-
Εγώ ψήφισα την προτελευταια επιλόγη γιατί έτσι πιστευω πως είναι τα πραγματα.Οι φίλοι μου όταν τους πρωτοείπα οτί ξεκινάω την ανακατασκευή μου είπαν αυτές τις πρώτες ερωτήσεις:
Θα βάλεις την 1300 πάνω με διπλά καρμπυρατέρ?
Θα το βάψεις μπλε σκουρο μεταλλικό ,περλα δεν-ξερω-και-εγώ-τι?
θα του βάλεις και δερμάτινο σαλόνι με ηχοσύστημα??
είναι πισωκίνητο?, μπορεις να κάνεις παντιλίκια??(εδω πραγματικά τα είδα όλα )
οι περισσότεροι νέοι και μη που παίρνουν ένα τέτοιο αμάξι δεν ξέρουν ούτε την ιστορία του (αλλά ούτε κι ενδιαφέρονται)ούτε και το πόσο σπάνιο είναι (είδα τις προάλλες μια κακόμοιρη σέλικα και μου βγήκαν τα μάτια έξω) και το μόνο που ξέρουν είναι πως φαίνονται στα μάτια των άλλων γι'αυτό κι έχουμε γεμίσει με κατι ασκόνα, ρεκορντ και μάντα κατακρεουργημένα προκειμένου να το παίξουν γρήγοροι ή αγοράζουν κανα παλιό με ''πρεστιζ'' που όμως με την 1η ευκαιρία έχει πάρει δρόμο για το καινούριο Μ5 ή κάτι άλλο.Πολύ λίγοι άνθρωποι που ασχολούνται με παλιά αυτοκίνητα τα αγαπάνε.Παρακαλώ αν κάνω λάθος να με διορθώσετε -
Η ψήφος μου πήγε στους χομπίστες , διότι πιστεύω οτι συναισθηματικοί είναι λίγοι στην Ελλάδα.
Για επένδυση πρέπει να έχεις 250 GTO και πάνω για να βγείς κερδισμένος!!!
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Για επένδυση πρέπει να έχεις 250 GTO και πάνω για να βγείς κερδισμένος!!!Αυτό δεν ισχύει... κάποιοι έχουν βγάλει ένα σωρό λεφτά από το ιστορικό, είτε γιατί πονηρεύτηκαν νωρίς είτε κατά τύχη.
Μπορείς να επενδύσεις σε ιστορικό και να βγεις κερδισμένος, με κάποιες προϋποθέσεις αλλά φυσικά είναι αδύνατο να το κάνεις επάγγελμα αν δεν έχει ένα στόλο από ιστορικά...Κυρίως δε τα young timers...Φαντάσου να είχες αγοράσει μια ΑΕ86 πριν 4-5 χρόνια και σκέψου πόσο κοστίζει σήμερα!Αντίστοιχα, σήμερα με 5 χιλιάρικα παίρνεις μια τέλεια 123 MB coupe της δεκαετίας του 80 ή μια άψογη 944 porsche, μια σουντ σπριντ κ.α. Μελλοντικά θα διπλασιάσουν και θα τριπλασιάσουν την αξία τους, το ζήτημα είναι αν θα έχεις τα μέσα να μη σου αναλώσουν περισσότερα χρήματα (και την άνεση χώρου να τα φυλάξεις χωρίς να τα πολυχρησιμοποιείς) για τη συντήρησή τους σε αυτό το διάστημα. Βέβαια, κατά την άποψή μου, είναι μεγάλο λάθος να κάνεις μια τέτοια κίνηση αν πρωτίστως δε σου αρέσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που παίρνεις. Αν μη τι άλλο δούλεψε το χρόνο που θα δαπανήσεις και θα βγάλεις οπωσδήποτε περισσότερα χρήματα...
Ο Σπιτ, όμως, αναφέρεται προφανώς στους τυπικούς Ελληνάρες 'φίλους του ιστορικού' που βρήκαν αγελάδα για άρμεγμα λόγω άγνοιας του κόσμου και φέρνουν και πωλούν αυτοκίνητα απ'έξω όλη την ώρα, σε πολλαπλάσιες τιμές. Ειδικα΄'πιασάρικα' μοντέλα (911, RR, τζαγκουαρ, MB ανοικτά και όλα τα ανοικτά ή σπορ αυτοκίνητα γενικότερα κλπ).
