Φίλε πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη βρες τους φίλους σου που τους θεωρείς τόσο μετριοπαθείς και συνετούς και πες μία απλή λέξη. 'CONSTANTINOPLE'. Τότε θα αναθεωρήσεις για όλα όσα λες. Άμα βρεις τούρκο χωρίς να αντιδράσει έλα να μου το ξαναπείς. Ωραίο το να είμαστε ρομαντικά και προοδευτικά ουτοπιστές αλλά ο ρεαλισμός μετράει.
Καλά θα κάνουν και θα αντιδράσουν. Η πρώην Κωνσταντινούπολη είναι τούρκικη, 550 χρόνια τώρα. Αυτό μας έλειπε, να θέλουμε να την λένε όπως μας αρέσει εμάς
Εσύ θα δεχόσουν ο... πεντάκις εγγονός του Αλή Πασά να θέλει να κυβερνάει τα Γιάννενα;
Σε κάθε περίπτωση και σε όλα τα σχετικά ποστ που έχεις κάνει για το θέμα μιλάς περισσότερο σαν τούρκος παρά σαν έλληνας το έχεις καταλάβει αυτό? Εάν ήσουν τούρκος θα το δεχόμουν πολύ ευχαρίστως και δε θα μου έκανε καμία εντύπωση. Εκφράζεις ένα βαθμό ανθελληνισμού η αλλιώς αντίστοιχο βαθμό φιλοτουρκισμού θα έλεγα. Γιατί?
Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι, αν δεν είσαι διπλογραμμένος και μας κάνεις πλάκα τόσες μέρες, τότε ζεις σε κάποιο παράλληλο σύμπαν φίλε.
Αυτό που έγραψα είναι αλήθεια ή όχι; 550 χρόνια τώρα δική τους είναι η Πόλη, και έχουν κάθε δικαίωμα να την λένε όπως γουστάρουν, και κάθε δικαίωμα να ΘΕΛΟΥΝ να την λέμε όπως εκείνοι γουστάρουν, και κάθε δικαίωμα να την καταντήσουν το μπουρδέλο που είναι σήμερα. Εσύ, φυσικά, πες την όπως θες.
Θες κι άλλα... ανθελληνικά; Έχω κι άλλα. Σε τσούζει η Μικρασιατική Καταστροφή; Κι εμένα. Ποιος φταίει, ΞΕΡΕΙΣ; Ξέρεις ότι είχαμε το φιλέτο της Μικράς Ασίας, μέρη πλούσια και κοινωνία εύπορη και κάποιοι Ελληναράδες ήθελαν να επεκταθούν και να πάρουν και την Άγκυρα; Τι έκαναν οι Τούρκοι; Μας πέταξαν στη θάλασσα (της οικογένειάς μου συμπεριλαμβανομένης), και καλά έκαναν.
Αν το ότι δεν θέλω να φοράω παρωπίδες και προτιμώ να αντιμετωπίζω τα πράγματα ως έχουν, αντί να φωνάζω σαν υστερικός ότι 'Θα κάνουμε Ανάσταση στην Αγιά Σοφιά!', σου φαίνεται ανθελληνικό και φιλοτουρκικό, τότε όπως είπα και πριν, ζεις σε παράλληλο σύμπαν.
Γράφεις: 'Δε γουστάρω τους Τούρκους γιατί σκότωσαν τον ξάδελφό μου'.
Σου είπα και σε άλλο ποστ, ότι λυπάμαι αφάνταστα για τον άνθρωπο. Από κει και πέρα, και για την πληροφόρησή σου, το φταίξιμο για το χαμό του δεν είναι και τόσο των Τούρκων. Οι έξυπνοι Ελληνάρες που μας κυβερνάνε φταίνε πολύ περισσότερο, που δεν βάζουν κωλοδάχτυλο σε αυτούς που πρέπει και όταν πρέπει.
Είμαι ανθέλληνας που θέλω η πατρίδα μου να στέκεται ψηλά με τις δικές της (κατά το δυνατόν) δυνάμεις και να μην έχει ανάγκη να ρίχνει σε καμιά Τουρκία (και οποιαδήποτε 'Τουρκία') το φταίξιμο για τα κακά που την βρίσκουν;
Φίλε μου τι εννοείς όταν λες οτι είμαι διπλοεγγεγραμμένος και οτι σας κοροϊδεύω? Την γνώμη μου είπα για τα τούρκικα αυτοκίνητα και φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο να ξαναθυμηθούμε τον καιρό του εμφυλίου για τα μπιρμπιλωτά μάτια του AURIS και του LINEA ?
Για τα άλλα νομίζω αρκεί να διαβάσεις το προηγούμενο κείμενο μου. Εξάλλου κουράστηκα να ασχολούμαι άλλο. Τι να γράψω άλλο? Εντάξει λοιπόν εγώ είμαι ρατσιστής που δεν γουστάρω τα τούρκικα αυτοκίνητα και εσείς είστε οι δημοκράτες προοδευτικοί επειδή δε γουστάρετε τα κινέζικα αυτοκίνητα. Τώρα τι θα γίνει. Θα πρέπει να φάω Ban;