-
Αναστροφή αγοράς σε ιδιώτη για μεταχειρισμένο; Μπα...
-
Θα σου πω μια ιστορία που μου συνέβη στην ερευνα αγοράς yaris για οικείο προσωπο.
Μπήκα στο car.gr και βρήκα ενα yaris του 2007 με 55000 χλμ υποτίθεται.
Κανονίζουμε ραντεβού να το δω, πηγαίνω σπίτι του πωλητή και κλείνουμε ραντεβού την άλλη μέρα σε αντιπροσωπεία να το ελέγξουμε.
Υπόψιν η αντιπροσωπεία γνωστοί μου.
Ο μάγκας έχει στείλει άλλο φίλο του και μας περίμενε ήδη εκεί.
Το βλέπει ο μηχανικός και μου τα παρουσίαζε όλα ρόδινα.
Λέω πιάσαμε ΤΖΑΚΠΟΤ!!
Ξαφνικά μου κλείνει το μάτι ο μηχανικός και μου λέει να το πάμε μόνοι μας μια βόλτα.
Εκεί αρχίζει το γέλιο.
Είχε προτείνει ο ιδιοκτήτης 200 ευρώ στο μηχανικό αν έκανε τα στραβά μάτια σε ένα αυτοκίνητο που είχε πάνω από 120000 χλμ και είχαν χαθεί τα ίχνη του στα σέρβις και αν τελικά το αγόραζα.
Κρατήθηκα και δεν τον πλάκωσα τον απατεώνα,γιατί δεν ήθελα να κάνω σαματά στην αντιπροσωπεία του φίλου μου, που με έσωσε από το λαμόγιο.
Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Θα σου στηρίξουν ότι η βλάβη οφείλεται κλασσικά στο καύσιμο και τέλος.
ίσως κανένας νομικός, ειδικός σε αυτά τα αστικά θέματα να μπορεί να πιέσει με το έγγραφο που έχεις στα χέρια σου. -
Βλάβη από καύσιμο στα μπέκ και όχι στην τρόμπα πετρελαίου που είναι και ευαίσθητες;;Περίεργο..Και εάν διάβασες καλά γράφω πως ο επίσημος αντιπρόσωπος μιας premium κιόλλας εταιρείας μου έκρυψε το πρόβλημα μάλλον για ευνόητους οικονομικούς λόγους από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη..Μιλάμε για εξαπάτηση και μάλιστα δινοντάς μου και ψευδή υπογεγραμμένα πιστοποιητικά.. Τι άλλο να πω μετά από αυτό...
-
Πόση είναι η ζημιά;
-
H δήλωση του αγοραστή για αναστροφή της πώλησης (λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συμφωνημένης ιδιότητας του πράγματος) δεν υποβάλλεται σε τύπο και από την περιέλευσή της στον πωλητή, επιφέρει την υποχρέωση του αγοραστή για απόδοση του πράγματος και του πωλητή για επιστροφή του τιμήματος με τόκο (AK 547). Aν ο πωλητής αποδεχθεί τη δήλωση, υπάρχει συμβατική αναστροφή της πώλησης, ενώ αν δεν την αποδεχθεί, ο αγοραστής μπορεί να εγείρει αγωγή για να αναγνωριστεί ότι συνέτρεχε νόμιμος λόγος για την άσκηση δήλωσης αναστροφής και να υποχρεωθεί ο πωλητής να αποδώσει το τίμημα (A 733/01).
-
εγω δεν καταλαβα η volvo hellas που φταίει ?
αγορασες ενα μεταχειρισμενο οχημα απο ιδιώτη μετα απο ελεγχο που εγινε σωστα ?
αν νομιζεις οτι εξαπατηθηκες πρεπει να κινηθεις νομικα εναντίον του συνεργείου που εκανε τον έλεγχο και μετα να διεκδικήσεις αναστροφη πωλησης .
Μονο προσεχε γιατι θα πρεπει να υπαρχουν αποδειξεις για ολα αυτα που ισχυρίζεσαι!
Τελικα το αμαξι εχει ακομα προβλημα και αν ναι τι αξιας ειναι η ζημια του ?
-
Αν η αντιπροσωπεία σου έχει δώσει γραπτώς χαρτί οτι το αυτοκίνητο δεν έχει πρόβλημα (και δεν είχε) και τώρα σου λέει οτι τελικά πριν 4 μηνες είχε πρόβλημα, νομίζω πως μπορείς να ζητήσεις εξηγήσεις.
-
Ξαναρωτάω, για τί ποσά μιλάμε;
-
Μόνο τα μπέκ μου είπαν 2000 ευρώ,βάλε και τα φίλτρα (αιθάλης,pdf,κ.ά.) που πρέπει να αλλαχθούν λόγω υπερβολικού καυσαερίου που δέχθηκαν λόγω του προβλήματος,συν εργασία (και χαρά) μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 3000-3500 ευρώ..!!!Η Volvo car Hellas πως δεν φταίει;;Επίσημος αντιπροσωπός της με εξαπάτησε δινοντάς μου ψευδή πιστοποιητικά πως το αμάξι ουδεποτέ παρουσίασε πρόβλημα..!!Το απέκρυψε..!!
-
Το ότι είναι μεταχειρισμένο δεν μου λέει κάτι,γιατί εγώ το πήγα στον επίσημο αντιπρόσωπο για έλεγχο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..!!Που να ήξερα πως θα πέσω θύμα εξαπάτησης και επίσημου απατεώνα..!!Δεν το πήγα στον μαστορ-Μπάμπη της γειτονιάς..!!
-
Ο χρήστης panos768 έγραψε:
Μόνο τα μπέκ μου είπαν 2000 ευρώ,βάλε και τα φίλτρα (αιθάλης,pdf,κ.ά.) που πρέπει να αλλαχθούν λόγω υπερβολικού καυσαερίου που δέχθηκαν λόγω του προβλήματος,συν εργασία (και χαρά) μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 3000-3500 ευρώ..!!!Η Volvo car Hellas πως δεν φταίει;;Επίσημος αντιπροσωπός της με εξαπάτησε δινοντάς μου ψευδή πιστοποιητικά πως το αμάξι ουδεποτέ παρουσίασε πρόβλημα..!!Το απέκρυψε..!!Τα έχεις αυτά;
-
Πανο βαλε τον δικηγορο σου εφοσον εχεις τα απαραιτητα χαρτια να κανει την καταγγελια στην σουηδια.
αν στέκει το θεμα οι σουηδοι δεν θα το αφησουν ετσι. -
Για να καταλάβω, αυτά τα χαρτιά που έχεις στα χέρια σου είναι πιστοποιητικά που αφορούν το απλώς το καταγεγραμμένο ιστορικό του αυτοκίνητου ή τεχνική έκθεση ότι το αυτοκίνητο ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που το πήγες για έλεγχο δεν βρέθηκε να έχει κάποιο πρόβλημα;
-
Πάνο, αν επιτρέπεται, πόσα χιλιόμετρα είχε το αμάξι όταν το πήρες?
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Για να καταλάβω, αυτά τα χαρτιά που έχεις στα χέρια σου είναι πιστοποιητικά που αφορούν το απλώς το καταγεγραμμένο ιστορικό του αυτοκίνητου ή τεχνική έκθεση ότι το αυτοκίνητο ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που το πήγες για έλεγχο δεν βρέθηκε να έχει κάποιο πρόβλημα;Εδώ είναι το θέμα, αν δηλαδή η εταιρεία παρέδωσε απλά το ιστορικό των σέρβις του αυτοκινήτου, που μπορεί να είναι και καθαρό αν ο πρώην πήγαινε σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, και η εμπλοκή της τελείωσε εκεί ή αν εξέτασε το αυτοκίνητο και περιέγραψε την κατάστασή του εκείνη τη στιγμή. Στη δεύτερη περίπτωση που εμπεριέχει είτε κραυγαλέο σφάλμα είτε κακόβουλη παράλειψη σαφώς μπορείς να κινηθείς εναντίον και της εταιρείας.
