-
-
Ας ξεκαθαριστεί αν θέλουμε να ραπίζουμε τα πολλά κυβικά ή όχι. Παλιά μας έλειπαν και φωνάζαμε να τα επιτρέψουν. Μετά ήρθαν τωρα αναθεματίζουμε...
-
Η είσπραξη από το τέλος ταξινόμησης πινακίδες κλπ. δεν θα ήταν μεγαλύτερη ή τουλάχιστον ίση με το πριμ? Ρώτησα και πριν.
-
Ας ξεκαθαρίσει το κράτος αν η οποιαδήποτε κίνηση έχει περιβαντολογικούς δικαιοπολιτικούς λόγους ή εισπρακτικούς. Οικολογία περιβάλλον και λοιπές παπάτζες ευκολόπεπτες. Καθαρά εισπρακτικά σκέφτονται και καλά κάνουν. Αλλά μην μας πουλάν φούμαρα περί περιβάλλοντος και οι μεν και οι δε.
Ιδού ωραία επισήμανση:
Ο χρήστης christaras73 έγραψε:
Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση? και προς την κ. Μπιμρμπιλη...... έχω ένα Mondeo 12/04..... Τέλη 252Ε.
Φίλος αγόρασε το ίδιο 01/05. Το ίδιο αυτοκίνητο, ίδιος κινητήρας, ίδια καυσαέρια τέλη 186Ε.
ΓΙΑΤΙ?Το ορθό θα ήταν αυτό που είπε ο sv2. Κατάργηση όλων των τελών και φορολογία της βενζίνης, Κινείς = ρυπαίνεις άρα πληρώνεις. Αν και
-
-
Aυτό που φάνηκε είναι ότι δεν είχαν ξεκάθαρη σκέψη για την επιβολή σωστών τελών κυκλοφορίας, είδαν ότι έλειπαν λεφτά, και κατέφυγαν στις κλασσικές συνταγές.
-
Με το πριμ τι έγινε το ξεκαθάρισαν???? Θα τα πάρουν τα λεφτά??? Ή μονο της απόσυρσης???
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
- Ας ξεκαθαρίσει το κράτος αν η οποιαδήποτε κίνηση έχει περιβαντολογικούς δικαιοπολιτικούς λόγους ή εισπρακτικούς. Οικολογία περιβάλλον και λοιπές παπάτζες ευκολόπεπτες. Καθαρά εισπρακτικά σκέφτονται και καλά κάνουν. Αλλά μην μας πουλάν φούμαρα περί περιβάλλοντος και οι μεν και οι δε.
Νομίζω οτι ήταν πολύ ξεκάθαροι σε αυτό.
Δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο ... δεν έχουμε τα 400.εκ. ..
Η μελέτη Σουφλιά αποδειχθηκε λανθασμένη... Οι αποσύρσεις ήταν πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες και κανείς δεν αγόραζε νέο αυτοκινητο για να υπάρχουν εσοδα από τέλη ταξινόμησης..Για όποιον δεν το έχει καταλάβει το κράτος είναι στο χείλος της χρεοκοπίας...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Για όποιον δεν το έχει καταλάβει το κράτος είναι στο χείλος της χρεοκοπίας...Νομίζω το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο.
Θα το καταλάβουμε σε μερικά χρόνια, όταν Ελληνίδες θα κάνουν βίζιτες στα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ. -
Για να καταλάβω. Δηλ με την διαδικασία της απόσυρσης μπορούσες απλά να αποσύρεις το παλιό σου αυτοκίνητο παίρνοντας ένα Α ποσό χωρίς ταυτόχρονη υποχρέωση να αγοράσεις καινούργιο?
