-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Απο πλευράς σχεδίου ... XC 60 μακράν . (ειδικά το πίσω μέρος του Q5 είναι εξαιρετικά πρόχειρο)+100000000000
Απο πλευράς χώρων ... = νομίζω ισοπαλία ( δεν θυμάμε χώρους αποσκευών )
Το ΧC60 εχει μεγαλυτερους εσωτερικους χωρους αλλα μικροτερο χωρο αποσκευων (495 εναντι 540)
Απο πλευράς κιβωτίου ... Q5 με μικρή διαφορά ( μιλάμε πάντα για τα αυτόματα )
Εδω θα ελεγα οτι ειναι μεγαλυτερη η διαφορα....αλλα εμενα μου τη δινουν γενικα τα αυτοματα...οποτε μην με ακουτε
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι..
Απευθύνομαι σε εσάς γιατιθα ήθελα πραγματικά την γνώμη σας.
Ειμαι υποψίφιος αγοραστής μεταξύ του XC 60, D5 2.4 και του Q5 2.0TFSI.
Βέβια το ένα είναι πετρέλαιο και με αυξημένο κόστος ( τελη κυκλοφορίας κ.τ.λ.) , και με το ρίσκο της χρήσης του μεσα στην πόλη (θεσσαλονίκη) ενώ το άλλο ένα πολυ καλό αμάξι με αμόλυβδη. Αν και ήμουν σίγουρος για την επιλογή του Q5 από την ημέρα που επισκεύθηκα την volvo και οδήγησα το αμάξι ενφουσιάστηκα.
Μπορει κανείς να με βοηθήσει.
Σας ευχαριστώ πολύ όλλους εκ των προτέρωνΚαι φυσιολογικο ειναι...μιλας για τα δυο καλυτερα αυτοκινητα της κατηγοριας...
Οταν λες D5 2.4 εννοεις φανταζομαι αυτο με τα 205 αλογα και τα δυο τουρμπο, γιατι και ο αλλος με τα 175 2.4 ειναι και επισης 5κυλινδρος. Και οι δυο διατιθοντε και με μηχανικο κιβωτιο που εγω προσωπικα θα το προτιμουσα. Εκτος αν στην Φρανκφουρτη επιτελους παρουσιασουν το Powershift με αυτα τα μοτερ... -
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας.
Το ερώτημα βεβαια που τίθετε αφορά το κιβώτιο. Αυτόματο ή manual.
Αν και εγω δεν είμαι πού fan του αυτόματου 9 στους 10 που ρώτησα μου είπαν χωρις συζήτηση αυτόματο!!
Τετοια αμάξια λενε πρέπει να τα παίρνεις με αυτόματο.
Οσο αφορά τις πωλήσεις 9 στα 10 είναι αυτόματα.
Τώρα όμως με προβληματίζετε στο γεγονός ότι δείχνετε να προτειμάτε το αυτόματο του Q5.
Υπάρχει κάποις ιδιαίτερος λόγος;
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα 'ασάφειας΄στο αυτόματο της volvo? -
Οπως εγραψα και πριν γενικα δεν μου αρεσουν τα αυτοματα. Το μονο που οδηγησα και με ικανοποιησε (δεν θα το αγοραζα παντως) ηταν το DSG. Νομιζω ομως οτι αυτο του Q5 δεν ειναι dsg..
Το XC60 που οδηγησα ηταν με τον 3.0 λιτρο Τ6. Γενικα μου αφησε την αισθηση οτι το μοτερ περιοριζετε απο το κιβωτιο σε σχεση με το αν ειχε καποιο χειροκινητο ή τουλαχιστον το Powershift (διπλου συμπλεκτη σαν το DSG). Οι αλλαγες δεν ηταν τοσο γρηγορες οσο θα ηθελα ακομα και στην χειροκινητη λειτουργια του ειτε προς τα κατω ειτε προς τα πανω, και σε προσπερασεις ηταν ιδιαιτερα αισθητη αυτη η καθυστερηση (το τεστ εγινε στον δρομο Λαρισας-Τρικαλων). Γενικα εδειχνε να μην του αρεσει η γρηγορη οδηγηση. Μετεπειτα βεβαια εμαθα οτι ολη η φουρνια των πρωτων τεστ ντραιβ ηταν ρυθμισμενα στο Port Mode οποτε η αισθηση που αποκωμισα ισως να μην ανταποκρινετε στις πραγματικες δυνατοτητες του κιβωτιου.
