-
Γιατί τόσο πεσμένες όλες οι περιοχές; Ο δάκος; Ο καιρός;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Γιατί τόσο πεσμένες όλες οι περιοχές; Ο δάκος; Ο καιρός;οι λίγες βροχές;
-
Δάκος και στην Αχαϊα...
-
ετσι ειναι η αγροτια ρε αθηναιοι , μια πανω δεκα κατω , ενταξει εσεις οταν μιλατε για αγροτες εχετε στο μυαλο σας τους 300 θεσσαλιωτες με τα λαμποργινι και τα τζον ντηρ των 150000ε απο τα μπλοκα . βολικα ξεχνωντας βεβαια οτι οι επιδοτησεις μοιραζονται σολους τους ελληνες με τον ενα η αλλο τροπο .καθως δεν υπαρχει ελληνας χωρις χωραφακι . και πυρηνικος να ειναι η τουλα θα την παρει την προικουλα της.
ασε που κανενας μπαρμπα μητσος δεν μπορει να στησει λαμογια και να ξεγελασει κοτζαμ κρατος.
υπ οψιν οτι μιλαω σαν μικροαγροτης και ουτε με ενδιαφερει να υπερασπιστω τους καφενοβιους και τους πατερας γιος αλβανος, (εκ του πατερας γιος στο αγροτικο και αλβανος στην καροτσα)ουτε τα λαμογια κρατικα και αγροτικα που τραγανανε τα σχεδια αναπτυξης. -
Γιατί βρε otso τέτοια ξινίλα;Τέτοια απαξίωση;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατί βρε otso τέτοια ξινίλα;Τέτοια απαξίωση;Ούτε εγώ καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει να πει. Ίσως να έχει να κάνει ότι 'μικροί' αγρότες μοχθούν για να βγάλουν μια μικρή παραγωγή να βγάλουν τα έξοδα τους και κάποιοι άλλοι με ή ακόμα και χωρίς περιουσία καρπώνονται πολλά χρήματα απο επιδοτήσεις και αμφιβάλω αν ξέρουν που βρίσκεται η περιουσία που κληρονόμησαν ή που υποτίθεται ότι έχουν και την καλλιεργούν. Σημεία των καιρών.
Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια έπρεπε όλοι όσοι έχουν λιόφυτα κλπ να τα δηλώσουν στην Ε.Α.Σ.Η. Είχα πάει κι εγώ στην Ένωση και περίμενα. Όλη τη μέρα έμεινα εκεί, είχε πάρα πολύ κόσμο. Μου έκανε απίστευτη εντύπωση οι 2 Cayenne και τα δεκάδες άλλα Τζιποειδή που βρίσκονταν παρκαρισμένα έξω από τα κτίριο. Το κορυφαίο ήταν που κάποια στιγμή μια από τις Cayenne εμπόδιζε ένα άλλο αυτοκίνητο και άρχισε ο κόσμος να φωνάζει. Μετά από λίγα λεπτά μέσα από το πλήθος που περίμενε υπομονετικά να δηλώσει την περιουσία του, βγαίνει ένας μαυροπουκαμισάς 35άρης με μούσια - αγρότης γαρ - και πήγε και μετακίνησε το 'Πορσικό'
-
Που την είδες την ξυνίλα ρε συ Βασίλη; Παροξισμός τον έπιασε. Τι έπαθες ρε συ otso? Είπε τίποτα κανείς για τους αγρότες;
-
σε τουτο το τοπικ οχι αλλα πιο κει σχετικα με την φορολγηση ων αγροτεμαχιων και για τους βουλευτες της επαρχιας που νικησαν και παλι θα τηνπληρωσουν οι αστοι.
βεβαια απο την μια εχουν δικιο που και ο ανεργος πληρωνει .βεβαια εχει χαθει η μπαλα και το σωστο ειναι να πληρωσουν ολοι συμφωνα με τις δυνατοτητες τους οπως λεει το συνταγμα.
κατι αλλο που δεν ξερουν ολοι ηταν οτι οι αγροτες πληρωναν 5% επι του ακαθαριστου απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου και οταν ηρθαν οι επιδοτησεις φορολογουνταν και αυτες , ΠΑΡΑΝΟΜΑ, παρανομα επειδη η ΕΕ θεωρει οτι ειναι βοηθημα που δεν πρεπει να φορολογειται , και μαλλον απαγορευοταν αλλα οι πολιτικοι και των 2 κομματων βρηκαν την λυση.
τωρα με τους αθηναιους . φετος ειχαμε την μεγαλυτερη παραγωγη απο κτισεως κοσμου και αρκετα καλη τιμη.τι καλυτερο να ανρβει λιγο η ψυχολογια μεσα στο σπιτι να βουλωσεις τρυπες να ξεχρεωσεις την πειραιως που αρχισε απο τον ιουνιο τα τηλεφωνα , και ερχεται και ο κυριος θοδωρακης με το χωραφι που του νοικιαζεις
εδω και σαραντα χρονια και που το νοικιαζε φυσικα ο πατερας σου απο τον πεθερο του . ο θοδωρακης απο τα 50 συνταξιουχος τραπεζικος και η κυρια του συνταξιουχος στην ερτ απο τα 45 της ο κουνιαδος του στην ΓΣΣΕ επαγγελμα συνδικαλιστης , νομιζω ηταν στον ΟΤΕ(εχει μεριδιο και αυτος) . και ερχεται ο θοδωρακηςπου εμαθε οτι πηραμε λεφτα φετος και ζηταει αυξηση και μαλιστα εξωπραγματικη , και τι λεει , ο μακαριτης ο πατερας σου ειχε πει οτι καθε χρονο θα μου δινει αυξηση 40 ε το στρεμμα και γω περισυ δεν σου εκανα.ρε ψευτοθοδωρε του λεω ο πατερας μου φουκαρας ηταν μαλακας δεν ηταν , παρ το χωραφι σου και χωστο εκει που ξερεις.και μειναμε με δικαιωματα αλλα χωρις χωραφι. λεω σε αλλον αθηναιο ξαδελφο που τα εχει δωσει σε μια χηρα που χαλβαδιαζει δωρεαν , δωσε μου ρε συ κανα χωραφι να συμπληρωσω να μην χασω τα δικαιωματα, μου δινει αλλα ενω στην χηρα δεν ελεγε τιποτα με εχει φαει γιατι δεν του φτανει η επιδοτηση που θα παρει θελει και την συνδεδεμενη με εχει πριξει. αλλος ξαδελφος συνταξιουχος του δημοσιου με γυναικα συνταξιουχο εφοριακο , με αναπαλαιωμενο σπιτι στο χωριο και 3 σπιτια στην αθηνα , ο ενας γιος τεμπελιαζει στις βρυξελες ο αλλος ηρθε εδω , επειδη βαριεται και ακουσαν οτι δινουν λεφτα και επιδοτησεις στους νεους γεωργους θελουν να κανουν τον μικρο δηθεν γεωργο και να παρουν τα κτηματα απο τον φουκαρα που τα καλλιεργει, με εχουν τρελανει τι να βαλουν για να βγαλουν τα πολλα λεφτα που λενε οι εφημεριδες. αλλο εφοριακος αγορασε 1000 λιοδεντρα απο μπαρμπα μου για τον γιο του , ξεπλενουν τρελλο χρημα ολοι αυτοι.
δεν εχουν τελειωμο ολα αυτα , θα μου πεις δικα τους χτηματα ειναι περιουσια τους τι σε μελλει, δεν ειναι το ιδιο ομως με καποιον που επενδυσε χρηματα να φτιαξει ενα σπιτι και το νοικιαζει , αυτοι τους ηρθαν ετσι , δεν επενδυσαν τιποτα , δεν τα δουλεψαν και ουτε ξερουν που ειναι.
