-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βγάζεις και μπουρμπουλήθρες όταν ξυπνάς;Πάντως είσαι ον-τοπικ, με αυτά που λες σίγουρα είσαι εκπρόσωπος τύπου του στρατου.
Κούρσες εξοπλισμών με σταρ τον ψορσαιρ, αυτά είναι
εκπροσωπω αυστηρως εμενα...
απο εκει και περα κουβεντα κανουμε... και η κουρσα εξοπλισμων ειναι βλακωδης... παν μετρον αριστον -
Είναι βλακώδης διότι δεν δυνάμεθα να την ακολουθήσομε...
-
Ρε ψορσαιρ, μέρα που 'ναι... Make love, not war!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρε ψορσαιρ, μέρα που 'ναι... Make love, not war!Κόντευα να το ξεχάσω, σήμερα γιορτάζει ο άγιος Βαλεdrντίνος.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Επισης επειδη υποννοησες εμμεσως πλην σαφως οτι οι εξοπλισμοι ειναι οικονομικη αιμοραγια... Ναι μπορει εν μερει να ειναι μιας και δεν παραγωγικοι.... αλλα κανεις ποτε στην ιστορια δεν αμφισβητησε την αξια ενος αξιομαχου στρατου. Και στην τελικη τι στοιχιζει παραπανω? Εμπλοκη σε πολεμο και χαμενο εδαφος, ή η δυνατοτητα να παρεχεις ασφαλεια για να μπορεις να ευημερισεις και οικονομικα?
ψορσαιρ δεν πειράζει ρε, θα τα κόψουμε τα φράγκα από τους εξοπλισμούς για να τα δώσουμε στην δημόσια υγεία με τη μαύρη τρύπα να αγγίζει την τρύπα του όζοντος στις δόξες του και στην παιδεία ώστε να μπορούν να τα σπάνε τα παιδιά με την ησυχία τους κάθε 17Νοε και 6Δεκ.
αν πάλι δεν θες να τα δίνουμε εκεί γιατί -οοουυυ χαραμοφάηδες στρατιωτικοί τι ξέρετε εσείς, εγώ τα ξέρω όλα με 12 μήνες θητεία- τότε να τα δώσουμε στα δημόσια έργα.
άλλωστε δεν τα θέλουμε ρε αδερφέ, ζούμε σε ήσυχη γειτονιά. Και να γίνει κάτι έχω κρατημένη θέση για Παρίσι.
Πάντως ένα είναι σίγουρο, η άμυνα της χώρας δεν είναι στα χέρια των ένστολων. Να ναι καλά οι πολιτικοί
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aλοιμονο. Ολοι το λενε αυτο. Και ο Μπαμπης ο Σουγιας και ο Πετρος ο Πετρας και ο Κωτσος ο Λεπιδας. Δεν υπαρχει τραγικοτερο πραγμα που η αμυνα της χωρας εχει αφεθει στους στρατιωτικουςΛυπαμαι, ειλικρινα λυπαμαι που θα χρειαστει να γραψω πραγματα τα οποια ειναι στοιχειωδη. Ξεκιναμε απο το βασικό: Η δουλεια των στρατιωτικών ξεκιναει και τελειωνει στη διενεργεια των επιχειρησεων. ΑΥΤΟ. Και τίποτα αλλο. Ολα τα αλλα ειναι πολιτικες αποφασεις. Τι ειδους διπλωματία θα επιλεξουμε, τι ειδους σταση απεναντι στον υποτιθεμενο αντιπαλο/εχθρο, τι επιπεδο εξοπλισμων θα εχουμε, τι ετοιμοτητας στρατό. Πολιτικες αποφασεις ειναι αυτά. ΟΛΑ. Οι στρατιωτικοι επ'αυτων θα πρεπει να απαγορευεται να εκφερουν γνωμη, παρα μονο για να πουνε ότι μια πορεια που εχουμε παρει ειναι ανεφικτη (πχ αν καποιος αποφασισει να καταλαβουμε δια των οπλων τη φιλη και συμμαχο Τουρκια μεχρι το Ερζουρουμ) ή για να διαλεξουν τι ειδους εξοπλισμοι χρειαζονται ΕΦΟΣΟΝ εχει αποφασιστει οτι χρειαζονται.
