-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Fun...αλλά δεν είναι ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
Για τα γούστα σου.
Πέρα απ'άυτό...δεν είναι ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Δε μπορείς να το φορτώσεις και να κάνεις άνετο ταξίδι με κλιματισμό γιατί δεν έχει ροπή και θέλει κατεβάσματα...και θα κάψει και όλο το Βόσπορο.
Η κατανάλωση λαδιού δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα...αλλά η ροπή που τη θες για ταξίδια για να μην είσαι συνέχεια με τις ταχύτητες είναι.
Δε μιλάω για χώρους. Έχει χώρους μέσα και έξω.
Η ροπή ειδικά του μικρού είναι μια χαρά που γεμίζει απο πιο χαμηλά και φαίνεται πιο γεμάτο απο το Cosmo.
Έχω φορτώσει ουκ ολίγες φορές το 8αρι 4 άτομα και τις αποσκευές τους και έχω κάνει ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Σίγουρα σε κάποια ανηφορικά κομμάτια είσαι μία κάτω αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι ακόμα καλύτερο απο ένα καλό 2λιτρο, δεν σε προβληματίζει η ροπή του σε καμία περίπτωση, τώρα αν πάς να το στήσεις με κανένα δυνατό τουρμπάτο εκεί ναι θα προβληματιστείς ... αν και με το Α3 1,8TFSI του αδερφού μου δεν είχα κανέναν απολύτως πρόβλημα ακόμα κ απο ρεπριζ (οχι με ίδια σχέση στο κιβώτιο έτσι...αλλα εκεί που συμφέρει τον καθένα) Και απο κατανάλωση στην εθνική άνετα το έριξα στα 11-12l/100 με ταχύτητες γύρω στα 150 με λίγα ξεσπάσματα. Στην πόλη μέσα ακόμα κ αν δεν το σκίζεις άνετα έχεις τα 16-17 λίτρα με το μικρό. ΔΕΝ κάνει για καθημερινό αμάξι με τίποτα!!!
Εκτός απο το στήσιμό του όποιος το έχει οδηγήσει θα έχει να μιλάει για το τιμόνι του (αν κ θα το ήθελα ποιο γρήγορο απο άκρη σε άκρη) και την πληροφόρηση που παίρνει απο τις 4 γωνίες του αυτοκινήτου...
Eτσι είναι απλά εγω θα συμπληρώσω ότι δεν χρειάζεται να έχει δυνατο τουρμπάτο κάποιος για να κοντράρει το μαζντα.
Ενα τουρμπο 160 ιππους Α3 όταν σε πηγαίνει με 150 αλλά και με 180 σταθερα έκει στις ρεπρίζ μένει πίσω .Φορτωμένω αυτό φαίνεται πιο πολύ.
Ομορφο και πισωκίνητο αλλά αδικημένο ειδικά η τελευταία εκδοση σε κατανάλωση και ρεπρίζ! Αυτος ο βάνκελ κάποτε εσκιζε.
Εγώ πάντως δεν θα αγόραζα το 8 μονο και μόνο για τον βανκελ! -
Παιδια το 8αρι χαντακωθηκε εξαρχης λογω της τιμολογιακης πολιτικης της μαζντα σε σχεση με αυτους που το αγορασαν. Αν το 8αρι δεν εκανε 26 - 29κ αλλα εκανε 40-45κ ποιος θα παραπονιοτανε για την καταναλωση? Ειναι ειδικο αυτοκινητο για τους γνωστες και ενα ομορφο πουλ μουρ οχημα για τους αλλους. Οι πρωτοι θα το επαιρναν ξεροντας τι να περιμενουν, οι δευτεροι θα εκαναν το σκ##ο τους παξιμαδι για να παρουν ενα ομορφο κουπε και μετα θα εκλαιγαν λογω καταναλωσης. Μηπως γιαυτο δεν εχουν βρωμισει οι μαντρες απο 8αρια αλλα και η Αττικη Οδος απο αυτους που πανε αργα και δεξια! Εγω οταν ειχα το διλλημα, πηρα μχ5, αφενως για την καταναλωση (αφου θα το ειχα ως τριτο αυτοκινητο) και αφετερου λογω του παιχνιδιου με λιγοτερα χλμ που με το μχ5 (+μπλοκε) μπορεις να χαρεις. Το 8αρι θελει να μαζεψει χλμ για να ξεδιπλωσει τις αρετες τους με οτι καλο η κακο συνεπαγεται...
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Το 8αρι θελει να μαζεψει χλμ για να ξεδιπλωσει τις αρετες τους με οτι καλο η κακο συνεπαγεται...Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό. Σε κλασικό ελληνικό οδόστρωμα μια χαρά παίζεις και με 3-4Κ rpm, αν μιλάμε για γωνίες.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Fun...αλλά δεν είναι ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
Για τα γούστα σου.
Πέρα απ'άυτό...δεν είναι ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Δε μπορείς να το φορτώσεις και να κάνεις άνετο ταξίδι με κλιματισμό γιατί δεν έχει ροπή και θέλει κατεβάσματα...και θα κάψει και όλο το Βόσπορο.
Η κατανάλωση λαδιού δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα...αλλά η ροπή που τη θες για ταξίδια για να μην είσαι συνέχεια με τις ταχύτητες είναι.
Δε μιλάω για χώρους. Έχει χώρους μέσα και έξω.
Η ροπή ειδικά του μικρού είναι μια χαρά που γεμίζει απο πιο χαμηλά και φαίνεται πιο γεμάτο απο το Cosmo.
Έχω φορτώσει ουκ ολίγες φορές το 8αρι 4 άτομα και τις αποσκευές τους και έχω κάνει ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Σίγουρα σε κάποια ανηφορικά κομμάτια είσαι μία κάτω αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι ακόμα καλύτερο απο ένα καλό 2λιτρο, δεν σε προβληματίζει η ροπή του σε καμία περίπτωση, τώρα αν πάς να το στήσεις με κανένα δυνατό τουρμπάτο εκεί ναι θα προβληματιστείς ... αν και με το Α3 1,8TFSI του αδερφού μου δεν είχα κανέναν απολύτως πρόβλημα ακόμα κ απο ρεπριζ (οχι με ίδια σχέση στο κιβώτιο έτσι...αλλα εκεί που συμφέρει τον καθένα) Και απο κατανάλωση στην εθνική άνετα το έριξα στα 11-12l/100 με ταχύτητες γύρω στα 150 με λίγα ξεσπάσματα. Στην πόλη μέσα ακόμα κ αν δεν το σκίζεις άνετα έχεις τα 16-17 λίτρα με το μικρό. ΔΕΝ κάνει για καθημερινό αμάξι με τίποτα!!!Εκτός απο το στήσιμό του όποιος το έχει οδηγήσει θα έχει να μιλάει για το τιμόνι του (αν κ θα το ήθελα ποιο γρήγορο απο άκρη σε άκρη) και την πληροφόρηση που παίρνει απο τις 4 γωνίες του αυτοκινήτου...
Mια χαρά ταξίδια κάνεις με το 8...
οκ , το σβουρίζεις λίγο παραπάνω αλλά έτσι δουλεύουν οι βάνκελ
μην είμαστε υπερβολικοί -
Φυσικά και κάνεις μια χαρά ταξίδι. Ειδικά στον αυτοκινητόδρομο, που ταξιδεύεις με σταθερή ταχύτητα, δεν χρειάζεσαι καμιά σπουδαία ροπή. Ροπή θα χρειαστείς σε κανέναν επαρχιακό να κάνεις προσπέραση, χωρίς να κατεβάσεις 1-2 ταχύτητες.
-
Αν ηταν να διαλέξω απο τα δύο θα διαλεγα το mx5 ακομα και με 5,10 χιλ παραπάνω αν το θές.
Σε καμμια περίπτωση δεν θα πουλιόταν 8ρι με 45 χιλ και με ημερομηνία ληξης κινητήρα που καιει σαν evo !
Για μένα η τιμή είναι εντάξει και γι'αυτο εχει πουλήσει μέχρι τώρα.
Ειδικο γιατί? Μηπως επειδη έχει βανκελ? Η επειδη καταπίνει βενζινη με το καρδαρι?
45 χιλ ,,,,ενταξει είπαμε! θΑ χτυπαγε το χοντα δηλ.Και θα πηγαινε συνέχεια στην αριστερή.Και θα ερχομουν με το εσσεσε στην κίνηση και θα το έκανα ρομπα και αν οχι στο χιλ θα περναγα λογο εισόδου στο πρατήριο.
Ας είχε λιγοτερη κατανάλωση στα ιδια αλλογα να το αγοράσουν.Αλλιώς ας είχε 300 αλογα να δικαιολογησει την κατανάλωση και να παιζει με evo και 53 χιλ!
Οπως ειπώθηκε.Αδικημένο! -
@ pai mei. Το 8αρι οντας πιο 'σοβαρη' σπορ κατασκευη δεν εχει την 'αλητεια' του μχ 5 που σπας την προσφυση πιο ευκολα με λιγοτερα χλμ, τιμονια και πιο αργα φρενα στο απεξ. Τουλαχιστον εγω αυτο αποκομιζω καθε φορα που το οδηγω. Ηλεκτρονικα παντα στο οφ και φουλ καμπερ μπροστα, λιγο μειωμενο πισω!
