-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Λοιπόν διάβασα στα πεταχτά λίγο το ΦΕΚ και έχω να παρατηρήσω τα εξής:- Άρθρο 2 : 'Προκειμένου μπλα μπλα να λάβει την προβλεπόμενη επιδότηση θα πρέπει το αποσυρόμενο όχημα να έχει ταξινομηθεί εντός της χώρας πριν από την 1.6.2009. Αυτό σημαίνει απλά την πρώτη έκδοση πινακίδων; Κάτι άλλο;
Με περισσότερη ηρεμία το θέμα της ημερομηνίας μάλλον σημαίνει την πρώτη έκδοση πινακίδων γιατί αλλοιώς θα έλεγε κάτι για μεταβίβαση κλπ. Οπότε μάλλον παίζει να μπορεί κάποιος να πάρει χρέπι και να το αποσύρει.
Υ.Γ. Πάω στην πρέσσα...
Α και το site της ΕΔΟΕ www.edoe.gr τώρα που δοκίμασα δεν έπαιζε... Πιθανόν να βάλουν κι εκεί περισσότερες και ορθότερες πληροφορίες. -
Εδώ και μισή ώρα παίρνω τηλέφωνο σε 3 εταιρίες ανακύκλωσης στην Αττική και δεν απαντάει κανένας. Τόσο πήξιμο κι όλας;
-
ΟΚ, τελικά κατάφερα να πιάσω γραμμή στην 'Αρχιμήδης Νεονάκης Α.Ε.' (κοντά στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού στον Ασπρόπυργο). Έκλεισα ραντεβού για την Τρίτη το πρωί.
Τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν είναι:
- Ταυτότητα.
- Άδεια Κυκλοφορίας (είμαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και δεν έχω παρακράτηση κυριότητας).
- Απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
- Επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το ΑΦΜ και τη ΔΟΥ που ανήκω (πχ εκκαθαριστικό εφορίας).
- Το αυτοκίνητο να έχει και τις 2 πινακίδες κυκλοφορίας, (και όπως λέει και στο ΦΕΚ) να έχει όλα τα μηχανικά μέρη και να μπορεί να κινείται μόνο του.
-
Ο χρήστης georgeadams έγραψε:
ΟΚ, τελικά κατάφερα να πιάσω γραμμή στην 'Αρχιμήδης Νεονάκης Α.Ε.' (κοντά στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού στον Ασπρόπυργο). Έκλεισα ραντεβού για την Τρίτη το πρωί.Τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν είναι:
- Ταυτότητα.
- Άδεια Κυκλοφορίας (είμαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και δεν έχω παρακράτηση κυριότητας).
- Απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
- Επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το ΑΦΜ και τη ΔΟΥ που ανήκω (πχ εκκαθαριστικό εφορίας).
- Το αυτοκίνητο να έχει και τις 2 πινακίδες κυκλοφορίας, (και όπως λέει και στο ΦΕΚ) να έχει όλα τα μηχανικά μέρη και να μπορεί να κινείται μόνο του.
Τα τελη της τρεχουσας χρονιας;
-
Δεν μου διευκρίνισε αλλά και δεν σκέφτηκα να ρωτήσω. Φαντάζομαι πως ναι.
-
Μόλις το άφησα το κομμάντο σε μια εταιρία της ΕΔΟΕ και επέστρεψα πιο μπερδεμένος.
Λοιπόν το στόρυ σο φαρ έχει ως εξής:- Το σύστημα είναι κατεβασμένο και δεν μπορούνε να δώσουνε βεβαιώσεις παραλαβής.
1β. Ούτε και να στείλουνε δικαιολογητικά για καταστροφή. - Τα δικαιολογητικά τα γνωστά αλλά δε με ζητήσανε έγγραφο για ΑΦΜ και ΔΟΥ.
- Ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι τους γίνεται.
- Αν κάνεις το λάθος και πάρεις κανα δυο ΔΟΥ έτσι από περιέργεια θα καταλάβεις πως οι μαντράδες είναι επιστήμονες μπροστά στα σαΐνια αυτά. Χώρια που δεν φοβούνται να αναλάβουν μια ευθύνη αντίθετα από τους 'υπεύθυνοι' των γραφείων.
- Η ευθύνη βέβαια των μαντράδων σταματάει με την έκδοση του πιστοποιητικού καταστροφής το οποίο στην ουσία είναι η άδεια να 'απορρυπανθεί' το όχημα από λάστιχα, μπαταρίες κλπ. Από κει και πέρα (βεβαίωση ολικής διαγραφής και εντάλματα πληρωμής) έχεις να κάνεις με τους 'υπεύθυνοι'.
