-
Ο χρήστης madox έγραψε:
τι απαντηση δηλαδη περιμενεις
ειμουν τοση ωρα πισω του με τα φωτα ορθανοιχτα(αλλα που να παρει χαμπαρι) και δεν πηδηξα καμμια ουρα
(προφανως οι υπαλληλοι εκει εχουν εντολη να αφηνουν τις μηχανες για διευκολυνση της ροης)
αυτος τι δουλεια ειχε αντι να παει ευθεια να κοψει το τιμονι δεξια
περιμενα την παρεα και ειχα χασει αρκετο ιδρωτα και δεν ειχα ορεξη να τον καταγγειλω(που αληθεια?η αστυνομια θα του εκλανε το δεξι αν ηταν εκει)Συγνώμη αγαπητέ φίλε αλλά μάλλον έχεις καταλάβει λάθος.
ΔΕΝ έχουμε πρόβλημα με τις μηχανές.
Πρόβλημα έχουμε με τις συμπεριφορές και τις απαιτήσεις των οδηγών τους ακριβώς σαν και αυτή που επιδεικνύεις εσύ εδώ.Υπαίτιος για το παρολίγο ατύχημα σου είσαι εσύ.
Και οι λόγοι, έχουν ήδη απαριθμηθεί από άλλους αλλά μάλλον σε αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Ξαφνικά δηλαδή, ο καπιτάλας οδηγός του τέρατος που είναι υπεύθυνο και για τη μόλυνση του πλανήτη αποφάσισε ότι δεν πρέπει να ζείς ;;;;Δηλαδή εσύ
1- Όταν πληρώνεις στα διόδια κοιτάς πριν ξεκινήσεις μήπως και πάει να σε περάσει κάποιος άλλος από τα δεξιά;;;;
2- Όταν ξεκινάς από τα διόδια πηγαίνεις τέρμα αριστερά ξύνοντας τον τοίχο ;;;;Αφού σου έκανε νόημα η κοπέλα να περάσεις ελεύθερα γιατί απλά ΔΕΝ ξεκίνησες μαζί και πίσω από το SUV χωρίς όμως να σταματήσεις στο γκισέ ;;;;
Πήγες να περάσεις από το στενό και δεν σου έκατσε επειδή ξεκίνησε και ο άλλος και στριμώχθηκες στον τοίχο....
Aπλά πράματα, ΔΕΝ σε είδε γιατί ΔΕΝ έπρεπε να ήσουν εκεί.Αλλά φυσικά μόνο ο ΆΛΛΟΣ φταίει, ο οποίος μπορεί και να διαβάζει το forum αυτό και εμποτισμένος από το άκριτο μίσος εναντίων των μηχανάκηδων αποφάσισε να σε τιμωρήσει παραδειγματικά.
ΟΚ, whatever...
-
Μπήκε μπροστά μου ένας μπάρμπας με Peugeot 407 με σφήνα της κακιάς ώρας (χωρίς φλας, στο φτερό, αργάααα) στη (αριστερή) λωρίδα. Ίσως 'έχασε' τη διαγράμμιση....
Κόρνααα για να ξυπνήσει. Αυτός άρχισε να επιβραδύνει μέχρι που σταμάτησε τελείως στην αριστερή! Φρένα, στρίγγλισμα ελαστικών, ABS.... Κόρνααα. Τον πλευρίζω.- Πού πας ρε ηλίθιε;
- Άντε μαμήσου ρε μ...κα! ο μπάρμπας.
Γίναμε σόου μετά. Φάπες δεν έπεσαν βέβαια (μεγάλος στην ηλικία...), άρχισε αυτός να τσαμπουνάει κάτι κουλά ότι έκανα ζίκι-ζάκα (!), ενώ εγώ πήγαινα απλά κι ωραία ευθεία για ώρα, γενικά άρχισε άσχημα η μέρα μου με τον χάροντα. Σταδιάλα.
-
Χθες στο δελτίο ειδήσεων του Alter αναφέρθηκε ότι η κλειστή εθνική οδός, λόγω της φωτιάς σε Βαρυπόμπη/Κρυονέρι, χρειάστηκε να ανοίξει για λίγο για να ξεκολλήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα που είχαν μπλοκαριστεί. Υποθέτω (με επιφύλαξη) ότι τα κλασικά ζώα-οδηγοί είχαν κλείσει τη ΛΕΑ δυσχεραίνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την δυνατότητα μετακίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων.
Αν ισχύει το παραπάνω, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αλλά έπρεπε ένας-δύο από τους ζητάδες που σίγουρα είχαν σπεύσει για έλεγχο της κυκλοφορίας να πάρουν το ροζ μπλοκάκι ανά χείρας και να κάνουν μια βόλτα στη ΛΕΑ. Θα έβγαζαν καλό μεροκάματο. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ΟΚ, whatever...Πράγματι whatever...
Θα πω λοιπόν και εγώ την πίκρα μου, θα κάτσω στ'αβγά μου και δε θα σας ξαναενοχλήσω σε αυτό το θέμα.
O καθένας μπήκε στο ρόλο του ανακριτή και έβγαλε τα συμπεράσματά του... και όχι μόνον αυτό αλλά δεν άργησαν να πέσουν στο τραπέζι και οι εναλλακτικές...
