-
και μετά κλαίγονται πως δεν τα βγάζουν πέρα οι μαντράδες και κλείνουν.. E κάτι τέτοιοι ας κλείσουν.
Να μείνουν τουλάχιστον στον χώρο του αυτοκινήτου σωστοί επαγγελματίες και να ξεβρομίσει ο χώρος από κάτι αληταριά που από το πρωί που ξυπνάνε σκέπτονται ποιον θα ‘δαγκώσουν’ για να επιβιώσουν.Περιμένει κανείς πως με το 1000ρικάκι του evo 4-5 θα ανέβει έστω ένα μοντέλο παραπάνω και να στο 'τρώνε' για πλάκα οι αλήτες ανεβάζοντας τις τιμές όσο και η επιδότηση. Εγώ όταν ρώτησα κάποιον γιατί το έκανε μόνο που δεν με έβρισε και μου είπε πως έτσι γουστάρει και το έκανε.. έτσι ωμά μου την είπε.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
¨Οπως έγραφα και σε άλλο σημείο του Thread αποτελεί στρέβλωση να αναμένουν να καρπωθούν οι πωλητές ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ τα οφέλη της επιδότησης λόγω απόσυρσης. Η απόσυρση είναι κίνητρο για τον αγοραστή να πάρει κάτι πιο σύγχρονο. Αν είναι να παραλάβουν το 80% του κέρδους της επιδότησης οι έμποροι μεταπράτες, απλά δεν έχει νόημα.Φιλαράκι δεν ξέρεις τι σου γίνεται, και καλό είναι να μη βάζεις στο στόμα σου ένα κλάδο που έμπρακτα έχει στηρίξει την εθνική οικονομία, ταΐζοντας χιλιάδες οικογένειες στη χώρα.
Δεδομένου ότι πρακτικά δημιουργούνται 2 κύριες κατηγορίες οχημάτων, τα μοντέλα >=2005 και τα μοντέλα έως 2004, τα μεν με φορολογικά οφέλη και τα δε με αντικίνητρα αλλά και τη δυνατότητα απόσυρσης, είναι επόμενο να υπάρξει μια διαφορά στην χρηματική αξία τους, πράγμα που αντικατοπτρίζεται στη διαφορά τιμών από τους εμπόρους μεταχειρισμένων. Έχοντας επίσης ως δεδομένο ότι οι έμποροι δεν είναι στην αγορά για να κάνουν αγαθοεργίες, είναι πολύ φυσικό η διαφορά αυτή να προκύψει ως υπεραξία των >2005 παρά ως απαξίωση των
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
¨Οπως έγραφα και σε άλλο σημείο του Thread αποτελεί στρέβλωση να αναμένουν να καρπωθούν οι πωλητές ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ τα οφέλη της επιδότησης λόγω απόσυρσης. Η απόσυρση είναι κίνητρο για τον αγοραστή να πάρει κάτι πιο σύγχρονο. Αν είναι να παραλάβουν το 80% του κέρδους της επιδότησης οι έμποροι μεταπράτες, απλά δεν έχει νόημα.
Φιλαράκι δεν ξέρεις τι σου γίνεται, και καλό είναι να μη βάζεις στο στόμα σου ένα κλάδο που έμπρακτα έχει στηρίξει την εθνική οικονομία, ταΐζοντας χιλιάδες οικογένειες στη χώρα.
εχουν στηριξει την Ελληνικη οικονομια οσο και 10δες αλλοι κλαδοι.
με τη λογικη αυτη, να μη σχολιαζουμε κανεναν λοιπον. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Φιλαράκι δεν ξέρεις τι σου γίνεται, και καλό είναι να μη βάζεις στο στόμα σου ένα κλάδο που έμπρακτα έχει στηρίξει την εθνική οικονομία, ταΐζοντας χιλιάδες οικογένειες στη χώρα.εχουν στηριξει την Ελληνικη οικονομια οσο και 10δες αλλοι κλαδοι.
με τη λογικη αυτη, να μη σχολιαζουμε κανεναν λοιπον.Αναρωτιέμαι όμως μήπως έχουν διώξει περισσότερα λεφτά εκτός Ελλάδας από ό,τι αντιστοιχεί σε ίδιο αριθμό απασχολουμένων των άλλων κλάδων...
