-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κάποτε έβλεπα κάτι φορτηγάκια Siemens Σηματοδότηση και έφτιαχναν τα φανάρια (λάμπες, καθάρισμα, ρύθμιση κλπ).... τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πάρα πολλά φανάρια στην Αθήνα που δεν λειτουργεί κάποιο από τα φώτα τους κυρίως πράσινο, κανα δυο κόκκινα πέτυχα και ένα σπασμένο.
Καλά ρε γαμώτο τι περιμένουν τα λαμόγια για να τα φτιάξουν ΜΙΖΑ?Μηπως εληξε η συμβαση για την συντηρηση;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
** Εννοείται ότι και στα καγκουρεμένα αυτοκίνητα οι κωλοεξατμίσεις είναι συχνό φαινόμενο**
Και κανουν και περισσοτερη ωρα να περασουν, μιας και ειναι με δραματικη διαφορα πιο αργα, ειδικα κατι ''κωλοφτιαγμενα'' των 80 ιππων
Για να μην μιλησουμε βεβαια περι ICE.... -
Ο κανόνας είναι οτι όταν ανάψει το κίτρινο και στην συνέχεια το κόκκινο αυτόματα μαζί με το κόκκινο ανάβει το πράσινο στον άλλον, μερικά φανάρια μπορεί να ξεφύγουν απο τον προγραμματισμό και να το ανάψουν ελάχιστα νωρίτερα ή αργότερα.
Μιλάμε για τον κανόνα όταν είμαστε σε διασταύρωση και αυτός που περνάει το κίτρινο θέλει να στρίψει και κινείται σχετικά αργά θα πάρει την στροφή ακόμα πιό αργά, μέχρι να την ολοκληρώσει θα περάσουν μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα χρόνος στον οποίο θα έχει ανάψει και το πράσινο στους άλλους. Το μηχανάκι που βρίσκεται μπροστά απο τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσει με μεγάλη φόρα αμέσως όταν ανάψει το πράσινο, αυτός ο χρόνος φτάνει για να κινδυνεύσουν τα οχήματα να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους άν ο ένας απο τους δύο δέν υποχωρήσει. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
το κάνουν ήδη πολλοί (το απειλητικό μαρσάρισμα με μηχανή σε στύλ κορναρίσματος), έτσι δεν ειναι?
Φυσικά, αφού:
- με πρώτη ταχύτητα, το κύριο μέσον χειρισμού της μηχανής είναι ο συμπλέκτης, οπότε εκεί δίνεις περισσότερο γκάζι και ελέγχεις την επιτάχυνση κατά 60% (IMHO) με τον συμπλέκτη.
(Ήταν από τα πράγματα που με ξένισαν στην αρχή. Στο αυτοκίνητο δε νοείται καθόλου τέτοιος χειρισμός).
- η ξερογκαζιά χρησιμοποιείται σαν μέσον επικοινωνίας μεταξύ των αναβατών. Να θυμίσω από το savoir vivre:
Σημαντικό. ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ, δεν κλείνουμε την λουρίδα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ο ευγενικός μοτοσικλετιστής σταματά στην διάβαση. Αν ρωτήσετε 'Πόσο;' ο κανόνας είναι 'τόσο ώστε να μπορεί να ελιχθεί μια Harley Davidson Electra Glide (το touring μοντέλο) (Σ.Α. Είναι μια τεράστια μοτοσικλέτα με απιστευτο μήκος) . Αν πάτε ακόμη πιό μπροστά, πάει να πει ότι περάσατε με κόκκινο οποτε πάμε σε άλλο κεφάλαιο του οδηγού. Αν πάτε πιό πίσω, ελάτε στην θέση του Electra Glide! Σε περίπτωση όμως που κλείνετε την λουρίδα, οι παραδεδεγμένες αντιδράσεις του συνάδελφου μοτοσικλετιστή είναι οι εξής: α) Να σας αγνοήσει β)** Να δώσει τρεις μικρές γκαζιές που σημαίνουν 'λίγο πιό μπροστά' **γ) Να σας πει με μέση φωνή 'λίγο πιό μπροστά' δ) Να ελιχθεί ανάμεσα στα αυτοκίνητα και να στηθεί μπροστά σας, εκδηλώνοντας εμπράκτως την δυσαρέσκειά του για την αγένειά σας ε) Να σπρώξει με την μπροστινή ρόδα του, την πίσω ρόδα σας (αυτό προϋποθέτει πολυετή φιλία και πρέπει να γίνεται με μοτοσικλέτες με διαφορά κάτω των 30 κιλών)
Τρομερό savoir vivre που προβλέπει στάση στη διάβαση. Τύπου ' εμείς να είμαστε καλά και οι υπόλοιποι να πάνε να .... '.
