-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Είναι εντελώς , παντελώς και με όποια οπτική λάθος να προσπερνούν τη σειρά στα διόδια και στο λέει άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονόπαντα , από την πλευρά της μηχανής.
Διαχείριση και βελτιστοποίηση ουρών, κλπ. Τα κάναμε αυτά στην αρχιτεκτονική υπολογιστών, έχουν εφαρμογή και στη καθημερινή ζωή. Πχ. αν περιμένεις στο ταμείο του supermarket με ένα καρότσι τίγκα στα πράγματα και ο από πίσω σου έχει μόνο 2 γάλατα, δεν θα του δώσεις την σειρά σου;
Ολος ο δρομος κατα μηκος του ειναι ειναι μια λωριδα ανα κατευθυνση.
Οταν οι 'βιαστικοι παραθεριστες' μετατρεπουν την ΛΕΑ σε λωριδα κυκλοφοριας,Σε αυτή τη περίπτωση το έρεισμα του δρόμου δεν είναι ΛΕΑ και πρέπει να χρησιμοποιείται από βραδυπορούντα οχήματα. Από εκεί και πέρα, αυτό που λες ότι χώνονται τελευταία στιγμή εκεί που στενεύει είναι σωστό (ως αιτία του μποτιλιαρίσματος) αν συμβαίνει.
-
Ένας τύπος με δυο γάλατα στο supermarket θα κάνει πολύ λιγότερο χρόνο από έναν με περισσότερα ψώνια γιαυτό και είναι λογικό ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ να του παραχωρήσεις την σειρά σου.
Ένας μηχανόβιος στα διόδια θα κάνει τον ίδιο -ίσως και περισσότερο- χρόνο για να πληρώσει και δεν ρωτάει κανένα, απλά χώνεται πρώτος.
Βρίσκω την αναλογία κάπως άστοχη, λοιπόν.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Είναι εντελώς , παντελώς και με όποια οπτική λάθος να προσπερνούν τη σειρά στα διόδια και στο λέει άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονόπαντα , από την πλευρά της μηχανής.
Διαχείριση και βελτιστοποίηση ουρών, κλπ. Τα κάναμε αυτά στην αρχιτεκτονική υπολογιστών, έχουν εφαρμογή και στη καθημερινή ζωή. Πχ. αν περιμένεις στο ταμείο του supermarket με ένα καρότσι τίγκα στα πράγματα και ο από πίσω σου έχει μόνο 2 γάλατα, δεν θα του δώσεις την σειρά σου;
Έχει λιγότερα πράγματα να κάνει ο μηχανάκιας από τον ΙΧ στα διόδια ; Μάλλον περισσότερα. Στην καλλίτερη γι' αυτόν περίπτωση , τα ίδια με τον ΙΧ. Δεν υπάρχει λόγος. Στην τράπεζα , στο ταχυδρομείο , ΕΥΔΑΠ κτλ ρωτούν ποιος έχει τους λιγότερους λογαριασμούς ή ποιος έχει τον χαμηλότερο για να περάσει πρώτος ; Στο ΣΜ το κάνεις γιατί λυπάσαι τον απο πίσω σου. Εάν όμως προσέξεις σε ουρές με πολλούς ανθρώπους με λίγα πράγματα τρώς πολύ πρισσότερη ώρα από ότι σε μία με λίγους και πολλά πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση η παρομοίωση ήταν αναντίστοιχη.
