-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο εναέριος χώρος πάνω από τα ελληνικά νησιά και την υφαλοκρηπίδα τους είναι τμήμα της ελληνικής επικράτειας και απαγορεύεται να πετάνε πολεμικά αεροσκάφη σ'αυτόν χωρίς την άδεια του κυρίαρχου κράτους.Όπου βλέπεις γαλάζιο, δεν πετάει ούτε χαρταετός χωρίς ελληνική άδεια. Το ότι η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ότι έχει δώσει σχετική άδεια σε οποιοδήποτε μέλος της συμμαχίας. Όπως ακριβώς η Τουρκία δεν είχε επιτρέψει στις ΗΠΑ να πετάξουν αμερικανικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της για να βομβαρδίσουν το Ιράκ στον Β' πόλεμο του Κόλπου.
Αν μάλιστα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ., όπως έχουμε δικαίωμα να πράξουμε, πάνω από το μισό Αιγαίο θα είναι κάργα ελληνικό.Ακριβέστερα:
Ο εναέριος χώρος πάνω από το εθνικό έδαφος (ηπειρωτικό και νησιωτικό) και τα εθνικά χωρικά ύδατα (6 ΝΜ από τις ακτές) αποτελεί ελληνική επικράτεια. Μέσα εκεί, δεν πετάει κρατικό αεροσκάφος άλλης χώρας, χωρίς προηγούμενη άδεια από το ΓΕΑ. Η ζώνη των 6 ΝΜ έχει επεκταθεί (με ΠΔ του 1931) στα 10 ΝΜ για σκοπούς αστυνόμευσης, οπότε απαιτείται άδεια και για εκεί. Οι Τούρκοι αμφισβητούν (όψιμα) το κυριαρχικό δικαίωμά μας στην επιπρόσθετη ζώνη των 4 ΝΜ, ενώ ουδέποτε είχαν διατυπώσει ενστάσεις μέχρι το 1975.
Ο υπόλοιπος εναέριος χώρος πάνω από Αιγαίο είναι διεθνής εναέριος χώρος και πράγματι δεν ανήκει σε κανέναν. Η λειτουργία ενός FIR είναι περισσότερο υποχρέωση (παροχή υπηρεσιών ρύθμισης της κυκλοφορίας και Έρευνας-Διάσωσης) παρά κυριαρχικό δικαίωμα. Γι αυτό άλλωστε δεν είναι σωστό να λέμε 'ελληνικό FIR' ή 'FIR μας', αφού η επίσημη ονομασία είναι FIR Αθηνών (και FIR Κων/πολης, Λευκωσίας κ.ο.κ). Η Τουρκία, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη Σύμβαση του Σικάγο, υποστηρίζει ότι τα κρατικά αεροσκάφη δεν υποχρεούνται σε υποβολή σχεδίων πτήσης. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι απαιτείται η υποβολή σχεδίων πτήσης για οποιοδήποτε αεροσκάφος επιθυμεί να εισέλθει στο FIR Αθηνών, για σκοπούς συντονισμού της εναέριας κυκλοφορίας, τυχόν επιχειρήσεων Έρευνας-Διάσωσης και εναέριας αστυνόμευσης - βλέπε περιστατικά ασσύμετρων απειλών).
Η Ελλάδα εκχωρεί μόνιμες διπλωματικές άδειες υπέρπτησης, σε ετήσια βάση και υπό όρους, για κρατικά αεροσκάφη άλλων χωρών, ΝΑΤΟ και μη. Την ίδια πρακτική ακολουθούν και πολλές άλλες χώρες, όταν υπάρχει συχνή κυκλοφορία.
@ferox (no offense, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω):
Καλός αξιωματικός είναι αυτός που εκτελεί την αποστολή που του αναθέτουν. Αν αυτή είναι να κεράσει τον Τούρκο ουζάκι και σαρδελίτσα ή να τον κλειδώσει στο fox-1 για kill, είναι αδιάφορο. Κι αν νομίζεις ότι οι στρατιωτικοί δεν κάνουν διπλωματία στο επίπεδό τους, κάνεις λάθος. Αν πράγματι είσαι Ιπτάμενος, μάλλον δεν έφυγες ποτέ από τη Μοίρα για να δεις τον απίστευτο ελληνοτουρκικό πόλεμο που διεξάγεται κάθε μέρα στα επιτελεία και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ.
'78 ώρες με 3 ώρες ύπνο και με το ζόρι'; Αφού είπες 'Εάν ψάξεις θα δεις οτι έχω πει πως δε πετώ πια αλλά είμαι απλά ας πούμε επιχειρησιακός με ελάχιστες πλέον πτήσεις 'επαγγελματικής ρουτίνας' το χρόνο'. Εξάλλου, με 3 ώρες ύπνο δεν θα σε άφηναν ούτε να πλησιάσεις το αεροσκάφος...
