-
Για πείτε, όσοι πήγατε: πόση ώρα σας πήρε η διαδικασία της παράδοσης? Πρέπει να'χεις ραντεβού ή απλά στήνεσαι στην ουρά?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Σημερα πήγαμε ενα nissan 100sx ενοςφίλου για αποσυρση! Το ζυγήσαν, το φωτογραφισαν κα ιτο βάλαν στη σειρά για scrapοποίηση!
Εντος 8 ημερών πέρνουμε τη βεβαίωση καταστροφης και εντος των επόμενων τριών ημερων ενημερωνεται το μηχανολογικό αρα και μπορούμε να βγάλουμε την άδεια του νέου μας αυτοκινήτου επωφελούμενοι της εκπτώσεως!Κατι που ρώτησα και δνε πήρα απαντηση που να με καλυψη...μπορούμε να αποσύρουμε το αυτοκινητο μας σε εταιρια εντος του νομου μας ή μπορούμε και σε άλλο, όμορο, νομό?
Γιατι για να πάω το σαραβαλακι μου στο νομο μου πρέπει να κάνω ~50 χιλιομετρα ενω σε διπλανό νομό μόνο 15χιλιομετρα!!!Για το δεύτερο τουλάχιστον μπορώ να σου απαντήσω μιας και αρκετοί από Καβάλα τα δίνουμε-δώσαμε σε εταιρία στη Δράμα. Να δω τι θα γίνει βέβαια που θα παν να τα δώσουν στο μηχανολογικό της Δράμας τι θα γίνει αλλά τέλος πάντων.
Αυτό που αναφέρεις στα bold όμως δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει. Δηλαδή αν χρειάζεται και το εξτρά τριήμερο μετά το πιστοποιητικό καταστροφής για να βγάλεις άδεια στο καινούριο. Νομίζω αρμόδιοι είναι το μηχανολογικό (ποιο ακριβώς χαρτί χρειάζεται για να βγει η νέα άδεια που να λέει το 'από απόσυρση') και όχι οι εταιρίες σκραποποίησης, οι οποίες δε με δώσαν και την καλύτερη εντύπωση μέχρι τώρα από πλευράς αϊ-κιου και νο(ν)οτροπίας. Ίσως αλλού να είναι πιο νορμάλ τα πράματα, αλλά αποκόμισα την ιδέα πως πιστεύουν πως μας κάνουν χάρη, είμαστε υποχρεωμένοι σ' αυτούς, αυτοί ξέρουν από γκουμπιούτερ ενώ όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός όχι και άλλα για τα οποία μάλλον είμαι προκατειλλημένος πλέον και δεν τα αναφέρω. -
ρε παιδιά αλήθεια γιατί τέτοια βιασύνη?
φοβάστε οτι θα καταργηθεί απο ΠΑΣΟΚ ή παίζουν καλές ευκαιρίες απο αντιπροσωπείες? -
Μωρέ ας όψεται η ανάγκη που ξεμείναμε από τουτού και τρέχουμε με τα νοικιάρικα. Και στο κάτω κάτω γιατί να σκονίζεται απέξω από την αντιπροσωπεία παρά στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο και να το χαίρομαι.
-
Την Τετάρτη παρέδωσα με πόνο ψυχής την καλογυαλισμένη μου Ascona '86 για ευθανασία. Πήγαμε με δυο αυτοκίνητα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και η σύζυγος που την οδηγούσε με το ζόρι έβλεπε μπροστά της, γιατί είχε βαλαντώσει στο κλάμα. Το είχαμε από νέοι βλέπεις. Όπως είπε και ο Angel!!! δε δένεσαι με τα παλιοσίδερα αλλά με όλα αυτά που σου θυμίζουν.
Αν δεν υπήρχαν λόγοι ασφαλείας, θα το κρατούσα.
Είχε 270.000km, ήταν σκυλί μαύρο, σε άριστη κατάσταση, όλα τα ανταλλακτικά της GM και τα λάστιχα μερικών μηνών. Δεν είχε τίποτε το αυτοκίνητο, αλλά... ακριβώς αυτό ήταν το πρόβλημα. Δεν είχε αερόσακους, δεν είχε ABS, δεν είχε ESP, δεν, δεν, δεν...Πρώτη μέρα που ίσχυε το μέτρο και ήταν το τρίτο αυτοκίνητο που παραλάμβανε η εταιρεία ανακύκλωσης. Το παιδί που το παρέλαβε όταν είδε την άδεια κυκλοφορίας γυρνάει λέγοντας ότι δεν μπορεί να το παραλάβει γιατί ήταν γραμμένη με το χέρι... Αντί απάντησης τον ρώτησα 'πότε γεννήθηκες παλληκάρι μου?', ξεροκατάπιε και συνέχισε τον έλεγχο.