-
Ζώα τρεις γριές που πέτυχα πριν από λίγο στην κεντρική είσοδο του Νέου Βουτζά. Ήμουν με το ποδήλατο και πλησίαζα σε ένα ψιλικατζίδικο επί του κεντρικού δρόμου (Χρυσοστόμου Σμύρνης) όταν παρατήρησα τρεις γριές οι οποίες μόλις είχαν βγει από το ψιλικατζίδικο και στέκονταν στα δύο μέτρα από την είσοδό του. Ξαφνικά η μία πλησίασε το συρματόπλεγμα και πετάξε στο δίπλα οικόπεδο-χωράφι κάτι. Μου φάνηκε σκουπίδι αλλά δεν ήμουν σίγουρος και δε μίλησα. Όμως, μετά από 2-3 δευτερόλεπτα η δεύτερη γριά πλησιάσε κι εκείνη και πετάξε το πλαστικό καπάκι του παγωτού της (σαν αυτό που έχει το 4x4). Αυτή την φορά, όντας σίγουρος για το τι είδα, παρενέβησα και ακολούθησε ο εξής σύντομος διάλογος:
- (Εγώ): Ωραία σκουπίδια (σημ: εννοώντας σκουπιδοτενεκέ) βρήκατε.
- (Η 3η γριά/καλόγρια τρομάρα της): Ε, τι να κάνουμε;
- (Εγώ): Ανάθεμά σας, είστε και καλόγριες.
Εκεί συνέχισα την πορεία μου και έφυγα. Δεν είχε νόημα να κάτσω παραπάνω εκτός κι αν βριζόμουν μαζί τους μέχρι να κοκκινήσουν από ντροπή, κάτι που (καλώς ή κακώς) δε μου βγαίνει. Τις είδα που με κοίταξαν λίγο, μπήκαν στο αμάξι τους και ξεκίνησαν - περήφανες για την καλή πράξη της ημέρας - προς τον τελικό προορισμό τους, που υποθέτω ότι ήταν το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στην κορυφή του οικισμού. Όσες φορές, όμως, τα τελευταία χρόνια φωτιές έχουν κάψει τον οικισμό, βγαίνουν στις ειδήσεις πανικόβλητες μήπως και αυτές πλησιάσουν το ίδρυμα. Πώς να σκεφτούν με τα σκατά που έχουν στο κεφάλι τους ότι οι φωτιές μπορεί και να ξεκίνησαν (ή ξεκινήσουν στο μέλλον) από σκουπίδια δικά τους που πετούν αριστερά/δεξιά.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εκεί συνέχισα την πορεία μου και έφυγα. Δεν είχε νόημα να κάτσω παραπάνω εκτός κι αν βριζόμουν μαζί τους μέχρι να κοκκινήσουν από ντροπή, κάτι που (καλώς ή κακώς) δε μου βγαίνει.
Σόρρυ αλλά το ξεκίνησες καλά και το χάλασες στο τέλος.
Από τι στιγμή που δεν σε αντιμετώπισαν με το γνωστό στύλ του «τι θες και ανακατεύσεσαι ρε» μπορούσες να τους πείς πολύ απλά ότι
1- ΟΛΑ τα περίπτερα έχουν έναν κάδο για τα σκουπίδια
2- από αυτά τα σκουπίδια, τώρα το καλοκαίρι ξεκινάνε πυργαγιές.Και να φύγεις.
Ούτε να κάτσεις παραπάνω, ούτε να βριστείς, ούτε τίποτα άλλο...
Γριές είναι, στο φινάλε, έτσι μεγάλωσαν, αυτά (δυστυχώς) έμαθαν. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εκεί συνέχισα την πορεία μου και έφυγα. Δεν είχε νόημα να κάτσω παραπάνω εκτός κι αν βριζόμουν μαζί τους μέχρι να κοκκινήσουν από ντροπή, κάτι που (καλώς ή κακώς) δε μου βγαίνει.
Σόρρυ αλλά το ξεκίνησες καλά και το χάλασες στο τέλος.
Από τι στιγμή που δεν σε αντιμετώπισαν με το γνωστό στύλ του «τι θες και ανακατεύσεσαι ρε» μπορούσες να τους πείς πολύ απλά ότι
1- ΟΛΑ τα περίπτερα έχουν έναν κάδο για τα σκουπίδια
2- από αυτά τα σκουπίδια, τώρα το καλοκαίρι ξεκινάνε πυργαγιές.Και να φύγεις.
Ούτε να κάτσεις παραπάνω, ούτε να βριστείς, ούτε τίποτα άλλο...
