-
Πλούσιοι γαμπροί και φιλόδοξες δεσποινίδες
«Τι κάνω λάθος;» αναρωτιόταν επισταμένως η νεαρή και, κατά τις δηλώσεις της άκρως εύμορφη και καλλίγραμμη νεαρή, που έστειλε σχετική επιστολή σε διαδικτυακό τόπο ανάρτησης αγγελιών (Craiglsist), επιχειρώντας να αλλάξει το (ταπεινό) πεπρωμένο της.Η απορία της συνίστατο στο πώς ακριβώς θα καταφέρει να πείσει έναν πλούσιο γαμπρό να την παντρευτεί. Δεδομένου μάλιστα του κάλλους της, η αναγνώστρια θέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον υποψήφιο γαμπρό.
Η απάντηση που της δίνεται μέσω του περιοδικού από έναν εκ των πιθανών «στόχων» της, είναι ακόλουθη με την τρόπο σκέψης της και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μάθημα για τις εγχώριες φιλόδοξες κοτούλες που μίζερα και οπισθοδρομικά βλέπουν τους εύπορους εργένηδες σαν ξερολούκουμα.
Μεταφράζω:
“Τι κάνω λάθος; Κουράστηκα να ματαιοπονώ. Είμαι ένα όμορφο (εκπληκτικά όμορφο) 25χρονο κορίτσι. Χειρίζομαι εξαιρετικά το λόγο και είμαι «κλασάτη». Δεν είμαι από τη Νέα Υόρκη. Ψάχνω να παντρευτώ έναν άντρα που βγάζει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Καταλαβαίνω πως ακούγεται αυτό, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο είναι ένας μέσος μισθός για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, θα καταλάβει ότι δεν το παρακάνω (…) Θα μου στείλετε ορισμένα tips; Βγήκα με έναν επιχειρηματία που έβγαζε 200- 250.000 ετησίως, αλλά κάπου εκεί είναι φαίνεται η «οροφή» μου. Οι 250.000 δολάρια δεν θα μου εξασφαλίσουν σπίτι στο δυτικό Central Park.
Ξέρω μια γυναίκα που κάνουμε μαζί γιόγκα, η οποία είναι παντρεμένη με έναν investment banker. Δεν είναι ούτε τόσο όμορφη όσο εγώ, ούτε είναι καμιά μεγαλοφυΐα. Τι κάνει αυτή σωστά; Ορίστε οι συγκεκριμένες ερωτήσεις μου:
• Που συχνάζετε εσείς οι πλούσιοι εργένηδες; Δώστε μου συγκεκριμένα εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια.
• Τι ψάχνετε σε μία σύντροφο;
• Δικηγόροι, γιατροί, investment bankers. Πόσα τελικά βγάζουν αυτοί οι τύποι; Και που συχνάζουν αυτοί από τα hedge funds;
• Πως εσείς οι πλούσιοι τύποι διαλέγετε ανάμεσα στο γάμο και τα ραντεβού; Γιατί εγώ ενδιαφέρομαι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟ».Αξιαγάπητη, ε;
Δείτε τώρα τι απάντησε έτερος αναγνώστης που υπέγραψε ως «Investment banker»:
“Θεωρώ ότι έχω τα προσόντα που ψάχνεις- βγάζω περισσότερα από 500.000 δολ. το χρόνο. Να πως το βλέπω: η προσφορά σου είναι μια απλή και ξεκάθαρη επιχειρηματική συμφωνία στην οποία εσύ συνεισφέρεις τα κάλλη σου και εγώ τα χρήματά μου. Απλά και ωραία. Από εδώ όμως ξεκινούν τα εμπόδια:
Η ομορφιά σου σταδιακά θα εξασθενεί, ενώ η περιουσία μου θα μένει σταθερή- για να μη σου πω ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αυξηθεί, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι εσύ δεν θα ομορφαίνεις καθόλου. Ετσι, σε οικονομικούς όρους είσαι αποσβεννόμενο πάγιο. Σε χρηματιστηριακούς όρους, θα σε αποκαλούσαμε “trading position”- όχι “buy and hold”. Δε μου φαίνεται καλή μπίζνα να σε «αγοράσω» (κάτι το οποίο ζητάς), οπότε καλύτερα να ικανοποιηθώ με τη λύση του leasing. Το deal που θα είχε νόημα για εμένα θα προέβλεπε ραντεβού και όχι γάμο».