-
@ coupeas. Μα οταν εχουν γραφτει διθυραμβοι σε ολον το ειδικο τυπο για το 8αρι και το συγκρινουν σε αισθηση με αλλα πολυ ακριβοτερα τι παραπανω θες για να το χαρακτηρισεις 'ειδικο'? Συμφωνω οτι η τιμη του ειναι λογικη και το σχολιο που εκανα ηταν οσον αφορα τις γκρινιες του οτι καιει. Αν καποιος παρει σ2000 η cayman η 350z και παραπονειται οτι καιει, εγω προσωπικα θα τον χαρακτηριζα !
Η ενημερωση δεν βλαπτει, το μαλακισμενο marketing ομως πολυ! -
Προσωπικά, κάθε φορά που βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι ενός cosmo δεν μπορώ να ξεκολλήσω με τίποτα. Το λατρεύω οδηγικά, είναι ένα αυτοκίνητο που πραγματικά το κάνεις ό,τι θες, και η μόνη παρέμβαση που θα έκανα θα ήταν ίσως το κάμπερ-κιτ για ακόμα καλύτερα μούτρα στην είσοδο. Η ιδέα ενός -εργοστασιακού- ρχ8 turbo βέβαια βρίσκεται στη σφαίρα της ονείρωξης.
Από την άλλη, το NC, παρότι ικανό σε ό,τι αφορά το πλαίσιο -συγκριτικά με τα προγενέστερα mx5- και με μεγάλο potential, με απογοήτευσε οικτρά ως προς το εργοστασιακό σετάρισμά του. Αλλά, γούστα είναι αυτά.
Και μιας και τώρα το είδα, να πω ότι εμπεριέχεται μεγάλη αλήθεια σε αυτό που έγραψε ο travelman:
Προσωπικά δεν θεωρώ τους γύρους πίστας που κάνουν τα περιοδικά και ακόμα χειρότερα τα ελληνικά σαν σημείο αναφοράς όσον αφορά την ταχύτητα ή το κράτημα. Γενικά οι μετρήσεις στον ελληνικό τύπο έχουν μεγάλες διαφορές είτε σχετικές μεταξύ αυτοκινήτων είτε απόλυτες για το ίδιο όχημα οπότε τελικά ίσως περίσσότερο παραπλανούν παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο...
-
Ως προς το εργοστασιακο σεταρισμα εχεις δικιο, γιαυτο και το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν καμπερωμα και μπλοκε quaife. Ωστοσο ειναι πιο ραφιναρισμενο και συνολικα καλυτερο και πιο γρηγορο απο το προηγουμενο. Απλα αν η αμεσοτητα του προηγουμενου ηταν στα 10/10 τωρα ειναι 9/10 λογω υψους περισσοτερο. Τεσπα, ας ειμαστε ευτυχεις που υπαρχει και η μαζντα και βγαζει ακομα τετοια αυτοκινητα με τετοια συναρτηση τιμης γιατι σε λιγα χρονια θα αναπολουμε το ενδοξο παρελθον με τα υβριδικα και ηλεκτροκινητα!
-
Ωραίος, να το χαίρεσαι.
-
Εγραψα για το mx5 γιατι ενδιαφέρεται η γυναίκα μου και,,,,,,,,,,θα το παίρνω και εγώ!
Οχι πως δεν το οδήγησα δηλ! ,,,και μου άρεσε! -
Δεν κρατας καλυτερα εσυ το 5αρι και να δωσεις το αλλο στη γυναικα σου???!!!
-
Το 8αρι είχε την ατυχία να βγει στην ανατολή της νέας γενιάς τουρμπάτων που έκαναν τα άλογα στραγάλια και αξιόπιστα, πλέον τα 250 και 300 άλογα είναι θέμα λίγων χιλιάδων ευρώ για ένα προγραμματάκι χωρίς δράματα.
Αν το 8αρι είχε το τουρμπάτο σύνολο του RX7 θα μιλούσαμε για ένα σύνολο διαμάντι που θα δικαιολογούσε την κατανάλωση του και μάλιστα σε αυτά τα λεφτά πολύ ακριβότερες κατασκευές θα κλαίγανε. Τότε κλαίγανε για τις επιδόσεις του RX7...με το πλαίσιο και το στήσιμο του ρχ8 θα κλαίγανε γενικώς... Με τα ΑΝ όμως δουλειά δεν γίνεται και η ’μάστιγα’ της οικολογίας που έχει βαρέσει και την Μαζντα δείχνει πως όχι μόνο τουρμπάτο 8αρι η 9αρι δεν θα δούμε αλλά με υδρογόνο και επιδόσεις χειρότερες χωρίς προηγούμενο.
