-
Υπάρχει και άλλος τρόπος που δοκίμασα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Παρατήρησα διαρροή στο τεπόζιτο της junior μου.
Αυτό που έκανα ήταν να πάρω την πλαστελίνη των δύο υλικών (μαύρο και άσπρο) που όταν τις αναμείξεις γίνεται ένα υλικό σκληρό σαν μέταλλο.
Αφού άδειασα το τεπόζιτο τελείως έτριψα με υαλόχαρτο την επιφάνεια που είχε το πρόβλημα.
Αφου την καθάρισα και την αγρίεψα αρκετά έκανα μίξη των δύο υλικών και το εφάρμοσα στο σημείο της διαρροής. Το άφησα να στεγνώσει 24 ώρες (αν και λέει ότι στεγνώνει και σε λιγότερο), και αφού του διόρθωσα κάτι μικροατέλειες με ένα ψιλό υαλόχαρτο το έβαψα.
Αυτό έγινε πριν από ένα χρόνο περίπου και από τότε δεν είχε πότε ξανά πρόβλημα.
Το υλικό γίνεται ένα με την επιφάνεια εφαρμογής.Ελπίζω αυτό να βοηθά.
-
Σίγουρα τα υλικά τύπου plastic steel βοηθάνε και μάλιστα πολύ, μου διέφυγε να τα αναφέρω, χαζομάρα μου τη στιγμή που σε ένα από τα τούρμπο μου είχε σπάσει κομμάτι από τον αγωγό του λαδιού με το μισό σπείρωμα που βίδωνε η σωλήνα της πίεσης ( η σωλήνα πήγαινε στο φίλτρο λαδιού που είναι μακρυά από τον κινητήρα ) και το είχα κολλήσει και πέρασα 2 χρόνια έτσι. Το υλικό ήταν για χημικά και αντοχή για 150οc.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σίγουρα τα υλικά τύπου plastic steel βοηθάνε και μάλιστα πολύ, μου διέφυγε να τα αναφέρω, χαζομάρα μου τη στιγμή που σε ένα από τα τούρμπο μου είχε σπάσει κομμάτι από τον αγωγό του λαδιού με το μισό σπείρωμα που βίδωνε η σωλήνα της πίεσης ( η σωλήνα πήγαινε στο φίλτρο λαδιού που είναι μακρυά από τον κινητήρα ) και το είχα κολλήσει και πέρασα 2 χρόνια έτσι. Το υλικό ήταν για χημικά και αντοχή για 150οc.Σας ευχαριστώ και τους δυο, έχω ήδη προμηθευτεί το υλικό και κατεβαίνω να αρχίσω....
-
Εχει επισκευασει/βαψει κανεις ζαντες μαγνησιου με καλο αποτελεσμα εδω στην Ελλαδα?
Επειδη ειναι μηστηριο υλικο και θελει ειδικη μεταχειρηση...
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Εχει επισκευασει/βαψει κανεις ζαντες μαγνησιου με καλο αποτελεσμα εδω στην Ελλαδα?Επειδη ειναι μηστηριο υλικο και θελει ειδικη μεταχειρηση...
Φίλος μου σε μηχανάκι ... δεν ξέρω αν αναλαμβάνει και αυτοκινήτου. Αν σ' ενδιαφέρει πες μου να ρωτήσω
Πάντως το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό -
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Εχει επισκευασει/βαψει κανεις ζαντες μαγνησιου με καλο αποτελεσμα εδω στην Ελλαδα?Επειδη ειναι μηστηριο υλικο και θελει ειδικη μεταχειρηση...
Ναί, είχα πέρει σε λακκούβα πηγάδι, αχρηστεύτηκε το λάστιχο τελείως γιατί κόπηκε σχεδόν όλο και η ζάντα είχε πάθει μεγάλη ζημιά σε εκείνο το σημείο, το βουλκανιζατέρ την έστειλε κάπου και η ζάντα γύρισε πίσω σαν καινούργια, μου είχε κοστίσει τότε 7.000 δρχ η επισκευή, δεν ξέρω αν την έστειλε στον Πέττα ή την είχε πάει απέναντι του στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής που επισκεύαζε ζάντες ένα μαγαζί.
