-
θένξ για το καλωσόρισμα παιδιά .
@johnkyr
την κατανάλωση την υπολογίζω και εγώ 12-13 , αν και στο ταξίδι είναι σαφώς λιγότερη και ΔΕΝ το χρησιμοποιώ πολύ στην πόλη .
Είναι μονέλο 2004 , AWD . Σκέφτομαι να πάρω απο έξω το δίλιτρο turbodiesel και να το φέρω .@Jim_c30
αθηναϊκή 'βλάχικη' οδήγηση για μένα είναι :- να γκαζώνεις τέρμα μόλις ανάψει το φανάρι και μόλις φτάσεις 90 να μένεις εκεί ,
- να μην βγάζεις ποτέ φλάς , ποτέ αλάρμ ,
- να βγάζεις δεξί φλάς αντί αλάρμ ,
- να τρέχεις με τα 90 που λέγαμε βλέποντας οτι μόλις άναψε κόκκινο στα 20 μέτρα και να φρενάρεις στα τελευταία 2 ,
- να κορνάρεις στους ποδηλάτες ( ! )
αυτά χοντρικά (ναι , έχω κι άλλα ...) συμβαίνουν περισσότερο στην αθήνα και λιγότερο στις άλλες πόλεις .
να διευκρινήσω οτι είμαι σαλονικιός που ζει στη αθήνα (Θεωρώ τους σαλονικιούς έστω λίγο καλύτερους) , και κινούμαι κυρίως με μετρό και ποδήλατο , ή το swift της συζήγου , και με το volvo κάνω τις μεγαλύτερες αποστάσεις .
-
Γεια σου Ακη και καλοσορισες!!
Και γω σαλονικιος ειμαι αλλα θα σου πω οτι και δω τα ιδια γινονται απλα οταν κυκλοφορεις βλεπεις λιγοτερα περιστατικα γιατι αλλο 1,5-2 εκ και αλλο 5!
Δυστυχως κατα γενικη ομολογια οι Ελληνικη οδηγηση ειναι γμσ τα...ασε που σκεφτομαι να προτεινω την καταπληκτικη ιδεα που ειχαν τοτε οι 'αμαν' για ελευθερους σκοπευτες στα φαναρια
Η οδηγηση στην Αθηνα κατα την γνωμη μου ειναι οπως και οι ρυθμοι της ζωης...δλδ πιο γρηγορη.Θυμαμαι πηγαινα στην Πωσειδωνος με 120 καθως αν πηγαινες πιο σιγα νομιζες οτι θα περασει κανεις απο πανω σου...!!!Οι μλκες ειναι παντου οι ιδιοι και κυκλοφορουν αναμεσα μας ειτε εισαι εδω ειτε εισαι Αθηνα.σσ Οι Βορειοι μην ξεχνιομαστε για το σ/κ δηλωστε ποιοι μπορειτε για να δουμε τι θα κανουμε...
-
Πέτυχα ενα μαύρο c30 τ5 στο δαφνή σήμερα. Ωραίο φτιαγμένο το είχε ο τύπος.Είχε και μεγαλύτερο διάμετρο στις εξατμήσεις. Μήπως είναι γραμμένος στο forum?Δεν είχα το θάρρος όπως ο Κωνσταντίνος που μίλησε στον δικαστή και τον έβαλε στην παρέα μας. Ισως έκανα ολέθριο λάθος η ίσως έπραξα καλώς,δύσκολο να αντέχαμε 2 δικαστές στο FORUM.Ήταν σβέλτος πάντως, είχε όμως πολύ φιμέ τζάμι.anyway περιμένω τα σχόλια του jim για την χθεσινή σας συνάντηση. Οι βόρειοι σχολιάζεται την οδήγηση των Αθηναίων, αλλά στα ραντεβού σας είσαστε ΄΄Άγγλοι΄΄, πολυ τυπικοί. Ρε πολύ χαλαρά το πάτε, ολο για συναντήσεις λέτε αλλά 2 ατομα βρεθήκατε.
-
Ο χρήστης vrestas έγραψε:
Πέτυχα ενα μαύρο c30 τ5 στο δαφνή σήμερα. Ωραίο φτιαγμένο το είχε ο τύπος.Είχε και μεγαλύτερο διάμετρο στις εξατμήσεις. Μήπως είναι γραμμένος στο forum?Δεν είχα το θάρρος όπως ο Κωνσταντίνος που μίλησε στον δικαστή και τον έβαλε στην παρέα μας. Ισως έκανα ολέθριο λάθος η ίσως έπραξα καλώς,δύσκολο να αντέχαμε 2 δικαστές στο FORUM.Ήταν σβέλτος πάντως, είχε όμως πολύ φιμέ τζάμι.anyway περιμένω τα σχόλια του jim για την χθεσινή σας συνάντηση. Οι βόρειοι σχολιάζεται την οδήγηση των Αθηναίων, αλλά στα ραντεβού σας είσαστε ΄΄Άγγλοι΄΄, πολυ τυπικοί. Ρε πολύ χαλαρά το πάτε, ολο για συναντήσεις λέτε αλλά 2 ατομα βρεθήκατε.Δεν νομιζω το τελευταιο σχολιο σου να οφελει σε κατι...
-
Ο χρήστης akicats έγραψε:
θένξ για το καλωσόρισμα παιδιά .@johnkyr
την κατανάλωση την υπολογίζω και εγώ 12-13 , αν και στο ταξίδι είναι σαφώς λιγότερη και ΔΕΝ το χρησιμοποιώ πολύ στην πόλη .
Είναι μονέλο 2004 , AWD . Σκέφτομαι να πάρω απο έξω το δίλιτρο turbodiesel και να το φέρω .@Jim_c30
αθηναϊκή 'βλάχικη' οδήγηση για μένα είναι :- να γκαζώνεις τέρμα μόλις ανάψει το φανάρι και μόλις φτάσεις 90 να μένεις εκεί ,
- να τρέχεις με τα 90 που λέγαμε βλέποντας οτι μόλις άναψε κόκκινο στα 20 μέτρα και να φρενάρεις στα τελευταία 2 ,
αυτά χοντρικά (ναι , έχω κι άλλα ...) συμβαίνουν περισσότερο στην αθήνα και λιγότερο στις άλλες πόλεις .
να διευκρινήσω οτι είμαι σαλονικιός που ζει στη αθήνα (Θεωρώ τους σαλονικιούς έστω λίγο καλύτερους) , και κινούμαι κυρίως με μετρό και ποδήλατο , ή το swift της συζήγου , και με το volvo κάνω τις μεγαλύτερες αποστάσεις .
Κι εγώ Σαλονικιός που έχω ζήσει και οδηγήσει πολύ στην Αθήνα είμαι και σου λέω ότι ειναι 1000 φορές καλύτεροι οδηγοί από εμάς του βλάχους. Εδώ είναι τα ζα μας αργαααά... εκεί πάνε ωραία και σβέλτα! Επίσης το σωστό βάσει ΚΟΚ είναι το δεξί φλας και όχι τα αλάρμ σε περίπτωση παρκαρίσματος ή στάσης. Στο ότι χώνονται με τσαμπουκά συμφωνώ... αλλά τους αντιμετωπίζεις ανάλογα: δυναμικά!
-
@Jim_c30
απο τα καλυτερα ποστ εβα
-
Βρε σεις kkkostas και Dimitrispat γιατί δεν αναφέρατε ότι θα έρθετε; Ο deadp κι εγώ είχαμε την εντύπωση ότι θα βρισκόμασταν μόνο εμείς οι δύο (ο stavros1926 ενημέρωσε έγκαιρα ότι δεν θα παρευρεθεί) και γι' αυτό, μπροστά στο γεγονός να είμαστε μόνο δύο, αποφασίσαμε να το αναβάλουμε. Δεν πειράζει όμως. Μπορεί να γίναμε περίγελος στα μάτια των Αθηναίων, αλλά θα επανακάμψουμε !!!
