-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οδήγησα το S40 1.6 d με τα 115 άλογα και μπορώ να πω ότι είμαι μπερδεμένος. Πρώτη φορά οδηγώ diesel και είναι η περίεργη η αίσθηση να πρέπει συνεχώς να οδηγείς σε τόσο χαμηλές στροφές συνεχώς. Δυο πωλητές σε δυο διαφορετικές αντιπροσωπείες με διαβεβαιώνουν από πλευράς επιδόσεων το S40 1.6 d ( λόγω μεγάλης ροπής χαμηλά ,270) είναι πολύ ανώτερο από το 1.8 βενζίνη που δεν εισάγεται πλέον και το οποίο έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό. Έχει κανείς καμία γνώμη για αυτό, ξέρει κανείς κάπου εύκολα να μπορώ να συγκρίνω τις επιδόσεις τους έστω σε αριθμούς (συμπεριλαμβανομένων των ρεπρίζ );
Ως συνήθως οι πολιτές είναι τίγκα στις ! Αν σου ξαναμιλήσει κάνείς για ροπή, πες του ότι οι Formula 1 έχουν 26-27 κιλά ροπής όλο κι όλο, λιγότερο από ένα taxi turbodiesel...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Volvo, το 1.8 βενζίνης είναι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο στο τυπικό 0-100. Ρεπρίζ δεν βρήκα αλλά αν το δουλευεις ψηλά, το βενζίνης μάλλον είναι ταχύτερο.
Εσένα πως σου φάνηκε; Σου άρεσε αυτός ο τρόπος λειτουργίας του κινητήρα; Ταιίριαξε στο στυλ σου; Οι επιδόσεις σε ικανοποίησαν;
Δεν είμαι σίγουρος δεν έχω συνηθίσει να οδηγώ τόσο «χαμηλά» και φοβάμαι μήπως ανεβάζοντας στροφές «κρεμάει» από δύναμη…
-
Το ότι ψηλά κρεμμάει από δύναμη είναι το μόνο βέβαιο. Αν το ξαναοδηγήσεις, δοκίμασε να το πας ψηλά...
-
Το ότι ψηλά κρεμμάει από δύναμη είναι το μόνο βέβαιο. Αν το ξαναοδηγήσεις, δοκίμασε να το πας ψηλά...Δε νομίζω να το ξαναοδηγήσω εύκολα, έκανα ολόκληρο ταξίδι για αυτό...
-
Δεν κρεμάει ψηλά.
Απλά πηγαίνει το στροφόμετρο στο 4 ή 5 (ανάλογα με τον κόφτη) και απλά κάθεται εκεί - δεν τραντάζει και δεν γυρνάει πιο σιγά ή πιο γρήγορα.Πάντως έχει εξαιρετική κατανάλωση και παρόλο που είναι ακριβός, σε 5-6 χρόνια θα κάνει απόσβεση.
@REALZEUS
Αυτός ο κινητήρας με μέγιστη ιπποδύναμη στις 3.600 στροφές ταιριάζει στην οδήγησή σου. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν κρεμάει ψηλά.
Απλά πηγαίνει το στροφόμετρο στο 4 ή 5 (ανάλογα με τον κόφτη) και απλά κάθεται εκεί - δεν τραντάζει και δεν γυρνάει πιο σιγά ή πιο γρήγορα.Πάντως έχει εξαιρετική κατανάλωση και παρόλο που είναι ακριβός, σε 5-6 χρόνια θα κάνει απόσβεση.
@REALZEUS
Αυτός ο κινητήρας με μέγιστη ιπποδύναμη στις 3.600 στροφές ταιριάζει στην οδήγησή σου.Το θέμα είναι ότι μετά από το 3-4 μέχρι να ανεβάσει κι άλλο σε πιάνει ύπνος...
Ειδικά για τα δικά μου γούστα αυτό το μοτέρ είναι...
-
Δεν κρεμάει ψηλά.
