-
Και μιας και καλυφθηκε το θεμα της μακετας του υβριδικου diesel της VW απο τον ειδικο τυπο ...ας δουμε και κατι πιο αμεσο-ετοιμο να βγει στην παραγωγη...
The Volvo V60 Plug-in Hybrid - another world-first from Volvo Car Corporation
At the 2011 Geneva Motor Show, Volvo Cars will be unveiling the V60 Plug-in Hybrid - a virtually production-ready car with carbon dioxide emissions below 50 g/km, which translates into fuel consumption at 1.9 l/100 km.
In 2012 Volvo Cars will be the first manufacturer on the market with this new breed of hybrid - which is the result of close cooperation with the Swedish energy supplier Vattenfall.
The V60 Plug-in Hybrid features the very best properties from three different car types in one, single attractive sports wagon. This includes a possibility for the driver to drive up to 50 kilometres on pure electricity.
'This second-generation hybrid is the perfect choice for the uncompromising buyer who wants a superbly carbon dioxide-lean car packed with driving pleasure,' says Stefan Jacoby, President and CEO of Volvo Cars.D5 engine and Electric Rear Axle Drive
The front wheels of the V60 Plug-in Hybrid will be driven by a five-cylinder 2.4-litre D5 turbodiesel, which produces 215 horsepower and maximum torque of 440 Nm. The rear axle features ERAD (Electric Rear Axle Drive) in the form of an electric motor producing 70 horsepower, which receives its power from a 12 kWh lithium-ion battery pack. The car features a six-speed automatic transmission.
'In order to get true car enthusiasts to think green, you have to offer them the opportunity to drive with low carbon dioxide emissions without taking away the adrenaline rush that promotes genuine driving pleasure. The V60 Plug-in Hybrid has all the traditional properties of a genuine sports wagon. What we've done is to spice it up with spearhead technology,' says Stefan Jacoby.The Volvo V60 Plug-in Hybrid will be revealed at a press conference in Geneva on March 1st 2011
Και μερικα λινκ του εξωτερικου..
http://www.whatcar.com/car-news/150mpg- ... way/255200
http://www.which.co.uk/news/2011/01/gen ... in-243451/
http://rumors.automobilemag.com/could-v ... 14925.html -
έφτασε ..... D4, 5cyl με 177Hp 2.0
C30 D4 Man 5.1 134 CO2
C30 D3 Man 5.1 134
S40 D4 Man 5.1 134
S40 D3 Man 5.1 134
V50 D4 Man 5.1 134
V50 D3 Man 5.1 134 -
Αυτοί είναι οι νέοι 5κύλινδροι της Volvo ?
Επιτέλους
Με τους κωδικούς τι παίζει ?
Τι ροπή έχει ?
Θα βγουν και ισχυρότερες εκδόσεις?
Πότε θα έρθουν ?
Θα παίξουν και dowνsize εκδόσεις ? 1,6 ?.
.
.
ΕΛΑ, ..... δώσε πληροφορίες .... με το στανιό ένα D4 -
Σπύρο κι εγώ τυχαία τους είδα σήμερα στο ΝΕΤ.... καθώς έψαχνα κάτι άλλο ...
στα μικρά ....C30/S40/V50 MY2011
1.6D2/115hp 2.0D3/150hp 2.0D4/177hp .... και δεν βάζουν πλέον D5 ...ενώ τέλος και το AWDΣτο S60/V60
1.6D2/115hp 2.0D3/163hp 2.0D4/177hp 2.4D5/204Hpστην Ελλάδα... ΟΜΩΣ ....μέχρι τώρα φέρνουν ΜΟΝΟ drivee-d2 ... και στο S60/V60 No diesel :-((((
Μήπως να περιμένουμε .... MY2012 V60 υβριδικό .?
αφού ο D4 είναι 5κύλινδος, μάλλον Volvo είναι.
-
Sweden for ever, Volvo.for life
-
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Youtube Video405hp
510Nm
0-100 ==== 4.6sec
tspeed ==== 300klm/hΑς ειναι καλα η (πρωην) μαμα Ford και η στροφη προς την οικολογια..........
-
-
Ειδα σημερα ενα C30 που το πετυχαινω συχνα στα Χανια και βλεπω πισω τουμπανες εξατμησεις κτλ.. Κοιταω καλύτερα και ηταν Τ5 2,5
Φανταστικο αμαξι και πανεμορφο... Κατα τη γνωμη μου το σιροκο ειναι μια φτηνη απομιμηση του C30 ...
Δεν φανταζομουν οτι θα πετυχαινα τετοιο ειδικα στα Χανια.. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Ειδα σημερα ενα C30 που το πετυχαινω συχνα στα Χανια και βλεπω πισω τουμπανες εξατμησεις κτλ.. Κοιταω καλύτερα και ηταν Τ5 2,5Φανταστικο αμαξι και πανεμορφο... Κατα τη γνωμη μου το σιροκο ειναι μια φτηνη απομιμηση του C30 ...
