-
Δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο ή πόλεμος. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για 'ντου... από παντού'
https://orizontespress.gr/?p=112151
https://gr.euronews.com/2020/08/30/apovivastikan-sth-chio-26-tourkoi
Νέο κόλπο αυτό... Πολιτικό άσυλο... και όλα μια χαρά.
-
Το πρόβλημα με τους βαλλιστικούς πυραύλους που αναφέρθηκαν είναι ότι έχουν νόημα μόνον όταν χρησιμοποιηθούν. Σε μια κατάσταση χαλημής έντασης, όπως η σημερινή, δεν βοηθάνε κάπου.
-
Σαν στρατιωτικός θα έπρεπε να θυμάσαι ότι τα ισχυρά όπλα κρούσης έχουν πρωτίστως αποτρεπτική αποστολή, όταν ο άλλος ξέρει τι μπορεί να πάθει δεν τολμά, αλλά μάλλον αυτό τα παραβλέπουμε και δεν ξέρω τον λόγο.
-
Fiverg σου βάζω συνεχόμενα
Εγώ βάζω στον Nick ακόμη περισσότερα!
Το ότι υπάρχει απειλή από την Τουρκία δεν σημαίνει πως είναι λύση μια αέναη έξαλλη και δυσανάλογη με τα μεγέθη και τις δυνατότητες της Ελλάδας, κούρσα εξοπλισμών.
Αντίθετα κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, ενώ η χώρα βρίσκεται ήδη στο γκρεμό της χρεωκοπίας και απλά κρατιέται με το ένα χέρι για όσο αντέξει (10 χρόνια τουλάχιστον βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση).
Ήδη η Ελλάδα έχει ξεπεράσει οποιαδήποτε λογικά όρια σαν κομμάτι του προϋπολογισμού της και είναι βασικό αίτιο για την οικονομική κατάρρευση της οι αμυντικές δαπάνες.
Αν μια οποιαδήποτε χώρα διαπράξει οικονομική αυτοκτονία μέσω αλόγιστης κούρσας εξοπλισμών, δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί σε οποιαδήποτε εισβολή, ακυρώνει οποιαδήποτε θεωρητική δυνατότητα άμυνας θα της παρείχαν οι αγορές οπλικών συστημάτων. Δεν πρόκειται για θεωρητικό κίνδυνο, το έχουμε δει να συμβαίνει, με τρανταχτό παράδειγμα αυτό της ΕΣΣΔ.
Έχουμε ήδη πληθώρα ισχυρών οπλικών συστημάτων τα οποία για οικονομικούς λόγους υπολειτουργούν και ήδη δεν γίνεται απρόσκοπτα η συντήρησή τους και η εκπαίδευση του προσωπικού, κι αντί η κοινή γνώμη να 'φωνάζει' για να εξορθολογιστεί αυτή η κατάσταση ώστε να διατηρήσουμε την οποιαδήποτε ισχύ αναπτύχθηκε μέχρι τώρα, ακούμε και διαβάζουμε λυσσαλέες φωνές υπέρ αγορών ακόμη πιο πολλών 'εξωτικών' συστημάτων, μόνο και μόνο επειδή είναι διαθέσιμα και κάποιοι 'επαγγελματίες' τα προωθούν με το αζημίωτο... Κι όταν κάποιος καταδεικνύει τον παραλογισμό, εισπράττει βρισιές και χαρακτηρισμούς εθνομηδενιστή, 'κόκκινου αίματος' και λοιπές τέτοιες σαχλαμάρες... Αφού κάποιοι είναι ερασιτέχνες ειδήμονες της Άμυνας, ας μας δώσουν ένα δυο παραδείγματα αποτελεσματικού πλήγματος με βαλλιστικά όπλα σε χώρες που διαθέτουν Patriot, S300, S400 και λοιπά, για να δούμε αν η αγορά τέτοιων επιθετικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του εχθρού ή την οικονομική βιωσιμότητα του αγοραστή τους.
Υπάρχουν τομείς πολλαπλάσιας σημασίας και αποτελεσματικότητας που θα έπρεπε ΧΘΕΣ να έχουμε αναπτύξει (ακόμη και σαν εξαγώγιμη τεχνολογία καθώς είναι μέσα στις δυνατότητές μας) όπως ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος και το Cyber Warfare για να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά απ τους εχθρούς, κι όχι να συνεχίσουμε ως πελατάκια του κάθε καταφερτζή μεσάζοντα, ο πιο σίγουρος και σύντομος τρόπος να καταρρεύσουμε πλήρως είναι η αέναη κούρσα εξοπλισμών (ειδικά όταν οι φαντάροι θα πανε στον πόλεμο με εξαρτήσεις του 1970 και περιμένοντας οι λοχαγοί και οι λοχίες να συντονιστούν μέσω των κινητών τους, της Cosmote και της Vodafone με το σήμα καμπάνα...)
-
Υπάρχουν τομείς πολλαπλάσιας σημασίας και αποτελεσματικότητας που θα έπρεπε ΧΘΕΣ να έχουμε αναπτύξει (ακόμη και σαν εξαγώγιμη τεχνολογία καθώς είναι μέσα στις δυνατότητές μας) όπως ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος και το Cyber Warfare για να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά απ τους εχθρούς, κι όχι να συνεχίσουμε ως πελατάκια του κάθε καταφερτζή μεσάζοντα, ο πιο σίγουρος και σύντομος τρόπος να καταρρεύσουμε πλήρως είναι η αέναη κούρσα εξοπλισμών (ειδικά όταν οι φαντάροι θα πανε στον πόλεμο με εξαρτήσεις του 1970 και περιμένοντας οι λοχαγοί και οι λοχίες να συντονιστούν μέσω των κινητών τους, της Cosmote και της Vodafone με το σήμα καμπάνα...)
συμφωνω.
-
Αφού κάποιοι είναι ερασιτέχνες ειδήμονες της Άμυνας, ας μας δώσουν ένα δυο παραδείγματα αποτελεσματικού πλήγματος με βαλλιστικά όπλα σε χώρες που διαθέτουν Patriot, S300, S400 και λοιπά, για να δούμε αν η αγορά τέτοιων επιθετικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του εχθρού ή την οικονομική βιωσιμότητα του αγοραστή τους.
αυτό που λες είναι τελείως χαζό, γιατί δεν δίνεις εσυ ένα παράδειγμα που οι patriot,s300,s400 έχουν εκμηδενίσει μια μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους? Όσο αφορά την οικονομική βιωσιμότητα του αγοραστή ίσα ίσα που το κύριο επιχείρημα του αρθρογράφου είναι ότι είναι ΠΟΛΥ οικονομικότερη λύση από πχ υπερσύγχρονα αεροπλάνα τύπου Rafale η F35.
-
Δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάποιο θερμό επεισόδιο ή πόλεμος. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για 'ντου... από παντού'
https://orizontespress.gr/?p=112151
https://gr.euronews.com/2020/08/30/apovivastikan-sth-chio-26-tourkoi
Νέο κόλπο αυτό... Πολιτικό άσυλο... και όλα μια χαρά.
Μιλάμε για την Τουρκία, μια χώρα που στην παρούσα φάση αν αντιδράς στα θέλω του Προέδρου της κινδυνεύει η ζωή σου. Οπότε μάλλον οι Τούρκοι που έρχονται και ζητούν πολιτικό άσυλο το χρειάζονται. Π.χ. οι 8 στρατιωτικοί που πήγαν στην Αλεξανδρούπολη με το ελικόπτερο, αν πάνε Τουρκία θα τους φάνε τα σκουλήκια 2 μέτρα κάτω από τη γη.
Υπάρχουν δημοσιεύματα που με στοιχεία έδειχναν ότι το πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν προβοκάτσια για να πάρει περισσότερες εξουσίες ο εκάστοτε Πρόεδρος (οκ τώρα είναι ο Ερντογάν, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Υπάλληλος είναι, ότι του πουν θα κάνει, όπως και ο Κουλης, η Αγκελα, ο Εμμανουελ κλπ κλπ). Δεν θυμάμαι που τα διάβασα, δεν έχω πηγές, θα τις ψάξω και θα επανέλθω.
-
Το ότι υπάρχει απειλή από την Τουρκία δεν σημαίνει πως είναι λύση μια αέναη έξαλλη και δυσανάλογη με τα μεγέθη και τις δυνατότητες της Ελλάδας, κούρσα εξοπλισμών.
Αντίθετα κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, ενώ η χώρα βρίσκεται ήδη στο γκρεμό της χρεωκοπίας και απλά κρατιέται με το ένα χέρι για όσο αντέξει (10 χρόνια τουλάχιστον βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση).
Ήδη η Ελλάδα έχει ξεπεράσει οποιαδήποτε λογικά όρια σαν κομμάτι του προϋπολογισμού της και είναι βασικό αίτιο για την οικονομική κατάρρευση της οι αμυντικές δαπάνες.
Αυτά που λες ισχύουν (βεβαίως αν αλλάξεις όπου έχεις γράψει Ελλάδα βάζοντας Τουρκία θα ισχύει το ίδιο) και μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να είναι η λύση ένα αέναο κυνήγι (εισαγόμενων) εξοπλισμών. Όμως βραχυπρόθεσμα μέχρι να βρούμε κάποιο άλλο σχέδιο πρέπει να μπορούμε να αμυνθούμε, νομίζω ότι αν στην τωρινή κρίση οι ΕΔ δεν ήταν αξιόμαχες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τώρα δεν θα είχαμε διάλογο με την Τουρκία αλλά τουρκικά ultimatum.
-
Aikibill wrote:
Καλα εσυ και ο nick είστε αυτοί που στο ανέκδοτο με το λιοντάρι,τον Σούπερμαν και τον ριζοσπάστη,διαβάζουν τον ριζοσπάστη και συμφωνούν κιολας με αυτά που γράφει
-
piliourits wrote:
Aikibill wrote:
Καλα εσυ και ο nick είστε αυτοί που στο ανέκδοτο με το λιοντάρι,τον Σούπερμαν και τον ριζοσπάστη,διαβάζουν τον ριζοσπάστη και συμφωνούν κιολας με αυτά που γράφει
Γράψε ντε και το ανέκδοτο για μας που δεν το ξέρουμε...
Εγώ συμφωνώ με όσα έγραψε ο Nick, γιατί είναι σύμφωνα με τη λογική. Ριζοσπάστη δυστυχώς (?) δεν έχω διαβάσει ποτέ...
-
Δύσκολο πράγμα να παραδεχθείς ότι έχεις έναν ιμπεριαλιστή στην άλλη μεριά που δεν λέγεται 'αμερικάνος', ''αγγλος', 'γάλλος' και λοιπά παραδοσιακά και ότι (μπορεί και να) κινδυνεύεις από αυτόν
Aαααα μπράβο το πρόβλημα είναι ο ιμπεριαλισμός!!!
Η Τουρκία είναι ένας ιμπεριαλιστής που έχει σκοπό την ενίσχυση της θέσης του στην περιοχή. Ναι οι Τουρκία είναι στο G20!!! Αλλά από πάνω είναι τουλάχιστον 5-6 πιο ισχυρές χώρες που αν πουν στο Νο 10 κάτσε καλά θα σε γ@μησουμε, δεν νομίζω ότι θα κάνει μαγκιές! Αλλά και οι 5-6 έχουν τις δικές τους διαφορές (ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις) και δεν πάνε ενιαία, οπότε τι κάνεις??? Διαλέγεις πιανού το πουτανακι θα γίνεις ή προσπαθείς να ξεφύγεις από αυτό το τρυπάκι???
Επειδή το ξαναμοίρασμα αγορών, με βάση την θέση του κάθε ιμπεριαλιστή (που δεν είναι σταθερή), δεν είναι εύκολη ούτε απλή υπόθεση, μην μπαίνουμε μόνο στο άντε να πάρουμε όπλα να αμυνθούμε από τους κακούς Τούρκους.
Επαναλαμβάνω δεν λέω να μην αμυνθούμε, αλλά σε περίπτωση ντοy που θα αμυνθούμε όλοι όσοι γράφουμε στο τοπικ, ΠΩΣ ΘΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ??? Μπορούμε όλοι να χειριστούμε rafale, f16, patriot??? Π.χ. σφαίρες για τα G3 υπάρχουν? ή θα περιμένουμε να έρθουν από Γερμανία??
Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία εκτός από το κομμάτι που είναι στην υπηρεσία τεράστιων πολεμικών βιομηχανιών έχει καταστραφεί. Το όποιο R&D αμυντικού υλικού με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας πήγε στο συρτάρι ή στα σκουπίδια γιατί η μίζες από μεγάλες διεθνείς βιομηχανίες ήταν πιο βολικές. κλπ κλπ
Το αμυντικό κομμάτι δεν είναι ανεξάρτητο από το υπόλοιπο πολιτικό κομμάτι. Το βασικό ερώτημα παραμένει 'Διαλέγεις πιανού το πουτανακι θα γίνεις ή προσπαθείς να ξεφύγεις από αυτό το τρυπάκι???'
-
piliourits wrote:
Αφού κάποιοι είναι ερασιτέχνες ειδήμονες της Άμυνας, ας μας δώσουν ένα δυο παραδείγματα αποτελεσματικού πλήγματος με βαλλιστικά όπλα σε χώρες που διαθέτουν Patriot, S300, S400 και λοιπά, για να δούμε αν η αγορά τέτοιων επιθετικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του εχθρού ή την οικονομική βιωσιμότητα του αγοραστή τους.
αυτό που λες είναι τελείως χαζό, γιατί δεν δίνεις εσυ ένα παράδειγμα που οι patriot,s300,s400 έχουν εκμηδενίσει μια μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους? Όσο αφορά την οικονομική βιωσιμότητα του αγοραστή ίσα ίσα που το κύριο επιχείρημα του αρθρογράφου είναι ότι είναι ΠΟΛΥ οικονομικότερη λύση από πχ υπερσύγχρονα αεροπλάνα τύπου Rafale η F35.
Εχθρός του χαζού είναι το χαζότερο... παράδειγμα μαζικής επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δεν μπορώ να σου δώσω, γιατί δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ και ούτε θα συμβεί γιατί ο πραγματικός κόσμος δεν είναι PC game και οι βαλλιστικοί πύραυλοι ΔΕΝ είναι ρουκέτες MLRS ούτε στραγάλια να τα πετάνε με τις χούφτες. Αν δεν γνωρίζεις τα ελάχιστα και δεν καταλαβαίνεις το γιατί, κακώς εμπλέκεσαι σε τέτοιες συζητήσεις κι ακόμη χειρότερα που εγώ σου απαντώ...
Τέλος πάντων, ξέρεις η χώρα που ζω (σήμερα έχουμε και σημαιοστολισμούς, λόγω 90ης εθνικης επετείου) είναι 'σε πόλεμο' με το Ιραν, δηλαδή με την Υεμένη όπου αντάρτες συναρμολογούν και εξαπολύουν ανάλογους πυραύλους που προμηθεύονται απ' το Ιραν (παλαιότερης Σοβιετικής σχεδίασης), οι οποίοι συνήθως καταρρίπτονται καθ' οδόν προς Ριάντ από Πάτριοτ (γι αυτό τους στείλαμε και επιπλέον Ελληνικούς Πάτριοτ). Γνωρίζω για τουλάχιστον 70-80 βλήματα που έχουν καταρριφθεί, μπορεί συνολικά να ξεπερνούν τα 100 και κάποια έχουν φτάσει στην επιφάνεια.. στο ίντερνετ κυκλοφορούν πολλά βιντεάκια απ' τις εκρήξεις των Πάτριοτ στον αέρα. Μόνο τους Scud του Ιράκ θυμάμαι να βρίσκουν στόχους, τότε που δεν υπήρχε ακόμη αποτελεσματική αεράμυνα κάποιων χωρών.
Έχω την αίσθηση οτι πολύ κακώς ανταποκρίνομαι, όταν γράφεις πως θα αγοραστούν βαλλιστικά αντί για αεροπλάνα... κι εγώ δεν είμαι ειδικός με πλήρη γνώση του θέματος, αλλά δεν είμαι και τόσο άσχετος να γράφω τέτοια πράγματα...
-
Aikibill wrote:
piliourits wrote:
Aikibill wrote:
Γράψε ντε και το ανέκδοτο για μας που δεν το ξέρουμε...
Εγώ συμφωνώ με όσα έγραψε ο Nick, γιατί είναι σύμφωνα με τη λογική. Ριζοσπάστη δυστυχώς (?) δεν έχω διαβάσει ποτέ...
εν συντομια
σχολικη εκδρομή στο zoo
Λιοντάρι αποδρα και αρπάζει παιδάκι
σουπερμαν σώζει παιδακι
τιτλος ριζοσπάστη: ακροδεξιός τραμπούκος παίρνει την μπουκιά από το στόμα φτωχού πεινασμένου Αφρικανού μετανάστη.
-
Aikibill wrote:
piliourits wrote:
Εχθρός του χαζού είναι το χαζότερο... παράδειγμα μαζικής επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δεν μπορώ να σου δώσω, γιατί δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ και ούτε θα συμβεί
αααααα δεν έχει συμβεί ποτέ αλλά θες να σου δώσουν οι άλλοι περιπτωση που να έχει πετύχει κιολας. Η λογική σου μπάζει από παντού πέρα ότι φαίνεται από χιλιόμετρα ότι εσυ είσαι παντελώς άσχετος με το ζήτημα.
-
Εντάξει φίλε, νίκησες! Είπα πως τα βαλλιστικά όπλα ως άμυνα μάλλον είναι άχρηστα στην Ελλάδα ενάντια στη Τουρκία, είπες πως αν τα ρίξουμε βροχή στους απέναντι, τί τα θέλουμε τα αεροπλάνα, αλλά κι αφού όντως είναι αδύνατον να βρέξει βαλλιστικούς πυραύλους πως έχω το θράσος να σου ζητώ παράδειγμα που αυτό έχει γίνει... το παραδέχομαι, έπαιξα κι έχασα!
(Λάπη τα βλέπεις !? έτσι κι εσύ, όπως εγώ να αναγνωρίζεις την ανωτερότητα του αντιπάλου σου όταν σε κατατροπώνει, να μη σε λένε 'ανίκητο'...)
-
ουδεποτε ειπα τι τα θελουμε τα αεροπλανα και το οτι ειναι αδυνατον να βρεξει βαλλιστικους ειναι αλλη μια χαζομαρα που λες, ειναι σαν να λες οτι οποιο οπλο δεν εχει χρησιμοποιηθει σε πολεμο ειναι αχρηστο στρατηγικα (πχ πυρηνικοι πυραυλοι)
-
ουδεποτε ειπα τι τα θελουμε τα αεροπλανα και το οτι ειναι αδυνατον να βρεξει βαλλιστικους ειναι αλλη μια χαζομαρα που λες, ειναι σαν να λες οτι οποιο οπλο δεν εχει χρησιμοποιηθει σε πολεμο ειναι αχρηστο στρατηγικα (πχ πυρηνικοι πυραυλοι)
-
-
Μιά και βάλατε τις καρδούλες και είμαστε στα όπλα , θα βάλω εγώ τα βέλη....
-
**Ποιοι δεν θέλουν τα Rafale και θέτουν θέμα για τη “συνεργασία” του με τα F-35 “του υποχρεωτικού μέλλοντος μας”; **
Το F-35 όπως λένε οι ίδιοι οι Αμερικανοί έχει πτητικό κόστος 44.000$ την ώρα, δηλαδή θα σηκώνουμε F-35 για να αναχαιτίζουμε drones ή και F-16 με αυτό το κόστος ? Ποιά συμφέροντα πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω για μια ακόμα φορά ? Τώρα φαίνεται γιατί τα Mirage είχαν αγοραστεί κρυφά από όλους, γιατί από τότε υπήρχαν οι αντιδράσεις απέναντι σε αγορές εκτός των Αμερικανικών όπλων, οι οποίες κάμφθηκαν όταν ήρθαν τα αεροπλάνα και ήταν πλέον αργά, που σημειωτέον ποτέ δεν αποδέσμευσαν για πώληση στην Ελλάδα τα ισχυρά όπλα που χρειζόμαστε, ας ελπίσουμε ότι δεν θα φερθούμε για μια ακόμα φορά πρόστυχα στον μοναδικό όπως φαίνεται μέχρι στιγμής σύμμαχο μας, τη Γαλλία.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)