-
Σύμφωνα με το κατά DRIVE ευαγγέλιο το Α3 122 είναι 1' πιο αργό στο 0-100 από την 116.
Τόσο διαφορά το αυτόματο κιβώτιο; -
Πάντως η καραμέλα με τις εκδόσεις και τις σπορτ αναρτήσεις, μεγαλύτερα λάστιχα κτλ πρέπει να εκλείψει. Τίποτα δεν αλλάζει τόσο ριζικά με 2 πόντους χαμήλωμα και πιο σκληρή ανάρτηση. Ναι μεν το καλό μπορεί να γίνει ελαφρώς καλύτερο (πχ 147--->147Ti) αλλά το μέτριο δεν γίνεται ποτέ καλό (πχ Α3--->A3 S-line και τώρα και η νέα 1 καθώς φαίνεται).
-
AUDI Α3 122: 0-100:9,1sec. 60-160:20,4sec. 80-110(3h):4,6
BMW 116: 0-100:8,3sec. 60-160:18,5sec. 80-110(3h):4,2
Oσο γι αυτό που λέει ο stefan147 σε γενικές γραμμές λογικά ισχύει αλλά διαβάζοντας για τις Α180 και Α200 (με πακέτο ΑΜG η δεύτερη δηλαδή επεμβάσεις σε ανάρτηση και τιμόνι) αναφέρουν επακριβώς αυτό: 'Η μεγαλύτερη Α200 είναι ένα άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με την Α180..'
Πηγή: Drive -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πάντως η καραμέλα με τις εκδόσεις και τις σπορτ αναρτήσεις, μεγαλύτερα λάστιχα κτλ πρέπει να εκλείψει. Τίποτα δεν αλλάζει τόσο ριζικά με 2 πόντους χαμήλωμα και πιο σκληρή ανάρτηση. Ναι μεν το καλό μπορεί να γίνει ελαφρώς καλύτερο (πχ 147--->147Ti) αλλά το μέτριο δεν γίνεται ποτέ καλό (πχ Α3--->A3 S-line και τώρα και η νέα 1 καθώς φαίνεται).Ανάλογα τις διαφοροποιήσεις που γίνονται, πολλά μπορούν να αλλάξουν.
Επίσης αν το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο, τότε και το μέτριο μπορεί να γίνει καλό.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το μοτορι της παντως ειναι σαφως καλυτερο απο το ατμοσφαιρικο...
Κάνω ένα πρώτο σχόλιο γιατί βιάζομαι να κοιμηθώ
Ναι μεν πιο δυνατό σαφώς, σε αυτό δεν διαφωνώ αλλά για BMW ο ήχος που βγάζει ή μάλλον που δεν βγάζει είναι για κλάματα.
Επίσης κάτι που είχα τονίσει και παλαιότερα είναι πως εγώ έχοντας οδηγήσει 2 φορές την 118i, δεν βρήκα ποτέ 170 ίππους. Δεν ξέρω αν ανοίγει ο κινητήρας στις 20.000χλμ και αποδίδει 395 ίππους αλλά ανακοινώνονται μόνο οι 170, αλλά εγώ δεν βρήκα αυτά τα 170 ατίθασα βαυαρικά άλογα. Ήταν σαφώς λιγότερα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, είναι αδιανόητο ένα Audi A3 122 ίππων να το νομίζεις ότι αποδίδει 140 plus άλογα και μια 118i περίπου 150, ενώ αν βάλεις και το μεγαλύτερο βάρος της BMW....να το πω? το λέω...νομίζω ότι πάνε τα ίδιαΔεν διαφωνησα παντως απο την πλευρα μου, ποτε σε αυτο...Το ειχα αναφερει και εγω μαλιστα παλαιοτερα, τα 170αλογα στην 118i δεν τα ειδα ποτε ουτε εγω...Αντιθετως τα 136 της 116i μου φανηκαν τουλαχιστον τοσα.