Το προβλημα λοιπον ειναι καθαρα πολιτικο σε επιπεδο διπλωματίας, ΚΑΜΙΑ κυβερνηση δεν καταφερε να θωρακισει τη χωρα σε επιπεδο διπλωματίας ωστε να καταστουν περιττοι οι εξοπλισμοι, με κυριοτερο λογο το οτι μπηκαμε στο παιχνιδι αυτό, με αποτελεσμα να ειμαστε μια καλη αγορα για τους εμπορους οπλικων συστηματων. Ετσι οι 'συμμαχοι' μας δε μας βοηθανε διπλωματικά γιατί θα χασουν τις πωλησεις οπλων. Δηλαδη οχι μονο η στρατιωτικη ισχυς δεν ενισχυει τη διπλωματικη μας θεση, αντιθετα την αποδυναμωνει γιατι οσοι θα μπορουσαν να δωσουν λυση, εχουν πλεον εννομο συμφερον να διαιωνιζεται η διαμαχη. Ειμαστε σε φαυλο κυκλο οπου η κουρσα εξοπλισμων υπονομευει την οικονομια η οποια για να βγει απο το αδιεξοδο προσφευγει σε βοηθεια με ανταλλαγμα μεγαλυτερη εμπλοκη στους εξοπλισμους κ.ο.κ.[/quote]
Γειά σου Γκρεο!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Aλοιμονο. Ολοι το λενε αυτο. Και ο Μπαμπης ο Σουγιας και ο Πετρος ο Πετρας και ο Κωτσος ο Λεπιδας. Δεν υπαρχει τραγικοτερο πραγμα που η αμυνα της χωρας εχει αφεθει στους στρατιωτικους
Λυπαμαι, ειλικρινα λυπαμαι που θα χρειαστει να γραψω πραγματα τα οποια ειναι στοιχειωδη. Ξεκιναμε απο το βασικό: Η δουλεια των στρατιωτικών ξεκιναει και τελειωνει στη διενεργεια των επιχειρησεων. ΑΥΤΟ. Και τίποτα αλλο. Ολα τα αλλα ειναι πολιτικες αποφασεις. Τι ειδους διπλωματία θα επιλεξουμε, τι ειδους σταση απεναντι στον υποτιθεμενο αντιπαλο/εχθρο, τι επιπεδο εξοπλισμων θα εχουμε, τι ετοιμοτητας στρατό. Πολιτικες αποφασεις ειναι αυτά. ΟΛΑ. Οι στρατιωτικοι επ'αυτων θα πρεπει να απαγορευεται να εκφερουν γνωμη, παρα μονο για να πουνε ότι μια πορεια που εχουμε παρει ειναι ανεφικτη (πχ αν καποιος αποφασισει να καταλαβουμε δια των οπλων τη φιλη και συμμαχο Τουρκια μεχρι το Ερζουρουμ) ή για να διαλεξουν τι ειδους εξοπλισμοι χρειαζονται ΕΦΟΣΟΝ εχει αποφασιστει οτι χρειαζονται.
Λυπάμαι κι εγώ, αλλά δεν θα συμφωνήσω. Το ΥΕΘΑ απαρτίζεται από μόλις 3 διευθύνσεις, εκ των οποίων η μία (ΓΔΑΕΕ) έχει σαφή προσανατολισμό (υλοποίηση των αμυντικών προμηθειών) και οι άλλες δύο (ΓΕΟΣΥ και ΓΔΠΕΑΔΣ) έχουν μάλλον πολιτικό χαρακτήρα, συνεργάζονται δε με τον Α/ΓΕΕΘΑ για την υλοποίηση του έργου τους. Το μεγαλύτερο και πιο δραστήριο μέρος του ΥΕΘΑ, απαρτίζεται από τα τέσσερα Γενικά Επιτελεία, που στελεχώνονται σχεδόν αποκλειστικά από στρατιωτικούς. Τόσο ο αμυντικός σχεδιασμός όσο και η αμυντική πολιτική, διαμορφώνεται στα ΓΕ και προωθείται προς έγκριση από την πολιτική ηγεσία. Δεν μπορούν δυο υπουργοί και 10-15 παρατρεχάμενοι, που αλλάζουν κάθε 2-3 χρόνια, να βγάλουν εις πέρας όλο αυτό το έργο. Πολλές από τις αποφάσεις του ΥΕΘΑ αλλά και του ΚΥΣΕΑ, των αμυντικών προμηθειών συμπεριλαμβομένων, απαιτούν προηγούμενη εκτενή προεργασία από διαμόρφωση ανάλογης εισήγησης από τα ΓΕ. Τώρα, αν οι τεχνικοοικονομικές εισηγήσεις των ΓΕ δεν εισακούγονται και οι τελικές αποφάσεις έχουν αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα ή/και αφορμή (π.χ. 'ΟΚ, καλά τα F-16 αλλά θα πάρουμε και Μ-2000 γιατί ο Σιδερένιος θέλει να τα έχει καλά με το Μιττεράν' ή 'Βρείτε πώς θα ανοίξουμε ακόμα 70 στρατόπεδα στην Πελοπόννησο.'), είναι άλλο θέμα
Υ.Γ. Μην γράψει κανείς τίποτα αντίθετο, είμαι κάθετος.....
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Aλοιμονο. Ολοι το λενε αυτο. Και ο Μπαμπης ο Σουγιας και ο Πετρος ο Πετρας και ο Κωτσος ο Λεπιδας. Δεν υπαρχει τραγικοτερο πραγμα που η αμυνα της χωρας εχει αφεθει στους στρατιωτικους
Λυπαμαι, ειλικρινα λυπαμαι που θα χρειαστει να γραψω πραγματα τα οποια ειναι στοιχειωδη. Ξεκιναμε απο το βασικό: Η δουλεια των στρατιωτικών ξεκιναει και τελειωνει στη διενεργεια των επιχειρησεων. ΑΥΤΟ. Και τίποτα αλλο. Ολα τα αλλα ειναι πολιτικες αποφασεις. Τι ειδους διπλωματία θα επιλεξουμε, τι ειδους σταση απεναντι στον υποτιθεμενο αντιπαλο/εχθρο, τι επιπεδο εξοπλισμων θα εχουμε, τι ετοιμοτητας στρατό. Πολιτικες αποφασεις ειναι αυτά. ΟΛΑ. Οι στρατιωτικοι επ'αυτων θα πρεπει να απαγορευεται να εκφερουν γνωμη, παρα μονο για να πουνε ότι μια πορεια που εχουμε παρει ειναι ανεφικτη (πχ αν καποιος αποφασισει να καταλαβουμε δια των οπλων τη φιλη και συμμαχο Τουρκια μεχρι το Ερζουρουμ) ή για να διαλεξουν τι ειδους εξοπλισμοι χρειαζονται ΕΦΟΣΟΝ εχει αποφασιστει οτι χρειαζονται.
Λυπάμαι κι εγώ, αλλά δεν θα συμφωνήσω. Το ΥΕΘΑ απαρτίζεται από μόλις 3 διευθύνσεις, εκ των οποίων η μία (ΓΔΑΕΕ) έχει σαφή προσανατολισμό (υλοποίηση των αμυντικών προμηθειών) και οι άλλες δύο (ΓΕΟΣΥ και ΓΔΠΕΑΔΣ) έχουν μάλλον πολιτικό χαρακτήρα, συνεργάζονται δε με τον Α/ΓΕΕΘΑ για την υλοποίηση του έργου τους. Το μεγαλύτερο και πιο δραστήριο μέρος του ΥΕΘΑ, απαρτίζεται από τα τέσσερα Γενικά Επιτελεία, που στελεχώνονται σχεδόν αποκλειστικά από στρατιωτικούς. Τόσο ο αμυντικός σχεδιασμός όσο και η αμυντική πολιτική, διαμορφώνεται στα ΓΕ και προωθείται προς έγκριση από την πολιτική ηγεσία. Δεν μπορούν δυο υπουργοί και 10-15 παρατρεχάμενοι, που αλλάζουν κάθε 2-3 χρόνια, να βγάλουν εις πέρας όλο αυτό το έργο. Πολλές από τις αποφάσεις του ΥΕΘΑ αλλά και του ΚΥΣΕΑ, των αμυντικών προμηθειών συμπεριλαμβομένων, απαιτούν προηγούμενη εκτενή προεργασία από διαμόρφωση ανάλογης εισήγησης από τα ΓΕ. Τώρα, αν οι τεχνικοοικονομικές εισηγήσεις των ΓΕ δεν εισακούγονται και οι τελικές αποφάσεις έχουν αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα ή/και αφορμή (π.χ. 'ΟΚ, καλά τα F-16 αλλά θα πάρουμε και Μ-2000 γιατί ο Σιδερένιος θέλει να τα έχει καλά με το Μιττεράν' ή 'Βρείτε πώς θα ανοίξουμε ακόμα 70 στρατόπεδα στην Πελοπόννησο.'), είναι άλλο θέμα
Υ.Γ. Μην γράψει κανείς τίποτα αντίθετο, είμαι κάθετος.....