Είναι πολλοί τέτοιοι και η επιλογή δικαίως βρίσκεται στον πίνακα. -
Μπορείς να κυκλοφορείς ΜΒ 115 ή 123 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Έχουν πάμθηνα σέρβις και ανταλλακτικά, δεν βγάζουν ζημιές και αντέχουν για πάντα. Το μεγάλο έξοδο είναι το καύσιμο.
Ο μόνος λόγος που δεν αντέχω να κυκλοφορώ το 115 καθημερινά είναι το καλοριφέρ που δεν έχει ανακύκλωση (μόνο όταν βάζεις το a/c γυρίζει στην ανακύκλωση). Όποτε το παίρνω, εκείνη τη μέρα με ενοχλεί ο λαιμός μου από το καυσαέριο. Κατά τα άλλα είναι άνετο στη κίνηση με τιμόνι που κόβει πολύ και αυτόματο σαζμάν που αλλάζει πιο μαλακά από το (αυτόματο) σιβίκ μου.
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
είναι πισωκίνητο?, μπορεις να κάνεις παντιλίκια??(εδω πραγματικά τα είδα όλα )Aυτό είναι το πρώτο πράμα που ρωτάει ο D-Jet τον οποιοδήποτε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορείς να κυκλοφορείς ΜΒ 115 ή 123 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Έχουν πάμθηνα σέρβις και ανταλλακτικά, δεν βγάζουν ζημιές και αντέχουν για πάντα. Το μεγάλο έξοδο είναι το καύσιμο.Ο μόνος λόγος που δεν αντέχω να κυκλοφορώ το 115 καθημερινά είναι το καλοριφέρ που δεν έχει ανακύκλωση (μόνο όταν βάζεις το a/c γυρίζει στην ανακύκλωση). Όποτε το παίρνω, εκείνη τη μέρα με ενοχλεί ο λαιμός μου από το καυσαέριο. Κατά τα άλλα είναι άνετο στη κίνηση με τιμόνι που κόβει πολύ και αυτόματο σαζμάν που αλλάζει πιο μαλακά από το (αυτόματο) σιβίκ μου.
Λεωνίδα, ο αδερφός μου κυκλοφορεί 115 230.4 με LPG και παίρνει αντίστοιχη κατανάλωση με κατανάλωση βενζίνης γύρω στα 7-7.5λιτρα/100χλμ. Από ρύπους είναι πολύ πιο χαμηλά...τουλάχιστον 20-30% λιγότερο CO2 και δραματικά λιγότερα ΝΟx (σε πολλές περιπτώσεις λιγότερα από το 10% της τιμής με κανονική βενζίνη).
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την / 8 κατά τη γνώμη μου είναι ότι είναι σαν κουτί με λεπίδες μπροστά και εκτελεί κατεδαφίσεις αν πετύχει κανένα αυτοκίνητο ή κάποιον χριστιανό να περνά... Στο ζήτημα της ασφάλειας και πάλι θα πω ότι όσοι δεν έχουν οδηγήσει τέτοια αυτοκίνητα δεν μπορούν να έχουν άποψη. Πέρα από το ότι είναι φτιαγμένο σαν άρμα, με το αυτοκινητο αυτό συνήθως έχεις ένα 20-30%μικρότερες ταχύτητες που,κατα τη γνώμη μου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο... γνωρίζω δε και έναν που έχει βάλει κανονικά σύγχρονο ABS και lpg με οξειδωτικό καταλύτη!!!! -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
είναι πισωκίνητο?, μπορεις να κάνεις παντιλίκια??(εδω πραγματικά τα είδα όλα )
Aυτό είναι το πρώτο πράμα που ρωτάει ο D-Jet τον οποιοδήποτε.
Οποιος δεν έχει δει Ρολς να παντιλικώνει δεν έχει δει τίποτα!
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Είναι πλούσιοι που βρήκαν άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι? Νομίζω όχι, το 'παιχνίδι' με τα κλασικά θέλει ενεργή ενασχόληση, θα το βαρεθούν πριν καν αρχίσουν.
