-
Συμφωνώ απόλυτα. Ο δικός μου ετών 60 (κατάθεσε χαρτια για σύνταξη) εργάζεται κανονικά όλη την εβδομαδα σε φανοποιείο και φτιάχνουμε το 124 csa κάθε Κυριακή μόνο. Έχει απίστευτο μεράκι και το μόνο που θέλει είναι να μην τον πιέζω χρονικά. Με σωστό συνδιασμό καφέ / ούζου μετά μεζέδων / κοψιδιών με μπύρα δεν φαντάζεσται τι κάνει ...
Ολες οι λεπτομέρειες απο το αγωνιστικό (απο φωτογραφίες) τόσο πιστά υλοποιημένες που νομίζεις ότι κοιτάς τη φωτογραφία.
Σφυρηλατεί / στραντζάρει στο χέρι κομμάτια που δεν μπορούμε να βρούμε.
Κατάλαβα τι σημαίνει τεχνίτης με @#$%*ια !!!
Ηταν στον Σαρακάκη επί εποχή ταξι plymouth όπου τα κόντεναν 50 πόντους για να μπορέσουν να πάρουν άδειες απο το υπουργείο. Στο υπουργείο πίστευαν ότι τα ταξι που περνούσαν απο έλεγχο έρχονταν πραγματικά με αυτό το μήκος
Ασπρομάλης ...αλλά τεχνίτης απο άλλη εποχή -
Συγγνώμη για την παρεμβολή, αλλά έχω ακούσει και την αντίστοιχη ιστορία-μου έχουν περιγράψει πώς- , φάρδαιναν τα mazda 1500 ταξί, μ'λλον για τις τρείς θέσεις μπροστά.
-
Ξαναγράφοντας / στρογγυλεύοντας την ιστορία:
Στους 4Τ Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε ένα αφιέρωμα στις γνωστές μάρκες, όπου η κάθε εταιρεία έγραφε μόνη της το κομμάτι της (έμοιαζε, πάντως, σα δουλειά του περιοδικού). Αντιγράφω από τη VW:
(για το σκαραβαίο) '...Ξεκίνησε το 1937 όταν το German Labour Front, κάτι σα συνδικαλιστική εργατική ένωση, αλλά πιο πολιτικοποιημένο, αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να έχουν και αυτοί το δικό τους μεταφορικό μέσο....Τελικά επικράτησε το Kdf...'
Εκτός από το γεγονός ότι οι γερμανοί φαίνεται ότι μιλούσαν αγγλικά, το front αυτό είναι το 'Deutsche Arbeitsfront', δηλ. η ναζιστική εργατική συνομοσπονδία που αντικατέστησε τα συνδικάτα όταν τα κατήργησε ο Χίτλερ. Πράγματι, η Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens ιδρύθηκε από το Arbeitsfront (ουσιαστικά επρόκειτο περί κρατικής εταιρείας), αλλά αυτό που ξεχνά το άρθρο είναι ότι η κατασκευή του αυτοκινήτου ήταν ιδέα του ιδίου του Χίτλερ, ο οποίος αποφάσισε την κατασκευή ενός πραγματικά λαϊκού αυτοκινήτου και ανέθεσε αυτήν στον Porsche σε σχέδιο Komenda και εγένετο Kraft durch Freude (Kdf που αναφέρει και το άρθρο, αλλά πού να αναφέρει τη λέξη δύναμη...).
Μετά ταύτα, και το Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (δηλ. το ναζιστικό κόμμα) ήταν κάτι σαν εργατικό κόμμα και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως κάτι σαν παιδικές εξοχές, άλλά λίγο πιο εντατικοποιημένες. -
Μιχάλη έγραψες!!!
Πάντως πως τα περιοδικά και οι ίδιες οι εταιρείες 'κρύβουν' όσα κομμάτια της ιστορίας τους είναι σκοτεινά ή δεν τις συμφέρει, είναι τραγικό.