Δεν φανταζομουν οτι θα πετυχαινα τετοιο ειδικα στα Χανια..Ετσι Θεοφιλε σωστα τα λες. Εχω ανοιξει ενα θεματακι σχετικα με αυτα τα δυο αυτοκινητα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ειδα σημερα ενα C30 που το πετυχαινω συχνα στα Χανια και βλεπω πισω τουμπανες εξατμησεις κτλ.. Κοιταω καλύτερα και ηταν Τ5 2,5
Φανταστικο αμαξι και πανεμορφο... Κατα τη γνωμη μου το σιροκο ειναι μια φτηνη απομιμηση του C30 ...
Δεν φανταζομουν οτι θα πετυχαινα τετοιο ειδικα στα Χανια..Ετσι Θεοφιλες σωστα τα λες. Εχω ανοιξει ενα θεματακι σχετικα με αυτα τα δυο αυτοκινητα
Το θυμαμαι.. Και ειχα συμφωνησει Θελω ποσοστα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Ειδα σημερα ενα C30 που το πετυχαινω συχνα στα Χανια και βλεπω πισω τουμπανες εξατμησεις κτλ.. Κοιταω καλύτερα και ηταν Τ5 2,5Φανταστικο αμαξι και πανεμορφο... Κατα τη γνωμη μου **το σιροκο ειναι μια φτηνη απομιμηση του C30 **:inlove: ...
Δεν φανταζομουν οτι θα πετυχαινα τετοιο ειδικα στα Χανια..Παλι καλα που λες κατα την γνωμη σου, γιατι αντικειμενικα μιλωντας, εμφανισιακα, τα δυο αυτοκινητα δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ
επαφη μεταξυ τους ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ, περα απο την γενικη φιλοσοφια του σπορτιφ μικρομεσαιου hatchback
Το C30 αν ασχολεισαι καιρο με τα αυτοκινητα γενικως, ειναι μια προσπαθεια 'αναβιωσης' του ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ
480 Coupe, (πολυ πιο ομορφο απο το C30, και με προσιτους κινητηρες/συνεργασιας με renault 1.8/120ps για την turbo εκδοση) το οποιο αντιστοιχα , ηταν μια πρωτοποριακη εμπνευση βασισμενη στην φιλοσοφια του Volvo P1800, το οποιο εγινε πολυ γνωστο απο την διασημη σειρα 'Ο Αγιος'.
To Scirocco ΙΙΙ βασιζεται στο shooting brake σχεδιο, το οποιο προοριζοταν για μια ειδικη/μελοντικη εκδοση του ΤΤ
Φυσικα η γενικοτερη ιδεα, προερχεται απο την πρωτη γενια Scirocco που παρουσιαστηκε το 1974, πριν απο την πρωτη γενια Golf.
Kατ' επεκταση, λαμβανοντας υποψιν την βασικη φιλοσοφια και τις ριζες του καθε νεου μοντελου αντιστοιχα,
ειναι σαν να λες οτι το Scirocco I , ειναι μια φτηνη απομιμηση του Volvo P1800... -
Δε διαφωνω σε αυτα που γραφεις εκτος
Α)οτι το πρωτο scirocco ηταν απομιμηση του τοτε volvo, κατα τη γνωμη μου δεν εχουν καμια σχεση και ειναι ιεροσυλια
B) στο οτι το 480 ειναι πολύ πιο ομορφο απο το C30Επειδη οταν παρουσιαστηκε το C30 και πρωτοκυκλοφορησε λογω 3ης λυκειου και επειτα λογω σπουδων δεν ειχα ιδεα του τι γινοτανε στο χωρο του αυτοκινητου,---παλιοτερα βεβαια απο δημοτικο μεχρι λυκειο ηξερα τα παντα απο το autotriti και τα drive του θειου μου--- οταν το πρωτοειδα εμεινα αφωνος και κατευθειαν μου θυμισε το 480 που χαζευα οταν ημουνα μικρος η και μεχρι σημερα οπου πετυχω.. Κατα τη γνωμη μου ειναι αξιος συνεχιστης του και η σχεδιαστικη συνταγη και η μεταφορα της στο σημερα πετυχε 100%..
Απο την αλλη το τωρινο scirocco ειναι πολλα σχεδιαστικα βηματα μπροστα και για τη vw αλλα και σε σχεση με το τι προσεδιδε σχεδιαστικα το τοτε scirocco το οποιο ηταν ενα κουτι με πατημενο το πισω μερος..
Το vw που μου θυμιζει περισσοτερο το σημερινο scirocco ειναι το corrado το οποιο ηταν και ενα απο τα μετρημενα vw που για μενα σχεδιαστικα αγγιζουν την τελειοτητα και κατα τη γνωμη μου αν επρεπε να βασιστει καπου το σημερινο σιροκο και να ειναι πραγματικα ομορφο θα ηταν αυτο.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...ηταν μια πρωτοποριακη εμπνευση βασισμενη στην φιλοσοφια του Volvo P1800, το οποιο εγινε πολυ γνωστο απο την διασημη σειρα 'Ο Αγιος'.Μια μικρη διορθωση...το Ρ1800 που εμφανιζοταν στην σειρα 'O Αγιος' ηταν coupe...το P1800ES ηταν το shooting break, σχεδιαστικα στοιχεια του οποιου δανειζονται τα 480/C30..και κυριως την πισω γυαλινη πορτα
P1800
P1800ES
-
@volvozeus
Σωστος! Ειχα στο μυαλο μου το ES, ενω ο Roger Moore οδηγουσε το Coupe...@rafi
Ειναι θεμα γουστου, και ο καθενας εχει τις προτιμησεις του.
