-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ξέρουμε τελικά αν είναι όντως πιθανό να γίνει η απόσυρση του χρόνου; Ψήνω τον πατέρα μου να διώξει το Sunny (το οποίο έκλεισε 21 χρόνια χωρίς ίχνος ζημιάς) για κάτι ευκολοδήγητο και αναρωτιέμαι αν θα είναι καλύτερα να περιμένουμε για το 2009.Χωρίς να είμαι ο Αυτιάς νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένετε. Οπως έγραψα και πιο πάνω για λόγους που δεν είναι του παρόντος το θέμα έχει περάσει στα ψιλά και μόνο στη ΝΕΤ είδα ένα ρεπορτάζ.
Εφόσον μάλιστα είναι και 21 ετών το αυτοκίνητο σας τότε θα είναι από τα πρώτα για τα οποία θα γίνει η απόσυρση (από όσα είχα ακούσει θα ακολουθήσουν σε 2ο στάδιο τα πρώτα καταλυτικά).
Επειδή βέβαια δεν είμαστε και πολύ σοβαρή χώρα, αν πιέζεστε για αλλαγή κάντε τη τώρα (ειδικά αν στοχεύετε σε κάτι μικρό δεν θα φανεί πολύ το 'δώρο' της απόσυρσης) καθώς όλα μπορεί να αλλάξουν.
Συνόψιζοντας, εγώ στη θέση σου θα περίμενα 7-8 μήνες να πλησιάσει το τέλος της χρονιάς και η κατάθεση του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο και κρίνε τότε. δεν είμαστε και πολύ μακριά άλλωστε...
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Χωρίς να είμαι ο Αυτιάς νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένετε. Οπως έγραψα και πιο πάνω για λόγους που δεν είναι του παρόντος το θέμα έχει περάσει στα ψιλά και μόνο στη ΝΕΤ είδα ένα ρεπορτάζ.
Εφόσον μάλιστα είναι και 21 ετών το αυτοκίνητο σας τότε θα είναι από τα πρώτα για τα οποία θα γίνει η απόσυρση (από όσα είχα ακούσει θα ακολουθήσουν σε 2ο στάδιο τα πρώτα καταλυτικά).
Επειδή βέβαια δεν είμαστε και πολύ σοβαρή χώρα, αν πιέζεστε για αλλαγή κάντε τη τώρα (ειδικά αν στοχεύετε σε κάτι μικρό δεν θα φανεί πολύ το 'δώρο' της απόσυρσης) καθώς όλα μπορεί να αλλάξουν.
Συνόψιζοντας, εγώ στη θέση σου θα περίμενα 7-8 μήνες να πλησιάσει το τέλος της χρονιάς και η κατάθεση του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο και κρίνε τότε. δεν είμαστε και πολύ μακριά άλλωστε...
Ευχαριστώ για την άποψή σου, μάλλον έτσι θα κάνουμε. Δεν βιαζόμαστε εξ'άλλου να αντικαταστήσουμε το παλιό αυτοκίνητο αφού μηχανικά είναι αλεξίσφαιρο, απλά με τις σημερινές συνθήκες οδήγησης είναι πολύ αγχωτικό να οδηγείς παλιάς τεχνολογίας αμάξι τόσο σε ταξίδι όσο και μέσα στην πόλη οπότε πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε κάτι καινούριο στη θέση του. Θα περιμένουμε μάλλον ένα χρόνο ακόμα μήπως και μας κάτσει η απόσυρση.
-
Μπορεί να κάνει κάποια εταιρία ανάλογη προσφορά με εκείνη που είχε κάνει πριν ένα χρόνο η Daihatsu:
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=1097' target='_blank
Κάνοντας απόσυρση και προσκομίζοντας τα αντίστοιχα έγγραφα, κέρδιζες έκπτωση από 1.000 € εως και 2.000 € σε μοντέλα της. -
δε νομιζω οτι η οικομια σηκωνει μια νεα εποχη αποσυρσης, εκτος αν αναγκαστουν λογω ΕΕ. Αλλα και αυτο να γινει, θα αργησει μαλλον.