-
Πολλοί κλάδοι έχουν στηρίξει την εθνική οικονομία, ταΐζοντας χιλιάδες οικογένειες στη χώρα όπως λες αγαπητέ zorz αλλά ‘χωρίς να καταληστέψουν τον κόσμο..
Εγώ είπα πιο πάνω πως τις τιμές στα 2005+ τις ανέβασαν ΜΕΤΑ το μέτρο.. δηλαδή τι άλλαξε σε ένα αμάξι και μέσα σε μια νύχτα πήρε 1000 και 1500 ευρώ αύξηση?... για αυτό μιλάω για ΑΛΗΤΕΙΑ. Και πάρε να ρωτήσεις κάποιους από αυτούς γιατί το συγκεκριμένο αμάξι μοντέλο του 2006 την περασμένη εβδομάδα είχε 8200 και σήμερα 9500 και θα ακούσεις τι θα σου απαντήσουν.. Αν σου απαντήσουν και δεν σε βρίσουν και από πάνω. Γιατί με 9500 φίλε θα μπορούσε κάποιος να πάει σε ένα παραπάνω μοντέλο.. Αν αυτό δεν είναι ΑΛΗΤΕΙΑ και ΛΗΣΤΕΙΑ τι είναι. -
**Ένα δείγμα ΕΜΠΟΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ’ (σας μεταφέρω εδώ κάνοντας copy από την αλληλογραφία μου) όταν του έστειλα email μου απάντησε τα παρακάτω… Το όνομά του το σβήνω για ευνόητους λόγους.. Αν και κακώς γιατί ο κόσμος πρέπει να τους μαθαίνει
**Απάντηση |Car's Kiri@@@@@ προς Εμένα προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
ΘΕΩΡΩ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.Απάντηση |Θανάσης προς Car's Kiri@@@@@ προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
an thewreite xasimo xronou kati pou anamfisvitita eine h doulia sas kai h polish aftokinitwn pou ESEIS exete stoxo na poulistete tote ti na pw...Απάντηση |Car's Kiri@@@@@ προς Εμένα προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
NA ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.Απάντηση |Θανάσης προς Car's Kiri@@@@@ προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
gia na sas milisw stin glwsa sas kyrie pistevw pws dene xei simasia an tin vlepw egw h kai aloi... simasia exei pws eiste AGENIS kai AKSESTOS.. kai den sas aksizei na vriskeste ston xoro tou aftokinitou... merikoi san esas exoun kanei afton ton xoro etsi vromiko. LIGO AN SEVOSASTAN TOUS YPOPSIFIOUS PELATES SAS DEN THA SYMPERIFEROSTASTAN ETSI.Απάντηση |Car's Kiri@@@@@@ προς Εμένα προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
NATAN H ZHΛΕΙΑ ΨΩΡΑ...ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΤΑΣΕΤΕ...ΤΙ ΚΡΙΜΑΑπάντηση |Θανάσης προς Car's Kiri@@@@@@ προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
'agapite filarako’ se ti na se ftasw?.... den eime antagwnistis sou alla agorastis. pou apla psaxnw na agorasw mia alfa... mhn analwnese se la8os symperasmata.. kalo mesimeri na exeisΑπάντηση |Car's Kiri@@@@@ προς Εμένα προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΞΙΑΑπάντηση |Θανάσης προς Car's Kiri@@@@@ προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
Egw sou dinw aksia pou asxoloume mazi sou.... kati san emena exeis anagh na pouliseis... alla oti kai na sou pw den tha to katalaveis.... sou koufou tin porta oso theleis vronta....... na thimase pantos pws o keros exei gyrismata..
efaga ta xronia mou mathenontas oti gia na pareis prepei kai na dwseis kai oxi na prospatheis na koroideveis.. . gia na mporeis na koitazeis ton alon katamata.. ektos an esy exeis mathei sthn zwh soy na se doulevoun.
ilikrina sou efxome na phgenoun etsi panta kala opos les oi pwliseis sou.
kalo mesimeri 'agapite'Απάντηση |Car's Kiri@@@@@@ προς Εμένα προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
Ti ποιητης....συγκινηθηκα...