Εγω απλα εκανα μια ενσταση για την 'αντιγραφη' που ανεφερες η οποια δεν υφισταται
σε καμμια περιπτωση.
Το καθε μοντελο και συμφωνα με σχεδιαστικα μοτιβα του παρελθοντος εχει την δικη του προσωπικοτητα χαρακτηρα.
Το ποιο αρεσει περισσοτερο σε ποιον, ειναι αλλο θεμα.
Για εμενα μεχρι στιγμης, απο την Volvo, το 480 Τurbo ειναι το πλεον αγαπημενο μου Volvo σε επιπεδο σχεδιασης, στην κατηγορια των σπορτιφ μικρομεσαιων hatch. -
*By Tom Phillips
21st February 2011
Volvo Cars is readying a world first for Geneva. The Swedish firm will be unveiling what it claims is the world's first diesel plug-in hybrid, with carbon dioxide emissions of 49g/km.The car is a modified version of the Volvo V60, and will be shown in near-production form ahead of going on sale in 2012.
The front wheels of the V60 Plug-in Hybrid are driven by a five-cylinder 2.4-litre diesel engine, which produces 215bhp and is connected to a six-speed automatic gearbox. The rear axle is powered by a 70bhp electric motor, which receives its power from a 12 kWh lithium-ion battery pack.
The driver can choose from three different modes, depending on the type of driving being undertaken. Pure mode is fully electric, with a range of up to 32 miles; the default Hybrid mode returns the 49g/km carbon dioxide figure and 746-mile range, and Power uses the combined engine and electric drive to deliver 285bhp and a 0-62mph time of 6.9 seconds.
The V60’s rear-mounted batteries can be recharged using a household plug, which takes around five hours. When charging from the mains, the car’s cabin can be preheated or cooled, either via an on-board timer or mobile phone app, saving precious fuel.
Volvo will confirm the price of the V60 hybrid closer to launch. Although it will be more expensive than a conventional V60, which starts at £23,145, Volvo claims that the fuel costs will be one-third of the regular car.
Read more: http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... z1EgUIeYyQ*
http://www.autoblog.gr/2011/02/21/volvo ... led-video/
-
Διθυραμβικές κριτικές για τη δουλειά που έχει κάνει η Volvo με το νέο S60 επεφύλαξαν οι 4Τ σε συγκριτικό test του S60 T3 με την Mercedes C180 Blue Efficiency. Και το σημαντικό είναι ότι αυτές οι κριτικές επιβεβαιώνονται στην αγορά, στις πωλήσεις του S60.
Το άρθρο μιλάει για ποιότητα κύλισης ανώτερη από αυτή της Mercedes (προφανώς και έχει να κάνει και με τις επιλογές των ανθρώπων της Στουτγκάρδης για πιο σφικτό στήσιμο για να χτυπήσουν την 3άρα), για επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας καλύτερα, καλύτερη ηχομόνωση, πιο σύγχρονο κινητήρα και πολλά πολλά άλλα... Και το σημαντικότερο; Όλα αυτά με κόστος συγκριτικά αρκετά χαμηλότερο από το μικρό αστέρι της Στουτγκάρδης. Δεν αποτελούν έκπληξη οι υψηλές πωλήσεις του S60 για τα δεδομένα της κατηγορίας...http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=13&art_id=12755
-
Καλησπέρα σε όλους σας . έχω ένα Volvo s40 1.8 mοmed. Έχει βάλει κάνεις άλλος κάτοχος bi-xenon ? αν ναι τι μάρκα και σε τι κόστος? Και κάτι ακόμη από την στιγμή που έχει κινητήρα fort αν έχει δει κάνεις καμία μετατροπή με κινητήρα focus RC ??? ευχαριστώ..
-
Ο χρήστης giannis40 έγραψε:
Και κάτι ακόμη από την στιγμή που έχει κινητήρα fort αν έχει δει κάνεις καμία μετατροπή με κινητήρα focus RC ??? ευχαριστώ..Καταρχην, ο 1.8 ειναι Mazda, τον οποιο χρησιμοποιει(ουσε) και η Ford...Ο 2.5 τουρμπο απο την αλλη ειναι Volvo τον οποιο χρησιμοποιει η Ford...
Η μετατροπη δεν αξιζει...πουλα το και παρε αυτο...το εχει απειρο καιρο στην μαντρα του και το σκoτωνει για να το ξεφορτωθει....εχει και bi-xenon. -
Ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα να πουλισω ενα αυτοκινητο 43000χλμ να παρω ενα αλλο μεταχιρισμενο σαν αυτο δεν λεει..... αν ξερει κανεισ για τα bi-xenon εχει καλος αλιως δεν ειναι καιροσ για αλαγες.......
VOLVO FORUM