'άδεια για πυρά'; Μάλλον δεν το λέμε έτσι. Αν όντως πετάς μπαούλο, θα κατέχεις και βαθμό που σου επιτρέπει να έχεις καταλάβει τις συνέπειες μιας τέτοιας εντολής. Για τους συναδέλφους σου που έχουν φαγούρα στο χέρι: 'Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.' (Άρθρο 141 του ΠΚ). Για να μην πιάσω τα Άρθρα του ΣΠΚ περί ανυπακοής, παράβασης εντολής κλπ.
Πάντως, για τον ξάδερφό σου λυπάμαι πολύ (από Γιάννενα είπες - ο Γκέλης ήτανε;), όπως λυπάμαι για όλους τους συναδέλφους - από τη σειρά μου έχουν 'φύγει' τρεις μέχρι τώρα (Πολυχρονάκης-Κομμάτας-Τσότρας). Επίσημα, πάντως, μόνο ο Σιαλμάς και ο Ηλιάκης έχουν πέσει κατά τη διάρκεια εμπλοκής με τούρκικα.
@Krusestern:
Πόσο έμεινες στην Ικάρων; Αν έφυγες πριν την ορκομωσία σου ως πρωτοετής, δεν θα πήρες μυρωδιά, οπότε μην κρίνεις τα 'τουρκοφάγα' τραγουδάκια. Αν πάλι έμεινες δυο χρονάκια, όπως κάναν αρκετοί για να βγάλουν κυριλέ το στρατιωτικό τους, παράλληλα με το πτυχίο χειριστού ελαφρών αεροσκαφών, μάλλον πάλι δεν κατάλαβες τίποτα. Δέχομαι την κριτική σου μόνο αν έφτασες στο τέταρτο έτος και κατάλαβες τη σκοπιμότητα όλων αυτών στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης.@drdino και ginogsm, Άρθρο 146 του ΠΚ
-
Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
-
Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
Μην το παρατραβάμε πάντως, αν δείτε τους ορισμούς περί βαθμών ασφαλείας του ΕΚΑ, θα καταλάβατε ότι αυτά που λέτε περί 'απορρήτου' και 'άκρως απορρήτου' είναι υπερβολικά. Υποθέτω (και ελπίζω) να μην έχετε δει πραγματικό άκρως απόρρητο έγγραφο για να καταλάβετε τη διαφορά.
Ο ΣΠΚ δεν έχει εφαρμογή σε πολίτες.
Πάντως, ούτε εγώ θα αγόραζα τούρκικα προϊόντα.
-
-
Δυο φορές χρειάστηκε να πρωτοκολλήσω άκρως απόρρητα έγγραφα στην 115. Εννοείται πως φρόντισα να ξεχάσω ακόμα και από πού προέρχονταν.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
@drdino και ginogsm, Άρθρο 146 του ΠΚ
-
Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
-
Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
Μην το παρατραβάμε πάντως, αν δείτε τους ορισμούς περί βαθμών ασφαλείας του ΕΚΑ, θα καταλάβατε ότι αυτά που λέτε περί 'απορρήτου' και 'άκρως απορρήτου' είναι υπερβολικά. Υποθέτω (και ελπίζω) να μην έχετε δει πραγματικό άκρως απόρρητο έγγραφο για να καταλάβετε τη διαφορά.
Ο ΣΠΚ δεν έχει εφαρμογή σε πολίτες.
Πάντως, ούτε εγώ θα αγόραζα τούρκικα προϊόντα.
Απόρρητα και άκρως απόρρητα έγγραφα ( πραγματικά όμως ) έχω χειριστεί , αρχειοθετήσει , δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της θητείας μου.
Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι ότι είναι παράνομο να ομιλείς για διαβαθμισμένες πληροφορίες ( όπως έλεγα ) είτε είσαι στρατιωτικός είτε πολίτης. Επίσης διαφαίνεται ότι όποια πληροφορία είναι ή πιθανόν να είναι χρήσιμη σε ξένα κράτη τότε τιμωρείται επίσης.
-
-
Μόνον σε ερωτήματα ανωτέρων σου που λόγω αρμοδιότητας έχουν λόγο να σε ρωτήσουν για κάποιο έγγραφο έχεις δικαίωμα να απαντάς για κάποιο διαβαθμισμένο έγγραφο. Και, βεβαίως, οι μόνες πληροφορίες που μπορείς να δώσεις αφορούν το ποιος παρέλαβε το έγγραφο και πότε.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
@Krusestern:
Πόσο έμεινες στην Ικάρων; Αν έφυγες πριν την ορκομωσία σου ως πρωτοετής, δεν θα πήρες μυρωδιά, οπότε μην κρίνεις τα 'τουρκοφάγα' τραγουδάκια. Αν πάλι έμεινες δυο χρονάκια, όπως κάναν αρκετοί για να βγάλουν κυριλέ το στρατιωτικό τους, παράλληλα με το πτυχίο χειριστού ελαφρών αεροσκαφών, μάλλον πάλι δεν κατάλαβες τίποτα. Δέχομαι την κριτική σου μόνο αν έφτασες στο τέταρτο έτος και κατάλαβες τη σκοπιμότητα όλων αυτών στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης.Έφυγα ελάχιστα πριν την ορκομωσία. Δεν ασκώ κριτική στα τραγουδάκια, ούτε θεωρώ ότι πήρα μυρωδιά τι παίζεται εκεί μέσα. Ή μάλλον, μυρωδιά πήρα, αλλά μόνο μυρωδιά και τίποτα άλλο. Απλά, ο συνδυασμός των... τραγουδακίων (sic) με τη σκέψη ότι θα περνούσα μια ζωή σαν στρατιωτικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται με έκαναν να τρέξω μακρυά, άλλωστε σχεδόν κατά τύχη βρέθηκα στη ΣΜΑ (κανείς, ούτε εγώ, δεν περίμενε να γράψω τόσο ψηλά στις πανελλήνιες). Δεν κατακρίνω ούτε την Ικάρων, ούτε καμία στρατιωτική σχολή, ούτε το στρατό γενικότερα. Όπως προείπα, άλλωστε, γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους εκεί μέσα. Ωστόσο, 12 χρόνια μετά σχεδόν, δεν το έχω μετανιώσει στιγμή. Έτσι νιώθω.
Αυτό που κατακρίνω, είναι κάποιες εθνικιστικές ή έστω εθνικίζουσες λογικές που δεν οδηγούν πουθενά, παρά σε στρουθοκαμηλισμό και παρωπιδική λογική (καλός τούρκος = νεκρός τούρκος κλπ.). Αυτό είναι όλο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Έφυγα ελάχιστα πριν την ορκομωσία. Δεν ασκώ κριτική στα τραγουδάκια, ούτε θεωρώ ότι πήρα μυρωδιά τι παίζεται εκεί μέσα. Ή μάλλον, μυρωδιά πήρα, αλλά μόνο μυρωδιά και τίποτα άλλο. Απλά, ο συνδυασμός των... τραγουδακίων (sic) με τη σκέψη ότι θα περνούσα μια ζωή σαν στρατιωτικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται με έκαναν να τρέξω μακρυά, άλλωστε σχεδόν κατά τύχη βρέθηκα στη ΣΜΑ (κανείς, ούτε εγώ, δεν περίμενε να γράψω τόσο ψηλά στις πανελλήνιες). Δεν κατακρίνω ούτε την Ικάρων, ούτε καμία στρατιωτική σχολή, ούτε το στρατό γενικότερα. Όπως προείπα, άλλωστε, γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους εκεί μέσα. Ωστόσο, 12 χρόνια μετά σχεδόν, δεν το έχω μετανιώσει στιγμή. Έτσι νιώθω.
Τα τραγουδάκια στη ΣΙ δεν έχουν σκοπό να κάνουν τουρκοφάγους τους μαθητές. Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος, αφού το 99% αυτών δεν πρόκειται να πολεμήσει ποτέ σώμα με σώμα, λόγω της φύσης του Όπλου. Σκοπός τους είναι να ανυψώσουν το ηθικό, να τους κάνουν να νιώσουν ότι είναι μέλη μιας ομάδας και ότι βρίσκονται πλέον στις ΕΔ και όχι στα χέρια της μαμάς. Είναι ό,τι τα συνθήματα και ο ύμνος του Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού-ΑΕΚ κλπ στις κερκίδες του γηπέδου πριν το ντέρμπι.
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που έφυγες από τη ΣΜΑ. Για άλλους, είναι όνειρο ζωής. Ξέρεις, τα πράγματα μετά την αποφοίτηση δεν είναι και τόσο τραγικά για τους μηχανικούς. Έχουν λίγες μεταθέσεις, τα βρίσκουν πάντα μεταξύ τους, πάνε εύκολα τοποθέτηση στο εξωτερικό, κάνουν μεταπτυχιακά-διδακτορικά χωρίς πολλή προσπάθεια, γενικά είναι από μόνοι τους μια κλίκα που δεν μπορεί να την πειράξει κανείς, γιατί του τραβάνε το χαλί και δεν ξέρει από που του 'ρθε.
Α, και μη νομίζεις ότι ο στρατός διαφέρει πολύ από οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον. Παντού υπάρχουν οι τεμπέληδες, οι εργασιομανείς, οι ηλίθιοι, οι έξυπνοι, οι κομπλεξικοί, οι αδιάφοροι, οι κόλακες, οι ικανοί, οι βολεψάκηδες, οι ... οι... - δώσε εσύ τις ονομασίες και κάνε τους συνδυασμούς. Η σύζυγος δουλεύει σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα. Πίστεψέ με, από αυτά που μου λέει, δε βλέπω καμία διαφορά.
Τες πα, δεν ωφελεί η κουβέντα. Τις αποφάσεις μας δεν πρέπει να τις κρίνουμε, μόνο να μαθαίνουμε από αυτές. Αφού εσύ δεν το μετάνιωσες, ακόμα καλύτερα.
Αυτό που κατακρίνω, είναι κάποιες εθνικιστικές ή έστω εθνικίζουσες λογικές που δεν οδηγούν πουθενά, παρά σε στρουθοκαμηλισμό και παρωπιδική λογική (καλός τούρκος = νεκρός τούρκος κλπ.). Αυτό είναι όλο.
Κι εγώ την ίδια άποψη έχω.
-
Α, και μη νομίζεις ότι ο στρατός διαφέρει πολύ από οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον. Παντού υπάρχουν οι τεμπέληδες, οι εργασιομανείς, οι ηλίθιοι, οι έξυπνοι, οι κομπλεξικοί, οι αδιάφοροι, οι κόλακες, οι ικανοί, οι βολεψάκηδες, οι ... οι... - δώσε εσύ τις ονομασίες και κάνε τους συνδυασμούς. Η σύζυγος δουλεύει σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα. Πίστεψέ με, από αυτά που μου λέει, δε βλέπω καμία διαφορά.
+oo
Και στο στρατό πες υπάρχει μια ιεραρχία που τη σέβονται όλοι όπως και να χει. Πχ αν είσαι λοχαγός και αντιπαθείς συνταγματάρχη δεν μπορείς παρά να τον υπακούς. Σε ιδιωτική εταιρεία μπορείς να βρεις το μπελά σου από τον οποιοδήποτε (θεωρητικά) ισόβαθμο ή και κατώτερο σου...
Δυστυχώς το αντελήφθην αρκετά αργά... -
καμια σχεση ι τουρκια πουδεν αφισε τα αεροπλανα των ηπα να πεταχουν προς ιρακ με μας. εμεισ σαν χωρα του νατο ειχαμε ορισμενεσ δεσμευσεις απεναντι στο συμφωνο της βαρσοβιας οπως οτι καπιος επρεπε να ελεγχει τον ελληνικο εναεριο χωρο. οταν αποχωρισαμεε απο το στρατιωτικο σκελος του νατο πιος θα ελεγχε τι περνοθσε πανο απο μας? το μπαγκλαντες . αφου λοιπον αθετισαμε την συμφωνια μας ανελαβε καπιος αλλος να κανει αυτο απο το οποιο παρετιθηκαμε εμεις. νομιζεις οτι αποχωρεισ ευκολα απο το νατο χωρις συνεπειες? θα αφιναν οι αμερικανοι ολοκλιρο αιγαιο να σαρωνουν οι ρωσοι?
-
ε ναι γιατι αλλωστε σε ποιο εργασιακο περιβαλλον δεν βαρας προσοχη ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ 'ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ' και τρως κ 5 μερες κρατηση ετσι για την κ@υλα
η διαφορα του υπολοιπου κοσμου απ'τον στρατιωτικο κοσμο ειναι οτι αν αυτο το φορουμ ηταν για στρατιωτικους και στρατευμενους, ολοι θα γραφαμε ΚΕΦΑΛΑΙΑ
-
Μόνη διαφορά ίσως ότι οι στρατιωτικοί από τον πιλότο που δεν ξέρει αν θα γυρίσει μέχρι τον λοχία που δεν ξέρει αν θα φάει καμία αδέσποτη από τα στραβάδια στην βολή, στον ένα ή τον άλλο βαθμό παίζουν το κεφάλι τους κάθε μέρα που πάνε στην δουλειά.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ε ναι γιατι αλλωστε σε ποιο εργασιακο περιβαλλον δεν βαρας προσοχη ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ 'ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ' και τρως κ 5 μερες κρατηση ετσι για την κ@υλα
η διαφορα του υπολοιπου κοσμου απ'τον στρατιωτικο κοσμο ειναι οτι αν αυτο το φορουμ ηταν για στρατιωτικους και στρατευμενους, ολοι θα γραφαμε ΚΕΦΑΛΑΙΑ
Ρε γιωτομπαλο τι ευπειθως αναφερω....παλι η αλικη στο ναυτικο εβλεπες?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
οχι απλα μου τη σπαει η δημοκρατια, ο καπιταλισμος και ο στρατος
ερχονται κρεμαλες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
οχι απλα μου τη σπαει η δημοκρατια, ο καπιταλισμος και ο στρατος
ερχονται κρεμαλες
ο αη-βασίλης φέρνει σκοινί για όλους μας χοχοχο
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Μόνη διαφορά ίσως ότι οι στρατιωτικοί από τον πιλότο που δεν ξέρει αν θα γυρίσει μέχρι τον λοχία που δεν ξέρει αν θα φάει καμία αδέσποτη από τα στραβάδια στην βολή, στον ένα ή τον άλλο βαθμό παίζουν το κεφάλι τους κάθε μέρα που πάνε στην δουλειά.Όπως και ΠΟΛΛΟΙ μη-στρατιωτικοί παίζουν το κεφάλι τους κάθε μέρα που πάνε στη δουλειά.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που έφυγες από τη ΣΜΑ. Για άλλους, είναι όνειρο ζωής.Ο καλύτερος μαθητής στο λύκειό μας είχε περάσει ΣΜΑ 3ος με την πρώτη και τα παράτησε κι αυτός για τον ίδιο λόγο. Την επόμενη χρονιά έγραψε 20 χημεία και μπήκε Η/Υ Πατρών..
Αυτή η νοοτροπία στοιχίζει ακριβά στο στρατό... -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που έφυγες από τη ΣΜΑ. Για άλλους, είναι όνειρο ζωής.
Ο καλύτερος μαθητής στο λύκειό μας είχε περάσει ΣΜΑ 3ος με την πρώτη και τα παράτησε κι αυτός για τον ίδιο λόγο. Την επόμενη χρονιά έγραψε 20 χημεία και μπήκε Η/Υ Πατρών..
Αυτή η νοοτροπία στοιχίζει ακριβά στο στρατό...Συμφοιτητής μου και συμπατριώτης είχε περάσει σε καλή σειρά με την πρώτη στους Η/Μ Πατρών. Εδωσε 2η φορά για ΣΜΑ και πρέπει να πέρασε και να του άρεσε, γιατί...δεν τον είδαμε ξανά εκεί γύρω!
Υπάρχει και η αντίστροφη πορεία λοιπόν...
Προφανώς, επειδή είχα βρεθεί κι εγώ στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού, δεν υπήρξε ούτε δείγμα...σώματος ασφαλείας στο μηχανογραφικό μου, κάτι που θεώρησα τότε απόλυτα λογικό και κατάλαβα πόσο πολύ δίκιο είχα, όταν πήγα φαντάρος σχεδόν στα 29 μου....
Να λείπει το βύσσινο της 'εξασφάλισης' , δεν παλεύεται αυτή η ζωή ! -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που έφυγες από τη ΣΜΑ. Για άλλους, είναι όνειρο ζωής.
Ο καλύτερος μαθητής στο λύκειό μας είχε περάσει ΣΜΑ 3ος με την πρώτη και τα παράτησε κι αυτός για τον ίδιο λόγο. Την επόμενη χρονιά έγραψε 20 χημεία και μπήκε Η/Υ Πατρών..
Αυτή η νοοτροπία στοιχίζει ακριβά στο στρατό...Κάπως έτσι κι εγώ. Πήγα Η/Μ ΕΜΠ μετά.
-
http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... _8655.html
-
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα,Μου το έστειλαν με email.....ενδιαφέρον??
Οργανωμένο το Υπουργείο τους πάντως!Τέλη Σεπτεμβρίου και είχαν και cd!Εδώ παίρνουν τα βιβλία τον Οκτώβριο...
Επί του θέματος,το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι το έκαναν σε μια περίοδο που εδώ ασχολούμασταν με εκλογές οπότε υπάρχει ένα ελαφρυντικό, ωστόσο καλό θα ήταν να υπάρξει κάποια αντίδραση από τους αρμοδίους,κάποια απάντηση, κάποια αντίθετη άποψη...Είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν ξέρω ούτε τη γλώσσα ούτε την αξιοπιστία αυτού που το γράφει!
[Διάσπαση] Πατριωτισμός, ελληνοτουρκικά και άλλα...