερο αρκουντως υψηλο για τον συγκεκριμενο diesel. Μεσα σε αυτο τον 'φακελο λειτουργιας' υπηρξαν και περιπτωσεις με τερμα βυθισμα γκαζιου, με μια σχεση πανω ομως, οπως αρμοζει γενικοτερα στους ντιζελ, οπου και εκει φανηκε η ...τερατωδης ροπη, για το υφος και μεγεθος αυτοκινητου, η οποια αμεσα 'ξυπναγε' τον κινητηρα και 'τραβαγε' το αυτοκινητο ακριβως οσο δυνατα χρειαζοταν για τυχον προσπερασεις αλλων αυτοκινητων.
Κάτι ξέχασες...
-
Σημερα ειχα στα χερια μου ενα Kia Picanto, του 2004... 128.000 χλμ. Μπαινω μεσα και βλεπω... ο,τι βλεπει κανεις σε ενα Κορεατοιαπωνικο της προηγουμενης δεκαετιας.. Πλαστικα τερμα σκληρα (χωρις κανενα τριγμο ομως.. ) και λιγο περιεργη εργονομια (οι διακοπτες απο τα φωτα ομιχλης ειναι κατω απο τους αεραγωγους!!) Βαζω μπροστα.. To μοτερακι ακουγεται στην καμπινα οπως και τα πετραδακια που πεταγονται απο το δρομο.. Πρακτικα δηλαδη η ηχομονωση ειναι λιγη.. Παταω γκαζι και βλεπω οτι ο κινητηρας εχει ενα σχετικο νευρο.. Προσπαθω να κανω ενα 0-100 αλλα εφτασα μεχρι τα 90 γιατι πιο μετα το αυτοκινητο ηταν λιγο... φτερο στον ανεμο!! Το 0-90 λοιπον ολοκληρωνεται σε καναν... αιωνα! Με δευτερα και τριτη ομως οι ρεπριζ ειναι αρκετα καλες.. Δηλαδη ο,τι πρεπει για σφηνες στην πολη!! Στις στροφες εχει κλισεις οι οποιες αποτρεπουν να κανεις το κατι παραπανω αλλα η αναρτηση ειναι πολυ ανετη! Τιμονι με υδραυλικη υποβοηθηση το οποιο μου φανηκε λιγο κουραστικο στις μανουβρες.. Στην οδηγηση η αισθηση που εδινε, δεν ηταν κατι το εξαιρετικο.. Το κιβωτιο, σε εργονομικη θεση με πολυ καλο κουμπωμα!! Τελος τα φωτα εχουν χαμηλη αποδοση..
Γενικα ενδιαφερον αυτοκινητακι για την πολη...Αυριο μαλλον θα εχετε οδηγικες εντυπωσεις απο premium αυτοκινητο του λαου, 7ης γενιας
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Συντομη οδηγικη επαφη με το νεο Renault Clio 1.5 dci 90ps.Αφου επεστρεψα με τον πωλητη στην εκθεση, 'εχτισα' ενα clio της προτιμησης μου, δηλαδη στην ακομα πιο πλουσια εκδοση dynamic, (επιπλεον της expression δερματινο τιμονι, λειτουργια eco, αυτοματος κλιματισμος, εσωτερικες λεπτομερειες σε μαυρο γυαλιστερο, ζαντες αλουμινιου 16'', ηλεκτρικα πισω παραθυρα και ηλεκτρικα αναδιπλουμενοι καθρεπτες, καρτα hands free εισοδου/εξοδου απο το αυτοκινητο) η οποια ξεκιναει απο 16,990 ευρω, μαζι με μεταλλικο χρωμα, και μπροστινο υποβραχιονιο (90ευρω), με δωρο την αποσυρση, οπως μου αναφερθηκε, τελικη τιμη στα 16,483ευρω.
Δε το πιστευω οτι εν ετει 2013 θεωρουμε ακομα εξτρα τα πισω ηλεκτρικα παραθυρα και τους ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεπτες... Ωχ θεε μου γιατι?
-
τους αναδιπλωμένους γιατί ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τους αναδιπλωμένους γιατί ?Τωρα εδω που τα λεμε.. Μερικες φορες ειναι αρκουντως χρησιμοι.. Ξερεις ποσες φορες εχω βλαστιμησει που μπηκα στο αυτοκινητο και ξεχασα να ανοιξω τον καθρεφτη και αρχιζω τις διατασεις!!?? απο την αλλη ελεγες στο γκομενακι να σου ανοιξει τον καθρεφτη και ετσι εσπαγες και τον παγο!!.. Αντιθετα στην Octavia, κλειναν και με το κλειδι!!
Οδήγησα....