-
Mήπως απλά η τετρακίνηση και το esp δούλευε υπερωρίες;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
edit:[/b] Πάντως, οι ομίχλης μπορεί να αποβούν χρήσιμοι σε θεοσκότεινο κλειστό στροφιλίκι, για να βλέπεις τα όρια του δρόμου στη στροφή. Αλλά μόνο όταν δεν έρχεται κανείς από απέναντι. Και βέβαια, η χρήση των πίσω είναι μεγάλη ηλιθιότητα αν δεν έχει όντως ομίχλη, ή δεν βρέχει τόσο που να μη βλέπεις στα 10 μέτρα.
Σωστό αυτό αλλά ανάθεμα αν αξιοποιούνται σωστά έστω και το 1% από τα εγκατεστημένα προβολάκια. Όχι μόνο τα ανάβουν όταν δεν πρέπει * αλλά και δεν τα ανάβουν όταν πρέπει. Γενικώς δεν ξέρουμε να οδηγούμε σε συνθήκες ομίχλης, ούτε καν στο βορρά. Στις 28/10 επιστρέφοντας από το τριήμερο έπεσα σε απίστευτη ομίχλη. Κατέβηκα τα Πιέρια από σφιχτό δασικό δρόμο χωρίς καθόλου οριζόντια ή κάθετη σήμανση (με αυτοκίνητο που είχε μόνο πίσω φώτα ομίχλης) με το κεφάλι έξω από το παράθυρο και 15Km/h. Ύστερα, το κομμάτι Πολύμυλος-Βέροια ήταν ακόμα πιο τρομακτικό αφού πήγαινα με 60 δεξιά με αλάρμ και τα ζώα να προσπερνάνε με 100+...
- 'αγαπημένο' μου είδος ζώων αυτοί που τα ανάβουν αντί για φώτα διασταύρωσης, είτε με τις ψείρες, είτε χωρίς καθόλου κύρια φώτα! Ένα βράδυ στην Όλγας με τη μηχανή παραλίγο να αλλάξω λωρίδα πάνω σε έναν τέτοιο με μαύρη BMW, χωρίς κανονικά φώτα, μόνο με μπλε λαμπάκια στους προβολείς ομίχλης! Στον καθρέφτη δεν φάνηκε τίποτα -εντελώς stealth, και μόνο γυρίζοντας το κεφάλι τον έπιασα με την άκρη του ματιού...*
Άσχετο: είσαι ο lemanis@ntua.*;
Πέτρο έχεις πετύχει το μαύρο θηριώδες χάμερ, με ξένον στα ομίχλης; Εγώ τυφλώθηκα προσωρινά για κανένα 10λεπτο. Έκανα δεξιά και περίμενα μέχρι να μπορέσω να οδηγήσω.
Ω, ναι! Και στο ύψος που βρίσκονται είναι απλώς τραγικά...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όσα αυτόματα έχω οδηγήσει κατεβάζουν απο μόνα τους ταχύτητα στην κατηφόρα.Μερικά αυτόματα κιβώτια κοιτάνε αν ανεβαίνουν οι στροφές του κινητήρα χωρίς να πατάς το γκάζι και κρατάνε τη ταχύτητα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτό δεν φτάνει όταν κατεβαίνεις βουνά, χρειάζεται ο οδηγός να πατήσει τα κουμπάκια πίσω από το τιμόνι για να μη βγάζουν καπνούς τα φρένα.
Αυτοί που δεν ακουμπάνε το μοχλό των ταχυτήτων στα αυτόματα κιβώτια είναι αυτοί που παραπονιούνται για τη 'κακή' λειτουργία τους (κλασσικό παράδειγμα: 'ανεβάζουν ταχύτητα στη στροφή'). Τελικά έχουν δίκιο οι Αμερικάνοι που επιμένουν και ζητάνε χειροκίνητο κιβώτιο στη νέα BMW γιατί μόνο αυτοί που οδηγούν χειροκίνητο κιβώτιο ξέρουν να οδηγούν.