Θα σου προτεινα λοιπον να ζητουσεις τεστ ντραιβ και με τα δυο κιβωτια (απο την στιγμη που το μοτερ που σε ενδιαφερει προσφερετε και με τα δυο) ετσι ωστε να καταληξεις σε αυτο που σου ταιριαζει εσενα καλυτερα....ΥΓ: Ενα απογευμα στην Κηφισιας (υψος Ψυχικου) πετυχα ενα XC60 Τ6 το οποιο ο τυπος το πηγαινε οπου εβρισκε ταπα. Σε καποιο σημειο και ενω εχω λογω κινησης περασει μπροστα του, ανοιγει ο δρομος και παταω οπως ειμαι με 3η απο περιπου 40km/h και το ιδιο και εκεινος....κοντεψε να με περασει απο πανω!! Το ολο ανοιγμα κρατησε ελαχιστα μετρα για να βγουν αξιοπιστα συμπερασματα και επισης ισως το δικο του εκανε kick down σε 2α, αλλα δειχνει οτι και γρηγορο kick down εκανε και πολυ δυναμη ειχε.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι..
Απευθύνομαι σε εσάς γιατιθα ήθελα πραγματικά την γνώμη σας.
Ειμαι υποψίφιος αγοραστής μεταξύ του XC 60, D5 2.4 και του Q5 2.0TFSI.
Βέβια το ένα είναι πετρέλαιο και με αυξημένο κόστος ( τελη κυκλοφορίας κ.τ.λ.) , και με το ρίσκο της χρήσης του μεσα στην πόλη (θεσσαλονίκη) ενώ το άλλο ένα πολυ καλό αμάξι με αμόλυβδη. Αν και ήμουν σίγουρος για την επιλογή του Q5 από την ημέρα που επισκεύθηκα την volvo και οδήγησα το αμάξι ενφουσιάστηκα.
Μπορει κανείς να με βοηθήσει.
Σας ευχαριστώ πολύ όλλους εκ των προτέρωνΚοίτα το να μπαίνεις εδω μέσα και να ρωτάς ... Volvo ή Audi νομίζω ότι ήδη έχει τα ρίσκα του ...
Πάντως αν κρίνω απο το αγοραστικό κοινό τον 2 εταιρειών θα πώ ότι οι τις Volvo είναι ποιο συνειδητοποιημένοι για το τι αγοράζουν .Απο πλευράς σχεδίου ... XC 60 μακράν . (ειδικά το πίσω μέρος του Q5 είναι εξαιρετικά πρόχειρο)
Απο πλευράς κύρους ... XC 60 με μικρή διαφορά.
Απο πλευράς δύναμης ... XC 60Συναρμολόγηση - ποιότητα = ισοπαλία
Απο πλευράς φόρων ... Q5
Απο πλευράς ασφάλειας ... XC 60 ( είναι μία κατηγορία μόνο του )
Απο πλευράς χώρων ... = νομίζω ισοπαλία ( δεν θυμάμε χώρους αποσκευών )
**Απο πλευράς καυσίμου ... πετρέλαιο , σε όποια απο τις 2 εταιρείες.**Απο πλευράς κιβωτίου ... Q5 με μικρή διαφορά ( μιλάμε πάντα για τα αυτόματα )
Απο πλευράς πολιτισμού - κύλιση - ηχομόνοση ( δεν ξέρω δεν έχω οδηγείσει τo Q5)Από πότε έχει η Volvo μεγαλύτερο κύρος από την Audi? Επίσης από πότε ο 2.4 TD είναι ισχυρότερος του 2TFSi 211 PS? Όσο για το καύσιμο... είναι θέμα γούστου... και τσέπης...
-
Καταρχήν , διαφορά στα ps ( 6άλογα ) δεν υπάρχει , αλλά υπάρχει διαφορά στα κιλά ροπής και είναι** 7 κιλά** Μιλαμε για αυτοκίνητα 1700 - 1800 κιλών
Volvo
Μέγιστη ισχύ 205hp. στις 4000rpm
Μέγιστη ροπή 420 Nm
Καυσαέρια 183 g/km manual 199 g/km auto
Audi
Μέγιστη ισχύ 211hp. στις 4300 - 6000 rpm
Μέγιστη ροπή 350
Καυσαέρια 195 g/kmΟσο για το άλλο , η αναφορά μου αφορούσε την σύγκριση των 2 . Αν δεν το βλέπεις έτσι τότε ΟΚ κανένα πρόβλημα.
-
Να ματεψω το πρωτο ειναι το diesel και το δευτερο μπιτζινα?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Καταρχήν , διαφορά στα ps ( 6άλογα ) δεν υπάρχει , αλλά υπάρχει διαφορά στα κιλά ροπής και είναι** 7 κιλά** Μιλαμε για αυτοκίνητα 1700 - 1800 κιλώνVolvo
Μέγιστη ισχύ 205hp. στις 4000rpm
Μέγιστη ροπή 420 Nm
Καυσαέρια 183 g/km manual 199 g/km auto
Audi
Μέγιστη ισχύ 211hp. στις 4300 - 6000 rpm
Μέγιστη ροπή 350
Καυσαέρια 195 g/kmΟσο για το άλλο , η αναφορά μου αφορούσε την σύγκριση των 2 . Αν δεν το βλέπεις έτσι τότε ΟΚ κανένα πρόβλημα.
Κιλά, λίβρες και δράμια ροπής δεν μου λένε τίποτα... το θέμα είναι στον δρόμο τι κάνει. Δυστυχώς δεν έχω δει μετρήσεις επιδόσεων για το 2.4, αν πάρουμε όμως ως μέτρο σύγκρισης τις εργοστασιακές τιμές το Audi είναι ΠΟΛΥ γρηγορότερο. Σίγουρα το diesel θα είναι πολύ οικονομικότερο αλλά από την άλλη έχει μεγαλύτερα πάγια λόγω κυβισμού. Μου αρέσει πολύ το XC60 (αν και δεν μου αρέσουν τα SUV γενικά) αλλά θεωρώ τον κινητήρα του Audi μεγάλο ατού. Όταν και αν βγει κάνενα βενζινοκίνητο 2λιτρο τούρμπο XC60 το ξανασυζητάμε (όπως κατάλαβες δεν έχω συμπαθεια στα λαδοκίνητα... ).
-
Συμφωνώ , τότε η σύγκριση θα είναι ορθή αν και τα 2 έχουν 2,0Τ .
Αλλά .... οι επιδόσεις του 2,4 με τον 2.0 είναι παραπλήσιεςΤώρα βέβαια οι Γερμανοί δίνουν 7,6 και 7,2 τα 0-100 ανάλογα με το κιβώτιο .
Εχθές που ήμουν συνοδηγός σε manual 2,0τ Q5 τις τιμές αυτές δεν τις είδα πουθενά , σε καμία δεν έπεσε κάτω από τα 8,5 και αυτά με αισιοδοξία ...... Δεν ξέρω τι παίζει με το αυτόματο και αν δίνει τόσο μεγάλη διαφορά.
Τεσπα . δεν παίζει ρόλο γιατί νομίζω ότι δεν είναι ο χαρακτήρας του αυτ/του αυτός.Όσο αφορά την ροπή μην τα ισοπεδώνεις , από την μία ζητάς επιδόσεις , και από την άλλη το αποφεύγεις...... , λοιπόν .... ισορρόπησε, καλά τα πήγαμε μέχρι τώρα.
Είπαμε είναι καλό το Q5 αλλά 7 κιλά επιπλέον ροπή είναι πάρα πολλά σε αυτά τα κιλά ειδικά όταν είσαι σε περιβάλλον που έχει απαιτήσεις , λάσπη , χώμα , άμμο , γλίστρα σκάφους , και θέλεις με 1500-2000 rpm να μην κολλήσεις. Εκεί το πετρέλαιο είναι βασιλιάς .Αν υπήρχαν και κοντές ( και κλείδωμα ) τότε θα έσκαβε βουνά με αυτή την ροπή
Δες πόσοι προτιμούσαν το 2.0τ ατμοσφαιρικό Forester με τις κοντές και το κλείδωμα από το 2,5τ με τα πολλά hp.Βέβαια ούτε αυτός είναι ο χαρακτήρας των πολυτελών SUV αλλά αν το έχεις το σκαφάκι ή πάς λίγο βουνό το πετρέλαιο είναι καλύτερο.
-
Σίγουρα η ροπή χαμηλά του ντίζελ είναι πολύ χρήσιμη εκτός δρόμου. Όμως και ο TFSi έχει πολύ ροπή από χαμηλά. Το θέμα 'δύναμη' το εξέλαβα ως εποδόσεων για αυτό και εξέφρασα την εντονότατη αντίρρησή μου σε αυτή σου την ρήση καθώς στα χαρτιά το Q5 είναι πολύ ταχύτερο. Και νομίζω δεν είναι άσχετη αυτή η συζήτηση καθώς μιλάμε για SUV που περνάνε το 99% του χρόνου τους στην άσφαλτο (και πολλές φορές οι οδηγοί τους τα οδηγούν γρήγορα - ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πήραν ένα επιβατικό που είναι σαφώς καλύτερο στην γρήγορη οδήγηση) και το χώμα το έχουν μόνο ακουστά από ιστορίες.
-
το sbctv.gr έγραψε ότι μέχρι το τέλος του 09, θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της Volvo από την Ford. Δεν είπε όμως σε ποιόν πουλιέται και πόσο ....
-
ερωτηση?πυροσβεστυρα,φαρμακειο,ειναι μεσα κατα την παραδοση?ευχαριστω
καλα χιλιομετρα -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
το sbctv.gr έγραψε ότι μέχρι το τέλος του 09, θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της Volvo από την Ford. Δεν είπε όμως σε ποιόν πουλιέται και πόσο ....H ίδια η Ford είπε ότι καθυστερεί την πώληση της εταιρείας για να μπορέσει να πετύχει καλύτερη τιμή. Επίσης ότι θα μπορούσε να πωλήσει την Volvo σε κινεζικές εταιρείες που της έχουν δώσει τα χρήματα που ζητάει αλλά έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε μια τέτοια πώληση ενώ την ίδια στιγμή ενδιαφέρον έχει δείξει ένα ευρωπαϊκό consortium...αλλά και ένα σουηδικό consortium...η Ford επίσης ανακοίνωσε ότι περιμένει την ολοκλήρωση του deal για την πώληση της Opel, για να συνομιλήσει με τους επίδοξους αγοραστές της όχι αυτή τη φορά για την εξαγορά της Opel αλλά της Volvo...μήπως δούμε τη Volvo να καταλήγει σε Ιταλία μεριά;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από πότε έχει η Volvo μεγαλύτερο κύρος από την Audi? Επίσης από πότε ο 2.4 TD είναι ισχυρότερος του 2TFSi 211 PS? Όσο για το καύσιμο... είναι θέμα γούστου... και τσέπης...Από τη στιγμή που το XC60 βγαίνει μόνο σε 2.4D (D5) και 3λιτρο τούρμπο την ίδια στιγμή που το Q5 ξεκινάει από τον 2λιτρο, το XC60 είναι μια κατηγορία πιο πάνω από το Q5 ενώ το Q5 είναι μια κατηγορία τιμής πιο κάτω από τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Αυτό αντανακλάται στις πωλήσεις όπου το Q5 πουλάει πιο πολλά αυτοκίνητα από το Tiguan με πάνω από 500 ταξινομήσεις τον Ιούλιο την ίδια ώρα που η Mercedes πούλησε 61 GLK και το XC60 είχε 23 ταξινομήσεις. Επίσης η Volvo έχει πολύ μεγάλη επιτυχία στο SUV όπως απέδειξε παλαιότερα με το XC90. Τέλος ο νέος 5 κύλινδρος κινητήρας diesel 2.4 λίτρων της Volvo αποδίδει 205 ίππους με 420 Νm ροπή!
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Από πότε έχει η Volvo μεγαλύτερο κύρος από την Audi? Επίσης από πότε ο 2.4 TD είναι ισχυρότερος του 2TFSi 211 PS? Όσο για το καύσιμο... είναι θέμα γούστου... και τσέπης...
Από τη στιγμή που το XC60 βγαίνει μόνο σε 2.4D (D5) και 3λιτρο τούρμπο την ίδια στιγμή που το Q5 ξεκινάει από τον 2λιτρο, το XC60 είναι μια κατηγορία πιο πάνω από το Q5 ενώ το Q5 είναι μια κατηγορία τιμής πιο κάτω από τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Αυτό αντανακλάται στις πωλήσεις όπου το Q5 πουλάει πιο πολλά αυτοκίνητα από το Tiguan με πάνω από 500 ταξινομήσεις τον Ιούλιο την ίδια ώρα που η Mercedes πούλησε 61 GLK και το XC60 είχε 23 ταξινομήσεις. Επίσης η Volvo έχει πολύ μεγάλη επιτυχία στο SUV όπως απέδειξε παλαιότερα με το XC90. Τέλος ο νέος 5 κύλινδρος κινητήρας diesel 2.4 λίτρων της Volvo αποδίδει 205 ίππους με 420 Νm ροπή!
Δηλαδή όταν η Volvo θα κάνει downsizing και θα τοποθετήσει 2λιτρό turbo θα εξισωθούν; Ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα είναι, απλά η Volvo δεν έχει αξιόλογο μικρό βενζινοκινητήρα για αυτό δεν τοποθετέι δίλιτρο. Η διαφορά τιμής αντανακλά το μειωμένο τέλος ταξινόμισης λόγω κυβισμού και οι πωλήσεις το ίδιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από πότε έχει η Volvo μεγαλύτερο κύρος από την Audi? Επίσης από πότε ο 2.4 TD είναι ισχυρότερος του 2TFSi 211 PS? Όσο για το καύσιμο... είναι θέμα γούστου... και τσέπης...
Από τη στιγμή που το XC60 βγαίνει μόνο σε 2.4D (D5) και 3λιτρο τούρμπο την ίδια στιγμή που το Q5 ξεκινάει από τον 2λιτρο, το XC60 είναι μια κατηγορία πιο πάνω από το Q5 ενώ το Q5 είναι μια κατηγορία τιμής πιο κάτω από τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Αυτό αντανακλάται στις πωλήσεις όπου το Q5 πουλάει πιο πολλά αυτοκίνητα από το Tiguan με πάνω από 500 ταξινομήσεις τον Ιούλιο την ίδια ώρα που η Mercedes πούλησε 61 GLK και το XC60 είχε 23 ταξινομήσεις. Επίσης η Volvo έχει πολύ μεγάλη επιτυχία στο SUV όπως απέδειξε παλαιότερα με το XC90. Τέλος ο νέος 5 κύλινδρος κινητήρας diesel 2.4 λίτρων της Volvo αποδίδει 205 ίππους με 420 Νm ροπή!
Δηλαδή όταν η Volvo θα κάνει downsizing και θα τοποθετήσει 2λιτρό turbo θα εξισωθούν; Ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα είναι, απλά η Volvo δεν έχει αξιόλογο μικρό βενζινοκινητήρα για αυτό δεν τοποθετέι δίλιτρο. Η διαφορά τιμής αντανακλά το μειωμένο τέλος ταξινόμισης λόγω κυβισμού και οι πωλήσεις το ίδιο.
Έχει τον 2.5Τ, τον 2.4 αλλά θα μπορούσε να βάλει και τον 2λιτρο όπως κάνει η BMW με το X3 αλλά δεν το κάνει...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Έχει τον 2.5Τ, τον 2.4 αλλά θα μπορούσε να βάλει και τον 2λιτρο όπως κάνει η BMW με το X3 αλλά δεν το κάνει...
Βασικα εχει τον 5κυλινδρο 2.0Τ του S60 με Low pressure turbo και 180hp...αρκετα αξιολογος ακομα και για τα σημερινα δεδομενα. Το μοτερ αυτο απογονος εκεινου που φοραγε το 850 και μετεπειτα το S70 ειχε φτασει μεχρι 230hp στις εκδοσεις Τ5 οι οποιες μετεπειτα ανεβηκαν κυβικα (2.3 και 2.5)...πολυ ευκολα λοιπον θα μπορουσε να φτασει τα 211 του σημερινου TFSi (downpipe και προγραμμα παει 220-230hp για να καταλαβεις)
Το θεμα ειναι οτι την περιοδο εξελιξης του XC60 τα πολλα κυβικα σε 6κυλινδρα και πανω μοτερ ειδικα για αυτες τις κατασκευες θεωρουνταν must για να αποκαλεισαι 'premium'...το οτι το VAG ευννοηθηκε απο τις συγκυριες (μηπως υπαρχει καμια ιστορια συνομωσιας απο πισω? ) κυριως στις χωρες που τιμωρουν τα κυβικα, δεν καθιστα την Volvo αναξια να παρουσιασει ενα 2.0l μοτερ....ετσι κι αλλιως στο εξωτερικο το Τ6 συγκρινετε τις περισσοτερες φορες με το 3.2 και τα αντιστοιχα ντιζελ μεταξυ τους...
Η Volvo πηρε ενα ρισκο με το XC60...Καθυστερησε την εξελιξη και παρουσιαση του νεου S60 ετσι ωστε να εχει στην αγορα το μικρο SUV μαζι με τα νεα Q5/GLK...αυτο προφανως δεν της βγηκε εμπορικα μεχρι στιγμης. Δειχνει ομως τι αντιλαμβανετε και η εταιρεια ως ανταγωνισμο για το συγκεκριμενο μοντελοΥΓ: Αν τελικα οι φημες που ακουγοντε για 3κυλινδρα BMW επαληθευτουν τοτε το παραπανω σχολιο για τα πριμιουμ προφανως θα παψει να ισχυει (οπως και ολα τα ελατωματα των 3κυλινδρων και των τουρμπο με μικρο κυβισμο μοτερ-να ναι καλα οι 'εγκριτοι' αδεκαστοι δοκιμαστες!)..Ομως ουτε η Volvo ουτε η Audi θα μπορουσαν να αλλαξουν μια τετοια αντιληψη...μονο η προπελα και το αστερι εχουν αυτη τη δυνατοτητα!
-
Το XC60 μια χαρά πάει ειδικά μεσούσης της οικονομικής κρίσης ειδικά στις αγορές που απευθύνεται περισσότερο όπως αυτή των ΗΠΑ ή της Μ.Βρεταννίας. Στην Ελλάδα ήταν σίγουρο ότι δεν περιμέναμε πολλά πράγματα λόγω πολύ μεγάλου κυβισμού που συναντάται συνήθως όχι στα μεσαία SUV όπως το Q5 ή τη GLK αλλά στα μεγάλα όπως η X5 ή η ML και το RX...
-
καλησπερα σε ολους...απο το V50 1.8 summum
Απλα να πς σε ολους οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος μετα απο 13Κ χλμ σε 8μηνες. Ολα τελεια, μου εβγαλε μυνηματκι για ελενχο λαδιων ολα καλα. Η καταναλωση ειναι στα 8.8 και οι διακοπες πηγαν τελεια φορτωμενο με παιχνιδια και πραγματα οπως επρεπε.
Ετσι ομως για να λεμε και τα αρνητικα...
- Μουφα οι παρκαδοροι της Βελμαρ. Καλυτερα να επερνα κατι αλλο...πχ USB. Βαρανε οπως θελουνε και ξυπνανε και τα παιδια αφου το beeper ειναι πανω απο το κεφαλι τους. Νομιζω πως η ηχητικη ενδειξη του εργοστασιου ειναι στον οδηγο.
- Εβγαλε τριξιματακι στο τεμπελη. Μπορει να φταει ομως το πιτσιρικι που παιζει καμμια φορα μεσα
- αααα Παραλιγω να το ξεχασω...μια φορα (μαλλον το ματιαξανε) τρελλαθηκε ο κλιματισμος και το συστημα ηχου. Μπηκε στο καλοριφερ και ψιλοτερματησε το volume. Οποτε αν ειδατε κανενα με ανοικτα παραθυρα να κρεμμεται και το ραδιο στο τερμα εγω ειμουν αφου μεσα πρεπει να ειχα 50 βαθμους. Πηγα στη δουλεια και μετα απο 10 ωρες περιπου ολα ητν ΟΚ. Δε πηαγ στο σερβις.
-
Αγαπητοί Volvisti καλησπέρα,
θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση του νεου 1.6 τούρμπο 180 ίππων της Ford στα υπάρχοντα μοντέλα της Βόλβο και συγκεκριμένα στα S40-V50? ; 'Εχετε υπόψιν κάτι σχετικά με το θέμα? Καταρχήν είναι τεχνικώς εφικτό να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο μοτέρ στο S40-V50?
Πιστεύω πως αν η Βόλβο τοποθετήσει το συγκεκριμένο μοτέρ στα S40-V50, τότε θα γίνουν πολύ δελεαστικές προτάσεις (για την ελληνική αγορά) αν συνεχίσει να τηρεί την τιμολογιακή πολιτική και την στρατηγική προώθησης που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό.
Με ενδιαφέρει το ζήτημα αρκετά καθότι βολιδοσκοπώ την αγορά για αγορά οικογενειακού station wagon, και το V50 αποτελεί το πιο ''αγαπητό'' μοντέλο, μοναδικό ανασταλτικό σημείο θεωρώ τους υπάρχοντες κινητέρες ως τα 2.0 λίτρα που εχουν μείνει πίσω πλέον απο πλευρά επιδόσεων σε σχέση με το ανταγωνισμό (τούρπο & ατμοσφαιρικά).
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας ενημερώσει,
ευχαριστώ! -
Ο χρήστης error21 έγραψε:
καλησπερα σε ολους...απο το V50 1.8 summumΑπλα να πς σε ολους οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος μετα απο 13Κ χλμ σε 8μηνες. Ολα τελεια, μου εβγαλε μυνηματκι για ελενχο λαδιων ολα καλα. Η καταναλωση ειναι στα 8.8 και οι διακοπες πηγαν τελεια φορτωμενο με παιχνιδια και πραγματα οπως επρεπε.
το μήνυμα στο έβγαλε στα 10Κ?, το δικό μου έχοντας τώρα 8.5Κ δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι
Ετσι ομως για να λεμε και τα αρνητικα...
- Μουφα οι παρκαδοροι της Βελμαρ. Καλυτερα να επερνα κατι αλλο...πχ USB. Βαρανε οπως θελουνε και ξυπνανε και τα παιδια αφου το beeper ειναι πανω απο το κεφαλι τους. Νομιζω πως η ηχητικη ενδειξη του εργοστασιου ειναι στον οδηγο.
**είναι με ταινία μέσα / πίσω από τον προφυλακτήρα ? **
- Εβγαλε τριξιματακι στο τεμπελη. Μπορει να φταει ομως το πιτσιρικι που παιζει καμμια φορα μεσα
- αααα Παραλιγω να το ξεχασω...μια φορα (μαλλον το ματιαξανε) τρελλαθηκε ο κλιματισμος και το συστημα ηχου. Μπηκε στο καλοριφερ και ψιλοτερματησε το volume. Οποτε αν ειδατε κανενα με ανοικτα παραθυρα να κρεμμεται και το ραδιο στο τερμα εγω ειμουν αφου μεσα πρεπει να ειχα 50 βαθμους. Πηγα στη δουλεια και μετα απο 10 ωρες περιπου ολα ητν ΟΚ. Δε πηαγ στο σερβις.
τι συναγερμό έχεις ? μήπως τρελάθηκε αυτός ?
VOLVO FORUM