-
Προφανώς κανείς δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το φανοποιό του.
Αν πάντως βρεθεί κάποιος ενδιαφέρομαι κι εγώ...
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Την καλησπερα μου στο φορουμ.Πατερας ενος φιλου ειχε μια alfa romeo 75 1.6 με καρμπυρατερ την οποια παρατησε το 2006.Τυχαια σημερα βρηκε τα κλειδια το παιδι (μιλαμε για μουρλια ομως με το αμαξι) και πηγαμε βραδυατικα να το δουμε.Πηγαμε το ανοιξαμε,ειδαμε τα λαδια (ειχε αλλα ειχαν γινει μαγιονεζα) και εχουμε ψηθει πολυ αγρια να το βαλουμε μπροστα.Τι πρεπει να ξερουμε και να κανουμε για να το βαλουμε μπροστα?Υπαρχει καποιο guide?Το αμαξι εχει παρα πολλα χιλιομετρα (326.000χλμ) και ειναι χαλασμενη η τρομπα νερου.Ο συμπλεκτης δεν επιανε μονο το ελατηριο δουλευε (μαλλον κοπηκε η ντιζα οταν τον πατησε το παιδι).
Λιγα πραγματα που σκεφτηκαμε σχετικα με το να το βαλουμε μπροστα.
Μπαταρια
Βενζινομα τα καρμπυρατερ.
Βενζινομα τα μπουζι.
Ισως και να τους ριξουμε καθαριστικο πριν τα βενζινοσουμε.Σκεφτομαι σωστα?
Σας ακουω καθε γνωμη ευπροσδεκτη!
Σπερες!!!!!Μολις γυρισα απο τον τοπο του εγκληματος (να βαλουμε την αλφα μπροστα ντε!!! ) και τελικα πηρε.Πηγαμε στην αρχη χωρις καυσιμο μονο ρευμα του συνδεσαμε αν παρει μπροστα.Βαλαμε ρευμα μιζαραμε μιζαραμε τιποτα.Βγαλαμε το φιλτρο ειδαμε πως δεν εβγαινε βενζινη απο το φιλτρο. Φυγαμε πηραμε 2€ βενζινη και πηγαμε παλι στον τοπο του εγκληματος.Το συνδεσαμε εριχνα εγω βενζινη στο καρμπυρατερ και ο αλλος φιλος εδινε μιζα και μετα απο 2-3 ξερες μιζιες η αλφα πηρε!!!!! Ειχαμε βαλει και στοιχημα αμα επερνε μπροστα καρναει πιτογυρα αλλιως αν δεν επερνε θα κερναγα εγω αλλα τελικα το γλιτωσα το κερασμα! .Βεβαια μολις το αφηνα χωρις βενζινη δε τραβαγε και ο δεικτης ελεγε πως το αμαξι ειχε βενζινη μεσα.Θα παρουμε χειροκινητη τρομπα (εχω βρει στα tools παραπανω απο 2€ δε κανει_ να δουμε πως δουλευει το αμαξι ετσι για το χαζι και μονο
Και ερχομαι και ρωταω εγω σαν ανιδεος πιτσιρικας που ειμαι.Τι γινεται που δεν ερχεται βενζινη στα καρμπυρατερ? Εγω ανοιξα μονο το πανω μερος του φιλτρου και εκανα τη βλακεια να μην ανοιξω κατω να δω αν υπαρχει καυσιμο μεσα στο κατω μερος του σωλινακιου. Τι εχει πεχτει?Εχει καει η τρομπα?Εχει μπουκωσει το φιλτρο? -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Τώρα εγώ δηλαδή αν ρωτήσω για μάστορα που να ξέρει από κλασικά ΚΑΙ να λύνει-δένει τα εσωτερικά τους χωρίς ζημιές και πατέντες θα είμαι εντελώς για δέσιμο
τι θες να φτιαξεις δλδ..; καθισματα ταπετσαριες κλπ..;
Γιαννη αν θελει ο ανθρωπος να φτιαξει το εσωτερικο του αυτοκινητου πες του για τον καλο μας ανθρωπο τον κυριο Παρδακη!
Πχ θέλω να βγάλω και να ξαναβάλω την επένδυση του ταμπλό (διπλώνει λίγο σε 2 σημεία), να καθαρίσω τα όργανα από μέσα, να βγάλω και να βάλω μια πολύ καλύτερη χρωμέ μπορντούρα που έχω γύρω από το ξύλο, ίσως να βγάλω και τα toggle switches (στα ιταλικά;) για να τα γυαλίσω πιο εύκολα, να λύσω τις ταπετσαρίες στις πόρτες για να φτιάξω τις ασφάλειες και να τις ξαναβάλω σωστότερα από ότι είναι τώρα, να ισιώσω το ντουλαπάκι που εξέχει από τη μία πλευρά, να...να...να ...
...καθώς ο δικός μου θα σου φτιάξει 2 πράγματα και θα σου χαλάσει ένα άλλο πόσο μάλλον αν του πάω κάτι 38 ετών ('ε είναι παλιό τι περιμένεις;')... Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε να μου συστήσει κάτι. Μιλήστε μου για τον κ. Παρδάκη.. -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Τώρα εγώ δηλαδή αν ρωτήσω για μάστορα που να ξέρει από κλασικά ΚΑΙ να λύνει-δένει τα εσωτερικά τους χωρίς ζημιές και πατέντες θα είμαι εντελώς για δέσιμο
Γιαννη αν θελει ο ανθρωπος να φτιαξει το εσωτερικο του αυτοκινητου πες του για τον καλο μας ανθρωπο τον κυριο Παρδακη!
Πχ θέλω να βγάλω και να ξαναβάλω την επένδυση του ταμπλό (διπλώνει λίγο σε 2 σημεία), να καθαρίσω τα όργανα από μέσα, να βγάλω και να βάλω μια πολύ καλύτερη χρωμέ μπορντούρα που έχω γύρω από το ξύλο, ίσως να βγάλω και τα toggle switches (στα ιταλικά;) για να τα γυαλίσω πιο εύκολα, να λύσω τις ταπετσαρίες στις πόρτες για να φτιάξω τις ασφάλειες και να τις ξαναβάλω σωστότερα από ότι είναι τώρα, να ισιώσω το ντουλαπάκι που εξέχει από τη μία πλευρά, να...να...να ...
...καθώς ο δικός μου θα σου φτιάξει 2 πράγματα και θα σου χαλάσει ένα άλλο πόσο μάλλον αν του πάω κάτι 38 ετών ('ε είναι παλιό τι περιμένεις;')... Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε να μου συστήσει κάτι. Μιλήστε μου για τον κ. Παρδάκη..ασε τον κυριο παρδακη, δεν κανει γιαυτες τις δουλειες. επισης δεν γνωριζω κανεναν ταπετσερη να αναλαμβανει τετοιες δουλειες, φοβαμαι οτι πρεπει να ορμηξεις μονος σου με υπομονη και συμβουλες απο 2-3 που το εχουν ξανακανει, νομιζω οτι θα τα καταφερεις! επισης φοβαμαι (εγω τουλαχιστον αυτο επαθα) οτι δεν θα σε βοηθησει ιδιαιτερα και το μανουαλ που κυκλοφορει για αυτες, ειναι πολυ γενικο και αοριστο
δεν γνωριζω αν υπαρχει κανενα αναλυτικοτερο, θα μας πουνε εδω οι υπολοιποι. -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
...καθώς ο δικός μου θα σου φτιάξει 2 πράγματα και θα σου χαλάσει ένα άλλο πόσο μάλλον αν του πάω κάτι 38 ετών ('ε είναι παλιό τι περιμένεις;')... Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε να μου συστήσει κάτι. Μιλήστε μου για τον κ. Παρδάκη..ασε τον κυριο παρδακη, δεν κανει γιαυτες τις δουλειες. επισης δεν γνωριζω κανεναν ταπετσερη να αναλαμβανει τετοιες δουλειες, φοβαμαι οτι πρεπει να ορμηξεις μονος σου με υπομονη και συμβουλες απο 2-3 που το εχουν ξανακανει, νομιζω οτι θα τα καταφερεις! επισης φοβαμαι (εγω τουλαχιστον αυτο επαθα) οτι δεν θα σε βοηθησει ιδιαιτερα και το μανουαλ που κυκλοφορει για αυτες, ειναι πολυ γενικο και αοριστο
δεν γνωριζω αν υπαρχει κανενα αναλυτικοτερο, θα μας πουνε εδω οι υπολοιποι.Υπάρχει ο άνθρωπος και τον συστήνω με κλειστά μάτια, αλλά έφυγε από Αθήνα και είναι στην Κατερίνη. Αν θες σου στέλνω με ΠΜ το τηλέφωνο και μιλάτε, είναι αρκετά ευέλικτος και ανεβοκατεβαίνει Αθήνα.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
ταπετσερη θελει ο ανθρωπος οχι χασαπη....