-
Λεωνίδα +1
με το χόντα ένας λόγος που 'έφυγε' το σαζμάν ήταν οι συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων
Στην Corolla που έχουμε αυτόματη κι αυτή όταν το έπαιρνα εγώ ειδικά στο βουνό ανάβαση-κατάβαση όλο kick-down ήμουν. Δεν περιμένω από κανένα αυτόματο να μου αναδείξει πώς θα οδηγήσω και αν αυτό νομίζουν οι οδηγοί τους κάνουν λάθος. Μερικές εξαιρέσεις είναι τα καινούρια κορυφαία αυτόματα σειριακά όπως το CVT. Γενικώς όμως παντού χρειάζεται να μπει το ανθρώπινο χεράκι, ή μάλλον το ποδαράκι -
Ζωο απ τα λιγα ο τυπος που σε κεντρικο ζαχαροπλαστειο της Μεταμορφωσης (Στεργιου) εκλεισε τον δρομο αφηνοντας την τζιπαρα μες στη μεση του δρομου για να παει να ψονισει μελομακαρονα και κουραμπιεδες σαν τον ιδιο. Αστοδιαολο αμορφωτε γυπα. Και μου κανει μια κυριουλα 'Θα κανεις λιγο στην ακρη να περασω να παρακαρω πισω απ τον αλλο;' και της λεω ευχαριστως να εκανα αλλα ειμαι κλεισμενος απο παντου γιατι ι κυριος το παρατησε κι εφυγε. 'Δεν το πιστευω' λεει κι εκεινη τη στιγμη εμφανιζεται ο τυπος με 5 σακουλες μπακλαβα σαν εκεινον και λεει 'σε μενα μιλατε;' με υφος και καλα 'ειπες κατι;'.Ε εκει καταλαβα οτι δεν αξιζει να χαλασω τη διαθεση μου την ωραια για τις μλκιες του καθε μαλακα ανευθυνου τρομπα κερατα της κοινωνιας μου.Μετα βεβαια με κοιταζε μεσα απ την τζιπαρα του οπως τον κοιταζα ( ) περιμενοντας να κανει την κινηση να βγει να μου μιλησει για να βγω κι εγω η ντουλαπα και να ξαναμπει μεσα. Κοπρε (οχι εσυ σκυλε.. ) οπου και να σαι σου ευχομαι το 2008 να παρεις κορεατικο... Αστα διαλα..
-
α καλά εκεί γίνεται πάντα πανικός
-
Ναι μονο που σ αυτον τον πανικο που γινεται καθημερινα προσθεσε τον επιπλεον πανικο της σημερινης ημερας και τον πανικο που προκληθηκε απ την ανευθυνοτητα του μαλακα.
-
Πολύ για το πέος μια κοπελιά με Polo στην Σουλίου
στα Μελίσια!! Την ώρα που έκανα όπισθεν με το φορτηγό
για να μπω στην παραλαβή του Σκλαβενίτη, είχα κλείσει αναγκαστικά το δρόμο βάζοντας κάθετα το φορτηγό για να μπω με την όπισθεν όπως κάνουν όλα τα φορτηγά εκεί, εκείνη θεώρησε έξυπνο να περάσει τον μπροστινό της που είχε σταματήσει ο άνθρωπος για να κάνω τη μανούβρα και να μπει στο πάρκινγ του μαγαζιού! Με το που κάνω πίσω, τη βλέπω ξαφνικά τον καθρέπτη μου να περνάει να φόρα πίσω μου!! Στο τσακ κοκαλώνω για να μη την πάρω με τον κοτσαδόρο μου!!Όταν φτάνω ακριβώς πίσω της, βγαίνω όλος έξω από το τζάμι και αρχίζω να της φωνάζω.... με άκουσε όλο το πάρκινγ αλλά εκείνη δεν έκανε τίποτα (είχε κι ανοιχτό το τζάμι)!! ΡΕ φούστη μου, έπρεπε να την εμβόλιζα τελικά την κ@#$^α!!! Ποιος θα έφταιγε μετά όμως;;
-
εσυ μιας και με οπισθεν δεν εχεις ποτε προταιροετητα
βασικα βλακεια της μεν αλλα δεν νομιζω να ειχε την υποχρεωση να σε αφησει να περασεις -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σήμερα κατεβαίνοντας από το Καϊμακτσαλάν είμασταν πίσω από ένα ML350. Μετά από λίγο βάλαμε τον αέρα στην ανακύκλωση γιατί μύριζαν τα φρένα του Μερσεντές. Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση συνεχίστηκε και άρχισαν να βγαίνουν σύννεφα καπνού από τα μπροστινά φρένα. Τους κάναμε σήμα με τα φώτα και περνώντας τους έδειξα τους καπνούς.