Όπως επίσης και στο 90% των περιπτώσεων που περιγράφονται σε αυτο το thread οπου και πάλι ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει ένα σενάριο για να 'γυρίσει' το χαρακτηρισμό σε αυτόν που τον καταθέτει.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, σας αρέσει δε σας αρέσει, είναι δίκαιο ή άδικο, το έχουμε ξαναπει: πολλές φορές δίνεται χαριστικά στα διόδια 'πασο' στις μηχανές για αποφόρτιση της κυκλοφορίας. Ανέκαθεν γινόταν και στην προκειμένη περίπτωση έχω την αίσθηση (επειδή σχεδόν πάντοτε σε διώχνουν στο σταθμό αυτό) ότι η συγκεκριμένη κοπέλα δεν το έκανε επειδή ο madox είναι μορφάντρας αλλά επειδή ενδεχομένως και να έχει τέτοιες εντολές. Μπορείτε να το γνωρίζετε και σπεύσατε όλοι να την/τον καταδικάσετε;
Σιγά τα αβγά, με συγχωρείτε κιόλας... το κανατε μεσανατολικό!
Μήπως πολλές φορές δεν τυχαίνει Σ/Κ , με πολλή κίνηση να αφήνουν ελέυθερα τα διόδια (στην Ελευσίνα μου έχει τύχει πολλές φορές στο παρελθόν) για να μην γίνει της κακομοίρας; Εγώ δλδ που δε βγαίνω για μπανιο και πέρασα την Παρασκευή και πλήρωσα είμαι πολίτης Β'κατηγορίας;
Ούτως ή άλλως οι μοτοσυκλέτες πληρώνουμε πολύ περισσότερα χρήματα συγκριτικά με τα αυτοκίνητα και τις φθορές που προκαλούν (αν είναι δυνατόν να πληρώνει μια βέσπα το 70% του αντιτιμου που πληρώνει το καγιέν!!).Και για να μην πέσετε να με φάτε και να πείτε ότι αποτελώ και εγώ γρανάζι του μυστικού μηχανισμού αλληλοϋποστήριξης και αλληλοκάλυψης μοτοσυκλετιστών, να σας πω οτι η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί και άδικο (με την έννοια οτι μπορεί η κίνηση του τζιπακια να έγινε εν αγνοία του ή μπορεί να έγινε και επίτηδες). Δεν ξέρω αν είναι ζώον ο SUVλατζής που έκλεισε το μηχανάκι... Μπορεί και να μην έφταιγε! Ζώο είναι σίγουρα, όμως, αν τον χτύπησε και δεν το πήρε χαμπάρι (μετά θα πατήσει καμμία γιαγιά και ούτε και αυτή θα την πάρει χαμπάρι... θα μαζέψει κανένα περίπτερο κλπ κλπ) ή ακόμα χειρότερα αν το κατάλαβε και δε σταμάτησε.
Να σας πω που βλέπω μηχανές (και το έχω γράψει πολλές φορές στο αντίστοιχο υποφόρουμ) και ανατριχιάζω; Σε κάτι μέρη όπως η επίδαυρος Σ/Κ τα πρωινά, όπου πηγαίνουν (μαζί με μπόλικους ΙΧδες) δίχως αύριο, με αποτέλεσμα με το που βλέπεις φως στον καθρέπτη να σφίγγεται η καρδιά σου, είτε οδηγάς αυτοκίνητο είτε μηχανή. Στα διόδια που περνάει με τσαμπουκά και μου τρώει τη σειρά ο μηχανάκιας τζαντίζομαι... όταν με περνά το gsxr με 220 στις ευθείες του σοφικού χάνω 5 χρόνια από τη ζωή μου (διότι μου έχει τύχει να κατεβάσω απο δέντρο σακατεμμένο 'συνάδελφο' ανεγκέφαλο μοτοσυκλετιστή-πραγμα το οποίο πολύ αμφιβάλλω ότι έχει τύχει σε όλους όσους γράφουν εδώ πέρα και θεωρούν εαυτούς ότι είναι οι τιμωροί της ασφάλτου!)...το ίδιο και όταν βλέπω τη Μ3 που 'παίζει' ο μάγκας οδηγός με τον άλλο το μάγκα με το Σ2000 πλαγιολισθαίνοντας στις στροφές, που δεν τους βγάζω το καπέλλο αλλά γεμίζω το σώβρακο γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι πιωμένοι, αν το έχουν ξανακάνει και στο κάτω κάτω δε φταίω σε τίποτα να μου κόβουν τη χολή κάθε Σ/Κ που θέλω να πάω στο σπίτι μου...
Το ίδιο και στην ΕΟ που πηγαίνουν με ταχύτητες άνω των 120-140χαω (εχετε δει να σκαει λάστιχο σε αυτή την ταχύτητα; αν δείτε θα το ξανασκεφτείτε να τρέξετε με πάνω από 140 με την οικογένειά σας μέσα...) και περνούν ξυστά από εμένα που κάθομαι στη δεξιά...
Στο ζήτημα της ταχύτητας, όμως, υπάρχει μια γενική σιωπή (σε βαθμό που μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει συνομωτική!!!). Σας πειράζουν ένα σωρό πράγματα (και χαρακτηρίζετε ζώα όποιους τα κάνουν-και καλά κάνετε διότι πιθανώς είναι!) αλλά σε αυτή την ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ επιλέγετε να κλείνετε τα μάτια.