-
Είναι λογικότατο να τσίμπησε το αμάξι του 2005+ 1000 και παραπάνω € γιατί την ίδια στιγμή τα αμάξια που έχει στην μάντρα του ο έμπορος του 2005- έχασαν μεγάλο μέρος της αξίας τους, ειδικά αυτά του 2003-2004 που κανείς πλέον δε θα αγοράζει μιας και θα κόστιζαν ελάχιστα λιγότερα στην αγορά, αρκετά περισσότερο στη συντήρηση.
-
και μη χειροτερα
ελιωσα παντως με αυτο
΄΄ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΞΙΑ΄΄ -
Μα εδώ μιλάμε για ακριβώς το ίδιο αμάξι.. που σε μια νύχτα πήρε 1300 ευρώ πάνω.. και δεν είναι καθόλου λογικό aserf γιατί το αμάξι το είχε ίδη αγορασμένο αυτός .. Πόσα δηλαδή πρέπει να βγάλει από ένα αμάξι.. ένα + ένα? αν αυτός δεν είναι απατεώνας τότε ποιός είναι.... και στο κάτω κάτω όλες οι δουλειές έχουν και ένα ρίσκο. Γιατί να τα φορτωνόμαστε εμείς τα ρίσκα τους. Όσο και για τα παλιότερα πουλιούνται και αυτά. Σε εκείνα δεν άλλαξαν τιμές όμως.. έτσι κάνουν και μετά παραπονιούνται πως κινδυνεύουν να κλείσουν.. Ε ας κλείσουν... Θα υπάρξουν σωστοί όπου θα επιβιώσουν.
Drunkard όντος για γέλια είναι ο άνθρωπος.Πρέπει εγώ τώρα να νιώσω τυχερός άνθρωπος αφού καταδέχτηκε ο εν λόγο μαντράς να μου μιλήσει για να μου πουλήσει.… Για να καταλάβουν ορισμένοι το πόσο πολύ μας έχουν γραμμένους. Άντε μετά εγώ να αγχωθώ κιόλας αν κλείσει η αν δεν κλείσει ..
Έλεος δηλαδή -
Ο χρήστης AloneTraveller έγραψε:
Μα εδώ μιλάμε για ακριβώς το ίδιο αμάξι.. που σε μια νύχτα πήρε 1300 ευρώ πάνω.. και δεν είναι καθόλου λογικό aserf γιατί το αμάξι το είχε ίδη αγορασμένο αυτός .. Πόσα δηλαδή πρέπει να βγάλει από ένα αμάξι.. ένα + ένα?Μα όπως είχε αγορασμένα τα αμάξια του 2005+, έτσι είχε αγορασμένα και αυτά του 2003-2004 που θα δυσκολευτεί πολύ να πουλήσει, οπότε και θα υποχρεωθεί να τους ρίξει τις τιμές, πιθανόν και σε επίπεδα όπου δε θα βγάλει κέρδος.
αν αυτός δεν είναι απατεώνας τότε ποιός είναι.... και στο κάτω κάτω όλες οι δουλειές έχουν και ένα ρίσκο. Γιατί να τα φορτωνόμαστε εμείς τα ρίσκα τους. Όσο και για τα παλιότερα πουλιούνται και αυτά. Σε εκείνα δεν άλλαξαν τιμές όμως.. έτσι κάνουν και μετά παραπονιούνται πως κινδυνεύουν να κλείσουν.. Ε ας κλείσουν... Θα υπάρξουν σωστοί όπου θα επιβιώσουν.
Ναι, έχουν ρίσκο οι δουλειές. Εν προκειμένω ρισκάρει ανεβάζοντας τις τιμές κάποιος να προτιμήσει να αγοράσει τελικά καινούργιο αυτοκίνητο και όχι μεταχειρισμένο γιατί δε θα τον συμφέρει η αγορά του μεταχειρισμένου. Αν του βγει είναι μια καλή επιχειρηματική κίνηση, αν όχι όπως το είπες θα κλείσει. Την κίνησή του πάντως τη βρίσκω απόλυτα λογική και μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματικότητας.
