Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ζώα,Ζώα,Ζώα.............
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ζώα,Ζώα,Ζώα.............
    • 1
    • 2
    • 71
    • 72
    • 73
    • 74
    • 75
    • 191
    • 192
    • 73 / 192
    Περί αυτοκίνησης
    248
    3832
    20246
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      drdino last edited by

Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
      Εγω απλα δεν μπαινω στο κοπο να πω για τα ζωα που κοντεψαν να με σκοτωσουν σημερα.
      Με το σμαρτακι, αν δεν εχω αναμενα τα φωτα την ημερα, δεν με βλεπουν.....

και εγώ μια απτα ίδια... έχω βαρεθεί πλέον. Το τι γινόταν τώρα το βράδυ στο Γιάννενα-Θεσσαλονίκη δεν λέγεται.

Αφού έφτανα να αναρρωτιέμαι αν εγώ είμαι φλώρος και δεν τολμάω να προσπεράσω σε σημεία με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ορατότητα.

Είδα και ένα καλό όμως: κονβόι 3 τζιπ έκαναν ΤΙΣ χαρωτικές προσπεράσεις σε νταλίκες κλπ. 4-5 στιγμές κόντεψα να κλείσω τα μάτια μου για να μην τους δω να καρφώνονται στον απέναντι. Αφότου έκοψα ώστε να φύγουν μακριά τους βρήκα σταματημένους δεξιά, παρέα με τα στρουμφ, να τους ράβουν ένα ωραίο κοστουμακι.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        after last edited by

Ο χρήστης zorz έγραψε:

Σκέφτομαι όμως ότι από εδώ και στο εξής ένα προληπτικό τσιμπιματάκι στη κόρνα από πριν θα βοηθάει τον μπροστά να αποκτήσει αίσθηση του περιβάλλοντος του...

Παντα να το κανεις
        Μπορει για τον αλλο να ειναι ενα θηξιμο εγωισμου(ισως) αλλα για σενα ειναι η ζωη σου

• O
          odyssey last edited by

Ο χρήστης After έγραψε:

Σκέφτομαι όμως ότι από εδώ και στο εξής ένα προληπτικό τσιμπιματάκι στη κόρνα από πριν θα βοηθάει τον μπροστά να αποκτήσει αίσθηση του περιβάλλοντος του...

Παντα να το κανεις
          Μπορει για τον αλλο να ειναι ενα θηξιμο εγωισμου(ισως) αλλα για σενα ειναι η ζωη σου

Πως και δεν φοράτε απο αυτές τις εξατμίσεις που φτιάχνουν οι κροάτες (Ακράποβιτς αν το λεω καλά) και οταν φτάνετε πισω απο κάποιον να κάνετε αυτο το συμπλεκτάρισμα και ΒΡΟΥΥΜ ΒΡΟΥΥΥΥΜ που κάνουν οι συν-μοτοσυκλετιστές σας, για να τους ακούσουμε?
          Βοηθάει και στην διήθηση, ΒΡΟΥΥΥΥΜ, πέρασα εναν, ΒΡΟΥΥΥΥΜ ΒΡΟΥΥΥΜ ωπ, περασα κιάλλον, ΒΡΟΥΥΥΜΜΜ ωπ, έφτασα πρώτος στο φανάρι.
          Λιγότερο αντιαισθητικό απο την κόρνα ειναιπάντως, και έχει μια δόση ghost rider.

• D
            dog80 last edited by

Δέν υπάρχει κάτι πιό εκνευριστικό απο το μαρσάρισμα μονοκύλινδρου με ελεύθερη εξάτμιση. 1000 φορές κόρνα.