Γιατί, κύριες και κύριοι;Δεν προσπαθώ να αποπροσανατολίσω, παρακαλώ συνεχίστε την κουβέντα σας... να καταδείξω ότι μας έχει φάει η αντικειμενικότητα προσπαθώ...
-
Το να περάσει μια μηχανή δίπλα από ένα ανυποψίαστο αυτοκίνητο στο γκισέ των διοδίων που είναι επίτηδες στενό ακριβώς για να μην χωράνε τζαμπατζήδες είναι απαράδεκτα επικίνδυνο. Αν τελικά γίνει ατύχημα εκεί αυτός που φταίει πρώτος από όλους είναι όποιος είχε την φαεινή ιδέα να προτρέπει τους αναβάτες να ακροβατούν με τον τραυματισμό. Δεν γνωρίζω ποια λύση μπορεί να υπάρχει για να αποσυμφορηθούν τα διόδια (ίσως το να περνούν ΟΛΟΙ ελεύθερα για μισή ώρα), αλλά αυτή που χρησιμοποιούν στα Μάλγαρα είναι όχι μόνο άδικη, αλλά ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Αν θέλουν οι υπεύθυνοι, ας βρουν τρόπο να μπορούν οι υπάλληλοι να σηκώνουν την μπάρα κατά βούληση ώστε να περνούν οι μηχανόβιοι με ασφάλεια.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να περάσει μια μηχανή δίπλα από ένα ανυποψίαστο αυτοκίνητο στο γκισέ των διοδίων που είναι επίτηδες στενό ακριβώς για να μην χωράνε τζαμπατζήδες είναι απαράδεκτα επικίνδυνο. Αν τελικά γίνει ατύχημα εκεί αυτός που φταίει πρώτος από όλους είναι όποιος είχε την φαεινή ιδέα να προτρέπει τους αναβάτες να ακροβατούν με τον τραυματισμό. Δεν γνωρίζω ποια λύση μπορεί να υπάρχει για να αποσυμφορηθούν τα διόδια (ίσως το να περνούν ΟΛΟΙ ελεύθερα για μισή ώρα), αλλά αυτή που χρησιμοποιούν στα Μάλγαρα είναι όχι μόνο άδικη, αλλά ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Αν θέλουν οι υπεύθυνοι, ας βρουν τρόπο να μπορούν οι υπάλληλοι να σηκώνουν την μπάρα κατά βούληση ώστε να περνούν οι μηχανόβιοι με ασφάλεια.Αν υπάρξει ταμείο ΜΟΝΟ για δίτροχα ; Ή μήπως θα πρέπει να προσληφθούν κι άλλοι μετά ;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ΟΚ, whatever...
Πράγματι whatever...
Θα πω λοιπόν και εγώ την πίκρα μου, θα κάτσω στ'αβγά μου και δε θα σας ξαναενοχλήσω σε αυτό το θέμα.
O καθένας μπήκε στο ρόλο του ανακριτή και έβγαλε τα συμπεράσματά του... και όχι μόνον αυτό αλλά δεν άργησαν να πέσουν στο τραπέζι και οι εναλλακτικές...
Όπως επίσης και στο 90% των περιπτώσεων που περιγράφονται σε αυτο το thread οπου και πάλι ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει ένα σενάριο για να 'γυρίσει' το χαρακτηρισμό σε αυτόν που τον καταθέτει.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, σας αρέσει δε σας αρέσει, είναι δίκαιο ή άδικο, το έχουμε ξαναπει: πολλές φορές δίνεται χαριστικά στα διόδια 'πασο' στις μηχανές για αποφόρτιση της κυκλοφορίας. Ανέκαθεν γινόταν και στην προκειμένη περίπτωση έχω την αίσθηση (επειδή σχεδόν πάντοτε σε διώχνουν στο σταθμό αυτό) ότι η συγκεκριμένη κοπέλα δεν το έκανε επειδή ο madox είναι μορφάντρας αλλά επειδή ενδεχομένως και να έχει τέτοιες εντολές. Μπορείτε να το γνωρίζετε και σπεύσατε όλοι να την/τον καταδικάσετε;
Σιγά τα αβγά, με συγχωρείτε κιόλας... το κανατε μεσανατολικό!
Μήπως πολλές φορές δεν τυχαίνει Σ/Κ , με πολλή κίνηση να αφήνουν ελέυθερα τα διόδια (στην Ελευσίνα μου έχει τύχει πολλές φορές στο παρελθόν) για να μην γίνει της κακομοίρας; Εγώ δλδ που δε βγαίνω για μπανιο και πέρασα την Παρασκευή και πλήρωσα είμαι πολίτης Β'κατηγορίας;
Ούτως ή άλλως οι μοτοσυκλέτες πληρώνουμε πολύ περισσότερα χρήματα συγκριτικά με τα αυτοκίνητα και τις φθορές που προκαλούν (αν είναι δυνατόν να πληρώνει μια βέσπα το 70% του αντιτιμου που πληρώνει το καγιέν!!).Και για να μην πέσετε να με φάτε και να πείτε ότι αποτελώ και εγώ γρανάζι του μυστικού μηχανισμού αλληλοϋποστήριξης και αλληλοκάλυψης μοτοσυκλετιστών, να σας πω οτι η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί και άδικο (με την έννοια οτι μπορεί η κίνηση του τζιπακια να έγινε εν αγνοία του ή μπορεί να έγινε και επίτηδες). Δεν ξέρω αν είναι ζώον ο SUVλατζής που έκλεισε το μηχανάκι... Μπορεί και να μην έφταιγε! Ζώο είναι σίγουρα, όμως, αν τον χτύπησε και δεν το πήρε χαμπάρι (μετά θα πατήσει καμμία γιαγιά και ούτε και αυτή θα την πάρει χαμπάρι... θα μαζέψει κανένα περίπτερο κλπ κλπ) ή ακόμα χειρότερα αν το κατάλαβε και δε σταμάτησε.