-
[b]Ένα δείγμα ΕΜΠΟΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ’
..Μιας και κρατουσα το σκορ,η αληθεια ειναι οτι σου την ειπε χοντρα.Αλλα δυστυχως οι μαντραδες στη συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.Στη Β.Ελλαδα αλλα και για αρκετες περιοχες της Αθηνας που εχω γνωση,οι ιδιοκτητες των μαντρων εχουν κατα κανονα και αλλες επιχειρησεις,αμφιβολου νομιμοτητας.(προστασιες,trafficking κ.α)
-
Θα πρότεινα πραγματικά να μην αγοράζετε από μάντρες.
Κοιτούσα κάποτε ένα Civic 1.6 του 2004, τότε ήταν 2.5 χρόνων με μόλις 10.000χλμ κατά τον μαντρά.
Τέλος πάντων επειδή ο κόσμος είναι μικρός και έτυχε να γνωρίσω άτομο που είναι τακτικός πελάτης και γνωστός του μαντρά (έχουν κάνει συμφωνία να παίρνει κάθε χρόνο μετάχειρο αμάξι από αυτόν τον μαντρά επιστρέφοντας το προηγούμενο) έμαθα ΤΑ τραγικά πράγματα.
(Και σε αυτά τα αμάξια δεν έχω καταλάβει κι όλας αν φαίνεται ο γνωστός μου σαν ενδιάμεσος αγοραστής στην άδεια ή τα χλμ γυρίζονται πριν επιστραφεί ως μοντέλο προς πώληση και ούτε γάτα ούτε ζημιά...)Συγκεκριμένα και για το Civic μου είπε ότι του έχει γυρίσει τα χλμ δύο φορές στις 10.000 πριν το πάει στην αντιπροσωπεία για να πάρει τη σφραγίδα
Χίλιες φορές μικρότερη πιθανότητα έχεις να σου κάνει λαμογιά ο ιδιώτης παρά ο μαντράς... μακριά.
-
Εκανε κανεις αποσυρση να μας ενημερωσει αν τα πραγματα ειναι οπως εχουν περιγραφει εως τωρα? Τα λεφτα τα πηρε εγκαιρα?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν ξερω αν εχει ξαναγραφει αλλα για να ισχυσει ενας νομος ΠΡΕΠΕΙ να δημοσιευτει στο ΦΕΚ.
Και αυτο σχετικα με την αποσυρση δεν εχει γινει μεχρι σημερα.Τυπικα λοιπον ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.Σήμερα πήρα τηλέφωνο σε μια από τις εταιρίες ανακύκλωσης. Μου είπαν πως από την πλευρά τους έτοιμοι να συμμετάσχουν στο μέτρο της απόσυρσης ΑΛΛΑ δεν έχουν ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση ή/και έγγραφο για να ξεκινήσουν. Μου είπαν να τους ξαναπάρω σε λίγες μέρες...
-
Ευχαριστω για την απαντηση! Εστω κι αν δεν πηγαινε σε εμενα με καλυψε..
-
Δεν είναι καν νόμος, είναι 'πράξη νομοθετικού περιεχομένου'. Αν εντός 40ημέρου από τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης (όχι από τις εκλογές) δεν κυρωθεί η πράξη αυτή από το κοινοβούλιο, παύει να ισχύει. Επομένως όλα είναι στον αέρα ακόμα. Μπορεί να μην κυρωθεί ποτέ, μπορεί να αντικατασταθεί από νόμο με άλλους όρους, μπορεί να αποφασιστεί ότι δεν πρέπει να γίνει απόσυρση γενικώς.
Οι αυτοκινητάδες το έχουν δέσει πάντως και οπωσδήποτε θα πιέσουν για να κονομήσουν.
-
παιδες δεν διαβασα ολο το θεμα, θα το διαβασω αργοτερα. υπαρχει καποιος που ξεκίνησε ηδη τη διαδικασία απο εδώ?
ποσους μήνες πρεπει να ειναι καποιος κατοχος του αυτοκινητου για να εχει το δικαιωμα να το αποσυρει?