Θα ξαναπεράσω απο κει αύριο (να πάρω ένα πανάκι και ένα δέρμα καθαρισμού που 'ξέχασα') και θα δω τι έπαιξε στο μεταξύ.
Πάντως το βασικό ερώτημα παραμένει (κατά το 'εγώ πότε θα γίνω μάνα'): 'Εγώ πότε θα πάρω το αμάξι μου;'
- Το σύστημα είναι κατεβασμένο και δεν μπορούνε να δώσουνε βεβαιώσεις παραλαβής.
-
Μια 'χαζή' ερώτηση: γιατί πρέπει καλά και σώνει ένα αυτοκίνητο που πρόκειται να καταστραφεί, να κινείται 'αυτοδύναμα' ; Το θέμα είναι ή όχι να 'ξεβρωμίσουν' οι γειτονιές από τα παρατημένα (αφού οι 'δήμοι' αδιαφορούν παντελώς ) ;
(θυμήθηκα κάτι γελοίες εικόνες από το '91, με κάτι τύπους με μπυροκοιλιές να σπρώχνουν τα σαπάκια τους μέσα στις λάσπες και δεν κρατήθηκα...)
-
Εγω πιστευω ,μολις ομαλοποιηθει η κατασταση με την αποσυρση γιατι μεχρι τωρα ειναι πολυ ρευστο το ολο θεμα γενικως, οτι η εταιρια ανακυκλωσης μεχρι και γερανο να στο φορτωσει θα στελνει και θα τους πολυ νοιαζει αμα λειπουν και 2 προφυλακτηρες, νταξ μην ειναι και σασσι σκετο..
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μια 'χαζή' ερώτηση: γιατί πρέπει καλά και σώνει ένα αυτοκίνητο που πρόκειται να καταστραφεί, να κινείται 'αυτοδύναμα' ; Το θέμα είναι ή όχι να 'ξεβρωμίσουν' οι γειτονιές από τα παρατημένα (αφού οι 'δήμοι' αδιαφορούν παντελώς ) ;Υποθέτω για να στηριχτεί το οικολογικό του νόμου πως αποσύρεται ότι ρυπαίνει με καυσαέρια (ουδέν σχόλιον) και τα παρατημένα αφού δεν κινούνται δεν ρυπαίνουν (με καυσαέρια). Άλλωστε για τα παρατημένα την ευθύνη την έχουν οι δήμοι ΚΑΙ οι δημότες, ώστε να απομακρυνθεί μια σάπια φωλιά γατοσκυλιών και αρουραίων.
-
Μια 'χαζή' ερώτηση: γιατί πρέπει καλά και σώνει ένα αυτοκίνητο που πρόκειται να καταστραφεί, να κινείται 'αυτοδύναμα' ; Το θέμα είναι ή όχι να 'ξεβρωμίσουν' οι γειτονιές από τα παρατημένα (αφού οι 'δήμοι' αδιαφορούν παντελώς ) ;
Υποθέτω για να στηριχτεί το οικολογικό του νόμου πως αποσύρεται ότι ρυπαίνει με καυσαέρια (ουδέν σχόλιον) και τα παρατημένα αφού δεν κινούνται δεν ρυπαίνουν (με καυσαέρια). Άλλωστε για τα παρατημένα την ευθύνη την έχουν οι δήμοι ΚΑΙ οι δημότες, ώστε να απομακρυνθεί μια σάπια φωλιά γατοσκυλιών και αρουραίων.
Ναι, αλλά πες ότι ένα αυτοκίνητο (υπάρχει) έμεινε από μίζα. Γιατί να δώσεις 100€ να το φτιάξεις για να είναι 'αυτοδύναμο', αφού θα το καταστρέψουν. Αν δεν υπήρχε η απόσυρση φυσικά και θα φτιαχνόταν να κινηθεί κανονικά και να ρυπαίνει....
-
Στην τηλεοραση ειδα ενα ρεπορταζ που εδειχνε οτι τα εβγαζαν φωτο τα αμαξια για να φαίνεται σε τι κατασταση ειναι.
-
Να και ενα αρνητικο της αποσυρσης.Το ειχε πει (και) στην προηγουμενη ο Σταθακης.
Με την αποσυρση θα χαθουν και μερικα αυτοκινητα θρυλοι που η θεση τους ειναι σε μουσειο και οχι στις πρεσσες. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.
This limit is reached....
http://www.google.gr/url?sa=t&source=we ... z9cGFeSb_g
Να και ενα αρνητικο της αποσυρσης.Το ειχε πει (και) στην προηγουμενη ο Σταθακης.
