-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
... (γιατί το Mx-5 δαγκώνει)...Λυσσασμένο θα ήταν...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ας δει και το Golf GT, κυρίως με DSG (το αμάξι αυτό κερδίζει ΠΟΛΛΑ με αυτό το κιβώτιο.Εμεις αυτο καναμε με τον ''μικρο'' και μεχρι στιγμης ολα καλα.
-
Είναι φοβερό το πώς, μόλις μπούνε λέξεις '20χρονος', 'φοιτητής' κλπ., αλλάζουν τα δεδομένα και καταλήγουμε στο 'χάρος', 'ασέβεια' και άλλα τύπου Νέμεσις σχόλια.
Ο Θοδωρής είναι καλός οδηγός (ο v@silis λέει μλκς) σπουδάζει μακριά από το σπίτι του, οπότε το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται και για τις υπεραστικές μετακινήσεις του ενώ μέσα στην πόλη των σπουδών του δεν θα μετακινείται με καθημερινή χρήση των 5 λεπτών.
Χρησιμοποιούσε για αρκετό καιρό τα οικογενειακά αυτοκίνητα, απλά τώρα πλέον πρέπει να γίνει νέα αγορά. Αφού υπάρχει η δυνατότητα, δεν νομίζω ότι το πρέπον και σωστό είναι να αγοραστεί κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε ΚΤΕΛ και αστικά. Ασεβής δεν είναι και θα προσπαθήσει να καλύπτει αυτός αρκετά κόστη του αυτοκινήτου. Έχει επαφή με τα αυτοκίνητα και θέλει να ασχολείται γενικότερα.
-
Ας υπενθυμίσουμε ότι η ηλικία από μόνη της δεν τα λέει όλα.... υπάρχουν μερικοί 20χρονοι που οδηγάνε και F1.... Αν όπως ειπώθηκε έχει μια σχετική ωριμότητα κλπ ας μην πάρει μεταχειρισμένο σαράβαλο.
Το πρώτο που μου ήρθε στο νου ήταν το Fiesta (είτε σαν S είτε σαν ST), μετά το Swift το καλό. Μετά άρχισα να σκέφτομαι ότι σημασία έχει τι θέλει αυτός. Αν είναι ραλιάρης και χεράς τότε καλά τα παραπάνω αν όμως είναι ευθειάκιας ή απλά θέλει μούρη ή θέλει και χώρους τότε αλλάζουν τα πράματα.... Παίζει ρόλο και το με τι αυτοκίνητα έχει συνηθίσει, σε μερικές περιπτώσεις τα μικρά μπορεί να θεωρούνται πολύ μικρά εως επικίνδυνα (εμείς στην οικογένεια σαν πιο μικρό ever έχουμε ένα 206). Επιπλέον το παρελθόν του θα παίξει ρόλο και στο ποιες μάρκες και ποιας προέλευσης αυτοκίνητα θέλει ή αποκλείει.
Αφού σκεφτεί όλα τα παραπάνω ας πάει να τα δει από κοντά και αν μπορεί και να τα οδηγήσει. Συνήθως αυτό φτάνει για να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο χρήστης ποια του προσφέρουν αυτά που αναζητά (έστω κι αν ο ίδιος δεν ήξερε ή δεν είχε ιεραρχήσει σωστά αυτά που ήθελε). Μπορεί να υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που να απορρίπτουν ολόκληρο το αυτοκίνητο κλπ. Έτσι θα κάνει μια μικρή λίστα όχι μόνο βάση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της εμφάνισης. Μετά συζητάμε ξανά.Θεωρώ γενικά καλή περίπτωση ένα Α3 1,4 ή μια BMW 1 1,6. Προσφέρουν χώρους καλούς (για φοιτητή), μια χαρά επιδόσεις, καλή οδική συμπεριφορά, άπλετη μούρη και αίσθηση ποιότητας, είναι και καλοτάξιδα και έχουν προοπτική είτε για να τα κρατήσει πολλά χρόνια είτε για καλή μεταπώληση.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Nα του δίνουν οι γονείς του το δικό τους.
Να το πάει όπως δεν θα το πήγαινε ποτέ ο πατήρ του μεν, σεβόμενος όμως την πατρική περιουσία, δε.
Τα λεφτά δηλαδή για δικό του, ποιος θα του τα έδινε, η Λαίδη Γκοντίβα;
Να αναλάβει να το συντηρεί υπευθύνως (των γονιών του), δεδομένου ότι οι γονείς συνήθως είναι για τον πούτσο, εν προκειμένω. Να δει τι θα πει σωστή συντήρηση πριν χρειαστει να πληρώνει ο ίδιος.
Να μάθει τον κόσμο των συνεργείων, των ξεφτιλισμένων 'αντιπροσωπειών' και των μαντρών ανταλλακτικών. Να διαβάσει πολύ τεχνικά θέματα περί αυτοκινήτου και οδήγησης, επίσης (όχι τα πορνοκαγκουροέντυπα).Να του πάρουν κι ένα καρτ και να του δώσουν παράδες να ξεσκίσει τα ανά την Ευρώπη σχολεία οδήγησης, σε χιόνι, πάγο, βρεγμένο και στεγνό.
Αυτά περί οδήγησης. Αν δεν ενδιαφέρεται για οδήγηση, καλόν θα ήταν να μην οδηγεί, ή να πάρει μτχ Ρενω 5 Parisienne.
Αν απλώς θέλει να γαμάει (ανθρώπινο), να μάθει να το κάνει με (και σε) σκαραβαίο και ωτομπιάνκι, όπως όλοι μας. Αν βρεθεί γκόμενα να τον ρωτήσει αν τα καθίσματα είναι από δέρμα, να απαντήσει ότι ο πούτσος του είναι από αλκαντάρα. Ιντιβίντζουαλ.
Καταπληκτικό ποστ!
Στέκομαι ιδιαίτερα στο ...μέλος από αλκαντάρα!
(προφανώς με...συγκίνησε επειδή εμείς οι Lancisti ξέρουμε από αλκαντάρα, κι ας αμφισβητείται ο ανδρισμός μας αν οδηγούμε...Υ! ).
Πάντως, το πρόβλημα είναι αν μάθεις να...δροσίζεις το μέλος σου τη βοηθεία ενός ΜΙΝΙ Cooper S, στα 20 σου...
Αν για κάποιο λόγο δεν το έχεις, θα τα καταφέρεις χωρίς;
Φυσικα, αυτό δεν σημαίνει, πως πρέπει να πάρεις καλά και σώνει Atos...
Για...παιδαγωγικούς λόγους, θα έλεγα πως καλό είναι να μην ξεχωρίζει κάποιος ΤΟΣΟ πολύ σε σχέση με τους συνομήλικους του, πιθανόν να καταλήξει κ~λοπαίδι και είναι κρίμα και άδικο...Αν θεωρεί πως ΔΕΝ θα κάνει...ανάρμοστη χρήση λοιπόν, τότε από αυτά της ψηφοφορίας, για μένα το ΜΙΝΙ.
Θεωρώ λογικότερη επιλογή ένα Golf DSG πάντως, που και φιλικότερο είναι και θα τον βολέψει περισσότερο σε ταξίδια. Και η - πάντα σημαντική σε καθε ηλικία - μούρη του, δεν είναι καθόλου άσχημη στο ασθενές (;) φύλο... -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
εγω θα αγοραζα ενα οποιαδηποτε αυτοκινητο -
Η ίδια κουβέντα έχει ξαναγίνει, διαφώνησαν οι πάντες και συμπέρασμα δε βγήκε... τι το παλεύετε λοιπόν;
-
Ξεχάσαμε το 207 Rallye/GT για ενδιάμεση οικονομικά λύση.
-
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ τις χειρότερες οδηγικές μαλακίες μου τις έκανα στην τρυφερή ηλικία των 20-21, όταν πια είχα γράψει χιλιόμετρα και είχα ξεψαρώσει για τα καλά. Αφού ζω, πάλι καλά...
Γενικά πάντως, η άποψη που επικρατεί και στην παρέα μου είναι οτι όλοι μας λίγο-πολύ αυτή την ηλικία διαλέξαμε για να στο τιμόνι.
Γρήγορο αυτοκίνητο πήρα στα 23-24, όταν πια άρχισα να οδηγώ πιο πολύ με το μυαλό απ' οτι με το... αλκανταρένιο μέλος.
Και τελικά αυτό που ανακάλυψα έκπληκτος ήταν οτι στην τελική ήμουν πιο γρήγορος όταν αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το μυαλό στην οδήγηση, εκτός από πιο ασφαλής.
-
Γιατί να κατεβάσει το budget αφού δεν υπάρχει λόγος?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η ίδια κουβέντα έχει ξαναγίνει, διαφώνησαν οι πάντες και συμπέρασμα δε βγήκε... τι το παλεύετε λοιπόν;+1000! Γιατί.....έτσι!
Στο παρελθόν κι εγώ είχα κάνει παρόμοιο τόπικ που φυσίκα δε βοήθησε καθόλου!
-
Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη λύση για 20άρη από το Panda 100HP
Και θα μάθει αν το ψάξει λίγο και θα το ευχαριστηθεί χωρίς μεγάλο κόστος κτήσης-χρήσης-συντήρησης.
Αν πάντως επιμένει σε κάποιο από τα παραπάνω ας πάρει κούπερ χωρίς το S. Μια χαρά είναι.
Πάντως , η όλη κουβέντα μου θυμίζει όταν ήμουν 20 και ήταν να πάρω Saxo VTS και είχανε πέσει στον πατέρα μου λυτοί και δεμένοι ειδήμονες να μην το πάρω γιατί μόλις βγω από την αντιπροσωπεία θα σκοτωθώ! Και συνήθως οι κουβέντες αυτές δε βγάζουν πουθενά. Πόσο μάλλον αν του 20άρη του 'χει καρφωθεί στο μυαλό κάτι.
Όσο για το δίλημμα καινούριο-μεταχειρισμένο για νέο οδηγό, πάντα είμαι υπέρ του καινούριου, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, ή ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου, καθαρά και μόνο για λόγους παθητικής ασφάλειας. Με εκνευρίζει απίστευτα η νοοτροπία, ''δώσ' του το αρχαίο-παρατημένο-πεταμένο που κάνει όλο 500 ευρώ για να μάθει και άμα μάθει, παίρνει άλλο...'
-
Ο χρήστης monf430 έγραψε:
Η ίδια κουβέντα έχει ξαναγίνει, διαφώνησαν οι πάντες και συμπέρασμα δε βγήκε... τι το παλεύετε λοιπόν;
+1000! Γιατί.....έτσι!
Στο παρελθόν κι εγώ είχα κάνει παρόμοιο τόπικ που φυσίκα δε βοήθησε καθόλου!
Φυσικά και δε βγάζεις άκρη γιατί ακόμα κι αν αυτό που σου προτείνουν είναι καλύτερο αλλά εσένα σου έχει καρφωθεί στο μάτι το άλλο (το 2ο ), δε μπα να παίρνει και...π#πες το 1ο?Εσύ θα πάρεις αυτό που σου αρέσει στο τέλος.
Το χειρότερο είναι να σε πείσουν να πάρεις αυτό που δε σου αρέσει και να βρίζεις κάθε φορά που το παίρνεις.
Το θέμα είναι ο οδηγός να νιώθει καλά με τη αγορά του.Και στην τελική χέστηκες (όχι εσύ προσωπικά) αν το αμάξι σου είναι χρέπι για τα μάτια του άλλου.Στα δικά σου αν είναι ferrari, τότε τελεία και παύλα.
