-
Εμένα πάντως όλοι οι μηχανικοί που έχω ρωτήσει μου έχουν πει ότι αυτό που σκοτώνει ένα μοτέρ στο 'στρώσιμο' είναι να ανεβάζεις από χαμηλές στροφές με μεγάλη σχέση. Δηλαδή από 2.000 σ.α.λ να ανεβάσεις μέχρι κόφτη με 5η ή 6η. Αλλά και πάλι ότι και να κάνεις επηρεάζει μόνο τη μακροζωία του κινητήρα. Οτιδήποτε και αν είναι θα φανεί μετά τα 100.000 χλμ και βάλε.
Για το άλλο μου είχαν πει ειδικά για την 147 ότι αν χτυπήσω κόφτη χωρίς να έχει ζεσταθεί το αμάξι μπορεί να μαζεύω βίδες από το δρόμο. Αν ζεσταθεί όμως καλά και είναι ΟΚ με λάδια και κόφτες συνέχεια να το πάω δεν μασάει μια. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εμένα πάντως όλοι οι μηχανικοί που έχω ρωτήσει μου έχουν πει ότι αυτό που σκοτώνει ένα μοτέρ στο 'στρώσιμο' είναι να ανεβάζεις από χαμηλές στροφές με μεγάλη σχέση. Δηλαδή από 2.000 σ.α.λ να ανεβάσεις μέχρι κόφτη με 5η ή 6η. Αλλά και πάλι ότι και να κάνεις επηρεάζει μόνο τη μακροζωία του κινητήρα. Οτιδήποτε και αν είναι θα φανεί μετά τα 100.000 χλμ και βάλε.
Για το άλλο μου είχαν πει ειδικά για την 147 ότι αν χτυπήσω κόφτη χωρίς να έχει ζεσταθεί το αμάξι μπορεί να μαζεύω βίδες από το δρόμο. Αν ζεσταθεί όμως καλά και είναι ΟΚ με λάδια και κόφτες συνέχεια να το πάω δεν μασάει μια.+1!
-
[quote='aserf']Οι ξερογκαζιές προκαλούν ελάχιστη φθορά καθώς ο κινητήρας περιστρέφεται χωρίς φορτίο. Από κει και πέρα αν πράττουν έτσι στα καινούργια αμάξια είναι ζωάρες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι επειδή έχουν φάει ζόρι για 5-10 χλμ ότι πρέπει να φάνε και ζόρι με το που θα πάρουμε το αμάξι στα χέρια μας.
οι ξερογκαζιες χωρις φορτιο προκαλουν μεγαλη φθορα .μεχρι 4000στρ ειναι το σωστο.
αν οι τουρμπινες σηκωναν πιεση χωρις φορτιο καθε φορα θα εσπαγε ο κινητηρας. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το στροφάρισμα με 1η μέχρι τις 6000 προκαλεί μεγαλύτερη φθορά...
Ειδικα χωρις ζεσταμα.
ναι ναι... λεγε τετοια να τα ακουσει ο κουβας μου και μετα να μου αρχισει τις βλαβες
Καθε πρωι οταν ξεκινω.... ξεκινω με ενα καλο σπασιμο στην ευθεια μου... ζεσταματα και αηδιες Αμα εχεις ιταλικο, δεν εχεις τετοιου ειδους ευαισθησιες
Εγω μιλαω για καινουργιο και αστρωτο αμαξι.Το δικο σου/μου δεν εχουν αναγκη πλεον
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το στροφάρισμα με 1η μέχρι τις 6000 προκαλεί μεγαλύτερη φθορά...
Ειδικα χωρις ζεσταμα.
ναι ναι... λεγε τετοια να τα ακουσει ο κουβας μου και μετα να μου αρχισει τις βλαβες
Καθε πρωι οταν ξεκινω.... ξεκινω με ενα καλο σπασιμο στην ευθεια μου... ζεσταματα και αηδιες Αμα εχεις ιταλικο, δεν εχεις τετοιου ειδους ευαισθησιες
Εγω μιλαω για καινουργιο και αστρωτο αμαξι.Το δικο σου/μου δεν εχουν αναγκη πλεον
Κοιτα.... εγω απο την αρχη του εδειξα ποιος ειναι ο αφεντης! Στρωσιμο ποτε... με το που βγηκε απο αντιπροσωπεια επιασε 170.... και εκ τοτε, σε καθημερινη βαση, κρυο ξε-κρυο... με το καλημερα πεφτει σπασιμο (και εδω ειναι βουνο και εχει και παγωνιες...) Ουτε βιδες εχω μαζεψει, ουτε μπιελες εχω καρφωσει... και εχω αρχισει μαλιστα να απορω γιατι του φερομαι οσο ποιο σκληρα μπορω...
