-
Μηπως θα επρεπε να δεις λιγο και τα Jeep??Εχουν πολυ καλα χρηματοδοτικα με 70 ατοκες!!!
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Καλή και τίμια επιλογή είναι το xtrail αν βέβαια σου αρέσει οπως λες. Αν κρίνω όμως από τα αυτοκίνητα που σκέφτεσαι καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν χρειάζεσαι κάτι τόσο μεγάλο. Αυστηρά μεταξί αυτών εγώ θα διάλεγα το vitara αν και έχει μείον τον αργό κινητήρα.Πράγματι το θεωρώ πολύ καλό, έχει παρα πολύ καλό εξοπλισμό αλλά 0 χωρο αποσκευών. Δεν ξέρω ... αναποφάσιστος. Σε κάποια λειτουργώ με το μυαλό και σε κάποια με την καρδιά.
Ελπίζω να βρω μια άκρη ... στο κάτω κάτω αυτοκίνητο έχω να διαλέξω, όχι γυναίκα!!! -
Ο χρήστης CX έγραψε:
... Μήπως ξέρεις πόσο κοστίζουν τα φώτα Xenon?...
Δεν μπήκα καν στον κόπο να ρωτήσω για Xenon, έξυπνα κλειδιά κ.λ.π. θα έδινα τα +4000 μόνο αν είχαν να κάνουν με τον κινητήρα ή την ασφάλεια.
Πίστεψέ με, τα xenon και ειδικά τα εργοστασιακά έχουν να κάνουν ΠΟΛΥ με την ασφάλειά σου κατά τις βραδινές μετακινήσεις και ενοχλούν το ελάχιστο δυνατόν συγκριτικά με τα aftermarket
Αξίζει πραγματικά δηλαδή να 'επενδύσει' πάνω τους κάποιος 800,1000,1200
-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
dpolal: Όχι, δε νομίζω ότι το Octavia είναι τελείως εκτός... Αλλά από ό,τι είδα δεν υπάρχει Octavia5 Combi 4x4 με TFSI κινητήρα (υπερτροφοδοτούμενο).Ναί, έχεις δίκιο και εγώ τώρα το είδα.
Μόνο το προσθιοκίνητο combi έρχεται με τον νέο 1.8TSI, το 4χ4 είναι ακόμα με τον δίλιτρο με τα 150 άλογα...
Βέβαια μιλάμε για 10 ίππους διαφορά (υπέρ του 1., πολύ παραπάνω ροπή (υπέρ του 1., λιγότερα τέλη (υπέρ του 1., μικρότερη κατανάλωση (υπέρ του 1....
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...Σε κάποια λειτουργώ με το μυαλό και σε κάποια με την καρδιά.
Διάλεξε και με τα δυο αλλά περισσότερο με την καρδιά κατά την γνώμη μου. Παρε κάτι που να το γουστάρεις πραγματικά.
Ελπίζω να βρω μια άκρη ... στο κάτω κάτω αυτοκίνητο έχω να διαλέξω, όχι γυναίκα!!!
Μην υποτιμάς την δυσκολία του να διαλέξεις αυτοκίνητο. Το ίδιο δύσκολο είναι. Μην σου πώ ότι η επιλογή αυτοκινήτου είναι πιο δύσκολη ακόμα. Την γυναίκα μπορείς και να την αλλάξεις χωρίς κόστος
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
......
Παρε κάτι που να το γουστάρεις πραγματικά.
...
η επιλογή αυτοκινήτου είναι πιο δύσκολη ακόμα. Την γυναίκα μπορείς και να την αλλάξεις χωρίς κόστος
αλλά μην μας ακούσουν, γιατί...
Octavia Scout απο μένα...
-
ΕΧΕΙΣ σκεφτει για μεταχειρισμενο βασιλια landcruiser???
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
ΕΧΕΙΣ σκεφτει για μεταχειρισμενο βασιλια landcruiser???Κορυφαίο το Land Cruiser. Αλλά δεν παίρνεις μεταχειρισμένο με 35.000... Ούτε με 40.000...! Άσε που είναι 4.000cc και χτυπάει εύκολα 20 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
Όσο για τα Jeep που είπες σε προηγούμενο post τα Compass - Patriot δε μου αρέσουν αισθητικά ούτε εξωτερικά ούτε μέσα (δείχνουν φτηνά). Το τρίπορτο Wrangler είναι ωραίο αλλά σε καμμία περίπτωση οικογενειακό... Το πεντάπορτο ξεφεύγει σε κόστος.[/img]
-
[quote='aserf']
Πίστεψέ με, τα xenon και ειδικά τα εργοστασιακά έχουν να κάνουν ΠΟΛΥ με την ασφάλειά σου κατά τις βραδινές μετακινήσεις και ενοχλούν το ελάχιστο δυνατόν συγκριτικά με τα aftermarketΑξίζει πραγματικά δηλαδή να 'επενδύσει' πάνω τους κάποιος 800,1000,1200
-
RAV4...
-
Ποια η γνώμη σας για το Dodge Nitro...? Αξίζει τα λεφτά του?
-
Ποια η γνώμη σας για το Dodge Nitro...? Αξίζει τα λεφτά του?Η απλή έκδοση βγαίνει στα 39.000 και η πλούσια κοντά στα 42.000 και εξωτερικά και μόνο έχει μεγάλες διαφορές, άβαφα και βαμένα φτερά, πολύ νίκελ ή μαυρες μάσκες κλπ... Εμφανισιακά δεν ΜΕ αρέσει ... και αν θυμάμαι καλά έχει τον κινητήρα 3.7 (τόσο μου φαίνεται) του Cherokee, το οποίο και αυτό αλλάζει και το καινούριο μοντέλο (Liberty) είναι ωραίο ...
ΥΓ. Πολλά κυβικά, μεγάλη κατανάλωση, ποιότητα Chrysler(?), λίγα κομμάτια πρέπει να κυκλοφορούν (στην Αθήνα έχω δει μόνο καναδυο, στην Θεσ/νίκη κανένα), ιδιαίτερη περίπτωση.
-
Πανικός στα SUV (4Τ Δεκεμβρίου)- και όχι άδικα
Ρεπρίζ Tiguan-RAV4-Outlander (2.0 diesel & 2.4)
με 3η............................30-50..........50-80...............80-110
Τiguan............................2,7..............3,9....................4,7
RAV4..............................4,0..............6,0....................5,9
Outlander 2.0 diesel......4,7..............3,9....................5,5
Outlander 2.4................4,1..............5,2....................5,3με 4η...........................40-60............80-110.............120-140
Τiguan...........................3,9................6,3...................5,4
RAV4.............................5,7................9,2...................6,6
Outlander 2.0 diesel.....7,4................6,1...................6,1
Outlander 2.4...............5,4................7,6...................5,7με 5η...........................50-70..............80-110..............120-140
Τiguan...........................4,8.................8,4/11...............6,9/9,6
RAV4.............................7,7.................13,0..................11,3
Outlander 2.0 diesel.....10,1...............8,3/11,3............6,6/7,7
Outlander 2.4................7,6................11.....................8,5Επίσης, στο 0-100:
Τiguan...........................9,6
RAV4.............................11,0
Outlander 2.0 diesel........10,1
Outlander 2.4.................11,30-1.000
Τiguan...........................31,0
RAV4.............................32,2
Outlander 2.0 diesel........33,1
Outlander 2.4.................31,4 -
Καθώς από του χρόνου ο Σ θα μας αφήσει χρόνους από την Mitsu (αίντε και στα δικά μας εμείς που έχουμε ΗΟΝDA) ψηφίζω το Outlander καθως:
α. Μακράν το καλύτερο από πλευράς κίνησης εκτός δρόμου από το σύνολο των υποψηφίων.
β. Τα 170 άλογα είναι επαρκή.
γ. Όχι πολύ χειρότερο στο δρόμο από το RAV.
δ. Όχι τόσο βενζινοβόρο.
ε. Ταιριάζει πιο πολύ στον Ευρωπαίο. (από όσο το Captiva & Sorento). -
Tiguan και Outlander για μένα...
Σε αυτά θα κετέληγα αν είχα να διαλέξω...Στα θετικά και των δύο τα μοτέρ τους (στο είδος τους).
Τiguan (+) Mοτέρ,Κομπακτ διαστάσεις,επιβατική αίσθηση,χαμηλά πάγια έξοδα-τέλη λόγω κυβισμού,επιδόσεις Vmax.
(-) Η αίσθηση οτι οδηγείς ένα ακόμη Γκόλφ (το εσωτερικό,διάκοσμος)Outlander (+) Eπιδόσεις,Vmax,τετρακίνηση,χώροι.
(-) Η σχεδίαση έχει κάτι απο το αγροτικό της εταιρίας,σημαντικά τα πάγια έξοδα.Η αντιπροσωπία δεν είναι μειονέκτημα για μένα.Ολα είναι θέμα του εκάστοτε τοπικού αντιπροσώπου και των διαπροσωπικών σχέσεων... -
chistos.dimou, GTZ: ευχαριστώ!
technik: δεν ξέρω κατά πόσο είναι συγκρίσιμες οι επιταχύνσεις εν κινήσει, δεδομένου ότι το Tiguan είναι 6-τάχυτο ενώ το Outlander 5-τάχυτο (το RAV δε θυμάμαι...).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ποια η γνώμη σας για το Dodge Nitro...? Αξίζει τα λεφτά του?
Η απλή έκδοση βγαίνει στα 39.000 και η πλούσια κοντά στα 42.000 και εξωτερικά και μόνο έχει μεγάλες διαφορές, άβαφα και βαμένα φτερά, πολύ νίκελ ή μαυρες μάσκες κλπ... Εμφανισιακά δεν ΜΕ αρέσει ... και αν θυμάμαι καλά έχει τον κινητήρα 3.7 (τόσο μου φαίνεται) του Cherokee, το οποίο και αυτό αλλάζει και το καινούριο μοντέλο (Liberty) είναι ωραίο ...
ΥΓ. Πολλά κυβικά, μεγάλη κατανάλωση, ποιότητα Chrysler(?), λίγα κομμάτια πρέπει να κυκλοφορούν (στην Αθήνα έχω δει μόνο καναδυο, στην Θεσ/νίκη κανένα), ιδιαίτερη περίπτωση.
Εχουμε και στη Θεσσαλονικη ενα
-
chistos.dimou, GTZ: ευχαριστώ!technik: δεν ξέρω κατά πόσο είναι συγκρίσιμες οι επιταχύνσεις εν κινήσει, δεδομένου ότι το Tiguan είναι 6-τάχυτο ενώ το Outlander 5-τάχυτο (το RAV δε θυμάμαι...).
So what?
Με την ίδια λογική, το ένα είναι τούρμπο και το άλλο ατμοσφαιρικό. Μην τα ξαναλέμε
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
technik: δεν ξέρω κατά πόσο είναι συγκρίσιμες οι επιταχύνσεις εν κινήσει, δεδομένου ότι το Tiguan είναι 6-τάχυτο ενώ το Outlander 5-τάχυτο (το RAV δε θυμάμαι...).
So what?
Με την ίδια λογική, το ένα είναι τούρμπο και το άλλο ατμοσφαιρικό. Μην τα ξαναλέμε
Δεν είναι το ίδιο... Ένα τούρμπο και ένα ατμοσφαιρικό μπορούν κάλλιστα να συγκριθούν.
Αντίθετα, το εξατάχυτο μπορεί να έχει μικρότερο χρόνο στο 80-110, αλλά πολύ μεγαλύτερο σε κάποια άλλη μέτρηση (100-140 π.χ.) αφού ίσως χρειαστεί μία αλλαγή περισσότερη. Γι αυτό λέω ότι δεν μπορούν εύκολα να συγκριθούν σε επίπεδο reprises. Ενώ σε επιταχύνσεις από στάση (0-1000μ π.χ.) μπορούν κάλλιστα να συγκριθούν.
Εν πάσει περιπτώσει, σύμφωνα με τον πίνακα που μας δίνεις, στις επιταχύνσεις 'προσπεράσματος' τα Tiguan και Outlander είναι απόλυτα ισοδύναμα... Προς τι ο 'πανικός'?
-
So what?
Δεν είναι το ίδιο... Ένα τούρμπο και ένα ατμοσφαιρικό μπορούν κάλλιστα να συγκριθούν.
Αντίθετα, το εξατάχυτο μπορεί να έχει μικρότερο χρόνο στο 80-110, αλλά πολύ μεγαλύτερο σε κάποια άλλη μέτρηση (100-140 π.χ.) αφού ίσως χρειαστεί μία αλλαγή περισσότερη. Γι αυτό λέω ότι δεν μπορούν εύκολα να συγκριθούν σε επίπεδο reprises. Ενώ σε επιταχύνσεις από στάση (0-1000μ π.χ.) μπορούν κάλλιστα να συγκριθούν.
Εν πάσει περιπτώσει, σύμφωνα με τον πίνακα που μας δίνεις, στις επιταχύνσεις 'προσπεράσματος' τα Tiguan και Outlander είναι απόλυτα ισοδύναμα... Προς τι ο 'πανικός'?
Για τσέκαρε πάλι τις ρεπρίζ και όλα τα υπόλοιπα.
Ούτε το δίλιτρο diesel ούτε το 2,4 καταφέρνουν να περάσουν μπροστά από το 1,400άρι
Μεσαίο SUV με γύρω στα 35.000 ευρώ. Ψηφίστε!