-
Απαντάω μόνος μου με σχόλια για μελλοντικούς ενδιαφερόμενους.
Αγόρασα την MODULA Wego 450 με τις HERMES GS3AM και τοποθετήθηκαν σε Fiat Bravo 2007. Μετά από ένα ταξίδι περίπου 1200 χιλιομέτρων:
Wego 450
Θετικά (+)
[list:3sy2hlba]
Αρκετά στιβαρή
Ευρύχωρη
3πλό κλείδωμα
Σχετικά λίγος θόρυβος σε υψηλές ταχύτητες
Άνοιγμα και από τις 2 πλευρές
Εύκολο σύστημα τοποθέτησης
Αμορτισερ στους μεντεσέδες
[/list:u:3sy2hlba]Αρνητικά (-)
[list:3sy2hlba]
Ανεκδιήγητο σύστημα κλειδαριάς (με αποτέλεσμα)
Εύκολο μπλοκάρισμα κλειδαριάς
Γρατζουνίζεται εύκολα
[/list:u:3sy2hlba]Το μεγάλο της μείον είναι το σύστημα κλειδώματος το οποίο είναι πραγματικά απαράδεκτο. 3 ασφάλειες σε κάθε πλευρά με μια κεντρική κλειδαριά. Γυρίζοντας το κλειδί στην κλειδαριά ξεκλειδώνει η κεντρική ασφάλεια και ταυτόχρονα (θα έπρεπε να) μετακινούνται 2 έμβολα για να ξεκλειδώσουν και τις άλλες 2. Δυστυχώς ο τρόπος δεσίματος τον εμβόλων στην κλειδαριά, το ένα με 2 'δόντια' και το άλλο με ένα σφηνωμένο πλαστικό καθώς και το πλαστικό με το οποίο είναι τοποθετημένη η κλειδαριά οδηγούν σε εμπλοκές με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η μπαγκαζιέρα από τη συγκεκριμένη πλευρά.
Στην περίπτωσή μου, τοποθέτησα κάτι που χώραγε οριακά ακουμπώντας και τις 2 πλευρές με αποτέλεσμα εμπλοκή στην πρώτα στην 1 πλευρά και στη συνέχεια και στην 2η.
Έλυσα και τους 2 μηχανισμούς κλειδώματος, τοποθέτησα πάλι τα έμβολα στις σωστές θέσεις αφού είχαν φύγει και ξανά-συναρμολόγησα σφίγγοντας περισσότερο τις βίδες.
Ηθικό δίδαγμα, δεν τοποθετούμε πράγματα που ακουμπάνε ή μπορεί να ακουμπήσουν τα πλαϊνά της μπαγκαζιέρας.
HERMES GS3AM
Τρελός θόρυβος (σε σημείο που να κάνει το ταξίδι αδύνατο) ακόμη και σε σχετικά χαμηλές ταχύτητες (60χλμ/ω) προερχόμενος από τη γωνίες που δένει η βάση με την μπάρα.
Μετά από διάφορες δοκιμές και αφού ήμουν έτοιμος να τις επιστρέψω για να πάω σε Thule AeroBlade, κατέληξα στο να ντύσω με μόνωση για σωλήνες (Armaflex) όλη την μπροστά μπάρα (και κυρίως τις γωνίες που δένει με τις βάσεις) με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ο θόρυβος.
Συνολικά απογοητευμένος από την αγορά (415ευρώ) αφού χρειάστηκαν τουλάχιστον 4-5 έξτρα ώρες για να διορθωθούν οι κλειδαριές και να εξαλειφθεί ο θόρυβος.
-
Ερωτηση τεχνικης φυσεως....
