-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως εγώ που είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε επέμβαση στα αυτοκίνητα θα προτιμήσω το V6.Κάνει και sexy ήχο.....Όπως επίσης 'καταστρέφει' το ζύγισμα με ένα βαρύ μοτέρ κρεμασμένο μπροστά, είναι πιο αργό, και φαντάζομαι, καίει και περισσότερο..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πάντως εγώ που είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε επέμβαση στα αυτοκίνητα θα προτιμήσω το V6.Κάνει και sexy ήχο.....
Όπως επίσης 'καταστρέφει' το ζύγισμα με ένα βαρύ μοτέρ κρεμασμένο μπροστά, είναι πιο αργό, και φαντάζομαι, καίει και περισσότερο..
Ο V6 είναι μόλις 14Kg βαρύτερος από τον 2.0ΤFSi, στα 169Kg, διαφορά πολύ μικρή για να έχει επίπτωση στο ζύγισμα.
Προσωπικά, προτιμώ ασυζητητί τον 3.2 -όσο και αν ο TFSi είναι θαυμάσιος και στο ελαφρύ αμάξωμα του ΤΤ δίνει πραγματικά υστερικές επιδόσεις-, διότι υπερέχει σε απόκριση χαμηλά, ήχο και ραφινάρισμα.Επιπλέον, το 3.2 quattro, στρίβει προφανώς και πολύ καλύτερα από το απλό 2.0Τ, οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην το προτιμήσει κανείς, από τη στιγμή που ιεραρχεί την ψυχαγωγία του πάνω από όλα και εφόσον η έλλειψη χρήματος δεν αποτελεί πρόβλημα.
Σε απόλυτες τιμές επιδόσεων μπορεί το 2.0Τ να είναι λίγο γρηγορότερο αλλά σε επίπεδο λειτουργίας το V6 είναι μακράν.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και τα κυβικά είναι αναντικατάστατα......το ιδιο θα ελεγα για τη ροπη σε ολο το φασμα στροφων
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Και τα κυβικά είναι αναντικατάστατα......
το ιδιο θα ελεγα για τη ροπη σε ολο το φασμα στροφων
Συμφωνώ και στα δύο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Και τα κυβικά είναι αναντικατάστατα......
το ιδιο θα ελεγα για τη ροπη σε ολο το φασμα στροφων
Πιστεύω πως αντικαθίστανται άνετα με το μοτέρ του ΤΤS
-
Ο χρήστης Nikos997 έγραψε:
Ξέχασα να πως περί Z4-TT. H Z4 έχει την πίσω κίνηση, το τέλειο ζύγισμα κλπ.
Το ΤΤ αντιπαραθέτει TFSI, τετρακίνηση και το κυριότερο χαμηλό βάρος χάρις στο Audi Space Frame σε συνδυασμό με καλή αεροδυναμική. Ρε παίδες οι BMW είναι υπερτιμημένες, ποιος θα πάρει τρίλιτρη Ζ4 (με ότι συνεπάγεται αυτό-υψηλότερα τέλη, ασφάλιστρα-όταν μπορεί με τα ίδια λεφτά να πάρει TT-S με τετρακίνηση και το ιδιοφυές DSG? Αναμένεται απάντηση και για την M έκδοση με το TT-RS. Θα έχει ενδιαφέρον τί θα απαντήσει σε αυτά η BMW με τη νέα Z4 που δεν αργεί.Sorry φίλε μου.....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!.....καμία επαφή...ποιο TT και ποιο RS??
Τεσπά,δεν συνεχίζω την κουβέντα εδώ γιατί πιστεύω οτι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.. -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Το ΤΤ αντιπαραθέτει TFSI, τετρακίνηση και το κυριότερο χαμηλό βάρος χάρις στο Audi Space Frame σε συνδυασμό με καλή αεροδυναμική. Ρε παίδες οι BMW είναι υπερτιμημένες, ποιος θα πάρει τρίλιτρη Ζ4 (με ότι συνεπάγεται αυτό-υψηλότερα τέλη, ασφάλιστρα-όταν μπορεί με τα ίδια λεφτά να πάρει TT-S με τετρακίνηση και το ιδιοφυές DSG? Αναμένεται απάντηση και για την M έκδοση με το TT-RS. Θα έχει ενδιαφέρον τί θα απαντήσει σε αυτά η BMW με τη νέα Z4 που δεν αργεί.Sorry φίλε μου.....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!.....καμία επαφή...ποιο TT και ποιο RS??
Τεσπά,δεν συνεχίζω την κουβέντα εδώ γιατί πιστεύω οτι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα..Μή βιάζεσαι, ακόμα δεν ήρθε το S, πόσο μάλλον για το RS που προορίζεται για 1η φορά να χρησιμοποιήσει τεχνολογία VW, με TSI στα 2,5 λίτρα.
Επιπλέον, καθόλου ανόμοια τα δύο μοντέλα. Άνετα συγκρίνονται σε όλες τις εκδόσεις.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Τεσπά,δεν συνεχίζω την κουβέντα εδώ γιατί πιστεύω οτι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα..Μή βιάζεσαι, ακόμα δεν ήρθε το S, πόσο μάλλον για το RS που προορίζεται για 1η φορά να χρησιμοποιείσαι τεχνολογία VW, με TSI στα 2,5 λίτρα.
Ποιο s και ποιό rs φίλε τεκνικ...τεσπά.
Αυτές οι κουβέντες είναι καλύτερα να γίνονται απο κοντά,άρα αφού ψήφισα και εξέφρασα την άποψη μου την κάνω για άλλο τόπικ. -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Τεσπά,δεν συνεχίζω την κουβέντα εδώ γιατί πιστεύω οτι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα..Μή βιάζεσαι, ακόμα δεν ήρθε το S, πόσο μάλλον για το RS που προορίζεται για 1η φορά να χρησιμοποιείσαι τεχνολογία VW, με TSI στα 2,5 λίτρα.
Ποιο s και ποιό rs φίλε τεκνικ...τεσπά.
Αυτές οι κουβέντες είναι καλύτερα να γίνονται απο κοντά,άρα αφού ψήφισα και εξέφρασα την άποψη μου την κάνω για άλλο τόπικ.Δε σε καταλαβαίνω...
Τότε η Ζ4, με ποιά μοντέλα είναι συγκρίσιμη?
-
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Παρατηρήστε ότι έτσι όπως έχουν τεθεί τα ερωτήματα της δημοσκόπησης ,οι επιλογές 1+3 πάνε μαζί και aφορούν αυτους που πιστεύουν ότι η audi ειναι ισάξια επιτυχώς ή μπροστά απο την BmwΔεν λένε τα ίδια πράγματα οι απαντήσεις 1 και 3, ασχέτως αν κατα κάποιο τρόπο η 1 συνηγορεί υπερ της AUDI. Aπλα, εφόσον δεχόμαστε οτι μέχρι και πριν λίγα χρόνια η BMW απείχε και μάλιστα πολύ απο την AUDI, η προσέγγιση της 2ης στην 1η, είναι το λογικό συμπέρασμα....Αλλωστε όπως λες και συ, 'aφορούν αυτους που πιστεύουν ότι η audi ειναι ισάξια επιτυχώς ή μπροστά απο την Bmw'. Αλλο επιτυχώς ισάξια λοιπόν και αλλο μπροστά...
Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως μέχρι τώρα τουλάχιστο, είναι οι ψήφοι της 3ης επιλογής.... Για να ΄μαι ειλικρινής, δε σκόπευα να τη βάλω αρχικά...Προφανώς θα έκανα λάθος....!!
-
Ο χρήστης Nikos997 έγραψε:
Θέματα προτεραιοτήτων λοιπόν αγαπητέ pad αλλά ξέρεις κάτι? Όποια δοκιμή Audi-Bmw να διαβάσω ξέρω από πριν το κινητή και αυτός είναι η Audi.
Από τις δοκιμές που μου έρχονται στο μυαλό είναι S5 με 335 και 116i με Α3 1.8TFSI.Σωστός...
-
Θέματα προτεραιοτήτων λοιπόν αγαπητέ pad αλλά ξέρεις κάτι? Όποια δοκιμή Audi-Bmw να διαβάσω ξέρω από πριν το κινητή και αυτός είναι η Audi.
Από τις δοκιμές που μου έρχονται στο μυαλό είναι S5 με 335 και 116i με Α3 1.8TFSI.Σωστός...
Τώρα πως γίνεται ένα turbo αμάξι (και μάλιστα με περγαμηνές και βραβεία στο ενεργητικό του) να είναι χειρότερο από ένα ατμοσφαιρικό (που θέλει στροφές για να ξυπνήσει) στη μεγάλη κατηγορία και στη μικρή το turbo να υπερισχύει, ειλικρινά δεν το γνωρίζω...Ίσως τα περιοδικά (στα οποία και εκεί δυίστανται οι απόψεις) να μας πουν...
Αν μιλάμε για τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ αίσθηση που αποκομίζει κάποιος από τα αυτοκίνητα τότε δεν υπάρχει καν σύγκριση BMW μακράν (όποιος την αγοράζει μια φορά ΣΠΑΝΙΑ φεύγει από αυτήν) -
Ναι αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Απ' όσο θυμάμαι η Audi πάντα κέρδιζε στο νήμα λόγω ομορφότερων εσωτερικών και μεγαλύτερων χώρων από τις BMW, ενώ στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς ήταν σταθερά δεύτερη.
-
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Τώρα πως γίνεται ένα turbo αμάξι (και μάλιστα με περγαμηνές και βραβεία στο ενεργητικό του) να είναι χειρότερο από ένα ατμοσφαιρικό (που θέλει στροφές για να ξυπνήσει) στη μεγάλη κατηγορία και στη μικρή το turbo να υπερισχύει, ειλικρινά δεν το γνωρίζω...Ίσως τα περιοδικά (στα οποία και εκεί δυίστανται οι απόψεις) να μας πουν...
Αν μιλάμε για τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ αίσθηση που αποκομίζει κάποιος από τα αυτοκίνητα τότε δεν υπάρχει καν σύγκριση BMW μακράν (όποιος την αγοράζει μια φορά ΣΠΑΝΙΑ φεύγει από αυτήν)+1...προτιμω να εχω ενα αμαξι με ολο το πακετο της οδηγικης ευχαριστησης(θεση οδηγησης-κιβωτιο-αξονας μεταδοσης-τιμονι) εστω και χωρις να βαζει φωτια στην ασφαλτο,απο ενα γρηγοροτερο που ομως δεν με 'φτιαχνει' να το οδηγησω στο ορια μου..
φυσικα αυτο ειναι προσωπικη αποψη και ειναι συμπερασμα απο την ερευνα αγορας που εκανα μεταξυ Α51,8 και της διλητρης 3αρας -
Ακριβως ετσι οπως τα λες ειναι φιλε.
Κι εγω της ιδιας φιλοσοφιας ειμαι πλεον.
Αλλα ο αξονας μεταδοσης που κολλαει ? -
Άλλο το να πάς γρήγορα και άλλο το να πας πολύ γρήγορα. Τι θέλω να πώ ???? πες ότι κάνεις λάθος εκτίμηση και βλέπεις ότι πας να μπεις με παραπάνω ταχύτητα σε στροφή και πρέπει να κατεβάσεις ταχύτητα!!!!....ο ατμοσφαιρικός χτυπάει κόφτη το πολύ , αλλά στο turbo αν πολύ μεγάλη απελευθέρωση υποδύναμης και ροπής δεν συγκρατηθέι από ένα ικανό πλαίσιο, τότε το αυτοκίνητο στην στροφή κινδυνεύει να πάρει την εφαπτομένη...Δεν είναι τυχαίο που στην formula 1 είχαν πολλά ατυχήματα και απαγόρεψαν τα turbo (και μιλάμε για λάθη επαγγελματίων οδηγών). Σίγουρα τα turbo φέυγουν πιο εύκολα, αλλά ο ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι προθυμότερος να συγχωρέσει τα οδηγικά μας λάθη.
Το marketing της VW-AUDI τα έχει κάνει θάλασσα...μετά από 4 χρόνια απέσυρε τους ατμορφαιρικούς (δεν μιαλάμε τώρα για κυβικά 3.2 και άνω που είναι αυτοκίνητα για ολίγους) και έβαλε turbo (λόγω του ότι έχει την εμπειρία αλλά και της κοστίζει φτηνότερα από το να εξελίξει έναν κινητήρα που χωρίς υπερτροφοδότη να βγάζει σχεδόν τα 'ιδια 'αλογα).Το να βγάζει μια εταιρεία πολλά μοντέλλα 1.4 turbo με παραπλήσιες υποδυναμεις (122. 125, 140, 170) το θεωρώ κοροιδία μιας και δεν κάνουν άλλο από το να επεμβένουν ηλεκτρονικά, στην έγχυση καυσίμου στον κινητήρα ή να επεμβαίνουν στις πιέσεις (bar) στο turbo. Η VW-AUDI στην δεκαετία του '90 είχε τον κινητήρα 1.8Τ που έβγαζε από 150-180 άλογα αν δεν κάνω λάθος. Τώρα λανσάρουν σαν καινούργιο τον TFSI 1800 με 160 PS. ποια η εξέλιξη βρε παιδιά ?? το να καίει λίγο λιγότερο??
Το service VW-AUDI σε αντιπροσωπεία , είναι ΧΑΛΙΑ !! πολύ ακριβό και χαμηλό σε αξιοπιστία (είναι βέβαια πολύ ικανοί στο να αλλάζουν παράθυρα, κλειδαρίες, τα φίλτρα. αλλά από μηχανολογικά βασίζονται μόνο στα διαγνωστικά μηχανήματα ! δεν σκαμπάζουν από μηχανολογία (γνώμη δική μου και πάρα πολλών φίλων σε σημείο που αν τυχόν υπάρχει μόνο μια αντιπροσωπεία στην περιοχή -σε επαρχιακή πόλη, π.χ Ηράκλειο Κρήτης- απλά δεν παίρνουν VW-AUDI).
Στο εσωτερικό η BMW έχει χάσει την αίγλη της (εξαιρουμένων σειρών 5 και άνω). Τα πλαστικά για την τιμή του αυτοκινήτου είναι μεν κομψά, αλλά όχι με την αναμενόμενη ποιότητα. Σε σχέση με τα προιγούμενα μοντέλα θα τα έλεγα φτηνά. δεν νομίζω ότι ένα αυτοκίνητο σειράς 1 αξ'ιζει 23000 ευρώ !! επίσης είναι γνωστό ότι οι κινητήρες BMW μετά από αρκετά χιλιόμετρα , λόγω πολυστροφότητας, πέφτουν σε απόδοση..
Μηχανολογικά πιστεύω ότι η BMW είναι σαφώς ανώτερη της VW-AUDI. Όταν αγοράζεις Mercedes μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο Mercedes, όταν αγοράζεις BMW μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο BMW, όταν αγοράζεις AUDI μπαίνεις σε αυτοκίνητο VW group !! Αυτό για πολλούς δεν είναι αμελητέο. -
Ο χρήστης NIAN έγραψε:
Άλλο το να πάς γρήγορα και άλλο το να πας πολύ γρήγορα. Τι θέλω να πώ ???? πες ότι κάνεις λάθος εκτίμηση και βλέπεις ότι πας να μπεις με παραπάνω ταχύτητα σε στροφή και πρέπει να κατεβάσεις ταχύτητα!!!!....ο ατμοσφαιρικός χτυπάει κόφτη το πολύ , αλλά στο turbo αν πολύ μεγάλη απελευθέρωση υποδύναμης και ροπής δεν συγκρατηθέι από ένα ικανό πλαίσιο, τότε το αυτοκίνητο στην στροφή κινδυνεύει να πάρει την εφαπτομένη...Δεν είναι τυχαίο που στην formula 1 είχαν πολλά ατυχήματα και απαγόρεψαν τα turbo (και μιλάμε για λάθη επαγγελματίων οδηγών). Σίγουρα τα turbo φέυγουν πιο εύκολα, αλλά ο ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι προθυμότερος να συγχωρέσει τα οδηγικά μας λάθη.
Το marketing της VW-AUDI τα έχει κάνει θάλασσα...μετά από 4 χρόνια απέσυρε τους ατμορφαιρικούς (δεν μιαλάμε τώρα για κυβικά 3.2 και άνω που είναι αυτοκίνητα για ολίγους) και έβαλε turbo (λόγω του ότι έχει την εμπειρία αλλά και της κοστίζει φτηνότερα από το να εξελίξει έναν κινητήρα που χωρίς υπερτροφοδότη να βγάζει σχεδόν τα 'ιδια 'αλογα).Το να βγάζει μια εταιρεία πολλά μοντέλλα 1.4 turbo με παραπλήσιες υποδυναμεις (122. 125, 140, 170) το θεωρώ κοροιδία μιας και δεν κάνουν άλλο από το να επεμβένουν ηλεκτρονικά, στην έγχυση καυσίμου στον κινητήρα ή να επεμβαίνουν στις πιέσεις (bar) στο turbo. Η VW-AUDI στην δεκαετία του '90 είχε τον κινητήρα 1.8Τ που έβγαζε από 150-180 άλογα αν δεν κάνω λάθος. Τώρα λανσάρουν σαν καινούργιο τον TFSI 1800 με 160 PS. ποια η εξέλιξη βρε παιδιά ?? το να καίει λίγο λιγότερο??
Το service VW-AUDI σε αντιπροσωπεία , είναι ΧΑΛΙΑ !! πολύ ακριβό και χαμηλό σε αξιοπιστία (είναι βέβαια πολύ ικανοί στο να αλλάζουν παράθυρα, κλειδαρίες, τα φίλτρα. αλλά από μηχανολογικά βασίζονται μόνο στα διαγνωστικά μηχανήματα ! δεν σκαμπάζουν από μηχανολογία (γνώμη δική μου και πάρα πολλών φίλων σε σημείο που αν τυχόν υπάρχει μόνο μια αντιπροσωπεία στην περιοχή -σε επαρχιακή πόλη, π.χ Ηράκλειο Κρήτης- απλά δεν παίρνουν VW-AUDI).
Στο εσωτερικό η BMW έχει χάσει την αίγλη της (εξαιρουμένων σειρών 5 και άνω). Τα πλαστικά για την τιμή του αυτοκινήτου είναι μεν κομψά, αλλά όχι με την αναμενόμενη ποιότητα. Σε σχέση με τα προιγούμενα μοντέλα θα τα έλεγα φτηνά. δεν νομίζω ότι ένα αυτοκίνητο σειράς 1 αξ'ιζει 23000 ευρώ !! επίσης είναι γνωστό ότι οι κινητήρες BMW μετά από αρκετά χιλιόμετρα , λόγω πολυστροφότητας, πέφτουν σε απόδοση..
Μηχανολογικά πιστεύω ότι η BMW είναι σαφώς ανώτερη της VW-AUDI. Όταν αγοράζεις Mercedes μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο Mercedes, όταν αγοράζεις BMW μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο BMW, όταν αγοράζεις AUDI μπαίνεις σε αυτοκίνητο VW group !! Αυτό για πολλούς δεν είναι αμελητέο.Πάντως δεν έχεις δίκιο για τις BMW. Οι κινητήρες έχουν την ίδια απόδοση. Τα turbo ίσως πέφτουν μετά από λίγο καιρό.
BMW ψήφισες δηλαδή?
-
Η BMW είναι μια κλάση μποστά από την VW-AUDI. και αυτή η διαφορά γίνεται ακόμα πιο εμφανής όσο ανεβαίνεις κατηγορία. Μπορεί στα 'μικρά' να υπάρχει κάποια κόντρα, αλλά στις εκδόσεις μεγαλομεσαίων και μεγάλων δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση. Βλέπετε, ΒΜW και Mercedes δεν είναι μόνο μέσα μεταφοράς, δεν είναι μόνο μηχανή και πλαστικό. Η πρώτη έχει την δυνατότητα να σε κάνει να παραμιλάς με το τιμόνι και να χαίρεσαι αυτό που λένε 'fun to drive', η mercedes από την άλλη εξακολουθεί να έχει έναν πιο λιμουζινάτο χαρακτήρα, ο οποίος μπορεί να μην είναι αρεστός σε πολλούς. Έχει όμως μια χροιά,.....πάει σαν Mercedes ! Ξέρεις σε τι αμάξι μπαίνεις !
Αν υποθέσουμε ότι μπαίνεις σε ένα VW-AUDI χωρίς πλαστικά ( ή με τα μάτια κλειστά ή μπαίνοντας σε ένα παλαιότερο μοντέλο) θα μπορέσεις να καταλάβεις σε τι αυτοκίνητο μπήκες??
Η BMW είναι μια καταξιωμένη φίρμα που προσπαθεί να κάνει καλύτερα αυτοκίνητα (το ίδιο και η Mercedes), ας μην ξεχνάμε ότι πήραν και το ρίσκο να διατηρήσουν-εξελίξουν την κίνηση στον πίσω άξονα, όταν όλοι οι άλλοι στον βωμό του κέρδους πήγαν στην μπροστινή κίνηση. Η VW-AUDI ή καλύτερα το VW group προσπαθεί να πουλήσει αυτοκίνητα.
BMW λοιπόν !!
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???