-
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πλούσιοι γαμπροί και φιλόδοξες δεσποινίδες
«Τι κάνω λάθος;» αναρωτιόταν επισταμένως η νεαρή και, κατά τις δηλώσεις της άκρως εύμορφη και καλλίγραμμη νεαρή, που έστειλε σχετική επιστολή σε διαδικτυακό τόπο ανάρτησης αγγελιών (Craiglsist), επιχειρώντας να αλλάξει το (ταπεινό) πεπρωμένο της.Η απορία της συνίστατο στο πώς ακριβώς θα καταφέρει να πείσει έναν πλούσιο γαμπρό να την παντρευτεί. Δεδομένου μάλιστα του κάλλους της, η αναγνώστρια θέτει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον υποψήφιο γαμπρό.
Η απάντηση που της δίνεται μέσω του περιοδικού από έναν εκ των πιθανών «στόχων» της, είναι ακόλουθη με την τρόπο σκέψης της και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μάθημα για τις εγχώριες φιλόδοξες κοτούλες που μίζερα και οπισθοδρομικά βλέπουν τους εύπορους εργένηδες σαν ξερολούκουμα.
Μεταφράζω:
“Τι κάνω λάθος; Κουράστηκα να ματαιοπονώ. Είμαι ένα όμορφο (εκπληκτικά όμορφο) 25χρονο κορίτσι. Χειρίζομαι εξαιρετικά το λόγο και είμαι «κλασάτη». Δεν είμαι από τη Νέα Υόρκη. Ψάχνω να παντρευτώ έναν άντρα που βγάζει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Καταλαβαίνω πως ακούγεται αυτό, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο είναι ένας μέσος μισθός για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, θα καταλάβει ότι δεν το παρακάνω (…) Θα μου στείλετε ορισμένα tips; Βγήκα με έναν επιχειρηματία που έβγαζε 200- 250.000 ετησίως, αλλά κάπου εκεί είναι φαίνεται η «οροφή» μου. Οι 250.000 δολάρια δεν θα μου εξασφαλίσουν σπίτι στο δυτικό Central Park.
Ξέρω μια γυναίκα που κάνουμε μαζί γιόγκα, η οποία είναι παντρεμένη με έναν investment banker. Δεν είναι ούτε τόσο όμορφη όσο εγώ, ούτε είναι καμιά μεγαλοφυΐα. Τι κάνει αυτή σωστά; Ορίστε οι συγκεκριμένες ερωτήσεις μου:
• Που συχνάζετε εσείς οι πλούσιοι εργένηδες; Δώστε μου συγκεκριμένα εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια.
• Τι ψάχνετε σε μία σύντροφο;
• Δικηγόροι, γιατροί, investment bankers. Πόσα τελικά βγάζουν αυτοί οι τύποι; Και που συχνάζουν αυτοί από τα hedge funds;
• Πως εσείς οι πλούσιοι τύποι διαλέγετε ανάμεσα στο γάμο και τα ραντεβού; Γιατί εγώ ενδιαφέρομαι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟ».Αξιαγάπητη, ε;
Δείτε τώρα τι απάντησε έτερος αναγνώστης που υπέγραψε ως «Investment banker»:
“Θεωρώ ότι έχω τα προσόντα που ψάχνεις- βγάζω περισσότερα από 500.000 δολ. το χρόνο. Να πως το βλέπω: η προσφορά σου είναι μια απλή και ξεκάθαρη επιχειρηματική συμφωνία στην οποία εσύ συνεισφέρεις τα κάλλη σου και εγώ τα χρήματά μου. Απλά και ωραία. Από εδώ όμως ξεκινούν τα εμπόδια:
Η ομορφιά σου σταδιακά θα εξασθενεί, ενώ η περιουσία μου θα μένει σταθερή- για να μη σου πω ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αυξηθεί, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι εσύ δεν θα ομορφαίνεις καθόλου. Ετσι, σε οικονομικούς όρους είσαι αποσβεννόμενο πάγιο. Σε χρηματιστηριακούς όρους, θα σε αποκαλούσαμε “trading position”- όχι “buy and hold”. Δε μου φαίνεται καλή μπίζνα να σε «αγοράσω» (κάτι το οποίο ζητάς), οπότε καλύτερα να ικανοποιηθώ με τη λύση του leasing. Το deal που θα είχε νόημα για εμένα θα προέβλεπε ραντεβού και όχι γάμο».