• M
              micmic last edited by

Προχτές στο Χαλάνδρι: Ξεκράνωτος παπάκιας με εργαλείο που έκανε θόρυβο λίγο περισσότερο από ένα Boeing 747 σε φάση απογείωσης, κάνει συνεχόμενα εσάκια και κωλιές ανάμεσα στ'αυτοκίνητα. Βλέπω ένα ζητά να τον πλησιάζει από το αντίθετο ρεύμα, σε απόσταση 500 μέτρων περίπου. Ο παπάκιας δεν τον έχει αντιληφθεί. Λέω μέσα μου 'την πάτησες, πανάθλιε παπάκια'. Γύρω στα 100 μέτρα ο παπάκιας παίρνει χαμπάρι τον ζητά και 'ισιώνει'. Ο ζητάς περνάει δίπλα του απαθέστατος χωρίς να συγκινείται ούτε από την έλλειψη κράνους, ούτε από την επικίνδυνη οδήγηση, ούτε από τον θόρυβο που ακουγόταν κυριολεκτικά χιλιόμετρα μακριά.

Το μέγα ζώον είναι φυσικά ο ζητάς.

• A
                after last edited by

Ο χρήστης odyssey έγραψε:

που κάνουν οι συν-μοτοσυκλετιστές σας

Οχι ρε γαμωτο, μας ανακαλυψαν
                Ανακαλυψαν την μυστικη μασονικη οργανωση των συνμοτοσυκλετιστων, που σπερνουν τρομο στους φιλησυχους πολιτες με τις διηθησεις τους...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενω οι ιδιοι που λενε καποιους αλλους ζωα(δηλαδη διαφοροποιουν τους εαυτους τους απο καποιους αλλους οδηγους-ζωα), παρολα αυτα βαζουν ολους τους μοτοσυκλετιστες/χρηστες δικυκλων στην ιδια κατηγορια
                Δηλαδη η νοοτροπια ειναι ακομα 50 χρονια πισω, ενω ματαια νομιζουμε οτι εχουμε κανει προοδο
                Το αστειο ειναι δε οτι πολλοι νομιζουν οτι πηραμε μοτοσυκλετα(λες και εχουμε μονο μοτοσυκλετα...) επειδη δεν ειχαμε λεφτα να αγορασουμε αμαξι
                Τωρα βεβαια πως γινεται να με θεωρει ''κατωτερης κατηγοριας'' ο χρηστης αυτοκινητου των 12000€, οταν η μοτοσυκλετα μου κοντευει να φτασει τα 15000€, αυτο δεν το ξερω, ας μου το πει ο ιδιος

Odyssey δεν ξερω κατα ποσο εισαι υπερ αυτης της αποψης, εγω παντως εκανα ενα γενικο σχολιο

Υ.Γ. Δεν θελω κοντρα παλι ''moto vs car''

• W
                  wagner669 last edited by

Ειμαι παραλιακη στη δεξια λωριδα και παω προς Φλοισβο.
                  Παω να μπω στη μεσαια και κανω την κινηση να βγαλω φλας.
                  Τσεκαρω πισω μου και βλεπω μιχανη, περιπου 4 αυτοκινητα να κανει διηθηση και υπολογιζω οτι προλαβαινω να μπω χωρις να τον ενοχλησω.... Αφου εχω βγαλει και φλας....
                  Ταυτοχρονα...Εγω αλλαζω λωριδα και η μιχανη παει να μπει στο ιδιο κενο....
                  Καταλαβαινω οτι παει να γινει μαλακια, αφου το φλας αναψε 3 φορες και σταματησε και ο μιχανακιας καταλαβε οτι τον αφηνω.... Μενω μισος-μισος αναμεσα στη δεξια και τη μεσαια.
                  Φτανει διπλα μου....
                  -Πρεπει να κοιτας καθρευτες....
                  -Σε ειδα.... Πρεπει να μαθω οτι το φλας εχει 2 σκαλες.... Και στη πρωτη σβηνει μετα απο 3 αναψε-σβησε...

• O
                    odyssey last edited by

Ο χρήστης After έγραψε:

Odyssey δεν ξερω κατα ποσο εισαι υπερ αυτης της αποψης, εγω παντως εκανα ενα γενικο σχολιο

Το ίδιο έκανα και εγώ. Απλώς δεν τυχαίνει να οδηγώ 2κυκλο οπότε δεν ειναι και 'μου' αλλα μόνο 'σας' thats all.

