Ο χρήστης iatroud έγραψε:
24 ώρες vol (v) idas! Καταγραφή πρώτων εντυπώσεων:
Θετικά:
ηχομόνωση, απόκριση και ήχος κινητήρα, ποιότητα και φινίρισμα πλαστικών, αίσθηση διακοπτών, αυτοματισμοί (όπως ο εντυπωσιακός αισθητήρας ηλιακής ακτινοβολίας που μου άλλαξε φωτισμό στο ταμπλό μόλις βγήκα από στενό σκοτεινό στενάκι σε φαρδύ ηλιόλουστο δρόμο!), θέση και στάση οδήγησης (αρχοντική, έως παρεξηγήσιμη για ψώνισμα στα μάτια 3ων), αίσθηση χειρόφρενου και κιβωτίου, εργονομία, η ψηφιακή βελόνα στο ραδιόφωνο (απίστευτη ευκολία), το σύστημα κλιματισμού στην αυτόματη ρύθμιση, το φίλτρο καμπίνας το οποίο δεν σε προβληματίζει ακόμη και όταν σταματάς πίσω από λεωφορείο! τα σποτ ανάγνωσης μπρος πίσω αεροπορικού τύπου καθώς και η ένδειξη για τις ζώνες που παραπέμπει επίσης σε άλλο μεταφορικό μέσο, το αμορτισέρ στο καπώ, το διάφανο κλιπ κάτω αριστερά στο παρπρίζ, η κρεμάστρα για το σακάκι φυσικά,
Αρνητικά:
μικρός κεντρικός καθρέπτης σε αντιδιαστολή με τα κτήνη τους πλαϊνούς, περιορισμένοι χώροι επιβατών, το κεφάλι των πίσω επιβατών βρίσκει ταβάνι από τα 181εκ+, το κεφάλι του οδηγού πλησιάζει αρκετά εύκολα επίσης ταβάνι από τα 185εκ+ ακόμη και με το κάθισμα χαμηλωμένο (volvozeus πως την παλεύεις εσύ με τα εκατοστά σου?), απουσία μηνύματος για στάθμη νερού υαλοκαθαριστήρων (άκου απαιτήσεις θα πει κάποιος, έλα όμως που θα μου κακοφανεί γιατί τα προηγούμενα 9 χρόνια δεν είχα κοιτάξει ποτέ και δεν είχα μείνει επίσης ποτέ από νερό στα πλυστικά μου), απουσία βομβητή στα ξεχασμένα αναμμένα φώτα, απουσία ένδειξης ημερομηνίας για να ξέρεις αν κυκλοφορείς δακτύλιο, κατανάλωση (11,3+ εντός πόλης με ηπιότατη οδήγηση σε ισάδη, Καλλιθέα-Αμπελοκήπους ώρες αιχμής, και αλλαγές σχέσεων πέριξ των 3000στροφών), απουσία ελληνικής γλώσσας στα μνμτα,
Περιέργεια επίσης μου προκλήθηκε από:
την αίσθηση του τιμονιού που παραείναι ελαφρύ στις χαμηλές ταχύτητες, σε σημείο να κάνω ελαφριά ζιγκ ζαγκ στην παραλιακή προκειμένου να διατηρήσω την λωρίδα μου. σε υψηλότερες ταχύτητες δεν πρόλαβα να δω πως είναι, οπότε επιφυλάσσομαι για το επόμενο ριπορτ.
την απουσία πίσω υαλοκαθαριστήρα (έψαχνα ενστικτωδώς να τον βρω και να τον ενεργοποιήσω καθώς έβρεχε χθες μετά την παραλαβή μου!)
την αίσθηση των φρένων στο απότομο πάτημα, όταν και αυξάνεται ελεγχόμενα η διαδρομή στο αντίστοιχο πεντάλ και μένεις αρχικά με την απορία για το αν θα σταματήσει! τελικά σταματάει μαλακά χωρίς την αίσθηση εμπλοκής abs.
overall:
δεν θέλεις να πατήσεις το γκάζι, θες να περάσεις περισσότερη ώρα μαζί του. την ένταση στο ηχοσύστημα την διατηρείς κοντά στο μιν για να απολαμβάνεις την ηχομόνωση επί της μεσογείων (κεντρικής λεωφόρου για τους εκτός αθηνών αναγνώστες)
το αυτοκίνητο με έκανε από την πρώτη μέρα να χαμογελάσω, καιρό είχα να το νιώσω, ελπίζω να διατηρηθεί καιρό αυτή η αίσθηση και να μην χαθεί παρέα με την μυρωδιά του καινούριου..!
ευχαριστώ για την ανάγνωση και κατανόηση!
@Φώτη καλορίζικο, έχω δίχρονο υιό κούκλο, η κόρη σου έχει προίκα?!
@αγρότες, φίλοι ανοίξτε τους δρόμους μου γιατί δεν μπορώ να μπω στα χωράφια σας (έχω και κουάρτζ σαλόνι!)
@άντε να πιούμε κάνα καφέ στον Ωρωπό!
φιλε δημητρη,δυστυχως για τι γιοκα σου,παρεπιμπτοντως να σου ζησει κ να τον χαρεις να κανει τα ονειρα του πραγματικοτητα,δυστυχως ομως προικα γιοκ..αντε το πολυ μεχρι την ωρα της παντρειας να εχει ενα vovlo s.40 οποτε μαζι κ με το δικο σου,που θα χεις χαρισει κ συ στο γιοκα σου,θα εχουν 2 αυτοκινητα κ θα μπορουν να ανοιξουν μια μαντρα π.χ..
παντως σου εγγυωμαι οτι ειναι ΘΕΑ. Η ΘΕΑ ΜΟΥ Κ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ..
αντε ισως τα εχουμε μαζι μας σε καποια συναντηση κ γινει το προξενιο..