-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν πραγματικα δεν μπορουσες να κανεις δεξια, επειδη πηγαιναν ΠΟΛΥ πιο αργα και θα επρεπε να ΠΛΑΚΩΘΕΙΣ στα φρενα για να μπεις καπου αναμεσα τους ωστε να περασει, καλως δεν εκανες ακρη. Αυτο που λες 'εγω θελω να πηγαινω πιο γρηγορα και δεν μπορω να το κανω στην μεσαια οποτε καθομαι αριστερη', πολυ απλα ΞΕΧΝΑ το. ΘΑ κανεις ακρη γιατι πρεπει. ΘΑ φρεναρεις αμα προλαβεις καποιον στην μεσαια και θα επιταχυνεις ξανα ΑΦΟΥ τον εχεις αφησει να περασει.
Το πρώτο μου έχει συμβεί μερικές φορές. Πχ. στην Εγνατία προς Βέροια (2 λωρίδες) προσπερνώ κονβόι από 3-4 φορτηγά. Έρχεται ο 'Νομάρχης Φλώρινας' με την Mercedes του (ας είχες πολιτικές πινακίδες γελοίε, τώρα μόνος σου εκτίθεσαι!) μου κολλάει και κάνει σινιάλο με τα φώτα...
Το δεύτερο δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοείς. Όταν δεν έχει κίνηση; Τότε προφανώς και δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι αριστερά εξ'αρχής. ΙΜΟ εξαρτάται από τη πυκνότητα της κίνησης και το Δu ανάμεσα στις 2 λωρίδες. Πχ. αν δεξιά έχουν κενό 20 μέτρα και πάς με +10, +15 από αυτούς χωράς εύκολα. Όταν αντίθετα πηγαίνεις πχ. με 160-170 και η μεσαία με 120, δεν θα το κάνεις. Το παν είναι να προσπαθείς να μην είσαι εμπόδιο στο δρόμο για αυτούς που πάνε πιο γρήγορα από εσένα, αλλά ταυτόχρονα να έχεις υπόψη σου και αυτούς που πάνε πιο αργά. Πχ. πάς με 230, πρέπει να περιμένεις ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος που πάει με 180. Το σωστό είναι να σου κάνει χώρο για να σε διευκολύνει, κι εσύ όμως πρέπει να περιμένεις πίσω του μέχρι να βρει κενό.
Οι δρόμοι μας θα ήταν πολύ ασφαλέστεροι και ταχύτεροι αν οδηγούσαμε λιγότερο εγωιστικά.
Προσέξτε που έχει παρκάρει ο τύπος με το Corsa. Πάνω στο πεζοδρόμιο, ακριβώς μετά το φανάρι, εμποδίζοντας και τους πεζούς, αλλά και αυτούς που έστριβαν αριστερά.
Καλά, στην περιοχή γίνεται πάντα χαμός. Μπροστά σε αυτό, το ότι τα πεζοδρόμια της Αγ. Δημητρίου από εκεί μέχρι και μετά το Ιβανώφειο είναι αδιάβατα ίσως είναι πταίσμα;
Παρόμοια περίπτωση, l'animal du jour στη γειτονιά μου:
Έκλεισε και τη ράμπα και έχει μπλοκάρει τη στροφή για τα αυτοκίνητα... -
Eχτες καποιο ζωο ειχε κλεισει δρομο-πεζοδρομο με αποτελεσμα να μην μπορουν να μπουν στις πιλοτες τους τα αυτοκινητα των κατοικων
Επανω ειχε χαρτι ''ασφαλεια-τμημα διοικητικο''Λεω, καποιο αμαξι της ασφαλειας θα ειναι, αλλα να πα να #$@$#%# θα το βγαλουν γιατι κλεινει τοσα σπιτια
Παιρνω τηλ στην αστυνομια και λεω ''καποιο αμαξι σας εχει κλεισει εναν ολοκληρο δρομο
Σημειωτεων, απο την αλλη μερια ο πεζοδρομος ειναι κλειστος με μονιμες μπαρεςΠερναει λιγη ωρα, και ερχεται ενα περιπολικο
Λεω, τωρα θα μπει καποιος απο αυτους μεσα και θα το παρει
ΑΜ ΔΕ
Κοιτανε κατι πραγματα, και μετα βγαζουν κατσαβιδι, ξυλωνουν πινακιδες και βαζουν και κλησηΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ειχε βαλει το χαρτι για εκφοβισμο, ψεματα ηταν
ΤΩΡΑ που θα πληρωσεις παλιολαμογιο την κληση θα μαθεις οτι στην ζωη σου δεν θα καβαλας ολο τον κοσμο για να κανεις το κεφι σου
Θα υπαρχει παντα ενας μαλακας σαν και μενα, που θα σου την σπαει και θα σου χαλαει την λαμογιαNEEEEEEXT!!
-
Aπαράδεκτος ο πατέρας οδηγός του Saab ο οποίος οδηγούσε με το ένα χέρι ...με το άλλο έτρωγε παγωτό ενώ το πιτσιρίκι ήταν λυτό στο μπροστά κάθισμα το μισό έξω από το παράθυρο παίζοντας με το αεροπλανάκι του...
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Παιρνω τηλ στην αστυνομια και λεω ''καποιο αμαξι σας εχει κλεισει εναν ολοκληρο δρομο
Σημειωτεων, απο την αλλη μερια ο πεζοδρομος ειναι κλειστος με μονιμες μπαρεςΠερναει λιγη ωρα, και ερχεται ενα περιπολικο
ΑΜ ΔΕ
Κοιτανε κατι πραγματα, και μετα βγαζουν κατσαβιδι, ξυλωνουν πινακιδες και βαζουν και κλησηΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ειχε βαλει το χαρτι για εκφοβισμο, ψεματα ηταν
ΤΩΡΑ που θα πληρωσεις παλιολαμογιο την κληση θα μαθεις οτι στην ζωη σου δεν θα καβαλας ολο τον κοσμο για να κανεις το κεφι σου
Θα υπαρχει παντα ενας μαλακας σαν και μενα, που θα σου την σπαει και θα σου χαλαει την λαμογιαΩραίος. Άκου 'ασφάλεια, τμήμα διοικητικό'!!
Το αμάξι το πήραν από εκεί που εμπόδιζε, ή το άφησαν?.... -
-
λεω οτι ειπες και εσυ. Στην μεσαια αυτοκινητα με 50 μετρα αποσταση μεταξυ τους και 100χαω, και ο ελληναρας στην αριστερη να πηγαινει με 120 και να μην μπαινει στην μεσαια επειδη 'εγω παω με το οριο, δεν θα φρεναρω εγω για να μπω στην μεσαια για να πας εσυ με περισσοτερα'.
@panos2171
που ακριβως ειναι το ιδιωτικο παρκινγκ και τι ειδους ειναι (επειδη δεν φαινεται)? -
Βασικα ειναι το γκαραζ του ιδιοκτητη της πολυκατοικιας δεν ειναι πυλωτη.Οπως βλεπεις το 206 αναμεσα στις κολονες λιγο πιο μπροστα ειναι η γκαραζοπορτα.Διπλα απο το αμαξι βρισκεται και η απαγορευτικη πινακιδα.Και απο την αλλη μερια υπαρχει μια ιδια στις οποιες δενει μια αλυσιδα ωστε να κλεινει εκεινο το σημειο που βρισκεται η ραμπα για να μην χωνεται κανεις οπως ο συγκεκριμενος αλλα ολοι την βγαζουν και τον κλεινουν.Εχει φωναξει αρκετες φορες την τροχαια αλλα τιποτα.Τι να πεις αμα ο αλλος δε σεβεται τιποτα ετσι γινεται.Εδω ο πατερας μου που τον ειχα πει μια φορα βαλτο για 2 λεπτα εδω να ξεφορτωσουμε(η εισοδος στην πολυκατοικια ειναι ακριβως πισω μου,απο το σημειο δηλαδη που τραβαω τη φωτο) μου ειπε απαγορευεται και τελικα το αφησε πιο κατω.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ειχε βαλει το χαρτι για εκφοβισμο, ψεματα ηταν
Θα υπαρχει παντα ενας μαλακας σαν και μενα, που θα σου την σπαει και θα σου χαλαει την λαμογια
NEEEEEEXT!!Αν ήθελαν πάντως να τον κάνουν να τρέχει και να μην φτάνει θα έβαζαν μέσα και κατηγορία για αντιποίηση αρχής. Μπράβο σου πάντως μαλάκα ( ), έτσι να καταλάβουν τα λαμόγια ότι δεν μπορούν να πατάνε τους άλλους...
λεω οτι ειπες και εσυ. Στην μεσαια αυτοκινητα με 50 μετρα αποσταση μεταξυ τους και 100χαω, και ο ελληναρας στην αριστερη να πηγαινει με 120 και να μην μπαινει στην μεσαια επειδη 'εγω παω με το οριο, δεν θα φρεναρω εγω για να μπω στην μεσαια για να πας εσυ με περισσοτερα'.
Ναι, οι Ταλιμπάν της αριστερής λωρίδας που πάνε να επιβάλλουν την ταχύτητα τους σε όλους. Σαν κάτι Μητροπολίτες εδώ πάνω... Πάντως ρε παιδί μου πρέπει να δουλέψεις λίγο τον γραπτό σου λόγο.
-
Κυρια (η μαμα;) παει δυο παιδακια στο σχολειο. ΟΟΟΟΟχι, ειναι δεμενα σε ειδικο καθισμα. ΟΟΟΟΟχι, δεν ειναι δεμενα με τη ζωνη στο πισω καθισμα. ΟΟΟΟΟΟχι, δεν βρισκονται καν στο πισω καθισμα. Βρισκονται και τα δυο στο καθισμα του συνοδηγου (χρειαζεται να μιλησω για ζωνη;), η υποτιθεμενη μαμα οδευει περιχαρη προς το σχολειο, και το μελλον ειναι αβεβαιο
-
Είναι απίστευτο αυτό που ανεχόμαστε ως πεζοί σε αυτή την χώρα.
-
panos2171
Υπαρχει δηλαδη γκαραζοπορτα και κλειστο γκαραζ? Αν ναι, υπηρχε απο την ανεγερση της πολυκατοικιας, ή ηταν καποιος χωρος που μετατραπηκε σε γκαραζ? Ξερεις που το παω? Αν ειναι το δευτερο, τοτε για να το κανει πρεπει να παρει αδεια απο την πολεοδομια, και αν δεν κανω λαθος να πληρωσει και ενα σεβαστο ποσο. Αντιστοιχα αν το εκανε αυθαιρετα, δεν εχει κανενα δικαιωμα να απαγορευει στον κοσμο να παρκαρει εκει μπροστα επειδη εκεινος αποφασισε να το ονομασει 'ιδιοκτητο χωρο σταθμευσης'.
Ρωταω γιατι εχουμε και εδω 2-3 τετοιους εξυπνους.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Στην μεσαια αυτοκινητα με 50 μετρα αποσταση μεταξυ τους και 100χαω, και ο ελληναρας στην αριστερη να πηγαινει με 120 και να μην μπαινει στην μεσαια επειδη 'εγω παω με το οριο, δεν θα φρεναρω εγω για να μπω στην μεσαια για να πας εσυ με περισσοτερα'.O KOK ορίζει ότι όσο διαρκεί η προσπέραση, ο πίσω πρέπει να περιμένει. Είναι άλλο πράγμα να κατασκηνώνεις αριστερά και άλλο να προσπερνάς (έστω και 3, 5 ή 10 αμάξια στη σειρά).
Το έχουμε ξανασυζητήσει και δεν εννοείς να καταλάβεις ότι δεν είναι σωστό να φρενάρει στα 100 ο ένας για να πάει με 150 ο άλλος. Μ' αυτή τη λογική η μια λωρίδα θα πηγαίνει ολοένα και πιο γρήγορα ενώ η άλλη ολοένα πιο σιγά.
Θα φρενάρει αυτός που πηγαίνει με 150 (στα 90) γιατί από πίσω έρχεται κάποιος με 200. Με τη σειρά του θα φρενάρει κι αυτός (στα 80) για να περάσει η Φεράρι που φλερτάρει τα 300. Όλοι λοιπόν δεξιά με 60 για να μείνει ελεύθερη η αριστερή να μετρήσει τελική η Veyron.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:lipsealed:Είναι απίστευτο αυτό που ανεχόμαστε ως πεζοί σε αυτή την χώρα.
Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε γιατί ακόμα και τώρα, με τόσο οξύ το πρόβλημα της στάθμευσης, οι καινούριες πολυκατοικίες υποχρεώνονται από το νόμο να έχουν μόνο ελάχιστες θέσεις στάθμευσης - για να μη πληγεί η οικοδομική δραστηριότητα.
Δική μας επιλογή είναι αυτή.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
panos2171Υπαρχει δηλαδη γκαραζοπορτα και κλειστο γκαραζ? Αν ναι, υπηρχε απο την ανεγερση της πολυκατοικιας, ή ηταν καποιος χωρος που μετατραπηκε σε γκαραζ? Ξερεις που το παω? Αν ειναι το δευτερο, τοτε για να το κανει πρεπει να παρει αδεια απο την πολεοδομια, και αν δεν κανω λαθος να πληρωσει και ενα σεβαστο ποσο. Αντιστοιχα αν το εκανε αυθαιρετα, δεν εχει κανενα δικαιωμα να απαγορευει στον κοσμο να παρκαρει εκει μπροστα επειδη εκεινος αποφασισε να το ονομασει 'ιδιοκτητο χωρο σταθμευσης'.
Ρωταω γιατι εχουμε και εδω 2-3 τετοιους εξυπνους.
Δεν ξερω αν υπηρχε απο την ανεγερση της πολυκατοκιας αλλα οι πινακιδες ειναι απαγορευτικες και νομιζω πως γραφουν επανω οτι απαγορευεται η εισοδος συμφωνα με τον ταδε νομο.Θα της δω αυριο και θα σου πω.Αν ειναι θα φωτογραφησω ολο το χωρο.Αλλα δεν νομιζω να ειναι παρανομος και να φωναζει και την αστυνομια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
:lipsealed:
Είναι απίστευτο αυτό που ανεχόμαστε ως πεζοί σε αυτή την χώρα.
Θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε γιατί ακόμα και τώρα, με τόσο οξύ το πρόβλημα της στάθμευσης, οι καινούριες πολυκατοικίες υποχρεώνονται από το νόμο να έχουν μόνο ελάχιστες θέσεις στάθμευσης - για να μη πληγεί η οικοδομική δραστηριότητα.
Δική μας επιλογή είναι αυτή.
Όχι ρε Λεωνίδα, δεν είναι δική μου επιλογή (και στο φινάλε, εγώ απαίτησα από τον κατασκευαστή 2 θέσεις στάθμευσης για κάθε διαμέρισμα).
Αν έχεις πρόβλημα παρκαρίσματος, απαίτησε από το κράτος δημιουργία γκαράζ, νοίκιασε θέση, σε τελική ανάλυση μην πάρεις δεύτερο αυτοκίνητο αν ξέρεις ότι θα πρέπει να παρκάρεις στα πεζοδρόμια. Μην μεταφέρεις το δικό σου πρόβλημα σε εμένα τον πεζό.
-
Κι όμως αυτή είναι η θέση των κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό θέλει ο κόσμος, αποθήκη στο υπόγειο, μαγαζί στο ισόγειο και μόνο αν περισσέψει λίγος χώρος να γίνει θέση στάθμευσης. Είχε προταθεί παλαιότερα μια θέση στάθμευσης ανά διαμέρισμα και υπήρξε μεγάλη αντίδραση. Προτιμούμε να παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια ώστε να έχουμε μεγάλο σαλόνι (ή ένα ακόμα δωμάτιο στο σπίτι μας).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κι όμως αυτή είναι η θέση των κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό θέλει ο κόσμος, αποθήκη στο υπόγειο, μαγαζί στο ισόγειο και μόνο αν περισσέψει λίγος χώρος να γίνει θέση στάθμευσης. Είχε προταθεί παλαιότερα μια θέση στάθμευσης ανά διαμέρισμα και υπήρξε μεγάλη αντίδραση. Προτιμούμε να παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια ώστε να έχουμε μεγάλο σαλόνι (ή ένα ακόμα δωμάτιο στο σπίτι μας).Το οποίο έχει αρχίσει ως φαινόμενο να αντιστρέφεται καθώς μία θέση σταθμεύσης (και δει κλειστή) έχει πολύ υψηλή ανταποδοτικότητα.
Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως βλέπεις πιλοτές όπου τελικά ο χώρος που εξοικονομείται ακυρώνει πρακτικά το ίδιο πλήθος θέσεων στο δρόμο. Αυτό είναι και το αποτέλεσμα του μεγέθους των οικοπέδων που είναι άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκλιση (μόνον περιοχές όπως η Γλυφάδα που κοίτα ένα πράγμα απέκτησε Πολεοδομικό σχέδιο λόγω των Χαζο-αμερικάνων έχουν σοβαρά μεγέθη σε οικόπεδα) που δεν επιτρέπουν παρά το εμπρός πίσω αν κάποιος θέλει να εξασφαλίσει θέσεις στάθμευσης για όλα τα διαμερίσματα.
-
Και τώρα που το θυμήθηκα...
Ζώα οι οδηγοί μεγάλων οχημάτων που κόβουν -χωρίς λόγο πλέον- όλη την κίνηση για να μπουν τέρμα αριστερά στο TEOPASS των Αφιδνών. Τώρα που υπάρχει αυτόματη διέλευση και δεξιά δεν έχουν καμία δικαιολογία. Προφανώς το κάνουν για να μην ρισκάρουν να τους σταματήσει κανένας τροχαίος στο μπλόκο που συχνά-πυκνά μπαίνει εκεί.
Με ένα περιοριστή ύψους και προειδοποιητική πινακίδα βέβαια το πρόβλημα θα λυνόταν σε χρόνο 0, αλλά αυτό θα απαιτούσε χρήση φαιάς ουσίας από τους αρμόδιους.
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Eχτες καποιο ζωο ειχε κλεισει δρομο-πεζοδρομο με αποτελεσμα να μην μπορουν να μπουν στις πιλοτες τους τα αυτοκινητα των κατοικων
Επανω ειχε χαρτι ''ασφαλεια-τμημα διοικητικο''Λεω, καποιο αμαξι της ασφαλειας θα ειναι, αλλα να πα να #$@$#%# θα το βγαλουν γιατι κλεινει τοσα σπιτια
ΑΜ ΔΕ
Θα υπαρχει παντα ενας μαλακας σαν και μενα, που θα σου την σπαει και θα σου χαλαει την λαμογιαNEEEEEEXT!!
Τον έγραψαν άραγε για παραποίηση αρχής ;
-
Ελπίζω ναι, αν και νομικά μπορεί να μην στέκει η κατηγορία αντιποίησης αρχής στην περίπτωση μας. Η λέξη 'Ασφάλεια' από μόνη της μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]