-
Ο χρήστης dihatzou έγραψε:
Στη Θεσσαλονίκη, τηλεφωνικά ρώτησα.Πρέπει να προσθέσεις και άλλα 150 ευρώ περίπου για πινακίδες μου είπε μετά.
Άν Εχεις κάποια πληροφορία για το μοτέλο ενημέρωσε με.Εγώ που το έκανα test drive το ερωτεύτηκα. Βασικά δεν είχα ξανα οδηγήσει diesel, οπότε καταλαβαίνεις...
Καλή ποιότητα εσωτερικού, λιτό αλλά όμορφο (κατ'εμέ) εξωτερικά, θόρυβο ακούς μετά τα 140 και αυτός οφείλεται κατά κύριο λόγο στους καθρέφτες, σχετικά ελαφρύ τιμόνι, πραγματική μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου που οδηγησα τα 6,2 και να φανταστείς ότι είναι για test drive το όχημα, πολύ καλή ροπή που φαίνεται από τις πρώτες στροφές.
Το start/stop ίσως δεν αξίζει γιατί θα κάνεις 7-8 χρόνια για να αποσβέσεις το κόστος του.Εκεί που κολλάω και θα ήθελα να με κατατοπίσουν όσοι έχουν volvo είναι τα εξής:
- Κόστος μικρού-μεγάλου service(γιατί μου τα μασούσαν στη volvo)
- Γενικότερα κόστος συντήρησης
- Αν βγάζουν γενικότερα προβλήματα. Ξέρω θα μου πείτε ότι πρόκειται για volvo, αλλα άμα είσαι βλάχος όταν καίγεσαι στο γιαούρτι...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Να ρωτήσω σε ποια αντιπροσωπεία το έχουν για test drive ; Θεσσαλονίκη που ρώτησα μου είπαν δεν υπάρχει το diesel.
Και ακόμη κάτι, θα περνάτε ποτέ κάποιο αυτοκίνητο αν δεν υπήρχε αντιπροσωπεία στην περιοχή σας ; Εδώ που μένω δεν έχει αντιπροσωπεία Volvo και η πλησιέστερη είναι στη Θεσσαλονίκη (150χλμ) -
Στη Λάρισα υπάρχει για test driver. Τώρα επειδή μιλάς για θεσσαλονίκη πάρε στην Κοζάνη τηλέφωνο μήπως το έχουν (κοντά είναι).
http://www.volvocars.com/gr/sales-services/sales/pages/salecentre.aspx -
Επειδή και γω ενδιαφέρομαι για το s40 d2, για το κόστος χρήσης (πραγματική κατανάλωση - κόστος service - τυχόν βλάβες) υπάρχουν μήπως στοιχεία?
Πραγματικά φαίνεται πάρα πολύ καλή επιλογή, αλλά με φοβίζει λίγο αυτό που αιωρείται για υψηλό κόστος συντήρησης των Volvo αλλά και το γεγονός ότι ο κινητήρας του δεν είναι δοκιμασμένος. Επίσης έχω ακούσει ότι και η κατανάλωση είναι τουλάχιστον 2 λιτρα μεγαλύτερη από την ονομαστική (αγγίζει τα 7).
Θα με ενδιέφερε πολύ αν κάποιος έχει περισσότερα στοιχεία. -
Ο χρήστης VAGFLO έγραψε:
Επίσης έχω ακούσει ότι και η κατανάλωση είναι τουλάχιστον 2 λιτρα μεγαλύτερη από την ονομαστική (αγγίζει τα 7).Για την κατανάλωση ισχύει σε όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο παραμύθι. Να προσθέτεις 2+ λίτρα πάντα. Δες και εδώ
http://www.kokkinakis-service.gr/index.php/epilegmena/1452-actual-consumption-of-87-cars
http://www.kokkinakis-service.gr/index.php/diafora-nea/413-comparison-fuel-economy -
Ο χρήστης VAGFLO έγραψε:
Επειδή και γω ενδιαφέρομαι για το s40 d2, για το κόστος χρήσης (πραγματική κατανάλωση - κόστος service - τυχόν βλάβες) υπάρχουν μήπως στοιχεία?
Πραγματικά φαίνεται πάρα πολύ καλή επιλογή, αλλά με φοβίζει λίγο αυτό που αιωρείται για υψηλό κόστος συντήρησης των Volvo αλλά και το γεγονός ότι ο κινητήρας του δεν είναι δοκιμασμένος. Επίσης έχω ακούσει ότι και η κατανάλωση είναι τουλάχιστον 2 λιτρα μεγαλύτερη από την ονομαστική (αγγίζει τα 7).
Θα με ενδιέφερε πολύ αν κάποιος έχει περισσότερα στοιχεία.o 1.6D, είναι πολλά πολλά χρόνια στην αγορά, όχι μόνο σε αυτοκίνητα volvo. Σχετικά με την κατανάλωση πολλά παίζουν ρόλο, που και πως το οδηγείς ..... Αν κάνεις πολλά πολλά χλμ στην πόλη, πάρε/βάλε το start-stop.
-
Βασικα το start-stop αξιζει οπως και να'χει γιατι σε γλιτωνει απο τα τελη οποτε η αποσβεση γινεται πολυ γρηγορα, ακομα κι αν το εχεις απενεργοποιημενο!!