Να σας πω που βλέπω μηχανές (και το έχω γράψει πολλές φορές στο αντίστοιχο υποφόρουμ) και ανατριχιάζω; Σε κάτι μέρη όπως η επίδαυρος Σ/Κ τα πρωινά, όπου πηγαίνουν (μαζί με μπόλικους ΙΧδες) δίχως αύριο, με αποτέλεσμα με το που βλέπεις φως στον καθρέπτη να σφίγγεται η καρδιά σου, είτε οδηγάς αυτοκίνητο είτε μηχανή. Στα διόδια που περνάει με τσαμπουκά και μου τρώει τη σειρά ο μηχανάκιας τζαντίζομαι... όταν με περνά το gsxr με 220 στις ευθείες του σοφικού χάνω 5 χρόνια από τη ζωή μου (διότι μου έχει τύχει να κατεβάσω απο δέντρο σακατεμμένο 'συνάδελφο' ανεγκέφαλο μοτοσυκλετιστή-πραγμα το οποίο πολύ αμφιβάλλω ότι έχει τύχει σε όλους όσους γράφουν εδώ πέρα και θεωρούν εαυτούς ότι είναι οι τιμωροί της ασφάλτου!)...το ίδιο και όταν βλέπω τη Μ3 που 'παίζει' ο μάγκας οδηγός με τον άλλο το μάγκα με το Σ2000 πλαγιολισθαίνοντας στις στροφές, που δεν τους βγάζω το καπέλλο αλλά γεμίζω το σώβρακο γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι πιωμένοι, αν το έχουν ξανακάνει και στο κάτω κάτω δε φταίω σε τίποτα να μου κόβουν τη χολή κάθε Σ/Κ που θέλω να πάω στο σπίτι μου...
Το ίδιο και στην ΕΟ που πηγαίνουν με ταχύτητες άνω των 120-140χαω (εχετε δει να σκαει λάστιχο σε αυτή την ταχύτητα; αν δείτε θα το ξανασκεφτείτε να τρέξετε με πάνω από 140 με την οικογένειά σας μέσα...) και περνούν ξυστά από εμένα που κάθομαι στη δεξιά...
Στο ζήτημα της ταχύτητας, όμως, υπάρχει μια γενική σιωπή (σε βαθμό που μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει συνομωτική!!!). Σας πειράζουν ένα σωρό πράγματα (και χαρακτηρίζετε ζώα όποιους τα κάνουν-και καλά κάνετε διότι πιθανώς είναι!) αλλά σε αυτή την ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ επιλέγετε να κλείνετε τα μάτια.
Γιατί, κύριες και κύριοι;Δεν προσπαθώ να αποπροσανατολίσω, παρακαλώ συνεχίστε την κουβέντα σας... να καταδείξω ότι μας έχει φάει η αντικειμενικότητα προσπαθώ...
Υπερβάλλεις.
Τουλάχιστον εγώ που δεν πάω με την μηχανή ή το αυτοκίνητο πάνω από 120 χαω στις ΕΟ και 99% ακολουθώ το όριο ( ναι ακόμη και στις επαρχιακές μιας που παρ' όλο που είμαι μόλις 34 έχω δει τα μύρια όσα σε δυστ/ατυχήματα και παρ' όλίγον δυστ/ατυχήματα ) είτε μόνος είτε με επιβάτες μπορώ να μιλάω , σύμφωνα με όσα λες.Και ναι και εγώ γεμίζω το σώβρακο σε ό,τι αναφέρεις πιο πάνω και σε σούζες που βλέπω να κάνουν υποψήφιοι πελάτες των Γενικών Περιφεριακών Νοσοκομείων και των αντιστοίχων ιδιωτικών.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Γιατί, κύριες και κύριοι;Πρώτον: Γιατι τα όρια ταχύτητας μπορεί να καταπατούνται απο τα αυτοκίνητα οπως πολύ σωστά λες, αλλα καταστρατηγούνται τελείως απο τις μηχανές. Αρα η καταφανώς παραβατική και επικινδυνη συμπεριφορά ειναι εντονότερη απο τα δικυκλα.