Τώρα αυτό που είπε κάποιος φίλος οτι αν έκανε το 8αρι 46 χιλιάρικα ποιος θα παραπονιόταν...δεν στέκει, με όλο το συμπάθιο. Ποιος θα έδινε 45k για ένα αμάξι που καίει τα κέρατά του (οκ δυνατά τουρμπάτα καίνε τα ίδια) αλλά να μην έχει τις ανάλογες επιδόσεις? Σε αυτά τα λεφτά σήμερα πρέπει να ψωνίζεις αμάξι που έχει 0-100 κοντά στα 6'' και ροπές 30+...δυστυχώς για το 8αρι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το cosmo μπορεί να έχει μετρημένο 6+ 0-100 αλλά απο εκεί κ πέρα στις ροπές δεν μπορεί να κάνει πολλά.
@coupeas Ναι μπορεί το Α3 (το οποιο συγκριτικά με το challenge να έχει ίδια άλογα στον τροχό) στα 150 -180 να φεύγει και αυτό να το κάνει πιο ευχάριστο στα ταξίδια...αλλα πιστεψέμε λίγες είναι οι φορές που θέλω να πάρω το Α3 για να βγω να ξεδώσω και να γυρίσω σπίτι μου γεμάτος ...αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τα πολλά άλογα δεν είναι πανάκια για την ευχαρίστηση εκτός και αν για να ξεδώσεις πρέπει να περάσεις από την βούτα, τώρα κάποιος θα συμφωνήσει πάνω σε αυτό που λέω και άλλος να πει οτι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρι...ο καθένας όπως την βρίσκει.
-
Μα το ιδιο πραγμα δε λεμε? Αν το 8αρι που σε αισθηση πλησιαζει και σε πολλες περιπτωσεις υπερεχει αλλων κατασκευων των 50κ +, μας χαλαει η καταναλωση οταν το εχουμε παρει 26κ ευρω. Φαντασου λοιπον να ειχε επιδοσεις boxster, cayman, s2000, 350z κτλ. και να πλησιαζε την τιμη τους, τοτε θα μας χαλαγε?
-
Και κατι ακομα ποιος σωφρον κατοχος ρχ8 το πηρε γιατι τον ενδιαφερει το 0-100 σε 7,2δλ.? Αλλου ειναι η ουσια...στο ζυγισμα, στην αισθηση, στο χαμογελο που σε προσφερει οταν το οδηγεις στην τελικη. Η αισθηση πληρωνεται ειτε με το κοστος κτησης ειτε συντηρησης, πως να το κανουμε...Εχουμε απειρα παραδειγματα!
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Δεν κρατας καλυτερα εσυ το 5αρι και να δωσεις το αλλο στη γυναικα σου???!!!Καλό !!!!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Αυτος ο βάνκελ κάποτε εσκιζε.Kαι τότε έσπαγε πολύ πιο εύκολα κ τα λαδάκια του τα έπινε κλπ. Απλά είχε κ το τουρμπάκι και πήγαινε σφαίρα! Αλλά ποιος μπορούσε να το πάει?
Από την άλλη, το NC, παρότι ικανό σε ό,τι αφορά το πλαίσιο -συγκριτικά με τα προγενέστερα mx5- και με μεγάλο potential, με απογοήτευσε οικτρά ως προς το εργοστασιακό σετάρισμά του. Αλλά, γούστα είναι αυτά.
Γιατί το λες αυτό?
-
Ρε παιδιά το RX8 δεν είναι για κόντρες, είναι για να το λιώνεις μόνος σε μια ασφαλή στριφτερή διαδρομή ή στη πίστα είτε με γραμμές είτε με γλυστρίματα, γυρίσματα.Δηλαδή η φιλοσοφία του κατασκευαστή είναι οδηγική ικανοποίηση όπως άλωστε και στα saxorallye που είναι παρόμιας φιλοσοφίας όσο και αν σε κάποιούς αυτό ξενίζει.
Μερικοί έχουν κάνει τα saxorallye και τα RX8 με 300,400,500 άλογα ξεφεύγοντας όμως από την φιλοσοφία του κατασκευαστή, και κάτι ακόμη το RX8 είναι διαφορετικής φιλοσοφίας από το RX7 που είχε σαφώς κονράδικη για την εποχή του φιλοσοφία. -
Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για το μοναδικό πισωκίνητο κουπέ αυτή τη στιγμή σε προσιτή τιμή.
Για μένα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα fun to drive οχήματα αυτή τη στιγμή και με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να το συγκρίνω με κανένα με κίνηση εμπρός και ας τρώει ξύλο από όλα τα τουρμπάτα.Σίγουρα η κατανάλωση ξεφεύγει αλλά δεν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που το αγοράζεις με βάση τη λογική.
¨Οσοι το κάναν γρήγορα βρέθηκαν με το πωλητήριο στο χέρι.
Mazda RX-8 facelift