Καλύτερα ένα κακό αμάξι που σου αρέσει, παρά ένα καλό αμάξι που δε σου αρέσει.(αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κακό καινούριο αμάξι σε αυτά τα λεφτά στις μέρες μας )
Συμπέρασμα:
Ας πάρει το παλικάρι ό,τι του αρέσει.Λες και το 'στριβειν' στο 1ο αμάξι σε σχέση με ένα άλλο (ίδιας κατηγορίας) που δεν στρίβει, θα το καταλάβει...(μην ξεχνάμε ότι οδηγούμε στο δρόμο και όχι σε πίστα )ΥΓ:Πάντως monf430, εσύ έκανες καλή επιλογή...(mon)F430 βλέπω διάλεξες τελικά
ΥΓ2:Θα βοηθούσε περισσότερο (πιστεύω) αν μιλούσαν άτομα που έχουν τα αμάξια αυτά,γνωρίζουν κόστος συντήρησης (και τα παρεμφερή), να πουν τα αρνητικά που έχουν βρει/συναντήσει κατα καιρούς ζώντας με αυτά κτλ. -
Μini Cooper S χωρίς 2η σκέψη.
Το Clio είναι ειδική κατασκευή, το OPC έχει μάλλον παραπανίσια δύναμη για τους δημόσιους δρόμους και είναι και ψιλοκαγκούρικο, οπότε το κουπεράκι είναι μονόδρομος.
Κυριλάτο, μουρατο, με γκάζι, καλοστημένο, βέβαια δεν έχει χώρους αλλά στην ηλικία του δε νομίζω να τον νοιάζει κιόλας.
Αυτός και η υπερτιμολόγηση είναι και οι μόνοι λόγοι που δεν το 'χω πάρει κι εγώ.@Coyot: Respect...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να το πάει όπως δεν θα το πήγαινε ποτέ ο πατήρ του μεν, σεβόμενος όμως την πατρική περιουσία, δε.
Να αναλάβει να το συντηρεί υπευθύνως (των γονιών του), δεδομένου ότι οι γονείς συνήθως είναι για τον πούτσο, εν προκειμένω. Να δει τι θα πει σωστή συντήρηση πριν χρειαστει να πληρώνει ο ίδιος.
Να μάθει τον κόσμο των συνεργείων, των ξεφτιλισμένων 'αντιπροσωπειών' και των μαντρών ανταλλακτικών. Να διαβάσει πολύ τεχνικά θέματα περί αυτοκινήτου και οδήγησης, επίσης (όχι τα πορνοκαγκουροέντυπα).Να του πάρουν κι ένα καρτ και να του δώσουν παράδες να ξεσκίσει τα ανά την Ευρώπη σχολεία οδήγησης, σε χιόνι, πάγο, βρεγμένο και στεγνό.
Αυτά περί οδήγησης. Αν δεν ενδιαφέρεται για οδήγηση, καλόν θα ήταν να μην οδηγεί, ή να πάρει μτχ Ρενω 5 Parisienne.
Αν απλώς θέλει να γαμάει (ανθρώπινο), να μάθει να το κάνει με (και σε) σκαραβαίο και ωτομπιάνκι, όπως όλοι μας. Αν βρεθεί γκόμενα να τον ρωτήσει αν τα καθίσματα είναι από δέρμα, να απαντήσει ότι ο πούτσος του είναι από αλκαντάρα. Ιντιβίντζουαλ.
Καταπληκτικό ποστ!
Στέκομαι ιδιαίτερα στο ...μέλος από αλκαντάρα!
(προφανώς με...συγκίνησε επειδή εμείς οι Lancisti ξέρουμε από αλκαντάρα, κι ας αμφισβητείται ο ανδρισμός μας αν οδηγούμε...Υ! ).
Πάντως, το πρόβλημα είναι αν μάθεις να...δροσίζεις το μέλος σου τη βοηθεία ενός ΜΙΝΙ Cooper S, στα 20 σου...
Αν για κάποιο λόγο δεν το έχεις, θα τα καταφέρεις χωρίς;
Φυσικα, αυτό δεν σημαίνει, πως πρέπει να πάρεις καλά και σώνει Atos...