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Ξέρουμε τελικά αν είναι όντως πιθανό να γίνει η απόσυρση του χρόνου; Ψήνω τον πατέρα μου να διώξει το Sunny (το οποίο έκλεισε 21 χρόνια χωρίς ίχνος ζημιάς) για κάτι ευκολοδήγητο και αναρωτιέμαι αν θα είναι καλύτερα να περιμένουμε για το 2009.
Χωρίς να είμαι ο Αυτιάς νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένετε. Οπως έγραψα και πιο πάνω για λόγους που δεν είναι του παρόντος το θέμα έχει περάσει στα ψιλά και μόνο στη ΝΕΤ είδα ένα ρεπορτάζ.
Το αναφέρανε το θέμα κι ο Καμπουράκης με τον Οικονομέα προχθές αν δεν κάνω λάθος.....Δυστυχώς βιαζόμουν να φύγω και δεν άκουσα σχεδόν τίποτα... Εχουμε κι εμείς ενα σαπάκι του 1978 (στην ουσία σε αχρηστία), αλλα σκεφτόμαστε να πάρουμε ενα μικρό φέτος στα 1200cc....Μάλιστα σήμερα μου το ανέφερε κι ενας μηχανικός αυτοκινήτων οτι τέλος του 2008 κάτι μπορέι να γίνει. Σοβαρή πηγή πληροφόρησης θα μου πεις, οτι ξέρουμε ξέρουν, αλλα λέω να περιμένω κι εγω να δω τι θα γίνει με το θέμα της απόσυρσης...
-
Μήπως οι ανακοινώσεις αυτές σκοπεύουν στο να ψήσουν κάποιους να κρατήσουν (=πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας) τα παλιά τους οχήματα για ένα χρόνο ακόμα;
Πέρα από τη συγκρότηση 'ειδικών επιτροπών' που 'θα μελετήσουν τη δυνατότητα εφαρμογής' βέβαια...
-
H Fiat (ή ένα μαγαζί της τέλος πάντων), παίρνει ένα αυτοκίνητο του '77 (χωρίς να την ενδιαφέρει η κατάστασή του), και αφαιρεί 1.300 ευρώ από την τιμή ενός καινούριου ως απόσυρση...
Μάλιστα, την απόσυρση μπορεί να την κάνει ο ιδιοκτήτης και να προσκομίσει τα σχετικά αποδεικτικά (δεν ρώτησα τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση)...
Γνωρίζουν τίποτα παραπάνω τα τζιμάνια εκεί στη Fiat (ή τέλος πάντων σε ένα από τα μαγαζιά της), ή είναι προσπάθεια προσέλκυσης πελατείας;
_
-
Κ αλλες εταιριες κανουν αντιστοιχες προωθητικες ενεργειες(πχ Nissan,Opel)...Τωρα αν τα οφελη απο την αποσυρση του κρατους θα ειναι μεγαλυτερα δεν το ξερω...
-
Το ξεκίνησε η Daihatsu εδώ και 2 χρόνια περίπου.
Αντί να σου κάνει έκπτωση 2K απο την τιμή καταλόγου απ'ευθείας, κάνει και κοινωνική πολιτική ζητώντας σου να αποσύρεις αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα για να 'ξεφρακάρουμε' κάπως.
Δεν έχει σχέση με απαλαγή τέλους ταξινόμησης ή οτιδήποτε άλλου φόρου. Εκπτωση είναι που για διαφημιστικούς λόγους βαφτίζεται απόσυρση.
-
Αν δεν έχεις λεφτά για καινούργιο ή πιο μικρής ηλικίας, ή θα πληρώσεις τα αντικίνητρα ή θα το πετάξεις. Όμως στην Ελλάδα πόσοι έχουν σαπάκια και πόσοι έχουν δύο και τρία αυτοκίνητα το πολύ δεκαετίας; Τι θέλετε, λύκους στους δρόμους που θα είναι κινητά φέρετρα;
-
Η απόσυρση λειτούργησε πολύ καλά για ένα φίλο!