Απο την μπροστινη μπαρα,ποσο ειναι το μεγιστο που μπορει να 'βγαινει' προς τα μπρος η μπαγκαζιερα;
Επισης,ισχυει οτι στα αυτοματα διοδια,με epass,αν εισαι πανω απο 220 σε υψος,μαζι με την μπαγκαζιερα,σε 'βλεπει',και σε χρεωνει σαν φορτηγο;;;
-
Έχει τσεκάρει κάποιος αυτό με το ύψος στα διόδια. Είναι όντως άλλη η χρέωση στα suv με μπαγαζιερα;
-
Έναν φίλο μου τον μέτρησαν 5 πόντους ψηλότερο (εξείχαν κάτι κάθετα δοκάρια στο ξεφόρτωτο τρέιλερ) και τον χρέωσαν παραπάνω.
-
Σε μη suv με μπαγαζιέρα, πάντα με χρεώνει κανονικά, που τσέκαρα.
-
Έναν φίλο μου τον μέτρησαν 5 πόντους ψηλότερο (εξείχαν κάτι κάθετα δοκάρια στο ξεφόρτωτο τρέιλερ) και τον χρέωσαν παραπάνω.
Τον χρέωσαν αυτόματα από το epass ή πέρασε από ταμειο και τον μέτρησαν;
-
Έχεις δίκιο, τον μέτρησαν στο ταμείο.
-
Εμενα οι μπαρες μου φτανουν στο 180,και εχω βρει μπαγκαζιερα 37 ποντους υψος,οποτε παω στα 217,ελπιζω να μην εχω προβλημα...
-
θα πάρω τηλ Αττική οδό και Νέα οδό να ρωτήσω. Γιατί έχω μια μπαγκαζιέρα από το γαμπρό μου αλλά μαζί με το ύψος του αυτοκινήτου ξεπερνάει τα 2.20
-
Τελικα,τι σου ειπανε;
-
Αττική οδός:
Ναι, υπάρχει περίπτωση το αυτόματο σύστημα να δει το ύψος και να χρεώσει παραπάνω. Γιαυτό το λόγο συνιστάται να περάσεις από εισπράκτορα για να χρεώσει χειροκίνητα το σωστό ποσό.
Νέα οδός:
Πάνω κάτω το ίδιο. Την πρώτη φορά περνάς από εισπράκτορα. Αν το σύστημα υπολογίσει άλλη κατηγορία ο εισπράκτορας θα παρακάμψει τη χρέωση και θα χρεώσει το σωστό ποσό. Αν το σύστημα βγάλει τη σωστή χρέωση τότε μπορείς και να περνάς από τα αυτόματα,
Ολύμπια οδός:
Το ίδιο με Αττική οδό. Περνάς από υπάλληλο και χρεώνεσαι το σωστό ποσό. Από λωρίδα epass ενδέχεται να χρεωθείς παραπάνω.
Πάντως γενικά ούτε λόγος για υψηλότερη χρέωση. Μόνο αν είναι μόνιμη κατασκευή μπορεί να χρεωθείς.
-
Απο την μπροστινη μπαρα,ποσο ειναι το μεγιστο που μπορει να 'βγαινει' προς τα μπρος η μπαγκαζιερα;
Η μπαγκαζιέρα, το μέγιστο που μπορεί να ''βγαίνει'' από την μπροστινή μπάρα είναι ανάλογα με το αυτοκίνητο. Οι οδηγίες απο τα εργοστάσια λένε ότι απο εκεί που αρχίζει ο ουρανός του αυτοκινήτου. Απο αυτό το σημείο και πίσω είναι σωστό να τοποθετηθεί.
Δεν πρέπει να το ξεπερνάει αυτό το όριο γιατί όταν θα είναι το αυτοκίνητο σε κίνηση π.χ. 80 χιλιόμετρα, η πίεση του αέρα θα πιέζει την μπαγκαζιέρα απο κάτω προς τα πάνω .
-
ACCENTWIZARD wrote:
Η μπαγκαζιέρα, το μέγιστο που μπορεί να ''βγαίνει'' από την μπροστινή μπάρα είναι ανάλογα με το αυτοκίνητο. Οι οδηγίες απο τα εργοστάσια λένε ότι απο εκεί που αρχίζει ο ουρανός του αυτοκινήτου. Απο αυτό το σημείο και πίσω είναι σωστό να τοποθετηθεί.
Δεν πρέπει να το ξεπερνάει αυτό το όριο γιατί όταν θα είναι το αυτοκίνητο σε κίνηση π.χ. 80 χιλιόμετρα, η πίεση του αέρα θα πιέζει την μπαγκαζιέρα απο κάτω προς τα πάνω .
Δηλαδη,αν η μπροστινη μπαρα,ειναι στο μεσον της πισω πορτας,η οποια απεχει απο την αρχη του ουρανου,ενα μετρο,ειμαι οκ?Δε νομιζω...
Τελος παντων,την βρηκα τη λυση.
https://i.ibb.co/vzc9VpQ/118134767-1505332499650033-7197784836051066406-n.jpg
-
Θα ήθελα να ήξερα τι αεροδυναμικό θόρυβο βγάζουν αυτά σε ταχύτητες 130-140χλμ...
-
Για μένα λες; ή για το chr;
Χαχα χίλια συγνώμη Lap αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ. Εσύ μας προκαλείς μόνιμα βουητό στον εγκεφαλο
Με εκτίμηση παντα
-
Κανένα από τα δύο. Για τις μπαγκαζιερες οροφής (αν το λέω σωστά) ρωτάω. Μια μπαγκαζιερα στην οροφή τι αεροδυναμικό θόρυβο παράγει ρώτησα, αν ξέρει κάποιος, για να λυθεί οριστικά το θέμα αποσκευών στο μυαλό μου αν ο κανονικός χώρος δεν επαρκεί για τον Χ/Ψ λόγο.
Άντε για να μην θεωρηθεί off-topic να ρωτήσω σε ένα CHR που δεν έχει μεγάλο χώρο αποσκευών βάζεις μπαγκαζιερα οροφής. Πόσο θόρυβο έχεις στα 130/140;
-
Edit: Για το cargo box θα λες.
Σιγουρα παράγουν αεροδυναμικό θορυβο. Έχω μπει σε ταξιδι με ένα τέτοιο αλλά με κλειστά παράθυρα όχι κάτι το πολύ φοβερό.
Γενικα έχω παρατηρήσει το εξής.
Είτε ακριβο με καλή ηχομονωση είτε φθηνο αυτοκινητο με μέτρια ηχομονωση έχει το εξης στο ταξίδι. Από την στιγμή που ανοίξεις το clima στην θέση 3 του ανεμιστήρα και με κατεύθυνση του αέρα ωστε να φυσά μπροστά στο παρμπριζ και τα δύο έχουν τον ίδιο White noise στα αυτιά σου.
Οποτε ταξιδευεις σχεδόν το ίδιο και με τα δύο. Το αθόρυβο θα έχει οφέλη όταν έχεις πολύ χαμηλά τον ανεμιστήρα του clima.
Ο ήχος είναι κάτι το παράξενο. Δνε είναι κουτάκια, δηλαδή μπορεί η συχνότητα του ήχου του clima να εξοθδετερωνει με τον ήχο της όλους τους άλλους θορύβους!!
Ειναι εντυπωσιακό αν το παρατηρήσεις. Μόλις κλείσεις το clima αμέσως το φθηνό ακούγεται πιο έντονα, αλλά σε ταξιδι έχεις την ίδια αίσθηση. Δοκίμασε το και παρατήρησε το και θα το δεις.