Δευτερόν: γιατι απο 'εσας' (τους 2 τροχους) πραγματοποιείται καθημερινά και με προκλητική συχνότητα, μια πιο επικινδυνη για εσας και εμας παράβαση, η ΔΙΗΘΗΣΗ. Ειναι ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΒΛΑΚΩΔΗΣ παράβαση, που με την τρομακτικη συχνότητα που την πραγματοποιείτε, έχει φτάσει να μη θεωρείται κάν παράβαση!!! Πές μου έναν μοτοσυκλετιστή που πλήρωσε πρόστιμο για διήθηση, και εγώ θα σου φερω 200 οδηγους που πλήρωσαν πρόστιμο για 121 χ.α.ω σε όριο 120 (του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου)Γιατί κύριοι?
-
Οι κατηγοριοποιήσεις δεν είναι σωστές. Σε καμία περίπτωση.
Δεν υπάρχουν μοτοσυκλετιστές και οδηγοί αυτοκινήτων.
Υπάρχουν, ΜΟΝΟ, ζώα και συνειδητοποιημένοι πολίτες.
Μην συνεχίζετε, λοιπόν, επιχειρηματολογώντας επί του ποιός έχει δίκιο ή άδικο. Αδικο έχει πάντα το ΖΩΟΝ. Που μπορεί να οδηγεί οτιδήποτε.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Το να περάσει μια μηχανή δίπλα από ένα ανυποψίαστο αυτοκίνητο στο γκισέ των διοδίων που είναι επίτηδες στενό ακριβώς για να μην χωράνε τζαμπατζήδες είναι απαράδεκτα επικίνδυνο. Αν τελικά γίνει ατύχημα εκεί αυτός που φταίει πρώτος από όλους είναι όποιος είχε την φαεινή ιδέα να προτρέπει τους αναβάτες να ακροβατούν με τον τραυματισμό. Δεν γνωρίζω ποια λύση μπορεί να υπάρχει για να αποσυμφορηθούν τα διόδια (ίσως το να περνούν ΟΛΟΙ ελεύθερα για μισή ώρα), αλλά αυτή που χρησιμοποιούν στα Μάλγαρα είναι όχι μόνο άδικη, αλλά ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Αν θέλουν οι υπεύθυνοι, ας βρουν τρόπο να μπορούν οι υπάλληλοι να σηκώνουν την μπάρα κατά βούληση ώστε να περνούν οι μηχανόβιοι με ασφάλεια.
Αν υπάρξει ταμείο ΜΟΝΟ για δίτροχα ; Ή μήπως θα πρέπει να προσληφθούν κι άλλοι μετά ;
Θα σκοτωθουν μεταξυ τους....
Οι βεσπες θα περνανε τα παπια στην ουρα και οι χιλιαρες τις βεσπες.
Και θα προσπαθουν να χωθουν 5-6 μαζι στο γκισε για να πληρωσει μοπνο ο ενας και οι υπολοιποι να την κανουν στο τζαμπε οταν ανοιξει η μπαρα!Στο θεμα με τον τζιπ....
Δηλ. Αν δεν ηταν το τζιπ που εχει προκαλεσει το φαινομενο του θερμοκυπιου και εκαψε την Βαρυμπμπη χθες, αλλα ενα Μικρα και εσκαγε ο φιλος μας ο Μαντοξ πανω στο καθρευτη του μικρα.
Παλι το Μικρα θα φταιγε;;;
Μπα... Αρα ουτε το τζιπ εφταιγε.
Αν του κανε η γκομενα στο γκισε χειρονομια να παει να .... (βαλτε οτι θελετε... Δεν μου ρχετε κατι επικινδυνο) Θα το κανε;;;
Γιατι οταν του κανε νοημα να περασει, πηγε να χωθει στο τζιπ απο κει που δεν χοραγε; -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Χθες στο δελτίο ειδήσεων του Alter αναφέρθηκε ότι η κλειστή εθνική οδός, λόγω της φωτιάς σε Βαρυπόμπη/Κρυονέρι, χρειάστηκε να ανοίξει για λίγο για να ξεκολλήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα που είχαν μπλοκαριστεί. Υποθέτω (με επιφύλαξη) ότι τα κλασικά ζώα-οδηγοί είχαν κλείσει τη ΛΕΑ δυσχεραίνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την δυνατότητα μετακίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων.
Αν ισχύει το παραπάνω, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αλλά έπρεπε ένας-δύο από τους ζητάδες που σίγουρα είχαν σπεύσει για έλεγχο της κυκλοφορίας να πάρουν το ροζ μπλοκάκι ανά χείρας και να κάνουν μια βόλτα στη ΛΕΑ. Θα έβγαζαν καλό μεροκάματο.Ναι... ΛΕΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
...Αλήθεια δε θα ήθελα να το συνεχίσουμε...
Ο κ. kouk έχει δίκιο (αλλά αν παρατηρήσεις στο, ομολογουμένως γκρινιάρικο, μήνυμά μου απευθύνομαι πρωτίστως στους δίτροχους και μετά στους τετράτροχους παραβάτες).
Μπορεί να παίζουμε την κεφάλα μας μόνο αλλά ΝΑΙ η διήθηση είναι εξίσου βλακώδης και συνήθης παράβαση και φυσικά αν είναι κάποια στιγμή να υπάρξει ουσιαστική αστυνόμευση θα πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, μαζί σου και εγώ*! Όπως και δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να οδηγούμε χωρίς κράνος ή ζώνη γιατί την κεφάλα μας την πληρώνουν άλλοι αμα σπάσει.
Δεν έχω κάτσει πίσω από κάποιο χαράκωμα να πυροβολώ αδιακρίτως από την άλλη πλευρά και μην προσπαθείς να με χρωματίσεις, σε παρακαλώ... απλώς βλέπω και τις δύο πλευρές, τη στιγμή που η μία δεν εκπροσωπείται όσο θα έπρεπε στη συζήτηση και αναγκαστικά φαίνομαι μπροστά...*αν θέλεις να συζητήσουμε επί της ουσίας (και μάλλον όχι εδώ) το βασικό πρόβλημα είναι η επιλεκτική και κατά καιρούς εφαρμογή των νόμων, η οποία και αυτόματα τους υποβαθμίζει. Ναι, το όριο είναι 80 και αν πας 81 πρέπει να σε γράφουν ΠΑΝΤΟΥ, όχι μόνον εκεί που έχει διασταυρώσεις ενώ στα άλλα σημεία, που ναι μεν είναι πάλι 80 αλλά κλειστός ο δρόμος οπότε 'τρέχα όσο γουστάρεις' (λόγια αστυνόμου, όχι δικά μου - αν δεν έχει νόημα τότε κακώς υπάρχει η ταμπέλα).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Αλήθεια δε θα ήθελα να το συνεχίσουμε...
Ο κ. kouk έχει δίκιο (αλλά αν παρατηρήσεις στο, ομολογουμένως γκρινιάρικο, μήνυμά μου απευθύνομαι πρωτίστως στους δίτροχους και μετά στους τετράτροχους παραβάτες).
Μπορεί να παίζουμε την κεφάλα μας μόνο αλλά ΝΑΙ η διήθηση είναι εξίσου βλακώδης και συνήθης παράβαση και φυσικά αν είναι κάποια στιγμή να υπάρξει ουσιαστική αστυνόμευση θα πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, μαζί σου και εγώ*! Όπως και δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να οδηγούμε χωρίς κράνος ή ζώνη γιατί την κεφάλα μας την πληρώνουν άλλοι αμα σπάσει.
Δεν έχω κάτσει πίσω από κάποιο χαράκωμα να πυροβολώ αδιακρίτως από την άλλη πλευρά και μην προσπαθείς να με χρωματίσεις, σε παρακαλώ... απλώς βλέπω και τις δύο πλευρές, τη στιγμή που η μία δεν εκπροσωπείται όσο θα έπρεπε στη συζήτηση και αναγκαστικά φαίνομαι μπροστά...*αν θέλεις να συζητήσουμε επί της ουσίας (και μάλλον όχι εδώ) το βασικό πρόβλημα είναι η επιλεκτική και κατά καιρούς εφαρμογή των νόμων, η οποία και αυτόματα τους υποβαθμίζει. Ναι, το όριο είναι 80 και αν πας 81 πρέπει να σε γράφουν ΠΑΝΤΟΥ, όχι μόνον εκεί που έχει διασταυρώσεις ενώ στα άλλα σημεία, που ναι μεν είναι πάλι 80 αλλά κλειστός ο δρόμος οπότε 'τρέχα όσο γουστάρεις' (λόγια αστυνόμου, όχι δικά μου - αν δεν έχει νόημα τότε κακώς υπάρχει η ταμπέλα).
Δεν εχω κανένα σκοπό να σε χρωματίσω. Βασικά για να ξέρες και πως το αντιμετωπίζω το θέμα (και αν σε ενδιαφέρει) για εμένα που ελάχιστα άτομα (1-2) γνωρίζω προσωπικά μεσα στο φόρουμ, όλοι είστε (καλως η κακώς ) μια λίστα απο ψευδώνυμα, που ανταλάσσουμε κάποιες απόψεις. Το βρίσκο γελοίο και βλακώδες να πλακώνομαι σε flames κτλ σε forums. Απλά οταν κάποιο θέμα με ενδιαφέρει, θα ποστάρω. Ουτε με ενδιαφέρει αν εκπροσωπούνται τα αυτοκίνητα ικανοποιητικά, ουτε θα υποστηριξω ποτέ ενα ζώο επειδή απλα οδηγεί αμάξι και οχι μοτοσακό Κοινώς, για τίποτα και για κανέναν δεν γίνομαι ουτε οπαδός, ουτε εχθρός.
Με αυτό σαν βάση λοιπόν, σου λεω οτι ειναι προκλητικό να εχουν τα μηχανακια στην ελλάδα μια συμπεριφορά 'above the law' και κάποιοι να γράφουν και απο πάνω οτι δικαιούνται να περνούν τα διόδια επειδή καίγονται στη ζέστη. Οπότε, απλά θα τους απαντήσω εδω μέσα, δινοντας στο θέμα τις πραγματικές του διαστάσεις (απειροελάχιστες δλδ)
Κατα τα αλλα συμφωνώ απόλυτα για όσα λές με τους νόμους και την επιλεκτική εφαρμογή, αλλα ποσώς με ενδιαφέρει να το λύσω μεσα απο το 4ΤΦ.