Σταμάτησαν για να ελέγξουν το 'πρόβλημα'Πότε θα καταλάβουν ότι ο μοχλός των ταχυτήτων έχει και άλλες θέσεις εκτός από το D(rive)?
Αυτό δεν πάει στα ζώα.
Μάλλον πρέπει να ανοίξει ένα τόπικ 'Ασχετοι'Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Πλάκα είχε σήμερα το απόγευμα ο τύπος με το παπάκι που θεώρησε ότι το στοπ θα τον καθυστερούσε και δε σταμάτησε, αλλά όταν του κορνάρισα τη στιγμή που πέρασα οριακά πίσω του σταμάτησε να μου ζητήσει τα ρέστα, καθυστερώντας πολύ περισσότερο.
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
βασικα βλακεια της μεν αλλα δεν νομιζω να ειχε την υποχρεωση να σε αφησει να περασειςΈλα ντε γιατί να τον αφήσει τον λεχρίτη (ο οποίος συμπτωματικά εκείνη τη στιγμή εργαζόταν) για να την καθυστερήσει από τα ψώνια της;
Ορισμένες φορές το ουσιαστικό πρέπει να υπερισχύει του τυπικού. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Στην κοπελίτσα με το Γράντε Πούντο που μου είχε κολλήσει στον προφυλακτήρα χωρίς λόγο, στο ποτάμι με 100+, έχω να πω το εξής:
Μωρή @$#$#^%%, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θα φρενάρεις καλύτερα από εμένα αν χρειαστεί?Εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα φρενάρει;
Έλα ντε...
Πάντως πρέπει όλοι να βρεθούμε κάποια στιγμή συνεπιβάτες σε δίκυκλο για να καταλάβουμε 1-2 πράγματα. Όπως τι ωραίο συναίσθημα που είναι να αλλάζεις λωρίδα τελευταία στιγμή έχοντας βγάλει το φλας αλλά χωρίς να κοιτάξουμε...
Χτες στη Βασ. Σοφίας όταν η δεσποινίς με το χρυσαφί Yaris έκανε πως αλλάζει λωρίδα δεν πρόλαβα να φτάσω ούτε στο δημοτικό (από τη γνωστή ανασκόπηση ζωής που κάνεις λίγο πριν πεθάνεις)...Α μπράβο ρε φίλε, στα λόγια μου έρχεσαι.
Εγώ εχω προσφερθεί να πάρω για μια βόλτα με τη μηχανή όποιον θέλει να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πόσες φορές τη μέρα παίζουμε το κεφάλι μας από τους κάφρους.Στο θέμα μας... Αποφεύγετε, όσο γινεται, να ταξιδεύετε αυτές τις μέρες, βγαίνει εκτός των τειχών κάθε πικραμένος αγάμητος κερατάς...
Σε ένα ταξίδι από Ζαχάρω-Αθήνα μέσω Μεγαλόπολης, μου πετάχτηκαν 4 (ολογραφως ΤΕΣΣΕΡΙΣ!!!!) φορές φάτσα-κάρτα κάνοντας πραγματικά χαροντική προσπέραση!
Μετά τον 4ο, υποσχέθηκα στον εαυτό μου οτι τον 5ο δε θα τον άφηνα έτσι... Αμέσως επιτόπου και από πίσω του μέχρι να σταματήσει και ας γύρναγα εκεί που ξεκίνησα, στ' @@ μου!
Επιστρέψαμε σπίτι μας και αυτή τη φορά. -
Εσύ, μ@λ@κ@ με μαύρο Audi ΤΤ στον Περιφερειακό Θεσ/νίκης, 24/12 περί τις 23:45....