Εάν εννοεί πριν τη διάβαση τότε συγγνώμη αλλά όπως το διαβάζω μαζί με την προτροπή να μην κλείνεις τους διαδρόμους ανάμεσα από τα αυτοκίνητα τότε νομίζω πως καλώς κατάλαβα.
-
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, επικεφαλή της ΕΛΑΣ, κ. Προκόπη Παυλόπουλο που σήμερα έδωσε το καλό παράδειγμα και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όλοι είμαστε ίσοι. Ήμουν στο λεωφορείο όταν το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός (Mercedes E500 YZH-7542) βγήκε από τη Βουλή. Για τα 2-3 λεπτά που τον είχα στο οπτικό μου πεδίο ΔΕΝ φορούσε ζώνη. Περιττό να αναφέρω ότι η απαγόρευση εισόδου σε ΙΧ στους λεωφορειόδρομους δεν ισχύει γι' αυτόν και την ακολουθία του.
Υ.Γ.: Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφία την αφεντιά του δίχως ζώνη. Διαφορετικά η φωτογραφία θα ανέβαινε σε όσο το δυνατόν περισσότερα blogs.
-
Μιλάς για ανθρώπους που για να μετρήσουν μέχρι το 20 χρειάζονται και τα δάκτυλα των ποδιών.
Αυτοί ζώνη εννοούν στο παντελόνι -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, επικεφαλή της ΕΛΑΣ, κ. Προκόπη Παυλόπουλο που σήμερα έδωσε το καλό παράδειγμα και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όλοι είμαστε ίσοι. Ήμουν στο λεωφορείο όταν το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός (Mercedes E500 YZH-7542) βγήκε από τη Βουλή. Για τα 2-3 λεπτά που τον είχα στο οπτικό μου πεδίο ΔΕΝ φορούσε ζώνη. Περιττό να αναφέρω ότι η απαγόρευση εισόδου σε ΙΧ στους λεωφορειόδρομους δεν ισχύει γι' αυτόν και την ακολουθία του.Να προσθέσω κι εγώ τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που τον ψήφισαν και -κυρίως- σε όσους θα τον ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Και σε όλους όσους ψηφίζουν τους αντίστοιχους υπεράνω των νόμων βουλευταράδες - ανεξαρτήτως κόμματος.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κάποτε έβλεπα κάτι φορτηγάκια Siemens Σηματοδότηση και έφτιαχναν τα φανάρια (λάμπες, καθάρισμα, ρύθμιση κλπ).... τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πάρα πολλά φανάρια στην Αθήνα που δεν λειτουργεί κάποιο από τα φώτα τους κυρίως πράσινο, κανα δυο κόκκινα πέτυχα και ένα σπασμένο.
Καλά ρε γαμώτο τι περιμένουν τα λαμόγια για να τα φτιάξουν ΜΙΖΑ?Σήμερα το πρωί είχε ένα συνεργείο που έφτιαχνε τα φανάρια στη διασταύρωση Αγ. Δημητρίου + 3ης Σεπτεμβρίου και 2 ζητάδες που ρύθμιζαν τη κυκλοφορία. Ευχαριστήθηκες;
Μιλάμε για τον κανόνα όταν είμαστε σε διασταύρωση και αυτός που περνάει το κίτρινο θέλει να στρίψει και κινείται σχετικά αργά θα πάρει την στροφή ακόμα πιό αργά, μέχρι να την ολοκληρώσει θα περάσουν μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα χρόνος στον οποίο θα έχει ανάψει και το πράσινο στους άλλους. Το μηχανάκι που βρίσκεται μπροστά απο τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσει με μεγάλη φόρα αμέσως όταν ανάψει το πράσινο, αυτός ο χρόνος φτάνει για να κινδυνεύσουν τα οχήματα να έρθουν σε σύγκρουση μεταξύ τους άν ο ένας απο τους δύο δέν υποχωρήσει.
Ε καλά τώρα, πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος για να αντιμετωπίζει τα φανάρια σε δημόσιο δρόμο σαν 'χριστουγεννιάτικο δέντρο' σε αγώνα dragster! Πέρα από το ότι το λέει και ο ΚΟΚ είναι και κοινή ( ) λογική...
Τρομερό savoir vivre που προβλέπει στάση στη διάβαση. Τύπου ' εμείς να είμαστε καλά και οι υπόλοιποι να πάνε να .... '.
Έχασες το νόημα, είναι χιουμοριστικό κείμενο.
-
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, επικεφαλή της ΕΛΑΣ, κ. Προκόπη Παυλόπουλο που σήμερα έδωσε το καλό παράδειγμα και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όλοι είμαστε ίσοι. Ήμουν στο λεωφορείο όταν το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός (Mercedes E500 YZH-7542) βγήκε από τη Βουλή. Για τα 2-3 λεπτά που τον είχα στο οπτικό μου πεδίο ΔΕΝ φορούσε ζώνη. Περιττό να αναφέρω ότι η απαγόρευση εισόδου σε ΙΧ στους λεωφορειόδρομους δεν ισχύει γι' αυτόν και την ακολουθία του.Υ.Γ.: Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφία την αφεντιά του δίχως ζώνη. Διαφορετικά η φωτογραφία θα ανέβαινε σε όσο το δυνατόν περισσότερα blogs.
Ξέχασα να αναφέρω ότι, όταν μετά από λίγα λεπτά το λεωφορείο στο οποίο επέβαινα έφτασε στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, είδα παρκαρισμένα απ' έξω δύο αυτοκίνητα που έμοιαζαν με το υπουργικό και το συνοδευτικό ασφαλείας (Octavia 5RS). Αμέσως υπέθεσα ότι ήταν αυτά που είχα δει νωρίτερα χωρίς να ασχοληθώ παραπάνω. Μέχρι πριν από λίγο που διάβασα αυτό: Πρ. Παυλόπουλος: «Ταχύτερα βήματα κατά της διαφθοράς»
Στο Μέγαρο Μουσικής λαμβάνει τόπο η 13η Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Κατά της Διαφθοράς και ο υπουργός μας πήγε να μιλήσει για ισονομία, αυστηρή εφαρμογή των νόμων, κτλ. -
Ζώο ο οδηγός του Ι??-1555 (Renault Megane CC ή κάτι παρόμοιο) που αποφάσισε να παίξει chicken με τον οδηγό του λεωφορείο στο οποίο επέβαινα. Γυρνούσα χθες το απόγευμα σπίτι και το λεωφορείο (106) μόλις είχε κάνει την τελευταία στάση* επί της Συγγρού πριν στρίψει μέσα στην Καλλιθέα. Τη στιγμή που το λεωφορείο ξεκίνησε ακούσαμε κόρνα και είδαμε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει με ταχύτητα από τα αριστερά. Ο οδηγός του λεωφορείου έκοψε ελαφρά χωρίς να σταματήσει εντελώς. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν πτοήθηκε, έκοψε απότομα το τιμόνι δεξιά, μπήκε κάθετα μπροστά στο λεωφορείο αναγκάζοντας τον οδηγό μας να φρενάρει απότομα και βγήκε από την έξοδο της Συγγρού. Σα να μην έφτανε αυτό, η απάντηση του στο κορνάρισμα 'μας' ήταν μια μεγαλοπρεπής μούτζα προς τον οδηγό μας Αλλά έπρεπε ο οδηγός να ανοίξει πόρτες να κατέβει όλο το λεωφορείο να τον κοπανάει μέχρι λιποθυμίας τον
Σημείωση: Η στάση από την έξοδο της Συγγρού απέχει μετά βίας 10-20 μέτρα. Πρέπει να είσαι πολύ γρόθος για να προσπεράσεις λεωφορείο που εκείνη τη στιγμή ξεκινάει αντί να περιμένεις πίσω του.
- Στην 1η λωρίδα αφού η έξτρα ήταν κατειλημμένη.
-
Ζώο ο οδηγός του Ι??-1555 (Renault Megane CC ή κάτι παρόμοιο) που αποφάσισε να παίξει chicken με τον οδηγό του λεωφορείο στο οποίο επέβαινα. Γυρνούσα χθες το απόγευμα σπίτι και το λεωφορείο (106) μόλις είχε κάνει την τελευταία στάση* επί της Συγγρού πριν στρίψει μέσα στην Καλλιθέα. Τη στιγμή που το λεωφορείο ξεκίνησε ακούσαμε κόρνα και είδαμε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει με ταχύτητα από τα αριστερά. Ο οδηγός του λεωφορείου έκοψε ελαφρά χωρίς να σταματήσει εντελώς. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν πτοήθηκε, έκοψε απότομα το τιμόνι δεξιά, μπήκε κάθετα μπροστά στο λεωφορείο αναγκάζοντας τον οδηγό μας να φρενάρει απότομα και βγήκε από την έξοδο της Συγγρού. Σα να μην έφτανε αυτό, η απάντηση του στο κορνάρισμα 'μας' ήταν μια μεγαλοπρεπής μούτζα προς τον οδηγό μας Αλλά έπρεπε ο οδηγός να ανοίξει πόρτες να κατέβει όλο το λεωφορείο να τον κοπανάει μέχρι λιποθυμίας τονΣημείωση: Η στάση από την έξοδο της Συγγρού απέχει μετά βίας 10-20 μέτρα. Πρέπει να είσαι πολύ γρόθος για να προσπεράσεις λεωφορείο που εκείνη τη στιγμή ξεκινάει αντί να περιμένεις πίσω του.
- Στην 1η λωρίδα αφού η έξτρα ήταν κατειλημμένη.
Μου έχει συμβεί καρμπόν το ίδιο περιστατικό, μόνο που δεν αναφέρεις αν ο οδηγός του λεοφωρείου έβγαλε φλάς. Γιατι αν δεν έβγαλε, πρεπει να μυρίσουμε τα νύχια μας για το ποτε ενα λεοφωρείο σταματημένο σε στάση, πρόκειται να ξεκινήσει.
Σε εμένα λοιπόν, πήγε ο λεοφωρειατζής (ο οποίος σημειωτέον ηταν 10 μέτρα περα απο την εσοχή που έχει στάση, έβγαινε και λίγο στην δεξια της Συγγρου) να βγεί αριστερα για να φυγει (απο σταματημένος) χωρις φλας. Εισέπραξε το πακέτο κορνα (μη φιληθουμε κιολας) και βραβείο ανοιχτής παλάμης. Μετά έβριζε και αυτός βεβαια γιατι θεωρούσε οτι κάπου έχει δίκιο -
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Σε εμένα λοιπόν, πήγε ο λεοφωρειατζής (ο οποίος σημειωτέον ηταν 10 μέτρα περα απο την εσοχή που έχει στάση, έβγαινε και λίγο στην δεξια της Συγγρου) να βγεί αριστερα για να φυγει (απο σταματημένος) χωρις φλας. Εισέπραξε το πακέτο κορνα (μη φιληθουμε κιολας) και βραβείο ανοιχτής παλάμης. Μετά έβριζε και αυτός βεβαια γιατι θεωρούσε οτι κάπου έχει δίκιοΜα δεν έχει κάπου δίκιο; Αν θες να στρίψεις δεξιά σε 10-20 μέτρα, γιατί πρέπει να περάσεις το λεωφορείο, και μάλιστα να θεωρείς ότι έχεις δίκιο που το κάνεις; Ακόμα και αν δε βγάζει φλας ξεκινώντας (μεγάλο λάθος του σίγουρα), δεν είναι τελείως άδικο να διαμαρτύρεται ο οδηγός του...
Και μια που το έφερε η κουβέντα, απαράδεκτοι όσοι θεωρούν ότι θα τους πέσει ο κώλος αν περιμένουν δεκα δευτερόλεπτα πίσω από λεωφορείο που κάνει στάση και πρέπει πάσει θυσία να βγουν στην αριστερή λωρίδα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κίνηση, ταχύτητα, και βέβαια χωρίς φλας.
-
Να μην μιλήσουμε βέβαια για όσους στην προσπάθεια τους να περάσουν το λεωφορείο βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα και έχουν την απαίτηση να περιμένουν οι απέναντι για να περάσουν.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Μα δεν έχει κάπου δίκιο; Αν θες να στρίψεις δεξιά σε 10-20 μέτρα, γιατί πρέπει να περάσεις το λεωφορείο, και μάλιστα να θεωρείς ότι έχεις δίκιο που το κάνεις; Ακόμα και αν δε βγάζει φλας ξεκινώντας (μεγάλο λάθος του σίγουρα), δεν είναι τελείως άδικο να διαμαρτύρεται ο οδηγός του...Φυσικά και δεν έχει καθόλου δίκιο.
1)αφού ξεκινάει, πρέπει να ελένξει από τον καθρέφτη (που πολλοί οδηγοί τον έχουν ως διακοσμητικό στοιχείο στο αμάξι-φορτηγό-λεωφορείο) και να ξεκινήσει μόνο αν δεν διακόπτει την κυκλοφορία του δρόμου.
2)αν δεν ανάψει φλας, πώς θα καταλάβει αυτός που έρχεται από πίσω, ότι το λεωφορείο ξεκίνησε?Δεν έχουν όλοι μαντικές ικανότητες ούτε έχουν γυάλινη σφαίρα μέσα στο αμάξι για να βλέπουν το μέλλον.
3)Και για να το πάρουμε διαφορετικά:εσύ όταν ξεκινάς, δεν ελέγχεις καθρέφτη?Εσύ αν ξεκινούσες, δεν θα κοιτούσες μήπως ενοχλείς αυτούς που θέλουν να στρίψουν δεξιά?Αυτός γιατί να μην το κάνει?Θα του πέσει ο κώλος να ελένξει πρώτα?(συγνώμη για το ειρωνικό μου ύφος αλλά κάποιες φορές οι λεωφορειατζήδες είναι απαράδεκτοι )
Και μια που το έφερε η κουβέντα, απαράδεκτοι όσοι θεωρούν ότι θα τους πέσει ο κώλος αν περιμένουν δεκα δευτερόλεπτα πίσω από λεωφορείο που κάνει στάση και πρέπει πάσει θυσία να βγουν στην αριστερή λωρίδα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κίνηση, ταχύτητα, και βέβαια χωρίς φλας.
[/quote]
Δεν έχει τύχει να πετύχεις ποτέ λεωφορείο που να σε πάει καρότσα σε στενά (ή σε δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση) για πάνω από 500m όπου κάνει στάση κάθε 30m...Γι' αυτό το λες αυτό...
Σκέψου να βιάζεσαι κιόλας...
Όχι ότι τους δίνω δίκιο αλλά έχουν αρκετά ελαφρυντικά όταν το κάνουν (κατ'εμέ πάντα). -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δεν έχει τύχει να πετύχεις ποτέ λεωφορείο που να σε πάει καρότσα σε στενά (ή σε δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση) για πάνω από 500m όπου κάνει στάση κάθε 30m...Γι' αυτό το λες αυτό...
Σκέψου να βιάζεσαι κιόλας...
Όχι ότι τους δίνω δίκιο αλλά έχουν αρκετά ελαφρυντικά όταν το κάνουν (κατ'εμέ πάντα).Χεχε κι όμως... κάθε μέρα σχεδόν! Εθνάρχου Μακαρίου στη Δάφνη, Ευξείνουν πόντου στα όρια Ν. Σμύρνης. Καροτσάκι, όπως το λες! Νομίζω όμως ότι είναι πιο ώριμο και λογικό να αποδεκτείς ότι 'σου έκατσε στραβή' και να ηρεμήσεις, από το να προσπαθήσεις να προσπεράσεις, ειδικά σε δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, όπου δεν ξέρεις τι θα βγει από τον επόμενο κάθετο, πότε θα περάσει πεζός, αν υπάρχει παρκαρισμένο στα 10 μέτρα κλπ... πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, μία φορά θα γίνει η στραβή.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Σε εμένα λοιπόν, πήγε ο λεοφωρειατζής (ο οποίος σημειωτέον ηταν 10 μέτρα περα απο την εσοχή που έχει στάση, έβγαινε και λίγο στην δεξια της Συγγρου) να βγεί αριστερα για να φυγει (απο σταματημένος) χωρις φλας. Εισέπραξε το πακέτο κορνα (μη φιληθουμε κιολας) και βραβείο ανοιχτής παλάμης. Μετά έβριζε και αυτός βεβαια γιατι θεωρούσε οτι κάπου έχει δίκιο
Μα δεν έχει κάπου δίκιο; Αν θες να στρίψεις δεξιά σε 10-20 μέτρα, γιατί πρέπει να περάσεις το λεωφορείο, και μάλιστα να θεωρείς ότι έχεις δίκιο που το κάνεις; Ακόμα και αν δε βγάζει φλας ξεκινώντας (μεγάλο λάθος του σίγουρα), δεν είναι τελείως άδικο να διαμαρτύρεται ο οδηγός του...
Είναι τελείως άδικο και γαιδουρινό να διαμαρτύρεται ο οδηγός του. Αντι να κάνει μόκο η (σε extreme περιπτώσεις) να κανει και ενα νευμα συγγνώμη!
Κανει στάση? Έχει βλάβη? Του έσβησε και δεν παίρνει μπρός? Έπαθε εμφραγμα μια γιαγια μεσα? Λύνει σταυρόλεξο ο οδηγός και έχει κολλήσει στο 3 οριζόντια?
Και δεν μιλάμε για αντίθετο ρευμα. Ερχόμουν σταθερά στην δεξιά λωρίδα στην Συγγρου, και ΕΙΧΑ φλάς για να στριψω δεξιά. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Φυσικά και δεν έχει καθόλου δίκιο.
1)αφού ξεκινάει, πρέπει να ελένξει από τον καθρέφτη (που πολλοί οδηγοί τον έχουν ως διακοσμητικό στοιχείο στο αμάξι-φορτηγό-λεωφορείο) και να ξεκινήσει μόνο αν δεν διακόπτει την κυκλοφορία του δρόμου.
2)αν δεν ανάψει φλας, πώς θα καταλάβει αυτός που έρχεται από πίσω, ότι το λεωφορείο ξεκίνησε?Δεν έχουν όλοι μαντικές ικανότητες ούτε έχουν γυάλινη σφαίρα μέσα στο αμάξι για να βλέπουν το μέλλον.
3)Και για να το πάρουμε διαφορετικά:εσύ όταν ξεκινάς, δεν ελέγχεις καθρέφτη?Εσύ αν ξεκινούσες, δεν θα κοιτούσες μήπως ενοχλείς αυτούς που θέλουν να στρίψουν δεξιά?Αυτός γιατί να μην το κάνει?Θα του πέσει ο κώλος να ελένξει πρώτα?Από την περιγραφή, εγώ έβγαλα αντίθετο συμπέρασμα. Το λεωφορείο βρισκόταν ήδη σε λωρίδα κυκλοφορίας, δεν βγήκε στο δρόμο από εσοχή/παράδρομο! Σίγουρα λάθος του αν δεν άναψε αριστερό φλας, όμως στη περίπτωση αυτή είναι απλή αβλεψία, δεν έπαιξε ρόλο στο συμβάν.
Αντίθετα, ο οδηγός του αυτοκινήτου που ξέρει ότι η διασταύρωση που πρέπει να στρίψει είναι ακριβώς μπροστά από τη στάση, γιατί δεν μπήκε στη δεξιά λωρίδα έγκαιρα και άρα να κάτσει πίσω από το λεωφορείο; *
Ή, αν ερχόταν από τη 2η λωρίδα κυκλοφορίας και έβλεπε ότι θα περνούσε άνετα το λεωφορείο πριν αυτό ξεκινήσει (γιατί λχ. μόλις σταμάτησε στη στάση), να βγάλει ένα δεξί φλας από νωρίς για να τον δει ο οδηγός του λεωφορείου και να του αφήσει χώρο.
Αντί γι αυτό τι έκανε; Άλλαξε λωρίδα απότομα και χώθηκε μπροστά στο κινούμενο λεωφορείο. Και ζήταγε και τα ρέστα από πάνω.- Πραγματικά, τόσο δύσκολο είναι να οδηγείς προγραμματίζοντας από πριν τις κινήσεις σου; Πάει ο άλλος στη μεσαία λωρίδα ψάχνοντας ένα δρόμο. 'Α, να η οδός Καραμπουζουκλή!', χράτς το τιμόνι δεξιά και σχεδόν θερίζει τον κακομοίρη με το παπάκι. Συνεχίζει, βρίσκει την έκθεση ειδών υγιεινής 'Κουραδέξ' που έψαχνε, σκρίτς καβαλάει το φρένο...
-
Έχει τύχει κανείς σας πίσω από Kia Cee'd νύχτα για ώρα; Είχα μπροστά μου χτθες βράδυ ένα για μισή ώρα μέσα σε κίνηση και τα πίσω φώτα φρένων του είναι πάρα πολύ δυνατά σε σημείο που με ενοχλούσαν στα μάτια και τελικά με έπιασε πονοκέφαλος Αναγκάστηκα να περιμένω ώστε να με πιάσει ένα φανάρι εξ'επίτηδες παρά τις κόρνες των πίσω μου γιατί δεν άντεχα άλλο. Δεν μου έχει τύχει με άλλο αυτοκίνητο αυτό το πράγμα, μιλάμε έβγαζαν μάτι τα φώτα του.
-
Και στο νέο Cooper είναι εξίσου απαράδεκτα τα πίσω φώτα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από την περιγραφή, εγώ έβγαλα αντίθετο συμπέρασμα. Το λεωφορείο βρισκόταν ήδη σε λωρίδα κυκλοφορίας, δεν βγήκε στο δρόμο από εσοχή/παράδρομο! Σίγουρα λάθος του αν δεν άναψε αριστερό φλας, όμως στη περίπτωση αυτή είναι απλή αβλεψία, δεν έπαιξε ρόλο στο συμβάν.
Αντίθετα, ο οδηγός του αυτοκινήτου που ξέρει ότι η διασταύρωση που πρέπει να στρίψει είναι ακριβώς μπροστά από τη στάση, γιατί δεν μπήκε στη δεξιά λωρίδα έγκαιρα και άρα να κάτσει πίσω από το λεωφορείο; *
Ή, αν ερχόταν από τη 2η λωρίδα κυκλοφορίας και έβλεπε ότι θα περνούσε άνετα το λεωφορείο πριν αυτό ξεκινήσει (γιατί λχ. μόλις σταμάτησε στη στάση), να βγάλει ένα δεξί φλας από νωρίς για να τον δει ο οδηγός του λεωφορείου και να του αφήσει χώρο.
Αντί γι αυτό τι έκανε; Άλλαξε λωρίδα απότομα και χώθηκε μπροστά στο κινούμενο λεωφορείο. Και ζήταγε και τα ρέστα από πάνω.- Πραγματικά, τόσο δύσκολο είναι να οδηγείς προγραμματίζοντας από πριν τις κινήσεις σου; Πάει ο άλλος στη μεσαία λωρίδα ψάχνοντας ένα δρόμο. 'Α, να η οδός Καραμπουζουκλή!', χράτς το τιμόνι δεξιά και σχεδόν θερίζει τον κακομοίρη με το παπάκι. Συνεχίζει, βρίσκει την έκθεση ειδών υγιεινής 'Κουραδέξ' που έψαχνε, σκρίτς καβαλάει το φρένο...
Ακριβώς όπως λένε τα υπογραμμισμένα. Το λεωφορείο βρισκόταν στην δεξιότερη από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και όχι στην (γεμάτη παρκαρισμένα) εσοχή. Προφανώς δεν ξέρω αν ο οδηγός είχε βγάλει φλας αλλά προσωπικά σπάνια προσπερνάω λεωφορείο που αποβιβάζει κόσμο 10 μέτρα πριν την έξοδο που θέλω να βγω. Τις 2-3 φορές που το έχω προσπεράσει κι εκείνο στο μεταξύ ξεκίνησε, αποδέχτηκα την 'ήττα' μου και βγήκα από την επόμενη έξοδο.
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............