• A
                      acc last edited by

Κατεβαίνω από το λεωφορείο και ξαφνικά κοντά σε μένα παραλίγο να συμβεί τρακάρισμα.Κάποια που οδηγούσε Porsche Cayenne S,σταμάτησε ΕΠΙΤΟΠΟΥ πάνω στην πλατεία,για να χαιρετήσει 2 γνωστές της! Ευτυχώς,αντέδρασε γρήγορα αυτός που ακολουθούσε (και όσοι ήταν πίσω του).

• A
                        after last edited by

Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
                        Ειμαι παραλιακη στη δεξια λωριδα και παω προς Φλοισβο.
                        Παω να μπω στη μεσαια και κανω την κινηση να βγαλω φλας.
                        Τσεκαρω πισω μου και βλεπω μιχανη, περιπου 4 αυτοκινητα να κανει διηθηση και υπολογιζω οτι προλαβαινω να μπω χωρις να τον ενοχλησω.... Αφου εχω βγαλει και φλας....
                        Ταυτοχρονα...Εγω αλλαζω λωριδα και η μιχανη παει να μπει στο ιδιο κενο....
                        Καταλαβαινω οτι παει να γινει μαλακια, αφου το φλας αναψε 3 φορες και σταματησε και ο μιχανακιας καταλαβε οτι τον αφηνω.... Μενω μισος-μισος αναμεσα στη δεξια και τη μεσαια.
                        Φτανει διπλα μου....
                        -Πρεπει να κοιτας καθρευτες....
                        -Σε ειδα.... Πρεπει να μαθω οτι το φλας εχει 2 σκαλες.... Και στη πρωτη σβηνει μετα απο 3 αναψε-σβησε...

Επρεπε να πει μια λακαμια για να δειξει ο νεοελληνας οτι ειναι υπερανω, δεν μπορουσε,....
                        Τωρα εγω δεν καταλαβαινω κατι αλλο για αυτους τους χρηστες δικυκλων
                        -Εγω οταν κανω διηθηση, κανω μεταξυ 3ης και 2ης λωριδας, στην αλλη ειναι επικινδυνο καθως λογικο στριβουν δεξια για να βγουν
                        -Πολλες φορες στους δρομους, βλεπω βλακες με μηχανακια να χωνονται απο εδω και απο εκει, για να ξεκινησουν στο τελος απο το φαναρι με 5 και να συνεχισουν με 40. Πολλες φορες μαλιστα μου κορναρουν γιατι δεν χωραω να περασω αναμεσα και αναγκαζομαι να σταματησω, αλλα εκεινοι βεβαια θελουν να πανε μπροστα μπροστα
                        Μολις αναψει το φαναρι βεβαια εχουν μεινει πισω 1 χιλιομετρο, και αυτο οχι γιατι εγω το καιω, αλλα γιατι πανε με 50 στην παραλιακη, αλλα βλεπεις θελει και μυαλο για να το καταλαβουν...
                        Δυστυχως απο τοτε που φτηνηναν τα οχηματα, βλεπεις μαργαριταρια στον δρομο...

• A
                          after last edited by

Το ίδιο έκανα και εγώ. Απλώς δεν τυχαίνει να οδηγώ 2κυκλο οπότε δεν ειναι και 'μου' αλλα μόνο 'σας' thats all.

οκ

• F
                            fantomas3004 last edited by

Ο χρήστης After έγραψε:
                            Επρεπε να πει μια λακαμια για να δειξει ο νεοελληνας οτι ειναι υπερανω, δεν μπορουσε,....
                            Τωρα εγω δεν καταλαβαινω κατι αλλο για αυτους τους χρηστες δικυκλων
                            -Εγω οταν κανω διηθηση, κανω μεταξυ 3ης και 2ης λωριδας, στην αλλη ειναι επικινδυνο καθως λογικο στριβουν δεξια για να βγουν
                            -Πολλες φορες στους δρομους, βλεπω βλακες με μηχανακια να χωνονται απο εδω και απο εκει, για να ξεκινησουν στο τελος απο το φαναρι με 5 και να συνεχισουν με 40. Πολλες φορες μαλιστα μου κορναρουν γιατι δεν χωραω να περασω αναμεσα και αναγκαζομαι να σταματησω, αλλα εκεινοι βεβαια θελουν να πανε μπροστα μπροστα
                            Μολις αναψει το φαναρι βεβαια εχουν μεινει πισω 1 χιλιομετρο, και αυτο οχι γιατι εγω το καιω, αλλα γιατι πανε με 50 στην παραλιακη, αλλα βλεπεις θελει και μυαλο για να το καταλαβουν...
                            Δυστυχως απο τοτε που φτηνηναν τα οχηματα, βλεπεις μαργαριταρια στον δρομο...