Παρόμοιο παράδειγμα έχει γίνει με την Opel, που δεν αναφέρεται πουθενά ότι με το τέλος του πολέμου, η Ρωσία που την διεκδικούσε ουσιαστικά κατέσχεσε τη γραμμή παραγωγής του Kadett για να φτιάξει μία νέα εταιρεία (την Moskvits) και να σβήσει την Opel από τον χάρτη. Ευτυχώς οι αμερικάνοι (που είχαν και συμφέροντα, αφού από τα τέλη του 20 είχαν πάρει την Opel στην κατοχή τους (GM)) αντέδρασαν, κράτησαν την Opel σε λειτουργία και ήταν οι πρώτοι μεταπολεμικοί 'πελάτες' της, αφού παρήγγειλαν κάποια Blitz για τον αμερικάνικο στρατό. Βέβαια σε όλα τα φυλάδια της Opel αναφέρεται ότι η γραμμή παραγωγής του Kadett στάλθηκε για επισκευή στη Ρωσία, με αντάλλαγμα την παραγωγή του Moskvits...Ο χρήστης achy έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα. Ο δικός μου ετών 60 (κατάθεσε χαρτια για σύνταξη) εργάζεται κανονικά όλη την εβδομαδα σε φανοποιείο και φτιάχνουμε το 124 csa κάθε Κυριακή μόνο. Έχει απίστευτο μεράκι και το μόνο που θέλει είναι να μην τον πιέζω χρονικά. Με σωστό συνδιασμό καφέ / ούζου μετά μεζέδων / κοψιδιών με μπύρα δεν φαντάζεσται τι κάνει ...
Ολες οι λεπτομέρειες απο το αγωνιστικό (απο φωτογραφίες) τόσο πιστά υλοποιημένες που νομίζεις ότι κοιτάς τη φωτογραφία.
Σφυρηλατεί / στραντζάρει στο χέρι κομμάτια που δεν μπορούμε να βρούμε.
Κατάλαβα τι σημαίνει τεχνίτης με @#$%*ια !!!
Ηταν στον Σαρακάκη επί εποχή ταξι plymouth όπου τα κόντεναν 50 πόντους για να μπορέσουν να πάρουν άδειες απο το υπουργείο. Στο υπουργείο πίστευαν ότι τα ταξι που περνούσαν απο έλεγχο έρχονταν πραγματικά με αυτό το μήκος
Ασπρομάλης ...αλλά τεχνίτης απο άλλη εποχήΜπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το θέμα σε παρακαλώ. Αναφέρομαι στη διαδικασία 'κοψίματος' των Plymouth για να πάρουν άδειες ταξί. Για ποιες χρονικές περιόδους μιλάμε, και αν επιτρέπεται, αυτό το κάναν και σε άλλα αμερικάνικα? Επειδή είμαι λάτρης των αμερικάνικων και επειδή ψαχνώμαστε γενικά με την παρέα μου για Plymouth, με ενδιαφέρουν πολύ ότι πληροφορίες έχεις.
-
διάβασες για Plymouth και έπαθες τραλαλά.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
..........και επειδή ψαχνώμαστε γενικά με την παρέα μου για Plymouth, με ενδιαφέρουν πολύ ότι πληροφορίες έχεις.Παναγιά μου, υπάρχουν και άλλοι σαν κι εσένα ;
-
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
..........και επειδή ψαχνώμαστε γενικά με την παρέα μου για Plymouth, με ενδιαφέρουν πολύ ότι πληροφορίες έχεις.
Παναγιά μου, υπάρχουν και άλλοι σαν κι εσένα ;
δυστυχώς.
-
Ναι!!!
-
Ενδιαφέρουσα η φωτογραφία του άρθρου. Δεν βρίσκετε;
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Ενδιαφέρουσα η φωτογραφία του άρθρου. Δεν βρίσκετε;Με προλαβες
-
Πολύ ωραία και καλλιτεχνική φωτογραφία νομίζω.
-
Δημήτρη Ρ6Β Χρόνια Πολλά!
-
Χρόνια Πολλά στους Δημήτρηδες μας.
-
Χρονια Πολλα κι απο μενα στους Δημητρηδες, ευχομαι ο,τι καλυτερο
-
χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν.
-
Και από μένα, πολά χρόνια, αυτοκίνητα, χαρά και και και και
-
Χρόνια πολλά και από εμένα!!!
-
Ευχαριστώ για τις ευχές.
-
Χρονια πολλα σε ολους τους εορταζοντες!!!
Παντα υγεια κι ο,τι αλλο επιθυμειτε ευχομαι!!
(αν κ αργησα λιγο... )
-
Θα ήθελα να κάνω μια ερωτηση! Εδώ και καιρό ψάχνω ένα προγραμμα για τις πινακίδες των αυτοκινήτων και την εύρεση των ιδιοκτητών! Το βρήκα αλλά είναι πόλη δύσκολη η εγκατάσταση γνωρίζει κάποιος κάτι η το έχει κανεις σε cd ας μου στελει μήνυμα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
ACE CAFE-Το καφενείο των "ιστορικών" [#2]