Τα παραπανω επιβεβαιωνονται τουλαχιστον και απο την δυναμομετρηση που πραγματοποιησαν οι 4τροχοι, οπου η 116i μετρηθηκε σε τροχους στα 128ps ενω αντιστοιχα η 118i στα 156ps. (μαλιστα και οι δυο με το αυτοματο 8αρι, κατι που αυξανει κατα τι τις απωλειες και στις δυο, σε σχεση με τις χειροκινητες εκδοσεις)Η ατυπη συγκριση με το 122αρι Audi, που αναφερεις επιβεβαιωνεται επισης, καθοτι η 118i που οδηγησες ζυγιστηκε στα 1381κιλα, ενω το νεο 122αρι Α3, στα 1274κιλα, δηλαδη γυρω στα 100κιλα διαφορα. Αν συνυπολογισεις και την πραγματικη διαφορα δυναμης που δεν πρεπει να ειναι πανω απο 15αλογα, πολυ σωστα νομιζεις, και πλεον μπορω να πω οτι συμφωνω και εγω σε αυτο, καθοτι εκανα μια πολυ συντομη βολτα με το ιδιο Audi...
-
Πάντως η καραμέλα με τις εκδόσεις και τις σπορτ αναρτήσεις, μεγαλύτερα λάστιχα κτλ πρέπει να εκλείψει. Τίποτα δεν αλλάζει τόσο ριζικά με 2 πόντους χαμήλωμα και πιο σκληρή ανάρτηση. Ναι μεν το καλό μπορεί να γίνει ελαφρώς καλύτερο (πχ 147--->147Ti) αλλά το μέτριο δεν γίνεται ποτέ καλό (πχ Α3--->A3 S-line και τώρα και η νέα 1 καθώς φαίνεται).Τωρα ονομαζουμε 'καραμελα' οτι δεν εχουμε κανει ή οτι ενδεχομενως δεν καταλαβαινουμε εαν διαφοροποιειται σε αισθηση?
Μαλιστα...Εχεις οδηγησει βασικη νεα σειρα 1, και αντιστοιχα με m-αναρτηση και κοντη κρεμαγιερα, και την χαρακτηριζεις τοσο ευκολα-ανετα, 'μετρια' ?
-
Ειδικά εσύ που ισχυρίζεσαι ότι σου αρκεί ένα τετράγωνο για να αντιληφθείς ένα αμάξι, θα έπρεπε να είσαι ο πρώτος που θα συμφωνούσε σε αυτό. Επίσης δεν μίλησα ποτέ συγκεκριμένα για την 1. Όσα έχω όμως οδηγήσει σε απλές και σπορτ εκδόσεις και είναι εξαρχής καλά, με το εκάστοτε σπορτ πακέτο απλά τονίζονταν ήδη υπάρχοντα καλά χαρακτηριστικά. Ουδέποτε έχω πετύχει περίπτωση που να λες 'άλλο αυτοκίνητο'. Μπορεί να υπάρχει, πχ η νέα A klasse που λέει ο φίλος πάνω, απλά θεωρώ ότι είναι σπάνια περίπτωση.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σύμφωνα με το κατά DRIVE ευαγγέλιο το Α3 122 είναι 1' πιο αργό στο 0-100 από την 116.
Τόσο διαφορά το αυτόματο κιβώτιο;...και συμφωνοι με το κατα 4τροχους ευαγγελιο το 122αρι Α3 ειναι κατα 0,5' πιο αργο απο την αυτοματη (αλλα λιγο ελαφρυτερη) 3θυρη 116i. (9,5sec αντι 9,0sec)
(εντωμεταξυ στο τελευταιο drive για το Α3 122 μετρουν 9,1sec το 0-100, και για την -oλοιδια με αυτη που δοκιμασαν στους 4τροχους- αυτοματη 3θρη 116i , 8,3sec)
Αρα δυο ειναι τα τεινα. Ειτε στο drive μετρουν με τον οδηγο μονο και εξοπλισμο μετρησης (αντι δυο ατομων στους 4τροχους)
ειτε στους 4τροχους μετα απο καλη εκκινηση, αλλαζουν σε πιο νορμαλ ρυθμους ταχυτητες, ενω στο drive, οσο πιο γρηγορα μπορουν (που θεωρω και το πιο σωστο, εφοσον ισχυει) -
Ειδικά εσύ που ισχυρίζεσαι ότι σου αρκεί ένα τετράγωνο για να αντιληφθείς ένα αμάξι, θα έπρεπε να είσαι ο πρώτος που θα συμφωνούσε σε αυτό. Επίσης δεν μίλησα ποτέ συγκεκριμένα για την 1. Όσα έχω όμως οδηγήσει σε απλές και σπορτ εκδόσεις και είναι εξαρχής καλά, με το εκάστοτε σπορτ πακέτο απλά τονίζονταν ήδη υπάρχοντα καλά χαρακτηριστικά. Ουδέποτε έχω πετύχει περίπτωση που να λες 'άλλο αυτοκίνητο'. Μπορεί να υπάρχει, πχ η νέα A klasse που λέει ο φίλος πάνω, απλά θεωρώ ότι είναι σπάνια περίπτωση.Δεν εχω πει κατι τετοιο καταρχας. Δευτερον, εχω οδηγησει τρεις διαφορετικες εκδοσεις στις νεες Bmw σειρας 1, για να καθομαι να κανω κουβεντα. Τριτον, σε καποιες περιπτωσεις προσωπικα εχω διαπιστωσει οτι τετοιες διαφορες, αλλοτε μπορει να κανουν καποιο, 'αλλο αυτοκινητο', και αλλοτε απλως λιγο καλυτερο. Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Σιγουρα παντως, διαφοροποιηση στην αισθηση -οχι στο αποτελεσμα απαραιτητα- υπαρχει.
Τεταρτον, στην τελευταια προταση σου, το αποδεχεσαι και ο ιδιος. (το drive το λεει ξεκαθαρα, οντως) Σαφεστατα δεν ισχυει για ολα τα αυτοκινητα απαραιτητως.
Κατα την δικη μου διαπιστωση παντως, σε οσα το εχω αναφερει, ετσι το αισθανθηκα... -
Ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια και διαφορετικά αισθητήρια οπότε είναι αναμενόμενο να εκλαμβάνονται διαφορετικά κάποια πράματα.... Χαίρομαι να το συναντώ αυτό, δείχνει την υποκειμενικότητα αλλά και την διαφορετικότητά μας, διαφορετικές εμπειρίες, γούστα και σημεία προσοχής.
Άσε που έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο να μιλάνε δύο για το ίδιο πράμα.. εκτός αν οδηγήσατε το ίδιο αυτοκίνητο την ίδια μέρα στο ίδιο μέρος με την ίδια βενζίνη κλπ κλπ..... Και δεν ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα περιθώριο διαφοράς στην απόδοση ίδιων κινητήρων από κατασκευής (πχ κάποιοι περηφανεύονταν ότι όλοι οι κινητήρες τους κατασκευάζονται με μόνο μέχρι 5% διαφορά σε απόδοση).
Για αυτό λοιπόν καλύτερα να μην το παρατραβάμε γιατί απλά θα οδηγηθούμε σε παρεξηγήσεις άνευ λόγου... υπάρχουν και τα πμ και βγαίνουμε και εκτός θέματος....[mod] -
Πάντως η καραμέλα με τις εκδόσεις και τις σπορτ αναρτήσεις, μεγαλύτερα λάστιχα κτλ πρέπει να εκλείψει. Τίποτα δεν αλλάζει τόσο ριζικά με 2 πόντους χαμήλωμα και πιο σκληρή ανάρτηση. Ναι μεν το καλό μπορεί να γίνει ελαφρώς καλύτερο (πχ 147--->147Ti) αλλά το μέτριο δεν γίνεται ποτέ καλό (πχ Α3--->A3 S-line και τώρα και η νέα 1 καθώς φαίνεται).Η Μ ανάρτηση Στεφ δεν είναι μόνο χαμήλωμα και πιο σκληρή ανάρτηση. Είναι άλλα ελατήρια, άλλα αμορτισέρ κι άλλες, παχύτερες αντιστρεπτικές. Δεν έχει καμιά σχέση το αυτοκίνητο με Μ ανάρτηση με το αυτοκίνητο με κανονική ανάρτηση.
Το μοτορι της παντως ειναι σαφως καλυτερο απο το ατμοσφαιρικο...
Κάνω ένα πρώτο σχόλιο γιατί βιάζομαι να κοιμηθώ
Ναι μεν πιο δυνατό σαφώς, σε αυτό δεν διαφωνώ αλλά για BMW ο ήχος που βγάζει ή μάλλον που δεν βγάζει είναι για κλάματα.
Επίσης κάτι που είχα τονίσει και παλαιότερα είναι πως εγώ έχοντας οδηγήσει 2 φορές την 118i, δεν βρήκα ποτέ 170 ίππους. Δεν ξέρω αν ανοίγει ο κινητήρας στις 20.000χλμ και αποδίδει 395 ίππους αλλά ανακοινώνονται μόνο οι 170, αλλά εγώ δεν βρήκα αυτά τα 170 ατίθασα βαυαρικά άλογα. Ήταν σαφώς λιγότερα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, είναι αδιανόητο ένα Audi A3 122 ίππων να το νομίζεις ότι αποδίδει 140 plus άλογα και μια 118i περίπου 150, ενώ αν βάλεις και το μεγαλύτερο βάρος της BMW....να το πω? το λέω...νομίζω ότι πάνε τα ίδιαΚι εγώ αυτό θυμάμαι...αλλά η 118i με το χειροκίνητο που οδήγησα με αυτή που έχω τώρα, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση. Μιλάμε η 118i με το αυτόματο κιβώτιο είναι ένα άλλο, πιο γρήγορο αυτοκίνητο.
Οπότε ναι. ΤΟΣΗ διαφορά κάνει το αυτόματο και είναι φυσιολογικό γιατί έχει 8 (ΟΚΤΩ) σχέσεις.
Και δε πα να'ναι πιο δυνατό από το ατμοσφαιρικό...με τέτοιο ήχο πως κάνει ανάσταση?? Έλεος...
Eγω παντως ειδα μεγαλη διαφορα...Τωρα πως το θεωρεις αυτοματως 'μικρο προβλημα' αφου δεν την εχεις τσεκαρει με m-αναρτηση, δεν ξερω...
Δε κατάλαβες. Δεν έγραψα ότι δεν είδα διαφορά. Έγραψα ότι αυτό, μπροστά σε όλα τ'άλλα θέματα που βρήκα, είναι το μικρότερό της πρόβλημα, γιατί διορθώνεται. Από αυτή την άποψη το λέω.
-
Καποιες παρατηρησεις και απο εμενα.
Νικο ωραιο review.H F20 δυστυχως ειναι πολυ ασχημη κατα την αποψη μου.Επισης Νικο θα διαφωνησω με τους 'καλους χωρους' που αναφερεις.Ισως σε σχεση με τη παλια 1 να ισχυει ,αλλα εγω που μπηκα μεσα τη βρηκα μετρια.
@stefan:Οι BMW μεταμορφωνονται με τα διαφορα πακετα αναρτησεων.Αν οδηγησεις πχ 5αρα με normal αναρτηση ειναι εντελως αλλο αυτοκινητο σε σχεση με μια που φοραει ακομα και τη sport αναρτηση με μεγαλυτερη ζαντα για παραδειγμα.Για τις Μ αναρτησεις συμφωνω με το Νικο,η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καποιες παρατηρησεις και απο εμενα.
Νικο ωραιο review.H F20 δυστυχως ειναι πολυ ασχημη κατα την αποψη μου.Επισης Νικο θα διαφωνησω με τους 'καλους χωρους' που αναφερεις.Ισως σε σχεση με τη παλια 1 να ισχυει ,αλλα εγω που μπηκα μεσα τη βρηκα μετρια.
@stefan:Οι BMW μεταμορφωνονται με τα διαφορα πακετα αναρτησεων.Αν οδηγησεις πχ 5αρα με normal αναρτηση ειναι εντελως αλλο αυτοκινητο σε σχεση με μια που φοραει ακομα και τη sport αναρτηση με μεγαλυτερη ζαντα για παραδειγμα.Για τις Μ αναρτησεις συμφωνω με το Νικο,η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη.Ευχαριστώ.
Όχι απλά άσχημη...ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ. Και φτιάχνει μόνο κατά 70% με το M-Pack.
Σχετικά με τους χώρους, λάθος μου που δε το διευκρίνισα. Σχετικά με τη παλιά 1 εννοώ. Οι χώροι της Ε90 ή κι ακόμα της Ε46 είναι μεγαλύτεροι.
Για τη κατηγορία της όμως δεν έχει το χάλι που είχε η Ε87.
Έχω μεγάλη περιέργεια για το τι ψάρια πιάνει η F30.
Τείνω να συμφωνήσω πάντως ότι η καλύτερη επιλογή είναι μια 320i ed με το μοτέρ της F20 118i ΧΩΡΙΣ αυτόματο σασμάν και variable sport steering + κάποια άλλα καλούδια.
Σε ένα συνάδελφο στο γραφείο που του το έδωσα να το οδηγήσει κατενθουσιάστηκε πάντως!
Σημαντική σημείωση. Έχει Golf.
Ααααα...και κάτι άλλο. Το steptronic μου φαίνεται ότι αργεί να κατεβάσει περισσότερο απ'ότι να ανεβάσει. Δυο φορές βρέθηκα να περιμένω τη σχέση κατέβει σε προσπέραση στην αριστερή κι εννοείται είχα κάνει πατήσει το kick down.
-
Χμμμ...άκυρο για τη 320i ed. Στη Γερμανία τη βγάζουν ίδια τιμή με την κανονική 320i και δεν παίρνει το M-Pack.
Οπότε
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
..... και τόνισε να δώσω ιδιαίτερη προσοχή στο variable τιμόνι καθώς στην αρχή θα με ξενίσει...και είχε δίκιο.Βασικά με ξενέρωσε. ΠΑΡΑ πολύ ελαφρύ. Ίσως (και δε κάνω πλάκα) του Panda που έχω στη δουλειά να είναι πιο βαρύ. Από αίσθηση 0...απογοήτευση. Και το συγκρίνω με της 120i, όχι με του si γιατί είναι σα να κλέβω εκκλησία.
Μάλλον κάτι δεν έκανες σωστά...μετά από 10 μήνες με το αυτοκίνητο, μπορώ να πώ με 100% βεβαιότητα ότι είναι ό,τι καλύτερο σε ηλεκτρικό τιμόνι ....σχεδόν εφάμιλο του υδραυλικού της 330i (e46). Ναι σε Comfort είναι ελαφρύ...αλλά στο σπορ και ειδικά Sport+ βαραίνει δραματικά και η αίσθηση είναι εξαιρετική. Απλά θέλει συνήθεια...εμένα μου πήρε κάνα μήνα να το συνηθίσω.
Βασικά μάλλον έχουμε άλλα γούστα...γιατί το αυτοκίνητο το βρίσκω ακριβώς αντίθετο από ότι το περιγράφεις Νίκο!! Ίσως από τις μοναδικές BMW (εξαιρούνται οι Μ) την τελευταία 3ετία που έχω οδηγήσει και με έκαναν να χαμογελάσω τόσο πολύ. Σε όλες τις συνθήκες πιο γρήγορο από την Ζ4 (2.5si) και λιγότερο απότομο.