Mπαίνουν σε διάταξη όλα τα μηχανάκια μπροστά απ'όλα τα αυτοκίνητα πανέτοιμοι πρίν κάν ανάψει το πράσινο να ορμήξουν και να πάρουν ένα αρχικό προβάδισμα 100 - 200 μέτρα απο τα πρώτα αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν. Στην προσπάθεια τους αυτή γίνονται εγκληματικά επικύνδινοι για τα τελευταία αυτοκίνητα που έχουν περάσει απο το προηγούμενο φανάρι της διασταύρωσης κινδυνεύουν να πέσουν πάνω τους και να γίνουν μαλλιά - κουβάρια.
                            Σε αυτή την περίπτωση ποιός θα φταίει?
                            Ο μοτοσυκλετιστής θα σου πεί εγώ πέρασα κανονικά όταν άναψε το πράσινο, ο άλλος πέρασε ενώ του είχε ανάψει το κόκκινο με αυτή την πρόφαση έχει την αίσθηση οτι είναι καλυμμένος.

• Z
                              zorz last edited by

Πως και δεν φοράτε απο αυτές τις εξατμίσεις που φτιάχνουν οι κροάτες (Ακράποβιτς αν το λεω καλά) και οταν φτάνετε πισω απο κάποιον να κάνετε αυτο το συμπλεκτάρισμα και ΒΡΟΥΥΜ ΒΡΟΥΥΥΥΜ που κάνουν οι συν-μοτοσυκλετιστές σας, για να τους ακούσουμε?
                              Βοηθάει και στην διήθηση, ΒΡΟΥΥΥΥΜ, πέρασα εναν, ΒΡΟΥΥΥΥΜ ΒΡΟΥΥΥΜ ωπ, περασα κιάλλον, ΒΡΟΥΥΥΜΜΜ ωπ, έφτασα πρώτος στο φανάρι.
                              Λιγότερο αντιαισθητικό απο την κόρνα ειναιπάντως, και έχει μια δόση ghost rider.

Τώρα σοβαρολογείς ή ειρωνεύεσαι; Ειλικρινά δεν κατάλαβα.
                              Πάντως αυτό που προτείνεις, έχω πετύχει ζητά να το κάνει.

Από τη περιγραφή κατάλαβα ότι ο Wagner έφταιγε, που δεν κατάλαβε ότι του έσβησε το φλας, και το παραδέχτηκε.

Ο μοτοσυκλετιστής θα σου πεί εγώ πέρασα κανονικά όταν άναψε το πράσινο, ο άλλος πέρασε ενώ του είχε ανάψει το κόκκινο με αυτή την πρόφαση έχει την αίσθηση οτι είναι καλυμμένος.

Καλυμένος είσαι όταν φτάνεις στον προορισμό σου αρτιμελής. Τι να το κάνεις αν γράφει στη ταφόπλακα σου 'Είχε προτεραιότητα.'; Γι αυτό στα φανάρια σε μεγάλες διασταυρώσεις πάντα κοιτάζω δεξιά-αριστερά όταν ξεκινώ.

Μιας και είμαστε στο φανάρι, 2 σχόλια: Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα αυτούς που σταματάνε στο κόκκινο, περιμένουν σχεδόν όλη τη διάρκεια και 4-5sec πριν ανάψει πράσινο, φεύγουν με κόκκινο..
                              Επίσης, πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που κορνάρουν όταν έχει ανάψει πράσινο και ο πρώτος δεν ξεκινάει ακόμα γιατί ο κόμβος δεν έχει αδειάσει ακόμα -συνήθως σε φανάρια όπως ο κόμβος Αγ. Παύλου στο Φοίνικα, όπου συστηματικά 4-6 αμάξια περνάνε αφότου έχει ανάψει το δικό τους κόκκινο. Τι να κάνεις, να πεταχτείς και να τους εμβολίσεις; Και δεν κορνάρει κάποιος που βρίσκεται 5-6 αμάξια πίσω και βλέπει τι γίνεται αλλά μόνο το φανάρι, αλλά αυτοί που είναι μπροστά.

• F
                                fantomas3004 last edited by

Ο χρήστης Zorz έγραψε:
                                Καλυμένος είσαι όταν φτάνεις στον προορισμό σου αρτιμελής. Τι να το κάνεις αν γράφει στη ταφόπλακα σου 'Είχε προτεραιότητα.';

Κι'όμως εγώ κάμποσες φορές που πέρασα με κίτρινο πρίν ανάψει το κόκκινο κυνδίνευσα απο τα μηχανάκια που ερχόντουσαν με μεγάλη φόρα απο το άλλο ρεύμα που είχε ανάψει το πράσινο κάτι που δέν έχει γίνει ποτέ με αυτοκίνητο. Αυτοί ποντάρουν την αρτιμέλεια τους στο οτι θα τους δεί ο οδηγός του αυτοκινήτου και θα πατήσει φρένο χωρίς να ρισκάρει να περάσει, για τόσο μ@λ@κες τελικά αλληλοπερνιόμαστε.

• G
                                  ginogsm last edited by

Ο χρήστης After έγραψε:

Ρωτάω γιατί θέλω να καταλάβω αν είναι παράνομος ο ποδηλάτης.

Πάντως είναι τραγικό το ότι έχουμε δημιουργήσει ένα τέρας στο οποίο πεζοί και ποδήλατα δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν. Και φταίμε όλοι μας γιαυτό.

Ειδικα με ποδηλατο θα μπορουσαν να κυκλοφορησουν πολλοι, αλλα δυστυχως ουτε στο μετρο δεν μπορουνε να μπουνε(κατι λεγανε οτι θα το αλλαξουνε αυτο)

Εάν δεν υπάρξει κάποιο πλαίσιο που να ορίζει τις μεθόδους και τις οδούς κίνησης των ποδηλάτων και υποχρεώσεων των αναβατών τότε μάλλον καλλίτερα που δεν κυκλοφορούν.Βλέπω ποδήλάτες που όπου τους συμφέρει είναι τροχοφόρα ή πεζοί ανάλογα με την βολή τους. Περνούν με κόκκινα , παραβιάζουν στοπ και προτεραιότητες. Είχα τύχει σε ατύχημα όπου ποδηλάτης παραβιάζει στοπ και ερχόταν ένα παπί. Στην προσπάθειά του να τον αποφύγει , μιας που πάνω στο ποδήλατο ήταν ένα παιδί , σπάει ο παπάκιας χέρι πόδι. Το ποδήλατο την έκανε.

• K
                                    kon5 last edited by

Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
                                    Κι'όμως εγώ κάμποσες φορές που πέρασα με κίτρινο πρίν ανάψει το κόκκινο κυνδίνευσα απο τα μηχανάκια που ερχόντουσαν με μεγάλη φόρα απο το άλλο ρεύμα που είχε ανάψει το πράσινο κάτι που δέν έχει γίνει ποτέ με αυτοκίνητο.

Το πράσινο ποτέ δεν ανάβει στο άλλο ρεύμα πρωτού γίνει στο δικό σου κόκκινο. Σε αρκετές περιπτώσεις δε μεσολαβεί και κάποια χρονοκαθυστέρηση σε άλλες όχι οπότε γίνεται ταυτόχρονα η αλλαγή.

• O
                                      odyssey last edited by

Ο χρήστης zorz έγραψε:

Τώρα σοβαρολογείς ή ειρωνεύεσαι; Ειλικρινά δεν κατάλαβα.
                                      Πάντως αυτό που προτείνεις, έχω πετύχει ζητά να το κάνει.

Όπως το θέτεις, ειρωνεύομαι i guess αλλα το κάνουν ήδη πολλοί (το απειλητικό μαρσάρισμα με μηχανή σε στύλ κορναρίσματος), έτσι δεν ειναι?

• A
                                        avel last edited by

το κάνουν ήδη πολλοί (το απειλητικό μαρσάρισμα με μηχανή σε στύλ κορναρίσματος), έτσι δεν ειναι?

Φυσικά, αφού:

• με πρώτη ταχύτητα, το κύριο μέσον χειρισμού της μηχανής είναι ο συμπλέκτης, οπότε εκεί δίνεις περισσότερο γκάζι και ελέγχεις την επιτάχυνση κατά 60% (IMHO) με τον συμπλέκτη.

(Ήταν από τα πράγματα που με ξένισαν στην αρχή. Στο αυτοκίνητο δε νοείται καθόλου τέτοιος χειρισμός).

• η ξερογκαζιά χρησιμοποιείται σαν μέσον επικοινωνίας μεταξύ των αναβατών. Να θυμίσω από το savoir vivre:

Σημαντικό. ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ, δεν κλείνουμε την λουρίδα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ο ευγενικός μοτοσικλετιστής σταματά στην διάβαση. Αν ρωτήσετε 'Πόσο;' ο κανόνας είναι 'τόσο ώστε να μπορεί να ελιχθεί μια Harley Davidson Electra Glide (το touring μοντέλο) (Σ.Α. Είναι μια τεράστια μοτοσικλέτα με απιστευτο μήκος) . Αν πάτε ακόμη πιό μπροστά, πάει να πει ότι περάσατε με κόκκινο οποτε πάμε σε άλλο κεφάλαιο του οδηγού. Αν πάτε πιό πίσω, ελάτε στην θέση του Electra Glide! Σε περίπτωση όμως που κλείνετε την λουρίδα, οι παραδεδεγμένες αντιδράσεις του συνάδελφου μοτοσικλετιστή είναι οι εξής: α) Να σας αγνοήσει β)** Να δώσει τρεις μικρές γκαζιές που σημαίνουν 'λίγο πιό μπροστά' **γ) Να σας πει με μέση φωνή 'λίγο πιό μπροστά' δ) Να ελιχθεί ανάμεσα στα αυτοκίνητα και να στηθεί μπροστά σας, εκδηλώνοντας εμπράκτως την δυσαρέσκειά του για την αγένειά σας ε) Να σπρώξει με την μπροστινή ρόδα του, την πίσω ρόδα σας (αυτό προϋποθέτει πολυετή φιλία και πρέπει να γίνεται με μοτοσικλέτες με διαφορά κάτω των 30 κιλών)

• A
                                          after last edited by

Ο χρήστης zorz έγραψε:

Από τη περιγραφή κατάλαβα ότι ο Wagner έφταιγε, που δεν κατάλαβε ότι του έσβησε το φλας, και το παραδέχτηκε.

Oντως πανω στην παπατρεχια μου δεν το διαβασα καλα

• L
                                            lokatzis last edited by

Ζώα δύο οδηγοί που βρήκαν 'έξυπνους' τρόπους να παρακάμψουν μερικά μέτρα μποτιλιαρίσματος στον Κηφισσό. Στο σημείο που 'εμφανίζονται' δύο λωρίδες για να στρίψει κάποιος αριστερά προς Αθήνα αυτοί βγήκαν στην πρώτη από αυτές τις λωρίδες, πέρασαν κάμποσα αυτοκίνητα και επανήλθαν στην αριστερότερη για ευθεία λωρίδα. Αμέσως μετά που έρχονται δύο λωρίδες από Αθήνα και ενώνονται με τον Κηφισσό, ο δεύτερος έξυπνος μπήκε στην πρώτη από τις δύο αυτές λωρίδες και άρχισε να προσπερνάει. Μετά τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 71
                                            • 72
                                            • 73
                                            • 74
                                            • 75
                                            • 191
                                            • 192