-
Το προηγούμενο ΣΚ πήγα χωριό (Αθήνα - Τρίπολη) με το Kuga. Πρώτη φορά έβαλα τη μπαγκαζιερα του γαμπρού μου (modula διαστάσεις 1.40χ0,60 περιπου) ταχύτητες 110-120 ( η μπαγκαζιέρα λέει όριο 130). Δεν κατάλαβα κανένα θόρυβο απολύτως. Περίμενα να ακούω σφυρίγματα και τέτοια αλλά με μεγάλη μου χαρά δεν ακουγόταν τίποτα, ούτε με κλειστό το ράδιο. και λόγο της χαμηλής ταχύτητας, είχα και λίγο μικρότερη κατανάλωση από ότι συνήθως
-
Ωριαο θέμα για γρήγορο ψαξιμο
Λοιπον:
Παίζει σημαντικό ρόλο η τοποθεσία του cargo box. Επίσης παίζει ρόλο να περνά άνετα ο αέρας από κάτω μεταξύ οροφής αυτοκινήτου και cargo box σην αεροδυναμική αντίσταση και συνεπώς στην κατανάλωση και στον θορυβο
Αν είναι σωστά τοποθετημένο και μελετημένο το ιδιο το cargo box η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή.
Στην μελέτη έχει διάφορες περιπτώσεις από τυπωμένες σε άξονες Χ και y.
Οποτε η απάντηση στο ερώτημα του sabas thess είναι να μπει η σωστή μπαγκαζιερα. Εγώ θα επέλεγα από τα επίσημα αξεσουάρ που έχει η εταιρία για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο λογικά είναι μελετημένο και οχι universal.
Οποτε, sabas thess, όρμα στο chr που λαχτάρα η ψυχή σου. Να ευχαριστηθείς τα χρήματα που θα δώσεις χωρίς άγχος για μπαγκάζια. Αλλωστε πόσα ταξιδια θα κάνετε οικογενειακως φουλ φορτωμένοι κάθε έτος; μπορείς να χρησιμοποιείς την μπαγκαζιεργια τις έξτρα βαλιτσες.
Ετσι οπως το σκέφτομαι αν κινησε σε ευθεια στον αυτοκινητοδρομο. Καλύτερα είναι μια σωστή μπαγκαζιερα όπου μοιραζει το βαρος των βαλιτων ομοιόμορφα στο κεντρο του αμαξώματος από το να το φορτώσεις στον πίσω αξονα του πορτπαγκαζ. Από την άλλη είναι χειρότερο αν μπαίνες με πολλά σε στροφές διοτι επηρεάζει τις κλίσεις το αμαξώματος λόγω υψηλότερου κέντρου βάρους. Βέβαια και στη περίπτωση του βάρους στον πίσω αξονα πάλι επηρεάζεται η οδική συμπεριφορά στις στροφες, λόγω αλλαγής της γεωμετρίας της αναρτησης που απορρέει από το εξτρα βάρος στον πίσω αξονα, αλλά φαντάζομαι λιγοτερο από την πρόσθεση υψηλότερου κέντρου βάρους.
Συνεπώς, για χαλαρά οικογενειακά ταξίδια μια χαρά είναι μια μπαγκαζιερα. Και ξεμπερδεύεις για το ταξίδι.
-
Νομίζω πως η μπαγαζιέρα είναι μια λύση ανάγκης για λίγες φορές και κακώς την εξετάζουν κάποιοι ως συστηματική αν όχι μόνιμη λύση. Οι οροφές των αυτοκινήτων δέχονται μέχρι 50 κιλα βάρος επίσημα, δηλαδή είναι για κάποια ογκώδη κι όχι βαριά αντικείμενα. Κι έχει πολλά πρακτικά θέματα. Πόσο εύκολα φορτώνεις-ξεφορτώνεις πράγματα που είναι σχεδόν στα 2μ ύψος. Πόσο καλά ασφαλίζουν. Που μπαίνει μια ογκώδης πλαστική σκάφη όταν δεν είναι πάνω στο αυτοκίνητο. Ο θόρυβος που λέμε, είναι υπαρκτός αλλά ίσως μικρό το κακό. Ενώ τα μη τζενερικ προϊόντα, μπάρες και μπαγαζιέρα ξεκινάνε από 500€.
Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