θα πεσει φωτια να μας καψει..απιστοι
-
Συνέδριο συνασπισμού για εκλογή προέδρου. Μεγάλος ηγέτης έρχεται...προ ολίγων ημερών είχε ένα ρεπορτάζ για τον Τσίπρα. Είχε μια συνέντευξη του στην Παναγιωταρέα όταν όντας μαθητής πρωτοστατούσε στις καταλήψεις. Είπε λοιπόν: 'Θέλουμε εμείς οι μαθητές να αποφασίζουμε πότε θα κάνουμε διάλειμμα'...
-
Ωραίο ηγέτη θα έχουν τα συνασπιστήρια! Άντε βρε! Και εις ανώτερα!!!
-
Όχι ότι είχαν και καλύτερο...
Μη ξεχνάτε και αυτόν που έδερνε τη γυναίκα του...
-
Ή τον καλοβολεμένο οικονομικά ανεύθυνο λαϊκιστή Αλαβάνο...
-
skullone
+1000 -
Ο Τσίπρας δεν αποκλείεται να έχει καλές πολιτικές αρχές και να είναι έντιμος.
Όμως το ότι είναι ο μοναδικός, μάλλον, πολιτικός αρχηγός (αν γίνει) που στήριξε την ταχύτατη άνοδο στην ηγεσία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος πάνω στο ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ, δεν προμηνύει τίποτα καλό.
Ο Κουβέλης από την άλλη, εκτός από ικανότατος-επιτυχημένος επιστήμονας και έμπειρος στα θέματα της κοινωνίας, είναι έντιμος και ρεαλιστής στις απαιτήσεις που προβάλλει ως εκπρόσωπος ενός πολιτικού χώρου. -
Κάτι ακούστηκε και για τον Χελάκη για τον Συνασπισμό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο Τσίπρας δεν αποκλείεται να έχει καλές πολιτικές αρχές και να είναι έντιμος.
Όμως το ότι είναι ο μοναδικός, μάλλον, πολιτικός αρχηγός (αν γίνει) που στήριξε την ταχύτατη άνοδο στην ηγεσία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος πάνω στο ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ, δεν προμηνύει τίποτα καλό.
Ο Κουβέλης από την άλλη, εκτός από ικανότατος-επιτυχημένος επιστήμονας και έμπειρος στα θέματα της κοινωνίας, είναι έντιμος και ρεαλιστής στις απαιτήσεις που προβάλλει ως εκπρόσωπος ενός πολιτικού χώρου.Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος τίμιος να ανέβει τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας σε ένα κόμμα χωρίς να έχει διαφθαρεί πλήρως από το σύστημα. Ο Τσίπρας είναι ένας ακόμα Συνδικαλιστής-Φοιτητοπατέρας που η προσωπική μου άποψη για αυτό είναι η χειρότερη δυνατή. Αν είναι καλύτερος από τους άλλους Φοιτητοπατέρες δεν το γνωρίζω. Αν θα είναι καλός ηγέτης για τον ΣΥΡΙΖΑ??? Προσωπικά για το κόμμα των Πλούσιων Αστών που αυτοαποκαλούνται αριστεροί δεν δίνω μία.
-
Μακάρι να επιβαλλόταν με κάποιον τρόπο ως κύρια προϋπόθεση για να γίνει κάποιος πολιτικός να έχει ΔΟΥΛΕΨΕΙ κανονικά επί 10 χρόνια (οποιοδήποτε επάγγελμα και αν επιλέξει να ασκήσει). Αλλά πραγματική δουλειά. Όχι που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα. Αλήτες.
Θα βλέπαμε μετά πόσοι χαραμοφάηδες θα έφευγαν από το προσκήνιο.
-
Υπάρχει το ασυμβίβαστο πια. Βουλευτής και Εργαζόμενος απαγορεύεται βάσει και του Συντάγματος.
Έργα και Ημέραι Βενίζελου Ευάγγελου!!
-
Δε νομίζω ότι είναι θέμα επιβολής. Είναι, όπως τα περισσότερα πράγματα άλλωστε, θέμα συνειδητοποίησης και ωριμότητας από πλευράς πολιτών.