-
Τι εχει πεχτει?Εχει καει η τρομπα?Εχει μπουκωσει το φιλτρο?Μηπως ειναι μηχανικη η τρομπα;Το πιο φυσιολογικο δλδ απο την στιγμη που ειναι καρμπυρατερ.
Απο την στιγμη που αδειασε το κυκλωμα απο την πολυκαιρια πρεπει να γυρισει καμποσες φορες η μηχανη για να φερει βενζινη.Βγαλε το φιλτρο βενζινης αν βγαινει,ισως ειναι σε κουπα,και κοιτα οταν γυρναει η μιζα αν φερνει βενζινη. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι εχει πεχτει?Εχει καει η τρομπα?Εχει μπουκωσει το φιλτρο?
Μηπως ειναι μηχανικη η τρομπα;Το πιο φυσιολογικο δλδ απο την στιγμη που ειναι καρμπυρατερ.
Απο την στιγμη που αδειασε το κυκλωμα απο την πολυκαιρια πρεπει να γυρισει καμποσες φορες η μηχανη για να φερει βενζινη.Βγαλε το φιλτρο βενζινης αν βγαινει,ισως ειναι σε κουπα,και κοιτα οταν γυρναει η μιζα αν φερνει βενζινη.Οκ Βασιλη ευχαριστω.Μαλλον σημερα θα παω να το ελεγξω.
Και κατι ακομα.
Το alfa romeo 75 carb 1.600cc τι ειδους συμπλεκτη ειχε? -
Υδραυλικο κατα 99.999999999999999999999%
-
2 Τεμάχια...
Η τρόμπα που βρίσκεται στο πεντάλ και το κυλινδράκι (ή τρομπάκι) που βρίσκεται στο σασμάν και πιέζει τον δίσκο... -
Πιθανοτατα να θελει τρομπακι σασμαν καινουργιο.
-
Πιθανοτατα να μιζαριστει και να δουλεψει χωρις συμπλεκτη.
-
Πιθανοτατα να μιζαριστει και να δουλεψει χωρις συμπλεκτη.κανε τετοια με σασμαν αλφα ρομεο και θα περασεις καλα.
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Πιθανοτατα να μιζαριστει και να δουλεψει χωρις συμπλεκτη.
κανε τετοια με σασμαν αλφα ρομεο και θα περασεις καλα.
Εγκαταλελειμενο αυτοκινητο ειναι και να χαλασει δε τρεχει κατι.
-
Το μαναράκι να το φτιάξετε και να το προσέχετε...
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Το μαναράκι να το φτιάξετε και να το προσέχετε...Αργοτερα....Πολυ αργοτερα.
-
Το μαναράκι να το φτιάξετε και να το προσέχετε...
Αργοτερα....Πολυ αργοτερα.
-
Να το σπασουν θελουν Ζησακο σε περιπτωση που δε το καταλαβες..
-
ε κάτι λίγο... Θα δούμε βίντεο στο YouTube
Alfa Romeo 75 1.6 blow engine
Κανονίστε μάγκες μην κάνετε τίποτα τέτοιο, γιατί το GCC έχει και Ιταλόφιλους με βαρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρύ χέρι... Βόρειους ΚΑΙ Νότιους!
-
Πεταχτηκε κατευθειαν αυτος που εχει φαει τη μιση Πατρα με το μαφιοζιλικι του σα δε ντρεπετε... Τι να σπασεις απο το σπασμενο ρε αγορι μου μπορεις να μου πεις?Το αμαξι εχει ενα καρο χιλιομετρα στη πλατη του συν οτι εχουν κανει ποσες βολτες τα ποντικια μεσα στον κινητηρα μα καλα για τοσο μακακες μας εχεις?Επισης δε δουλευει και ο συμπλεκτης....Αλλα θελουμε να το δουμε αν δουλευει γιατι ο πατερας του παιδιου το εχει αφησει σε συνεργειο και οχι στον δικο του χωρο τελοσπαντων αμα ειναι να το συμμαζεψουμε σιγα σιγα εκει!
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων