-
Και πήγα να τον δικαιολογήσω τον κλαμπανο...
Ότι οδηγας χρόνια το φοκους... Ενώ εβγαλες πριν μερικούς μήνες το δίπλωμα ...
Τα χειρόφρενο στις αλάνες Όταν κοιμάται ο μπαμπάς δεν είναι οδηγαω χρόνια ... -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
H ΒΜW οπως και να το κανεις ειναι ποιο χαλαρο αυτοκινητο στις απλες εκδοσεις δεν ειναι χωνομαι με τα οσα.Kι όμως ακόμα και η 316 με τη μαμά ανάρτηση, μπορεί να ειναι 'χαλαρή' όπως λες, αλλά και καλά στρίβει και ακούει στις εντολές του οδηγού πολύ καλύτερα από τα περισσότερα της κατηγορίας της. Απλά δεν ειναι τόσο διασκεδαστική όσο οι μεγαλυτερες με την έννοια της ελεγχόμενης πλαγιολίσθησης (aka συμμετοχικότητα ), κυρίως λόγω δύναμης.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
BMW e46 318ciΧτες το βραδυ με εναν φιλο γυρναγαμε με τα αυτοκινητα και ειπαμε να τα κανουμε τραμπα.Αυτος εχει αυτη τη bmw το συγκεκριμενο του 2002 μοντελο διλιτρο με 143 αλογα.Ηταν αρκετα φορτωμενο το αμαξι (φοραει 18ρες με 235/40/18 νομιζω) αλλα ειναι ενα πανεμορφο αυτοκινητο.Η εκδοση του συγκεκριμενου αρχικη (ουτε πισω ηλεκτρικα παραθυρα δεν ειχε) αλλα tcs και esp υπηρχε μιας και το συγκεκριμενο αμαξι ειναι φερμενο απο Γερμανια.
Εσωτερικο.
Γενικως σαν αρχικη εκδοση δεν εχει πολλα καλουδια εχει κανονικο κλιματισμο και ειναι πανω κατω στο επιπεδο εξοπλισμου του focus του δικου μου (διχως τους προβολεις ομιχλης που το δικο μου εχει).Το συγκεκριμενο ειχε εναν πολυ ωραιο συνδιασμο χρωματων με μπεζ εσωτερικο,μαυρο το μισο ταμπλο και στη μεση το χωριζε ενα μοτιβο με καπως απαλο κοκκινο χρωμα (ισως προς το μπορτνο) με κουτακια.Η ποιοτητα στο εσωτερικο του αυτοκινητου ειναι σε υψηλα στανταρ,βεβαια το τιμονι του λιγο παππουδιστικο και το ταμπλο οχι και τοσο ομορφο.Το μονο που με ειχε εκπληξει ειναι ο κρυφος εσωτερικος φωτισμος με τα δυο προβολακια τα μικρα τα πορτοκαλι που κοιτανε απο τη πλαφονιερα στη κεντρικη κονσολα και μαλλον καποια στιγμη θα το φτιαξω και στο δικο μου (με αντιστοιχα πρασινα επειδη ο φωτισμος μου ειναι πρασινος).Ειχε μερικους τριγμους ειναι και 130.000χλμ αυτοκινητο σιγουρα κατι θα εχει!Τα μπροστινα καθισματα μπορεις να τα φερεις οπως σου αρεσει εσενα εγω προσωπικα δεν εξικοιωθηκα γρηγορα με τους περιεργους μηχανικος λεβιεδες της bmw οπως ειχα εξικοιωθει στο focus 2 και 3 αλλα και σε vag και στη giullieta.Κινητηρας-Σασμαν.