'
Πολυ ωραια τα βρησκω ολα αυτα που εγραψες αγαπητε μου 7pas100 για ολες τις περιπτωσεις , γιαυτην που σημειωνω ομως , θα σου πω ...οτι υπαρχουν εδω στην Ελλαδα , λιγοι , αλλα πολυ προσγειωμενοι με πολλα ευρω , που συνεχως αγοραζουν πολυ καλα και σπανια αυτοκινητα ......... γιατι οπως μου εχουν πει , ειναι η καλυτερη οικονομικη επενδυση απ'οτι υπαρχει στον επενδυτικο χωρο !
Λιγο που ηρθα σε επαφη , με καποιες αγορες επαθα την πλακα μου βλεποντας μια f1 του 58 να αγοραζεται 450 και σε λιγοτερο απο μηνα να πωλειται 600 !
Αυτο συμβαινει και με τα σουργελακια που ασχολουμαστε εμεις , που παιρνουν καθε μερα ανοδικη αξια .... ειδικα τα αναπαλαιωμενα , μια και τα εργατικα και τα υλικα , καθε μερα ανεβαινουν ....... -
Α propo
Ορίστε και οι υψηλότερες τιμές που επετεύχθησαν στις δημοπρασίες του 2007.Η αγορά αυτή αφορά βέβαια ένα πολύ περιορισμένο κοινό,που δεν έχει καμία σχέση με τους ερασιτέχνες,άρα εραστές, του ιστορικού οχήματος.Πρόκειται για συλλέκτες,οι οποίοι επενδύουν εκατομύρια στο ιδιότυπο αυτό και εξαιρετικά επικερδές χρηματιστήριο.Oι τιμές πάντα σε ευρώ.Ferrari 330TR/LM (1962) 6.875.000 euro
Mercedes Benz 540K Special R (1937) ex Ecclestone 5.698.000
Alfa Romeo 8C 2300 Spider Corsa (1932) 1.896.000
Mercedes Benz SSK Roadster (1928) 1.762.000
Ferrari 250 GTL (1963) 1.711.000
Mercedes Benz SSKL replica (1931) 1.522.000
Ford GT40 (1966) 1.410.000
Maserati Tipo 151 (1962) 1.270.000
Mercedes Benz 500K Spezial Cabr. (1935) 1.001.000
Ferrari 250 GT Spider Nembo (1960) 961.000
Mercedes Benz 540K Cabriolet A (1937) 961.000
Peugeot 905 (1991) 936.000
Mercedes Benz SS Sports Tourer (1929) 833.000
Ferrari 275 GTB/4 (1967) 817.000
Jaguar XK 120 Supersonic Ghia (952) 753.000
Reo Racing Car (1928) 642.000
Aston Martin DB6 Mk2 Volante (1970) 632.000
Panhard et Levassor 35HP (1904) 607.000
Mercedes Benz Torpedo (1926) 592.000
BMW 507 (1957) 592.000
Rolls Royce Phantom II Continental (1933) 584.000
Maserati Tipo 65 (1965) 579.000
Porsche 906 Carrera 6 (1966) 570.000
Ferrari 250 GT Spider California (1958) 563.000 -
το ζήτημα είναι αν θα έχεις τα μέσα να μη σου αναλώσουν περισσότερα χρήματα (και την άνεση χώρου να τα φυλάξεις χωρίς να τα πολυχρησιμοποιείς) για τη συντήρησή τους σε αυτό το διάστημα. Βέβαια, κατά την άποψή μου, είναι μεγάλο λάθος να κάνεις μια τέτοια κίνηση αν πρωτίστως δε σου αρέσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που παίρνεις.
Εκεί βρίσκεται και όλο το 'ζουμί' της υπόθεσης. Πρέπει να υπολογίζεις πολύ σωστά τα έξοδα, αν θες να είναι κερδοφόρα η 'επένδυση'.
Πάντως για να ασχοληθεί κανείς με το άθλημα πρέπει να έχει και μια σχέση με την αυτοκίνηση.
Οι αλεξιπτωτιστές που έρχονται νομίζοντας οτι θα κάνουν 'μπίζνα' είναι σίγουρο οτι θα χάσουν, αφού δεν γνωρίζουν ούτε την αξία, ούτε την ιστορία ενός ιστορικού. -
Oι χαμένοι σε όλες τις περιπτώσεις είναι αυτοί που αγαπάνε πραγματικά το κλασσικό αυτοκίνητο. Με την μόδα η οποία έχει προκύψει, ανεβαινουν οι τιμές των αυτοκινήτων, των ανταλλακτικών, και των επισκευών. Παράλληλα, φυσικό και επόμενο είναι για δημοφιλή μοντέλα να εξαφανίζονται σιγά σιγά κάποια ανταλλακτικά από την αγορά. ΣΤο χρηματιστήριο των 2002, τα ZF βαρανε 750αρια και 1000ρικα, και τα μπλοκέ είναι σταθερα στα 600 ευρώ. Πριν 3 χρόνια, μπλοκέ εβρισκες με 250 ευρώ και ZF με 300.
-
Παιδιά, μην ξεχνάτε ότι η ερώτηση είναι 'Οι περισσότεροι που ασχολούνται με το παλιό αυτοκίνητο στην Ελλάδα'
Εγώ λόγω της θέσης που κατέχω στον σύλλογο, είχα μέχρι τώρα την τύχη (ή την ατυχία - όπως θέλετε πάρτε το) να γνωρίσω ΠΟΛΥ κόσμο. Σίγουρα κάποιοι από εσάς γνωρίζετε ΠΟΛΥ κόσμο επίσης.
Δυστυχώς βλέπω ότι η πλειοψηφία δεν είναι αυτοί που βρίσκεστε μέσα σ αυτό το φόρουμ ή εκείνοι που πλαισιώνουν την παρέα μας στις διάφορες εκδηλώσεις. Η πλειοψηφία είναι εκείνοι που δεν συνταντούμε σχεδόν ποτέ. Εκείνοι που όμως εγώ είχα την ευκαιρία να συναντήσω έστω για μια φορά για διαδικαστικά θέματα του συλλόγου...
Προς το παρών διαβάζω τις δικές σας απόψεις και θα επανέλθω επί του θέματος με τις δικές μου σκέψεις που γεννήθηκαν μέσα από την μικρή ομολογουμένως, σημαντική όμως, εμπειρία των τελευταίων 8 ετών από την ενασχόλησή μου με το χώρο...
Και πιστέψτε με, δε θα σας αρέσουν καθόλου... όπως δεν μου αρέσουν ούτε εμένα
-
Ωχ τωρα το ειδα αυτο το θέμα θα ρίξω την αποψη μου σύντομα ετοιμαζω τα φτυάρια μου..
-
Να σας πω και γω τη γνωμη μου απο τη μερια του νεου!Κατ΄αρχας απο πολυ μικρη ηλικια ενιωθα την ελξη για τα παλια αυτοκινητα!Το περιεργο ειναι οτι κανεις στην οικογενεια μου δεν ασχολειται με αυτα και ουτε στο περριβαλλον μου γενικα!Απλα απο μικρος εψαχνα αυτοκινητα τα οποια κατασκευαστηκαν πολυ πριν γεννηθω εγω!Τωρα για το θεμα του χομπι, προσωπικα ασχοληθηκα με γραμματοσημα και παλλιες ηλεκτρικες συσκευες(οχι πολλες και οι περισσοτερες λογω του οτι ο πατερας μου ειναι ηλεκτρολογος)και μερικες μινιατουρες λογω του οτι δε μπορουσα να αποκτησω καποιο παλιο οχημα!Φυσικα η οικογενεια μου ηταν αντιθετη σε οτιδηποτε ειχε σχεση με τις ''παλιατζιουρες'' αυτες!Τωρα το θεμα της επενδυσης ειναι απλα αστειο για τα αυτοκινητα τα οποια ασχολουμαστε οι περισσοτεροι!(Μεχρι τωρα μου εχει στοιχησει 1500Ε+ και δεν εχω πληρωσει φανοποιο και ταπετσερη(Μιλαμε για TRIUMPH 2000 MK2 1972))Για τους νεους που λετε θα συμφωνησω μαζι σας!Οι περισσοτεροι απλα καταστρεφουν οχηματα!Εχω βαρεθει να βλεπω στρογγυλοφαναρες 1602-2002 με μαυρη μασκα απο μεταγενεστερες και αστειες αεροτομες!Για τις κουπε GIULIA απλα θα πω οτι εχω χασει το μπουσουλα!Φοβαμαι να παρω γιατι δε ξερω τελικα τι περνω!Ολες 2000 εχουνε γινει!Θα συμφωνησω με τον yiannis2002 που λεει οτι αμα θες να κανεις μετατροπες καντες αλλα με καποιο ηδη πειραγμενο αυτοκινητο και οχι με ενα που μπορει να αναπαλιωθει απο καποιον που θα το εκτιμηση για αυτο που ειναι!
-
Ετσι ειναι
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Οι νέοι είναι άλλο πράγμα...
Όποιος καταθέτει με τόσο κόπο το ελάχιστο, έστω, αυτό χρήμα που μπορεί να αντλήσει για κάτι τόσο 'εκτός' από τη κουλτούρα των συνομηλικων του είναι άξιος, ακόμα και αν ξεκινά με διαστρεβλωμένη, κάπως, την εικόνα του ιστορικού. Έχει, άλλωστε, χρόνο μπροστά του να το εξετάσει και διαφορετικά κάποια στιγμή...Στους νέους (στη συντριπτική πλειοψηφεία τους) με τα σκαθάρια, τα μίνι, τα αουτομπιάνκι, τα ρενώ αλλά και τους πιο τυχοδιώκτες με τα ακριβότερα και σπανιότερα, ένα τεράστιο + από εμένα!
Γνωρίζω άτομα που έκοβαν την τυρόπιτα στη μέση για να πάρουν στεφάνια φανών για το σκαθάρι τους. Τι να πεις για αυτά τα παιδιά...
+1000!
Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί κι ας μην περιμένουμε απ'το 18χρονο να βλέπει το χώρο όπως κάποιος με τα διπλάσια ή τριπλάσια χρόνια... Ας ξεκινούν με όνειρα για πειραγμένες παλιές Alfa, 'Μπέμπες' κ.α. και σιγά σιγά πολύ πι8ανό να δημιουργηθεί μια άλλου είδους σχέση με το κλασσικό/ιστορικό/παλιό αυτοκίνητο... -
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
...
Εεεεεχεις δίκιο, μάλλον!
Γιαννάκη, τι ακριβώς εννοείς λέγοντας 'ανταγωνισμός';
Δεν μπορώ να στο εκφράσω ακριβώς, ίσως φταίει το γεγονός ότι οι 'κλασσικοι μπεμβεδάκηδες' ουδέποτε είχανε σύμπνοια μεταξύ τους, αλλά έχω γίνει αποδέκτης πολλών αρνητικών συμπεριφορών, του τύπου, το δικό μου είναι καλύτερο, το δικό μου είναι πιο γρήγορο, εγω ξέρω περισσότερα, και διάφορα τέτοια ανούσια. Περισσότερο συμπεριφορές αυτοπροβολής και εγωκεντρισμού, παρά αγάπης για το αντικείμενο.
Άν και άργησα να το δω....α ρε Γιαννάκη πόσο δίκιο έχεις...
-
Eγώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλω ιστορικό αυτοκίνητο,αλλά με προβληματίζουν τα έξοδα συντήρησης...
'Εχω ήδη στην κατοχή μου μιά Ε39 μια Ε30 ένα rallye ένα atv και μια TDM...και δεν μπορώ να ξεφύγω...και τα πέντε μου αρέσουν υπερβολικά και δεν έχω σκοπό να πουλήσω κανένα....
Θα ήθελα ένα ιστορικό αυτοκίνητο,αλλά να μπορώ να το μαζέψω μόνος μου ή με την βοήθεια του Γιάννη....ο οποίος με έχει βάλει στην μπρίζα αρκετά...
Επίσης θα ήθελα να ξέρετε οτι το μόνο τμήμα του φόρουμ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό είναι το 'κλασικά και ιστορικά μοντέλα'...
Δεν θέλω να το κάνω από μόδα.....αλλά επειδή πραγματικά με τρελαίνει η ιδέα ενός παλιού αυτοκινήτου που θα δεχτεί την προσωπική μου εργασιά-χρήμα-κόπο-μεράκι....και θα ξαναγίνει καινούργιο. -
Στρογγυλοφάναρο ή με τετράγωνα??
-
Επενδυτές, χομπίστες ή φαντασμένοι νεο-Έλληνες?