Είμαι αριστερά και προσπερνάω ασημί αυτοκίνητο στη μεσαία (μάλλον Fiat Punto προηγούμενης γενιάς). Βλέπω στον καθρέπτη το ΤΤ πλακωμένο. Με το που ανοίγω κάποια απόσταση από το αυτοκίνητο που προσπερνούσα βγάζω δεξί φλας για να αφήσω το ΤΤ να φύγει....
Ελέγχω και αρχίζω να βγαίνω δεξιά....
Το ζώο με το ΤΤ όμως έχει αποφασίσει να περάσει από δεξιά (!), μην τυχόν και χάσει 3 sec από τη ζωή του περιμένοντας να ολοκληρώσω τον δικό μου ελιγμό.
Εκείνη τη στιγμή το ΤΤ έχει εξαφανιστεί από το οπτικό μου πεδίο - αντιλαμβάνομαι ότι το μόνο που θα μπορούσα να έχει κάνει είναι αυτό που μόλις περιέγραψα.
Κόβω γρήγορα αριστερά πάλι και ο τυπάς περνάει..ο οδηγός του Punto μάλλον τα είδε όλα.
Πινακίδα του κτήνους άρχιζε από ΝΗΒ ή ΝΗΟ...εκείνη την ώρα το συγκράτησα αλλά πλέον δεν θύμαμαι. Σκέφτηκα να τον καταδιώξω αλλά θα ήταν επικίνδυνο και έτσι ελάττωσα ταχύτητα και βγήκα από την επόμενη έξοδο...
Εύχομαι να αφαιρεθεί δια βίου η άδεια οδήγησης από τον τύπο...
Αλλά αυτό δεν πιάνει, μάλλον θα συνεχίσει να οδηγεί ούτως ή άλλως.
Εύχομαι λοιπόν να μην έχει ποτέ ξανά λεφτά έστω και για ένα λίτρο βενζίνης. -
Καλα, ο Περιφερειακος σημερα ζουσε μεγαλες στιγμες...
Νπω οτι τον περισσοτερο καιρο λειπω εξωτερικο οποτε τουτες τις αγιες και γιορτινες μερες που ηρθα Θεσσαλονικη παρατηρησα μερικα πραγματακια και εβγαλα μερικα συμπερασματακια...Κανονας Νο ΟΥΝΟ...μην τολμησετε να βγειτε στους δρομους με αυτοκινητο/μηχανη!
Κανονας Νο ΝΤΟΥΕ...διάβασε τον κανόνα Νο ΟΥΝΟ...Ρε παιδιά πραγματικά, εχει σεληνιαστεί ο κόσμος? Δε χορταίνω να βλέπω Ζώα να κάνουν βλακείες πάνω στο δρόμο, ούτε στο Gran Turismo δε βγάζω τόσα γούστα!
Ζωα να κανουν προσπερασεις στον περιφερειακο απο δεξιά και καπάκια σφήνα μπροστά σου (Ασημένια Αλφα Σπαιντερ σημερα...μεγιστο ΖΩΟ)
Ενα Cayenne απο πίσω μου ενώ είμαι στην αριστερή και αρχίζω προσπέραση σε όχημα στην μεσσαία...δεν μπορούσε να περιμένει ούτε να φρενάρει(μάλλον ήταν 'ανάπηρος'...πάντα εγκεφαλικά ) και μου έπαιξε τα φώτα πάνω απο 10 φορές, δλδ τυφλωσέ με κιόλας ρε π@@στρ@κο ενώ προσπαθώ να βγω από την πορεία σου!
