-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αν δεν είναι υπερβολικά ζώο αυτός που σου την έπεσε από πίσω με τα προβολάκια να σε στραβώνουν, το άναμμα του πίσω φωτός ομίχλης σου μπορεί να τον συνετίσει. (Είναι υπερβολικά ενοχλητικό, και στην χειρότερη θα αλλάξει δρόμο)
Σήμερα καθώς πήγαινα αμέριμνος προς ένα καφέ εμφανίζεται από πίσω μου ένα Hyundai με τα προβολάκια αναμμένα. Μόλις έφτασε πίσω μου ανάβω το πίσω φως ομίχλης. Σε πρώτο χρόνο μου έπαιξε τα φώτα, αλλά μετά από δυο λεπτά έκλεισε τα προβολάκια του, οπότε και έκλεισα κι εγώ εκείνο το φως.Εκτός αν είναι χανιώτης, γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν για ποιο λόγο αναβοσβήνεις το φως ομίχλης. Βασικά δεν καταλαβαίνουν ΤΙΠΟΤΑ. Το έχω κάνει αυτό τουλάχιστον πεντακόσιες φορές, χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα, χωρίς την παραμικρή αντίδραση! Ρε φούστη μου τόσο καθυστερημένοι;
Και το πιο ηλίθιο είναι ότι πάρα πολλοί ανάβουν (απλά επειδή νύχτωσε ή βρέχει - κι ας μην έχει ομίχλη) το πίσω φως ομίχλης, ενώ μπροστά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ!!!
Μα τόσο ηλίθιοι πια;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και το πιο ηλίθιο είναι ότι πάρα πολλοί ανάβουν (απλά επειδή νύχτωσε ή βρέχει - κι ας μην έχει ομίχλη) το πίσω φως ομίχλης, ενώ μπροστά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ!!!Αυτά έχουν αυτά ανάβουν
Αν είχαν και μπροστά φώτα ομίχλης ή αν είχαν και φάρους, όλα θα τα άναβαν. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Και το πιο ηλίθιο είναι ότι πάρα πολλοί ανάβουν (απλά επειδή νύχτωσε ή βρέχει - κι ας μην έχει ομίχλη) το πίσω φως ομίχλης, ενώ μπροστά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ!!!
Αυτά έχουν αυτά ανάβουν
Αν είχαν και μπροστά φώτα ομίχλης ή αν είχαν και φάρους, όλα θα τα άναβαν.Τελικά, το πρόβλημα με τους Έλληνες είναι ο αναλφαβητισμός μάλλον...
Μπορεί να μην ξέρουν ότι 'Προβολείς ομίχλης' σημαίνει 'Προβολείς για κίνηση σε ομίχλη' ρε σεις
**edit:** Πάντως, οι ομίχλης μπορεί να αποβούν χρήσιμοι σε θεοσκότεινο κλειστό στροφιλίκι, για να βλέπεις τα όρια του δρόμου στη στροφή. Αλλά μόνο όταν δεν έρχεται κανείς από απέναντι. Και βέβαια, η χρήση των πίσω είναι μεγάλη ηλιθιότητα αν δεν έχει όντως ομίχλη, ή δεν βρέχει τόσο που να μη βλέπεις στα 10 μέτρα.
-
είναι κάτι κα(η)(μ)μένοι που έχουν jeep με 4 extra προβολείς μπροστά... όταν τους ανάβουν νομίζω ότι πηγαίνω προς τον ήλιο... ή ότι με ακολουθεί ο ήλιος
-
Πέτρο έχεις πετύχει το μαύρο θηριώδες χάμερ, με ξένον στα ομίχλης; Εγώ τυφλώθηκα προσωρινά για κανένα 10λεπτο. Έκανα δεξιά και περίμενα μέχρι να μπορέσω να οδηγήσω.
-
πες μου που είναι να το αποφύγω...
δε θέλω πονοκεφάλους κι άλλους...
-
Κρήνη κυκλοφορεί. (πού αλλού)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
δε μ'έχει ενοχλήσει ποτέ xenon παρά μόνο κακορυθμισμένα συμβατικάΈλα μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη να δεις πολλά τέτοια ζώα με μουφο-xenon... Σαν πηγολαμπίδες είναι. Αφού δεν βλέπεις τίποτα άλλο από πίσω παρά μόνο μια λάμψη. Δεν έχουν δεσμίδα, απλά φωτίζουν γενικά στο χώρο...
Ένας φίλος έχει κάνει τρελή πατέντα... Κόλησε αλουμινόχαρτο πάνω σε χαρτόνι, το έκοψε στις διαστάσεις του πίσω παρπρίζ και μόλις δει ένα τέτοιο ζώο το κολάει πάνω (έχει κάνει κάτι με ταινία διπλής όψης).
Όταν κάνείς του λέει τίποτα, περνώντας μετά από δίπλα του, του απαντάει 'Δες τι τραβάω τόση ώρα...' -
Μονο εμενα μου φαινεται το πισω προβολακι ομιχλης χρησιμο, σε περιπτωση καταρρακτωδους βροχης με ΠΟΛΥ σπρευ;
Ειδικα σε αυτοκινητοδρομο οταν προσπερνας νταλικες π.χ., οπου εχει και το περισσοτερο σπρευ, η ορατοτητα προς τα εμπρος μειωνεται δραματικα, και τα απλα κοκκινα φωτα πορειας φαινονται πολυ αμυδρα. Το προβολακι βοηθαει πολυ κατα τη γνωμη μου, και προσωπικα δε με ενοχλει καθολου.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάντως, οι ομίχλης μπορεί να αποβούν χρήσιμοι σε θεοσκότεινο κλειστό στροφιλίκι, για να βλέπεις τα όρια του δρόμου στη στροφή. Αλλά μόνο όταν δεν έρχεται κανείς από απέναντι. Και βέβαια, η χρήση των πίσω είναι μεγάλη ηλιθιότητα αν δεν έχει όντως ομίχλη, ή δεν βρέχει τόσο που να μη βλέπεις στα 10 μέτρα.+1
Δυστυχώς αυτοί που χρησιμοποιούν σωστά τα φώτα είναι πολύ λίγοι.Επίσης, κακή χρήση των φώτων είναι να ΜΗΝ ανάβεις τη μεγάλη σκάλα σε άδειο επαρχιακό δρόμο (οι περισσότεροι πηγαίνουν μόνο με τα μεσαία).
-
Σήμερα κατεβαίνοντας από το Καϊμακτσαλάν είμασταν πίσω από ένα ML350. Μετά από λίγο βάλαμε τον αέρα στην ανακύκλωση γιατί μύριζαν τα φρένα του Μερσεντές. Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση συνεχίστηκε και άρχισαν να βγαίνουν σύννεφα καπνού από τα μπροστινά φρένα. Τους κάναμε σήμα με τα φώτα και περνώντας τους έδειξα τους καπνούς.
Σταμάτησαν για να ελέγξουν το 'πρόβλημα'Πότε θα καταλάβουν ότι ο μοχλός των ταχυτήτων έχει και άλλες θέσεις εκτός από το D(rive)?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πες μου που είναι να το αποφύγω...δε θέλω πονοκεφάλους κι άλλους...
Να το, να το, το καμάρι μας! Κωνσταντίνε, σωστός για άλλη μια φορά, μου είχες πει ότι κυκλοφορεί με τα ξένον-ομίχλης, μέχρι που τον είδα και το επιβεβαιώνω. Αν και αρχικά μου έσπασε τα νεύρα, στη συνέχεια άρχισα να δείχνω κατανόηση. Ποιος ξέρει τι έχει περάσει στη ζωή του (στα παιδικά του χρόνια ίσως). Εντάξει, ο άνθρωπος έχει ανάγκη να τον βλέπουν και να του δίνουν σημασία, δεν είναι κακό αυτό. Ελάτε και εσείς λίγο στην θέση του
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σήμερα κατεβαίνοντας από το Καϊμακτσαλάν είμασταν πίσω από ένα ML350. Μετά από λίγο βάλαμε τον αέρα στην ανακύκλωση γιατί μύριζαν τα φρένα του Μερσεντές. Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση συνεχίστηκε και άρχισαν να βγαίνουν σύννεφα καπνού από τα μπροστινά φρένα. Τους κάναμε σήμα με τα φώτα και περνώντας τους έδειξα τους καπνούς.
Σταμάτησαν για να ελέγξουν το 'πρόβλημα'Πότε θα καταλάβουν ότι ο μοχλός των ταχυτήτων έχει και άλλες θέσεις εκτός από το D(rive)?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
-
axel12p, αυτός ακριβώς είναι ο μπάμιας. Με την μπαγκαζιέρα και τα ρέστα. Πολύ θα ήθελα να δω την φάτσα του.
-
Αν δεν κάνω λάθος είναι ο γιος παλιού παλαιστή που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της διασκέδασης...
-
Mαφία ή μου φαίνεται;
-
Αν είναι το ίδιο αυτοκίνητο για το οποίο μιλάμε..
Μαφία δεν μπορώ να το πω... Φημολογείται ότι ελέγχει κάποιες καταστάσεις στο χώρο.. Δεν είδα τίποτα με τα μάτια μου για να μπορώ να πω.. -
Έχει πάρει διάφορα το αυτί μου πάντως, τι να πεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μου φαίνεται παράξενο αυτό. Όσα αυτόματα έχω οδηγήσει κατεβάζουν απο μόνα τους ταχύτητα στην κατηφόρα. Στο Santa Fe μου, μόνο στις πιό extreme κατηφόρες έχει χρειαστεί να κάνω χειροκίνητο κατέβασμα.
Μήπως ο τύπος το είχε βάλει στο Ν και πήγαινε στην κατηφόρα μόνο με τα φρένα?
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#9]