-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Για τον ενδιαφερόμενο, αν είναι χάρος, καλύτερα να συμβιβαστεί με ένα ασφαλές και με κάποιες περιορισμένες δυνατότητες αυτοκίνητο (όχι πολλών ίππων) και όταν θα ξεκουλέψει ή βάλει μυαλό το κάνει το παραπάνω βήμα.Golf;;;; :yikes::yikes::yikes:
-
Θα ψήφιζα mini cooper S με βάση τα παραπάνω που δίνεις ως επιλογές, αλλά το ότι είναι killer( ) όπως λες στο τιμόνι, μάλλον θα με έβαζε σε σκέψεις για το αν είναι σωστό για πρώτο αμάξι να πάρει ένα 'πυραυλάκι'. (ίσως ένα Golf V 1,4lt με τα 75 άλογα να ήταν καλύτερα - ο ορισμός της χελώνας σε αυτή την κατηγορία )
Επίσης, αφού είναι 1ο αμάξι, είναι μαλακία (κατ'εμέ) να πάρει μεταχειρισμένο γιατί:
**1)**είτε νέο είτε μεταχειρισμένο, για να το φτιάξεις τα ίδια λεφτά θες.(καλά δε λέμε να το κάνεις 'κώλος' έτσι? )
**2)**θα τον ταλαιπωρήσει λιγότερο ένα αμάξι καινούριο, από ένα άλλο που ίσως να είναι αξιόπιστο αλλά ίσως και όχι.Ούτως ή άλλως το αμάξι είναι κάτι σαν λαχείο...Αν σου τύχει να βγει ζημιάρικο...
**3)**Το 1ο αμάξι το παίρνεις μία φορά...Γιατί να μην πάρει κάποιο που θα του αρέσει, θα το πάρει ακριβώς όπως θέλει και θα το ευχαριστηθεί στο έπακρο?
και
**4)**για να το δούμε λίγο ως προς την συντήρηση, σίγουρα ένα νέο αμάξι 'ζητάει' λιγότερα. (ειδικά όταν έχεις τα λεφτά για να αγοράσεις CooperS, γιατί να πάρεις την Corolla G6R? )Μόνο αρνητικό:αν είναι ψείρας με το αμάξι, αν πάρει καινούριο θα είναι λίγο ανυπόφορος τον πρώτο καιρό. (αν κρίνω από τον εαυτό μου πραγματικά απορώ πώς με ανέχτηκαν οι φίλοι μου στην αρχή )
-
προφανώς cooper s...........
-
Όλα τα παραπάνω της ψηφοφορίας αλλά στις μικρότερες εκδόσεις, 1,2 ή 1,4.
Το νεαρό της ηλικίας του θα καλυφθεί απόλυτα με 80 έως 100 άλογα ... Αργότερα με εμπειρία και δικό του πορτοφόλι θα μπορεί να πάρει και Cayenne! -
Απ όσο ξέρω, το παιδί θα το πληρώσει με δικά του λεφτά το αυτοκίνητο..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Απ όσο ξέρω, το παιδί θα το πληρώσει με δικά του λεφτά το αυτοκίνητο..Χωρίς παρεξήγηση, δεν εννοώ 'με τα λεφτά του μπαμπά', απλώς σαν φοιτητής να διαθέσει -ακόμα και δικά του αν είναι -όσα λιγότερα μπορεί και στην αγορά και στην συντήρηση μετά και τα υπόλοιπα λεφτά να τα διασκεδάζει ...
-
Με δικα του στα 20 του; τεσπα,μπορει να κερδισε κανα λαχειο.. Τοτε η επιλογη ειναι μια.Ακομα καθεται;
-
εγω θα αγοραζα ενα οποιαδηποτε αυτοκινητο
-
Από αυτές τις επιλογές, μάλλον mini. Αρκεί να αντέχει τις τιμές των service
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
(ειδικά όταν έχεις τα λεφτά για να αγοράσεις CooperS, γιατί να πάρεις την Corolla G6R? )
πραγματικα και γω δε καταλαβαινω πως γινεται συγκριση του μινι με ενα θεοπαλιο κουβα?
