-
Χτες το βράδυ είχε συντρίμια και ίχνη φρεναρίσματος από πολλλλά χλμ στην υπόγεια της Κύμης κάτω από τη Σπύρου Λούη, στο ρεύμα προς ΑΟ. Είδε κανείς τίποτα;
-
Κυριακή ξημερώματα 3:30 - 4:00 είχε κλείσει το ρεύμα προς αθήνα αμέσως μετά τη γέφυρα της Μεταμόρφωσης. Υπαίτιο ένα καινούριο Smart το οποίο είχε γίνει σμπαράλια. Δέν κατάφερα να δώ αν έφυγε μόνο του ή συγκρούστηκε με άλλο όχημα.
Πάντως πολλά ατυχήματα με smart βλέπω τελευταία.
-
Το μεσημέρι στη διασταύρωση Αγ. Δημητρίου με 3ης Σεπτεμβρίου ένα μπορντώ Primera Mk1 (?) εμβόλισε ένα ασημί pAtos. Δεν ξέρω ποιός από τους 2 παραβίασε το κόκκινο...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πάντως πολλά ατυχήματα με smart βλέπω τελευταία.Μα δεν τα έμαθες; Ο Wagner μόλις αγόρασε Smart.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στα σημερινά ΝΕΑ
....Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε, τη θεώρησε νεκρή. Για καλή μας τύχη, ανάμεσα σε αυτούς που στάθηκαν να βοηθήσουν ήταν και ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, κ. Χρήστος Χαρίτος. «Η κοπέλα έχει σφυγμό, φέρτε ορό», είπε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου. Μετά άρχισε να βρίζει- όπως μου περιέγραψε- επειδή του πήγαν τον ορό χωρίς τη βελόνα (!). Ο κ. Χαρίτος στάθηκε και για μένα φύλακας- άγγελος. Δεν άφησε κανέναν να με βγάλει από το αυτοκίνητο, μέχρι να έρθουν οι πυροσβέστες. Όπως μου εξήγησε δυο χρόνια αργότερα: «Αν δεν σε έβγαζαν επαγγελματίες θα σου είχαν κόψει τα πόδια...».
....Τον κύριο Χαρίτο τον έχω γνωρίσει προσωπικά και είναι πολύ καλός σαν γιατρός αλλά και σαν άνθρωπός.
Βρήκα και το άρθρο στα ΝΕΑ. -
Αυτό πού πάει δεν ξέρω γι αυτο το βάζω εδώ!!!
-
Κατα τις 7,στην Ε.Ο Θεσ/νικης-Εδεσσης στο ρευμα προς Θεσσαλονικη,λιγο πριν τα διυλιστηρια της ΕΚΟ ηταν αρκετα αυτοκινητα σταματημενα στην ακρη και ενα περιπολικο.Το μονο που διεκρινα ηταν ενα κοκκινο αυτοκινητο με ολη τη μουρη χωμενη μεσα.
-
Τι παίχτηκε χθες στο τούνελ προς χαλκιδική; Όταν πέρασα κατά τη μία και κάτι, υπήρχε ένα 111 σταματημένο μέσα στην δεξιά και πίσω ακριβώς στην είσοδο ένα thalia που είχε πέσει πάνω στην γωνία του τούνελ... Μετά από 1-2 ώρες που πέρασε η μάνα μου μου είπε οτι είχε άλλα 2-3 αμάξια πίσω από το thalia χτυπημένα.
-
γιαυτο προσοχη με τα ζωα!καλυτερα τερμα φρενα και να χτυπησουμε το ζωο παρα αποτομο ελιγμο οπου δεν θα ξερουμε που θα καταληξουμε,ειδικα με πολλα χιλιομετρα.
-
Στο sάκι της παραλιακής πριν λίγο έσκασε ένας πάνω σε παρκαρισμένα. Γερό τσαλάκωμα.
-
ποιο sακι εννοεις?
-
Μετά το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη προφανώς, λίγο πριν το Μακεδονία Palace. Διάσημο εσάκι!
-
Ναι, αυτό.
-
βγαίνουνε ρε πστ μου γίνονται τύφλα και μετά μπαίνουν να γυρίσουν και σιγά μη φτάσουν
έπεσε πάνω στο σταθμευμένο το πήγε άλλη μια θέση μπροστά και μπορεί να μην το κατάλαβε ακόμα,
τυχερή που δεν έπαθε τίποτα. -
χτες το βραδυ στις 9,στο media markt στη θηβων,αυτοκινητο nissan micra που οδηγουσε γυναικα χτυπισε σοβαρα εναν μοτοσυκλετιστη.
η ο μηχανακιας ξεκινησε με κοκινο,και η γυναικα τον χτυπησε αφου ειχε πρασινο και ξεκινησε η το αναποδο.ειχε εκει αυτοπτη μαρτυρα που ηταν σε μηχανη και δεν καταλαβα ετσι οπως τα ελεγε.το μηχανοβιος ηλικιας 23-25 δεν φοραγε κρανος και η μηχανη ηταν τυπου bandit.το θεμα ειναι οτι το αμακι τον χτυπησε στα ποδια του τα εσπασε και πεταχτηκε απο την μηχανη στην κολωνα του φαναριου.ηταν πολυ χτυπημενος και ευτυχως δεν ειχε τραυματα στο κεφαλι,ειχε καποιες αισθησεις του.αλλα τα ποδια του ηταν πολυ ασχημα.ηρθε σχετικα γρηγορα το εκαβ.
-
2008-11-17 15:43:13
Ο οδηγός της Φόρμουλα 1 ήταν κατηγορηματικός: 'Αυτόν τον δρόμο εγώ δεν τον διασχίζω με αυτοκίνητο', είπε και επέστρεψε με ελικόπτερο στην Αθήνα. Το http://www.mats.gr προσπαθεί απλά να καταγράψει κάποιες ανησυχίες.
Πρόσφατα (συγκεκριμένα από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου) ήρθε στην Πάτρα ο Τάσος Μαρκουίζος. Το όνομά του μπορεί να μη λέει τίποτα, ωστόσο ως 'Ιαβέρης' έγινε γνωστός στους δρόμους αυτοκινήτων, ως ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες οδηγούς αγώνων. Ο κ. Ιαβέρης συμμετείχε στις εκδηλώσεις κυκλοφοριακής αγωγής που οργάνωσε η Interamerican, ενώ παρέθεσε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Πάτρας.
Ο κ. Ιαβέρης περιέγραψε ένα περιστατικό που δεν είχε καν 'φωτογραφηθεί' από τον Τύπο προφανώς γιατί δεν είχε κυκλοφορήσει.
O Μαρκ Ουέμπερ, γνωστός οδηγός Φόρμουλα 1 με αυτοκίνητο της Red Bull είχε έρθει στην Πάτρα στις 31 Μαΐου 2007 για να κάνει αγώνα επίδειξης με μία Red Bull (φωτ.) στη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου. Συγκεκριμένα έτρεξε την απόσταση σε λίγα δευτερόλεπτα και πιάνοντας τελική που ξεπέρασε τα 250 Km/h.
Ο κ. Ιαβέρης περιγράφει το σκηνικό: 'Όταν είχε έρθει ο Ουέμπερ στην Πάτρα, ήταν να επιστρέψει πίσω, στην Αθήνα με αυτοκίνητο. Δηλαδή με το μέσο που ήρθε. Η αντίδρασή του ήταν έντονη. 'Εγώ δεν ξαναγυρίζω από αυτό το δρόμο με αυτοκίνητο. Κάντε ότι θέλετε, βρείτε άλλο μεταφορικό μέσο'. Τελικά ο Ουέμπερ επέστρεψε με ελικόπτερο. Αναφερόταν στην Πατρών - Κορίνθου και στο πόσο επικίνδυνη είναι', κατέληξε ο Ιαβέρης.Η Πατρών - Κορίνθου είναι γνωστή ως 'δρόμος - καρμανιόλα'. Δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα γίνονται κάθε χρόνο ειδικά στο ύψος της Παναγοπούλας (195ο χλμ.).
Προς τι όλα αυτά. Φανταστείτε έναν οδηγό Φόρμουλα 1 να μην διακινδυνεύει να κινηθεί σε ένα δρόμο τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά άνθρωποι για τις μετακινήσεις τους και τις δουλειές τους.Την ίδια στιγμή τα διόδια του Ρίο τιμώνται περί τα 3 ευρώ για τα Ι.Χ. και τα 2 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, με τις 'φωνές' να πληθαίνουν, αφού πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να πληρώνουν για ένα δρόμο ο οποίος είναι 'κίνδυνος θάνατος'.
Τελευταία, ειδικά στην Πάτρα, υπάρχει κίνηση μεταξύ δικηγόρων και επιχειρηματιών οι οποίοι θέλουν να 'τραβήξουν' το θέμα (το θεωρούν, και δικαίως, κοροϊδία) έως τα έδρανα των ευρωπαϊκών δικαστηρίων ενώ υπάρχει και σχετική ιστοσελίδα.
Στο σάιτ http://www.pesoxi.gr ('Διόδια Πατρών Κορίνθου, ΠΕΣ ΟΧΙ στην αδικία') μπορείτε να ψηφίσετε για το κόμιστρο που επιβάλλεται να καταβάλουν όσοι διασχίζουν αυτή την εθνική οδό. Παράλληλα υπάρχει και σχετική σελίδα υποστηρικτών στο Face Book.
Το θέμα με τα διόδια δεν είναι επίκαιρο. Η αναφορά του κ. Ιαβέρη απλά ευαισθητοποίησε αρκετούς και προφανώς ο Τύπος της Πάτρας θα αρχίσει να ασχολείται με αυτό, ενώ ήδη από τα ερτζιανά έχει γίνει η σχετική αναφορά στο σκηνικό με τον Ουέμπερ που περιέγραψε ο Τάσος Μαρκουίζος.
Να υποθέσουμε ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Φυσικά δεν χρειαζόταν ούτε ο Ουέμπερ ν' απαξιώσει έναν κακό δρόμο, ούτε ο Ιαβέρης να μας θυμίσει τα χάλια του. Ο δε Φούρας είπε 'κάθε φορά που περνάω αυτό το δρόμο με πιάνει η καρδιά μου'.
INFO
Στη χώρα μας δεν υπάρχει σοβαρή μείωση των θανατηφόρων όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. Tα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα που παρουσίασε φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θλιβερά, αφού κατατάσσουν την Ελλάδα πρώτη στην παλαιά Ευρωπαϊκή Ένωση των 15 χωρών με 149 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων και τέταρτη μεταξύ των 27 χωρών της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία. Οι θάνατοι στην Ελλάδα εξακολουθούν να κυμαίνονται περί τους 1.600 κάθε χρόνο. Παράλληλα, την τελευταία 50ετία καταγράφονται120.000 νεκροί, 400.000 μόνιμα ανάπηροι και 2.000.000 τραυματίες.
Γιάννης Μοσχοχωρίτης
-
Καλά....
Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάν οτι η Κορινθου-Πατρών ειναι ασφαλής δρόμος (ουτε καν θέλω και εγώ να περνάω απο εκεί), ΠΟΥ στο καλό ξερουνε τι ειπε ο Webber ο οποιος πιθανότατα το είπε ιδιωτικά σε κάποιον της ομάδας? Που ξέρουμε οτι δεν έφυγε με ελικόπτερο για λόγους διαθέσιμου χρόνου? Το είπε στον Ιαβέρη μήπως? -
http://www.patris.gr/articles/145526
Κρίμα!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
http://www.patris.gr/articles/145526' target='_blankΚρίμα!!!
1000 κριμα να πω...το κρανος γιατι ηταν διακοσμητικο...
-
Κράνος να πάρει η ευχή ρε παιδιά, κράνος
Κάθε μέρα σχεδόν κινούμαι με μηχανάκι στη ζούγκλα που λέγεται Θεσ/νίκη. Δεν νιώθω καλά αν δεν βάλω κράνος όπως δεν νιώθω καλά αν δεν βάλω ζώνη μόλις κάτσω στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Νιώθω ανασφάλεια. Και γάντια ειδικά το χειμώνα και ειδικό μπουφάν μηχανής με ενισχύσεις. Βλέπω μερικούς το χειμώνα χωρίς κράνος και χωρίς γάντια. Πέρα από το θέμα της προστασίας που είναι το πιο σημαντικό απορώ δεν παγώνουν?
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#