Γριές είναι, στο φινάλε, έτσι μεγάλωσαν, αυτά (δυστυχώς) έμαθαν.Θεώρησα (κακώς ίσως) ότι δεν είχε νόημα να τους τονίσω την ύπαρξη κάδου. Όμως, για εμένα είναι αυτονόητο ότι δε θα πετάξω σκουπίδια ακόμα και να μην υπάρχει κάδος. Λάβε υπ' όψιν σου ότι έκαναν περισσότερα βήματα για να βρεθούν δίπλα στο συρματόπλεγμα σε σχέση με αυτά που θα χρειαζόντουσαν για να βρεθούν στον κάδο του mini-market.
Επίσης, δεν νομίζω ότι το χάλασα στο τέλος. Ούτε βρίστηκα* μαζί τους, ούτε κάθησα παραπάνω. Τους έκανα την παρατήρηση, έδειξα την απόγνωση μου και έφυγα.
*: Την τελευταία πρόταση δεν την είπα για να βρίσω. Ήταν πιο πολύ έκφραση απόγνωσης. Ομολογώ, όμως, ότι μπορεί να μην ακούστηκε έτσι
-
Χθές το απόγευμα στο κέντρο έξω από το Πολυτεχνείο.
Έχω κατεύθυνση προς Ομόνοια και βρίσκομαι στη μεσαία λωρίδα περιμένοντας στο φανάρι λίγο πριν το Πολυτεχνειο.
Αριστερά μου έρχεται και σταματάει λεωφορείο.Ανάβει πράσινο, ξεκινάω χαλαρά και το λεωφορείο που προηγείται ελαφρά αρχίζει να με κλείνει κάνωντας δεξιά.
Δεν δίνω σημασία επειδή στο σημείο εκείνο οι λωρίδες είναι λίγο άστα να πάνε, συνεχίζω ευθεία, κάθομαι πίσω από το λεωφορείο λοξά και πατάω την λεωφορειολωρίδα με προοπτική να στριψω δεξιά στην Σιβιτανίδου. (με φλάς πάντα)Το λεωφορείο κινείται κανονικά στην μεσαία λωρίδα, εγώ πλέον είμαι στο πλάι του και πλησιαζουμε στην γωνία.
Αρχίζω να στρίβω και ξαφνικά βλέπω το λεωφορείο να ανάβει φλάς και καπάκι να στρίβει και αυτό δεξιά και κατά πάνω μου φυσικά.
Φρέέένα, κόρνα, σταματάει το λεωφορείο, σταματάω και εγώ αφού δεν χώραγα πλέον και οι περαστικοί να με κοιτάνε με μισό μάτι.Αφού βρίσκω την αναπνοή μου, περιμένω ξεκινάει το λεωφορείο, στρίβει, στρίβω καιε γώ από πίσω και λίγο παρακάτω σταματάει στη στάση.
Πάω δίπλα, φωνάζω στον οδηγό «έβγαλες φλας τελαυταία στιγμή μου φάνηκε ;;;»
«Σου φάνηκε», φωνάζει ο λεωφοριατζής, πολύ νέος στην ηλικία, «άντε προχώρα τώρα».
Του φωνάζω και εγώ αγανακτησμένος ένα «άι μαμήσου» και έφυγα.Άι στα διάλα ζώο...
-
Oπως σωστα γραφει ο UnHackAble οι γνωστες πανε απο Ριτσωνα και απορω Αλεξ πως δεν εκοψες απο εκει για να ξεμπερδευεις. Λες και δεν το ξερεις το μερος ατιμουληηηηη . Βγαινεις μεν πιο ψηλα στην Ε.Ο. αλλα σταματα-ξεκινα για πανω απο 30' δεν εχει. Ο,τι και να γινει στο συγεκριμενο σημειο ο δρομος δεν φτανει για να διαχειριστει τον ογκο της κυκλοφοριας τις αργιες και απο εκει ξεκινουν ολα. Ας ελπισουμε οτι ο νεος δρομος θα φτιαχτει γρηγορα και (κυριως) δεν θα εχει διοδια. Αλλα αμφιβαλλω...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ένας τύπος με δυο γάλατα στο supermarket θα κάνει πολύ λιγότερο χρόνο από έναν με περισσότερα ψώνια γιαυτό και είναι λογικό ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ να του παραχωρήσεις την σειρά σου.Ένας μηχανόβιος στα διόδια θα κάνει τον ίδιο -ίσως και περισσότερο- χρόνο για να πληρώσει και δεν ρωτάει κανένα, απλά χώνεται πρώτος.
Οι μηχανες συνηθως κανουν πιο πολυ ωρα απο ενα αμαξι να πληρωσουν, γιατι ψαχνουν να βγαλουν τα λεφτα απο την τσεπη αντε να τα ξαναβαλουν κλπ.
-
Συνηθως έτσι είναι - κάνουν παραπάνω
Οχι οτι θα είχε διαφορά αν κάναν και λιγότερο όμως, το κομπλεξάρισμα ορισμένων το ίδιο θα ήταν... -
ζώο η 'ώριμη' κυρία χθες το απόγευμα στην έξοδο του Cosmos προς Θεσσαλονίκη.
περίμενα για να στριψω αριστερα στο στοπ, στο τέρμα της ανηφόρας, για να βγω στον παραδρομο και στη συνεχεια στη μουδανιων για να παω προς θεσσαλονικη. η κυρια, μη μπορωντας να περιμενει 20 δευτερολεπτα, προσπερασε ολη την ουρα που περιμενε να παει αριστερα και ξεκίνησε να στριβει μαζι με εμενα, προσπαθωντας να μου χωθει απο δεξια. κορνα στο τερμα, η κυρια κοβει, κατι φωναζει, της απαντω κι εγω καποια 'γαλλικα' και συνεχιζω...
δεν ειναι καποια 'εξαντρικ' περιπτωση, μάλλον ιδιαιτερα συνηθισμενη, αλλα αυτη η αναισθησια/γαϊδουρια ορισμενων μου τη δινει αφανταστα
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Οχι οτι θα είχε διαφορά αν κάναν και λιγότερο όμως, το κομπλεξάρισμα ορισμένων το ίδιο θα ήταν...Ποιοί είναι οι 'ορισμένοι' ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Οχι οτι θα είχε διαφορά αν κάναν και λιγότερο όμως, το κομπλεξάρισμα ορισμένων το ίδιο θα ήταν...Ποιοί είναι οι 'ορισμένοι' ;
Και ποιό το 'κομπλεξάρισμα' ;
-
Πόρτα σε όλους τους αναβάτες που περνούν νταβατζιλίκι τα διόδια....
τόσο απλά. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ένας τύπος με δυο γάλατα στο supermarket θα κάνει πολύ λιγότερο χρόνο από έναν με περισσότερα ψώνια γιαυτό και είναι λογικό ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ να του παραχωρήσεις την σειρά σου.
Ένας μηχανόβιος στα διόδια θα κάνει τον ίδιο -ίσως και περισσότερο- χρόνο για να πληρώσει και δεν ρωτάει κανένα, απλά χώνεται πρώτος.
Οι μηχανες συνηθως κανουν πιο πολυ ωρα απο ενα αμαξι να πληρωσουν, γιατι ψαχνουν να βγαλουν τα λεφτα απο την τσεπη αντε να τα ξαναβαλουν κλπ.
Ακριβώς!!!
Όπως είχα γράψει κι εδώ:
*>
Σήμερα το απόγευμα (16/06/2008 18:33) βρέθηκα στο σταθμό διοδίων Τραγάνας (με κατεύθυνση προς Αθήνα). Ενώ περίμενα υπομονετικά στην ουρά (πίσω από 4-5 αυτοκίνητα) στο πρώτο ταμείο από δεξιά, πέρασαν από δίπλα μας τέσσερις μηχανές μεγάλου κυβισμού οι οποίες παρέκαμψαν την ουρά και βρέθηκαν πρώτες στο ταμείο. Όλοι όσοι περιμέναμε στη συγκεκριμένη ουρά αναγκαστήκαμε να περιμένουμε τέσσερις «έξυπνους» μηχανόβιους. Και η αναμονή δεν ήταν σύντομη: σταμάτησαν, έβγαλαν γάντια, πορτοφόλι, έψαξαν για λεφτά, κτλ. Το σκηνικό αυτό προκάλεσε – όπως ήταν αναμενόμενο – τη δυσφορία όλων των οδηγών που περίμεναν στην ουρά. Όταν έφτασε η σειρά μου, είπα στην ταμία «συγγνώμη που θα σας το πω αλλά είστε απαράδεκτη, δεν έπρεπε να τους αφήσετε να περάσουν». Εκείνη μου απάντησε ότι «σήμερα έχουν διαφύγει τόσο πολλοί που κάνουμε το σταυρό μας όταν πληρώνουν». Προς στιγμήν έμεινα άφωνος αφού ουσιαστικά ομολογούσε ότι η εταιρεία σας είναι ανίκανη να τους υποχρεώσει να πληρώσουν κι έτσι κάνει τα στραβά μάτια σε τέτοιες συμπεριφορές. Τελικά της είπα, αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, να ενημερώνεται η τροχαία (σε απόσταση 1-2km από το σταθμό προσπέρασα τρία περιπολικά σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου). Για άλλη μια φορά η τακτική ίσης αντιμετώπισης των πελατών σας πήγε περίπατο.
α) Η καθυστέρηση από τις τέσσερις μηχανές ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τεσσάρων αυτοκινήτων.
β) Κανείς δε ρώτησε όσους περιμέναμε στην ουρά αν είχαμε την όρεξη να περιμένουμε επιπλέον χρόνο.Γενικότερα, τα δίκυκλα έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα που είναι το μέγεθός τους. Όμως, είναι τελείως διαφορετικό το να το εκμεταλλεύονται χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων από το να το εκμεταλλεύονται εις βάρος τους!
-
Υπάρχει τρόπος να μη μπορεί να περάσει κανένας μπροστά στην ουρά με μηχανή, αλλα πρέπει οι οδηγοι των αυτοκινήτων να συνεργάζονται, πράμα που ποτέ δεν κάνουν
Ειναι πολύ απλο, εκει που αρχίζει το 'στένεμα' των διοδίων (αυτα τα 10-15 μέτρα με τοιχείο πριν το ταμείο) περιμένει το ένα αυτοκίνητο κολλημνένο στο τερμα αριστερά τοιχιο, το επόμενο τερμα δεξιά, και κολλητά ο ένας πίσω απο τον άλλο. Έτσι δεν έχει μια μηχανή απο πού να περάσει.
[..] -
Δε χρειάζεται να συνεργαστούν τόσοι πολλοί (δε γίνεται δλδ αλλά τέλοσπάντων).
Μπορείτε να εφαρμόσετε και τη μέθοδο του ροπαλου (είτε κατευθείαν στα δόντια του μοτοσυκλετιστή είτε με εφαρμογή στις ακτίνες του τροχού για άμεση ακινητοποίηση) ή και την παλιά καλή συνταγη που έπιανε στους βαρβάρους του πολέμου άρα γιατί να μην πιάσει και στους βαρβάρους των δρόμων:
Ο -
Ενα τηγανι στο καθισμα του συνοδηγου, επισης, μπορει να ειναι χρησιμο:
-
Για μηχανόβιους λέτε;
Χθες ένας σε σκούτερ πήγε να κόψει έναν παππού μπαίνοντας αντίθετα σε μονόδρομο. Κατατρόμαξε ο παππούς και κάτι είπε. Ο μάγκας μηχανάκιας γύρισε και του φώναξε 'έλα εδώ, έλα εδώ να σε στολίσω'. Όταν βέβαια τέτοια τυπάκια κάνουν τις παπαριές τους σε άλλους (όχι παππούδες, γυναίκες, ανάπηρους), βρίζουν ή χειρονομούν απομακρυνόμενοι ταχέως ως κοτούλες που είναι. -
Καλά, τώρα το καλοκαίρι για μία ακόμη φορά σχεδόν σοκάρομαι με την οδηγική συμπεριφορά των συμπατριωτών μας... διαβάζοντας το νήμα αυτό, θυμήθηκα για αρχή τα ακόλουθα:
α) Σε κεντρικό δρόμο με δύο ρεύματα, octavia σταματά ξαφνικά λίγα μέτρα μπροστά μου, χωρίς αλάρμ. Φυσικά κόβω ταχύτητα, αλλά ξαφνικά πετάγεται από το απέναντι πεζοδρόμιο μια μεσήλιξ κυρία (πεζή), διασχίζοντας και τα δύο ρεύματα με διαθέσεις αυτοκτονίας. Για την ακρίβεια, ενώ πήγαινα σχετικά αργά και ήμουν σε διαδικασία φρεναρίσματος, πετάγεται μπροστά μου και αναγκάστηκα να τσαρουχώσω τα φρένα- το abs δούλεψε υπερωρίες και τα λοιπά κοινότοπα! Σχεδόν δεν το πίστευα! Φυσικά μπαίνει στη θέση του συνοδηγού στο octavia και συνεχίζουν κανονικά... Τι να πω... Έτσι ρε παιδί μου, σταματώ όπου θέλω να φορτώσω την κυρά, η οποία αγνοεί ότι υπάρχουν αυτοκίνητα στο δρόμο.
β) Φίλος μου οδηγεί σε δρόμο που συναντάται με άλλο δρόμο και ενώνονται σε κοινό ρεύμα. Στον άλλο δρόμο είναι εμφανέστατο ένα τεράστιο στοπ. Παρόλο που έχει προτεραιότητα, κόβει γιατί βλέπει ένα όχημα να έρχεται από τον άλλο δρόμο χωρίς διαθέσεις φρεναρίσματος! Ακινητοποιείται στη διασταύρωση και το όχημα περνάει αέρα! Φυσικά εκνευρίζεται, ακολουθεί το άλλο αυτοκίνητο, κάποια στιγμή φτάνουν σε φανάρι, και ρωτάει την (για μια άλλη φορά) μεσήλικα κυρία γιατί δε σταμάτησε. Απάντηση: 'Τι λες, αφού ήμουν στο ίσιωμα!!!'. Ίσιωμα; Οκ...
γ) Έγινε πριν καιρό, το έμαθα τώρα. Φίλος οδηγεί μηχανή, περνάει από διασταύρωση έχοντας προτεραιότητα (αλλά φυλαγμένα!), και βλέπει ένα golf να περνάει το στοπ επιταχύνοντας! Αναπόφευκτη η σύγκρουση και η απογείωση, ευτυχώς έπαθε μόνο θλάσεις. Αιτιολογία; Απίστευτη...
Ο δρόμος που κινείτο η (μαντέψτε) μεσήλιξ κυρία αν και διπλός, δεν είχε κίνηση στο απέναντι ρεύμα για λίγα μέτρα, γιατί είχε σταθμεύσει εκεί μια μπετονιέρα. Η κυρία λοιπόν για περίπου 100 μέτρα δεν είδε αυτοκίνητο (μάλλον είχαν κολλήσει πίσω και περίμεναν να βρούνε ευκαιρία να περάσουν στο αντίθετο), και συμπέρανε πως ο δρόμος ήταν μονής κατεύθυνσης.
Όταν όμως πλησίασε και είδε την **σταθμευμένη **μπετονιέρα, τρόμαξε γιατί νόμιζε ότι η μπετονιέρα κινείτο στο αντίθετο με κατεύθυνση πάνω της!!! Έτσι, από φόβο επιτάχυνε όσο το δυνατόν περισσότερο και φυσικά παραβίασε το στοπ.
Δεν περιγράφω άλλο...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............