Για...παιδαγωγικούς λόγους, θα έλεγα πως καλό είναι να μην ξεχωρίζει κάποιος ΤΟΣΟ πολύ σε σχέση με τους συνομήλικους του, πιθανόν να καταλήξει κ~λοπαίδι και είναι κρίμα και άδικο...Αν θεωρεί πως ΔΕΝ θα κάνει...ανάρμοστη χρήση λοιπόν, τότε από αυτά της ψηφοφορίας, για μένα το ΜΙΝΙ.
Θεωρώ λογικότερη επιλογή ένα Golf DSG πάντως, που και φιλικότερο είναι και θα τον βολέψει περισσότερο σε ταξίδια. Και η - πάντα σημαντική σε καθε ηλικία - μούρη του, δεν είναι καθόλου άσχημη στο ασθενές (;) φύλο...Kαλά ρε....μιλάς για το Y και την Yugara και την Xsara στο φτύσιμο?
Κατα τα άλλα +1 στα περι αλκαντάρα του Coyot αν και εμείς οι Francisti προτιμούμε το βελούδο -
-
Το mini cooper s είναι καλή επιλογή.Φυσικά οποιο και αν πάρει πρέπει να έχει
εσπ και όσο περισσότερους αερόσακους γίνεται.
Επίσης συμφωνώ πως αν το θέλει μόνο για το ---ησι επιλέγει αμάξι με λάθος κριτήρια....Τώρα διαφωνώ πως είναι πολύ μικρός για να οδηγήσει αυτοκίνητο με 175 άλογα ( τη στιγμή που το συγκεκριμένο έχει γίνει μπεστ σελερ και στις γυναίκες 20-25 ετών).
Αν δεν έχει σωστή οδηγική παιδεία μπορεί να κάνει χαζομάρες και με
70 άλογα.
Αυτό βέβαια είναι κομμάτι που πρέπει να δουν οι γονείς του που του αγοράζουν το αυτοκίνητο.Τέλος ας μην μπερδευουμε τα πράγματα.Το οτι δεν μπορούμε(αμε) να έχουμε
παρομοια αυτοκίνητα στα 20 μας δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το κάνουν και οι υπόλοιποι.... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για τον ενδιαφερόμενο, αν είναι χάρος, καλύτερα να συμβιβαστεί με ένα ασφαλές και με κάποιες περιορισμένες δυνατότητες αυτοκίνητο (όχι πολλών ίππων) και όταν θα ξεκουλέψει ή βάλει μυαλό το κάνει το παραπάνω βήμα.
Golf;;;; :yikes::yikes::yikes:
Εβαψες το μαλλι η του χεις βαλει και φλας;
Τεσπα,ειπαμε για αυτοκινητα οχι για ταφους...
-
Από τη στιγμή που το παιδί έχει εμπειρία, έχει γραψει αρκετά χλμ με αμάξι και τα συναφή...την ηλικία βγάλτε την, τι την θέλετε ρε παιδιά? Τι σχέση έχει εάν είναι αρκετά ακριβό ή γρήγορο για την ηλικία του? Για τα μυαλά του να μην είναι και όλα τα άλλα...καλλλά!
Mini Cooper ή το Clio από εμένα! -
**
Αν απλώς θέλει να γαμάει (ανθρώπινο)**, να μάθει να το κάνει με (και σε) σκαραβαίο και ωτομπιάνκι, όπως όλοι μας. Αν βρεθεί γκόμενα να τον ρωτήσει αν τα καθίσματα είναι από δέρμα, να απαντήσει ότι ο πούτσος του είναι από αλκαντάρα. Ιντιβίντζουαλ.το οτομπιανκι γιατι το γραφεις με ωμεγα ομως;
Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη λύση για 20άρη από το Panda 100HP
οντως πολυ καλο, και μενα μου αρεσει αλλα ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΕ ΜΟΥ
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ τις χειρότερες οδηγικές μαλακίες μου τις έκανα στην τρυφερή ηλικία των 20-21, όταν πια είχα γράψει χιλιόμετρα και είχα ξεψαρώσει για τα καλά.
ευτυχως ειχα μηχανακι και τις εκανα νωρις τις χοντρες μαλακιες και ξεμπερδεψα
καινούργιο τουτου για φοιτητή