-
Πως καταφέρνουν πάντως ακριβώς στα σημεία των διοδίων το οδόστρωμα να είναι άθλιο ... να χοροπηδάνε τα cd, να φτιάχνει νέο αφρό το φραπέ και να ξυπνάνε τα μωρά απο τον συντονισμένο ήχο της ανάρτησης ... μόνο εδώ συμβαίνει ...
Σχεικά με την Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών ... το δημοσίευμα αναφέρει για κατεύθυνση Πάτρα Κόρινθο, δεν αναφέρει για το ανάποδο.
... Η μόνη λύση είναι να κουβαλάς τον δήμαρχο μαζί σου, ή κάποιο μέλος του δημοτ. συμβουλίου ...
Όσο για το διαχωρισμό 'οι ξένοι δεν πληρώνουν, οι Έλληνες πληρώνουν ... οι κάτοχοι αυτοκινήτων πχ. με αλβανικές πινακίδες ... έχουν παραπάνω δικαιώματα απο τους Έλληνες ... και 'δεν έχουν εμπειρίες απο μη ασφαλείς και άθλιους δρόμους'? -
Εκ πείρας σε κανένα πέρασμα ΤΕΟ pass δεν υπάρχει μπαριέρα!!!!
Υπάρχουν και αρκετοί που περνούν δωρεάν
Μια φορά εκανα λάθος και κράταγα το pass της Αττικής Οδού αλλά πέρασα χωρίς πρόβλημα!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εκ πείρας σε κανένα πέρασμα ΤΕΟ pass δεν υπάρχει μπαριέρα!!!!+1
-
Καταπλητικό!!!
Πρέπει να γίνει κάτι μαζικά.
Δεν πρέπει κανένας να ξαναπληρώσει διόδια για αυτό το αίσχος.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Νομιζω οτι στα διοδια της Ελευσινας,δεν υπαρχει μπαρα για το telepass.Τα διόδια της Ελευσίνας δεν ανήκουν στο τμήμα Πατρών Κορίνθου.
Νομίζω πως μέχρι (ερχόμενος από Αθήνα) τη διχάλα Πύργου-Πάτρας η ΕΟ πληροί τις προϋποθέσεις, οπότε μάλλον δεν 'νομιμοποιείσαι' να μην πληρώσεις τα διόδια Ελευσίνας.Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι, τον πρώτο χρόνο οδήγησής μου που έκανα και συχνά το Πάτρα-Αθήνα-Πάτρα, μου είχε συμβεί να περάσω διόδια 'έτσι'. Δεν τα είχα μάθει καλά ακόμα και είχα μπερδέψει το ποια πληρώνεις και ποια όχι.
Τα πέρασα αέρα -μου είχε κάνει και εντύπωση ένα παιδάκι που κουνούσε τα χέρια του στο πλάι -. Το συνειδητοποιώ και λέω ΟΚ νταξ θα με σταματήσουν θα πληρώσω πρόστιμο στο επόμενο μπλόκο. Βλέποντας λοιπόν το εν λόγω μπλόκο λίγο μετά, κόβω ταχύτητα και ετοιμάζομαι να σταματήσω στο πλάι.
Δεν με σταμάτησε κανείς, ούτε ήρθε κανά χαρτί μετά από 10 χρόνια, ούτε είχα κανά προβ με την εκκαθάριση κατά το κλείσιμο της ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου.΄
Αλλά είχα υποθέσει ότι απλώς ήταν επιεικής ο υπάλληλος των διοδίων.
Γμτ... μέχρι πριν μερικά χρόνια έκανα τη διαδρομη 2-3 φορές τη βδομάδα. Τώρα μας το είπαν.... (όχι για την εκοικονόμηση χρημάτων -σιγά- αλλά για το γαμώτο).
taurus την έχεις αυτή την απόφαση της ΕΕ, ή εντασσόταν στο 'έστω' ;
-
Στο 'έστω' εντάσσεται -δυστυχώς- προς το παρόν...
Αν ξέρει κανείς πού θα τη βρούμε...
-
Εξι ζωες χαθηκαν στην ΕΟ Αθηνων-Πατρων χτες
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Τώρα που το λέτε..... το κομάτι της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας στην είσοδο, ύψος Καπανδριτίου... εκεί πρέπει να σε πληρώνουν για να περνάς....Και να σου δίνουν και δωρεάν ...δραμαμίνες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
:hmmm:Για να περάσεις από το telepass, πρέπει με κάποιο τρόπο να ανοίξεις και την μπάρα....
Απαντήθηκε ήδη βέβαια... στα TeoPass μεταξύ Αθήνας-Πάτρας ΔΕΝ έχει μπάρα πια, άρα δεν έχει μπάρα ούτε στα διόδια Κορίνθου ή Ρίου αντίστοιχα με το αν πας ή φεύγεις από Πάτρα
-
Απόσπασμα από εδώ:
Tolls shall be levied according to the distance travelled and the type of vehicle; user charges are scaled according to the duration of the use made of the infrastructure and to vehicles emission classes.
Both tolls and user charges can only be imposed on users of motorways or mufti-lane roads similar to motorways as well as on users of bridges, tunnels and mountain passes.
Το κείμενο αναφέρεται σε 'ντιρεκτίβα' (Directive 99/62/EC) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης που χρονολογείται από το 1999. Δυστυχώς, αν και το είχα διδαχθεί σε μάθημα νομικών της Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο, δε θυμάμαι κατά πόσο είναι δεσμευτική μία ντιρεκτίβα για ένα κράτος-μέλος. Κάποιος νομικός να μας διαφωτίσει... Επίσης, δε βρήκα κάποιον επίσημο ορισμό του αυτοκινητοδρόμου (motorway).
-
Επίσης, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοεί η 'ντιρεκτίβα' με την παράγραφο 16:
Reduced rates of user charges should be applied temporarily for vehicles registered in Greece to take account of difficulties due to its geopolitical position
-
Οι οδηγίες δεν έχουν άμεση εφαρμογή στο κράτος μέλος. Άμεση εφαρμογή έχουν μόνο οι κανονισμοί. Επαφίεται στο κράτος μέλος να την ενσωματώσει με οποιοδήποτε νομικό μανδύα αυτό επιθυμεί. δλδ με νόμο, υπουργική απόφαση κλπ.
-
και στα ελληνικά.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 050:EL:PDF
@__lokatzis__: απαντάει και στο ερώτημά σου περί αυτοκινητοδρόμου (αρθρο 2)
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
:hmmm:
Για να περάσεις από το telepass, πρέπει με κάποιο τρόπο να ανοίξεις και την μπάρα....
Νομιζω οτι στα διοδια της Ελευσινας,δεν υπαρχει μπαρα για το telepass.
Αλλα ρε παιδια πως θα γινει να μην πληρωσεις ? ? Θα πεις στον υπαλληλο των διοδιων οτι δεν πληρωνω κυριε γιατι ο δρομος δεν ειναι ασφαλης,συμφωνα με τη ταδε νομοθεσια της ΕΕ και θα σου πει περαστε κυριε ? ? ?
Εγω παντως το καλοκαιρι ειχα παει 2 φορες προς πατρα και τις 2 φορες σε ολο το δρομο περναγα απο την ανοιχτη μπαρα τον τελεπας..
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Επίσης, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοεί η 'ντιρεκτίβα' με την παράγραφο 16:Reduced rates of user charges should be applied temporarily for vehicles registered in Greece to take account of difficulties due to its geopolitical position
Αυτό το εκλαμβάνω ως εξής: επειδή είμαστε σε 'δύσκολο' σημείο γεωγραφικά, αποκομμένοι από την υπόλοιπη Ευρώπη, και επειδή χρειάζεται είτε να διασχίσουμε μη-ενταγμένες-στην-Ε.Ε. χώρες ή να κάνουμε χρήση πλοίων για να βρεθούμε αλλού, θα έπρεπε να έχουμε δικαίωμα να πληρώνουμε χαμηλότερα τέλη στα διόδια δρόμων της Ε.Ε.!!!
Το οποίο μού θυμίζει, γιατί καλή μου Αυστρία πρέπει να σου πληρώσω 20+ ευρώ για να σε διασχίσω για τόσο λίγο;; Εγώ Γερμανία θέλω να πάω!
-
Καλησπέρα σε ολους. Ήθελα να ρωτήσω κάτι, νομίζω πέρσι είχε γίνει ένα τρακάρισμα στην Ε.Ο Κορίνθου - Πατρών, 20χλμ πριν τη Πάτρα και το ένα απο τα 2 αυτοκίνητα, ένα ΙΒΙΖΑ γεμάτο ηχεία κτλ, κάηκε ολοσχερώς. Θυμάστε τί αμάξι ήταν το άλλο; Τίποτα άλλες πληροφορίες;
-
8 το πρωι ανεβαίνω την καβάλας για να κάνω αριστερά στο παλατάκι. Καμιά δεκαρια αμάξια μπροστά και ενώ ειμαστε στην αριστερή με καμια 80ρα, άστρα 3πορτο κόβει τελείως δεξιά, αστραπιαία έρχεται κάθετα στο δρόμο και περναει τις υπόλοιπες λωρίδες τελείως κάθετα και χάνεται . Σαν να έβλεπα ταινία ή καταδίωξη Πως πέρασε τις άλλες δυο λωρίδες και δεν εμβόλισε κανέναν πραγματικό θαύμα.
Πλησιάζοντας είδα πως δεν ΄μπήκε σε κανά στενό όπως σκέφτηκα, αλλά μπήκε στο χώρο πλυντηρίου αυτοκινήτων, έκανε τετακέ και έσκασε στη μάντρα που τελειώνει ο χώρος-αυλή του πλυντηρίου με το πλαι και με τη μουρη του να κοιτάει το δρόμο. Προαφανώς υπερδιόρθωσε στα λίγα μέτρα του χώρου μπροστά από το πλυντήριο και γύρισε πάλι κοιτώντας το δρόμο ή βρήκε στις διάφορες ταμπέλες του μαγαζιού ο προφυλακτήρας είχε φύγει ενώ η μεριά που ήταν στο τοίχο προφανώς γα#$%κε, ενώ αυτή που είδα είχε βαθουλώματα.
Δεν μπόρεσα να σταματήσω μήπως χρειαζόταν βοήθεια, αφού ήμουν στην αριστερή όπως είπα, είδα ότι ένας ταρίφας έκανε όπισθεν προφανώς για να παει για βοήθεια, ενώ όλοι οι οδηγοί και αναβάτες τα είχαν δει όλα! -
Χτες βραδυ....λιγο μετα τα ΚΤΕΛ προς πηραια ενω πηγαινα στην αριστερη λοριδα με 100-110 εγινε μπροστα μου φρεναρισμα πανικου(αλαρμ) φρεναρω και εγω και τραβιεμε λιγο αριστερα........τη το ηθελα...καρφωθηκε μηχανακη πισω μου.....
το παιδι απο οτι εμαθα απο το νοσοκομειο ειναι μια χαρα....κρανος φορουσε αλλα ηταν λυμενο και αυτο γιατι το κρανος βρεθηκε μπροστα απο το αυτοκινητο μου....
αυτα και περαστηκα μου. -
Χαράματα Κυριακής στις 3΄20 κι ενώ ανέβαινα την εθνική προς Λαμία, λίγο μετά την αριστερή στο Γαλαξία, περίπου στο Ροσινιόλ, τρακάρουν αρκετά μπροστά μου ένα ασημί πόλο μ' ένα μαύρο C2. Σταμάτησα να ρωτήσω αν θέλουν βοήθεια και τότε είδα τη συνοδηγό του ενός αυτοκινήτου σοβαρά τραυματισμένη στο μέτωπο να φωνάζει (μάλλον δε φόραγε ζώνη). Κάλεσα το ΕΚΑΒ και προσπάθησα να την ηρεμήσω (με παρακαλούσε να την πάω στο νοσοκομείο αλλά φοβήθηκα να ρισκάρω τη μετακίνησή της χωρίς να έχω τις απαραίτητες γνώσεις) βάζοντάς την να καθήσει κάτω καθώς οι υπόλοιποι αν και δεν είχαν τραυματιστεί έδειχναν τελείως σαστισμένοι. Ελπίζω η κοπέλα να είναι καλά και το μόνο τραύμα να ήταν αυτό.
Δυστυχώς, η οδήγηση το Σαββατόβραδο ειδικά έχει γίνει extreme game! Πιστεύω πως ποτέ δε θα ξεχάσω την εικόνα του προσώπου της! Ζώνη παντού παιδιά! Ακόμα και για 100 μέτρα απόσταση! Το ξέρω πως λέω το αυτονόητο για πολλούς εδώ μέσα αλλά δυστυχώς δεν είναι για όλους! -
Ο χρήστης PID έγραψε:
Ζώνη παντού παιδιά! Ακόμα και για 100 μέτρα απόσταση! Το ξέρω πως λέω το αυτονόητο για πολλούς εδώ μέσα αλλά δυστυχώς δεν είναι για όλους!Ζώνη παντού, πόσο μάλλον την Κυριακή στον Κηφισσό!
Μπράβο πάντως που κατέβηκες να βοηθήσεις, μέχρι να συνέλθουν οι υπόλοιποι από το σοκ, μπορεί να είχε γίνει περισσότερη ζημιά στην κοπέλα αν είχε μετακινηθεί.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#