Γούστα είναι αυτά....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
..... και τόνισε να δώσω ιδιαίτερη προσοχή στο variable τιμόνι καθώς στην αρχή θα με ξενίσει...και είχε δίκιο.
Βασικά με ξενέρωσε. ΠΑΡΑ πολύ ελαφρύ. Ίσως (και δε κάνω πλάκα) του Panda που έχω στη δουλειά να είναι πιο βαρύ. Από αίσθηση 0...απογοήτευση. Και το συγκρίνω με της 120i, όχι με του si γιατί είναι σα να κλέβω εκκλησία.
Μάλλον κάτι δεν έκανες σωστά...μετά από 10 μήνες με το αυτοκίνητο, μπορώ να πώ με 100% βεβαιότητα ότι είναι ό,τι καλύτερο σε ηλεκτρικό τιμόνι ....σχεδόν εφάμιλο του υδραυλικού της 330i (e46). Ναι σε Comfort είναι ελαφρύ...αλλά στο σπορ και ειδικά Sport+ βαραίνει δραματικά και η αίσθηση είναι εξαιρετική. Απλά θέλει συνήθεια...εμένα μου πήρε κάνα μήνα να το συνηθίσω.
Βασικά μάλλον έχουμε άλλα γούστα...γιατί το αυτοκίνητο το βρίσκω ακριβώς αντίθετο από ότι το περιγράφεις Νίκο!! Ίσως από τις μοναδικές BMW (εξαιρούνται οι Μ) την τελευταία 3ετία που έχω οδηγήσει και με έκαναν να χαμογελάσω τόσο πολύ. Σε όλες τις συνθήκες πιο γρήγορο από την Ζ4 (2.5si) και λιγότερο απότομο.
Γούστα είναι αυτά....
H αλήθεια είναι ότι ήθελα να του δώσω το benefit of the doubt οπότε και κατέβηκα προς το πατρικό μου χθες και το έδωσα στον αδερφό μου. Ίδια πράγματα είπε, ίδια παράπονα είχε.
Φάνη δεν έκανα τίποτα λάθος. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό όταν το έχεις στο sport. Επίσης, επέτρεψέ μου, το να συγκρίνεις το άθλιο σε αίσθηση και βάρος τιμόνι της F20 με το υδραυλικό της 330i E46 είναι να πέσει φωτιά να μας κάψει ρε συ
Δραματικά ΔΕΝ βαραίνει...αλλά βαραίνει αισθητά. Παραμένει όμως σε αίσθηση...αναίσθητο.
Επίσης στο sport+ δεν αλλάζει η αίσθηση του τιμονιού. Το sport+ είναι ίδιο πράγμα με το sport (όπου έχει ήδη βαρύνει το τιμόνι) συν το DTC.
Τι σε έκανε να χαμογελάσεις περισσότερο από τη Ζ4 2.5si στην 118i ρε συ Φάνη? Τι να πρωτοσυγκρίνω βρε συ?
-Ήχος 6κυλ vs 4κυλ
-Γραμμικότητα 6κυλ vs 4κυλ
-Απόκριση γκαζιού στο sport ανάμεσα σε Ζ4 vs 118i?
-Αίσθηση τιμονιού ανάμεσα στα δυο?
-Θέση οδήγησης στη Ζ4 με το πίσω άξονα κάτω από τη πλάτη σου?Το αυτοκίνητο είναι άνετο, σβέλτο και οικονομικό. Αυτό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Καμιά συγκίνηση δε προσφέρει στον οδηγό και μόνο η μετάδοση της κίνησης μαρτυράει τη κληρονομιά της. ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
Όντως έχουμε άλλα γούστα.
-
Ερώτηση ετσι από περιέργεια.
Διαβάζω σχεδόν σε κάθε ποστ για αίσθηση τιμονιού, και ο καθένας λέει ότι βλακεία του κατέβει στο κεφάλι. Άλλος γράφει για αίσθηση και το μόνο που εννοεί είναι το βάρος, ο επόμενος λέει ''αναισθητο τιμόνι'' επειδή λέει δεν έχει γρήγορη επαναφορά, ο τρίτος αρχίζει και λέει για την αίσθηση των ραφών και τι ωραία που είναι τα μπιμπίκια ναπούμε, γράφοντας 3 παραγράφους για φοβερό τιμόνι.
Πραγματικά, τι εννοείτε όταν αναφέρεστε στην αίσθηση ενός τιμονιού? Πως μετριέται?Επίσης, τι παίζει με το λογοπαίγνιο ''συνθετικο τιμόνι''.
wtf is dat shit?
Μόνο ένα δερμάτινο ή ξύλινο τιμόνι σαν υλικό μπορεί να μην είναι συνθετικό.- ''Μα αυτό έχει συνθετική αίσθηση'' λένε με περηφάνια. Η δική μου εντύπωση είναι ότι το βρήκε κάπου στα αγγλικά και το πιπιλίζει σαν μπουφος.
-
Χμ... εγω θα λεγα οτι ειμαι καααπου αναμεσα σας... (Φανης και Νικος εννοω..)
Τιμονι ναι, ειναι αναισθητο για τα δικα μου δεδομενα, αλλα το συνηθιζεις. Αυτο που εκανα οσες φορες προσπαθησα να την παω γρηγορα ειναι να μην προσπαθω να παιρνω feedback απο το τιμονι (δυσκολο για μενα, εχω 106 ), αλλα να προσπαθω να νιωθω τα φορτια της καροτσας. Κατι καλυτερο καταφερα ετσι.
Για το μοτερ, οκ, δεν εχω οδηγησει Audi αλλα καλο μου φανηκε. Αν ειναι 150 ή 160, λιγο ενδιαφερει τους περισσοτερους. Η ροπη ειναι επαρκεστατη για γρηγορη βολτα και για ασφαλη προσπερασματα.
Σε τελικη αναλυση, ειναι οικονομικο, ανετο, ασφαλες, σχετικα γρηγορο και μπορει να σε καλυψει στο 90% των περιπτωσεων.
Για το υπολοιπο 10% νομιζω οι κατοχοι που το εχουν αναγκη, μπορουν να εχουν κατι αλλο στο υπογειο... -
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Ερώτηση ετσι από περιέργεια.
Διαβάζω σχεδόν σε κάθε ποστ για αίσθηση τιμονιού, και ο καθένας λέει ότι βλακεία του κατέβει στο κεφάλι. Άλλος γράφει για αίσθηση και το μόνο που εννοεί είναι το βάρος, ο επόμενος λέει ''αναισθητο τιμόνι'' επειδή λέει δεν έχει γρήγορη επαναφορά, ο τρίτος αρχίζει και λέει για την αίσθηση των ραφών και τι ωραία που είναι τα μπιμπίκια ναπούμε, γράφοντας 3 παραγράφους για φοβερό τιμόνι.
Πραγματικά, τι εννοείτε όταν ανφέρεστε στην αίσθηση ενός τιμονιού? Πως μετριέται?Επίσης, τι παίζει με το λογοπαίγνιο ''συνθετικο τιμόνι''.
wtf is dat shit?
Μόνο ένα δερμάτινο ή ξύλινο τιμόνι σαν υλικό μπορεί να μην είναι συνθετικό.- ''Μα αυτό έχει συνθετική αίσθηση'' λένε με περηφάνια. Η δική μου εντύπωση είναι ότι το βρήκε κάπου στα αγγλικά και το πιπιλίζει σαν μπουφος.
Τηλ στον Σφακιανάκη και κλείσε test drive για να καταλάβεις.
Ό,τι κι αν σου πω είναι λίγο.
-
Μα δεν ρωτάω εσένα μόνο, αλλα όσους γράφουν τακτικά σε αυτό το τόπικ.
Οδήγησα....