-
E οχι και κουβάς η Corolla
-
Ford Fiesta ST
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
E οχι και κουβάς η CorollaΡε, για το Mini το είπε...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
E οχι και κουβάς η Corolla
Ρε, για το Mini το είπε...
Α, έτσι πάω πάσο
-
Τι είναι αυτα ρε;;
20 χρονών και θέλει αυτοκίνητο με 200 άλογα;;;Nα του πείς του φίλου σου οτι είναι πολυ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ να ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ και να κάνει λίγη ΥΠΟΜΟΝΗ....
....μέχρι να βγεί το ΕVO X !
Η όλα ή τίποτα!
-
Ρε σεις μην είσαστε υπερβολικοί. Άνετα μπορεί ένας 20χρονος να οδηγήσει αμάξι ακόμα και με 200 άλογα αρκεί το κεφάλι του να μην είναι κούφιο. Κι εμένα μου λέγανε ότι θα σκοτωθώ με 140 άλογα στο πρώτο αμάξι αλλά αποφεύγω τις καγκουριές, τα παραπάνω άλογα τα χρησιμοποιώ μόνο εκεί που θα μου χρειαστούν και από εκεί και πέρα ευχαριστιέμαι το αυτοκίνητό μου! Σκέφτομαι κάποιους που μου λέγανε να πάρω σαπάκι ή μετάχειρο για πρώτο αμάξι και απορώ γιατί θέλανε να με τιμωρήσουν έτσι λες και θα ήμουν σκοτώστρα unleashed. Δεν είναι καλό να υπάρχει τόσο αρνητική προκατάληψη απέναντι στο πρώτο αυτοκίνητο κάποιου. Όσο σκέφτεσαι μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητές σου και δεν παρασύρεσαι για να τις ξεπεράσεις δεν έχεις πρόβλημα!
Καλώς ή κακώς το παιδί που ψάχνει αμάξι φαίνεται να έχει ένα καλό κομπόδεμα από την οικογένειά του οπότε ας το ευχαριστηθεί. Σιγά αν έχουν να του δώσουν 30.000 ευρώ για μουράμαξο μην ακούσουν τελικά τις συμβουλές οποιουδήποτε χερά για μετάχειρο Corolla Γιατί, ο ίδιος θα το δεχτεί νομίζετε αν έχει στο μυαλό του R27 και Cooper S; Θα πάρει το μετάχειρο, θα το κρατήσει 1 μήνα, δεν θα το σεβαστεί καν και μετά θα ζητάει καινούριο.
R27 πολύ εξειδικευμένο. Δεν έχει να κερδίσει κάτι αν δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί, καλύτερα να προτιμήσει κάτι που θα το ευχαριστηθεί χωρίς να πρέπει να ξέρει πολλά από οδήγηση.
Καλό το Mini S και μετράει πολύ στα άτομα αυτής της ηλικίας. Για πιο οικονομικό, Swift Sport στο ίδιο κλίμα.