Ο κινητηρας αρκετα ροπιαρικος,με τις σχεσεις του σασμαν κοντα μοιρασμενες κρατωντας την καταναλωση στα 10,5 λιτρα στα χαλαρα μονο σε ταξιδια μπορει και το ριχνει στα 9 το παιδι.Συμπλεκτης αρκετα μαλακος (μου εκανε εντυπωση περιμενα πολυ σκληρο συμπλεκτη) και ξεκιναει η βολτα.Δε το ξεκιναγα γρηγορα αλλα εκανα αλλαγες λιγο πριν τον κοφτη.Μετα τις 3κ ο κινητηρας ροπιαζε.Δεν ειναι αυτοκινητο που σε προσελκυει να το πατησεις.Ποιο πολυ με προσελκυει το focus και ας καθομαι ποιο ψηλα παρα η BMW.Τελοσπαντων το σασμαν του δεν ηταν τοσο δεκτικο οσο του focus (να με συγχωρατε για τη συγκριση δε μπορω να συγκρινω με κατι αλλο).Σε μια γρηγορη πρωτο-δευτερα παλι καλα που δεν εβγαλα το σασμαν κατω.Αλλα αμα ηταν το focus θα φορτωνα δευτερα εκεινη την ωρα! Ηλεκτρογκαζο το αυτοκινητο σπαστικο γιατι δε το εχω συνηθησει σου εδινε τη δυναμη σιγα σιγα και ρυθμικα αλλα καλο σε αποκριση.Αναρτηση γενικως στησιμο-Φρενα
Το αυτοκινητο αυτο δε ξερω τι αναρτηση αλλα δε φοραει μαμα και ειναι προσφατη αλαγμενη.Βεντουζωνε στον δρομο και ειδικα με τις 18ρες εστριβε πολυ ωραια!Το τιμονι δε ξερω τι ειναι αλλα ειχε καλη πληροφορηση και 'εκοβε καλα' ισως σα το focus (δε του εδωσα και πολυ σημασια επειδη ειχα παραπανω ευθεια και οχι στροφιλικι ).Τα φρενα του πραγματικες αγκυρες καμια σχεση με του δικου μου το αυτοκινητο εδειχνε να φρεναρει αποτομα και ειχες απολυτο ελεγχο των κινησεων σου.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μπηκα σε μια δεξια στροφη στο περιπου στις 30 μοιρες που με το focus θα εμπαινα αφοβα ακομα και με τριψηφιο αριθμο στο κοντερ (ειπαμε οχι 180 αλλα κανα 100ρι 120χλμ) η BMW μου δειχτηκε πολυ μαζεμενη θελοντας να με κρατησει στον δρομο και ο εγκεφαλακος της ειπε να αναψει τα esp (που δε τα ειχα σβησει σε ολη τη διαδρομη) και ενιωσα καπως τον κωλο του αυτοκινητου ελαφρωμενο ειδικα το πισω δεξι μερος που φυσικα και επρεπε να ηταν αλλα το ενιωσα περισσοτερο σε σχεση με το δικο μου!Γενικως εχω να πω πως ειναι ενα μπαμπουδιστικο αυτοκινητο οχι fun to drive,με καλους χωρους,ποιοτητα,συναρμολογηση και σε προτρεπει να πηγαινεις χαλαρα και οχι στα ορια της!
Αυτα απο εμενα!
Οδήγησέ το πάλι.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Οδήγησέ το πάλι.
γιατι, θα αλλαξει κατι πιστευεις;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Οδήγησέ το πάλι.
Wishful thinking...
-
Γιωργο το να κανεις μια βολτα μες το αιγιο το οποιοδηποτε αμαξι και μετα να γραφεις εδω,με την εμπειρια κιολας που εχεις, δεν εχει κανενα νοημα.. Στο χω ξαναπει ,στο λενε και ολοι οι υπολοιποι τωρα.. Απο τον τροπο που γραφεις καθε φορα φαινεται οτι δε εχεις καταλαβει και πολλα.
-
Αφηστε να γραφει τπτ το παιδι. Ξελαμπικαρει και απο τις Πανελλαδικες και περναει η ωρα . Θελω δοκιμαστικο με Ford Focus 1.0 Ecoboost.
-
γιώργο αστους να λένε... γραψε την @@ρια σου και στα @@ σου όλα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
γιώργο αστους να λένε... γραψε την @@ρια σου και στα @@ σου όλα... -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Θελω δοκιμαστικο με Ford Focus 1.0 Ecoboost.αυτή τι φορά σε άμεση σύγκριση με το σκουτερ του ...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
H δεν ήταν ε46 318ci αυτό που μπήκες ή δεν ήταν 318 m-pack αυτό που μπήκα εγώ, εκτός κι αν διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους.BMW e46 318ci
Δεν ειναι αυτοκινητο που σε προσελκυει να το πατησεις.Ποιο πολυ με προσελκυει το focus και ας καθομαι ποιο ψηλα παρα η BMW.
Μια χαρά σε ελκύει να το πατήσεις. Στο φόκους να πατήσεις τι?? Στο ίδιο σημείο βρίσκεσαι και με τέρμα γκάζι.
το σασμαν του δεν ηταν τοσο δεκτικο οσο του focus
Μάλλον είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο σασμάν, αποκλείεται να είναι χειρότερο του φόκους.
Το τιμονι δε ξερω τι ειναι αλλα ειχε καλη πληροφορηση και 'εκοβε καλα' ισως σα το focus
Τι ίσως σα του φόκους? Πολύ καλύτερο μιας και πισωκίνητο δεν έχει το ''βάρος'' ενός προσθιοκίνητου.
κρατωντας την καταναλωση στα 10,5 λιτρα στα χαλαρα μονο σε ταξιδια μπορει και το ριχνει στα 9 το παιδι.
Έχει βαρύ πόδι μάλλον. Οι καταναλώσεις πέφτουν πολύ πιο κάτω ειδικά σε ταξίδια.
