-
Τι 4 μερες μερες ρε;Τοσες θες μονο για να φτασεις εκει εσυ...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τι 4 μερες μερες ρε;Τοσες θες μονο για να φτασεις εκει εσυ...Η MiTo μου έρχεται τον Νοέμβρη ρε.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τι 4 μερες μερες ρε;Τοσες θες μονο για να φτασεις εκει εσυ...Και αυτο αν δεν συναντησει κανα πλατανι στον δρομο του
-
Παμε γερα,παμε σαν αλλοτε,παμε Χαλκιδικη αυριο!!!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
SOS! Αναζητείται δωμάτιο στην Λευκάδα, καθαρό, με a/c, μέχρι 80 €. Αύριο πρωί είναι η αναχώρηση, οπότε, οι γρήγορες προτάσεις κερδίζουν μπόνους!Γενικές προτάσεις για το νησί ευπρόσδεκτες..
Το μοναδικό μέρος της χώρας μας που ευχαρίστως δε θα ξαναπάω ποτέ.
-
Ελπίζω να έχετε άδικο, ή τουλάχιστον να μην προλάβω να βαρεθώ σε 3 μέρες..
-
Με 'παρέα' δεν θα πας ρε; Μην μασάς.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ελπίζω να έχετε άδικο, ή τουλάχιστον να μην προλάβω να βαρεθώ σε 3 μέρες..Δημήτσο δεν είναι θέμα βαρεμάρας. Αλλά ... άστο καλύτερα ... .
-
Λευκάδα πήγα πέρσι. Στο δωμάτιο που μέναμε βρίσκαμε συνέχεια σκουλίκια μέσα, ενώ ένα βράδυ που την αράξαμε στο μπαλκόνι είδαμε να κυκλοφορεί μια τεράστια σαρανταποδαρούσα! Σκορπιό ευτυχώς δεν πετύχαμε! Όταν αναφέραμε το θέμα στον ιδιοκτήτη μας είπε πως χωριό είναι, φύση έχει, άρα λογικό να κυκλοφορούν όλα αυτά
-
Είμαι μεταξύ Άσσου, Φισκάρδου και Αγίας Ευφημίας για διαμονή στην Κεφαλονιά. Προτάσεις και συμβουλές από γνώστες της κατάστασης ευπρόσδεκτες.
Η Άσσος έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον Μύρτο -όπου πολύ αμφιβάλλω έτσι όπως τον βλέπω από τον χάρτη για το αν θα μπορέσουμε να δέσουμε, για να μην πω προσεγγίσουμε, αν έχει πελαγίσιο κύμα τεσσάρων μέτρων και σουέλ που ταξιδεύει από Αδριατική-, και επίσης σχετικά κοντά σε Αργοστόλι-Ληξούρι, ~30-35 ν.μ.
Το Φισκάρδο φαίνεται θαυμάσιο από τις φωτογραφίες, αλλά παραμένουν οι επιφυλάξεις για το κόστος, ενώ η Αγία Ευφημία για κάποιον απροσδιόριστο λόγο μου φαίνεται επίσης καλή ως βάση, αν και απομακρυνόμαστε αρκετά πλέον από Αργοστόλι, γύρω στα 45-50 ν.μ. Αλλά εδώ εγείρεται και το ερώτημα, αν αξίζει να πάει κανείς Αργοστόλι-Ληξούρι ή να ασχοληθεί μόνο με το βόρειο τμήμα του νησιού συν Ithaka... -
Χτές το πρωί γύρισα στην Αθήνα μετα απο διακοπές 8 ημερών στα Χανιά.
Οι εντυπώσεις γενικότερα ειναι πολύ καλές. Το δωμάτιο ηταν αξιοπρεπέστατο (ειδικά για τα λεφτά του), τα Χανιά πολύ όμορφα και ο κόσμος φιλόξενος, οι παραλίες ωραίες (εκτός μιας πανβρώμικης μερικά χλμ έξω απ τα Χανιά) και το φαγητό... ότι και να πω για το φαγητό θα ειναι λίγο. Πρέπει να πήρα 3 κιλά σε 8 ημέρες. Διάθεση να έχεις να ψάχνεις ταβέρνες και εστιατόρια και θα εισαι στο παράδεισο.
Φυσικά τα πιο ενδιαφέροντα για να διαβάσει κανείς ειναι τα αρνητικά σχόλια οπότε περνώ σε αυτά με συνοπτικές διαδικασίες.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΡΗΤΙΚΟΣ :Ρ
-Ο πηγαιμός με το Λατώ της ΑΝΕΚ παλευόταν, αν και κλασσικά το αιρ κοντίσιον στους χώρους του πλοίου ηταν ρυθμισμένο στους -20 για να μην τύχει και σε πάρει ο ύπνος και δε ξοδέψεις μια περιουσία στις φονικές (με την κακή έννοια) ζαμπονοτυρόπιτες και τον απαίσιο καφέ.
-Επίσης αυτό που γίνεται κατα την αποβίβαση ειναι παρανοικό. Πεζοί και οδηγοί κατεβαινουν όλοι μαζί απο 1 σκάλα πλάτους 1 μέτρου με αποτέλεσμα να γίνεται το ελα να δεις και φυσικά τα αμάξια να βγαίνουν με ρυθμό χελώνας, μιας και ειναι πρακτικά αδύνατο να φτάσει κανείς σχετικά σύντομα στο γκαράζ.
-Ασχολίαστη και η επιβίβαση, μιας και αφού πάρκαρες το αμάξι στο γκαράζ έπρεπε να ξαναβγείς απ το πλοίο και να ξαναμπείς απο την ράμπα για τους επιβάτες (πρώτη φορά το συνάντησα αυτό, έχω να ταξιδέψω 2 χρόνια βέβαια με αμάξι σε πλοίο). Σκηνικά απείρου κάλους κι εκεί λοιπον.
-
Στον γυρισμό το πλοίο έκανε 8μιση ώρες να διασχίσει την απόσταση Σούδα - Πειραιάς και άλλες 2 ώρες για να μανουβράρει τα στενά docks του Πειραιά, να του δωθεί τριπλουπογεγραμμένη άδεια προσέγγισης, να βρεί χώρο να παρκάρει, να κάνει αναστροφή κλπ. Μου θύμισε αυτά τα εκνευριστικά ασανσέρ που ανεβαίνουν στον 10ο μέσα σε 20 δευτερόλεπτα αλλα επειτα κάνουν ακόμα 45 δευτερόλεπτα για να ανέβουν τα τελευταία 15 εκατοστά σε ρυθμό σαλιγκαριου (μη χυθεί κανα γάλα). Πόλεμος νεύρων κανονικός. Ενώ έχουμε ακόμα 45 λεπτά μέχρι να δέσει το καράβι σε χρόνο dt δημιουργείται ουρά για την έξοδο σε ενα στενό διάδρομο. Ειναι 7 το πρωι, το μάτι στάζει κέτσαπ απ την αυπνία, κάτι 5χρονα παραδίπλα δε σταματάνε να φωνάζουν, απ τα ηχεία παίζουν τα μπεστ οφ του Κατσαρού και του Σπανουδάκη, ε πως να το κάνουμε, δε θέλει και πολύ για να λυγίσει ο ανθρώπινος νούς...
-
Η Κρήτη τελικά παίρνει τα σκήπτρα του χειρότερου οδικού δικτύου στην Ελλάδα και του χαμηλότερου επιπέδου οδηγικής παιδείας (ξεπέρασαν και την Πάτρα, κάτι αρκετά δύσκολο!).
Η βραδυνή οδήγηση στην 'Νεα Εθνική Οδό' ειναι μια αξέχαστη εμπειρία που αρκετοί θα πλήρωναν για να ζήσουν όμοιά της. Φόβος, Ένταση, Δράση, Περιπέτεια κλπ. Ενώ στο μεγαλύτερο μήκος της υπάρχει εξοπλισμός φωτισμού (οι κλασσικές λάμπες των εθνικών) για κάποιο περίεργο λόγο ειναι ολες σβηστές εκτός απο μερικές εξόδους-καρμανιόλες που ευτυχώς φωτίζονται. Φαντάζομαι αν τις ανάβανε όλες δεν θα υπήρχε αρκετό ρεύμα για τα A/C και τα barbeque της Νομαρχίας. -
Ολοι οι οδηγοί στα Χανιά και τις γύρω περιοχές οδηγούν τα βράδια με την μεγάλη σκάλα φωτών αναμένη μόνιμα. No exceptions. Συνολικά πρέπει να έκανα αρκετά χιλιόμετρα στα τυφλά, και οταν λέω στα τυφλά εννοώ να μην φαίνεται ούτε η διαγράμμιση του δρόμου στο μισο μέτρο απ τα προβόλια των απέναντι. Η διπλοπροσπέραση ειναι τοπικό σπόρ και οι καγκουριές δίνουν και παίρνουν. Στις 8 ημέρες που έκατσα είδα 4-5 τράκες.
-
Πιστεύω οτι κάποιος ψυχολόγος/self help guru θα μπορούσε άνετα να γράψει ενα βιβλίο με τίτλο 'Οι Πινακίδες Κι Εσείς: 100 πράγματα που δεν ξέρατε γι αυτές και πάντα θέλατε να μάθετε' σχετικά με την τραγελαφική κατάσταση της σηματοδότησης. Πραγματικά υπήρχαν φορές που με πιάναν τα γέλια. Χωρίς χαρτη ειναι πρακτικά αδύνατο να κάνεις και την πιο μικρή διαδρομή. Οι λίγες πινακίδες που υπάρχουν σε νορμάλ σημεία (π.χ. ΠΡΙΝ απο μια στροφή ας πούμε) ή θα ειναι καμμένες, ή βαμμένες ή συγκαλυμένες περίτεχνα απο δέντρα κλπ. Απο εκει και πέρα δημιουργείται η εντύπωση οτι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση των πινακίδων ηταν ομάδα νοητικά καθυστερημένων ασθενών Altzheimer, δεν εξηγείται αλλιώς.
Αυτά προς το παρών.
Θα επανέλθω με Παρτ Του.
Ξανατονίζω πως τα παραπάνω εχουν χιουμοριστικό χαρακτήρα, μη με πάρετε με τις πέτρες...
-
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Είμαι μεταξύ Άσσου, Φισκάρδου και Αγίας Ευφημίας για διαμονή στην Κεφαλονιά. Προτάσεις και συμβουλές από γνώστες της κατάστασης ευπρόσδεκτες.
Η Άσσος έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον Μύρτο -όπου πολύ αμφιβάλλω έτσι όπως τον βλέπω από τον χάρτη για το αν θα μπορέσουμε να δέσουμε, για να μην πω προσεγγίσουμε, αν έχει πελαγίσιο κύμα τεσσάρων μέτρων και σουέλ που ταξιδεύει από Αδριατική-, και επίσης σχετικά κοντά σε Αργοστόλι-Ληξούρι, ~30-35 ν.μ.
Το Φισκάρδο φαίνεται θαυμάσιο από τις φωτογραφίες, αλλά παραμένουν οι επιφυλάξεις για το κόστος, ενώ η Αγία Ευφημία για κάποιον απροσδιόριστο λόγο μου φαίνεται επίσης καλή ως βάση, αν και απομακρυνόμαστε αρκετά πλέον από Αργοστόλι, γύρω στα 45-50 ν.μ. Αλλά εδώ εγείρεται και το ερώτημα, αν αξίζει να πάει κανείς Αργοστόλι-Ληξούρι ή να ασχοληθεί μόνο με το βόρειο τμήμα του νησιού συν Ithaka...Βαριέμαι να στα γράφω, εγώ στα είπα τηλεφωνικώς.
-
Γράψ'τα, γιατί την ώρα που μου τα έλεγες έβλεπα red tube και είχα αφήσει το ακουστικό κάτω.
Mην τεμπελιάζεις...
Να έχουμε συγκεντρωμένες info, καλό είναι για όλους Κωστάρα.
-
Λοιπόν, εν τάχει...
Ο Μύρτος αν έχει καιρό δεν πλησιάζεται με σκάφος. Ούτε για μπάνιο καλά-καλά δεν κάνει, έχει ρευματα. Και συνηθως έχει καιρό τέτοια εποχή.
Καλή η Άσσος, αλλά έχει πιο πολλή ζέστη από τα άλλα μέρη.
Φισκάρδο υπέροχο, αλλά μόνο αν γουστάρεις να σου θωπεύουν τον πωπό...
Αγία Ευφημία, πολύ καλό λιμανάκι, όμορφη ειναι ΙΜΟ και καλό value for money.
Αργοστόλι-Ληξούρι είναι καλά, αν θες να δεις λίγη περισσότερη ζωή. Προς θεού όμως, δεν είναι Ζάκυνθος...
Παραλίες πιο πολλές έχει γενικά το νότιο τμημα, αλλά αυτό που έχω καταλάβει ειναι οτι έχει πιο πολύ νόημα το σκάφος στα βόρεια, καθώς είναι πιο 'δύσκολο' το οδικό δίκτυο, στις 'κάτω' παραλίες πας πολύ άνετα με όχημα.
Σου ξαναλέω, οτι υπάρχει και ΙΧ για τις μετακινήσεις στα... ηπειρωτικά. -
Λευκάδα κι εγώ!
Από αύριο μέχρι Τετάρτη μάλλον!Και μετά επιτέλους παίρνουμε τα βουνά, Καρπενήσι!!
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Λευκάδα πήγα πέρσι. Στο δωμάτιο που μέναμε βρίσκαμε συνέχεια σκουλίκια μέσα, ενώ ένα βράδυ που την αράξαμε στο μπαλκόνι είδαμε να κυκλοφορεί μια τεράστια σαρανταποδαρούσα! Σκορπιό ευτυχώς δεν πετύχαμε! Όταν αναφέραμε το θέμα στον ιδιοκτήτη μας είπε πως χωριό είναι, φύση έχει, άρα λογικό να κυκλοφορούν όλα αυτάΚαι γω πήγα πρόπερσι και δεν είχε τίποτα ΜΕΣΑ στο δωμάτιο. Και μέναμε μέσα στα δέντρα.
Τα σκουλίκια είναι ύποπτα, τώρα άλλα μαμούνια απ' έξω είναι φυσικό να έχει, δίκιο είχε ο άνθρωπος.
Τους σκορπιούς τους έχω συνηθίσει απ' το χωριό μου καθώς έχω βρει πάρα πολλούς μέσα στο σπίτι κιόλας. Από που τρυπώνουν οι πουστηδες δε μπόρεσα ποτέ να καταλάβω!
Έχω σίτες παντού, ίσως από τα πατώματα ή τα ταβάνια που είναι ξύλινα.
Τώρα βέβαια αν δεις κανα τέρας όπως αυτός που σκότωσε ο φίλος πριν θα χεστείς λίγο αλλά δεν έγινε και τίποτα.
Το κόλπο είναι να κάνεις ένα τσεκ πριν παντού γύρω-γύρω στο δωμάτιο και αν γίνεται διακριτικά να μη σε καταλάβει και το έτερον ήμισι και σαλτάρει! -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
SOS! Αναζητείται δωμάτιο στην Λευκάδα, καθαρό, με a/c, μέχρι 80 €. Αύριο πρωί είναι η αναχώρηση, οπότε, οι γρήγορες προτάσεις κερδίζουν μπόνους!
Γενικές προτάσεις για το νησί ευπρόσδεκτες..
Το μοναδικό μέρος της χώρας μας που ευχαρίστως δε θα ξαναπάω ποτέ.
Γιατί; Πήγα στη Λευκάδα πρώτη φορά φέτος και αποκόμισα πολύ καλές εντυπώσεις:
- Το δωμάτιο ήταν καθαρό και καλό και η τιμή ακόμα καλύτερη, στα 40 ευρώ τη βραδιά. Βοήθησε βέβαια και το ότι η κοπέλα μου είναι από το Αγρίνιο - για όσους δεν ξέρουν, οι Αγρινιώτες είναι μόνιμοι στη Λευκάδα το καλοκαίρι, εξ' ου και οι πιο φιλικές τιμές γι' αυτούς. Μέναμε στη Λυγιά, ακριβώς γιατί είναι πολύ φτηνά. Αξίζει να πω ότι στην ίδια περιοχή βρίσκαμε στα ίδια χρήματα και πολύ καλύτερο δωμάτιο να μείνουμε.
- Οι δρόμοι είναι μια χαρά. Σε σχέση με πέρισυ, όπου πήγε ξανά η κοπέλα μου, έχουν γίνει πολλά έργα, ασφαλτοστρώσεις κλπ σε σημείο που ορισμένες φορές δεν μπορούσε να καταλάβει πού βρισκόμαστε. Κινήθηκα παντού με ασφάλεια και νορμάλ ταχύτητες, αν και δε γνώριζα καθόλου τους δρόμους. Βοήθησε ίσως και το ότι το νησί δεν ήταν πηγμένο στον κόσμο τις ημέρες που πήγα (27/7 με 1/8).
- Το φαγητό ικανοποιητικό, με εξαίρεση την περιοχή του Γυαλού, ο οποίος όπως πληροφορήθηκα κάποτε έσφυζε από κόσμο και είχε και καλό φαγητό. Τώρα είναι μέρος μάλλον προς αποφυγή.
- Οι Εγκρεμνοί ήταν αυτοί που δε μου άφησαν την καλύτερη εντύπωση, όχι γιατί δεν ήταν ωραία αλλά διότι πιστεύω ότι δεν αξίζει αυτό το ανεβοκατέβασμα 300 σκαλοπατιών για να κάνεις μπάνιο.
- Το Μεγανήσι ήταν ό,τι έπρεπε για μονοήμερη εκδρομή.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, μια χαρά.
-
Φίλε kotetsi, κάνε την καλή και στείλε ένα ΡΜ με τα τηλέφωνα από τα δωμάτια που λες με τα €40, αν μπορείς βέβαια, γιατί το καλύτερο που βρήκα είναι €50..
-
Έχεις PM. Πάντως, όπως είπα, τα 40 ευρώ ήταν ειδική τιμή για Αγρινιώτη. Κανονικά το δωμάτιο κόστιζε 50 ευρώ, οπότε και αυτά που βρήκες εσύ είναι ήδη σε χαμηλή τιμή, αρκεί βέβαια να είναι καθαρά και νορμάλ.
-
Λίγα τα λόγια για την Λευκάδα, άντε
Πρέπει να παραδεχτώ πάντως ότι είναι ακριβή γι αυτά που προσφέρει, ειδικά στον τομέα του φαγητού...
Αλλά ανταμοίβει με τις παραλίες Πάντως ρε παιδιά, αυτή η μανία όλοι να έρχεστε 10-20 αυγούστου, κανέναν δεν ωφελεί. Ούτε τις παραλίες ευχαριστιέστε, (δεν βρίσκεις να παρκάρεις πουθενά, και τραβας μποτιλιάρισμα χειρότερο απ της Κηφισίας για να φτάσεις) τα δωμάτια είναι ακριβά, τα εστιατόρια σαφώς χειρότερα, και το βράδυ δεν μπορείς να βρείς να κάτσεις να πιείς ένα ποτο...
Είχα κατέβει 10-30 Ιουλίου και απλά ήταν υπέροχα. Ελάτε Ιούνη- Ιούλη, να βλέπουμε κόσμο και να έχει πάντα μια νορμάλ ροή ο τουρισμός -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αυτή η μανία όλοι να έρχεστε 10-20 αυγούστου, κανέναν δεν ωφελεί.Ωφελεί εμένα
Αυτές τις ημερομηνίες, νομίζω κάπου μετά τις 15 του μήνα, είναι ένα φεστιβάλ φολκλορικό που κάνουν εκεί , που προσωπικά δεν έχω δει πουθενά όμοιό του. Από την 'παρέλαση' στο κεντρικό δρομάκι της πόλης μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων όλα ήταν πραγματικά πολύ όμορφα, έως αξέχαστα. Τρεις χρονιές καπάκια ερχόμουν μόνο γι αυτό , συνολικά έχω έρθει 5-6 φορές, εχω καιρό να έρθω πια αλλα πρέπει να το βάλω στο πρόγραμμα γιατί μου έχει πραγματικά λείψει.
Είχε και ένα ωραίο μεζεδοπωλείο στο λιμάνι. 'Στο μώλο' το έλεγαν
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009