-
Το κιβωτιάκι όμως; Θα μας πεις τώρα ότι δεν τσιμπάει και λίγο ελαΐς;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το κιβωτιάκι όμως; Θα μας πεις τώρα ότι δεν τσιμπάει και λίγο ελαΐς;- Εξαρχης ελλατωματικο
- Τσιμπουσε λογο φλαντζας
Μονο η φλαντζα μπορει να σχετιζεται με το σκισιμο. Τεσπα... αν ηταν παντως κανα pug θα ειχε λιωσει ο κινητηρας.
-
Εξαρχής ελαττωματικό το βγάλαμε τώρα; Με μια επισκευή και μια αλλαγή;
Το pug που κολλάει; Φέρε την μύγα πίσω. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εξαρχής ελαττωματικό το βγάλαμε τώρα; Με μια επισκευή και μια αλλαγή;
Το pug που κολλάει; Φέρε την μύγα πίσω.Δεν το βγαλαμε.Ηταν. Νομιζω δικαιουμε να ξερω καλυτερα...
Τυχαια ανεφερα την Pug... να φερω την μυγοσκοτωστρα? -
Aν ήταν εξαρχής προβληματικό, γιατί δεν άλλαξε;
-
Opel Agila.
Aρκετά σβέλτο (1,2 κ.εκ.) από χαμηλά. Ο κλιματισμός κόβει, αλλά όχι πολύ.
Ψηλή θέση οδήγησης, πλεονέκτημα για την πόλη.
Ικανοποιητικά φρένα.
Περιορισμένος χώρος πορτ-μπαγκάζ, αλλά μάλλον έτσι είναι όλα της κατηγορίας του.
Θεσούλες για μικροαντικείμενα passable.
Αρκετές ανέσεις. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και μετά αυτό θα πουληθεί ως μεταχειρισμένο σε κάποιον άτυχο που θα αναρωτιέται γιατί καίει τόσο λάδι...Ε, και?
Αν γίνει αυτό απλά είναι απατεώνας αυτός που δεν αναφέρει ότι το αμάξι ήταν Test-Drive.
Επειδή η κουβέντα πήγε στο στρώσιμο ή όχι (η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρόκειται να κάτσω να στρώσω αμάξι που θα κρατήσω για 4-5 ή και 6 χρόνια, δεν βλέπω την ανάγκη) καλό είναι να επισημάνω ότι τα Test-Drive γι' αυτό είναι, για σκίσιμο από την αρχή, για να τα δούμε υπό πίεση, πως στρίβουν, πως φρενάρουν, πως επιταχύνουν κλπ. Σιγά μη λυπόμαστε και τα Test-Drive! -
οδήγησα corsa 1,2 (μάλλον γιατί πίσω δεν έγραφε)νοικιάρικο με 4000χλμ στη Γερμανία
+τράβηγμα κινητήρα
+κατανάλωση
+ποιότητα κύλησης
+ποιότητα εσωτερικού
-μα ΤΕΡΑΣΤΙΟ (-) στο σύστημα διεύθυνσης,και να με παρακαλάγανε δεν το ξαναοδηγάω το αναίσθητο τιμόνι του scenic μοιάζει με αριστούργημα μπροστα στο συστημα διεύθυνσης του corsa -
οι εντυπωσεις μου απο το golf VI 160ps DSG:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1401343#p1401343
-
το ταξιδι μου στις ΗΠΑ εχει τελειωσει (δυστυχως) εδω και 3-4 μερες και υποθετω οσο περισσοτερο μεγαλωνω τοσο περισσοτερο θα ειναι δυσκολο να προσαρμοζομαι στην (μιζερη) ελληνικη πραγματικοτητα οταν γυριζω απο εκει, αλλα τελος παντων δεν ειναι για το συγκεκριμενο τοπικ αυτες οι αναλυσεις.
Λοιπον στο ψητο:
1)Για τις βασικες μετακινησεις μου και να πηγαινω οπου θελω μονος, η θεια ειχε την καλοσυνη να μου δωσει το δευτερο δευτερο αμαξι της ητοι ενα Dodge RAM 1500 προηγουμενης γενιας με τον πολυ οικονομικο ( ) V8 και 6000 κυβικων κινητηρα που καταπινει την Βενζινη πιο γρηγορα και απο οτι πινει ο Αγγλος τουριστας στον Λαγανα....