Ο κινητηρας αρκετα ροπιαρικος,
Εδώ γιατί δε λες σε σχέση με το φοκους? Αρκετά δεν είναι, απλά εσένα σου φαίνεται λόγω του ότι το φοκους είναι τάφος.
Γενικως εχω να πω πως ειναι ενα μπαμπουδιστικο αυτοκινητο οχι fun to drive,με καλους χωρους,ποιοτητα,συναρμολογηση και σε προτρεπει να πηγαινεις χαλαρα και οχι στα ορια της!
Καμία, μα καμία σχέση. Μια χαρά fun to drive είναι, εσύ μάλιστα λες πιο πάνω πως είναι τρένο δε γίνεται να μην σε προτρέπει να το πατήσεις, επίσης είναι πισωκίνητο και σίγουρα όχι το ψόφιο 316.
Εν τέλει απλά περιγράφεις την εικόνα σου από την BMW ή κάνεις άλλο ένα συγκριτικό με το focus για να το βγάλεις καλύτερο όλων?? Ποιός ο λόγος να συγκρίνεις τα πάντα με το focus λες και είναι η επιτομή της αυτοκίνησης?? Κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικό, αν το προσεγγίζεις με γνώμονα το δικό σου ακόμα και μια Ferrari μούφα θα σου φανεί όταν θα τη βάζεις στη στροφή και θα κάνουν παρτυ τα ηλεκτρονικά.
Panos2171, γιατί τόσος εκνευρισμός?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Οδήγησέ το πάλι.
Wishful thinking...
Θα αναγκαστω να της δωσω παλι μια ευκαιρια σε καμια βδομαδα να ηρεμησω λιγο...
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Panos2171, γιατί τόσος εκνευρισμός?
Που τον είδες τον εκνευρισμό?? Επειδή διαφωνώ σε κάποια πράγματα??
-
Αν έτσι διαφωνείς συνήθως Πάνο, τελείως καλοπροαίρετα ,
σε φαντάζομαι κάπως έτσι όταν τσατίζεσαι : -
παντα αναρωτιόμουν πώς κάνεις το κολπο με το οφ μπάλανς σωβρακάκι κι απο ανθρωπινό μετατρέπεται σε χουλκίσιο και τούμπαλιν
-
Λοιπόν , έχουμε και λέμε…
Ημερήσιο τεστ drive, focus 1.0 ecoboost, έκδοση sport.
Έκανα συνολικά 250χλμ, Αθήνα – Λουτράκι και πίσω, κυρίως δηλαδή Ε.Ο και λίγο πόλη με λίγο …στρίψιμο, όπου βρήκα ευκαιρία.Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες περί αισθητικής, διάκοσμου και εξοπλισμού. Πρόκειται για ένα μοντέρνο όχημα με απλά καλούς χώρους για το μέγεθός του (τίποτα σπουδαίο δηλαδή) και λίγο περίεργη, για τα γούστα μου, αισθητική της κεντρικής κονσόλας, κάτι το οποίο μάλλον γρήγορα συνηθίζεται. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης με διζωνικό κλιματισμό και διάφορα καλούδια και η εργονομία καλή , μοναδικό φάουλ τη θέση του «τεμπέλη» όπου βρίσκει ο αγκώνας όταν αλλάζεις ταχύτητες.
Επί της ουσίας τώρα..
Θέση οδήγησης: Πάρα πολύ καλή, οδηγοκεντρική, κάθεσαι χαμηλά, το κάθισμα έχει καλή στήριξη για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου και γενικά αμέσως αισθάνεσαι οικεία και νοιώθεις ένα με αυτό.
Κινητήρας. Ξεχάστε οποιαδήποτε προκατάληψη σε σχέση με τον κυβισμό του. Εκπληκτικό μοτέρ, ένα πραγματικό τεχνολογικό θαύμα. Δύναμη και κυρίως ροπή πανταχού παρούσες, από τις 1500 έως και τις 6000 σαλ και επιδόσεις απόλυτα ικανοποιητικές αν αναλογιστούμε το βάρος του αυτοκινήτου και το πολύ μακρύ κιβώτιο (6η: 140χλμ στις 3000σαλ). Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται έως και σβέλτο και δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα σε προσπεράσεις ακόμη και με φορτίο και κλιματισμό σε λειτουργία. Στην Ε.Ο. ταξιδεύει υπέρ άνετα με 150-160, χωρίς να χαμπαριάζει ακόμη και σε ανηφορικά κομάτια με 6η ταχύτητα. Εκείνο δε, που μου έκανε φοβερή εντύπωση, ήταν το πόσο αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς ήταν η λειτουργία του μοτέρ, το οποίο, στην κυριολεξία δεν ακούγεται καθόλου. Στο ρελαντί, πρέπει να κοιτάξεις το στροφόμετρο για να βεβαιωθείς ότι δουλεύει, ενώ ακόμη και στις 6000σαλ, μετά βίας ακούς το μοτέρ. Αν ψάχνεις να βρεις ψεγάδι, θα παρατηρήσεις κάποιο αυξημένο λαγκ στο αρχικό πάτημα του γκαζιού και κάπου εκεί (ίσως) να φαίνεται ο μικρός κυβισμός. Σε συνδυασμό με την πολύ καλή ηχομόνωση, πρόκειται για το πιο αθόρυβο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει ποτέ μου (και έχω οδηγήσει ουκ ολίγα). Πρέπει να το βιώσεις για να το πιστέψεις.
Στήσιμο: Εξαιρετικό για μικρομεσαίο οικογενειακό, με κύριο χαρακτηριστικό το γρήγορο, ακριβές και ξυραφένιο τιμόνι (αν και λίγο ελαφρύ στη θέση της ευθείας) και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, το ανάλαφρο μπροστινό, λόγω μειωμένου βάρους του κινητήρα. Το οποίο δίνει ένα ανέλπιστα καλό turn in που συναντάς σε πιο σπορ κατασκευές. Κανένα παράπονο και από τα φρένα, σε αίσθηση και απόδοση.
Κατανάλωση : Αν σκεφτείς ότι οδηγάς χιλιάρι, θα σου φανεί αυξημένη, τη θεωρώ όμως ικανοποιητική για την ιπποδύναμη και το βάρος του αυτοκινήτου. Στην Ε.Ο., με ταχύτητες 140-160, φορτωμένο και με κλιματισμό, η μέση κατανάλωση ήταν στα 7,7λτ.Συμπέρασμα. Δεν είναι «χιλιάρι», είναι ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό αυτοκίνητο, ιδιαίτερα οδηγοκεντρικό και ευχάριστο στο δρόμο, πιο «κοφτερό» από τα μεγαλύτερα αδέλφια του (έχω οδηγήσει το 1.6 ατμόσφαιρα – η διαφορά είναι αισθητή), λόγω του μειωμένου βάρους στο μπροστινό άξονα.
Αν ενδιαφερόμουν για μικρομεσαίο σήμερα, σίγουρα θα ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές μου.
-
Steering,σε σχέση με τον 1.6 ti-vct πάει ακόμα καλύτερα σε επιδόσεις,ρεπρίζ ?Πως σου φάνηκε,φαντάζομαι σε επιδόσεις γενικά θα είναι συγκρίσιμο με το 1.8 civic,αρκετά καλά έως και εντυπωσιακά δηλαδή .Οδηγικά είναι ford,ποιοτικό,αθόρυβο,έχει και και πολύ καλή τιμή οπότε μιλάμε για ένα πολύ ολοκληρωμένο μικρομεσαίο.Επίσης σε τομείς όπως ηχομόνωση,απόσβεση ανάρτησης,επιδόσεις-κατανάλωση πως να τα πηγαίνει λες σε σχέση με το golf 1.2 tsi 105ps?Aραγε πέθανε ο βασιλιάς,παρέδωσε τα πρωτεία ?
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Steering,σε σχέση με τον 1.6 ti-vct πάει ακόμα καλύτερα σε επιδόσεις,ρεπρίζ ?Πως σου φάνηκε,φαντάζομαι σε επιδόσεις γενικά θα είναι συγκρίσιμο με το 1.8 civic,αρκετά καλά έως και εντυπωσιακά δηλαδή .Οδηγικά είναι ford,ποιοτικό,αθόρυβο,έχει και και πολύ καλή τιμή οπότε μιλάμε για ένα πολύ ολοκληρωμένο μικρομεσαίο.Επίσης σε τομείς όπως ηχομόνωση,απόσβεση ανάρτησης,επιδόσεις-κατανάλωση πως να τα πηγαίνει λες σε σχέση με το golf 1.2 tsi 105ps?Aραγε πέθανε ο βασιλιάς,παρέδωσε τα πρωτεία ?Σε σχέση με το 1.6 είναι σαφώς πιο γεμάτο στις χαμηλομεσαίες. Πιο ψηλά, οι διαφορές είναι μικρότερες. Πολύ πιο αθόρυβο και ραφιναρισμένο το χιλιάρι μοτέρ.
Δεν έχω οδηγήσει το γκολφ που λες αλλά γενικά δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα.
-
-
για να βοηθησω στο τι οδηγησε ο Ντινος.... σκεφτείτε κάτι που θα παίρνατε αμα ησασταν 70+ με μια Α σοβαροφανεια... αλλα δεν ειχατε λεφτα για κάτι πραγματικα ακριβο.
Οδήγησα....