Με την αποσυρση θα χαθουν και μερικα αυτοκινητα θρυλοι που η θεση τους ειναι σε μουσειο και οχι στις πρεσσες.(ευχαριστο διαλειμμα λαικισμου):Ας βγει τοτε ο Σταθακης να μοιραζει χιλιαρικα,για να τα πανε σ'αυτον αντι για τις πρεσες.
-
Το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά έκανα το λάθος να ανοίξω την TV. Ο Αυτιάς εκείνη την ώρα μιλούσε για την απόσυρση. Άντεξα να δω για 2 λεπτά.
- Ο Αυτιάς φώναζε (!) πως 'σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες' έχει αρχίσει να γίνεται εισαγωγή τεράστιων αριθμών από 'σαραβαλάκια' από την Αλβανία με σκοπό να πάρουν το χιλιάρικο της απόσυρσης. Μάλιστα τον σιγοντάριζε κάποιος καλεσμένος που έλεγε πως 'κάπου άκουσε' πως για να κάνεις απόσυρση το μόνο που σου ζητάνε είναι το δίπλωμα.
Κανένας δεν του είπε πως σύμφωνα με το ΦΕΚ, για να γίνει η απόσυρση, το αυτοκίνητο πρέπει να έχει ταξινομηθεί πριν την 1/6/2009 και χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας;
- Φώναζε ακόμα πως είναι μεγάλη αδικία για τους κατοίκους ακριτικών περιοχών που δεν έχουν κοντά τους εγκαταστάσεις ανακύκλωσης αυτοκινήτων.
Ναι είναι, αλλά τι να κάνουμε; Μήπως να παραδίνουμε τα αυτοκίνητα σε ΚΕΠ?
-
Mολις επεστρεψα απο την 'Εγκατασταση επεξεργασιας ΟΤΚΖ'(sic),οπου παραδωσαμε το σαραβαλακι της μητερας μου.
Το συστημα του Υπουργειου εχει φρακαρει και δεν μπορεσαμε να παρουμε ουτε βεβαιωση παραλαβης.Η ολη διαδικασια προβλεπεται να διαρκεσει 2 βδομαδες με 20 μερες συμφωνα με τις εκτιμησεις της υπαλληλου(δυσκολα δλδ 8+3) και για την αγορα καινουργιου.
Περιμενουμε...
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Mολις επεστρεψα απο την 'Εγκατασταση επεξεργασιας ΟΤΚΖ'(sic),οπου παραδωσαμε το σαραβαλακι της μητερας μου.Το συστημα του Υπουργειου εχει φρακαρει και δεν μπορεσαμε να παρουμε ουτε βεβαιωση παραλαβης.Η ολη διαδικασια προβλεπεται να διαρκεσει 2 βδομαδες με 20 μερες συμφωνα με τις εκτιμησεις της υπαλληλου(δυσκολα δλδ 8+3) και για την αγορα καινουργιου.
Περιμενουμε...
Παρομοίως διά δεύτερη ημέρα. Μόνο που έχω την εντύπωση πως δεν είναι σύστημα του υποργείου αλλά της ΕΔΟΕ. Όσο αφορά την αγορά καινούριου, κάτι που δεν έχω διευκρινήσει ακόμα είναι ΠΟΤΕ μπορείς να πάρεις το καινούριο (άδεια, πινακίδες, τιμολόγηση κλπ.) ώστε να μη χάσεις το δεύτερο χιλιάρικο. Σύμφωνα με το ΦΕΚ άρθρο 6 αναφέρει πως ημερομηνία απόσυρσης είναι η ημερομηνία που αναφέρεται στο πιστοποιητικό καταστροφής. Άρα δεν ισχύει λογικά το +3 που λες. Βέβαια αυτό το βεβαιώνει το μηχανολογικό της νομαρχίας οι οποίοι ως δημόσιοι δεν πιστεύω να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν κάτι, αν δεν τους έρθει διευκρινιστική της διευκρινιστικής της απόφασης του ΦΕΚ κοκ. ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ. Παρεπιπτόντως πριν να παίξει το μέτρο, όταν ήθελες να διαγράψεις αμάξι, από την βεβαίωση παραλαβής την άλλη μέρα είχες πιστοποιητικό καταστροφής.
-
Ο χρήστης georgeadams έγραψε:
- Φώναζε ακόμα πως είναι μεγάλη αδικία για τους κατοίκους ακριτικών περιοχών που δεν έχουν κοντά τους εγκαταστάσεις ανακύκλωσης αυτοκινήτων.
Ναι είναι, αλλά τι να κάνουμε; Μήπως να παραδίνουμε τα αυτοκίνητα σε ΚΕΠ?
Μωρέ αν είναι να πάει στο δίπλα νομό οδηγώντας, πάει κι έρχεται.
Εγώ που είμαι στη Ρόδο όμως τι κάνω; πληρώνω 400 ευρώ εισιτήρια για να το παραδώσω στον Πειραιά; -
Παρομοίως διά δεύτερη ημέρα. Μόνο που έχω την εντύπωση πως δεν είναι σύστημα του υποργείου αλλά της ΕΔΟΕ. Όσο αφορά την αγορά καινούριου, κάτι που δεν έχω διευκρινήσει ακόμα είναι ΠΟΤΕ μπορείς να πάρεις το καινούριο (άδεια, πινακίδες, τιμολόγηση κλπ.) ώστε να μη χάσεις το δεύτερο χιλιάρικο. Σύμφωνα με το ΦΕΚ άρθρο 6 αναφέρει πως ημερομηνία απόσυρσης είναι η ημερομηνία που αναφέρεται στο πιστοποιητικό καταστροφής. Άρα δεν ισχύει λογικά το +3 που λες. Βέβαια αυτό το βεβαιώνει το μηχανολογικό της νομαρχίας οι οποίοι ως δημόσιοι δεν πιστεύω να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν κάτι, αν δεν τους έρθει διευκρινιστική της διευκρινιστικής της απόφασης του ΦΕΚ κοκ. ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ. Παρεπιπτόντως πριν να παίξει το μέτρο, όταν ήθελες να διαγράψεις αμάξι, από την βεβαίωση παραλαβής την άλλη μέρα είχες πιστοποιητικό καταστροφής.
στις προυποθεσεις ομως αναφερει
Προϋποθέσεις και διαδικασία για την παροχή οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος
- Η παροχή οικονομικού κινήτρου με την αγορά καινουργούς ή μεταχειρισμένου EURO 4 ή EURO 5 οχήματος πραγματοποιείται μόνο εφόσον έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα μέχρι 3.5 τόνους μικτό βάρος ή της παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας για τα οχήματα που είναι μεγαλύτερα από 3.5 τόνους.
η οποια παραγραφος λογικα περιλαμβανει και το σταδιο iv
- Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά μέχρι 3.5 τόνους μικτό φορτίο, η διαδικασία της απόσυρσης – επεξεργασίας γίνεται μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).
Αναλυτικά η διαδικασία απόσυρσης περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
iv) Η ως άνω υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει εντός τριών εργάσιμων ημερών από την λήψη του πιστοποιητικού καταστροφής και παραδίδει στον ιδιοκτήτη ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του ή σε εκ. πρόσωπο του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης, την μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής εις διπλούν υπογεγραμμένη από την υπηρεσία αυτή.
Αυτο το γραφω με καθε επιφυλαξη.Βασικα ετσι μας υποδειχθηκε απο την αντιπροσωπεια.Διοτι το δικο μας (καινουργιο) αυτοκινητο εχει ερθει εδω και μια εβδοαμαδα αλλα δεν μπορουμε να το παρουμε μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια.(τουλ ετσι μας ειπαν,για να μαστε σιγουροι)
-
παιδια απο μια συζητηση στο Τηλεαστυ εχθες βγηκαν δυο συμπερσματα χρησιμα που τα αναφερω ετσι μηπως και καποιος βοηθηθει.
- για να παρεις το 1000 € με την αγορα νεου αυτοκινητου πρεπει αυτο που θα αποσυρεις να ειναι στο δικο σου ονομα. δηλαδη οχι παλιου του πατερα και νεου για τον γιο κτλ....
2)δεν εισε υποχρεομενος να εχεις για καποιο συγκεκριμενο διαστημα το αποσυρωνενο αυτ/το στα χερια σου δηλ. μπορεις να μεταβηβασεις στο ονομα σου ενα αυτοκινητο και μετα να το πας εσυ για αποσυρση
αυτα
- για να παρεις το 1000 € με την αγορα νεου αυτοκινητου πρεπει αυτο που θα αποσυρεις να ειναι στο δικο σου ονομα. δηλαδη οχι παλιου του πατερα και νεου για τον γιο κτλ....
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εγώ που είμαι στη Ρόδο όμως τι κάνω; πληρώνω 400 ευρώ εισιτήρια για να το παραδώσω στον Πειραιά;
Ορίστε μια καλή επιχειρηματική ευκαιρία για τη Ρόδο. Ξεκίνησε ένα κέντρο εσύ....
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016