Βρες δικηγόρο οπωσδήποτε. -
με τον dealer θα τα βαλεις
μονο εαν εχεις οπως σου ειπα ξανα
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!
-
Παίζουν ρόλο οι λέξεις..... η εταιρεία σου είπε ότι ουδέποτε το αμάξι ήρθε στο συνεργειο με ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το πρόβλημα στα μπεκ δεν το χαρακτήρισε σοβαρό. Είναι φαντάζομαι όπως στο άνθρωπο που πέρασε ένα απλό κρύωμα που δεν ειναι σοβαρό , όμως αργότερα του το γύρισε σε πνευμονία και κατέληξε . Επίσης ένας άλλος πέρασε ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο στα 30 άντα του και συνεχιζει την ζωή του κανονικα στα 80αντα του....... Εχω άδικο;;;
-
Καλησπέρα,τα χαρτιά που έχω από την επίσημη αντιπροσωπεία είναι και πως εκείνη την στιγμή η τεχνική έκθεση δεν δείχνει κάποιο πρόβλημα στο αμάξι συν πως ουδέποτε το αμάξι πήγε εκεί με σοβαρό πρόβλημα στο ιστορικό του,ενώ από την Volvo car Hellas μου είπαν πως το ιστορικό που έχουν περασμένο στο σύστημα δείχνει πως το αυτοκίνητο μου είχε πάει στην ενλόγο εταιρεία 4 μήνες πριν με σοβαρό πρόβλημα στα μπέκ..!!Οπότε εμένα η αντιπροσωπεία ενώ είναι περασμένο στο συστημά της μου το απέκρυψε δίνοντας πιστοποιητικό που δεν φαίνεται πουθενά..Το αμάξι όταν το πήρα είχε 71000 km και τώρα έχει 91000km..
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Παίζουν ρόλο οι λέξεις..... η εταιρεία σου είπε ότι ουδέποτε το αμάξι ήρθε στο συνεργειο με ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το πρόβλημα στα μπεκ δεν το χαρακτήρισε σοβαρό. Είναι φαντάζομαι όπως στο άνθρωπο που πέρασε ένα απλό κρύωμα που δεν ειναι σοβαρό , όμως αργότερα του το γύρισε σε πνευμονία και κατέληξε . Επίσης ένας άλλος πέρασε ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο στα 30 άντα του και συνεχιζει την ζωή του κανονικα στα 80αντα του....... Εχω άδικο;;;Πώς γίνεται φίλε μου επίσημος αντιπρόσωπος (και όχι τσαρλατάνος) να μην θεωρεί το πρόβλημα στα μπέκ σοβαρό;;Είναι σαν να σου λέει ο γιατρός πως οι βαλβίδες της καρδιάς δεν ψεκάζουν καλά αίμα στις κοιλότητες αλλά δεν είναι σοβαρό..!Άσε που η επίσημη απάντηση τησ Volvo είναι:' πως θα στείλουμε τα μπέκ για καθαρισμό αν και έχουν φθορά..!!! ' Και όταν τους λέω για πιο λόγο να το κάνουμε αφού έχουν φθορά;;Μου απάντησαν: 'Κύριε Κων_______έα δεν συνεργάζεσται,έτσι λέει το πρωτόκολλο του εργοστασίου και αυτό θα ακολουθήσουμε... '
-
ακου χωρις εξωδικα δικηγορο κλπ κλπ δεν θα κανεις τιποτα.
σιγά μην επιβαρυνθεί η εισαγωγική ενα κοστος περιπου 3.000 για ενα μεταχειρισμένο εκτος εγγυησης αυτοκίνητο.
και έκπτωση να σου κανουν πρεπει να τους ευχαριστήσεις...
αν δεν είσαι διατεθειμένος να κινηθεις νομικα ξεχνα το...
ο ντηλερ σου εκανε την λαδια η volvo τι να κανει , αντε το πολύ πολύ να κανει ντα τον ντηλερ.,,,
Η πας δικαστικά η το φτιαχνεις και το ξεχνας....
VOLVO FORUM