@REALZEUS
Αυτός ο κινητήρας με μέγιστη ιπποδύναμη στις 3.600 στροφές ταιριάζει στην οδήγησή σου.Το θέμα είναι ότι μετά από το 3-4 μέχρι να ανεβάσει κι άλλο σε πιάνει ύπνος...
Ειδικά για τα δικά μου γούστα αυτό το μοτέρ είναι...
Το έχεις οδηγήσει?
-
Το συγκεκριμένο όχι φίλε μου αλλά αναφερόμουν στα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ντίζελ γενικώς.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
έχει η Volvo ... την έχουν standard με την σπορ αναρτηση
Fixed...
του δικαστή C30T5, με σπόρτ ανάρτηση, δεν έχει ...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχει η Volvo ... την έχουν standard με την σπορ αναρτηση
Fixed...
του δικαστή C30T5, με σπόρτ ανάρτηση, δεν έχει ...
Του δικαστη ειναι ειδικοτατη περιπτωση...να σου θυμισω την λαθος διασταση ελαστικων ή την εκτος προδιαγραφων μπαταρια?
-
λες να του πέρασαν εδώ την ανάρτηση ??? (μπορεί να το βρει από το vin?)
έχουμε άλλο με σπορτ σασί, εκτός από το δικό σου ? -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
λες να του πέρασαν εδώ την ανάρτηση ??? (μπορεί να το βρει από το vin?)
έχουμε άλλο με σπορτ σασί, εκτός από το δικό σου ?Απο οσο ξερω οχι....Παντως τα μετεπειτα R-Design ειχαν μια επιπλεον βελτιωμενη εκδοχη του dynamic και αυτα με μπαρα θολων...
Στου δικαστη δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει γενικα...Σιγουρα τα λαστιχα ειναι ελληνικη πατεντα, η αναρτηση μπορει, αλλα η μπαταρια λιγο δυσκολο...εκτος αν τους ψωφισε στο περιμενε* κι εβαλαν οτι βρηκαν!*Και λιγο δυσκολο αυτο γιατι με dolby surround δυσκολα θα ειχαν στοκ C30...
-
http://www.youtube.com/watch?v=7itTvp3- ... detailpage
-
Επιδειξη δυναμης και ολιγον μαρκετινγκ....Αν δεν βαλουν το πολυ 10 απο τους 1200 engineers που προσελαβαν προσφατα για το R&D, ουσια 0...
-
Επιδειξη δυναμης ???
χρόνο δεν έγραψαν .....
-
kalhspera. perase kaneis kteo gia s40 1.8 montelo 2007? an nai posa € plhrwse? mazi me karta kafsaerion.
-
Οι τιμές των ΚΤΕΟ διαφέρουν αναλογα με το αυτοκίνητο/έτος/κυβισμό?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οι τιμές των ΚΤΕΟ διαφέρουν αναλογα με το αυτοκίνητο/έτος/κυβισμό?οχι
αν δεν κανω λαθος ειναι 45€ το κτεο +10 η καρτα καυσαεριων -
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Οι τιμές των ΚΤΕΟ διαφέρουν αναλογα με το αυτοκίνητο/έτος/κυβισμό?
οχι
αν δεν κανω λαθος ειναι 45€ το κτεο +10 η καρτα καυσαεριωνΤο ξέρω! Αναρωτιώμουν πάνω σ'αυτό:>kalhspera. perase kaneis kteo gia s40 1.8 montelo 2007? an nai posa € plhrwse? mazi me karta kafsaerion.
Είπα και εγώ! Άλλαξε κάτι!!!
-
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 0086762082
νέο coupe ? S80 ?
-
ιδιωτικο κτεο εχει προσφορα € 55 για κτεο+ καρτα καυσαεριων μαζι. τα νεα αμαξια περνανε στην 4ετια και μετεπειτα καθε 2 χρονια. αν δεν εχεις περασει η εισαι εκπροθεσμοπς εχεις προστιμο απο €17 - € 34 επιπλεον.
VOLVO FORUM