Πήρε ένα παλιό starlet γύρω στα 600 ευρώ, με το οποίο έπειτα από 6 μήνες τράκαρε στον περιφερειακό(μίνι καραμπόλα)! Απόσυρση στη Daihatsu για το νέο Terio και γλίτωσε 2000 διώχνοντας το starletaki που δεν έπιανε ούτε 100άρικο! -
Η απόσυρση όταν είχε γίνει ξανά, δικαιολογούσε την αντικατάσταση του τετράτροχου χρεπιού με καινούριο δίκυκλο; Υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό στην επερχόμενη φημολογούμενη απόσυρση (που δεν την βλέπω να έρχεται);
-
Φρέσκα νέα!
Προχωράει το θέμα απ' ότι φαίνεται και μάλλον θα είναι το τυράκι στη φάκα για τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν είναι αυτές!
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
@ neos , απ' όσο θυμάμαι δεν υπήρχε τέτοια ρύθμιση δηλαδή να δώσεις αυτοκίνητο και να πάρεις δίκυκλο.
-
Έλα, για να μαζεύονται τα σαπάκια στη σειρά !
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Έλα, για να μαζεύονται τα σαπάκια στη σειρά !http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Και μπαίνει η ερώτηση...
το διώχνεις το Sunny (που είναι άριστο καλοσυντηρημένο και σίγουρα δεν θα χαλάσει ποτέ) για κάτι καινούριο φτηνό ή το κρατάς;
Ελπίζω να είναι αρκετά ευνοϊκοί οι όροι της απόσυρσης γιατί για 1000 ευρώ κέρδος δεν νομίζω να την κάνω την κίνηση.
-
το κακό είναι ... ότι λένε και για αντι κίνητρα ....
βλέπω το παλιό σταρλετάκι μου 85 (άψογο) να μας αφήνει χρόνους ...
αν οικονομικά το 'κάνουν' ασύμφορο -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αν οικονομικά το 'κάνουν' ασύμφοροΚαι δεν βρίσκεις τέτοια αμάξια σήμερα, να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτα όπου και να τα πας ότι και να τους κάνεις όπως και να τα οδηγήσεις. Για εργαλεία είναι ότι πρέπει, αλλά προβλέπεται να πέσει τρελή φορολογία για τα παλιά οχήματα από του χρόνου
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
αν οικονομικά το 'κάνουν' ασύμφοροΚαι δεν βρίσκεις τέτοια αμάξια σήμερα, να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτα όπου και να τα πας ότι και να τους κάνεις όπως και να τα οδηγήσεις. Για εργαλεία είναι ότι πρέπει, αλλά προβλέπεται να πέσει τρελή φορολογία για τα παλιά οχήματα από του χρόνου
μην αγχωνεσαι, εδω δε ξερουμε ποιος θα ειναι κυβερνηση σε 3 μηνες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που συμβαίνει αυτό...
