-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Για το ΤΕΕ νομιζω οτι πληρωνεις 600 ευρω ανεξαρτητα με το εισοδημα σου.Μπορεις να εισαι γραμμενος και να μη δουλευεις αλλα τα 600 ευρω τα πληρωνεις.Στα υπολοιπα δεν παιρνω και ορκο.Στο ΤΕΕ έχεις σχέσεις για ό,τι αφορά το πτυχίο και την αναβάθμιση του πτυχίου (για την ακρίβεια διπλώματος ).
Και για ποιό λόγο τα δίνεις αυτά τα λεφτά?ΥΓ:Θα το ψάξω αύριο που θα μου έχει περάσει ο πονοκέφαλος και θα post-άρω.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Κάβουρας
Μηπως εννοεις στο ΤΕΕ;Ως (μελλοντικός) μηχανικός ξέρω ότι:
από το ΤΕΕ παίρνεις μόνο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
από το ΤΣΜΕΔΕ θα πάρω κάποια στιγμή σύνταξη και έχω και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη/κάλυψη.
Άλλαξε κάτι?Επίσης...για την συνταξιοδότηση δίνεις λεφτά στο ΤΣΜΕΔΕ και η εισφορά μας στο ταμείο είναι άσχετο από το πόσα λεφτά βγάζεις.Εξάλλου μόνοι μας τα καταθέτουμε-δίνουμε. (μιας και μεγάλο ποσοστό των μηχανικών δουλεύει με δελτία παροχής υπηρεσιών)
Υπάρχει κάτι που αγνοώ?Εξαρτάται από το αν εργάζεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, ή ως μισθωτός.
Στην πρώτη περίπτωση οι εισφορές εξαρτώνται από τα χρόνια κτήσεως διπλώματος. Βασικά δυο κλίμακες είναι στ 5 χρόνια. Αλλά ανά καιρούς σκαρφίζονται 'κάτι' αλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση η υποτιθέμενη σύνταξη υπολογίζεται βάσει του επίσημου πίνακα αμοιβών.
Ως μισθωτός οι κρατήσεις σου είναι ποσοστιαίες επί του μισθού σου (όπως στο ΙΚΑ κλπ). Σε αυτή την περίπτωση η σύνταξη εξαρτάται από ένα μέσο όρο των μισθών που έπαιρνες (και άρα έδινες).
Τέσπα, ως μισθωτός δεν είναι ανεξάρτητες οι εισφορές από το μισθό. Ως ελ. επαγγελματίας είναι.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Για το ΤΕΕ νομιζω οτι πληρωνεις 600 ευρω ανεξαρτητα με το εισοδημα σου.Μπορεις να εισαι γραμμενος και να μη δουλευεις αλλα τα 600 ευρω τα πληρωνεις.Στα υπολοιπα δεν παιρνω και ορκο.Στο ΤΕΕ δίνεις κάτι 20.48 ευρώ ετησίως.
Στο ΤΣΜΕΔΕ ως ελεύθερος επαγγελματίας (ή άνεργος)
-
ψάχνω για part-time δουλειά για Μηχανολόγο ΤΕ πρωί,οτιδήποτε
όποιος έχει κάτι υπ'όψιν του μου στέλνει Pm.
ευχαριστώ -
Ο χρήστης patro έγραψε:
Λοιπον μηνιαια εξοδα ενος εργενη που ζει στην Αθηνα σε ενα δυαρι, ας τα κανουμε μαζι!
Ενοικιο =550
Κοινοχρηστα = 100
Δοση αυτοκινητου = 250
Ασφαλεια αυτοκινητου = 50
Καυσιμα οχηματος = 100
Φαγητο/σουπερμαρκετ = 400
Διασκεδαση (ποτα/φαγητα εξω) = 250
Διακοπες = 100
Γυμναστηριο = 60
Υγεια (γυαλια, δοντια, κτλ) = 25
Ρουχα = 15Συνολο 1900
Λοιπον βαζεται νουμερα. Που κανω λαθος?
κανεις λαθος στο γυμανστηριο , στην ασφαλεια , στη διασκεδαση , στα κοινοχρηστα και το ενοικιο μπορει να ειναι πχ και 450
τα ρουχα μαλλον παραπανω.
ωραιο ποστ αυτο που εγραψες πριν για το τι κανεις οταν σου μενουν λεφτα
Θα πω τα δικά μου...
Ενοικιο =450
Κοινοχρηστα = 40 για το σπίτι (100 πλήρωσα με ...200 ώρες θέρμανση! Το καλοκαίρι πολύ λιγότερα...), αλλά αν βάλουμε και λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεφώνου-internet , πάμε 30 (ΔΕΗ)+40 (σταθερό-internet) +10 (νερό)+25(κινητό)=105
Πάγια έξοδα νοικοκυριού (=σπιτιού-λογαριασμών)=555
Δοση αυτοκινητου = 0 (δεν κατάλαβα; Γιατί να έχω πάντα δόση αυτοκινήτου;)
Συντήρηση αυτοκινήτου=50 (βάζω μέσο όρο...μην ξεχνάμε έχω παλιό αμάξι)
Ασφαλεια αυτοκινητου = 30 (σιγά μην ασφαλίσω για πολλά το χρεπάκι μου!)
Καυσιμα οχηματος = 100 (έχω και τα τέλη κυκλοφορίας, λιγότερο από 10 -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ο πατέρας μου πριν συνταξιοδοτηθεί είχε καταλήξει σχεδόν το 60% (πάντως πάνω από 50%) των εισοδημάτων του από το ελεύθερο επάγγελμα να πηγαίνουν είτε εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ (Πολ.Μηχανικός) είτε στη φορολογία εισοδήματος.
Γράψτε λάθος σε αυτό
Ισχύει πάντως όπως ειπώθηκε ότι οι Μηχανικοί πληρώνουν για ασφάλεια περισσότερο όσο περνάνε τα χρόνια στο επάγγελμα.
-
[quote='kovathe ']
[quote='HighFidelity ']
Φυσικά βγαινει, αν δίνεις 800 -
Γιατι θεωρουμε δεδομενο οτι ολοι πληρωνουν νοικι?
-
Συνολικά οι μισθοί στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ κυμαίνονται στα παρακάτω επίπεδα :
Μέχρι 500 -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γιατι θεωρουμε δεδομενο οτι ολοι πληρωνουν νοικι?Νομίζω γιατί πολύ απλά η κουβέντα γίνεται για το εάν είναι δυνατόν κάποιος με 1100-1200
-
Γιατί μιλάμε για 1100-1200??
Είναι πολλοί αυτοί που ξεκινούν να ζήσουν με αυτό το ποσο??
Θεωρώ ότι η πλειοψηφία ξεκινάει τη ζωή μεπολύ λιγότερα χρήματα... -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Γιατί μιλάμε για 1100-1200??
Είναι πολλοί αυτοί που ξεκινούν να ζήσουν με αυτό το ποσο??
Θεωρώ ότι η πλειοψηφία ξεκινάει τη ζωή μεπολύ λιγότερα χρήματα...Εννοείς να πιάσει και δικό του σπίτι;
-
Ναι...
Αφού οι προηγούμενες αναλύσεις περιλαμβάνουν και το ενοίκιο... -
Δε βρίσκω κανένα λόγο να πιεστεί κάποιος τόσο πολύ που με εισόδημα 800-900-1000
-
Το ανέφερα γιατί διάβασα για το εισόδημα που χρειάζεται καποιος για να ζήσει μόνος του.
Αυτή η νοοτροπία υπάρχει στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό τα παιδιά από πολύ νέα μένουν μόνα τους...
Όσο δεμένος και να είσαι με την οικογένεια σου φτάνει κάποια στιγμή που θες τον χώρο σου. Απλά το εισόδημα είναι ανασταλτικός παράγοντας. -
Δε βλεπω γιατι καποιος με εισοδημα 1000ε να νοικιασει μονος.Τα ποσα που αναφερατε αφορουν την Αθηνα ,αλλου ειναι πιο φτηνα.Στις Σερρες πχ με 500ε νοικιαζεις βιλλα.
-
Γενικά στο εξωτερικό δεν υπάρχει το δέσιμο των οικογενειών που υπάρχει στην Ελλάδα... είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα.
Προσωπικά τουλάχιστον πριν τα 30 μου δε με βλέπω σε καμία περίπτωση να φεύγω από το σπίτι αν δεν είναι για να συγκατοικήσω με κάποια κοπέλα (δεσμευμένος ή μη). Πραγματικά νοιώθω πολύ άνετα σπίτι μου. Θα προτιμήσω λοιπόν αν έχω και ένα καλό εισόδημα να κάνω οικονομίες για τα μελλοντικά μου έξοδα στέγασης, κτλ. Ξέρω βέβαια και φίλους μου που έχουν πει ότι γυρνώντας από την Πάτρα που σπουδάζουμε θα πάνε να μείνουν μόνοι τους απευθείας.
-
Πάντως να πω ότι μπορείς να ζήσεις με πάρα πολύ λίγα όταν έχεις να 'θρέψεις' μόνο το σαρκίο σου...Οι 'παραδοχές' που κάνουμε εδώ αφορούν περιπτώσεις όπου προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα minimum αστικού (έστω -μικρο) status...Τα ματάκια μου όμως έχουν δει έλληνες φοιτητές στο Παρίσι να ζουν με 200.000 δρχ το μήνα το 1998, όταν τόσο ήταν το ενοίκιο της γκαρσονιέρας μου...
Θυμάμαι ακόμα μια κοπελίτσα να μου λέει : 'Γιάννη μου ολόκληρη από την κορυφή ως τα νύχια (τα ρούχα της δηλ.+ εσώρουχα ) κοστίζω 15 φράγκα (750 δρχ)' -
Είσαι σίγουρος ότι φορούσε εσώρουχα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι φορούσε εσώρουχα;Ναι
Μηνιαίο εισόδημα: 2008