Apr 12, 2011, 8:10 AM

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:

Οδήγησα το S40 1.6 d με τα 115 άλογα και μπορώ να πω ότι είμαι μπερδεμένος. Πρώτη φορά οδηγώ diesel και είναι η περίεργη η αίσθηση να πρέπει συνεχώς να οδηγείς σε τόσο χαμηλές στροφές συνεχώς. Δυο πωλητές σε δυο διαφορετικές αντιπροσωπείες με διαβεβαιώνουν από πλευράς επιδόσεων το S40 1.6 d ( λόγω μεγάλης ροπής χαμηλά ,270) είναι πολύ ανώτερο από το 1.8 βενζίνη που δεν εισάγεται πλέον και το οποίο έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό. Έχει κανείς καμία γνώμη για αυτό, ξέρει κανείς κάπου εύκολα να μπορώ να συγκρίνω τις επιδόσεις τους έστω σε αριθμούς (συμπεριλαμβανομένων των ρεπρίζ );

Ως συνήθως οι πολιτές είναι τίγκα στις ! Αν σου ξαναμιλήσει κάνείς για ροπή, πες του ότι οι Formula 1 έχουν 26-27 κιλά ροπής όλο κι όλο, λιγότερο από ένα taxi turbodiesel...

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Volvo, το 1.8 βενζίνης είναι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο στο τυπικό 0-100. Ρεπρίζ δεν βρήκα αλλά αν το δουλευεις ψηλά, το βενζίνης μάλλον είναι ταχύτερο.

Εσένα πως σου φάνηκε; Σου άρεσε αυτός ο τρόπος λειτουργίας του κινητήρα; Ταιίριαξε στο στυλ σου; Οι επιδόσεις σε ικανοποίησαν;

Δεν είμαι σίγουρος δεν έχω συνηθίσει να οδηγώ τόσο «χαμηλά» και φοβάμαι μήπως ανεβάζοντας στροφές «κρεμάει» από δύναμη…