Άλλη ωραία και πιασάρικη (γιατί αυτό είναι που ουσιαστικά κυνηγάει ο φίλος) επιλογή η Alfa Romeo GT 1.8
Ωραίο αμάξι all around και η 3θυρη BMW σειρά 1, αν θέλει κάτι πισωκίνητο που να μην το φοβάται (γιατί το Mx-5 δαγκώνει)
Ας δει και το Golf GT, κυρίως με DSG (το αμάξι αυτό κερδίζει ΠΟΛΛΑ με αυτό το κιβώτιο. Και τι έγινε αν δεν συνηθίσει να οδηγεί με χειροκίνητο; Κυκλοφορούν τόσα αξιόλογα αυτόματα)
Αυτά από εμένα
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
φίλος θέλει ντε και καλά να πάρει αμάξι.ηλικία γύρω στα 20 ,φοιτητής και γουστάρει τρελά τα αμάξια.οι επιλογές φαίνονται στην ψηφοφορία,αλλά επειδή είναι αρκετά killer, εγώ τον λέω να μην πάει σε καινούργιο αλλά σε μεταχειρισμένο μέχρι να αποκτήσει 'χέρια'Επειδη ειναι 20χρονος , φοιτητης , εχει κουραστει να αποκτησει τα λεφτα και επειδη η εργασια του του αποφερει ενα πολυ καλο μηνιαιο εισοδημα να μην παρει με τιποτα αυτοκινητο κατω απο 400 αλογα , με αξια κατω απο 80.000 ευρω φυσικα οχι μεταχειρισμενο και θα πρεπει το αυτοκινητο να δεχεται οσο πιο πολλες μετατροπες.
Δυστυχως κανενα απο τα αυτοκινητα της λιστας δεν εχει τις παραπανω προδιαγραφες για να ψηφισω.
. -
Volvo C30.
-
Nα του δίνουν οι γονείς του το δικό τους.
Να το πάει όπως δεν θα το πήγαινε ποτέ ο πατήρ του μεν, σεβόμενος όμως την πατρική περιουσία, δε.
Τα λεφτά δηλαδή για δικό του, ποιος θα του τα έδινε, η Λαίδη Γκοντίβα;
Να αναλάβει να το συντηρεί υπευθύνως (των γονιών του), δεδομένου ότι οι γονείς συνήθως είναι για τον πούτσο, εν προκειμένω. Να δει τι θα πει σωστή συντήρηση πριν χρειαστει να πληρώνει ο ίδιος.
Να μάθει τον κόσμο των συνεργείων, των ξεφτιλισμένων 'αντιπροσωπειών' και των μαντρών ανταλλακτικών. Να διαβάσει πολύ τεχνικά θέματα περί αυτοκινήτου και οδήγησης, επίσης (όχι τα πορνοκαγκουροέντυπα).Να του πάρουν κι ένα καρτ και να του δώσουν παράδες να ξεσκίσει τα ανά την Ευρώπη σχολεία οδήγησης, σε χιόνι, πάγο, βρεγμένο και στεγνό.
Αυτά περί οδήγησης. Αν δεν ενδιαφέρεται για οδήγηση, καλόν θα ήταν να μην οδηγεί, ή να πάρει μτχ Ρενω 5 Parisienne.
Αν απλώς θέλει να γαμάει (ανθρώπινο), να μάθει να το κάνει με (και σε) σκαραβαίο και ωτομπιάνκι, όπως όλοι μας. Αν βρεθεί γκόμενα να τον ρωτήσει αν τα καθίσματα είναι από δέρμα, να απαντήσει ότι ο πούτσος του είναι από αλκαντάρα. Ιντιβίντζουαλ.
-
Και εγώ είμαι της άποψης να στραφεί σε κάποιο μεταχειρισμένο.
Ένα πράγμα το οποίο δεν ειπώθηκε, είναι ποιά θα είναι η χρήση του αυτοκινήτου.
Αν και δεν έχω 'αρκετή' εμεπιρία (οδηγώ 2,5 χρόνια), πιστεύω οτι αν το θέλει μόνο για να πηγαίνει πανεπιστήμιο-σπίτι, να πάρει ενα μεταχειρισμένο μικρό, και έτσι και θα ξεπάρει, και δεν θα δίνει ένα κάρο λεφτά για βενζίνες.Αν απλώς θέλει να γαμάει (ανθρώπινο), να μάθει να το κάνει με (και σε) σκαραβαίο και ωτομπιάνκι, όπως όλοι μας. Αν βρεθεί γκόμενα να τον ρωτήσει αν τα καθίσματα είναι από δέρμα, να απαντήσει ότι ο πούτσος του είναι από αλκαντάρα. Ιντιβίντζουαλ.
καινούργιο τουτου για φοιτητή