Σορρυ που συνεχίζω το θέμα. Ηταν και η τελευταία συνέχεια απο εμένα
φιλικα -
Να του μαραθεί το πουλί και να του γεμίσε ο κώλος τρίχες και να μην βγαίνουν,
στον παλιοκ@#$%#$^ μπ@#%$#% που χθες το βράδυ μου έκανε μια ωραιότατη γερή βαθειά χαρακιά με κλειδί στην πόρτα του οδηγού, μηκους 30cm και κόστους 100 ευρώ περίπου για να βαφτεί η πόρτα....
λες και δεν είχα άλλον τρόπο να τα φάω, γυναίκες-σουβλάκια-μπύρες κλπ!!!!!
πρώτα χύπησαν τ' αμάξι της κοπέλιας μου και τώρα το δικό μου...Στα διάλα ρεεεεε.............
-
Τι γινεται οταν τρια ζωα βρεθουν στο ιδιο σημειο; Ευτυχως στην περιπτωση μας τιποτα.
Ζωο πρωτο: Πεζος Αλβανος διασχιζει το δρομο, δεκαπεντε μετρα απο τη διαβαση (λεοφωρος με δυο λωριδες) αδιαφορωντας για το αν περνανε αυτοκινητα ή οχι.
Ζωο δευτερο, εγω. Ενω τον εχω δει οτι ειναι στον κοσμο του, κρινω οτι αφηνοντας λιγο το γκαζι ολοι ειμαστε χαρουμενοι. Αμ δε! Το ζωο νο1 κανει στροφη 90 μοιρες και κατευθυνεται προς τα πανω μου,τη στιγμη που ειμαι κι εγω λιγο αλλου. Επαναφορα στην πραγματικοτητα, φρεναααα και το ζωο κατευθυνεται και παλι προς το πεζοδρομιο, με το πασο του. Πισω μου το τριτο ζωο, σκουτερακιας με το καρανος στο χερι προσπαθει να μεινει ορθιος απο το αποτομο του φρεναρισματος. Τα καταφερνει, ερχεται διπλα μου.Αυτος: Καλα ρε φιλε, πως σταματας ετσι; Δε μπορεις να αναψεις αλαρμ τουλαχιστον;
Εγω: Κατ' αρχας συγνωμη. Τον ειδες πως περασε;
Α: Οχι, εσυ εισαι μπροστα, εσυ βλεπεις, εγω βλεπω εσενα . Πως σταματας ετσι;;;;
Ε: Τελος παντων, χιλια συγνωμη, εισαι ενταξει;
Α: Ναι.Δηλαδη, την εννοια της αποστασης ασφαλειας την εχουμε ξεχασει ή δε την μαθαμε ποτε. Και καλα εγω να αναγνωρισω οτι ισως απο την κουραση να εχασα για λιγο τον πεζο και να τον ξαναειδα οταν ηταν κοντα, ο αλλος που κοιτουσε;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το ίδιο και στην ΕΟ που πηγαίνουν με ταχύτητες άνω των 120-140χαω (εχετε δει να σκαει
(...)
αλλά σε αυτή την ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ επιλέγετε να κλείνετε τα μάτια.Μήπως υπερβάλλεις λίγο;
Στα Μάλγαρα (και σε όλα τα διόδια από τη Θεσσαλία και πάνω) δεν υπάρχει μπάρα. Στο συγκεκριμένο συμβάν, με όσα μας είπε ο madox δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη για το αν τον έκλεισε καταλάθος ο SUVλάκιας ή επίτηδες. Ομολογουμένως όμως, κι εγώ περνώντας με το αυτοκίνητο δεν σκέφτομαι να κοιτάξω τον καθρέφτη αν περνάει άλλος όταν ξεκινάω (αν και ξεκινάω ευθεία όπως όλοι προφανώς, δεν καταλαβαίνω πως τον χτύπησε )
Γνωρίζοντας τον χώρο όμως, θα φοβόμουν να περάσω με αυτό τον τρόπο και θα περίμενα να φύγει. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το να περάσει μια μηχανή δίπλα από ένα ανυποψίαστο αυτοκίνητο στο γκισέ των διοδίων που είναι επίτηδες στενό ακριβώς για να μην χωράνε τζαμπατζήδες είναι απαράδεκτα επικίνδυνο. Αν τελικά γίνει ατύχημα εκεί αυτός που φταίει πρώτος από όλους είναι όποιος είχε την φαεινή ιδέα να προτρέπει τους αναβάτες να ακροβατούν με τον τραυματισμό. Δεν γνωρίζω ποια λύση μπορεί να υπάρχει για να αποσυμφορηθούν τα διόδια (ίσως το να περνούν ΟΛΟΙ ελεύθερα για μισή ώρα), αλλά αυτή που χρησιμοποιούν στα Μάλγαρα είναι όχι μόνο άδικη, αλλά ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Αν θέλουν οι υπεύθυνοι, ας βρουν τρόπο να μπορούν οι υπάλληλοι να σηκώνουν την μπάρα κατά βούληση ώστε να περνούν οι μηχανόβιοι με ασφάλεια.Δεν μπορω ειλικρινα να καταλαβω γιατι τοση αρνητικοτητα και ποιο το κερδος.Εξακολουθεις να κατακρινεις ενα προσπερασμα απο δεξια σε διοδια(ναι υπαρχει μπολικος χωρος απο δεξια δεν ειμαι βλακας να προσπαθω να περασω την μηχανη απο εκει που δεν χωραει)αναγαγωντας το σε μειζωνος σημασιας θεμα.Η εξαγωγη του πορισματος(ομοφωνη) 'καλα να παθεις ας προσεχες'μονο συμπαθεια δεν δειχνει προς τους δικυκλιστες.Επιπροσθετος ,συγχωροχαρτια για την-στα αρχιδια μου- συμπεριφορα του οδηγου του SUV(ναι εχει πολυ μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης στην μολυνση του πλανητη απο εμενα),που τινει να γινει κατεστημενο.