επισης πολλες ζημιες ρε παιδια παρα πολλες στα μηχανηματα αυτον τον μηνα και τα συνεργεια ανεβασαν τις τιμες .
οι εταιρειες επισης θελουν και αυτες το μεριδιο του λεοντος , αυξηθηκαν σποροι και λιπασματα για την σπορα σταριου που θα ξεκινησει σε λιγες μερες.
αυτα τα λιγα .
καληνυχτα -
Πέριξ Θεσσαλονίκης ελάχιστα πράγματα οι ελιές.
-
-
Φέτος ήταν περίεργη η χρονιά.Και τα ακτινίδια λίγα πράγματα και από μέλια λιγοστά πράγματα.Να δούμε του χρόνου τι θα γίνει.
-
καλησπερα.ειμαι στη διαδικασια αγορας βενζινοκινητου αλυσοπριονου για εργασιες περιποιησης και κλαδεματος ελιας και αμυγδαλιας καθως και κοπης καυσοξυλων.ειμαι αναμεσα σε stilh MS 181 C-BE και husqvarna t435.τι μου προτεινεται?εναλλακτικη αγορα?
-
εχω αυτο
http://echo.com.gr/products/chainsaws/b ... gory_id=19
πολυ καλη τιμη για γιαπωνεζικο και οσοι το εχουν λενε τα καλυτερα λογια -
ililias ακούει;
Ο τύπος γυρεύει να προσλάβει στέλεχος μάρκετινγκ.Και σελιδούλα στο fb
https://www.facebook.com/pages/Κ%C ... 43?fref=ts
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ililias ακούει;
Ο τύπος γυρεύει να προσλάβει στέλεχος μάρκετινγκ.Και σελιδούλα στο fb
https://www.facebook.com/pages/Κ%C ... 43?fref=ts
χα, ξερω ενα τυπο που εργαζεται εκει
-
Ντόπιος ή Αθηναίος που πήγε εκεί να δουλέψει;
-
Ντόπιος ή Αθηναίος που πήγε εκεί να δουλέψει;Ντοπιος, στην παραγωγη
-
ililias ακούει;
Ο τύπος γυρεύει να προσλάβει στέλεχος μάρκετινγκ.Δεν κάνω για τέτοια εγώ, είμαι της παραγωγής.
Αν ζητούσε υπεύθυνο παραγωγής ή έναν καλό κλαρκιτζή, το συζητούσαμε. -
Το έγραψα σε συνέχεια του ποστ ότι πολλοί αγρότες/απασχολούμενοι με την αγροτική παραγωγή γενικά αρχίζουν να δραστηριοποιούνται σε άλλο επίπεδο.
Ο τύπος πουλάει πρώτα franchise και μετά κοτόπουλα...
Εύχομαι στο μέλλον να αρχίσουν να αυξάνονται τέτοιες αγγελίες.
-
Το έγραψα σε συνέχεια του ποστ ότι πολλοί αγρότες/απασχολούμενοι με την αγροτική παραγωγή γενικά αρχίζουν να δραστηριοποιούνται σε άλλο επίπεδο.Ο τύπος πουλάει πρώτα franchise και μετά κοτόπουλα...
Εύχομαι στο μέλλον να αρχίσουν να αυξάνονται τέτοιες αγγελίες.
λογω της οικονομικής κρισης των τελευταίων ετων εχουν μείνει χωρίς δουλειά πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που ασχολούνται με τα οικονομικά και τις πωλήσεις.
Ειχα προτείνει εδω και 3 χρονια τουλάχιστον σε μια ομάδα παραγωγών οπου συμμετέχω να προσλάβουμε εναν 'μανατζερ' για να αυξήσουμε τις επιλογές μας ως προς τις αγορες των προϊοντων μας, αλλα και να δουλέψει πιο 'επαγγελματικά' η ομάδα.
Η ομάδα δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση νωπών φρούτων
FORUM Αγροτων