Προσωπικά, αντιμετωπίζω οποιονδήποτε πολιτικό που ζητάει την ψήφο μου ως υποψήφιο διαχειριστή του πλουτου που εγω παράγω. Για μένα οι κυβερνώντες οφείλουν να κάνουν ακριβώς αυτό. Να διαχειρίζονται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τον πλούτο (οικονομικό και πολιτιστικό-πολιτισμικό) που παράγει η κοινωνία που τους εκλέγει. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι, μέσα από το ισχύον κοινοβουλευτικό σύστημα, οφείλουν να ελέγχουν τις ενέργειες και προθέσεις της κυβέρνησης. Και για να είναι κάποιος ικανός διαχειριστής-πολιτικός, πρέπει να έχει την κατάλληλη 'προϋπηρεσία' ως ικανός επαγγελματίας, υπάλληλος, εργαζόμενος γενικότερα.
Από τη στιγμή που οι πολιτικοί αντιμετωπίζονται ως οχήματα εξυπηρέτησης συμφερόντων, όμως, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτοί να εκτελέσουν σωστά τα όποια καθήκοντα και ευθύνες τους έχουν ανατεθεί. Και η συντριπτική πλειονότητα των συμπατριωτών μας έτσι ακριβώς αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς. 'Ψηφίζω τον τάδε προκειμένου να με βολέψει, να με τακτοποιήσει, να με εξυπηρετήσει τέλος πάντων': αυτή είναι η κυρίαρχη νοοτροπία, ας μην εθελοτυφλούμε.
Το ζοφερόν του πράγματος είναι ότι με την πάροδο των γενεών, αυτή η νοοτροπία δεν αλλάζει. Και αν κάποιος θα μπορούσε να τη δικαιολογήσει, έστω και εν μέρει σε παλιότερες εποχές, τι μπορεί να πεί όταν το ίδιο και απαράλλαχτο σκεπτικό υιοθετείται και από νέους, θεωρητικά μορφωμένους ανθρώπους?
-
Συμφωνούμε. Για να διοικήσεις σωστά πρέπει να έχεις περάσει και από κατώτερες βαθμίδες. Εδώ παιδιά επιχειρηματιών και περνάνε από όλα τα τμήματα της εταιρείας για να έχουν σωστή άποψη και εμπειρία πριν βρεθούν στο ανώτατο επίπεδο.
-
Το ασυμβίβαστο δεν έχει σχέση με το αν κάποιος έχει δουλέψει πριν γίνει βουλευτής, αλλά με μια γενική (και ορθή) αρχή ότι ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να είναι και ελέγχων.
Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι βουλευτές είναι δικηγόροι και γιατροί/μηχανικοί, εκ των πραγμάτων η διαπλοκή του επαγγέλματός τους με μεγάλα συμφέροντα είναι άκρως πιθανή. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μακάρι να επιβαλλόταν με κάποιον τρόπο ως κύρια προϋπόθεση για να γίνει κάποιος πολιτικός να έχει ΔΟΥΛΕΨΕΙ κανονικά επί 10 χρόνια (οποιοδήποτε επάγγελμα και αν επιλέξει να ασκήσει). Αλλά πραγματική δουλειά. Όχι που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα. Αλήτες.Αυτο το προτείνεις ως λύση για να βγάλουν με χειρότερο τρόπο το άχτι τους μετά ε?
-
Δεν μπορω να καταλαβω ο ενας ειναι κουλος ,ο αλλος διαπλεκεται,η ταδε ειναι χαζη ξανθια....τι μενει περισσευμα για να ψηφισεις στις εκλογες....
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω ο ενας ειναι κουλος ,ο αλλος διαπλεκεται,η ταδε ειναι χαζη ξανθια....τι μενει περισσευμα για να ψηφισεις στις εκλογες....Mένει, ό,τι μένει, αν τους αξιολογήσεις με πολιτικά (και όχι αισθητικά) κριτήρια.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Προσωπικά, αντιμετωπίζω οποιονδήποτε πολιτικό που ζητάει την ψήφο μου ως υποψήφιο διαχειριστή του πλουτου που εγω παράγω. ?Κάτι πρέπει να γίνει μ'αυτό.
Όταν διαχειρίζεται κάποιος 'ξένος' τα δικά σου χρήματα, τι περιμένεις; Να μην κλέψει;;
Πρέπει να δημιουργηθούν αυστηρές ασφαλιστικές δυκλίδες προστασίας και ελέγχων ή ...να αλλάξει το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης του πλανήτη.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]