Ροπη μεχρι αηδιας, τιμονι παναλαφρο ενιωθες οτι οδηγουσες Σμαρτακι παρα τα 6,2 m (!!) του, δυστυχως δεν μπορεσα να το πιεσω οσο θα ηθελα ( ποτέ δε ξερεις απο που θα σου ξεφυτρωσει ο cop ) αλλα ο ηχος του σε προκαλουσε να τον αφησεις να κατεβασει ταχυτητα για να κανεις kick down ... Α! το καλυτερο ξεχασ α, ειναι πισωκινητο , βεβαια δεν θα ηθελα ουτε να φανταστω καποιον να κανει πλαγιολισθησεις με αυτο το τερας ... Αναρτηση σιδεροστρα δεν καταλαβαινες τιποτα, αλλα αληθεια με τετοιους δρομους τι να καταλαβεις κιολας.... οψη εσωτερικου απαραδεκτη, αλλα παρα τα 60 κατι χιλιαδες χλμ που εχει δεν υπαρχει δειγμα τριγμου.
2) Grand Cherokee 4.7 προηγουμενης γενιας επισης
Οταν ηταν και αυτο στο σπιτι , ε καταλαβαινετε οτι το προτιμουσα σε σχεση με την απο πανω την γκουμουτσα . Τανκ και αυτο , πλαστικ ιζ φανταστικ μεσα, λογικοτερες καταναλωσεις σε σχεση με το απο πανω, καλυτερο τιμονι, αλλα το οτι και στο ενα και στο αλλο για να στριψεις δεξια πρεπει πρωτα να ανοιξεις λιγο προς τα αριστερα και μετα να το κοψεις μου φαινοταν καπως στην αρχη( ε που πας ρε καραμητρο με το twingo στην Ελλαδα ), διαφορετικα καβαλαγες πεζοδρομιο... Το μοτερ σηκωνε το αυτοκινητο σαν ταχυπλοο στις ξερογκαζιες, θα ημουν αρκετα περιεργος βεβαια να δω το απο πανω μοτερ σε αυτο το αμαξι τι θα εκανε
3) jaguar XKR cabrio
αυτην δυστυχως δεν μου την εδωσε ο ξαδερφος να την οδηγησω( τον δικαιολογω ) . Ο καιρος μας εκανε την χαρη πολλες φορες στο Νταλας να εχει ηλιο και 20+ βαθμους οποτε τις περισσοτερες βολτες τις πηγαμε με ανοιχτη την οροφη, να μας χτυπαει το αερακι και τα αυτια μας να ακουνε αυτη την μαγευτικη μελωδια που εβγαινε απο τις 4 απωληξεις των εξατμισεων , ειδικα οταν το εβαζε στο manual και τραβαγε κοφτες τη δευτερα (ηδη ειμασταν αρκετα πανω απο το οριο ), η μελωδια της ευτυχιας λεμε! Επισης οι Αγγλοι εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια με την οροφη! Η ηχομονηση ειναι σε τετοια επιπεδα που πρεπει να πας με αρκετα μεγαλη ταχυτητα για να αρχισεις να ακους το οτιδηποτε απεξω...Ποιοτητα εσωτερικου εκπληκτικη, οπως θα περιμενε κανεις απο ενα τετοιο αμαξι και γενικως ειχα ενα χαζο χαμογελο οταν ημουν μεσα στο αμαξι. Φανταζομαι ο οδηγος ποσο χαζος θα μοιαζει οταν το οδηγει.... -
Φίλος παρέλαβε σήμερα από την αντιπροσωπεία το S3 και θα περάσει το βράδυ να με πάρει για παρθενική βόλτα. Επιμένει να το οδηγήσω αλλά δεν θέλω 1η μέρα είναι άσε μην γίνει καμία στραβή
Θα συνοδηγήσω σήμερα λοιπόν -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Φίλος παρέλαβε σήμερα από την αντιπροσωπεία το S3 και θα περάσει το βράδυ να με πάρει για παρθενική βόλτα. Επιμένει να το οδηγήσω αλλά δεν θέλω 1η μέρα είναι άσε μην γίνει καμία στραβή
Θα συνοδηγήσω σήμερα λοιπόνTo απλό ή με το S-Tronic?
-
Τί είναι το s-tronic, σειριακό? Αν ναι νομίζω με μηχανικό κιβώτιο είναι.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Τί είναι το s-tronic, σειριακό? Αν ναι νομίζω με μηχανικό κιβώτιο είναι.Ναι, το καινούριο...το 7άρι.
-
Το 7άρι (στα εγκάρσια, για τα διαμήκη δεν ισχύει) έχει περιορισμό στο ποσό της μεταφερόμενης ροπής στα ~26-27kgm, και για αυτό τοποθετείται μόνο στα 1.6 n/a, 1.4 TFSI και 1.8TFSI. Από τον 2.0tfsi και πάνω, μέχρι και τα 3.2 και S3 μπαίνει το 6άρι. Επίσης δεν είναι σειριακό -με την ακριβή έννοια του όρου- αλλά διπλού συμπλέκτη.
Οδήγησα....