τα χρηματα τα παιρνεις σε μορφή επιταγης? το μπονους σε τι μορφη το παιρνεις αν αγορασεις αμαξι 2005+?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι καν νόμος, είναι 'πράξη νομοθετικού περιεχομένου'. Αν εντός 40ημέρου από τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης (όχι από τις εκλογές) δεν κυρωθεί η πράξη αυτή από το κοινοβούλιο, παύει να ισχύει.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν εσύ είσαι μέσα σ' αυτές τις ημερομηνίες είσαι άκυρος. Αντιθέτως ο νόμος ισχύει (γιατί η υπογραφή του προέδρου είναι νόμος σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) για όλη αυτήν την περίοδο που δεν υπάρχει βουλή (ως νομοθετική εξουσία). Το αν η επόμενη βουλή δεν τον επικυρώσει, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Κάθε νόμος μπορεί να αναιρέσει προηγούμενο (όχι αναδρομικά) αν δεν αντιβαίνει σε διατάξεις του συντάγματος. Οπότε η πράξη ισχύει (δηλ. και αύριο αν πάρεις χαρτί με υπογραφή πως απέσυρες αμάξι - άλλο αν δεν προλαβαίνεις) είσαι μέσα στα όρια του νόμου. Το θέμα είναι πως δεν μπορείς να πας και να αποσύρεις αύριο π.χ. αμάξι γιατί 'δεν έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες' (ΔΟΥ, Διευθύνσεις Μεταφορών, εταιρίες της EΔΟΕ κλπ.) οπότε θα σου βγει η πίστη. Εγώ πάντως το έχω στην αντιπροσωπεία (παρέα με το επόμενο που θα τιμολογηθεί μια μέρα μετά την οριστική διαγραφή του προηγούμενου) μόνο και μόνο για να μην χάσω το εξτρά χιλιάρικο της 'αγοράς μη ρυπογόνου' δηλ. έτος 2005 και μετά.
Μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να πει πως άλλα οχήματα θεωρούνται αντιρρυπαντικά και ευνοούνται από τα εξτρά χρήματα π.χ. να μετράει τους ρύπους και όχι το έτος κατασκευής. Μπορεί επίσης να πει πως δεν είναι χίλια τα ευρά του μπόνους αλλά παραπάνω ή να τα υπολογίζει με άλλο τρόπο.
Όλη αυτή η κατάσταση ισχύει από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ μέχρι και 40 μέρες από την σύσταση της νέας βουλής. Μετά παύει να ισχύει αν στο μεταξύ δεν έχει έρθει η επικύρωσή της, ή αν δεν έχει δημοσιευτεί ψηφισμένο σχέδιο νόμου ή τροπολογία σε άλλο ΦΕΚ.
Αυτά πάντως εγώ κατάλαβα από το μπάχαλο που δημιουργήθηκε. Μακάρι να γίνει κάτι γρήγορα γιατί τα νοικιάρικα κοστίζουνε πολύ και αν πάει παραπάνω παράταση μάλλον θα πάρω το καινούριο και ασταδιάλα με τα αντιρρυπαντικά τους (θα το βάλω στο ρελαντί μπροστά από την νομαρχία ή καλύτερα μπροστά από κάνα γραφείο βολευτού να ξεκαπνίζει κάθε μέρα). -
Καλά και εσύ βρέ άνθρωπε έχεις 2 αμάξια σε αντιπροσωπεία και για να μη χάσεις το χιλιάρικο και νοικιάζεις άλλο για να κυκλοφορείς ?...
-
**Ένα δείγμα ΕΜΠΟΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ’ (σας μεταφέρω εδώ κάνοντας copy από την αλληλογραφία μου) όταν του έστειλα email μου απάντησε τα παρακάτω… Το όνομά του το σβήνω για ευνόητους λόγους.. Αν και κακώς γιατί ο κόσμος πρέπει να τους μαθαίνει
**Απάντηση |Car's Kiri@@@@@ προς Εμένα προβολή λεπτομερειών 25 Σεπ
ΘΕΩΡΩ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.Τί τον ρώτησες και απάντησε έτσι?
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016