Αν είναι έτσι καλά κάναν και το σταμάτησαν θα έπρεπε όμως να διατηρήσουν την απόσυρση για όσους επιθυμούν να αγοράσουν καινούργιο. Νόμιζα ότι η απόσυρση ίσχυε εφόσον κινήσεις την διαδικασία αγοράς καινούργιου οπότε θεωρούσα πως μέσω της είσπραξης του ΕΤΤ, ΦΠΑ, πινακίδων κλπ το κράτος θα εισέπραττε περισσότερα απ'όσα έδινε.@ leonp
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για όποιον δεν το έχει καταλάβει το κράτος είναι στο χείλος της χρεοκοπίας...
Νομίζω το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο.
Θα το καταλάβουμε σε μερικά χρόνια, όταν Ελληνίδες θα κάνουν βίζιτες στα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ.Δεν συμφέρει τα άλλα κράτη να πτωχεύσουμε στην παρούσα φάση.
+leonp
-
Ο χρήστης Petran3 έγραψε:
Με το πριμ τι έγινε το ξεκαθάρισαν???? Θα τα πάρουν τα λεφτά??? Ή μονο της απόσυρσης???Ναι κανονικα θα τα παρουν αλλα οποιος θελει αντι για χιλιαρικο μπορει να παρει 500 μετρητα και μια καρτα διαρκειας για τα λεωφορια αξιας 700 ευρω
Παντως δεν καταλαβα ποτε τον ανθρωπακο που πηγε το αμαξακι του 94-95 πχ για αποσυρση ,πηρε ενα χιλιαρικο απο κει και αλλο ενα πες το πριμ δυο ,πηγε χρεωθηκε στην τραπεζα αλλα 13000 να παρει καινουργιο δινοντας 160ευρω το μηνα δοση και ολα αυτα για να μην δωσει παραπανω 150 ευρω τον χρονο........
μου φαινετε καπως αυτο ....
οσον αφορα την αυξηση των τ.κυκλοφορειας δεν συμφωνω καθολου -
ναι ειναι σιγουρα αυτο......κατι που θεωριτικα θα επρεπε να εχει κανει οταν μειωσαν τους φορους προ ολιγων μηνων..... και ετσι θα κερδιζε περισσωτερο......
-
Tα λεφτά από την απόσυρση θα πάνε στην παιδεία:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=75130&cid=6
Μακάρι, αλλά συγνώμη, που δε σας πιστεύω Κα Μπιρμπίλω...Έντονες διαφωνίες για την απόφαση υπήρξαν το πρωί από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
-
Και το κοστος σε μια μερα εκτιναχθηκε στο 1 δις
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Tα λεφτά από την απόσυρση θα πάνε στην παιδεία:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=75130&cid=6
Μακάρι, αλλά συγνώμη, που δε σας πιστεύω Κα Μπιρμπίλω...Έντονες διαφωνίες για την απόφαση υπήρξαν το πρωί από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
το άλλο με τον τοτό το ξέρεις ?
-
To θεμα ειναι οτι τους βαρεσε χθες, εκαναν εντελως αλλα απο αυτα που ειχαν πει και εμεις καθομαστε σα τα γιδια στο μαντρι,
Ο Ελληνας δεν αντιδρα, κανονικα θα επρεπε να τους ειχαμε γ@@@σει με δικαστηρια και δε ξερω εγω τι αλλο για να καταργησουμε εντελως τη ταξινομηση και αντι αυτου μας φεσωνει με οσα του λειπουν και λεμε κριμα και τα ακουμπαμε.
Ανοιξε τα συνορα να δεις για ποτε αποφασιζει ο Ελλην αν θελει μουρη αμαξι η εργαλειο. θα παρει μια γενια bmw kai merdces θα βρωμισει ο τοπος και μετα θα ειμαστε ολοι κυριλε μιας και θα ασχοληθουμε με κατι αλλο για μοστρα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Δεν χαρακτήρισα κανένα , υπόθεση έκανα .
Οπως θα δείτε στα σχόλια μου δεν γράφω στα πολιτικά θέματα , γιατί τα θεωρώ ανούσια .
Αλλά δεν αντέχω να διακαιώνεται η άνω των 70 ετών μάνα μου που μου έλεγε εδώ και 2 μήνες να το αποσύρω το ρημάδι το φορτηγάκι του 1989 . Εγώ της απαντούσα , κάτσε να δούμε έχουμε χρόνο , πιστεύοντας ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια . Αλλά φαίνεται ότι μάλλον στο 1960 είμαστε , γι' αυτό και είχε δίκιο η μάνα μου . Της θύμιζε τα νιάτα της η φάτσα της ψευτο-μπιρμπίλως .+1. Ο πατέρας μου είχε στο γκαράζ, το πρώτο μου αυτοκίνητο Starlet85 σε πολύ πολύ καλή κατάσταση. Την 1η μέρα που ανακοινώνεται η απόσυρση τον βλέπω να μαζεύει τα χαρτιά κτλ.... Κάτσε ρε πατέρα του λέω η απόσυρση είναι μέχρι το 2012 . Ευτυχώς που δεν με άκουσε και την επόμενη μέρα το απέσυρε.
Το αυτοκίνητο αυτό, έκανε 2 βόλτες το χρόνο στα χτήματα και μόνο.Θα πάρει καινούργιο αυτοκίνητο?
το αυτοκίνητο αυτό μετά από 300.000χλμ υπήρχε μόνο και μόνο για να μεταφέρει τα λιπάσματα 2 φορές το χρόνο στα χτήματα, μιας και ο πατέρας μου λυπόταν να βάζει στα χώματα την corolla του 2002. Βρισκόταν σε κλειστό παρκιγκ και δεν ενοχλούσε κανέναν. Πλήρωνε κανονικά τα ΤΕΛΗ ασφάλειες και πέρναγε κανονικότατα ΚΤΕΟ. Επιτέλους που ψυχολογικά το πήρε απόφαση και το απέσυρε ... Οχι δεν θα πάρει καινούριο.
Γι αυτή την ψυχολογική απόφαση το Κράτος του έδωσε bonus 500E.
Τέτοιες περιπτώσεις ήθελε να αποφύγει με την κατάργηση του λανθασμένου μέτρου -
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Ο Ελληνας δεν αντιδρα, κανονικα θα επρεπε να τους ειχαμε γ@@@σει με δικαστηρια και δε ξερω εγω τι αλλο για να καταργησουμε εντελως τη ταξινομηση και αντι αυτου μας φεσωνει με οσα του λειπουν και λεμε κριμα και τα ακουμπαμε.
Δε σου είπε κανείς να τα ακουμπήσεις με το ζόρι αν δεν έχεις.
Ουτε σου είπαν πάρε με σαράντα χιλιάρικα αμάξι και μείνε νηστικός με άδειο το ψυγειο.Πες μου σαν κράτος τι παράγεις για να καταργήσεις την ταξινόμηση.
Εξάγεις ένα και εισάγεις τρία,το γνωρίζεις αυτό?
Πως να μην αυξηθεί το έλλειμα?
Για να καταργήσεις την ταξινόμηση θα πρέπει στην καλήτερη περίπτωση το ισοζύγιο να είναι ίσα βάρκα ίσα γυαλό,δηλ ένα προς ένα και πάλι με μηδενικό σχεδόν κέρδος για το κράτος.
Ε δν μπορεί ρε φίλε να μην παράγεις τπτ (εσύ εγώ όλοι μας,το κράτος) και να θες με τα δανεικά ως κράτος να εισάγεις mercedes. -
όχι μόνο του έδωσε 1000€, αλλά τώρα δεν θα πληρώνει και τα ΤΕΛΗ και τους κάθε φόρους.
-
Ο χρήστης Petran3 έγραψε:
Τα λεφτά για όσους κάναν την απόσυρση πότε θα τα πάρουν??? Και ισχύει λογικά και το extra 1000 κίνητρο για την αγορά καινούριου για όσους πρόλαβαν????Το πιο πιθανό είναι να τα συμψηφίσουν με άλλες οφειλές στην εφορία όπως ΕΤΑΚ, τέλη κυκλοφορίας κλπ και να βγουν έτσι ελάχιστα χρήματα από τα ταμεία, ειδικά γι'αυτούς που δε θα αγοράσουν καινούρια αυτοκίνητα.
-
Αμα εχει ελλειμα το κρατος , να παει να ζητησει μερικα δανεικα απο τον Χρηστοφορακο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δε σου είπε κανείς να τα ακουμπήσεις με το ζόρι αν δεν έχεις.
Ουτε σου είπαν πάρε με σαράντα χιλιάρικα αμάξι και μείνε νηστικός με άδειο το ψυγειο.Πες μου σαν κράτος τι παράγεις για να καταργήσεις την ταξινόμηση.
Εξάγεις ένα και εισάγεις τρία,το γνωρίζεις αυτό?
Πως να μην αυξηθεί το έλλειμα?
Για να καταργήσεις την ταξινόμηση θα πρέπει στην καλήτερη περίπτωση το ισοζύγιο να είναι ίσα βάρκα ίσα γυαλό,δηλ ένα προς ένα και πάλι με μηδενικό σχεδόν κέρδος για το κράτος.
Ε δν μπορεί ρε φίλε να μην παράγεις τπτ (εσύ εγώ όλοι μας,το κράτος) και να θες με τα δανεικά ως κράτος να εισάγεις mercedes.Το επαναλαμβανω εδω μιας και το εχω ξανααναφερει οτι θα καταντησουμε η φτωχωτερη περιοχη της ευρωπης αφου θα ξεμεινουμε απο ρευστο που θα κυκλοφορει στην περιοχη μας.... οταν το ισοζυγειο, ειναι αυτο που ειναι, και θα δανειζομαστε συνεχως, καποια στιγμη δεν θα μπορεις να δανειζεσαι...(η μαλλον θα δανειζεσαι με ασυμφορο επιτοκιο....) για να εχεις χρημα να κυκλοφορει στην αγορα...... Ετσι αυτο που λεμε οτι η περιοχη της ηπειρου ειναι η φτωχωτερη στην Ελλαδα τωρα, ετσι θα λενε για την Ελλαδα οι αλλες χωρες...... Πως δηλαδη θα ανταγωνιστουμε την προστειθεμενη αξια που παραγει ο γερμανος οταν κατασκευαζει ενα αυτοκινητο και μας το πουλαει με την προστειθεμενη αξια οταν φτιαχνουμε εμεις εναν ΦΡΑΠΕ!!!!! και του τον πουλαμε!!!!!
-
Ολοι ξεχνατε οτι υπαρχει και μια αλλη ελλαδα , η επαρχια.
και συγκεκριμενα τα χωρια οπου δεν υπαρχει συγκοινωνια . που πρεπει να πας γιατρο
σουπερ μαρκετ . τραπεζες φροντιστηρια με αυτοκινητο στην πρωτευουσα του νομου
πολλες φορες δε και τα παιδια σχολειο.
εκει το αυτοκινητο δεν ειναι πουλ μουρ αλλα ειδος πρωτης αναγκης,
σε αυτα τα χωρια τα πραγματα ειναι τραγικα , τα λεφτα που μπαινουν ειναι τα μισα
απο αυτα που εμπαιναν το 1992. τα αμαξια εκει αλλαζονται οταν βγουν οφ.
αρκετοι που ηξερα χρειαζοντουσαν το χιλιαρικο για αγορα μεταχειρισμενου μετα το 2000 .
δεν ελλειπαν απο τα 30000 ευρω τα 1000 η 1500 αλλα απο τα 5000 η 6000 δηλαδη το περασμα απο ενα παλιο αμαξι σε ενα πιο νεο ισως ασφαλεστερο .
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016