Συνάδελφε καλά τα λες. Δυστυχώς όμως παίζει πολύ αυτό το τελευταίο περί καλών σχέσεων. Ήμουν στην αξιολόγηση των νέων αρμάτων στην Ι.Π.Β.Α.Λ. και ενώ το T90-93 ήταν σαφώς εντυπωσιακότερο (έριξε και τον αντιαρματικό πύραυλο από τα 8 χιλιόμετρα - χρειάστηκε να βγει εκτός διαδρομής για να το επιχειρήσει), προκρίναμε τελικά το Leo 2. Μεγάλο μέρος της απόφασης είχε να κάνει με την συμβατότητα με τα τωρινά πυρομαχικά (αν και το πυροβόλο 120 χιλιοστών παίρνει άλλου διαμετρήματος βλήματος, παρόλα ταύτα είναι ιδίου τύπου με αυτά των 105 χιλιοστών των Leo 1 / MOLF / M60 A3 και άρα δεν χρειάζεται επανεκπαίδευση) και την συμβατότητα με τις τωρινές δομές (πχ τα Ρωσικά έχουν διαφορετικά συστήματα ανεφοδιασμού και εντελώς διαφορετικά ηλεκτρονικά και φυσικά μηχανικά μέρη). Όμως δεν θέλαμε να δυσαρεστήσουμε περισσότερο τους συμμάχους μας μετά την αγορά των S300.
-
Ναι φιλε σταμπ αλλα εγω δεν εγραψα αυτα που εβαλες παραθεση αλλά ο φιλτατος Γρεο .Που συμφωνω βεβαια. Εν ολίγης η ουσία ειναι αυτο που εγραψες τελευταία .Οπότε ουσιαστικά η επιλογή ειναι των πολιτικών .Σε εθνικα θεματα ειδικα δεν το συζητω και ειμαι καθετος!
Ασε που η στρατιωτικη ηγεσία φτανει σε σημείο πολεμου ως ωφειλει ολα τα εμπλεκομενα επιτελεια με την αναλογη επανδρωση σε εμψυχο και αψυχο υλικο και ερχεται η πολιτικανζα παντα να πει ,,,,οοοοοοοοοχι τι πατε να κανετε .
Για να αγορασουμε ,,,,,,,,,μα τα ρωσικα ειναι και καλυτερα και φθηνοτερα ,,,,,,,,,σκαστε και κολυμπιστε! -
@ REALZEUS, για ποιον διαγωνισμό αναφέρεσαι; Σε αυτόν που ήξερα εγώ(1998) συμμετείχαν μόνο τα Τ84(Ουκρανία) κ Τ80UE (Ρωσία). Όχι Τ90(που είναι και παλαιότερη σχεδίαση). Μάλιστα χρησιμοποίησαν εκπαιδευτικά βλήματα. Το Janes αναφέρει ότι η επάνδρωση ήταν από ελληνικά πληρώματα, το επιβεβαιώνεις εσύ;
Εγώ έχω αυτή τη βαθμολογία
Leopard 2A5, 78.65%; M1A2 Abrams, 72.21%; Leclerc, 72.03%; and Challenger 2E, 69.19%. Next was the T-84 and last the T-80UE. -
Ο αρχικός διαγωνισμός έγινε το 1998 αλλά έκτοτε γίναν διάφορες επαναξιολογήσεις. Η συγκεκριμένη ήταν το 2001. Πρώτα έγινε επίδειξη με πληρώματα των εργοστασίων παραγωγής, ενώ η κανονική αξιολόγηση έγινε από Ελληνικά πληρώματα. Μάλιστα στο Ρωσικό σπάσαμε τον κινητήρα...
-
Με την ποιότητα των υλικών και κατασκευής που έχουν οι Ρώσοι δεν μου κάνει καμία εντύπωση!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Με την ποιότητα των υλικών και κατασκευής που έχουν οι Ρώσοι δεν μου κάνει καμία εντύπωση!!!Το Τ80 έβγαινε με στροβιλοκινητήρα. Μάλλον θα είχε ειδική διαδικασία λειτουργίας. Οι Κύπριοι πάντως τόσα χρόνια δεν έχουν παραπονεθεί...
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ναι φιλε σταμπ αλλα εγω δεν εγραψα αυτα που εβαλες παραθεση αλλά ο φιλτατος Γρεο .Που συμφωνω βεβαια. Εν ολίγης η ουσία ειναι αυτο που εγραψες τελευταία .Οπότε ουσιαστικά η επιλογή ειναι των πολιτικών .Σε εθνικα θεματα ειδικα δεν το συζητω και ειμαι καθετος!
Ασε που η στρατιωτικη ηγεσία φτανει σε σημείο πολεμου ως ωφειλει ολα τα εμπλεκομενα επιτελεια με την αναλογη επανδρωση σε εμψυχο και αψυχο υλικο και ερχεται η πολιτικανζα παντα να πει ,,,,οοοοοοοοοχι τι πατε να κανετε .
Για να αγορασουμε ,,,,,,,,,μα τα ρωσικα ειναι και καλυτερα και φθηνοτερα ,,,,,,,,,σκαστε και κολυμπιστε!Σχώραμ' αλλά μάλλον το quote δεν έγινε σωστά και το κείμενο φαινόταν σαν δικό σου. Anyway...
-
Επιτέλους τέλος στους Βρυκόλακες..
*Aπορρίφθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΔΑΣΠ/ΓΕΣ) η πρόταση των ΕΛΒΟ-Reinmetall AG για την προμήθεια 422 μεταχειρισμένων γερμανικών ΤΟΜΑ Μarder-1A3 με το επίσημο αιτιολογικό ότι «Δεν υπάρχει εντολή προμηθείας για ΤΟΜΑ πλην αυτής των BMP-3HEL». *
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139Ούτε ένα ευρώ από τα offset δεν θα πάει σε ιδιώτη.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Με την ποιότητα των υλικών και κατασκευής που έχουν οι Ρώσοι δεν μου κάνει καμία εντύπωση!!!Από τα πιο ανθεκτικά άρματα. Όλα παρουσιάσαν δυσλειτουργίες πάντως καθώς τα σκίσαμε! Πάντως οι V12 των M σειράς να δεις πως τα φτύνανε... για να μη μιλήσω για τα σωληνάκια πετρελαίου των Leo 1 (τα αλλάζαμε κάθε βδομάδα... ).
Famas:
-
Περιμένω εντυπώσεις από το γαλλικό μπουρδέλο που λέγεται Leclerc
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Επιτέλους τέλος στους Βρυκόλακες..
*Aπορρίφθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΔΑΣΠ/ΓΕΣ) η πρόταση των ΕΛΒΟ-Reinmetall AG για την προμήθεια 422 μεταχειρισμένων γερμανικών ΤΟΜΑ Μarder-1A3 με το επίσημο αιτιολογικό ότι «Δεν υπάρχει εντολή προμηθείας για ΤΟΜΑ πλην αυτής των BMP-3HEL». *
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139Ούτε ένα ευρώ από τα offset δεν θα πάει σε ιδιώτη.
H πλέον απαράδεκτη από κάθε άποψη αγορά εξοπλιστικού υλικού εδώ και 30 χρόνια. ΞΕΦΤΙΛΑ. από αυτή και μόνο την αγορά καταλαβαίνει κανείς τι γκιαούρηδες είμαστε.......
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με την ποιότητα των υλικών και κατασκευής που έχουν οι Ρώσοι δεν μου κάνει καμία εντύπωση!!!
Από τα πιο ανθεκτικά άρματα. Όλα παρουσιάσαν δυσλειτουργίες πάντως καθώς τα σκίσαμε! Πάντως οι V12 των M σειράς να δεις πως τα φτύνανε... για να μη μιλήσω για τα σωληνάκια πετρελαίου των Leo 1 (τα αλλάζαμε κάθε βδομάδα... ).
Μα μιλάμε για παλαιό υλικό...Θυμάσαι πόσο άντεξε κάποιος κινητήρας που ήρθε από ανακατασκευή; Νομίζω εκεί μπορείς να δεις την σύγκριση.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Περιμένω εντυπώσεις από το γαλλικό μπουρδέλο που λέγεται LeclercΙσοπεδωτικό ελέω υδροπνευματικής αλλά αν χαλάσει ή βληθεί... κλάφτα. Επίσης πάσχει σε θώρακα και ο κινητήρας είναι περίεργος και πολύπλοκος (8κύλινδος με ενσωματωμένη τουρμπίνα αερίου που λειτουργεί ως στροβιλοσυμπιεστής και γεννήτρια). Κορυφαία ηλεκτρονικά, σκεπευτικά και σχέση ισχύος/βάρους αν και κάπως αποκομμένο στους ελιγμούς. Όλα τα λεφτά το εσωτερικό κουζινάκι!
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)