Τις συμβουλες του οποιουδηποτε θα τις λαμβανα σοβαρα υποψιν εαν ηξερα το ποιον του,αλλα σε ενα ανωνυμο φορουμ που τα μελη του γκρινιαζουν συνεχως σε αυτην την ενοτητα ,για τα λαθη των αλλων και ποτε τα δικα τους,δεν μπορω παρα να τις γραψω στα υποδηματα μου.
Οσο για το τι πρεπει να γινει στα διοδια(που οπως οτι καθετι στους δρομους ειναι φτιαγμενο με βαση μονο τα αυτοκινητα)ας το βρουν τα σαινια που τα σχεδιασαν.Ως τοτε καλλιτερα θα ηταν οι μη εχοντες δικυκλα να εξεταζουν καλα την αποψη τους πριν την παραθεσουν γιατι δεν ξερουν τους κινδυνους που ελλοχευουν για καποιον 'μηχανοβιο' που βρισκεται εγλωβισμενος αναμεσα σε αγχωμενους,απαιδευτους και ανυπομονους Ελληνες οδηγους. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Αν υπάρξει ταμείο ΜΟΝΟ για δίτροχα ; Ή μήπως θα πρέπει να προσληφθούν κι άλλοι μετά ;
Θα σκοτωθουν μεταξυ τους....
Οι βεσπες θα περνανε τα παπια στην ουρα και οι χιλιαρες τις βεσπες.
Και θα προσπαθουν να χωθουν 5-6 μαζι στο γκισε για να πληρωσει μοπνο ο ενας και οι υπολοιποι να την κανουν στο τζαμπε οταν ανοιξει η μπαρα!Στο θεμα με τον τζιπ....
Δηλ. Αν δεν ηταν το τζιπ που εχει προκαλεσει το φαινομενο του θερμοκυπιου και εκαψε την Βαρυμπμπη χθες, αλλα ενα Μικρα και εσκαγε ο φιλος μας ο Μαντοξ πανω στο καθρευτη του μικρα.
Παλι το Μικρα θα φταιγε;;;
Μπα... Αρα ουτε το τζιπ εφταιγε.
Αν του κανε η γκομενα στο γκισε χειρονομια να παει να .... (βαλτε οτι θελετε... Δεν μου ρχετε κατι επικινδυνο) Θα το κανε;;;
Γιατι οταν του κανε νοημα να περασει, πηγε να χωθει στο τζιπ απο κει που δεν χοραγε;μαλλον κανεις χιουμορ
δυσκολα θα δεις βεσπες και παπια στην εθνικη και τοσο πειναλες δεν ειμαστε να τσιγκουνευτουμε ενα ευρω
μαλλον πειναλες ειναι οι οδηγοι των SUV που τσιγκουνευονται να δωσουν λιγα ευρα για ελεγχομενη σταθμευση και προτιμουν ραμπες αναπηρων,πεζοδρομια,διαβασεις πεζων κτλ -
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Πισω μου το τριτο ζωο, σκουτερακιας **με το κρανος στο χερι **προσπαθει να μεινει ορθιος απο το αποτομο του φρεναρισματος. Τα καταφερνει, ερχεται διπλα μου.Ο γείτονάς μου είχε πει κάποτε μια ωραία ατάκα σε αντίστοιχη περίπτωση.
'Μια χαρά σε κόβω φίλε. Αν πέσεις από το μηχανάκι, ο δεξιός αγκώνας σου δε θα πάθει απολύτως τίποτα!!!'Αυτος: Καλα ρε φιλε, πως σταματας ετσι; Δε μπορεις να αναψεις αλαρμ τουλαχιστον;
Εγω: Κατ' αρχας συγνωμη. Τον ειδες πως περασε;
Α: Οχι, εσυ εισαι μπροστα, εσυ βλεπεις, εγω βλεπω εσενα . Πως σταματας ετσι;;;;
...
Δηλαδη, την εννοια της **αποστασης ασφαλειας **την εχουμε ξεχασει ή δε την μαθαμε ποτε. Και καλα εγω να αναγνωρισω οτι ισως απο την κουραση να εχασα για λιγο τον πεζο και να τον ξαναειδα οταν ηταν κοντα, ο αλλος που κοιτουσε;Με τη λογική του τύπου, αν περνούσες με κόκκινο θα πέρναγε κι αυτός 'μαζί' (πίσω) σου. Γνώμη μου: Έπρεπε να του τα χώσεις κι εσύ. Καλό το 'συγνώμη' [=καλά έκανες και ήσουν ευγενικός] αλλά έτσι δεν πρόκειται να καταλάβει το μέγεθος της του, την έννοια της απόστασης ασφαλείας κι ότι αν κοιτάει μόνο τον μπροστινό του θα το φάει το κεφάλι του αργά ή γρήγορα.
-
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............