Πολύ φοβάμαι ότι δε θα έχουμε κίνητρα απόσυρσης από την πολιτεία αλλά φορολογία ανάλογη των εκπομπών CO2....και επειδή τα παλιά θα έχουν υψηλές εκπομπές θα είναι ασύμφορο να τα διακρατά κάποιος και έτσι οι αντιπροσωπείες θα σου κάνουν μία έκπτωση για να τα αποσύρεις...το ταμείο είναι πολύ μείον, η χώρα δανείζεται με 6.13% όταν η Γερμανία δανείζεται με 3.73% και περιμένετε απόσυρση;
Η Ελλάδα δεν έχει αυτοκινητοβιομηχανία και κάθε ευρώ που αντί να πηγαίνει στη αγορά αυτοκινήτων μένει στην ελληνική οικονομία είτε ως κατανάλωση είτε ως αποταμίευση δεν το λες και αρνητικό...όταν δε, πηγαίνει προς κατανάλωση αυξάνει το τωρινό ΑΕΠ ενώ ως αποταμίευση το δυνητικό ΑΕΠ...γι'αυτό και ως χώρα δεν υπάρχει κάποιος άμεσος λόγος για απόσυρση...βέβαια στις αντιπροσωπείες πολύ κόσμος θα χάσει ή έχει ήδη χάσει τη δουλειά του αλλά δεν είναι ένα κρίσιμο μέγεθος οι εργαζόμενοι στον τομέα του αυτοκινήτου στη χώρα μας. Ο μόνος λόγος για τον οποίο το κράτος θα προέβαινε στο μέτρο της απόσυρσης με επιδότηση αγοράς αυτοκινήτου είναι η καταβαράθρωση των δημοσίων εσόδων από τους φόρους που εισπράττει το κράτος με την πώληση ενός καινούριου ή εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Οι απώλειες εσόδων αυτή τη στιγμή για το κράτος είναι πολύ μεγάλες και η επιδότηση της απόσυρσης δε θα άλλαζε και πολλά για τα δημόσια οικονομικά στο βαθμό που θα αγοράζαμε οχήματα μικρού κυβισμού...(αλήθεια δεν αναρωτηθήκατε γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα τουλάχιστον όσο θα έπρεπε;Για τα φορολογικά έσοδα του κράτους και τα κέρδη 2 επιχειρήσεων....) -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που συμβαίνει αυτό...
Πολύ φοβάμαι ότι δε θα έχουμε κίνητρα απόσυρσης από την πολιτεία αλλά φορολογία ανάλογη των εκπομπών CO2....και επειδή τα παλιά θα έχουν υψηλές εκπομπές θα είναι ασύμφορο να τα διακρατά κάποιος και έτσι οι αντιπροσωπείες θα σου κάνουν μία έκπτωση για να τα αποσύρεις...το ταμείο είναι πολύ μείον, η χώρα δανείζεται με 6.13% όταν η Γερμανία δανείζεται με 3.73% και περιμένετε απόσυρση;
Η Ελλάδα δεν έχει αυτοκινητοβιομηχανία και κάθε ευρώ που αντί να πηγαίνει στη αγορά αυτοκινήτων μένει στην ελληνική οικονομία είτε ως κατανάλωση είτε ως αποταμίευση δεν το λες και αρνητικό...όταν δε, πηγαίνει προς κατανάλωση αυξάνει το τωρινό ΑΕΠ ενώ ως αποταμίευση το δυνητικό ΑΕΠ...γι'αυτό και ως χώρα δεν υπάρχει κάποιος άμεσος λόγος για απόσυρση...βέβαια στις αντιπροσωπείες πολύ κόσμος θα χάσει ή έχει ήδη χάσει τη δουλειά του αλλά δεν είναι ένα κρίσιμο μέγεθος οι εργαζόμενοι στον τομέα του αυτοκινήτου στη χώρα μας. Ο μόνος λόγος για τον οποίο το κράτος θα προέβαινε στο μέτρο της απόσυρσης με επιδότηση αγοράς αυτοκινήτου είναι η καταβαράθρωση των δημοσίων εσόδων από τους φόρους που εισπράττει το κράτος με την πώληση ενός καινούριου ή εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Οι απώλειες εσόδων αυτή τη στιγμή για το κράτος είναι πολύ μεγάλες και η επιδότηση της απόσυρσης δε θα άλλαζε και πολλά για τα δημόσια οικονομικά στο βαθμό που θα αγοράζαμε οχήματα μικρού κυβισμού...(αλήθεια δεν αναρωτηθήκατε γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα τουλάχιστον όσο θα έπρεπε;Για τα φορολογικά έσοδα του κράτους και τα κέρδη 2 επιχειρήσεων....)+1000000 και τον φεβρουαριο -33% οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016