Λοιπόν, ο stavros1926 ήδη πρότεινε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να βρεθούμε. Εγώ από τώρα δηλώνω παρών. Όσοι θα έχουν την ευκαρία και τον χρόνο, ας το δηλώσουν στο forum για να μην βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεως.@akicats
Καλώς ήρθες
Αν και ζω στη Θεσσαλονίκη, σε βρίσκω λίγο άδικο. Έχοντας ζήσει λίγο στην Αθήνα και περισσότερο στην πατρίδα μου στα Χανιά, νομίζω ότι τέτοια ανόητα περιστατικά κακής οδήγησης συμβαίνουν παντού. Και είμαι σίγουρος ότι σε κάθε σημείο της Ελλάδας θα βρεθούν άτομα να μας πουν για παρόμοιες ανοησίες. Και θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον stavros1926 ότι 5.000.000 άνθρωποι που ζουν στην Αθήνα, εκ των πραγμάτων θα δημιουργούν και τα περισσότερα οδηγηκά λάθη. -
@Jim_c30
Λοιπόν φίλε επειδή βλέπω να ξεσηκώνεται κόντρα μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης καλό θα είναι κάπου εδώ να λήξει αυτό το ανούσιο !
Κράτα λοιπόν τα σχόλια που κάνεις για τον εαυτό σου...Το γεγονός ότι η μαλακία πάει σύννεφο σε κάποιους οδηγούς δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την Αθήνα ή την οποιαδήποτε πόλη! Όπως σωστά είπε και ο Σταύρος άλλιως είναι μια πόλη με 1,5 εκ. κατοίκους και αλλιώς 5 εκ.
Όσα δε ανέφερες περι φλας, γκάζια, κόρνες κλπ πάντού υπάρχουν και όχι μόνο στην Αθήνα, άρα η γενίκευση που κάνεις περί αθηναϊκής οδήγησης είναι επιεικώς, άστοχη!
Όπως είδες με το καλημέρα, σήκωσες σχόλια και κόντρες! Επειδή το κλίμα που υπάρχει στο συγκεκριμένο φόρουμ είναι τουλάχιστον, πολύ καλό, σε παρακαλώ να αφήσεις στην άκρη οποιοδήποτε σχόλιο που δημιουργεί κόντρα ανάμεσα σε μέλη του φόρουμ και να αναλώνουμε περισσότερο τις συζητήσεις μας σε θέματα που αφορούν τα αυτοκίνητά μας αποκλειστικά!
Τέλος -
- να βγάζεις δεξί φλάς αντί αλάρμ
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ τα alarm (φώτα εκτακτης ανάγκης) χρησιμοποιούνται μόνο για να επισημάνεις επικίνδυνες καταστάσεις (πχ χάλασε το αυτοκίνητο, δεν αισθάνεσαι καλα,απότομο φρενάρισμα κτλ). Στο εξωτερικό(στο βορρά...) αν σταματήσεις με αλαρμ στο πλαι του δρόμου θα έρθουν να σε ρωτήσουν αν αισθάνεσαι καλά.
Βέβαια εδώ αν βγάλεις δεξι φλας και όχι αλαρμ το πιο πιθανό ειναι να αποκτήσεις έναν καινούριο πίσω προφυλακτήρα...
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ!!!
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
- να βγάζεις δεξί φλάς αντί αλάρμ
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ τα alarm (φώτα εκτακτης ανάγκης) χρησιμοποιούνται μόνο για να επισημάνεις επικίνδυνες καταστάσεις (πχ χάλασε το αυτοκίνητο, δεν αισθάνεσαι καλα,απότομο φρενάρισμα κτλ). Στο εξωτερικό(στο βορρά...) αν σταματήσεις με αλαρμ στο πλαι του δρόμου θα έρθουν να σε ρωτήσουν αν αισθάνεσαι καλά.
Βέβαια εδώ αν βγάλεις δεξι φλας και όχι αλαρμ το πιο πιθανό ειναι να αποκτήσεις έναν καινούριο πίσω προφυλακτήρα...
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ!!!
+φωνω φιλε μου σε ολα απλα να επισημανω οτι για το αποτομο φρεναρισμα τα alarm αναβουν μονα τους....ειπαμε VOLVO εχουμε οχι οτι κι οτι....
Λοιπον ειμαστε 3 μεχρι τωρα για το ερχομενο σ/κ και περιμενουμε και τους αλλους να μας πουν αν μπορουν...πιστευω οτι η απαντηση μας πρεπει να ειναι ηχηρη...jim_c30 καλα τα λες φιλε και νομιζω οτι καθε ειδους ''κοντρας'' μεταξυ πολεων ειναι τουλαχιστον γελοια...
-
Ιδου καποιες φωτο απο την συναντηση μου με τον dimispat.
http://yfrog.com/e416012010084bj
http://yfrog.com/e416012010085bj
http://yfrog.com/e416012010086bj
http://yfrog.com/0m16012010087bj
http://yfrog.com/e416012010088bj
-
kkkostas εισαι μεσα για το σ/κ?
-
Ο χρήστης vrestas έγραψε:
Πέτυχα ενα μαύρο c30 τ5 στο δαφνή σήμερα. Ωραίο φτιαγμένο το είχε ο τύπος.Είχε και μεγαλύτερο διάμετρο στις εξατμήσεις. Μήπως είναι γραμμένος στο forum?Δεν είχα το θάρρος όπως ο Κωνσταντίνος που μίλησε στον δικαστή και τον έβαλε στην παρέα μας. Ισως έκανα ολέθριο λάθος η ίσως έπραξα καλώς,δύσκολο να αντέχαμε 2 δικαστές στο FORUM.Ήταν σβέλτος πάντως, είχε όμως πολύ φιμέ τζάμι.anyway περιμένω τα σχόλια του jim για την χθεσινή σας συνάντηση. Οι βόρειοι σχολιάζεται την οδήγηση των Αθηναίων, αλλά στα ραντεβού σας είσαστε ΄΄Άγγλοι΄΄, πολυ τυπικοί. Ρε πολύ χαλαρά το πάτε, ολο για συναντήσεις λέτε αλλά 2 ατομα βρεθήκατε.Λεω να κατεβω προς Δαφνι!!!Σομπες ειχε βαλει πισω!Αν η προσοχη σου ηταν αλλου και δε μπορουσες να του μιλησεις εχει καλως.Αν οχι,τοτε την εκανες και γιατι να μην εχεις θαρρος?Τωρα ενταξει,φαντασου οτι ο Κωνσταντινος''δικαστηκε''και μια χαρα θαρρος βρηκε να μου μιλησει!!! (πλακα κανω ετσι?)Μπραβο ρε Κωνσταντινε! Μπορει να ηταν και κανενας επωνυμος με το φιμε...Για σκεψου...
-
JIM,σχετικα με το ποστ του vrestas,αρχιζω κι εγω να αναρωτιεμαι μηπως κακως πραξαμε κι εμεις που δε ''ριχτηκαμε''στην ''θειτσα'' με το ασπρο το R-DESIGN στον Αγιο Στεφανο για να την κανουμε μελος.Επρεπε!2 φορες περασε απο μπροστα μας!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
θένξ για το καλωσόρισμα παιδιά .
@johnkyr
Κι εγώ Σαλονικιός που έχω ζήσει και οδηγήσει πολύ στην Αθήνα είμαι και σου λέω ότι ειναι 1000 φορές καλύτεροι οδηγοί από εμάς του βλάχους. Εδώ είναι τα ζα μας αργαααά... εκεί πάνε ωραία και σβέλτα! Επίσης το σωστό βάσει ΚΟΚ είναι το δεξί φλας και όχι τα αλάρμ σε περίπτωση παρκαρίσματος ή στάσης. Στο ότι χώνονται με τσαμπουκά συμφωνώ... αλλά τους αντιμετωπίζεις ανάλογα: δυναμικά!
Κι εγω ταξιδευω πολυ συχνα Θεσσαλονικη λογω του καταστηματος που εχουμε εκει,ευτυχως με αεροπλανο και τη λατρευω.Να κανω μια ερωτηση θελω:Στην Θεσσαλονικη,οταν κανουν σταση τα αστικα λεωφορεια βγαζουν αλαρμ η δεξι φλας?Τσαμπουκα χωνονται ολοι παντου,ανεξαρτητως πολεως.Οποιος εχει παει Κρητη μπορει να με επιβεβαιωσει...
-
Τα λεωφορία του ΟΑΣΘ βγάζουν κανονικά δεξί φλας.
Τώρα αυτά που είναι ιδιωτικά εξαρτάται από τον οδηγό... (Έχω πετύχει μερικά σχολικά που σταματούν με αλαρμ)
-
OK guys ! , δεν είχα πρόθεση να σηκώσω τέτοια σκόνη ...
όλα καλά .
-
Δε νομίζω ότι το νέο C30 σε λευκό είναι το ίδιο όμορφο με το προ facelft μοντέλο. Επίσης το καινούριο φαίνεται μεγαλύτερο καθώς έχει πιο τραβηγμένη μούρη....και είναι λιγότερο συμμετρικό από ό,τι το προηγούμενο... Πολλά μπράβο για τις φωτογραφίες!!!!
-
@johnkyr...Γιαννη πρεπει να περασεις πρωτα τα 3 σταδια του Τ5 (και του οποιου δυνατου αυτοκινητου βεβαια)....Φοβος, Ευχαριστηση, Αυτοσυγκρατηση....Ο Ηλιας ειναι στο 2ο νομιζω τωρα...οταν θα μπει στο 3ο θα πεσει η καταναλωση
Τωρα οσον αφορα το νεο C30...η μουρη του μου αρεσε αρκετα. Ισως λιγοτερο επιθετικο απο το προηγουμενο ομως αρκετα καλο. Μου φανηκε μονο οτι δεν ταιριαζει τοσο στο υπολοιπο αυτοκινητο βλεποντας το απο το πλαϊ.
Το σημαντικοτερο ομως σημειο ειναι η βλακεια που δερνει τους πωλητες....Και δεν μιλαω βεβαια για την μπαρουφα με το νεο S60 (Εχει γινει τοση ιστορια για τους ecoboost και εχει επισημα ειπωθει οτι η παρουσιαση θα γινει με τον 1.6Τ. Επισης καμια σχεση με τον κινητηρα του τωρινου S60 ο οποιος ειναι και 5κυλινδρος). Δεν γνωριζουν το προιον που πουλανε..προσπαθουσε να πεισει 3 ευχαριστημενους ιδιοκτητες Volvo οτι το 1.6 ειναι πιο γρηγορο σε σχεση με το Α3 1.4tsi και την 116, πραγμα που απλα δε ισχυει, ενω δεν εκανε ουτε μια αναφορα σε αλλα στοιχεια που ειτε υπερταιρει η προταση της Volvo ειτε τουλαχιστον ειναι ισαξια....Ετσι απλα κοροιδευεις τον κοσμο (ακομα κι αν το πιστευεις) και τελικα τον διωχνεις.Στο δρομο τωρα αποδειχτηκε για αλλη μια φορα αυτο που ειχα πει πολλες σελιδες πισω....το πλαισιο ειναι μελετημενο για να δουλευει καλυτερα με τις 17αρες. Τελος μετα την μικρη επαφη με το 1.6 C30 (κυριως του Δημητρη) μπορω να πω οτι το μοτερ ειναι αρκετο για να κινει το αυτοκινητο με ταχυτητες 120-140km/h, ακομα και επιταχυνοντας εν κινησει με 5η, κυριως λογω του κοντου κιβωτιου του....αλλα μεχρι εκει. Οποιος ψαχνει κατι παραπανω ή αγοραζει μεγαλυτερο μοτερ (δυστυχως πλεον 2.0 και πανω ) ή παει αλλου....
-
akicatscv Καλώς μας βρήκες, σε περιμενουμε στην επομενη συναντηση ...να ψησεις και τον Γιαννη
Σε σχεση με τους θορυβους αν θες ανελυσε το μας λιγο...Υπαρχουν αρκετες ενημερωσεις για το δικο σου ΜΥ.Οσον αφορα το club...Ηδη καναμε μια κουβεντα οι τρεις μας οσον αφορα την δημιουργια μιας ιστοσελιδας και την κοινοποιηση της ιδρυσης του club επισημα στην Volvo. Στην επομενη συναντηση θα ελεγα να το συζητησουμε πιο διεξωδικα...οποτε Γιωργο ψησε τους Πατρινους να παρεβρεθουν.
Οσο για τους Βορειους...παιδια αν κανονισετε κατι για το τελευταιο ΣΚ του Ιανουαριου, ισως συντονιστουμε, μιας και θα βρισκομαι Τρικαλα (Βεροια ισως??)
Χωρις να θελω να συνεχισω την αντιπαραθεση βορρα/νοτου, μιας και απ' οτι βλεπω εκλεισε το θεμα να πω οτι παντα ειχα την πεποιθηση πως οι βορειοι οδηγουσαν καλυτερα...δεν πηγαιναν καβαλα στην αριστερη με 100, εδειχναν οτι κοιτανε και πισω τους αφου χωρις φωτα εκαναν δεξια κτλ....τελευταια εχω απλα συμπαιρανει οτι η βλακεια ειναι πανελλαδικη...
VOLVO FORUM