-
δεν το είχα σκεφτεί ..... χαχαχα
-
Είχα πάει στην Autopoint θεσσαλονίκης στην Πυλαία για το 1.6D. Δεν το είχαν για test drive πριν καποιους μήνες. Ο πωλητής ήταν αρνητικός για diesel λόγω της νοθείας που επικρατεί στα βενζινάδικα και ότι μια ζημιά στα μπεκ λόγω καυσίμου δεν έχει εγγύηση και το κόστος εργασίας και ανταλλακτικών είναι κοντά στα 3-4 χιλιάρικα οπότε πάει στράφι το όφελος απο την οικονομία καυσίμου.
-
οι ταρίφες δηλαδή, είναι χαζοί ? ... από πωλητές 'πριν' πουλήσουν αυτοκίνητο, δεν πιστεύω από όσα λένα ούτε το 10%.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
οι ταρίφες δηλαδή, είναι χαζοί ?Πολλοί έχουν χοντρές βλάβες πάντως...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
οι ταρίφες δηλαδή, είναι χαζοί ?
Πολλοί έχουν χοντρές βλάβες πάντως...
τότε, όλοι θα το είχαν γυρίσει στη βενζίνη.
-
Μερικοί το έχουν γυρίσει στη βενζίνη...
-
Kalhspera se oloys. exei balei kaneis sas 8olobara se s40 ????? an nai ti marka ??? eyxaristw poly.......
-
έχει η Volvo ... την έχουν standard τα S40 T5 AWD
-
Γειά σε όλους είμαι νέο μέλος
Σκέφτομαι να αγοράσω το volvo c30 και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. Εξωτερικά και εσωτερικά μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δεν έχω ιδέα από μηχανικής άποψης. Ελπίζω να μην αλλάζω την ροή της συζήτησης Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Theoni έγραψε:
Γειά σε όλους είμαι νέο μέλοςΣκέφτομαι να αγοράσω το volvo c30 και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. Εξωτερικά και εσωτερικά μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δεν έχω ιδέα από μηχανικής άποψης. Ελπίζω να μην αλλάζω την ροή της συζήτησης Ευχαριστώ
Μπες εδώ ώστε να βρεις περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το C30 και οτιδήποτε σε απασχολεί γύρω από την VOLVO.
-
Ο χρήστης Theoni έγραψε:
Γειά σε όλους είμαι νέο μέλοςΣκέφτομαι να αγοράσω το volvo c30 και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. Εξωτερικά και εσωτερικά μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δεν έχω ιδέα από μηχανικής άποψης. Ελπίζω να μην αλλάζω την ροή της συζήτησης Ευχαριστώ
Καλό αμάξι είναι φίλε. Μπες εκεί που σου είπαν παραπάνω και θα δεις Ή αν δε θες απλά ψαξε στη Google
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχει η Volvo ... την έχουν standard με την σπορ αναρτησηFixed...
-
Οδήγησα το S40 1.6 d με τα 115 άλογα και μπορώ να πω ότι είμαι μπερδεμένος. Πρώτη φορά οδηγώ diesel και είναι η περίεργη η αίσθηση να πρέπει συνεχώς να οδηγείς σε τόσο χαμηλές στροφές συνεχώς. Δυο πωλητές σε δυο διαφορετικές αντιπροσωπείες με διαβεβαιώνουν από πλευράς επιδόσεων το S40 1.6 d ( λόγω μεγάλης ροπής χαμηλά ,270) είναι πολύ ανώτερο από το 1.8 βενζίνη που δεν εισάγεται πλέον και το οποίο έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό. Έχει κανείς καμία γνώμη για αυτό, ξέρει κανείς κάπου εύκολα να μπορώ να συγκρίνω τις επιδόσεις τους έστω σε αριθμούς (συμπεριλαμβανομένων των ρεπρίζ );
-
Ο χρήστης agathos έγραψε:
Οδήγησα το S40 1.6 d με τα 115 άλογα και μπορώ να πω ότι είμαι μπερδεμένος. Πρώτη φορά οδηγώ diesel και είναι η περίεργη η αίσθηση να πρέπει συνεχώς να οδηγείς σε τόσο χαμηλές στροφές συνεχώς. Δυο πωλητές σε δυο διαφορετικές αντιπροσωπείες με διαβεβαιώνουν από πλευράς επιδόσεων το S40 1.6 d ( λόγω μεγάλης ροπής χαμηλά ,270) είναι πολύ ανώτερο από το 1.8 βενζίνη που δεν εισάγεται πλέον και το οποίο έχω την εντύπωση ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό. Έχει κανείς καμία γνώμη για αυτό, ξέρει κανείς κάπου εύκολα να μπορώ να συγκρίνω τις επιδόσεις τους έστω σε αριθμούς (συμπεριλαμβανομένων των ρεπρίζ );Ως συνήθως οι πολιτές είναι τίγκα στις ! Αν σου ξαναμιλήσει κάνείς για ροπή, πες του ότι οι Formula 1 έχουν 26-27 κιλά ροπής όλο κι όλο, λιγότερο από ένα taxi turbodiesel...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Volvo, το 1.8 βενζίνης είναι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο στο τυπικό 0-100. Ρεπρίζ δεν βρήκα αλλά αν το δουλευεις ψηλά, το βενζίνης μάλλον είναι ταχύτερο.
Εσένα πως σου φάνηκε; Σου άρεσε αυτός ο τρόπος λειτουργίας του κινητήρα; Ταιίριαξε στο στυλ σου; Οι επιδόσεις σε ικανοποίησαν;
VOLVO FORUM