Ζώο που προσπαθεί να μπει στην Γεωργικής, έχει βγάλει τη μούρη στη δεξιά λωρίδα όπου πήγαινα με καμιά 50αρια χλμ, με κοιτάει απο μακριά, την κοιτάω και εγώ και μάλλον νόμιζε ότι της είπα 'Θα κοκκαλώσω πάνω στο δρόμο και θα κόψω την κυκλοφορία να περάσεις κούκλα', πλακώνομαι στα φρένα τελικά...και το κορυφαίο? στο επόμενο φανάρι με κοιτούσε και με ύφος...αλλά τι να της πεις?Με τα πολλά...γύρισα κατευθείαν σπίτι και λέω να ξαναβγώ στο δρόμο με το αμάξι ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
-
Προχθες το βράδυ, είμαι πρώτος σε φανάρι σε λεωφόρο 2 λωρίδων. Περιμένω να ανάψει πράσινο (στο βάθος ο δρόμος άδειος δεν υπήρχε ψυχή). Παρατηρώ τον κάθετο δρόμο ανάβει κόκκινο για τα αυτοκίνητα (αντίστοιχα πράσινο για τους πεζούς) και εκείνη τη στιγμή ταρίφας με Carina γράφει κανονικότατα το κόκκινο και στρίβει προς τη δική μου κατεύθυνση μπροστά στον δρόμο, καταλαμβάνοντας την αριστερή λωρίδα (χωρίς να θέλει να στρίψει αριστερά), φυσικά με το πάσο του και πηγαίνοντας σαν σαλιγκάρι...
Εν τω μεταξύ, έχει ανάψει πράσινο το δικό μου φανάρι, σε ελάχιστα δεύτερα όπως ήταν φυσικό έχω φτάσει πίσω του με 3πλάσια ταχύτητα του παίζω φώτα του μλκα και πατώντας κόρνα τον προσπερνάω σαν σταματημένο (και πραγματικά αδιαφορώ αν τον φόβισα). Αϊ σιχτίρ το ΖΩΟ που οδηγεί λες και ο δρόμος του ανήκει γράφοντας κανονικότατα σηματοδότες και άλλα αυτοκίνητα που προφανώς δεν θέλουν να τους επιβάλλει κανένας τέτοιος παπάρας τον ρυθμό που θα κινηθούν σε ΑΔΕΙΟ δρόμο.
-
Καθημερινό φαινόμενο!
Σήμερα, στην Κηφισίας, από τον ΟΤΕ μέχρι την Κηφισιά, ΖΩΟ με SUBARU 600, στην αριστερή με 40, ενώ ο δρόμος ήταν πρακτικά άδειος!!!
Αστα ρε Βασίλη, χρονιάρες μέρες!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αυτό δεν πάει στα ζώα.
Μάλλον πρέπει να ανοίξει ένα τόπικ 'Ασχετοι'Έχεις δίκιο. Μερικές φορές η γραμμή ανάμεσα στον άσχετο και το ζώο είναι λεπτή. Πάντως τα περισσότερα ζώα που αναφέρονται στο θέμα, δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα ούτε θα έβριζα κάποιον πχ γιατί πάρκαρε σε αναπηρική θέση - θα ήθελα όμως να εισπράξει τη κλήση του.
-
Μα και ο άσχετος ζώο είναι.
Ζώο επειδή δεν έχει (ή δε θέλει να) καταλάβει οτι αυτό που καβαλάει είναι ένα εν δυνάμει φονικό όπλο, στο οποίο δε χωράνε ασχετοσύνες, καθώς μπορεί να είναι μοιραίες.
Όταν λοιπόν αποφασίσεις κύριε/κυρία/δεσποινίδα/πιτσιρίκο να βάλεις στο χέρι αυτό το μαμημένο το τιμόνι, φρόντισε να μάθεις 5 βασικά πράγματα για το πώς λειτουργεί, τι μπορεί να κάνει και πώς πρέπει να φερόμαστε όταν το κρατάμε και μετά οδήγα. Αλλιώς πάρε ταξί/λεωφορείο/μετρό**.-** -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
βασικα βλακεια της μεν αλλα δεν νομιζω να ειχε την υποχρεωση να σε αφησει να περασειςναι αλλά έκανα όπισθεν για να παρκάρω στην παραλαβή...
τέλος πάντων... καλά που δεν έγινε γιατί δεν θα έβγαζα άκρη...
κάθε φορά αυτό μου συμβαίνει όταν κωλώνω σε κάποιον δρόμο.. δεν μ'αφήνουν και κορνάρουν γιατί βάζονται!!!
δε βαριέσαι.. υπομονή....
-
Αυτές τις 'χρονιάρες μέρες' όσο το δυνατό λιγότερο κυκλοφορούμε στους δρόμους τόσο καλύτερο για τη ψυχική και σωματική μας υγεία.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#9]