-
Παιδιά αν μπορείτε να μου απαντήσετε σε μερικά ερωτήματα θα ήμουν ευγνώμων.
Σίγουρα το πρώτο θα έχει ερωτηθεί αλλα έψαξα στης πρώτες 10 σελίδες και τίποτα δεν βρήκα.
Έχω ένα Audi 80 μοντέλο 1985. Κάθεται στο garage εδώ και 15 χρονια και δεν έχει κουνηθεί, aπό τότε που ξενιτεύτηκα. Ούτε σκοπεύω να ξοδευτώ να το συμμαζέψω για να το χρησιμοποιήσω. Πινακίδες δεν έχει πάνω, για να μην πληρώνω τέλη κυκλοφορίας.
- Χρειάζεται να έχει πινακίδες πάνω το αυτοκίνητο για να μπορέσω να κάνω απόσυρση?
- Πρέπει να λειτουργεί και να το παο οδηγώντας? Η γίνετε να το παραδώσω πάνω σε γερανό?
- Πραγματικά ο σκοπός μου είναι να το πάρη η μικρότερη μου αδερφή για να πάρη ένα Honda CTR, και να μου αφήσει το Golf 1.4L για της διακοπές μου. Οποτε γίνετε να το κάνω μεταβίβαση στο όνομα της και να το παράδοση αυτή σαν δικό της?
Σας ευχάριστο πολλή παιδιά προκαταβολικά. Αν ξερή κάποιος ας ρήξη λίγο φως στην περίπτωση μου.
-
OUZO power καλημέρα
- Ναι οι πινακίδες πρέπει να είναι πάνω στο αυτοκίνητο. Επίσης πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
- Ναι. Πρέπει να είναι αυτοκινούμενο.
- Εαν ενδιαφέρεσαι και για τα επιπλέον 1000 € της επιδότησης αγοράς καινούριου, η άδεια του καινούριου πρέπει να βγει στα ίδια στοιχεία με την άδεια του αυτοκινήτου που απέσυρες. Εαν η άδεια του παλιού είναι στο όνομά σου, πρέπει να βγει και το καινούριο στο όνομά σου. Για να κάνεις μεταβίβαση πρέπει να έχει περάσει ΚΤΕΟ, και πέρα απ' αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι ισχύει σε περίπτωση μεταβίβασης...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
OUZO power καλημέρα- Ναι οι πινακίδες πρέπει να είναι πάνω στο αυτοκίνητο. Επίσης πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
- Ναι. Πρέπει να είναι αυτοκινούμενο.
- Εαν ενδιαφέρεσαι και για τα επιπλέον 1000 € της επιδότησης αγοράς καινούριου, η άδεια του καινούριου πρέπει να βγει στα ίδια στοιχεία με την άδεια του αυτοκινήτου που απέσυρες. Εαν η άδεια του παλιού είναι στο όνομά σου, πρέπει να βγει και το καινούριο στο όνομά σου. Για να κάνεις μεταβίβαση πρέπει να έχει περάσει ΚΤΕΟ, και πέρα απ' αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι ισχύει σε περίπτωση μεταβίβασης...
Ευχάριστο φιλε. Με αλλα λόγια αποκλείεται να γίνη απόσυρση. Με βάση αυτά που λες δεν συμφέρει καθόλου.
Αστο να κάθεται και να σαπίζει.
-
Μετα απο 10 εργασιμες(2 βδομαδες) παραλαβαμε επιτελους το πιστ/κο καταστροφης
Ψυχραιμια,ομως τα βασανα δεν τελειωσαν.Παμε αυριο για πιστ/κο διαγραφης
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Μετα απο 10 εργασιμες(2 βδομαδες) παραλαβαμε επιτελους το πιστ/κο καταστροφηςΨυχραιμια,ομως τα βασανα δεν τελειωσαν.Παμε αυριο για πιστ/κο διαγραφης
Χμμ εγώ θα πρότεινα καλύτερα να πάρεις κάνα τηλέφωνο πρώτα... και εξηγούμαι:
- Ημερομηνία παράδοσης:30/9
- Βεβαίωση παραλαβής: 2/10
- Πιστοποιητικό καταστροφής: 12/10 (στο πιστοποιητικό αναφέρει έκδοση 5/10, αλλά ντεμέκ αργήσαν να πάρουν πρωτόκολλο παράδοσης πινακίδων από το Μεταφορών)
4. ΠΡΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ (ολογράφως και με κεφαλαία για να φαίνεται Σήμερα 15/10/2009 (στο χαρτί λέει έκδοση 13/10 και είναι και ΟΚ έτσι με τις ημερομηνίες)
Η καθυστέρηση από το 3 στο 4 οφείλεται στο ότι ο καταστροφέας (aka ΕΟΔΕ) πάει όποτε μαζέψει αρκετά πιστοποιητικά καταστροφής στο μηχανολογικό, εκεί ελέγχονται(;) από έναν και εκτυπώνονται διαγραφές από άλλον. Π.χ. εμένα το καταστροφής πήγε Τρίτη 13/10 στο μηχανολογικό (μαζί με άλλα 40 από τον ίδιο καταστροφέα) και τυπώθηκε η διαγραφή ή χτές αργά ή σήμερα. - Πρέπει τώρα άραγε πρώτα να πάρεις το 1000ρικο από την ΔΟΥ και μετά να βγάλεις άδεια για το καινούριο για το δεύτερο 1000ρικο; ή μπορώ να βγάλω άδεια για το καινούριο και να τα πάρω όλα μαζί όποτε γουστάρω; ένα σίγουρο θέμα που θα προκύψει τώρα είναι με τις ΔΟΥ, τί παραστατικό θα βγάζουν γιατί στάνταρ το 1000ρικο αυτό θα φορολογηθεί (λεφτά από το κράτος παίρνεις). Ο διευθυντής του Μεταφορών που εξέδωσε την δικιά μου διαγραφή όταν τον ρώτησα είμπε επί λέξη:'Φέρε φωτοτυπία της πράξης (γιατί με το πρωτότυπο παίρνεις το 1000ρικο) για να βγάλεις άδεια για το καινουριο και να γραφτούν οι παρατηρήσεις 'από απόσυρση' και να βγεί και τίτλος πληρωμής και αντίγραφο άδειας για την πληρωμή. Πάντως καλού κακού θα πάω αύριο (ελπίζω) στη ΔΟΥ εδώ και στον έμπορα έδωσα φωτοτυπία της πράξης.
Ααααχχχ ένα βάσανο γμτ η ζωή όλη.....
-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
- Ημερομηνία παράδοσης:30/9
- Βεβαίωση παραλαβής: 2/10
- Πιστοποιητικό καταστροφής: 12/10 (στο πιστοποιητικό αναφέρει έκδοση 5/10, αλλά ντεμέκ αργήσαν να πάρουν πρωτόκολλο παράδοσης πινακίδων από το Μεταφορών)
- ΠΡΑΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ (ολογράφως και με κεφαλαία για να φαίνεται Σήμερα 15/10/2009 (στο χαρτί λέει έκδοση 13/10 και είναι και ΟΚ έτσι με τις ημερομηνίες)
Που την έβγαλες βρε μπαγάσα; Εγώ έχω τις ίδιες ημερομηνίες με σένα και ακόμη τραβιέμαι για την πράξη οριστικής διαγραφής!
Βέβαια ο νόμος του Murphy εφαρμόστηκε και στην περίπτωσή μου και είχα και εγώ καθυστέρηση, καθώς η εταιρεία που έκανε το αυτοκινητάκι μου πακετάκι φρόντισε να γράψει στον κυβισμό του οχήματος: 0 (ΜΗΔΕΝ)!
Αυτή η αναμονή με σκοτώνει. Άσε που αρχίσανε οι κακοκαιρίες, σε λίγο θα αρχίσουν και τα χιόνια και το καημένο το αυτοκίνητο είναι στην αλάνα από τις αρχές Αυγούστου και το parking μου άδειο...
-
Pitt κάτι πολύ βαθιά μέσα μου λέει πως στην αλυσίδα κράτος-ΕΔΟΕ-Μεταφορών-ΔΟΥ ο βασικός αδύναμος κρίκος ήταν η ΕΔΟΕ. Από εκεί ξεκίνησαν τα πολλά προβλήματα. Και αριθμώ:
- Το πρώτο καταστροφικό διήμερο. Το σύστημα τους ήταν φτιαγμένο για να δέχεται ένα αυτοκίνητο τη βδομάδα όπως συνηθιζότανε. Ο υπεύθυνος δήλωσε πως είναι οι εταιρίες έτοιμες. Το σύστημά τους όμως όχι. Και έτσι για ένα διήμερο λάμβαναν αμάξια χωρίς να τα καταχωρούν. Το πρώτο διάστημα μέχρι τις εκλογές πλακώσαν όλοι από φόβο μήπως και η νέα κυβέρνηση το καταργήσει. Και έγινε ότι έγινε.
- Οι εταιρίες αυτές δεν πληρώνονται από την ΕΔΟΕ. Πληρώνονται με το κιλό παλιοσίδερα που πουλάν ή από τα ανταλλακτικά που βγάζουν από τα προς απόσυρση αμάξια. Έτσι πρώτιστος στόχος τους ήταν να πάρουν όσα πιο πολλά μπορούν αδιαφορώντας και για τους κατόχους αλλά και για το όλο σύστημα.
- Οι εταιρίες αυτές δεν είναι και τίποτα πυρηνικά εργαστήρια. Ως επί το πλείστον μαντράδες ανταλλακτικών ήτανε (και είναι πολλές) με δυο - τρία μαστόρια μέσα και έναν πιτσιρικά στο γκουμπιούτερ που καταχωρεί, και κάνανε συμφωνία συνεργασίας με την ΕΔΟΕ. Το κράτος και η ΕΔΟΕ μάλλον στήριξε πολλά σ' αυτούς και είχε την απαίτηση να δουλέψουν για να λειτουργήσει ή όλη η ιστορία παρά να δουλέψουν για το μεροκάματο όπως ξέρανε.
Με όλα αυτά δεν κατακρίνω τις εταιρίες αποκλειστικά σαν υπεύθυνες για το μπάχαλο και την μη τήρηση των ημερομηνιών. Η ανοργανωσιά και η βιασύνη στο να προχωρήσει η όλη ιστορία φάνηκε όμως με το παραπάνω μέχρι τώρα να ξεκινάει και να καταλήγει σ' αυτές. Μέχρι το κράτος βέβαια να ξυπνήσει και να αποδείξει πως ΑΥΤΟ είναι το πιο ανοργάνωτο κομμάτι σ' αυτόν τον τόπο και να επανακτήσει τα πρωτεία βλακείας που προς στιγμήν δείχνει να έχει απωλέσει...
-
Ευθυνες σιγουρα βαρυνουν και την προηγουμενη πολιτικη ηγεσια των Υπουργειων που εμπλεκονται στη διαδικασια.Η προεκλογικη βιασυνη τους οδηγησε σε κακη εκτιμηση της ελληνικης πραγματικοτητας
-
Αραγε εχει κλεισει κάποια πλήρρης υπόθεση μέχρι τώρα?
Δηλαδή εχει αγοράσει κάποιος νέο αυτοκίνητο ( να εχει πάρει στα χέρια του) μετά απο την ολόκληρη διαδικασιά? -
Αν κάνετε λίγο υπομονή μέχρι Τρίτη απόγευμα - Τετάρτη πρωί ελπίζω (για το καλό της ψυχικής μου και σωματικής τους υγείας) να το έχω πάρει στα χέρια μου. Πάντως μίλησα σήμερα με το διευθυντή και την προϊσταμένη μεταφορών της νομαρχίας και τα συμπεράσματα είναι τα εξής: Για το νέο αμάξι ΔΕΝ είναι απαραίτητη η προσκόμιση του πιστοποιητικού οριστικής διαγραφής (πάντως εγώ μια φωτοτυπία θα την έχω μαζί μου). Απλά στην αίτηση άδειας ζητάς να συμπληρωθεί το 'από απόσυρση του τάδε' και αυτοί θα κάνουν έλεγχο αν όντως έχει διαγραφεί το τάδε και ήταν στο όνομά αυτού που θέλουμε να βγει η άδεια (λογικό μιας και οι ίδιοι το έχουν διαγράψει). Βέβαια σε άλλη διεύθυνση μεταφορών άλλης νομαρχίας (και συγκεκριμένα αυτής που διέγραψε το όχημα) ο διευθυντής με είπε 'φέρε μια φωτοτυπία και θα στην βγάλω την άδεια' (επίσης λογικό μιας και δεν είπε 'φέρε θεωρημένο αντίγραφο της διαγραφής').
Από επίσκεψη μετά στο τμήμα εξόδων της ΔΟΥ μου μπας και τσιμπούσα το χιλιαρικάκι, το βλέμμα των υπαλλήλων ήταν όλα τα ριάλια. (Παρένθεση: τα τμήματα που έχουν να κάνουν με δοσοληψίες στην εν λόγω ΔΟΥ, τις Παρασκευές αρχειοθετούν, δεν εορτάζουν και δεν δέχονται επισκέψεις). Η αλληθωρίζουσα μανδάμ αφού με εκοίταξε πάνω από τα πατομπούκαλά της, τράβηξε μια γερή μασησιά της (μάλλον διπλής μερίδας) τσίχλας της και σαν μυρηκαστικό που στραβοκατάπιε, μόρφασε και είπε 'αληθινό είναι αυτό;'. Ο δε άλλος αφού το διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ για κάνα πεντάλεπτο, είπε με περισπούδαστο ύφος 'παλικάρι αν δεν ξέρω σε ποιον φορέα θα χρεωθούν τα λεφτά δεν μπορώ να στα δώσω'!!!. Μ' αρέσει που το διαβασε κιόλα!!!! 6 γραμμές ρε τεράστιε έχει το χαρτί και η προτελευταία αναφέρει το φορέα που θα βαρύνει το έξοδο!! Τέσπα μην έχουμε απαιτήσεις. Και θα ενημερωθούν και θα πλερώσουνε. Αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα όμως είναι πως μάλλον τα λεφτά της απόσυρσης ΔΕΝ θα φορολογηθούν (νομίζω πως αυτό είναι το καθεστώς που ισχύει στις επιδοτήσεις και αυτό ΕΙΝΑΙ επιδότηση).
Αυτά τα ολίγα. Καλό κουράγιο εις άπαντες και καλό Σ/Κ. -
Σημερα πηγαμε με το πιστ/κο καταστροφης στο συγκοινωνιων και 99% τη Δευτερα εχουμε το πιστ/κο διαγραφης στα χερια μας
-
Σημερα πηγαμε με το πιστ/κο καταστροφης στο συγκοινωνιων και 99% τη Δευτερα εχουμε το πιστ/κο διαγραφης στα χερια μαςΕΣΥ το πήγες; Δεν το πήγε ο καταστροφέας; Άσχετο αλλά με έκανε εντύπωση.... δουλειά τους είναι. Εσύ μόνο το ένα από τα 4 αντίγραφα παίρνεις και καλό θα είναι να το κρατήσεις μαζί με τη δήλωση κατάστασης οχήματος γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα ζητήσει η ΔΟΥ για την πληρωμή του ποσού. Δεν τζογάρω με δαύτους.
-
Εγω θελω να ρωτησω, αν καποιος που απεσυρα αμαξι, και δεν αγορασε νέο, αν πηρε το χρημα στα χερια του.
-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Σημερα πηγαμε με το πιστ/κο καταστροφης στο συγκοινωνιων και 99% τη Δευτερα εχουμε το πιστ/κο διαγραφης στα χερια μας
ΕΣΥ το πήγες; Δεν το πήγε ο καταστροφέας; Άσχετο αλλά με έκανε εντύπωση.... δουλειά τους είναι. Εσύ μόνο το ένα από τα 4 αντίγραφα παίρνεις και καλό θα είναι να το κρατήσεις μαζί με τη δήλωση κατάστασης οχήματος γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα ζητήσει η ΔΟΥ για την πληρωμή του ποσού. Δεν τζογάρω με δαύτους.
Και γω αυτο νομιζα αλλα ο μαντρας(η γοητευτικη κορη του βασικα ) μαλλον οχι...Τεσπα για να ξεμπερδευω παω στο συγκοινωνιων τους δειχνω το αντιγραφο ,κανει ενα cross check με την κατασταση του ο υπαλληλος,το βρισκει κι εκκινει τη διαδικασια εκδοσης του πιστ/κου διαγραφης.Παιρνω το πιστ/κο καταστροφης και φευγω
Κι αναρωτιεμαι:Επρεπε να μπουμε εμεις σ'αυτη την ταλαιπωρια?Δεν μπορουσαν να το λυσουν μεταξυ τους?
-
Σημερα πηγαμε με το πιστ/κο καταστροφης στο συγκοινωνιων και 99% τη Δευτερα εχουμε το πιστ/κο διαγραφης στα χερια μαςΕύχομαι να το πάρεις όπως λές, αλλά χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, αν η αρμόδια υπηρεσία είναι της ΝΑ Δυτ. Θεσσαλονίκης και το πιστοποιητικό καταστροφής έχει σημερινή ημερομηνία, κατά 99% δεν θα το έχεις την Δευτέρα.
Σήμερα (16/9) με χίλια ζόρια πήρα την Πράξη Οριστικής Διαγραφής. Ημερομηνία κατάθεσης πιστοποιητικού καταστροφής 12/9.
Έχω δώσει Φ/Α στην αντιπροσωπεία για την έκδοση της νέας άδειας και περιμένω εξελίξεις καθώς είναι η πρώτη άδεια που θα εκδώσουν με απόσυρση.
Καλό Σαββατοκύριακο
-
@mindfresh Να υποθέσω πως η κόρη του μαντρά ήτο η επιστήμων με το γκουμπιούτερ; Κάτσε τώρα γιατί εδώ παίζει ιστορία. Για να βγει το πιστοποιητικό καταστροφής ο μαντράς ή μάλλον η συμπαθεστάτη νεαρά, έπρεπε να έχει πρωτόκολλο παράδοσης πινακίδων στο μεταφορών. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι πινακίδες σου είναι ΗΔΗ στο μεταφορών. Ο τυπάς που κάνει το cross check στον γκουμπιούτορα ναι βλέπει πως μπορεί να εκδόσει οριστική διαγραφή (σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, πινακίδες άδεια κλπ) αλλά τα στοιχεία του αυτοκινήτου είναι πιθανόν σε κάποιον άλλο υπάλληλο ο οποίος τα βάζει σε φακέλους, τσεκάρει ίσως και τίποτα καταστάσεις κατάσχεσης η ιδιοκτητών και τα προωθεί στον εκτυπωτή. Για να σου δώσω να καταλάβεις όταν πήγα Τετάρτη στο μεταφορών και ενώ είχε εκδοθεί Δευτέρα ή Τρίτη το καταστροφής, ο τυπάς (μεγάλο αλάνι και Καζαντζιδοοπαδός) με λέει 'νταξ μωρέ πέντε λεπτά δουλειά είναι, για να δω, μμμμμ ναι εδώ είναι τα στοιχεία σου, να βγάλουμε διαγραφή, σύρε φέρε το φάκελό σου από τον από κάτω' και ο από κάτω (που να του μαραθεί η ορχιδέα και να βρει άλλον να του τρυγάει το αμπέλι) αρνιόταν κατηγορηματικά και ας είχα κάνει 50 χιλιόμετρα μέσα από καταρράκτη. Έπειτα σκέψου πως από τώρα αρχίζουν και φτάνουν στις νομαρχίες ντάνες και κούτες τα καταστροφής με τα στοιχεία. Λογικά την σκέψη σου θα την έχουν άλλοι 15 τουλάχιστον. Καλό κουράγιο.
@Pitt ΤΣΕΚΑΡΕ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (εδώ που έφτασες έφαγες το γάιδαρο οι τελευταίες τρίχες της ουράς όμως δεν χωνεύονται ούτε με underberg) την ημερομηνία έκδοσης της διαγραφής (αν και λογικά θα είναι τουλάχιστον μια μέρα πριν), ώστε το τιμολόγιο να είναι μια μέρα μετά την διαγραφή και όχι την καταστροφή.
@cooler σε προηγούμενο ποστ μου λέω (κι αν δεν το είπα το λέω τώρα) πως οι ΔΟΥ δεν έχουν ενημερωθεί ΕΠΙΣΗΜΑ πως θα δώσουν τα λεφτά. Δηλ. ενώ το ΦΕΚ αναφέρει τον φορέα (23/200) και τον κωδικό αριθμό εξόδου (ΚΑΕ 5195) από τον οποίο θα πάρουν τα λεφτά, ο κάθε υπάλληλος θέλει προσωπικό φαξ - 'κύριε Αντώνη της Α' ΔΟΥ' - από τον υπουργό τον ίδιο - 'φιλικά Λάκης' - για να πατήσει τα κουμπιά. Έπειτα (από προσωπικό τσεκάρισμα) μέχρι την Παρασκευή ΔΕΝ είχε εισαχθεί ο εν λόγω ΚΑΕ στο on-off line σύστημα των ΔΟΥ. Οπότε για τα λεφτά 'καλή βδομάδα'.
Α και κάτι που είδα τώρα. Πάνω στην πράξη οριστικής διαγραφής, στο αντίγραφο που παίρνεις και είναι αντίγραφο για την ΔΟΥ όπως λέει πάνω πάνω, πρέπει να αναφέρει σύμφωνα με το ΦΕΚ και την διευκρινιστική τα εξής:
'Διεγράφη οριστικά απο τα μητρώα την παραπάνω ημερομηνία κλπ. Το παρόν πιστοποιητικό το οποίο αποτελεί τίτλο πληρωμής ... ισχύει από την επόμενη της ημερομηνίας έκδοσης. ΤΟ ΟΙΚΟΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔ. ΦΟΡΕΑ=23/200 ΚΑΕ=5195 ΚΑΙ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ :[1000] ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ.' Δηλ. το μεταφορών κάνει λίγη από τη δουλειά της ΔΟΥ (υπολογίζει το ποσόν και λέει που είναι τα λεφτά) αλλά είπαμε. Ο Κύριος Αντώνης θέλει πρώτα γράμμα από τον Κύριο Λάκη (τα ονόματα είναι φανταστικά, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και κάθε ομοιότης είναι τελείως, μα τελείως, μα τη Παναγία, μάναμ τι σπληνάντερο είναι αυτό, συμπτωματική). -
Θα 'θελα να ακούσω τη γνώμη σας για το τι να προτιμήσω, πώληση ή απόσυρση; Ξεκινάμε :
- Έχω το KIA Shuma, Ιαν 2000 η αγορά, 145.000 χλμ. στο οδόμετρο.
- Σε γνωστό site μεταχειρισμένων βλέπω μέση τιμή για το Shuma κάπου στα 3000 ευρώ.
- Πολλές από τις αγγελίες αυτές έχουν μπει πριν από 1 ή 2 μήνες κι ακόμα τίποτα...
- Για να είμαι ειλικρινής το λυπάμαι να πάει για διάλυση γιατί βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Χρειάζεται βέβαια αμορτισέρ, επισκευή μπροστινής ανάρτησης, ψιλομερεμέτια, δηλαδή πάνω από 1000 ευρώ για να 'δείξει'. Τα πλαστικά του επίσης είναι πλέον γηρασμένα. Η μηχανή του όμως αστέρι, αν και δε φημίζεται πλέον για την οικονομία της.
- Φοβάμαι μη μου μείνει απούλητο ή μήπως αναγκαστώ τελικά να το 'χαρίσω' για 500-1000 ευρώ, ενώ με την απόσυρση κερδίζω συνολικά 2.500 ευρώ.
Μάλλον να πάει για απόσυρση, έτσι;
-
Από αυτά που λες θέλεις να απαλλαγείς από αυτό, να φύγει από σένα, ακόμα κι εσύ το έχεις πάρει απόφαση απλά κάτι σε κρατάει ακόμα... Έχεις όμως λόγο να το διώξεις τώρα; Υποτίθεται η απόσυρση θα ισχύει για αρκετό διάστημα οπότε έχεις περιθώρια να το σκεφτείς. Στο μεταξύ έχεις τη χρήση του αυτοκινήτου ακόμα και χωρίς να δώσεις δεκάρα για τα μερεμέτια. Και όποτε το αποσύρεις στα επόμενα 2 χρόνια έχεις τα 2500. (ίσως βολεύει να το κρατήσεις σαν 2ο για πόλη μικρές αποστάσεις κλπ.)
Θα έλεγα βάλε μια αγγελία για 2800 με σκοπό να το δώσεις για 2500. Αν τα πάρεις γρήγορα είσαι στα ίδια με την απόσυρση και παίρνεις όποιο θέλεις χωρίς να τρέχεις για απόσυρση.
Αν δεν τα πάρεις σύντομα και καθώς η αξία του θα τείνει στο μηδέν τότε πάλι περιμένεις και το αποσύρεις όταν έρθει αυτό που θέλεις.
Αυτό που ίσως παίξει ρόλο στην απόφασή σου είναι το πόσο θα χρειαστεί να μείνεις χωρίς αυτοκίνητο και το πόσο μπελάς είναι η ιστορία με την απόσυρση (αν πρέπει να την κάνεις εσύ). -
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Θα 'θελα να ακούσω τη γνώμη σας για το τι να προτιμήσω, πώληση ή απόσυρση; Ξεκινάμε :- Έχω το KIA Shuma, Ιαν 2000 η αγορά, 145.000 χλμ. στο οδόμετρο.
- Σε γνωστό site μεταχειρισμένων βλέπω μέση τιμή για το Shuma κάπου στα 3000 ευρώ.
- Πολλές από τις αγγελίες αυτές έχουν μπει πριν από 1 ή 2 μήνες κι ακόμα τίποτα...
- Για να είμαι ειλικρινής το λυπάμαι να πάει για διάλυση γιατί βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Χρειάζεται βέβαια αμορτισέρ, επισκευή μπροστινής ανάρτησης, ψιλομερεμέτια, δηλαδή πάνω από 1000 ευρώ για να 'δείξει'. Τα πλαστικά του επίσης είναι πλέον γηρασμένα. Η μηχανή του όμως αστέρι, αν και δε φημίζεται πλέον για την οικονομία της.
- Φοβάμαι μη μου μείνει απούλητο ή μήπως αναγκαστώ τελικά να το 'χαρίσω' για 500-1000 ευρώ, ενώ με την απόσυρση κερδίζω συνολικά 2.500 ευρώ.
Μάλλον να πάει για απόσυρση, έτσι;
Αν όπως λες η αγοραία του τιμή είναι 3 χιλιάρικα (και φεύγει δύσκολα), το δικό σου θέλει 1 χιλιάρικο για να στρώσει οπότε υπολογίζεις να βγάλεις ένα διχίλιαρο πάνω κάτω από την πώληση και με την απόσυρση βρίσκεσαι με 2,5 χιλιάρικα (εφόσον αγοράσεις καινούριο), τότε ναι, το λογικό είναι να πάει για απόσυρση.
-
πώληση ή απόσυρση; Ξεκινάμε :
- Έχω το KIA Shuma, Ιαν 2000 η αγορά, 145.000 χλμ. στο οδόμετρο.
Απόσυρση αργότερα, όταν σου βγάλει καμμιά σοβαρή βλάβη και είναι στο απροχώρητο, οπότε έχει κλείσει τον κύκλο του.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016