-
Ο χρήστης Pez έγραψε:
Δεν αμφιβάλλω για τις φαντασιώσεις τις δικές σου καθώς και αρκετών ακόμα σαν και σένα. Φτάνει να μην προσπαθείς να τις δικαιολογήσεις με το τι συμβαίνει στη Νορβηγία γιατί γελάνε και οι πέτρες. Επίσης καλό θα ήταν για τους ίδιους λόγους να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς εκφράσεις του στυλ φιλοευρωπαϊκός, φιλελεύθερος, λογική, δικαιώματα επειδή εκτίθεσαι.Τι φαντασιώσεις μπορεί να είναι αυτές;
-
Ο χρήστης Pez έγραψε:
Ζήτω η επιλεκτική ανάγνωση ειδήσεων! Συμφωνώ, ας γίνουμε όπως η Νορβηγία.wikipedia[/url:30ak85rq]':30ak85rq]Norway employs a weak form of mandatory military service for men. While 63841 men and women were called in for the examination of persons liable for military service in 2012 (mandatory for men), just 9265 were conscripted.
Deutsche Welle[/url:30ak85rq]':30ak85rq]Despite practicing conscription, Norway does not draft all eligible citizens and has provisions in place for conscientious objectors. Currently 8,000 to 10,000 Norwegian males aged between 19 and 44 are conscripted every year in Norway. They are chosen from an eligible pool of some 60,000 and are selected on the basis of physical and physiological tests, as well as their motivation.
'In practice, no one will serve in the military unless they are motivated,' Gustavsen said.Αλλά εμείς μπορούμε να τα μαθαίνουμε από το defencenet!
OSLO, NORWAY — Mandatory military service in Norway should in future be extended to all citizens, regardless of gender, according to a resolution backed by a broad majority in the country's parliament Friday.
Defense chief Harald Sunde said he was 'very happy' about the move, saying 'it has not been a good solution that we could only draw on half the Norwegian youth as conscripts.'
The resolution adopted Friday urged the government to push ahead with legislation on gender neutral conscription. This was expected to be completed this year and presented in the spring of 2014.
Since only the Christian Democrats, a minority opposition party, were against the move, the planned bill was expected to sail through the legislature.
Current law says all men ages 19 to 44 are obliged to military service for up to 19 months. The first tour of duty comprises 12 months. There are provisions for conscientious objectors.
The military estimated that, each year, about 10,000 conscripts out of an eligible pool of 60,000 carry out the initial 12-month tour of duty. Women have in recent years been able to volunteer and constitute about 10 percent of the total.
The government said it aimed to double that by 2020.
The country has, in the past, endorsed moves towards gender equality, such as in 2003, when it implemented a quota for female board members.
Defense Minister Anne-Grete Strom-Erichsen told public broadcaster NRK that the move was 'important for gender equality in the military and to improve the military.'
She credited the country's youth with promoting the proposal, which she said would also show Norway's NATO allies that there was 'strong support for conscription.'
The Defense Ministry and military estimate that, in future, about 9,000 conscripts are needed each year out of an estimated eligible pool of 60,000 youths.
The first female conscripts under the new system were expected to be enrolled in 2015.
'In practice, no one will serve in the military unless they are motivated,' Labour Party legislator Laila Gustavsen, member of the foreign affairs and defense committee, told news agency NTB.
Read more here: http://www.bellinghamherald.com/2013/06 ... rylink=cpy
http://www.bellinghamherald.com/2013/06 ... utral.html -
Ο χρήστης Pez έγραψε:
Προσωπικά είμαι υπέρ της ισότητας των φύλλων σε οποιοδήποτε τομέα, συμπεριλαμβανόμενης και της στράτευσης.Αλλά η ανάγνωση που γίνεται δεν είναι ότι **'Η Νορβηγία είναι πρωτοπόρος στην εξίσωση των δύο φύλλων' αλλά 'Αφού στην Νορβηγία στρατεύουν και τις γυνάικες, εμείς εδώ πρέπει να γίνουμε όλοι κομμάντα', **το οποίο βέβαια είναι απλά wishful reading.
Το μπολνταρισμένο που ακριβώς το διάβασες γιατί εγώ δεν το βλέπω πουθενά;
-
-
-
Αμέ... Εκπαιδευτικά APFSDS με τροχειοδείκτη. Των 105 χλστ για τα L7 των Leo1 και M σειρά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αμέ... Εκπαιδευτικά APFSDS με τροχειοδείκτη. Των 105 χλστ για τα L7 των Leo1 και M σειρά.Σαν εκπαιδευτικά δεν θα έπρεπε να είναι μπλε οι μύτες?
και κόκκινο στην άκρη γιατί είναι και τροχιοδεικτικά...μπ@υρδέλο σκέτο
-
Τα εκπαιδευτικα βληματα δεν ειναι μπλε καθως ειναι κανονικα πυρ/κα, σε αντιθεση με τις ναρκες η τις χειροβομβιδες. Απλα εχουν λιγοτερο προωθητικο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα εκπαιδευτικα βληματα δεν ειναι μπλε καθως ειναι κανονικα πυρ/κα, σε αντιθεση με τις ναρκες η τις χειροβομβιδες. Απλα εχουν λιγοτερο προωθητικο.Sent from my Neo V using Tapatalk.
Η αλήθεια είναι ότι έχω 20mm εκπαιδευτικό αεροσκάφους και είναι μπλε, αλλά άλλα βλήματα μπλε δεν έχω δει εκτός από νάρκες-όλμους-χειροβομβίδες.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τα εκπαιδευτικα βληματα δεν ειναι μπλε καθως ειναι κανονικα πυρ/κα, σε αντιθεση με τις ναρκες η τις χειροβομβιδες. Απλα εχουν λιγοτερο προωθητικο.
Η αλήθεια είναι ότι έχω 20mm εκπαιδευτικό αεροσκάφους και είναι μπλε, αλλά άλλα βλήματα μπλε δεν έχω δει εκτός από νάρκες-όλμους-χειροβομβίδες.
Και τι το κάνεις το 20 χλστ πυρομαχικό ρε φιλαράκι; Δεν πιστεύω να έχεις παιδιά / σκυλιά / γατιά σπίτι σου;
Σόρυ και που ρωτάω δλδς, γιατί κι εγώ παλιά είχα μια σφαίρα από 9ρι και την είχα κάνει σκοινάκι στο λαιμό αλλά το 20ρι μου πέφτει λίγο ..μεγάλο!
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Και τι το κάνεις το 20 χλστ πυρομαχικό ρε φιλαράκι; Δεν πιστεύω να έχεις παιδιά / σκυλιά / γατιά σπίτι σου;
Σόρυ και που ρωτάω δλδς, γιατί κι εγώ παλιά είχα μια σφαίρα από 9ρι και την είχα κάνει σκοινάκι στο λαιμό αλλά το 20ρι μου πέφτει λίγο ..μεγάλο!
τωρα μαζευει σιγα σιγα και το αεροπλανο
-
Στο λαιμό πάντως δεν θα το κρεμάσω
Δεν έχω παιδιά-σκυλιά-γατιά και το έχω σε 'ασφαλείς' συνθήκες μαζί με άλλα όπλα
Φίλος είχε σφαίρα 7,62 για κολιέ και είχε μπει το βλήμα μέσα στον κάλυκα, του κατέβηκε η φαεινή ιδέα λοιπόν να την χτυπήσει από πίσω με σφυρί για να βγει. Το μπαμ ακούστηκε σε όλη την γειτονιά και ευτυχώς το μόνο που έμεινε ήταν ένα σημάδι στον τοίχο του δωματίου του
τωρα μαζευει σιγα σιγα και το αεροπλανο
Πλάκα πλάκα μου το είχε κάνει δώρο φίλος ο οποίος έπεσε πάνω στην απόσυρση των Phantom και σπίτι του έχει τον μισό πίνακα οργάνων
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Φίλος είχε σφαίρα 7,62 για κολιέ και είχε μπει το βλήμα μέσα στον κάλυκα, του κατέβηκε η φαεινή ιδέα λοιπόν να την χτυπήσει από πίσω με σφυρί για να βγει. Το μπαμ ακούστηκε σε όλη την γειτονιά και ευτυχώς το μόνο που έμεινε ήταν ένα σημάδι στον τοίχο του δωματίου τουΔε νομίζω να 'παίζει' το σενάριο εκπυρσοκρότησης αν χτυπήσεις με σφυρί τη σφαίρα. Πρέπει αν μπει η βελόνα του επικρουστήρα στο καψύλιο.
Εκτός αν προκλήθηκε σπινθήρας αλλά και πάλι τότε δεν θα ΄φευγε το βλήμα να πάει βόλτα...
Προσωπικά είχα μόνο το βλήμα.
-
Φίλος είχε σφαίρα 7,62 για κολιέ και είχε μπει το βλήμα μέσα στον κάλυκα, του κατέβηκε η φαεινή ιδέα λοιπόν να την χτυπήσει από πίσω με σφυρί για να βγει. Το μπαμ ακούστηκε σε όλη την γειτονιά και ευτυχώς το μόνο που έμεινε ήταν ένα σημάδι στον τοίχο του δωματίου του
Δε νομίζω να 'παίζει' το σενάριο εκπυρσοκρότησης αν χτυπήσεις με σφυρί τη σφαίρα. Πρέπει αν μπει η βελόνα του επικρουστήρα στο καψύλιο.
Εκτός αν προκλήθηκε σπινθήρας αλλά και πάλι τότε δεν θα ΄φευγε το βλήμα να πάει βόλτα...
Αν πετύχει το σφυρί με την κατάλληλη γωνία μια χαρά γίνεται.
-
Δε νομίζω να 'παίζει' το σενάριο εκπυρσοκρότησης αν χτυπήσεις με σφυρί τη σφαίρα. Πρέπει αν μπει η βελόνα του επικρουστήρα στο καψύλιο.
Aν κτυπήσει η γωνία του σφυριού το καψίλι είναι πολύ πιθανό να γίνει ότι έγινε. (δηλαδή η άκρη του σφυριού έπαιξε το ρόλο του επικρουστήρα)
Μην νομίζεις ότι είναι τίποτα χωμένο το καψύλι. Στις βολίδες τυφεκίου είναι «πρόσωπο» με το σώμα της βολίδας και εύκολο να το κτυπήσεις με κάτι μυτερό.Όταν υπηρετούσα ένας ντόπιος στρατιώτης λίγο ψιλογκάου είχε βρεί άθικτο μηχανισμό από εκπαιδευτική χειροβομβίδα που είχε παραπέσει από βολές.
Όχι κάτι το τρομακτικό, ένα μικρό τσάφ κάνει όταν σκάσει.
Τον πήρε λοιπόν μαζί του στη σκοπιά και κάτι πήγε να κάνει κτυπώντας τον με μία πέτρα.
Αποτέλεσμα ήταν να χάσει 1 δάκτυλο από το μπάμ.Προσωπικά είχα μαζέψει διάφορες «μαμακίες» όταν υπηρετούσα, μέχρι και σώμα από εκπαιδευτικό βλήμα όλμου τον 80mm είχα βρεί αλλά είχα το μυαλό και όλα ήταν μεταχειρισμένα, δηλαδή ακίνδυνα.
Κάποια στιγμή τα ξεφορτώθηκα με συνοπτικές διαδικασίες... -
βρηκα ενα ζευγαρι τετοια , θυμαμαι οτι τα επαιζα παιδι, αλλα ειχα ξεχασει οτι υπηρχαν
http://www.ebay.co.uk/itm/SOVIET-RUSSIA ... 1224074845
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
βρηκα ενα ζευγαρι τετοια , θυμαμαι οτι τα επαιζα παιδι, αλλα ειχα ξεχασει οτι υπηρχανhttp://www.ebay.co.uk/itm/SOVIET-RUSSIA ... 1224074845
Πρέπει να έχω τα ίδια, αγορασμένα από ρωσοπόντιο σε παζάρι
Για να παρακολουθείς την γειτόνισσα είναι μια χαρά
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
βρηκα ενα ζευγαρι τετοια , θυμαμαι οτι τα επαιζα παιδι, αλλα ειχα ξεχασει οτι υπηρχαν
http://www.ebay.co.uk/itm/SOVIET-RUSSIA ... 1224074845
Πρέπει να έχω τα ίδια, αγορασμένα από ρωσοπόντιο σε παζάρι
Για να παρακολουθείς την γειτόνισσα είναι μια χαρά
Γιατι, τι νομιζεις οτι εκανε ο αλλος?
-
ναι για μενα μονο εκει θα μπορουσαν να χρησιμευσουν πλεον
ισως αν θυμομουν οτι τις ειχα οταν ημουν φανταρος να χρησιμευαν και σε συγκεκριμενη σκοπια οπου προσεχαμε για πυρκαγιες και μας εδιναν διοπτρες , αλλα ηταν σπασμενες και τελικα διακοσμητικες (τι εκπληξη! )
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Το 20άρι που έχεις είναι κινητικής ή χημικής ενεργείας; Γιατί το AP είναι κινητικής. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να υπάρχει εκπαιδευτικός χρωματισμός σε μη εκρηκτική κεφαλή.
Πάντως ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή με τα πυρ/κα!!! Ακόμα και φυσίγγια πιστολίου γίνονται ασταθή μετά από μερικά χρόνια. Έχει τύχει να σκάσει φυσίγγιο 0,45 σε βιβλιοθήκη συναδέλφου. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Μη στα λέω, τα ξέρεις πολύ καλά φαντάζομαι.
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)