Ανοίγει το καπώ και ψάχνει πάνω στον κινητήρα. 'Τι ψάχνεις? Να σε βοηθήσω?' τον ρωτάω. 'Ψάχνω τον αριθμό πλαισίου αλλά δεν τον βρίσκω' μου λέει. Στην παρατήρησή μου 'Συνήθως ο αριθμός πλαισίου βρίσκεται στο πλαίσιο το οχήματος, εκεί που ψάχνεις θα βρεις τον αριθμό του κινητήρα' μου απαντάει: 'Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα κύριε. Τα δύο άλλα που παραλάβαμε είχαν εδώ τον αριθμό πλαισίου' ...
Εν πάσει περιπτώσει, σήμερα είχα την ενημέρωση ότι Δευτέρα ή Τρίτη θα έχω την βεβαίωση καταστροφής. Για να δούμε οι 'τρεις ημέρες' της Δ/νσης Συγκοινωνιών πόσο χρονική διάρκεια έχουν...
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Για πείτε, όσοι πήγατε: πόση ώρα σας πήρε η διαδικασία της παράδοσης? Πρέπει να'χεις ραντεβού ή απλά στήνεσαι στην ουρά?Πας,το αφηνεις,κι αν ειναι online το συστημα παιρνεις τη βεβαιωση παραλαβης,σου καλουν και ταξακι και την κανεις.
Τωρα βεβαια αν παιζει κανα καλο νετο στη γραμματεια,καθεσαι λιγο παραπανω
-
Πραγματι αν δεν εχει ουρά σε 10 λεπτα τελειώσες!
Όσο για την αδεια και γω αυτό ακουσα ότι πρέπει να είναι καινουργια και όχι χειρόγραφη!
Αναρωτιεμαι τότε όλα τα παλια που είναι χειρόγραφες πρέπει να τις αννανεώσουν στο μηχανολογικο? -
Πάντως πιστεύω ότι παρά την μεγάλη απόσυρση, κάποια, ελάχιστα αμάξια τουλάχιστον, πολύ παλιάς εποχής, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν μια που ξέρω αρκετούς που δεν θα δώσουν τα αμάξια.Πάντως κακά τα ψέμματα κυκλοφορούν πολλά αμάξια δεκαετίας 70, 80 και αρχές 90
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Όσο για την αδεια και γω αυτό ακουσα ότι πρέπει να είναι καινουργια και όχι χειρόγραφη!
Αναρωτιεμαι τότε όλα τα παλια που είναι χειρόγραφες πρέπει να τις αννανεώσουν στο μηχανολογικο?Μα τι λέμε τώρα! Η άδεια είναι δημόσιο έγγραφο και η παλαιότητά της δεν παίζει ρόλο. Παραμένει νόμιμη, έγκυρη και ισχυρή ανεξαρτήτως του τρόπου γραφής των στοιχείων (με Η/Υ, γραφομηχανή, στυλό διαρκείας ή ... κονδυλοφόρο).
Απλώς ο νεαρός που με εξυπηρέτησε δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχαν Η/Υ στις δημόσιες υπηρεσίας...
-
εγω φανταστηκα ότιθ ίσως έιναι για μηχανογραφηκους λόγους...
παντως η τύπισσα στο γραφειο είπε καποιον 'πελατη' να παει στο μηχανολογικο να την κανει 'καινουθργια' και μετά να το αποσυρει! -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
εγω φανταστηκα ότιθ ίσως έιναι για μηχανογραφηκους λόγους...
παντως η τύπισσα στο γραφειο είπε καποιον 'πελατη' να παει στο μηχανολογικο να την κανει 'καινουθργια' και μετά να το αποσυρει!Αν ο 'πελάτης' είχε κάνει την άδειά του πατσαβούρα και δεν διακρίνονταν ονόματα ή/και αριθμοί, τότε ίσως η τύπισσα έκανε πολύ καλά.
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Πάντως πιστεύω ότι παρά την μεγάλη απόσυρση, κάποια, ελάχιστα αμάξια τουλάχιστον, πολύ παλιάς εποχής, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν μια που ξέρω αρκετούς που δεν θα δώσουν τα αμάξια.Πάντως κακά τα ψέμματα κυκλοφορούν πολλά αμάξια δεκαετίας 70, 80 και αρχές 90Ας κυκλοφορούν, αλλά να βρίσκονται απαραίτητα σε Αριστη κατάσταση, εκεί είναι το θέμα..Κι εγώ δεν θα δώσω το Honda μου, που ναι μεν έχω συναισθηματικό δέσιμο μαζί του, αλλά φροντίζω να το αποδεικνύω, μην έχοντας το παρατήσει στην τύχη του ούτε εξωτερικά, ούτε φυσικά μηχανολογικά.
-
Παιδια, μηπως γνωριζει κανεις τι προδιαγραφες Euro πληροι το Fiat Punto II facelift 1242cc με τα 80 αλογα που κυκλοφορει απο το 2004 στην αγορά?
Μπορω να προβω σε αγορά μεταχειρισμενου μετα το 2005 ή και απο το 2004 που ξεκινησε να κυκλοφορει? (αν πληροι τις Euro4 προδιαγραφες).Παρακαλω απαντηστε, γιατι δε μπορω να βρω την πληροφορια αυτη στο ιντερνετ στα σιγουρα.
-
Μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο με άδεια μετά την 1/1/2005 ανεξάρτητα από EURO
-
Μαλιστα, αρα τα 'Euro 4,5 και μετα' που αναφερονται στο ΦΕΚ μεταφραζονται σε 'μετα την 31/12/2004', οπως ακριβως και στο νεο τροπο υπολογισμου των τελων κτλ.
Ευχαριστω πολυ
-
Παιδιά, για το επιπλέον χιλιάρικο του υπουργείου χρειάζεται το πιστοποιητικό και απόδειξη αγοράς απο αντιπροσωπία/μαντρά. Αν αγοράσεις όμως από ιδιώτη να υποθέσω οτι καλύπτεσαι με την υπεύθυνη δήλωση του προηγούμενου ιδιοκτήτη?
thanks
-
παιδιά γνωρίζει κανείς στα σίγουρα αν θα πρέπει να έχω στην κατοχή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα το αυτοκίνητο που θα πάω για απόσυρση..? Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που πουλάνε παλιά οχήματα καθώς δεν έχουν πρόθεση να αγοράσουν καινούργιο..
-
Ο χρήστης anthonytam3 έγραψε:
παιδιά γνωρίζει κανείς στα σίγουρα αν θα πρέπει να έχω στην κατοχή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα το αυτοκίνητο που θα πάω για απόσυρση..? Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που πουλάνε παλιά οχήματα καθώς δεν έχουν πρόθεση να αγοράσουν καινούργιο..Στις προϋποθέσεις που δημοσιεύτηκαν δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.
Με ένα τηλέφωνο στο κέντρο περισυλλογής θα μπορέσεις να το διευκρινήσεις πάντως. -
αντιγράφω απο το παρακάτω λίνκ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/10/2009_300550Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 50 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο εισαγωγής και εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, επισκευής αυτοκινήτων κ.λπ. και ζητούν να ακυρωθεί η. υπ΄ αριθμ. 3/2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η από 25.9.2009 απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που αφορούν την απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.
Στην προσφυγή τους οι 50 επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η απόσυρση των οχημάτων είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα, είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές που κατοχυρώνουν την οικονομική ελευθερία, την ελεύθερη άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αρχή της αναλογικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Πριν την Π.Ν.Π. με την οποία αποφασίστηκε η απόσυρση των αυτοκινήτων δεν προηγήθηκε Στρατηγική Περιβαλλοντικής Εκτίμησης όπως απαιτεί η κοινοτική οδηγία 2001/42/ΕΚ, επισημαίνεται στην προσφυγή, ενώ παράλληλα παραβιάζεται η υποχρέωση του κράτους για την προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό, γιατί τα αυτοκίνητα δεν αποσύρονται με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν οι κινητήρες τους, αλλά με βάση τον χρόνο πρώτης κυκλοφορίας τους και ανεξάρτητα από τους ρύπους που εκπέμπουν, λόγω καλής ή κακής συντήρησης, αλλαγής ή μη καταλύτη, κ.λπ.
Ακόμή, οι 50 υποστηρίζουν ότι η απόσυρση συνιστά κρατική ενίσχυση που απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ σημειώνουν ότι η απόσυρση θα τους επιφέρει οικονομική καταστροφή όπως και σε όσους έχουν καταστήματα** «after-market» (συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα πώλησης αξεσουάρ αυτοκινήτων, κ.λπ.)** και αυτό γιατί θα αχρηστευθούν τα εμπορεύματα τους.
Δηλαδή είναι σοβαροί; Ζητούν εμμέσως αποζημίωση επειδή έχουν στις αποθήκες τακάκια απο taunus;
ΕΛΕΟΣ -
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016