Από τότε δεν ξαναστράβωσα ζάντα, οι μαγνησίου είναι πολύ ανθεκτικότερες του αλουμινίου.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Υπάρχει και άλλος τρόπος που δοκίμασα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Παρατήρησα διαρροή στο τεπόζιτο της junior μου.
Αυτό που έκανα ήταν να πάρω την πλαστελίνη των δύο υλικών (μαύρο και άσπρο) που όταν τις αναμείξεις γίνεται ένα υλικό σκληρό σαν μέταλλο.
Αφού άδειασα το τεπόζιτο τελείως έτριψα με υαλόχαρτο την επιφάνεια που είχε το πρόβλημα.
Αφου την καθάρισα και την αγρίεψα αρκετά έκανα μίξη των δύο υλικών και το εφάρμοσα στο σημείο της διαρροής. Το άφησα να στεγνώσει 24 ώρες (αν και λέει ότι στεγνώνει και σε λιγότερο), και αφού του διόρθωσα κάτι μικροατέλειες με ένα ψιλό υαλόχαρτο το έβαψα.
Αυτό έγινε πριν από ένα χρόνο περίπου και από τότε δεν είχε πότε ξανά πρόβλημα.
Το υλικό γίνεται ένα με την επιφάνεια εφαρμογής.Ελπίζω αυτό να βοηθά.
Και μάλιστα, για αυτό που περιγράφεις, υπάρχει ειδικός στόκος επισκευής ρεζερβουάρ εκτός απο τον γνωστό γενικών επισκευών.
Στο εξωτερικό, οι δουλειές στα ρεζερβουάρ γίνονται απο ψυγειατζήδες, εκεί μάλιστα τα ανοίγουν στα 2 και τα ξανακολλάνε. Υπάρχει άραγε κανείς εδώ που να κάνει κάτι τέτοιο? Έχω στα χέρια μου ένα ρεζερβουάρ ο πάτος του οποίου έχει κάνει γούβα προς τα μέσα, σαν να δοκίμασαν κάποτε να σηκώσουν απο εκεί το αυτοκίνητο και δε βλέπω άλλο τρόπο να βγει προς τα έξω.
-
Σε τέτοιες περιπτώσεις ταπώνουν το ντεπόζιτο και εφαρμόζουν πίεση με αέρα να ανοιξει.
-
Σωστός αλλά όταν το ντεπόζιτο είναι 54 Μαϊων με κάποια χρόνια ακινησίας, το ρισκάρεις?
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Σωστός αλλά όταν το ντεπόζιτο είναι 54 Μαϊων με κάποια χρόνια ακινησίας, το ρισκάρεις?Τι έχεις να χάσεις ?
-
Το ντεπόζιτο...
-
Φίλοι μου
Διαβασα πολυ προσεκτικα ολα τα post στο συγκεκριμένο thread και πραγματικα εχω μπερδευτει.
Πολυ σωστα ενας φιλος εγραψε οτι πρεπει να μπει ενας μπουσουλας για να ξερουμε τι ζηταμε .
Ειμαι σε θεση να μιλησω και απο τη πλευρα του επισκευαστη και απο τη μερια του 'πελατη'
Και γω θελω τη καλυτερη δουλεια με τα λιγοτερα χρηματα.
Και γω γνωριζω οτι αν αγορασω απο εταιρεια εξωτερικου κυριως, ενα κλασσικο, θα μου στοιχισει λιγοτερα απο το να φτιαξω το ιδιο στην Ελλαδα.
Αλλα ποιοι απο μας ειμαστε σε θεση να το δεχτουμε ?
Πιστεψτε με μονο αυτοι που πραγματικά θελουν να αναστησουν το Λάζαρο
Μακαρι να μπορουσαμε ολοι, εμου συμπεριλαμβανομενου αλλα για την ωρα τουλαχιστον η Ελλαδα δεν ειναι Αμερικη να σου φτιαχνουν το αυτοκινητο σε 5 μερες γιατι εκει απλα υπαρχουν ανθρωποι που πληρωνουν 100 και 200.000 $ για'αυτο.
Καπου ομως και οι επισκευαστες εχουν δικιο οπως εγραψε ενας φιλος που ηρθε απο τη Γερμανια στην Ελλαδα να φτιαξει το δικο του.
Και δεν ειναι αναγκη να ειναι 45 χρονια στο επαγγελμα ο φανοποιος. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΤΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Αν εχετε διαθεση θα δικαιολογησω πληρως τις θεσεις μου επ'αυτου στη συνεχει της συζητησης...αν υπάρξει βεβαια.
Παρακολουθω το forum πολυ καιρο τωρα και γραφω σε αρκετα ελληνικα και ξενα αντιστοιχα. Βλεπω ομως οτι δεν υπαρχει ενα διαταυτα στο θεμα και καλο για ολους θα ηταν να ξεκαθαρισουν καποια πραγματα.Θα παρακαλουσα τα σχολια σας εστω και αρνητικα.
-
Δεν απαγορεύονται δημοσιεύσεις υπο μορφήν διαφήμισης στα φόρουμ?
-
Δεν απαγορεύονται δημοσιεύσεις υπο μορφήν διαφήμισης στα φόρουμ?+1000
-
Δεν μασάμε ρεεεεεεεε
-
Ok . Βγάζω τα στοιχεια μου.
Την αποψη μου ομως πρεπει να τη πω και δε βλεπω κάποιον απο αυτούς που διαριγνυουν τα ιματια τους να παιρνει θέση -
Θέση σε τί? Εγώ δε μπόρεσα να βγάλω νόημα απο αυτά που διάβασα
-
Να πάρω θέση εγώ, που το 'άθλημα' το αντιμετωπίζω ερασιτεχνικά, δεν έχω ακόμα κάποιο κλασσικό στη κατοχή μου και ως εκ τούτου δεν έχω ματώσει οικονομικά από την ενασχόληση αυτή.
Ως 'πελάτης' λοιπόν:
α) όταν αποφασίσω να κάνω μια ανακατασκευή οφείλω να το έχω σκεφτεί δύο και τρεις φορές πριν ξεκινήσω. Δεν νομίζω ότι κάποιος που θέλει απλώς ένα κλασσικό αυτοκίνητο στα χέρια του θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, μπορεί απλώς να αγοράσει - εισάγει ένα έτοιμο. Η ανακατασκευή είναι ένας δρόμος επίπονος (οικονομικά και όχι μόνο) και αυτός που τον ακολουθεί προσδοκά να αντλήσει κάποια ικανοποίηση από την ενασχόληση αυτή (υποθέτω κυρίως συναισθηματική).β) απαιτώ ο επαγγελματίας που θα αναλάβει να κάνει αυτά που δεν μπορώ να κάνω εγώ να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένας απλός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ και σίγουρα όχι Νεοέλληνας.
-Πόσο κάνει; -Τόσο.
-Ποτέ θα είναι έτοιμο; -Τοτε.
-Ποιες επισκευές θα γίνουν; -Αυτές.
Οι σωστές δουλειές έτσι γίνονται ξεκάθαρα και προγραμματισμένα, όλα τα άλλα μου φαίνεται πως είναι για λαική κατανάλωση.Αν ως πελάτης δεν μπορείς να προγραμματίσεις και να πληρώσεις στην ώρα σου τότε μην ανακατασκευάσεις ούτε ραδιόφωνο.
Αν ως επαγγελματίας δεν μπορείς να εκτιμήσεις το χρόνο και το κόστος της εργασίας που αναλαμβάνεις τότε καλύτερα να αλλάξεις επάγγελμα. Αέριτζηδικα δουλειές δεν γίνονται και κανενός δεν του επιτρέπεται να ελπίζει σε κάτι τέτοιο.Αυτά από μένα, ελέυθερα...
-
Θέση σε τί? Εγώ δε μπόρεσα να βγάλω νόημα απο αυτά που διάβασαΛυπάμαι αν δε βγάζεις νόημα, αν και συμφωνώ σ'αυτά που γράφεις γενικά, δε μιλάμε την ιδια γλώσσα
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Να πάρω θέση εγώ, που το 'άθλημα' το αντιμετωπίζω ερασιτεχνικά, δεν έχω ακόμα κάποιο κλασσικό στη κατοχή μου και ως εκ τούτου δεν έχω ματώσει οικονομικά από την ενασχόληση αυτή.Ως 'πελάτης' λοιπόν:
α) όταν αποφασίσω να κάνω μια ανακατασκευή οφείλω να το έχω σκεφτεί δύο και τρεις φορές πριν ξεκινήσω. Δεν νομίζω ότι κάποιος που θέλει απλώς ένα κλασσικό αυτοκίνητο στα χέρια του θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, μπορεί απλώς να αγοράσει - εισάγει ένα έτοιμο. Η ανακατασκευή είναι ένας δρόμος επίπονος (οικονομικά και όχι μόνο) και αυτός που τον ακολουθεί προσδοκά να αντλήσει κάποια ικανοποίηση από την ενασχόληση αυτή (υποθέτω κυρίως συναισθηματική).β) απαιτώ ο επαγγελματίας που θα αναλάβει να κάνει αυτά που δεν μπορώ να κάνω εγώ να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένας απλός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ και σίγουρα όχι Νεοέλληνας.
-Πόσο κάνει; -Τόσο.
-Ποτέ θα είναι έτοιμο; -Τοτε.
-Ποιες επισκευές θα γίνουν; -Αυτές.
Οι σωστές δουλειές έτσι γίνονται ξεκάθαρα και προγραμματισμένα, όλα τα άλλα μου φαίνεται πως είναι για λαική κατανάλωση.Αν ως πελάτης δεν μπορείς να προγραμματίσεις και να πληρώσεις στην ώρα σου τότε μην ανακατασκευάσεις ούτε ραδιόφωνο.
Αν ως επαγγελματίας δεν μπορείς να εκτιμήσεις το χρόνο και το κόστος της εργασίας που αναλαμβάνεις τότε καλύτερα να αλλάξεις επάγγελμα. Αέριτζηδικα δουλειές δεν γίνονται και κανενός δεν του επιτρέπεται να ελπίζει σε κάτι τέτοιο.Αυτά από μένα, ελέυθερα...
Αυτ'ο ακριβώς ενοώ. Οι υποχρεώσεις είναι αμοιβαίες. Και ο ''πελάτης'' πρέπει να τηρεί συμφωνίες και όχι να ξεφουσκώνει μετα τον αρχικό ενθουσιασμό και να τον κυνηγάς να σε πληρώσει (δε μπορείς να κρατάς μαγαζί ετσι, ουτε να δουλεύεις για την ψυχη της μανας σου) αλλά και ο επαγγελματίας πρέπει να είναι εντάξει στη δουλειά για την οποία πληρώθηκε - συμφώνησε και να μην αφήνει τον πελάτη να ξεφουσκώσει και ειδικά στο χρονικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε.
Εχω μια ενσταση στο
Πόσο κάνει ? --Τόσο.Το ανέφερα και πιο πάνω. Είναι δύσκολο ο επαγγελματίας να δίνει τιμή ανακατασκευής με εναν εξωτερικό έλεγχο μονο. Εγω προσωπικά δε το κάνω με ότι και αν μου στοιχίζει αυτό. Είναι σίγουρο οτι μετά την αμμοβολή θα βγούν παπάδες απο κάτω και θα αναγκαστει να ζητήσει παραπάνω χρήματα, που εγώ το θεωρώ γυφτιά.
Απο την άλλη μεριά είναι στο χέρι του ''πελάτη'' να δεχτεί τελική τιμή ανακατασκευής μετα την αμμοβολή . Πρέπει πραγματικά να θέλει να κάνει τη δουλειά οπότε και οι δυο πλευρές θα είναι ''κύριοι'.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατόχων κλασσικών στο χώρο δεν είναι ασχετοι με αυτές τις δουλειές. Είναι τουλάχιστον κατινιά κάποιος που γνωρίζει τι γίνεται στό χώρο να προσπαθεί βγάλει απο τη μύγα ξίγκι στις πλάτες και τα χέρια ενός επαγγελματία.
Δούνε και λαβείν.. αυτή είναι η φόρμουλα, αγαπάς κάτι ?? κάνε θυσίες για να έχεις και τις ανάλογες δικαιες απαιτήσεις.
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων