-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Το ανέφερε ο cpp δύο posts πιο πριν! Ούτε εγώ βρήκα κάτι σε μια γρήγορη ματιά στο νετ.Βρήκα αυτό: http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8284
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Το ανέφερε ο cpp δύο posts πιο πριν! Ούτε εγώ βρήκα κάτι σε μια γρήγορη ματιά στο νετ.
Βρήκα αυτό: http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8284
Δείτε φωτογραφία και βγάλτε συμπεράσματα για τι δρόμο μιλάμε!!!!
Σε αυτή την ευθεία πολλές φορές προσπερνούν/με κομβοι από τρεις νταλίκες -
-
Ο δρομος Πατρων κορινθου δεν ειναι για πανω απο 80 χλ την ωρα.Λοιπον μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι ολοι με προσπερνανε λες και ειμαι ακινητος?
Σπανια βλεπω αμαξι να πηγαινει με την παραπανω ταχυτητα.Αν ολοι πηγαιναμε
με 80 δεν θα θρηνουσαμε κανενα θυμα.Γιατι οταν πας με 120(οπως πανε οι πιο πολλοι) και σου ερθει ο αλλος απο το αντιθετο δεν προλαβαινεις να κανεις
τπτ.Αν πηγαινες ομως με 80?Με 80 καθε αμαξι σταματαει σε λιγοτερο απο 30 μετρα ενω με 120 ξεπερναει ανετα τα 60μ.Για αυτο λοιπον φταιμε ολοι και οχι μονο ο μαλακας που βγηκε αντιθετο -
μου φαίνεται πως και το 80 είναι πολύ χαμηλή ταχύτητα για τον δρόμο αυτό. Όταν κινείσαι με 80 αναγκάζεις τους περισσότερους οδηγούς ακόμα και τις νταλίκες να σε προσπερνάνε. Όποτε μπορεί να φαίνεται ασφαλέστερη για σένα η ταχύτητα αυτή, αλλά μπορεί να είναι η αιτία ατυχημάτων. Δεν λέω να τρέχεις υπερβολικά αλλά μου φαίνεται πως τα 80 είναι υπερβολή
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ο δρομος Πατρων κορινθου δεν ειναι για πανω απο 80 χλ την ωρα.Λοιπον μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι ολοι με προσπερνανε λες και ειμαι ακινητος?
με 80 δεν θα θρηνουσαμε κανενα θυμα.Γιατι οταν πας με 120(οπως πανε οι πιο πολλοι) και σου ερθει ο αλλος απο το αντιθετο δεν προλαβαινεις να κανεις
τπτ.Αν πηγαινες ομως με 80?Με 80 καθε αμαξι σταματαει σε λιγοτερο απο 30 μετρα ενω με 120 ξεπερναει ανετα τα 60μ.Για αυτο λοιπον φταιμε ολοι και οχι μονο ο μαλακας που βγηκε αντιθετοΘα διαφωνήσω μαζί σου...
Καταρχάς: μάλλον δεν σου έχει τύχει να σου έρθει ο άλλος από απέναντι (πριν από στροφή) και να μείνεις πραγματικά μαλάκας και να λες 'τελικά είναι τρελά κωλόφαρδος' Προσωπικά έχω δει 4 φορές στα 3,5 χρόνια που κάνω τον δρόμο αυτό (κορίνθου-Πατρών) καταστάσεις όπου δεν τράκαρε κανείς από απίστευτη τύχη/κωλοφαρδία/'πήγα με 10 αράπηδες χθες'.Δεν είναι ούτε τα 80 ούτε τα 100 ούτε τα 120km/h που μας σκοτώνουν.Είναι ότι υπάρχει η πεπείθηση (και το βλέπω κάθε φορά που τον κάνω το δρόμο) ό,τι 'το βλεπω ότι χωράω...αν κάνει λίγο δεξιά ο απέναντι χωράω και άνετα'.Άσχετα με τι οδηγεί ο καθένας τους...Και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι που το 'λένε' αυτό είναι οδηγοί επαγγελματίες με φορτηγά, ΚΤΕΛ-ατζίδες, τράκτορες κτλ.
Αν δεν κάνεις δεξιά κιόλας (όντας στη λωρίδα σου κι ενώ αυτός κινείται στο δικό σου ρεύμα), σου παίζουν και τα φώταΌσο ο καθένας βρίσκεται στο ρεύμα του, δεν δημιουργείται πρόβλημα. Γιατί δεν έχουν γίνει πολύνεκρα με καραμπόλα με το ένα αμάξι να πέφτει στο μπροστινό του κτλ σε αυτό το δρόμο?
ΥΓ:Τα 80km/h σε κάποια κομμάτια πραγματικά είναι λίγα.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
τπτ.Αν πηγαινες ομως με 80?Με 80 καθε αμαξι σταματαει σε λιγοτερο απο 30 μετρα ενω με 120 ξεπερναει ανετα τα 60μ.Για αυτο λοιπον φταιμε ολοι και οχι μονο ο μαλακας που βγηκε αντιθετοΣυγνώμη, αλλά οι υπερβολές βοηθάνε πιστεύεις; 80 είναι το όριο σε ελάχιστα σημεία. Στα περισσότερα το όριο είναι 100 ή 110 ενώ και τα 90 είναι επίσης σε κάποιες στροφές.
80 ή 70 είναι μόνον σε κόμβους.
Ο δρόμος είναι μια χαρά αν πηγαίνεις με το όριο ή λίγο πάνω από αυτό και παράλληλα προσπερνάς ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ, στις ευθείες δηλαδή.
Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία δεν κάνει αυτά... -
Μπορει να εχετε και δικιο.Αλλωστε τον δρομο αυτον τον εχω κανει μονο 6 φορες οποτε δεν ξερω και πολλα.Παντως τα ορια πραγματι ειναι καλα γι αυτον το δρομο.Και θα συμφωνησω με τον καβουρα αλλα μεταξυ 120 και 80 υπαρχει διαφορα και μαλιστα αρκετα μεγαλη.Βεβαια αν ολοι δεν κανανε αυτα που λες και κανανε αυτα που λεει ο HighFidelity δεν θα υπηρχε προβλημα και να πηγαιναμε και με 140 αλλα βλεπεις τι γινεται ...
Παντως οτι και να λεμε αυτη η νοοτροπια του ελληνα δεν προκειται να αλλαξει ποτε δυστυχως... -
To εχω ξαναγραψει.Ο δρομος ειναι χαλια .Το ξερουμε.Οι οδηγοι ποσο ζωα ειναι ομως που οδηγανε τοσο τραγικα σε αυτο το δρομο???
Ε ποσο? -
κριμα για τα παιδακια που συνεχιζουν να σκοτωνονται για λιγα γαμ%$## χιλιομετρα αυτοκινητοδρομου...
-
Την Κορίνθου Πατρών την έχω κάνει 300+ φορές τα τελευταία χρόνια. Ε δε φταίει ο δρόμος για τα τροχαία, απλά δεν προσφέρεται ώστε να αποφευχθούν και εξηγούμαι.
Ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος συγχωρεί τα λάθη, το ότι 1/2 όμως στην Κορίνθου-Πατρών προσπερνάνε πάνω στη στροφή χωρίς ορατότητα και ως εκ τούτου αν κάνει το ίδιο και κάποιος άλλος από απέναντι πιθανόν το αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό οφείλεται στην ασυνειδησία των οδηγών και όχι στο δρόμο. Ευθείες υπάρχουν, λίγη υπομονή χρειάζεται απλά να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή να περάσεις. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Την Κορίνθου Πατρών την έχω κάνει 300+ φορές τα τελευταία χρόνια. Ε δε φταίει ο δρόμος για τα τροχαία, απλά δεν προσφέρεται ώστε να αποφευχθούν και εξηγούμαι.
Ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος συγχωρεί τα λάθη, το ότι 1/2 όμως στην Κορίνθου-Πατρών προσπερνάνε πάνω στη στροφή χωρίς ορατότητα και ως εκ τούτου αν κάνει το ίδιο και κάποιος άλλος από απέναντι πιθανόν το αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό οφείλεται στην ασυνειδησία των οδηγών και όχι στο δρόμο. Ευθείες υπάρχουν, λίγη υπομονή χρειάζεται απλά να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή να περάσεις.Εγω αυτο το 'δεν προσπερναμε σε στροφη χωρις ορατοτητα' το μαθα σχεδον απο πρωτο χερι....
Παλι καλα που δεν παρεδωσα και ιδιετερα μαθηματα και στον κακομοιρο που ερχοταν απο απεναντι....
Οσο το θυμαμαι....
Τοσο νιωθω... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
το ότι 1/2 όμως στην Κορίνθου-Πατρών προσπερνάνε πάνω στη στροφή χωρίς ορατότητα και ως εκ τούτου αν κάνει το ίδιο και κάποιος άλλος από απέναντι πιθανόν το αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό οφείλεται στην ασυνειδησία των οδηγών και όχι στο δρόμο.Ακριβώς... το κορυφαίο, δε, θέαμα είναι όταν βλέπεις χορογραφίες από φορτηγά στα συγκεκριμένα σημεία!
Αλλά η ανθρώπινη ψυχολογία είναι κάτι σχεδόν δεδομένο και δεν αλλάζει εύκολα. Αν ήταν, θα φτιάχναμε τους δρόμους σαν κατσικόδρομους και θα απαιτούσαμε από τους οδηγούς να βγάλουν τα κάστανα.
Ε δε φταίει ο δρόμος για τα τροχαία, απλά δεν προσφέρεται ώστε να αποφευχθούν και εξηγούμαι.
Συμφωνάω επίσης. Γενικά σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχεις χώρο και χρόνο.
-
Παρτε αλλο ενα...
-
Λάθος τίτλος... 'Η μαλακία σκότωσε οδηγό' είναι το σωστό.
Όπου 'μαλακία' βάλτε ανεπαρκείς μπαριέρες, δρόμοι γεμάτοι εμπόδια-παγίδες που δεν καθαρίζονται, υπερβολική ταχύτητα τους θανόντος σε σημείο σεσημασμένο κτλ. Το νεκρό ζώο δε φταίει σε τίποτα.Ρε γμτ, ξεκληρίζεστε εκεί κάτω τελικά... Και εδώ ακούγονται ελάχιστα.
Θα μου πεις, για να μπει τροχαίο στις ειδήσεις πρέπει να έχει από 3 νεκρούς και πάνω...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λάθος τίτλος... 'Η μαλακία σκότωσε οδηγό' είναι το σωστό.
Όπου 'μαλακία' βάλτε ανεπαρκείς μπαριέρες, δρόμοι γεμάτοι εμπόδια-παγίδες που δεν καθαρίζονται, υπερβολική ταχύτητα τους θανόντος σε σημείο σεσημασμένο κτλ. Το νεκρό ζώο δε φταίει σε τίποτα.Ρε γμτ, ξεκληρίζεστε εκεί κάτω τελικά... Και εδώ ακούγονται ελάχιστα.
Θα μου πεις, για να μπει τροχαίο στις ειδήσεις πρέπει να έχει από 3 νεκρούς και πάνω...
Πηγα στη Κρητη για επαγγελματικο ταξιδη κ εκανα την διαδρομη Ηρακλειο - Γρα Λιγια.... Νταξ
Το Ηρακλειο, οσο και να μ αρεσει, ΔΕΝ παλευεται! Πανε οπως να ναι, παρκαρουν οπου να ναι, ΣΤΟΠ και κοκκινα δεν υπαρχουν...
Κατα τα αλλα και εκτος Ηρακλειου οι 'λοκαλς' κανουν αισθιτη την παρουσεια τους.....
Προσπερνανε οπου να ναι οπως να ναι... -
Πάλι καλά που υπήρχαν και οι διαφημιστικές λέω εγώ, για να έφτασε στο σημείο να σκάσει εκεί, πάλι καλά που δεν πήραν κι άλλον μαζί τους!!
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=37608312
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/02/2008
«Διαφημιστικές πινακίδες σκότωσαν δύο νέους στο Ελληνικό»
Θανατηφόρο τροχαίο με θύματα 2 νεαρά αγόρια -ηλικίας μόλις 19 και 21 ετών- έγινε χθες τα ξημερώματα, στις 12.30 π.μ., στη λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα.
«Το αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς Αθήνα, προσέκρουσε πρώτα σε διαφημιστική πινακίδα που βρισκόταν στη διαχωριστική νησίδα και κατέληξε σε στύλο φωτισμού της ΔΕΗ», είπε στην «Ε» ο διοικητής της Τροχαίας Ελληνικού (πρώην Γλυφάδας) Δημήτρης Παπαναγιώτου. «Για το δυστύχημα διεξάγεται πραγματογνωμοσύνη», συμπλήρωσε.
Ο 21χρονος οδηγός πέθανε ακαριαία, ενώ ο 19χρονος συνοδηγός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου, ύστερα από λίγο, άφησε την τελευταία του πνοή.
«Οι διαφημιστικές πινακίδες είναι παράνομες. Είχα κάνει για το θέμα κατεπείγουσα αίτηση -καταγγελία, την οποία είχα υποβάλει στις 4/6/2007 στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, ζητώντας την παρέμβασή του. Είχαμε πάει μαζί με τον Μανώλη Σταυρουλάκη, του οποίου ο 25χρονος γιος, στις 19/12/05, σκοτώθηκε, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα στη λ. Κηφισιάς. Οταν, μετά από λίγες μέρες, είχα επικοινωνήσει με τη γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με ενημέρωσαν ότι το θέμα το χειρίζεται ο αντεισαγγελέας κ. Μαύρος.
Τηλεφώνησα στον ίδιο τον κ. Μαύρο και μου είπε ότι το θέμα μπήκε στο αρχείο», είπε στην «Ε» ο Θανάσης Τσιώκος - Πλαπούτας, του οποίου επίσης ο γιος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα, στις 12/2/2000, στη λ. Κατεχάκη.
Υστερα από το χθεσινό τραγικό δυστύχημα στη λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, οι κ. Τσιώκος - Πλαπούτας και Σταυρουλάκης ξαναπήγαν χθες στον κ. Σανιδά. «Υπέβαλα ξανά την αίτηση - καταγγελία και μου είπε και αυτή τη φορά μία από τα ίδια, ότι θα επιληφθεί του θέματος. Δεν το εύχομαι, αλλά αν δεν ξηλώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες, θα θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλα θύματα», μας είπε κ. Τσιώκος.
-
Τώρα εγώ θα γίνω κακός αν πω ότι αν δεν υπήρχε η διαφημιστική ταμπέλα ίσως και να πέρναγε στο αντίθετο διάζωμα το αυτοκίνητο και να έπαιρνε και κανένα φουκαρά μαζί του;
Ασχετο:
Θυμάστε τις νέες φωσφοριζέ πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην Κορίνθου Πατρών που ενημερώνουν τον κόσμο ότι:π.χ.
Στα επόμενα 3 χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα
κτλ;Ε, μία από αυτές ήδη μας αποχαιρέτησε... κάποιος την πήρε μαζί του φεύγοντας
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ε, μία από αυτές ήδη μας αποχαιρέτησε... κάποιος την πήρε μαζί του φεύγονταςΠότε έγινε αυτό ρε ανδρέα?
(ελπίζω με το 'φεύγοντας' να εννοείς 'φεύγοντας από το δρόμο' απλά ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ε, μία από αυτές ήδη μας αποχαιρέτησε... κάποιος την πήρε μαζί του φεύγοντας
Πότε έγινε αυτό ρε ανδρέα?
(ελπίζω με το 'φεύγοντας' να εννοείς 'φεύγοντας από το δρόμο' απλά )Στο 1ο ερώτημα η απάντηση είναι ότι την είδα διαλυμένη την Τρίτη το πρωϊ που ερχόμουν Αθήνα.
Στο 2ο ερώτημα η απάντηση είναι ότι εννοούσα φεύγοντας από το δρόμο, για το αν ήταν απλά ή όχι δε γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #2#